Tillbaka från Caen

I fredags så anlände man då med tåget på perrongen kl ej försenad tid. Kändes lite tungt att det redan var slut. Fick börja konka iväg med väskorna till lgh, som bara ligger några hundra meter bort. Packa in i bilen och så iväg hem till mor och far. Det regnade och var trist. Var nästan lite snöblandat faktiskt. Några mil bortanför hemma låg faktiskt snön vit och fin. Fast just då kändes de inte så fint. Det är i mitten av Maj, och det snöar fortfarande?! Och så kommer man från Frankrike och södra Sverige, där det är full blommning, gröna gräsmattor och varm luft. Men men
På tåget så träffa vi faktiskt på två gamla Brassare! Det var lite häftigt faktiskt! Att dom kom hem just den här helgen, å inte den som kommer, eftersom den är längre.
Ska ta och skriva en kort dag-för-dag-dagbok här. Så vet ni alla vad som hände när och var.

Lördag
17:45 åker vi iväg med bussen. Sitter på den tills vi kommer till Skavsta flygplats nångång vid 8-9tiden på söndag.

Söndag
Kommer till Skavsta flygplats i god tid. Halv 11 får vi börja checka in de stora bagaget. Går sen runt på taxfreebutiken Buy&Fly och luktar på en massa goda parfymer. Kollar in allt godis som ser så fruktansvärt gott ut. Köper tillslut bara en tandkräm. Den jag hade med mig löddra inget. 12:35 går planet. Sitter på det i 2h, och landar sen i Frankrike. Hoppar på en buss och åker i nästan 3h innan vi får hoppa av i Caen utanför Central Hotel. Checkan in, och träffar våran guide. Går en runda, där hon visar Wilhelm Erövrarens munkkloster och rådhuset (bild1) och går sen på restaurangen, där vi ska äta 3 middagar. Fick osalt potatisgratäng och kyckling. Blodpuddingslik chokladefterrätt. Jättegott för mig, mindre gott tyckte en del. Sen gick vi tillbaka och sov.

Måndag
Heldag i Bayeux. Ser på Bayeuxtapeten. Har sen fritt fram tills spelningen. Besökte den "oriktiga" Notre Dame-kyrkan. Åt lunch. Spelade sen framför turistinformationen i byn. For sen vidare med bussen till Omaha beach. Den del av Normandie där dom amerikanska trupperna landsteg tisdagsmorgonen den 6 juni -44 under Andra världskriget, den nu kallade D-dagen (D-day). Kollade in själva stranden, plockade lite fina stenar. Kollade in den enorma minnesträdgården. Över 9000 personer ligger begravda där. 4 av dom är kvinnor, och 307 eller 309 st är okända. (bild2) For sen, blöta viadre och såg en 360s film. En biograf där dom visade enmassa bilder, runt hela den runda salen. For sen hem och iväg och åt. Bandspagetti och kött.

Tisdag
Ledig dag, där alla utom 3 ledare for till det jättestora köpcentrat Mondeville. Köpte en klänning och lunch. For sen tillbaka för att spela på ett litet torg strax bortanför hotellet. En stor publik, och ett demonstrationståg som vi försökte överrösta med hjälp av MJs Bad. Sen fritt igen hela kvällen.

Onsdag
Åkte med buss till Le Mont Saint Michel. En del av Frankrike som ibland är ö, ibland är fastland, beroende på ebb, flod och årstid. (bild3) Det är dessutom Frankrikes 3e största turistattraktion. Fruktansvärt vackert! Högts upp på ön ligger ett stort kloster. Var in där på sångmässa en stund. På ön bor, förutom nunnor och munkar, ca 40 vanliga civila. var där hela dagen. Gick runt ön och tog kort. (bild4) Åt en riktigt sliskig crepe, med massor av choklad och banan på. For sen tillbaka och fick gå fritt på stan innan middagen kl 19. 20:30 stod vi uppställda på det gamla slottet för en sista konsert. (bild5) Sen gick vi ut några stycken med några av guidens svenskaelever. Hon är nämligen svenskalärare på universitetet i Caen. Sen  hem och sova.

Torsdag
Upp tidigt och äta frukost. Avfärd med buss kl 8:30. Sen flyg 14:35 till Skavsta. Buss till Centralen i Sverige. Satt där i nästan 4h innan vi kunde hoppa på tåget. (bild6) Hoppade hopprep på Centralen! Inte många som gjort det! Älvsby Brass ägde!

Fredag
Ankom med tåget mitt på dan. Slut

                  

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Det verkar ju ha varit jätte kul där. Skönt att komma någonstans där det är varmt.
Vet vad du menar med att det var tråkigt att se typ snö och sånt där uppe, jag vart helt förvånad att det inte var grönt när jag åkte upp, trots att jag bott där hela livet typ :) Man vänjer sig så fort. Här nere blev det varmt och grönt redan i slutet av Mars.

2007-05-15 @ 19:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0