Dom senaste dagarna

Ja, när skrev jag sist egentligen? Lucia var det visst, alltså i söndags. Och vad har hänt sen dess? Jo...


Apropå ingenting fick jag dessa av Erika i försenad present. Mycket snygga muffins detta kommer bli!

Måndag skjutsade jag ner mamma till frissan. Sen blev det lite ompackning, och efter några om och två men så bar det iväg till Kåbban. Mellanlandade i Vidsel för packning av mammas grejer, och sen iväg. Tyvärr blev det inga bilder i Kåbban, men vi möttes av ett berg av snö! Jag var tvungen att skotta fram dörren till förgården! Okej, riktigt så illa var det inte, men nästan. Jag var tvungen att skotta framför dörren, för annars hade vi inte tagit oss in. Låg ungefär 30 cm med snö på bron, så det var bara att börja skotta. Johan och Zara och Isabelle kom strax efter mig och mor, så jag och Johan fick i uppdrag att skotta. Det var inte lite snö. Och sen bar det sig inte bättre än att vi fick fara upp på taket och skotta av det också. Och så skotta om på uppfarten och bron. Sen blev det mys resten av kvällen med stekt palt och hemgjort godis.

Tisdag blev det lite skoter för Johan och Zaras del. Och så blev det skottning för min och Zaras del. Igen. Var tvungen att skotta fram lite framför förgården så att en bil ryms att stå bredvid (så man kan koppla i motorvärmaren). Sen gjorde vi inte mycket. Före 14 for Johan iväg på jobb, och vi blev 4 tjejor kvar. En vända förbi affären för handling av godis och garn. Sen blev det en hel del kortspel. Såg Bridget Jones Dagbok på kvällen.

Onsdag, då for vi hem. Packade, städade. När vi kom hem tog jag an mig uppdraget att göra en massa julgodis. Först blev det ischoklad. Vit choklad med lime, romerska bågar med mandarin och blockchoklad med pepparmynta (mint). Det var även meningen det skulle bli chokladfugde, men allt sket sig och jag blev ledsen. Först blev det en seg, hård kola av allt. Och nästa sats kokade så fint i början. Men eftersom kastrullen var aningens för liten så bytte jag, och då brände det tydligen i botten. Så slutresultatet på det blev hård kola som botten, och fudge på med smak av brändhet. Det brände alltså i botten och mamma ville slänga allt. Jag blev ledsen och tvär och skulle inte alls det. Zara peppade mig och sa att det kanske blir jättebra fudge. Så jag hällde upp allt i formen, och kommer precis på att jag glömt smör och vaniljsocker. Försöker röra ihop det i formen, vilket inte gå så bra. Det hela slutar när allt blir som grynigt (som fudge ska vara) och inte går att röra i längre. Då ligger det fortfarande smält smör runt allt. Ut och kallna. Och det resulterade i den hårda kolan som botten och fudgen på toppen. Vissa bitar var goda, vissa smakade lite bränt. Kändes helt jobbigt då ingen av satserna blev bra, då första blev så himla bra! Suck och snyft.
Något roligt som då hände istället var att Bella fick smaka på sin första potatis! Himla sötunge! Som hon smaskade och bara älskade det! Kvällen avslutatdes med The Perfect Man på 3an.



Torsdag är det idag, och vi for ner till byn. Mamma var till sjukgymnasten och jag har delat ut ljus. När jag hämtade mamma sen så hann jag få ett ord med sjukgymnasten angående min rygg som håller på braka ihop. Dom senaste dagarna har jag haft så ont i ländryggen (svanken), och speciellt då jag har nyst. Vilket jag har gjort ca 20 gånger per dag. Så det har känts som att ryggen ska gå av ca 20 gånger per dag. Inte skönt. Så ny har jag fått hem två papper med några olika övningar jag ska göra. Och nu medan jag skriver är det grymt jobbigt, det bränner bakom skulderbladen. Vet inte vad det beror på, kanske på att jag försöker sitta med rak rygg och mina muskler inte riktigt orkar med det eller.. Ja, jag vet inte riktigt. Men nu ska jag ta och göra en av övningarna innan jag intar ryggläge. Sov gott.


Det är Kobran, den till vänster som jag ska börja med, övning 3. Efter några dagar blir det dom tre förkryssade på bladet till höger (plankan, armhävningar och diagonalen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0