Svar till Erika

Erika undrade vad det är med facket, varför jag var tvungen att prata med dom. Och nu ska du, och alla ni andra få veta.

I onsdags träffade jag en arbetskamrat på träningen. Hon sa att chefen hade varit upp med en lista på alla vikarier dom skulle få ringa ut, men mitt namn stod inte med. Så då sa dom att jag ju inte fanns med. Nä, men dom skulle inte få ringa till mig, fick dom till svar. Det är nämligen så att jag börjar närma mig de 721 dagarna (förr 1080), och när jag har jobbat 721 dagar på 3 år så får jag en tillsvidaretjänst. Jag blir alltså automatiskt anställd av Kommunen. Men dom är ju så luriga att dom håller ju som koll på alla, och när man börjar närma sig dessa 721 dagar så skickar kommunen ut listor till cheferna om att nu måste ni sluta ringa den här personen, för annars får dom snart en tjänst. Och kommunen är ju mitt uppe i ett stort sparande, och neddragande av en himla massa tjänster. Dom håller redan nu på att varsla annat folk som redan har kommit upp i 721 dagar, och som har hunnit jobba ett tag. Så det är ju inte så kul.

Nu var jag alltså på facket för att höra om chefen verkligen kan förbjuda personalen att ringa ut mig, men det kan chefen inte. Chefen kan själv välja att inte ringa mig, men chefen kan ju inte tvinga personalen att inte ringa mig. Alltså får personalen ringa mig, även om chefen och kommunen säger nej. Dom sa det så fint som att chefen kan ju inte börja slå ner personalen för att dom ringer till mig. Så nu när jag snart ska iväg och jobba så ska jag gå förbi på den avdelningen och skriva upp mig på listan.

Jag är ju ute efter att komma upp i 721 dagar och få en tjänst. Men jag vikarierar ju hellre i 2 år till utan att få en tjänst, än att dom ska sluta ringa mig och jag inte får jobba alls. Det känns ganska respektlöst att dom ska sluta ringa mig efter 4 års trogen tjänst. Man har fått boka om och ställa in en massa saker bara för att man måste jobba och tjäna pengar för att överleva. Och vad är tacken för det? Att dom helt har tänkt klippa av mig. Nej, vet ni vad. Så ska det inte få bli! Chefen får bli sur och arg, men vill personalen att just jag jobbar, då ska jag jobba. Så de så!

Dessutom ska det bli intressant att se vad som händer mer. Berättade även för facket att chefen hade erbjudit en vikarie som inte har jobbat på väldigt länge, och som har mindre tid än mig och flera andra, ett vik på en dryg månad. Och så får chefen inte göra. All vik över 14 dagar ska gå efter LAS-listan. Den som har flest dagar går först. Har den redan jobb frågar man nr 2 på listan, osv. Chefen har alltså begått regelbrott (låter kanske hemskare än vad det är, men det är ju inte bra för det), så det skulle dom kolla upp. Ska bli kul att få höra vad som händer.

Nu är det nog bäst jag klär på mig och cyklar till jobbet, börjar om 20 minuter.

Ikväll blir det bio med mamma, Johan och Zara och hennes pappa och hans sambo. Änglar och Demoner!


"Att vara, eller vad?"

- Sylvester Stallone

Kommentarer
Postat av: erika

You go girl!

2009-05-19 @ 12:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0