Älvsbyns Kommun, DÖ!

Älvsbyns Kommun kan gå och trycka upp nåt stort där bak för att sedan gå och dränka sig. Tror inte det finns en kommun i hela Sverige som bryr sig mindre om sina anställda, för att inte tala om dom gamla och sjuka.

Igår skulle som sagt KS (kommunstyrelsen) ha möte hela dagen lång, där bland annat Fyrklöverns fortsatta verksamhet skulle tas upp. Vi väntade och väntade på att få ett svar, vi var ju lovade det. Inte fick vi något svar.
Då fick vi veta att dom skulle ta upp förhandlingarna idag igen, så då har vi suttit hela dagen idag på helspänn och bara väntat på ett besked.
13:30 hade vi p-möte, och vår chef hade inte fått reda på något. Precis innan vi ska avsluta mötet så ringer hon vi väntat samtal från, och chefen går iväg. Kommer tillbaka och börjar bläddra i sina papper för att berätta hur hög sysselsättningsgrad vi jobbar. Så går hon iväg och kommer tillbaka strax igen. Och detta är vad vi fick veta:

* Vi vet inte hur länge Fyrklövern kommer att finnas kvar.
* Vi kommer att få en förlängning på 2 veckor.
* Våra tjänster ska utannonseras internt, typ redan imorgon.

Så egentligen vet vi inte ett jäkla skvatt! Mest troligtvis kommer vi inte att få fortsätta på våran avdelning. Ja, i två veckor till, till den 14 eller 15 september. Sen vet vi inte vad som händer. Men, vad händer om ingen av oss vill ha förlängt i två veckor då? Vem ska då jobba dom två veckorna? Vem ska ta över efter dom två veckorna?

Förts och främst har man slitit hårt i 5 år, jobbat dag som natt, veckodag som helg. Inte haft många lediga stunder vissa perioder. Tacken för det är att man bli svartlistad och inte får jobba alls. Efter att ha bönat och bett på mina bara knän blev jag tillåten att jobba några dagar under julen.
Sen blir man överlycklig över att dom ringer och erbjuder en ett jobb, även fast anställningsformen var den sämsta tänktbara. Men samtidigt vågde man inte riktigt tacka nej, då kanske man aldrig mer har blivit erbjuden jobb. Vem vet?
Vi börjar 3 dagar innan vi ska öppnas med att slita som djur för att fixa ihop en hel avdelning, det är inte det lättaste kan jag tala om. Och efter öppningen var det kaos och oreda ganska många veckor innan vi kom in i dom nya rutinerna.
Och vad är tacken för det? 7 dagar innan våra anställningsavtal går ut vet vi fortfarande inte om vi får fortsätta, eller ens om avdelningen får fortsätta finnas kvar.

Det enda jag och mina arbetskamrater vill är att få ett rakt svar. Kan dom inte bara bestämma att Ja, vi fortsätter hålla öppet eller Nej, vi stänger ner hela avdelningen den 31 augusti. Och om avdelningen ska fortsätta att finnas, kan dom inte bara säga rakt ut att Ja, ni får vara kvar eller Nej, era tjänster kommer att annonseras ut och ni kommer inte att få söka dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0