Tillverkning av blodkorv

Hemma i Vidsel har vi haft korvtillverkning.
Först malde jag lite fläsk. Efter att fjälstret legat i blöt några timmar klipptes dom i lagom långa bitar. En knut i ena änden, och sen var det dags för smeten: blod, vatten, mjöl, fläskfärs och salt. Sedan fyllde vi fjälstrena och knöt igen dom. Efter 45 minuters kokning var det dags att äta. Och gott blev det! Har aldrig ätit blodkorv förut, men eftersom det är nästan samma sak som blodpalt så förstod jag att det skulle vara gott.
För er som är lite känsliga så kan ni sluta läsa här, för nu kommer bilder på korvarna. Och dom kan liknas vid både det ena och det andra, jag lovar!


Här knyts den fyllda korven igen, ordentligt!


12 korvar i väntan på kokning.


Man måste vara försiktig då man lägger ner korvarna, dom sväller massor! Därför får man inte fylla fjälstrena helt, för då springer korven.


Korven kokar och ändrar färg.


Färdigkokt korv. Bara att snitta upp och äta.


Och såhär äter man blodkorv. Precis som palt!

Kommentarer
Postat av: Emma

Mmm såg gott ut, eller är gott! :) jag har varit med på statist.se men har struntat i det den sista tiden och inte sökt något statistjobb men min sida måste fortfarande vara kvar så jag blev bara uppringd. Lite roligt!

2010-05-27 @ 18:30:55
URL: http://emmaumeabo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0