Tromb

Igår mitt på dagen drabbades vi av en tromb för er som inte redan visste det. Ute på Pite Havsbad visste vi ingenting av vad som hände runt omkring förän senare på kvällen. Det blåste sjukt mycket, grannens förtält hade nästan blåst bort och ett stort utetält hade nästan blåst ihop. Men inte "värre" än så. Kom en kort åsk- och regnskur då vi satt och åt lunch.
Uppe i Bredsel, Storforsen och Sörstrand blev dom utan ström. Mormor och morfar har varit utan ström i ett dygn nu, så mamma och pappa har varit upp för att hämta hem lite kylvaror och lämnat av lite vatten. Fick dom här två bilderna av mamma för ett tag sen. Tydligen har 7(!!!) tallar rasat på deras tomt! Helt sjukt!! Jag är glad att jag inte var hos dom då, för det kan inte ha varit kul.


Här ser man 5 av tallarna som blåst ner. Det är bakom deras garage, och som tur är har ingenting gått sönder. Tur det inte föll åt andra hållet, för då hade hela garaget varit totalförstört och gud vet om dom hade nått huset också.


Den här bilden är taget bara en liten bit från mormor och morfars hus, och jag kan inte ens räkna hur många träd det är! Många är det i alla fall.

Jag och mamma såg då vi körde hem från Piteå idag att det mellan Arnemark och Älvsbyn har blåst omkull en hel del träd. Och det syntes att en del av dom har legat över vägen, för i det ena diket låg det en trädtopp medan det i diket på andra sidan låg en trädstam med rot. Usch så hemskt! Jag är glad över att vi har varit förskonade på havsbadet!

Kommentarer
Postat av: Sara

Usch så hemskt! Tur att ingen blev skadad!

2011-06-06 @ 15:38:58
URL: http://aamaziing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0