Hälsomyt 6 - Färska grönsaker är nyttigare än frysta!



Vår föreställning är ofta att färska grönsaker är nyttigast. Men ny forskning visar att så inte alltid är fallet. Många grönsaketr har förlorat vitaminer under transporten från skörd till butik. Tester visar att frysta grönsaker kan vara att föredra. De har behållit större delen av sina vitaminer eftersom man direkt efter skörd förväller och fryser in grönsakerna.
Påsarna med färdigskuren och tvättad sallad är däremot inte så nyttiga. salladens naturliga skydd mot oxidering och bakterier förstörs när den är skuren. För att salladen ska få en längre hållbarhet tillsätter tillverkarna konserveringsmedel.
Välj i stället: Ett hälsosammare alternativ är att köpa frysta grönsaker. Tina snabbt genom att hälla kokande vatten över dem. På så sätt slipper du överkokta grönsaker som förlorat både färg och vitaminer. Välj nyttiga och  billiga grönsaker som gröna bönor, ärtor och broccoli med många långsamma kolhydrater.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0