Äppelchips

Då jag vaknade rätt tidigt igår morse så tänkte jag att jag skulle testa göra äppelchips. Googlade fram hur man gjorde och så var det bara att skrida till verket. Det är hur enkelt som helst och blev riktigt gott! Det här kommer jag absolut göra och ha till kvällarna då sötsuget bankar på. Men då tror jag nog att jag gör mer än en plåt, det tar ändå lite tid att göra.
 
 
Äppelchips
 
1 äpple per plåt
Kanel
Ev ingefära eller kardemumma
 
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Skala äpplet om du vill, jag behöll skalet på mina.
3. Skär bort kärnhuset, antingen för hand (genom att skära av en sida av äpplet i taget) eller genom att använda en speciell äppelurkärnare. (Använder man en äppelurkärnare får man runda, lite snyggare chips.)
4. Skär äpplet i tunna skivor.
5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö försiktigt över lite kanel och ev annan smaksättning/krydda.
6. Ställ in i ugnen i 4 timmar. Öppna ugnsluckan snabbt några gånger under dessa fyra timmar för att släppa ut lite fukt.
 
Om man gör två plåtar samtidigt och inte har en varmluftsugn byter man plats på plåtarna efter 2 timmar.
Förvara äppelchipsen i en tättslutande burk.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0