En helg i Kåbdalis

Torsdag då jag slutat jobba for jag och handlade och sen åkte jag hem till Vidsel. Packade bilen full, åt middag och åkte sedan upp till Kåbban. Bäddade snabbt ner oss och låg och spelade spel på paddan och mobilerna. Alldeles för länge!
 
Fredag vaknar vi av att pappa ringer vid 9-tiden, han skulle precis fara från Vidsel då. Frukost åt vi vid 11-tiden tror jag. Tog en promenad för att se var längdskidspåret började och så skulle mor och far köpa årskort. Kl 13 begav jag mig ut i skidspåret och mamma och pappa for upp i backen. 4 km var spåret och jag var hels slut och ont i vissa kroppsdelar hade jag också då jag hade åkt klart. Spåret går för det mesta uppför, så någon gång måste det ju gå nerförs. Och allt det kom i samma nerförsbacke! Lång som Kinesiska muren och en rätt häftig sväng i slutet. Ja, det hela slutade med att jag föll i kurvan, såklart! Vad annars var att vänta? Stötte arslet och landade med armen på staven. Tur jag slapp åka in i skogen i fallet, då hade jag väl aldrig tagit mig upp. Nåja, hem kom jag mig tillslut och slut var jag! Men det är alltid med en skön känsla i kroppen!
När mor och far väl kommit tillbaka tog vi igen oss en stund innan jag och mamma for och duscha och basta. Sedan blev det julrester till middag, jag fick leva på köttbullar, varmkorv och stuvade morötter! Sjukt gott! Somnade sedan i sängen en timme. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde, men vi la oss nog rätt tidigt denna kvällen också. Läste, spelade på paddan och mobilerna.
 
 
Lördag var det meningen bror med familj skulle komma upp. Men då svägerskan åkt på magsjukan så fick dom stanna hemma. I stället for jag och köpte ett två-timmars kort och så åkte jag och mamma mellan 11:30 och 13:30. Precis på vårt sista åk ringer pappa och säger att någon hittat min mobil, visste inte ens att den var borta. Tur det finns ärligt folk! Så då fick jag åka ner till skidshopen och hämta ut telefonen, helt utan (fukt)skador!
Låg sedan inne i vagnen till 15 då bastun skulle bli varm. Dusch och bastu innan tacomiddag! Drog sen iväg till Linda och Svea och surrade några timmar innan klockan blev över 22 och jag var trött.
 
Min nya skiddress jag fick av mor och far i julklapp!
 
Sovmorgon till kl 10! Vaknade av att  kaffekokaren surplade. Sovit i drygt 11h! Blev i alla fall en skidtur efter frukosten och sen for jag till Linda en sväng igen. Brorsan hade kommit upp med flickorna, så jag gick hem, duschade och sedan åt vi tacos igen. Och så hem till Älvsbyn efter det. Och som ni redan vet så blev det ju en topptur på Kanis. Var helt slut igårkväll!
 
Lilla blåmärket efter fredagens fall på stav.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0