Juletid på jobbet

Igår var det Luciadagen, så det firades med julsånger, julemys och julfika på jobbet. Då vi kvällspersonal kom och tog över fick jag vara tomte! Tur det då håret inte riktigt var med mig, slapp jag oroa mig för det!
 
 
Ikväll tog jag tillfället i akt att koka lite knäck. Det gick så bra fram tills knäcken nådde en temperatur på 119 grader. Tanken var att koka den till 122 för att få en riktigt mjuk knäck som de gamla lätt kan äta utan att löständer ska klibba ihop. Tror ni inte jag bänglar så jag bränner mig! Snabbt skölja fingret i kallt vatten och sen snabbt kolla temperaturen igen, vilket självklart nått drygt 124 grader! Trodde det var kört och det skulle bli sega knäck, men se på tusan så blev dom perfekt! Tur det med tanke på fingret. Så har väl ätit en 5 knäck eller så ikväll! Gott!
På TV kokade dom knäck samtidigt, och dom tipsade om att ha i lite, lite salt i knäcken, det kan säkert bli gott!
 

Kommentarer
Postat av: Jasmine Lundvall

Älskar knäck!

2013-12-15 @ 13:27:00
URL: http://jxsmine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0