Det här med ålder

Det sägs ju att ålder bara är en siffra och att man inte är äldre än vad man känner sig. Men det är ändå nå visst med den där siffran, för jag tror inte det är många som är "nöjd" med den. Jag fyller snart 27 och närmar mig så sakteligen 30-sträcket, men jag känner mig som en 23-åring. Det är inte alltid bra att känna sig så mycket yngre än vad man är, för man måste ibland visa sig så klok och förståndig. Nu tror jag inte att jag har så stora problem med att vara klok och förståndig, men jag känner mig ibland lite efter alla andra i min ålder. Jag har inte åstadkommit så mycket på mina snart 27 år som många andra. Men jag försöker att inte stressa upp mig över det utan tar var dag som den kommer och hoppas att jag så småningom ska hinna ikapp med allt.
 
Det där var egentligen ett litet sidosteg från det jag faktiskt skulle skriva om, så nu till saken.
Så fort någon frågar hur gammal jag är ber jag alltid dom att gissa min ålder, för det är nästan aldrig någon som gissar rätt. För att ge er några exempel:
 
1. För lite drygt ett halvår sen skulle jag ta bussen hem från Piteå. Kliver på och säger till den kvinnliga busschauffören att jag skulle ha en enkel till Älvsbyn. Hon tittar på mig och frågar: Ungdom eller skolungdom? Jag svarar ungdom, trots att jag vet att jag går som vuxen. Så tittar hon lite skeptiskt på mig igen och frågar: Över 18 alltså? Hon trodde alltså att jag var minst 8 år yngre än vad jag var.
 
2. Förra helgen, även detta i Piteå, gick jag och Erika in på systemet för att handla lite inför kvällens festlighet. Jag har för vana att så fort jag packat upp varorna på bandet alltid visa mitt leg, för jag vet att dom allra flesta vill se det. Hann denna gång inte ta upp leget utan killen i kassan ber att få se leg. Jag tar upp det och räcker det till honom, han tittar på det, höjer på ögonbrynen, tittar på mig och samtidigt som han räcker mig leget säger han: Så pass! Jag undrade lite skämtsamt om han inte trodde att jag var så gammal, då sa han bara att jag skulle ta det som en komplimang. Han måste ju ha trott att jag var runt 20-22 år eller så.
 
3. Samma kväll ute på O´learys snackade vi med några killar där dom undrade hur gamla vi var. När jag bad dom gissa sa den ena 23 medan den andra trodde 21. Så var man 5-7 år yngre där.
 
4. Nu i helgen när vi satt på Max och käkade mitt i natten kom det fram en kille och började surra med oss. Så undrade han hur gamla vi var, så han fick börja gissa sig till det. Han trodde att vi alla var yngre än vad vi var, utom Elin som han gissade rätt på! Det tyckte hon var mindre kul, men det roligaste var att han trodde jag var 17 år! Ju längre samtalet pågick så föryngrades jag, blev 16 år och precis då vi skulle fara så sa han att jag var 14 år! Till råga på detta så undrade han om jag var svensk. Så klämmer Elli ur sig och undrar om han tror jag är same (vilket flera personer har frågat, vilket jag inte är), men då tror han att jag är asiat! Så härmed förklarar jag mig som en 14-årig asiatisk flicka!
 
Här är två bilder på mig med 10 års mellanrum. Hur gammal skulle ni tro att jag var på respektive bild om ni inte visste hur gammal jag var? Jag vet att det är en svår fråga att ställa då man redan vet åldern, men kommentera gärna!
 
 Det här skolkortet togs då jag gick andra året på gymnasiet, några månader innan jag fyllde 17 år.
 
Denna bild togs nu då jag var till Cypern i september, två månader innan jag fyller 27.

Kommentarer
Postat av: Caroline - Fotograf & Mamma

Haha otroligt skönt att höra att det inte bara är jag som ser ut som 14 ;) ibland kan jag tycka det är rent av kränkande med folks gissningar om ålder. Nog för att man ser ung ut men nån jäkla måtta får det väl vara. Dock tycker jag att jag såg äldre ut innan jag fyllde 18 än vad jag gör nu jag verkar gå bakåt i åldrandet ;P

Förresten jösses vad Zara och Johans flickor är lik dig på bilden från gymnasiet! :D eller du lik dom eller vad man nu säger. Det syns verkligen att ni är släkt.

2013-10-20 @ 23:57:12
URL: http://nilssonphoto.blogg.se
Postat av: Anton

Känner knappt igen dig på kortet från gymnasiet. tycker inte att du ser ut som 17, men lite förstoppad. Smile god damit!

På det nya kortet ser du ut som en ung kvinna. ålder spelar inte så står roll efter 20 imo. Men kan säga 25 bara för att vara snäll :P

ang dina tankar om att du inte uträttat så mkt,
Du blir bara 27.Var vill du vara om 5 år? Vad vill du göra om 5 år? Mest intressant: Vem vill du vara om 5 år? Man kan alltid sätta mål och ha drömmar. Speciellt du som är så social, positiv, glad och stark.

2013-10-21 @ 01:30:05
Postat av: Anton

Glömde den viktigaste delen i mina kommentarer! Länken!
http://www.youtube.com/watch?v=6LyCC6jjcx8

2013-10-21 @ 01:31:44
Postat av: mamma

Älskade Lotta!
Du är så vacker både på utsidan och insidan.
Jag vet att din insida är unik, för jag har aldrig någonsin hört dig säga ett ont eller nedlåtande ord om någon annan. Du ser människors insida, du dömer inte efter utseende och det är vackert, Det är Du <3
Jag älskar dig

2013-10-23 @ 22:01:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0