Broccoli- och blomkålssoppa

Gjorde en enkel och nyttig soppa i veckan. Den ser rätt giftig ut men god var den! Klart det nu finns godare soppor, men för att knappt innehålla någonting så var den god. I receptet så skulle man ha färst blomkål och broccoli som man skulle koka och dela själv, men jag gjorde det betydligt enklare för mig och använde färdigfryst. Vet inte exakt hur mycket grönsaker jag använde men skriver på ett ungefär.
 
 
Broccoli- och blomkålssoppa 2 port
 
1 st scharlottenlök
1-2 st vitlöksklyftor
1 liten skvätt olja
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 stor näve blomkål
1 stor näve broccoli
Salt och peppar
2 paket kalkonbacon (vill du använda vanlig bacon räcker det med 1 paket)
 
1. Hacka löken och vitlöken och fräs den snabbt i lite olja i en kastrull.
2. Häll på vattnet och buljongtärningen.
3. När vattnet kokar slänger man ner blomkål och broccoli och låter det koka i 3 minuter.
4. När det kokat klart tar man kastrullen från plattan och mixar ihop allt till en slät soppa. Smaka av och krydda med salt och peppar (eller annan krydda du känner för)
5. Hacka baconen fint och stek. Strö baconen över soppan och ät!
 
Ni kanske undrar varför jag väljer två paket kalkonbacon, alltså ett paket per person. Det är för att den är så mager så man kan lätt äta ett paket själv. Vanlig bacon skulle jag bara välja att ta hälften av just för att den är så fet.
Sen kan man absolut välja till lite krutonger om man vill, skulle nog smaka supert! Det passar ju ypperligt tillen slät soppa. Själv åt jag en knäckebrödsmacka till min soppa.

Kommentarer
Postat av: Anton

http://i.imgur.com/NSkfAs3.gif

2014-03-30 @ 17:05:32
Postat av: Anton

måste länka. nej behöver inte. måste. oj så söt gif, måste dela med mig till någon. annika inte hemma. aaaa. LOTTA
http://i.imgur.com/3CpHV0k.gif

2014-03-30 @ 17:13:02
Postat av: mamma

En klick creme fraishe (lr hur det då stavas) är också gott till sån soppa :)

2014-03-31 @ 12:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0