Skadad

Under sista milen av Lidingloppet började jag få ont i mitt högra knä. Det fick kompenseras med att springa betydligt mer med vänster ben. Vilket resulterade i att jag på söndagen fick ont under vänster fot. Smärtan i knät var borta tack och lov. Så under hela söndagen och måndagen gick jag runt på tå på väntserfoten och haltade lite lätt. Onsdagmorgon först fick jag tag på en fysioterapeut som gissade på en överbelastning i senan under foten. Iprenkur i 10 dagar, kyla, gå i fotriktiga skor och absolut inte på tå. Inte springa alls utan ville jag träna så var det att cykla, så länge det kändes bra. Efter mycket dividerande bestämde jag mig för att sjukskriva mig veckan ut. Att gå omkring på ett hårt stengolv 8h om dagen på jobbet kändes inte som ett bra recept för att få foten frisk. Så jag har legat rätt mycket i soffan den här veckan och försökt att inte gå så himla mycket.
 
Tejpade foten mot hälsporre, vilket enligt Dr. Google lät mest rätt.

Både igår och idag på fm har det känts lite bättre faktiskt, men då jag gick en del igår så måste jag erkänna att det känns betydligt mer nu ikväll i foten igen. Fredag var jag på massage och frågade henne vad hon trodde (hon är också fysioterapeut) och hon trodde också på en överbelastning i senan under foten, typ hälsporre. Ipren och att massera det onda ordinerade hon.
 
Så nu hoppas jag att det ska ge med sig rätt snabbt, jag vill ju ut och springa igen! Jag som hade planer på ett nytt lopp i november, men det får jag nog skrota. Får väl skjuta upp det till nästa år, tyvärr.
Är jag inte bättre i foten på torsdag blir det att ringa fysioterapeuten igen.
 
Bli hel och frisk nu foten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0