SM-veckan

Förra veckan var det SM-vecka i Piteå, en massa spännande uppgörelser i flera vintersporter! Mest spännande var det såklart med längdskidorna!

I torsdags var jag ledig inför helgjobb så då passade jag och C på att ta en heldag på SM:et. Tyvärr var det inte så mycket tävlingar den dagen, men vi såg längdskidornas stafett där Piteå Elits herrlag knep en bronsplats! Det var så spännande hela sista sträckan för att inte tala om sista 100 meterna! Damernas stafett var inte lika spännande, för redan på andra sträckan tog Jennie Öberg och Piteå Elit ledningen med 30s och när Charlotte kom i mål på sin sista och tredjedträcka så vann dom med en minuts marginal! Kul att se men inte så spännande direkt.

Damerna laddar för start / Jag och min knäppis / Charlotte Kalla går mot guld / Ida Ingemarsdotter åker in ett silver.

När stafetterna var över drog vi intill stan och kollade curling i en timme ungefär. 6 matcher höll på samtidigt men det var inte riktigt samma fart där som det var på Lindbäcksstadion. Men kul att se på riktigt! Såg mycket curling under OS i Sotji 2014.

Fredag blev det bara att se en sport, nämligen styrkelyft. Hann inte mer än så eftersom jag skulle hinna tillbaka till Älvsbyn för att jobba. Kul att se på och se hur olika teknik alla har. Däremot kan jag ju tycka att det blir lite fuskigt då man ska använda dräkter. Eftersom alla har dräkt för att kunna böja/pressa tyngre, varför kan man inte vara utan? Blir ju samma villkor för alla ändå på så vis, fast mer "naturligt". Nåja. Vi fick då se några svenska rekordförsök varav ett nytt slogs på herrarnas marklyft i 105 kg klassen (tror jag det var), 347,5kg! Bit i den ni! Samma kille innehar tydligen världsrekordet i marklyft på 370,5kg, fast i 93 kg klassen! Helt galet alltså!!! 

Tunga benböj / Fina bänkpressar / Nytt svenskt rekord i marklyft i 105kg klassen.

Lördagen fick jag sällskap av en arbetskollega då vi såg längdskidornas sprint. Damernas var en riktig rysare, skulle Kalla komma till finalen eller inte? Tyvärr inte, hon missade den med 3 hundradelar tror jag det var. Och kom därmed 7a. Jennie Öberg tog sig däremot till final men hamnade tyvärr sist. Men superbra gjort av vinnaren Jonna Sundling som vann alla heat hon var med i! Hatten av där!

Mer än så fick jag inte se live, men för att ha haft arbetshelg så hann jag se riktigt mycket! Söndagen såg jag skiathlon via TVn på jobbet, det funkade det med. Man ser ju mycket mer på TVn än man gör på plats, men man får ju inte den där rätta feelingen eller känner stämningen som då man är på plats!

Nu blir man ju rätt sugen att se ett större skidmästerskap, typ som VM i Falun förra året. Arrangeras det i Sverige igen framöver vill jag absolut dit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0