Helgen i Härliga Hällsel

I fredags efter jobb och middag for vi upp till stugan tillsammans med mamma och pappa. Pojkarna skulle bygga en ny spång över bäcken medan jag och mamma skulle klippa gräset. Vi kom upp rätt sent, 20:30 ungefär, så vi packade in oss i stugan, hämtade vatten, spelade kort och la oss sen. Blev en lite stökig natt för mig och Stefan då vi delade på ett täcke. Här hemma är vi van vid dubbeltäcke, så att dela på ett vanligt är inte så lätt. Vänder man sig minsta lilla blir någon halvt utan täcke. Så vi halvbråkade halvsovandes.
 
Utedasset och bodan.
 
När morgonen grydde så steg vi upp och åt frukost, ute duggregnade det lite men innan vi kom oss ut så hade det slutat. Det duggregnade däremot i omgångar under hela dagen, men inget som bekom oss speciellt mycket.
Pojkarna började riva spången och pappa upptäckte rätt snart att virket inte skulle räcka, så han körde hem för att hämta nå slipers(?). Under tiden fick Stefan bära bort att bråte från spången och sedan röjde han med röjsågen nere i bäcken, det hade växt en meter där typ! Jag och mamma klippte och krattade gräset. När vi var klara, ungefär samtidigt som pappa var klara så åt vi lunch allihopa. Medan dom fortsatte med spången så gick vi ner till älven och halvbadade och tvättade av oss innan vi mös inne i stugan. Jag tog upp min 1,5 år gamla virkning medan mamma läste. Spången blev klar först vid 19 på kvällen! Så himla bra dom jobbat på, från 8:30 på morgonen! Tyvärr är ju inte hela spången klar för det, 1/3 är kvar. Men det får bli till våren. Då blir det även att bygga ny bro och altan framför stugan. Det kommer bli så himla fint där när allt är klart!
 
Mamma och pappa mäter ut hur stor altan ska bli.
 
Högen med bråte i bakgrunden. Blev även ett nytt bord till eldstaden.
 
 Min snygging bredvid spången. Den nya delen syns med dom ljusare brädorna.

Kommentarer
Postat av: Lillemmish- mode - inspo

myyysigt =)

kramizzz

2017-08-22 @ 08:37:15
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0