Stadig

Usch vad fort tiden går! Till veckan blir lilla damen 2,5 månader (11 veckor!) och känns inte alls så liten längre. Hon har nu kommit in i ett stadie där det inte alls är så kul att ligga ner. Helst vill hon stå eller sitta i knät, babysittern funkar också jättebra. Brukar ibland när jag sitter i soffan och tittar på TV ha henne i knät, så hon som halvligger/sitter med ryggen mot mig, så hon också ser TVn. Man tycker ju att hon borde vara väldigt nöjd så men icket! Hon sitter och försöker sätta sig upp, som om man gör en situps men aldrig riktigt kommer upp.  Då förstår ni att ligga plant på rygg inte är en favorit längre. Knappt att hon vill ligga under babygymet fastän det är nytt för i veckan. Hon växer ju så fort! Är många som tycker hon är väldigt stadig i nacken för att bara vara lite drygt 2 månader, jag vet inte riktigt vad som är normalt. 

(null)
Elsas ugglefamilj är klar!

Hon börjar nu i sakta mak växa ur storlek 56 och har börjat använda dom mindre kläderna i storlek 62. Kläderna kan skilja sig rätt mycket trots att det ska vara samma storlek. Så en del i 62 är fortfarande för stort medan en del är alldeles lagom. Så jag kollar varje vecka om något nytt plagg kan passa. Är ju så himla kul med alla fina kläder som hon fått och fortfarande får! Vi (eller Elsa alltså) har fått så pass mycket kläder i storlek 62 att det enda vi har behövt köpa till henne är 3 par byxor! Och 3 pyjamasar, men det är ju sällan man får sånt i present.

Hon sover fortfarande lika bra om nätterna, vaknar i regel 1 gång per natt (om hon ens riktigt vaknar), äter och sover vidare. Fram tills i veckan har vi knappt hört henne gråta, men nästan varje kväll den här veckan har hon varit ledsen och gråtit. Vet inte riktigt vad det beror på, om det är någon utvecklingsfas, magknip eller hunger. Så har i helgen tänkt försöka amma henne så fort hon verkar minsta missnöjd, så mjölkproduktionen ökar om det nu skulle vara så att mjölken inte riktigt räcker till på kvällen. Ikväll har det dock inte varit något problem, hon har varit sitt vanliga snälla jag igen!

Nu ska den här mamman försöka sova, trevlig helg på er där ute!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0