Utebarn och premiärgrillning

Elsa älskar verkligen att vara utomhus, speciellt om man får åka pulka! Igår var vi ut på fm ett varv runt kvarteret i pulka för att sen gå med vagnen en sväng. Alltså att Elsa fick skjuta vagnen. Sen fick hon sova i den ute också! På em var vi ut en sväng till, halkade runt på gatan och sedan traskade vi med pulkan också. Var en traktor ute och jobbade så den kollade hon också på. Traktorer är intressanta nämligen! Ska bli intressant att se vad hon tycker om att åka traktor med morfar här framöver.

(null)

Lördagen efter att pappan jobbat klart (och jag fått väcka Elsa efter att hon sovit 2,5h ute i vagnen) och farbror och faster kommit så gjorde vi upp en eld i eldstaden och invigde den med lite pinnbröd! Förra året var det för mycket snö för att orka skotta fram eldstaden och under sommaren var det för torrt för att våga elda. Men efter min första jobbarvecka passade jag på att skotta fram den medan Elsa sov och det var härligt väder ute. Kommer bli så mysigt att kunna använda den nu under härliga vårvintern!

Jobb

Här har det ekat tyst och tomt i tre veckor. Orsaken är, delvis i alla fall, att jag har börjat om att jobba! Har jobbat två hels veckor nu och idag påbörjat den tredje veckan. Ska jobba totalt 12 veckor så 10veckor kvar innan jag blir föräldraledig igen (eller går på sommarlov som en kollega så fint sa). Nu är det pappan som är hemma med Lillis i stället. Så eftersom jag bara hinner se henne en kort stund på morgonen och ett par timmar på kvällen så blir det inte så mycket att skriva om här heller.

(null)

Men igår då det äntligen var varmt ute igen efter en månads istid och stormen dragit förbi så passade vi på att vara ute. Och Elsa fick gå ute för första gången! Hon stod stilla i säkert fem minuter innan jag fick henne till att börja stappla fram. Men efter några minuters stapplande så kunde hon gå nästan obehindrat! Så duktig tjej!

Pappan har jobbat hårt dom här två veckorna med att lära henne en massa. Hon vet vilket gosedjur som är kissen/katten, hon har lärt sig göra slängpussar och hon kan numera alla rörelser till "Klappa lilla magen", i rätt ordning och tid också! Händer verkligen massor i utvecklingen nu! Mammahjärtat svämmar över av stolthet!

Matbloggstoppen
RSS 2.0