Att lära sig av sina misstag

"Lär dig av andras misstag, du hinner inte själv begå dem alla." Det är så sant som det är sagt.

Man lär sig ju oftast bara av sina egna misstag, men om man inte lär sig alls då, vad gör man då? Det finns nämligen ett misstag jag gör om hela tiden, att jag aldrig lär mig! Jag glömmer oftast, nästan jämt, att byta till rätt kanal då jag programerar in på videon. Som nu senast igår. Eftersom jag skulle upp och börja jobba 7, så ville jag inte sitta uppe och se Morden i Midsomer till halv 11. Så jag programerade in det. När klockan var 10 och jag som bäst låg i sängen slog det mig. Jag bytte aldrig kanal på dekodern! Happ... Så va det misstaget gjort igen, för säkert 100 gången.
Men det lustiga är, att om det är ett program på 5an så glömmer jag det aldrig. Kan vara för att jag oftast alltid har dekodern på 5an, men har jag inte det så byter jag ändå. Lustigt det där. Får väl se till nästa gång om jag klarar av det.

Dagens andra ordspråk:
"Minnet är bra men kort."

TrollTagen - en saga med lyckligt slut

Ja, nu är det roliga slut. Trolltagen är över för i år. Nu får man bara hoppas på att den är tillbaka redan nästa år, och att det inte dröjer två år. Det har ju gjort det nu dom två senaste gångerna.
Det har ju då varit roligt. Har sytt fast bollar i bacilldräkterna, sytt ihop trikåer och hjälpt dansarna med klädbyten och så. Har ritat en hel del svarta nosar också. Minst en 50st tror jag. Det var nog nästan det roligaste för barnen, att få en svart nos. Lite roar ju som sagt barn.

Ska lägga upp några bilder här, men för er som vill se mer så är det bara att kika in på min pixbox. Den är till för allmän beskådning.

image31 Alla dansare samlade

                 
Vivelvinden                       Vallpojken och Näcken     Vittror                            Dumma trollet
                  
Fega trollet                        Fördomsfulla trollet      Prins och Guldprinsessa      Bacillerna
                 
Energierna                        Smutsen                             Moder Jord insjuknar       Slutscen

Busmåndag hos Pärlugglorna

Min arbetsplats är nog den bästa. Åtminstone roligast!
Alla som jobbar där är så härliga. Alla bjuder till och är sådär lagomt knäppa, och så behöver ingen vara ledsen. Precis som det ska vara. Vi skojar och tokas med varandra hur mycket som helst, hittar på lite underliga saker och ting ibland, oftast när vi börjar bli för trötta efter en hel veckas, eller helgs, slit.En grej har jag ju skrivit om tidigare, om dom ylande indianerna. Och igår instiftade våran solflicka "busmåndag". Själv hade jag jobbat helg, och solflickan hade nog så mycket energi att bjuda på, så det smittade av sig ganska fort. Föreställ er då mig, som brukar vara den som busar på mest, lite trött efter helgen, plus en solflicka som smittar busenergi omkring sig, som dessutom är fruktansvärt kittlig. Kan man låta bli? Skulle inte tro de. Så hon ville inte gå framför mig på resten av hela dagen. Fast det hela började redan vid vårat frukostfika.

Det låg en godispeng på bordet. Aha, tänkte jag. Den lägger vi i Js temugg. Han blev inte glad och gjorde nytt te. Sen kom han med två saftglas åt oss, som vi vägra dricka upp. Kom sen fram att det var halva glaset med vinäger i. Sen var det ganska lugnt fram mot eftermiddagen. Då står J och plockar i tvättstugan i godan ro. Så går solflickan förbi, och får världens busidé. Hon går och drar ner byxorna på han! Han blev så chockad! Trodde att tanten som han nyss hade sett gå förbi tvättstugan skulle våldta honom. Hur man ens kan komma på de vet jag inte. Men i chocktillstånd kan väl det mesta hända antar jag. Synd man missa det bara.

Ja, det var väl gårdagen det. I slutet av dagen var vi så trötta att jag och J lät solflickan rita smilysar med tippex på oss. Då var hon nöjd och glad.

image31

TrollTagen - en underbar upplevelse

"Baletten Trolltagen är sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen. När flickorna blivit vuxna ämnar trollen gifta sig med dem och göra dem till drottningar på sina slott. En fattig vallpojke förirrar sig i skogen och träffar där på de tre slotten - ett av koppar, ett av silver och ett av guld - där flickorna hålls fångna."

Jag blir så glad bara jag tänker på TrollTagen. Det är en helt underbar saga! Ni som inte har sett den har verkligen missat något, jag säger er bara det.
Den spelas upp varje år i Storforsen, och i år är det 20 årsjubileum, så det blir något alldeles extra då. Dom har nämligen förlängt baletten, så nu får vi se vad som hände sen också. Det kommer att bli så bra!
Tyvärr har jag inte den turen att få vara med och dansa och forma TrollTagen, eftersom jag inte kan dansa och aldrig har gjort det heller. I stället ska jag jobba med dansarna! Och det är ju bra det också. Fick göra det sist också, fast det var för två år sen. Det enda negativa med att jobba med det är ju att jag inte själv kan se den. Jag får se små snuttar bakifrån, men bara att få vara där mitt ibland det gör det värt det hela. Ett annat plus är ju att man kan kolla in dom manliga dansarna, i trikåer!

image25 Slutscenen, med alla dansare.

image26 Två silverprinsessor och ett elakt troll.

image27 Virvelvinden.

image28 Och såhär mycket folk är det nästan varje år som kommer och tittar. Det här är ändå bara litegrann av alla som är där, och vad som ryms.


Varje år så är det alltid någon artist som sjunger, innan baletten börjar. Förra året var det Roger Pontare och Sofia Jannok. I år kommer Sofia tillbaka igen, och förutom henne så kommer, tyvärr, Tommy Nilsson. Men det ska gå bra det också.
Musiken är skriven av Ralph Lundsten och koreografen av Mats Isaksson, vilka båda två kommer här uppifrån Norrbotten.

Jag kommer att lägga upp egna bilder här sen, så får ni se. Men jag hoppas ju självklart att ni kommer och ser själva hur fantasktiskt det här är! Att hela tiden höra forsens dån i bakgrunden, att sitta på urgamla stenhällar med forsens vatten sipprande ner i små bäckar runt omkring sig. Det slår nog allt!


Fredag 13 juli 19:00
Lördag 14 juli 14:00 och 19:00
Söndag 15 juli 14:00

Biljetter finns att förköpas på ticnet.se

Matbloggstoppen
RSS 2.0