Hokus Pokus

            image5

Lätt sötaste serien alltså! Gå in och kolla vettja!

Idag har solen skint. Eller den skiner än. Har suttit på balkongen i min gröna sackosäck. Löst korsord, ätit en glass. Tänk på sommaren. Kändes nästa som sommar där ett tag. Solen i ansiktet, blå himmel, inga moln, varmt, glass i handen. Även om jag är vinter in i själen så längtar jag faktiskt till sommaren ibland jag också.

Dagens ordspråk:
"Alla människor är färgade, annars skulle man inte se dom."


Gitarristen - Jag

I Fredags var man ju då ut på StattI 5 minuter! Bara en massa smått folk.. Visste att det skulle vara från minderåriga, men enligt en kompis så verka det vara så himla kul där. Men han hade tydligen aldrig varit där.. Och tyckte det var lika trist som vi andra tyckte. Så då gick vi på Pentan istället. Dom hade något nytt, Rytet hette det visst. Det var inte så mycket folk där då, men det blev en hel del folk! Tyvärr spelade dom bara en massa hiphop. Det är inte så kul att dansa till direkt, men det gick an. Vi hade iaf kul! Grymt varmt var det också! Men eftersom vi var på övervåningen, och plus att dom hade elementena på, och så en massa folk. Då blir det varmt!

Lördag gick vi på stan en stund. Sen for vi hem. Var med min allra bästaste vän! Vi spelade Idolspelet, och vi lät ungefär lika hemska båda två! Och kom på delad första plats.. Eller andra.. Eftersom vi var så dåliga! haha... Men men.. Sen så träffade vi en kompis till, gick på Okey och åt sallader och varm macka. Sen så for vi hem till henne och spelade ett svinkul spel! Guitar Hero II heter det. Man använder sig av en gitarr med färgade knappar (=strängarna man tar ackord med) och en annan vit knapp som man spelar med (= den delen av strängarna man spelar på för att få fram ljudet). SVINKUL!

image4

Ikväll blir det äntligen att träna! Har ju inte kunnat göra det eftersom jag har varit dålig.. Magkatarr eller nåt liknande. Så jag längtar verklgen! Å så blir det att se OC sen ikväll! =) Snice!

Dagens ordspråk:
"Jag skrev en låt, men eftersom jag inte kan noter så vet jag inte hur den låter. När jag lyssnar på radion så tänker jag ibland 'Det är kanske den här som jag har skrivit'."

Druvsocker och sprutor

Idag har man vart i Luleå å shoppat litegrann. Blev lite ändå. Köpte mig äntligen en ny handväska! Och så lite underkläder, vilket jag var i stooort behov av. Så nu har man rensat ut det gamla, och lagt i det nya. Känns bra!

Första dagen på en vecka jag inte haft ont i magen. Helt jätteskönt! Så det blev inga sura miner idag, för innan det hann bli det så köpte jag mig druvsocker. Människor behöver en sockerkick ibland. Jag behöver konstant äta något då jag är ute på stan, annars blir jag sur och grinig och inge rolig att vara med. Men eftersom jag inte äter godis, och hade för mindre än 2h sen ätit lunch, så köpte jag druvsocker. Det hjälpte! Så det kommer förmodligen bli något jag alltid bär med mig i väskan. Den nya väskan jag ny köpt!

Har även hunnit med att köpa 2,5kg kaffe, en massa våffelsmet och varit på besök hos farbror doktorn. Fått 0,5ml kortison i armen. Inte mycket, men förhoppningsvis ska det hjälpa. Precis som sist.

Ätit våfflor nu ikväll! *Mumsa* Och imorgon blir det Statt! Ska bli skojj!

Ha de gott!

Dagens ordspråk:
"Ut med det gamla, och in med det nya."

Julstämning

Ahh... Sitter här och luktar på doften i min lägenhet. Den ligger som ett brunt, mjukt täcke.  Pepparkaksdoften.
Det är nog första gången jag har bakat mukpepparkaka, eller bakat vad som helst, i en kastrull. Eftersom receptet var till för en 2liters form, och jag inte tänkte på att min inte rymmer så mycket, så får man ta till det som finns. Det blev alltså en sockerkaksform och en liten kastrull. Men jag tror det kommer smaka lika bra från vilken som av kakorna.
Föresten, när jag tänker efter är det första gången någonsin som jag bakar en mjukpepparkaka. Men den ser helt okej ut. Vet tyvärr inte hur den smakar än, den är alldeles för varm för att ätas ännu.

Magen mår bättre idag, även om den inte är bra. Har börjat äta både PepcidDuo och familjevitaminer. Hoppas det ska börja bli bättre med det. Samtidigt så dricker man Samarin med jämna mellanrum, och varvar ibland med rismjök. Då måste jag väl börja må bättre? Har haft såhär i en veckas tid nu, är less på det...

Imorgon är en sådan dag jag kommer berätta mer om imorgon. Kan ju avslöja att det kommer spenderas en hel del pengar, om jag får som jag vill!

Dagens ordspråk:
"Nöden har ingen lag."

Serier på Kanal5

Inatt är det dags för lite serier. Igen. Eller, jag menar, jag såg ju på Grey's Anatomy hela förra natten, och det gör jag även denna natt. Det är verkligen en riktigt bar sjukhusserie, eller serie över huvud taget! Jag verkligen älskar den! Att jag inte fattat bättre och börjat se det tidigare. Men nu är jag ju snart ikapp dom programen dom visar på TV. Dom började ju med säsong 3 i onsdags. Har snart sett klart alla nästan 30 avsnitt på andra säsongen.

image1


Sen har vi ju förståss alla ungdomars älsklingsserie, The O.C. En serie jag började se på för, ja, det är väl ett år sen snart. Satt hemma en onsdagkväll, hade absolut inget att göra. Satt och blippade på TVn. Så hamna jag på Kanal5, och där va de. Jag såg klart det avsnittet, och jag såg nästkommande veckas avsnitt. Sen upptäckte jag att dom hade börjat om att sända det, från säsong 1. Jag missade första avsnittet, men jag fortsatte att se några avsnitt. Sen laddaden jag ner hela första säsongen och såg den. Jag fick tom min lillebror till att se de. Så vi bestämde oss för att köpa hela säsong 2. Sagt och gjort. Så vi såg nästan hela den tillsammans, och sen man hade sett den så fick man börja se på TVn igen. Och på söndag 19:05 så fortsätter nu OC, ny tid, ny dag. Men samma älskade OC.

image2


Så har vi ju våra kriminaltekniker i CSI. Jag ser alla CSI som finns; CSI, CSI:Miami och CSI:NY. Alla lika bra! Det är ganska kul att tänka efter ibland. På hur många ord man lärt sig; suicidal, strangulation, post mortem osv. (ursäkta min urkassa engelska stavning)

image3


Men men... Det får bli mer om serier en annan natt... Eller dag kanske.. Jag vet inte.. Men en sak vet jag! (hör och häpna, jag vet någonting) TVserier är sååå bra, och jag ser alldeles för många av dom!

Dagens ordspråk:
"Att alltid vara en smula barn, är att vara rikigt vuxen."

Översvämmad toalettstol

Inatt så har man ju jobbat natt. Den inleddes med att jag stoppade ner handen, eller rättare sagt hela armen, i en översvämmad toalettstol. Efter mycket dragande och slitande så fick jag lös proppen, bestående av ett pappersdrag. Och självklart, även om jag hade dragit den största plastpåsen jag hitta över hela armen, så blev det visst ett litet hål, för hela min arm var blöt. Och ni vill nog inte ens veta vad som simmade i den toalettstolen just då. Kan ju i stället säga att jag tvättade armen grundigt med tvål och vatten, och sen gnugga man in den med en massa sprit. Inte sprit sprit, utan decinfektionsmedel sprit. Och så var det med det.

Idag har man hunnit med att köpa 60st glassar. Men tro inte att jag ska äta upp dom själv heller! 20 paket á 3st i varje. Men jag är snäll och delar med mig!


Dagens ordspråk:
"Man ska älska varandra i nöd och lust, men när det är som vanligt då?"

Tom och Jerry-kex

Igår var en sådan där trevlig dag. Min jobbarkompis kom förbi en sväng. Hon bara älskar min soffa!
Vi gick på byn. Fick ett sånt där söt-sug-äta-vad-som-helst-som-är-gott-sötsug. Så vi gick på Ica.
Där köpte vi överfyllda krämbullar och ett paket Tom och Jerry-kex. Gissa om det var gott?! "Kex med vanlijsmak". Jo, pyttsan! Men fruktansvärt begärliga!

Begärliga är ett ord vi använder på jobbet till allt som är gott och som man inte kan få nog av. Fast egentligen så säger vi det mest på pitmål.. Då blir det alltså bejälliga.

Dagens ordspråk:
" 'Att skratta är att motionera' står det i tidningen. Typiskt! Då har jag precis köpt ett par dyra joggingskor i onödan!"

Matbloggstoppen
RSS 2.0