Idolfinalen

Det är ganska länge sen nu, men jag har inte varit på humör för att skriva så särskilt mycket. Men nu känner jag att jag måste, även om jag fortfarande inte är på toppblogghumör.

Det var så himla underbart! Jag ångrar inte för en sekund att jag for dit, och jag kan ju garantera att det blir en favorit i repris! Globen, och Idol 2008, vi ses i december!

Och sen gjorde det ju absolut inte att rätt person vann heller, Marie var mest värdig det. Amanda gled bara omkring på bananskal hela tiden igenom, för så bra är hon faktiskt inte.

Vi kan ju börja med hur resan började.

Vi for alltså torsdagen innan finalen, med tåg. Jag jobbade till halv10 på kvällen och tåget gick drygt en timme senare. Hem och ladda upp, och sen bar det iväg.
Fredag är vi framme vid 12 på Centralen. Gick upp och runt och irrade lite, hittade ett Apotek vi stannade till vid. Frågade sen där om vägen till brorsans och svägerskans hotell. Fick gå och irra en bit till, men hittade det tillslut. Hade vi bara gått en annan väg, genom hela Centralen och ut på andra sidan, så låg ju hotellet precis där. Lämnade av dom där, i deras minimala skrubb till rum. Sen for vi och leta reda på T-banorna, och hoppade på rätt tåg. Kom fram till Globen och checka in. Fixa även internetet till datorn, och började ladda upp på riktigt. Efter dusch och bloggning så träffades vi igen inne på Globen Shoppingen. Hittade ett kafé där vi åt. Och när vi satt där upptäckte vi att flera som kom in hade vita tröjor där det stod antingen HEJA MARIE eller  HEJA AMANDA.  Jag gick alltså ut för att koll aupp läget, och mycket riktigt. Där står det folk och delar ut tröjor till folk som skulle se finalen. Jag fixade förståss 4 tröjor med HEJA MARIE. Sen så ville ändå brorsan ha en med Amanda åxå. Så då hoppa han ut (han hoppa på kryckor) och fixa en åt mig och han. För jag sa att jag åxå ville ha en, även om jag inte heja på henne. Är man Idolnörd så är man ju! Men då blev ju hans flickvän lite lessen för att inte hon fick nån.. Men då smög jag ut och skaffa in en åt henne och mamma. Så då hade vi alla var sin tröja för att heja på vem vi ville. Dagen till ära hade jag även på mig min Idoltröja jag fick när jag fyllde år. Sen började det dra ihop sig för att köa. Gick ändå snabbt in, men sen fick vi stå å vänta innan vi släpptes in i självaste Globen.
Sen vet ni ju som vad som hände där. Dom spela in lite små sketcher och hade uppträdanden i pauserna, sånt som inte TVtittarna fick se.
En underbart bra kväll!
Lördag blev den stora shoppingdagen, där jag köpte ett par svarta jeans, och svägerskan nå strumpor och annat jox. Sen åt vi middag.
Söndag så checka vi ut, for in till stan och träffa bror och svägeska. Packa in väskorna i en safteybox och tog bussen ut till Gröna Lund. Det var ju julmarknad, men kändes lite konstigt. Julmarknad utan snö och duggregn? Men så var det. Mamma köpte te, jag vann en Pingu. Brorsan vann leksaksbilar. Jag och svägerskan åkte en karusell. Vi såg Tobbe Trollkarl. Sen for vi in till centralen å åt. Inte så gott.. Men vi handla frukt och nödvändigheter på Pressbyrån innan vi klev på tåget. Väl där upptäcker mamma att vi har glömt påsen från Grönan. Så Pingu, bilarna och teet blev nog någon annans. Oturligt nog. Men jag kom över min Pinguförlust, och svägerskan blev nog lika glad för det. Hon tycker nämligen inte om pingviner, dom är tydligen läskiga små saker.
Måndag anlände vi med tåget  typ vid 6tiden. Svägerksan börjar jobba 7, och jag 8, eller halv8, kommer inte ihåg riktigt.
  

Matbloggstoppen
RSS 2.0