En solskensrosa kärringtorsdag

Idag är det inte en vanlig svart torsdag, utan en rosa sådan. Ja, man kan ju se det så om man vill, för rosa är ju som ett annat ord för skär. Och idag är det då alltså skärtorsdag.

Dagen, då jag tror, alla påskkärringar påskar glatt för grannarna, bjussar lite karra och får en massa karra. Sen mot nattkvisten tar dom kvasten med tekitteln, som är full i karra, och den svarta katten och flyger iväg till Blåkulla.
Där möts alla påskkärringar upp, och man samlar ihop allt karra. Sedan lever påskkärringarna på karra tills nästa rosa torsdag, då dom än en gång flyger ner från Blåkulla för att påska glatt och samla in nytt godis.

Jag undrar som flundrar om det egentligen bara är en stor kulle som är helt blå, eller om det bara är meningen man ska tro det? Riktigt säker är jag inte...

Jag var med i Nordnytt igår!

Ja, så enkelt är det faktiskt. Jag var det, plus en till vikarie. Det var vi två som var huvudpersoner i inslaget så att säga. Det handlade om hur Kommunen räknar våra arbetsdagar. Sen 1 juli -07 så har dagarna räknas på en ny lista, så alla har i princip blivit nollade. Men ingen fick veta något förän vid årsskiftet. Och nu har Facket och Kommunen tagit ett nytt belsut att dagarna ska räknas på den gamla listan. För kommer man upp i 721 dagar på den listan, så är man berättigad en tillsvidare tjänst. Och det är ju det man strävar efter! Så det var det inslaget handlade om.

image55

Upptäckte nu när jag tittade på det, för typ 5e gången, en tabbe! Vi går in i ett rum, jag går först. I nästa vinkel går den andra tjejen före. Big tabbe! Och sen så tittar jag bak där jag inte borde göra det, men det må då vara.

Titta på inslaget här. Säg gärna vad ni tycker sen!

Matbloggstoppen
RSS 2.0