Sol, bad och volleyboll i Lillstrand

Vilken helt underbar dag det har varit! Strax efter 10 for jag och mor till Lillstrand, och stannade där till 16. Solat och badat i flera timmar. Anton och Annika var förbi en sväng. Har fått färg! Glad Lotta. Sen var man bara hem och åt litegrann, och så iväg med folk för att spela volleyboll och bada. Och medan vi spela så kom det typ 2 busslaster med ungdomar. Det var folk från danslägret här på byn upptäckte vi sen.

Nu har jag nyss sett Morden i Midsomer, och nu är jag trött och ska försöka sova i värmen.

Imorgon blir det att gå en sväng på marknaden innan vi far till Nyfors för att sola och bada där, dom öppnar ju imorgon. Så då får man återuppleva lite gamla minnen. Var där jämt förr, både på minnesvärda läger och med familjen för att bada och leka. Sen kl 16 början man jobba.



Johan servar


Anton


Annika och Anton #2


Högen på bögen



Baksmällan

Jobbade 7-12 idag, sen hem och åt varma mackor som mamma hade gjort iordning. Sen iväg till Zara. Efter en för lång stund så kom vi iväg till Luleå. Hämtade en hundbur till Zaras syster, sen for vi på Walle (Waldorf) och åt. Gott! Sen en snabbkoll på Cubus, hittade svarta täta leggins. Sen hitta Zara tablettaskar på Lagerhaus. Sen blev det bio, Baksmällan. Den var väl bra, men inte alls lika rolig och bra som The Proposal. Precis innan filmen började så önskade personalen alla en trevlig filmvisning, plus att dom lottade ut två priser. Första priset dom lotta ut var till plats nr 70, rad 8. Gissa vem som satt där? JAG! Vann en uppblåsbar badboll och ett senilsnöre. Hur många sånna har man inte? Börjar bli less dom nu faktiskt... Men det är grönt och fint, så jag kommer nog byta ut det mot snöret till jobbnycklarna tror jag.





Nu ska jag och mamma se Patrik 1,5, för vi vill inte gå och lägga oss. Så det blir jordebär och grädde för min del till filmen, och lite glass åxå. Har ju så god glass hemma!

Imårrn blir det lapa sol i Lillstrand!


"Alla synder är försök att fylla ett tomrum."

- Simone Weil

Volleyboll

Det blev ju volleyboll ikväll! Fast inte så som vi tänkt oss. Det skulle bara bli jag, Erika, Annika och Anton, så då bestämde vi oss för att bara bada istället. Så blev det. Fast inte Annika. Men det var några som spela volleyboll då vi kom, och jag tror hon kände någon av dom, så när vi bada var hon upp till dom. Sen kom hon ner och fråga om vi ville spela med dom. Absolut! Så det blev väl nästan 1,5 timmars spel. Riktigt kul! Så nu är man lagom öm i höger underarm efter alla servar. Måste fixa en egen boll, som inte går sönder om då man tar i den, och sen försöka få ihop några stycken som vill spela någon gång då och då.

Nu ska jag torka mig torr, sen göra iordning lite jordgubbar och grädde och lite glass, och sen ska jag se inspelade Privileged. Sen blir det nattinatti för min del, börjar känna av att det blir 3e dagen på rad som man måste upp kl 6. Men då är man ju ledig på tisdag = sol&baddag!

Hade hörrni!



Himla moln

Är inte glad på molnen, dom retas bara med mig. Igår var det soligt hela förmiddagen. Jag planerade att ligga och steka någon timme i Lillstrand på långrasten, men precis då klockan slår 12:30 så kommer alla moln fram och gömmer solen. Blev att bada länge istället, men jag ville ju sola! Tror ni inte att solen kikar fram precis då jag började om kl 16? Amenvisst förstår ni, såklart den gjorde.

Idag jobbar man till 16, och har alltså bara en timmes rast, som för övrigt strax är slut. Tror ni inte att solen skiner som bara den, och inte ett moln i sikte. Jag hade velat ha delad idag istället för igår, men men. Jag fick sola benen i 40 minuter ungefär istället. Men ändå.. SKITMOLN!

Förhoppningsvis så blir det att spela volleyboll ikväll efter man slutat. Erika är då på, och har hört med Anton åxå, men han har inte svarat än. Hoppas han och Annika också är med, och att dom får med sig någon fler. Skulle vara himla kul!




Bäst att återgå till arbetet, strax lunch. Kallskuren skinka och potatisgratäng blir det, och till efterrätt har jag ingen aning om vad det blir, kanske jordgubbar och grädde?


"Handplockade jordgubbar. Hur fan ska man annars plocka dom?"

- Ernst Günter

Sola och bada på Pärlugglan?

Igår var jag, mor och svägerska till Piteå. Snabbshoppade litegrann, jag hittade en svart enkel sommarkjol och en bikini, så nu har jag nog allt klart inför semestern. Sen var vi på bio, såg The Proposal. Riktigt bra, och rolig! Den måste ni se!

 

Idag skulle jag och mamma så stort till Lillstrand för att bättra på brännan. Kom dit vid halv 11. Ungefär en timme senare ringer dom från jobbet och vill att jag ska börja redan kl 13, 3 timmar tidigare alltså. Och jag kan ju inte säga nej. Så, det blev 10 minnuter till i solen innan vi börja fundera hur vi skulle göra. Mamma ville ju stanna och sola, men jag var ju tvungen att ta bilen hem. Men det blev så att Zara och hennes kompis skulle komma och sola, så hon fick åka med dom hem sen. Och för mig blev det 2,5 h extra i lön! tack för det, för jag kommer få minimal lön i juli.

Nu är det en timme kvar innan jag slutar ungefär. Så jag ska väl kanske göra nån sista nyttig grej här innan man får ge rapport.


"Jag såg henne. Jag älskade henne. Jag friade."

- Charles Dickens

Midsommarhelgen

Har varit dålig på att blogga i veckan, men jag har mina orsaker. Söndag när jag kom hem från stugan packa jag bara om och följde med Erika och hennes mamma till hennes kusins stuga. Ingen hemma, men vi doppa oss och sola sen lite. Och på kvällen spela vi spel och såg sen Hannibal Rising på 4an. så klockan var mycket, så jag orka inte slå på datorn och skriva. Det blev sängen istället.

Måndag så for jag till Lillstrand en stund och sola, sen spela jag och Jennifer Sagan om Ringen-risk. Jag vann, fast hon egentligen vann. Sen var det bara att fara iväg och jobba. Och när jags lutade strax efter 21 så ville Erika att jag skulle se film med henne, Anton och Annika. Dom spela spel, så när det va klart så for vi till mig och såg Det. Den med clownen ni vet. Vi visste inte hur lång den var, men hade vi vetat att den var 3 timmar lång hade vi aldrig börjat se. Både jag och Anton började 7 på tisdagen. Så 1:20 var jag i säng, upp kl 6.

Tisdag jobba jag, och sen for jag med mor och far till Boden. När vi kom hem blev det att se Morden i Midsomer, och jag höll på somna, pga sömnbrist natten innan. Och då orka jag inte slå på datorn heller.

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att klockan ska gå. Så då tänkte jag att jag kunde passa på att skriva. Bilder från midsommar kommer antingen senare ikväll, eller sen i veckan. Men ni kan alltid kolla på pixbox under helgen, då borde alla bilder ligga uppe.

Ja, vad hände midsommar då? Torsdag slutade jag 13, så då for jag hem för att ta emot en massa folk som skulle hämta diverse saker. Erika kom först och hämta sin beskärda del av Oozen som vi hade beställt. Sen kom Martin och snodde av min värdefulla Ooze. Sist kom Johan och Zara och hämta sina spel. Så kl 14 for jag iväg på affärn för att handla flingor, och där var det köööö. Så klockan var nog närmare halv3 innan jag tog mig iväg. Och vad har man gjort med mor, mormor och morfar och far i stugan då? Jo, spelat spel, målat vedbon, sovit middagar, ätit och tatt det väldigt lugnt. Söndag morgon for vi hem, och vad som hänt sen dess vet ni ju redan.

Nu ska jag ta mig lite glass och kolasås innan jag ska lämna rapport. Ha de!


"Det eländiga med glass är att den är godast när den är slut."

- Erold Bäck

Trevlig Midsommar

Nu har Erika, Martin och Johan och Zara varit förbi och hämtat en massa olika saker. Så nu blev jag ensam, och har precis bränt ut en ny skiva till bilen. Nu drar jag iväg till Hällsel över helgen, så nu blir det tyst här. Mobilen kommer stängas av under nätterna för att spara på strömmen, och sen så är det dålig täckning där, så kommer ni inte fram så vet ni varför. Inte för att någon kommer ringa till mig, men ändå.

Bjuden på blodpalt ikväll, gott!

Ha de!


Kram och Trevlig Midsommar!

Igår och idag

Skulle uppdatera tidigare idag, men det var nå knäppt med blogg.se då, så det blev ingenting. Och efter två försök var jag less. Så jag hoppas det fungerar bättre nu.

Igår så blev äntligen Jennifers bloggdesign färdig, så nu ligger den uppe till allmän beskådning. Och läsning förståss. Sen lärde jag henne det nya spelet, så då spela vi det. Sen kom Erika efter jobbet, så då spela vi alla tre. Och ännu senare kom Anton, så då for vi till Lillstrand för ett dopp i det blå. Kallt, men inte lika kallt som sista maj. Sen hem och så blev det att se Lilla Kyckligen. Söt film, speciellt Kirby, den lilla håriga saken som inte finns på någon bild på hela internet tror jag. Dåligt...





Idag for jag och Martin hem till Vidsel för att han skulle få bli uppvaktad. Ingen är ju på samma ställe då han fyller år, så vi skulle göra bort det idag. Efter 20 minuters firande ringde Johan och fråga om han visste att han skulle jobba idag. Ingen hade sagt nå till han, men han var uppskriven i boken. Det "roliga" var att han skulle börja 30 minuter senare. Så dom som inte hade hunnit skära sig en bit av tårtan fick göra det, och sen tog vi den och for igen. Hann vara hemma ungefär en timme. Det kallas för snabbkalas. Varit på ett sådant förut? Nä, trodde just det.

När jag kom hem så försökte jag blogga, men det gick inte. Så då blev det att diska lite, och sen såg jag det mamma hade spelat in åt mig. Sen började jag jobba kl 16.

Nu är klockan över 23, och jag har precis sett klart sista programmet på bandet. Har hunnit lägga fram lite kläder som jag måste packa imorgon, för då bär det av till stugan. Jobbar till 13, sen hem och packa och så fara. Så det blir inget bloggande föränn söndagkväll. Ska bli skönt med lite avskildhet, men jag kommer inte gilla myggen. Stugan ligger i myggland, det är lite synd. Annars är det så himla mysigt där.
Mammas faster har bjudit in till blodpalt imorgon, så det ska bli riktigt gott! Och så får jag äntligen träffa Lacky igen! Är inte så förtjust i pudlar, men Lacky är så söt så man bara måste tycka om henne.

Måste även få berätta om drömmen jag hade förra natten. Det började med att jag var gravid i typ 7e månaden eller nå, stor var jag då. Men väldigt sjuk, iskall och kallsvettig om hela kroppen + hemskt ont i magen. helt plötsligt sitter jag i Vidselsskolans matsal och äter. Så kommer Alexander Ryback, och vi blir kära. Han är så fruktansvärt kär i mig så det är inte klokt! Han skriver värsta kärleksförklaringen om mig, till sin kompis, bara för att berätta hur mycket jag betyder för honom. Det var väl sött så säg?!

Nu är det bäst man börjar gå till sängs, upp och göra morgon yoga, och sen börja jobba kl 8. Skönt med sovmorgon! Som om jag inte har haft det på två veckor!


Trevlig Midsommar!

Fildelning värre än knark?

Blev så himla arg idag. Såg på TV4 nyheterna i morse att knark sprids som mest på sommaren, att flest ungdomar gör sin drogdebut på sommaren. Men Norrbottens län får ingen knarkpolis som kan se till att färre ungdomar fastnar eller ens provar på skiten. Sen berättar mamma att man har anställt 15 poliser som ska jaga fildelare. Fattar ni vilket sjukt samhälle vi lever i? Fildelare är tydligen värre än knarklangare. Hur går det här till? Vem är det som bestämmer sånt? Rikspolisstyrelsen? Ja, jag fattar det då inte.

Ligger vi uppe i norra norrland så långt bort från vår huvudstad att man inte tror att knarket kan komma hit upp? Guess what, it can! Norrbotten är kanske inte så stort, men Norrbottens län är betydligt större. "Norrbottens län är landets största och ytmässigt nära en fjärdedel av Sveriges totala landareal." (Wikipedia) Det är en himla massa mark att söka knark på. Vi kanske inte har lika många invånare i Norrbottens län som i Stockholm, men ska vi bortprioriteras för det? Det är så himla sjukt att jag nästan börjar må illa. För ärligt talat, vem möter du helst på gatan, en som säljer knark till ungdomar eller en som lägger ut filmer och musik på internet? Skärpning Sverige!



Byebye Cityakuten

Nu har precis det allra sista avsnittet av Cityakuten gått. Känns sorgligt, men samtidigt väldigt bra. Serien fick ett väldigt bra slut, och det hade jag verkligen hoppats på. Kommer sakna serien, men en serie mindre att se på skadar ju inte. Det enda är att jag skulle vilja se pilot-avsnittet, för det har jag inte gjort. Eller, jag har inte sett på hela första säsongen, eller ens på dom första säsongerna tror jag. 15 säsonger är alltså 15 år. För 15 år sen var jag 7 år, och då såg jag nog inte på Cityakuten. Vet faktiskt inte när jag börja se, men det var under Mark Greenes tid i varje fall. Men han var ju med väldigt länge så.. Det var kul att se tillbakablickarna, och då blir man ju som sugen att se första säsongerna. Är det någon som har dom och vill dela med sig?





Har jobbat första dagen på sommarvicket idag, kändes bra. Sa ju att jag skulle plåga mig på morgonen, stiga upp tidigt och göra morgonyoga. Gissa vad? Det gick ju jättebra! Somnade först efter halv 1 inatt, och upp halv 6. Så med ungefär 5 timmars sömn i kroppen har jag gjort yoga på morgonen, jobbat i 8 timmar, och sen tvättat och sett på tv sen jag slutade jobba. Känns som jag har gjort något bra idag!

Imorgon hoppas jag Jennifer kommer förbi så hon får sin blogg fixad färdigt. Sen hoppas jag vi kan spela lite spel, som vårt nya spel! Det är så kul! Sen hade jag tänkt försöka hinna med lite på Teas bloggdesign också, börja fundera ut hur den ska se ut och så. Hon borde ju vara framme i USA nu. Himla så spännande!


"Gråt aldrig över spilld mjölk, den kan ha varit förgiftad."

- W C Fields

Western Farm och dagen efter

Igår så blev det som sagt var brännboll strax efter 15. Tyvärr så förlorade mitt lag med 14 poäng mot Antons lag.. Inte bra det. Sen blev det lite fotbollsspelande, och första "halvleken" vann det laget som jag, Erika och Anton var i. Andra "halvleken" så förlorade med 0 mål.

Efter det blev det hem och duscha, och fixa sig. Sen kom söt-Tea förbi med två biobiljetter till mig som tack för att jag ska fixa hennes bloggdesign nu när hon drar till USA imorgon. Lycka till! Sen kom Anton och så vänta vi tills Erika kom. Sen blev det att beställa pizza på ÄP och äta den. Riktigt gott! Sen blev det lite spelande då Annika kom, och sen vid halv10 for vi iväg mot Boden.
Har sett Star Pilots, Drängarna, ridit mekaniska tjuren (bull riding) och haft mycket trevligt. Var isäng kl 3 ungefär.

Idag har det inte blivit sådär mycket av, men kanske mer än man kan tro ändå. Såg Talang när jag steg upp, och sen städade jag undan från gårdagen, diskade, dammsög och skurade. Sen har Johan och Zara varit förbi, Erika har varit förbi så jag har fått föra över korten från kameran till datorn, och nu ikväll har jag och Anton spelat ett nytt spel hos Erika. Vet inte om jag berättade det, men jag och mamma gjorde verkligen ett kap i fredags! Hittade ett spel vi inte visste vad det var för något på ÖB för 99kr. Det var ju billigt, så vi slog till. När vi kom på Barnens Hus så hittade jag samma spel till priset av 399kr. Och lappen som satt under visade ett ordpris på 549kr. Fatta vilket kap vi har gjort! Vi spelade det i 3 vändor, och det var lika kul varje gång. Man blev bättre och bättre för varje vända, men det är ju inte så konstigt. Vi alla tre tyckte det va kul, och Erika blev sugen på att köpa ett eget spel.



Vårat spel är på svenska förståss.


Imorgon är det första jobbardagen på sommarvicket, och första jobbardagen sen förra onsdagen. Det är första morgonen på exakt två veckor som jag måste stiga upp kl 6 för att jag börjar kl 7. Men, eftersom min träning har gått uruselt i veckan, så ska jag straffa mig själv litegrann. Har planerat ett yogapass imorgon, så jag ska göra lite morgonyoga. Upp en halvtimme tidigare för att hinna yoga i 15-20 minuter och sen duscha innan dom vanliga morgonbestyren drar igång. Känns dessutom lite knasigt att jag jobbar en dag, och sen är jag ledig tisdag. Men då ska jag nog hem till Vidsel.

Nu har jag ätit upp min kladdkakebit, så nu blir det borsta tänderna sen godnatt.


"Vi kan tro på det vi väljer, men vi är ansvariga för det vi väljer att tro på."

- John Henry Newman

Lycka till Tea!

Pratade just med Tea på MSN. På måndag far hon till USA för att stanna där i ett helt år!
Nu är det så att hon har bett mig göra designen till hennes blogg, som ni för övrigt måste hålla koll på så ni också får se hur hon kommer ha det där borta på andra sidan Atlanten. Jag kommer sakna henne!
Nu är bara den stora frågan vad jag ska göra med bloggen hennes? Hon ska få säga lite hur hon vill ha den, men jag måste nog klura lite på det där. Har ni några förslag får ni gärna höra av er.

Om en timme ska jag iväg och spela brännboll med lite folk, vet inte alls vilka som kommer mer än dom jag har raggat ihop (mina bröder med kompisar). Så det ska bli kul! Hoppas det inte börjar regna bara, är lite grått ute.

Sen blir det hem och duscha och börja fixa sig och så ska jag äta middag med Erika som kom hem imorse! Sen blir det Western Farm! Ska bli kul! Har aldrig varit där, eller det tror jag inte nån av oss fyra (jag, Erika, Annika och Anton) har. Så det blir skoj. Som jag fatta det skulle även mina bröder dit, efter whiskeyprovningen i Piteå. Blir åxå skoj!

Har gjort den där goda kladdkakan idag, blir efterrätten efter pizzan! Och idag blir den ju som den ska, för den står redan i kylen. Sen så blir den nog extra god då jag har både grädde och jordgubbar att bjuda på till kakan!

Ha de så bra folket! Ska börja spåna på Teas design..


"Män vill ha samma sak av sina underkläder som de vill ha av kvinnor: lite stöd och lite frihet."

- Jerry Seinfeld

What!!?

Läste just på Kanal5.se att dom som spelar Peyton och Lucas i One Tree Hill ska sluta! Eller dom har redan slutat. Sista avsnittet i säsong 6 är deras sista avsnitt! NEJ!! Varför ska alla sluta nu? Först det om Izzie och George i Greys Anatomy, och nu det här? Efter lite snokande på Kanal5.se så fick jag även reda på att TR Knight, han som spelar George, ska sluta på riktigt. Izzie är det väl mer osäkert med, men om Knight ska sluta måste ju Izzie få vara kvar! Dom får inte göra en OTH...

Vilken skräckmorgon det här har blivit... Nja, kanske inte riktigt, men ändå. Nåja..

Nu kommer mamma och pappa vilken minut som helst, vi ska till Luleå idag. Pappa ska hämta en snarkmaskin på SuS, och sen ska vi shoppa loss på Storheden.
Sen ikväll blir det stormiddag. Hela våran familj och Zara och hennes syskon är bjudna på middag deras pappa och hans fru. Det där lät tjorvigt, men det är det inte. Kommer bli trevligt!

Imorgon vid 14-tiden blir det mest troligtvis brännboll nånstans på byn. Anton raggar folk, och jag är inte sen på att vara med och ragga jag också. Hör av er om ni är sugna.


"Män är inte bättre än vad deras tekniska utsutning tillåter dem att vara."

- George Orwell

Extreme HomeMakeover: Färdig!

Nu har jag äntligen städat färdigt lägenheten. Eller egentligen har jag väl några småsaker kvar, men det är inget som jag prioriterar. Har skåpet under diskhon kvar, och jag har inte städat i kökslådorna, men det är inte så länge sen jag gjorde det. Och sen skulle jag borda dammsuga en sväng på balkongen, men det får bli senare i sommar.

Här kommer dom sista städbilderna på lägenheten.



Sovrummet före. Brukar inte ha så här stökigt, men allt har hamnat här då jag städat på andra ställen.


Sovrummet efter.


Hallen före. Alla dom där väskorna rasade ur garderoben.


Efteråt. Allt har sin plats, även på galgar.


Hittade mina gamla Adidas Allstar i hallgarderoben. Tur att jag köpte nya va?


Hittade den här fulheten i garderoben också. Den fick jag när jag började i Älvsby Brass för 10 år sen.


Nästa hemskhet från Älvsby Brass. Dessa fick vi när vi for till Ungern för typ 6 år sen. Det där är en Small. Dom hamnade båda två i soporna tillsammans med en ryggsäck och tre par gamla skor.

Nu ska jag äta middag, sen blir det att se Plus Sommar på SVT1 och äta jordgubbar. Och sen blir det Pringles till CM och Fringe!

Bäst att skynda sig

Jag skulle göra några ärenden på byn idag, och sen skulle jag sätta igång med städningen i sovrummet och hallen. Nu är klockan snart 16, och jag har fortfarande inte börjat!
Steg upp strax innan 11 och åt frukost. Kl 11 skulle dom börja sälja billiga jordgubbar på Ica, så jag skulle börja där. När jag kom dit ungefär kvart över 11 är det lååång kö. Tog nog 10-15 minuter att ta sig fram och få köpa jordgubbarna. Sen var jag in på Ica, Konsum, Mim, Facket,, Systemet, såg Karnevalen, var förbi chefen som inte var där, var förbi Johan och Zara, solade och slutligen på Elkedjan. Sen hem och fixa korven och laxen jag köpt, äta lite sen lunch och så såg jag Cityakuten från i måndags. Jag hade räknat med att ärendena skulle ta en timme, men så blev det inte riktigt. Blev nägra fler stopp än beräknat också, men ändå. Tiden har flygit förbi idag, men nu ska jag börja. Känner att jag måste bl klar nu, för jag är less. Har inte samma städanda som i helgen.

Ikväll blir det Pringles tilsammans med Criminal Minds och Fringe! Inte dumt.


"Det spelar ingen roll vad han gör, han kommer ändå aldrig att lyckas med något."

- En av Albert Einsteins lärare till Alberts far.

Dom får inte dö!

Har precis sett säsongsfinalen av Greys Anatomy, och det slutade på helt fel sätt! Varför måste dom hålla oss oroliga resten av sommaren? Det är grymt! Dom får inte dö!!! Det får dom inte! Skulle ut på Kanal5.se, men det är tydligen fler än jag som måste skriva på namninsamlingen och kolla runt, för deras servrar klarar inte av så här mycket folk samtidigt. Snälla, låt dom leva!





Igår var jag hem till Vidsel för att gratta morfar som fyllde år, och för att hjälpa mamma att röja på vinden. Det har tagit två dagar, men nu är det klart. I morse var vi iväg på soptippen med allt skräp, det fyllde hela volvon. Och nu har pappa lastat mer skräp i hela volvon plus hela släpet också, så då ska dom fara med det imorgon bitti.

Nu ikväll har jag även varit på en liten nostalgitripp. Jag och mamma var och såg på Vidselsskolans musikal Lejonkungen. Vissa var betydligt bättre och roligare än andra, men dom var alla duktiga. Det är 7 år sen man sist var med i musikalen, och det är nog 6 år sen jag sist var och titta på musikalen.

Imorgon ska jag fortsätta med min städning här hemma, och förhoppningsvis bli klar med den. Ska även på Ica och handla billiga jordgubbar, varmkorv och lite annat. Och så ska jag på facket och "förhandla", få se vad dom har att säga.

Och Fringe börjar ju om imorgon! Det är bra det, det slutade ju så spännande sist! Kan behövas en bra series start nu när en bra series slut var så hemskt.

Nä, nu ska jag nog äta en risifrutti, för jag blev hungrig. Sen ska jag gå och sova.


"Alla synder är försök att fylla ett tomrum."

-Simone Weil

Tidig morgon

Nu är klockan halv11 och här sitter jag. Egentligen hade jag planerat att nyss ha stigit ur duschen och till att äta frukost. Ja, det är ju lite sant ändå. Vaknade strax efter 7, inte planerat. Steg upp 20 i 8. Satte mig vid datorn en snabbis, sen kvart över 8, blev det en lite löprunda. Känns som att jag får sämre och sämre kondition ju mer jag springer. Konstigt det där...

Har hunnit dammsuga, duscha, ätit hälsofil, mamma har varit förbi, och nu ska jag äta frukost och spela spel vid datorn. Jag orkar inte börja städa nu. Om 1,5h så börjar vi speldagen!

Extreme HomeMakeove: Dag 2 slut

Nu är jag äntligen klar med köket. Det tog sin lilla tid, men det är färdigt. Har även hunnit steka köttfärsen inför imorgon, så är det gjort. Kommer bli nog mycket att göra imorgon, och trångt. Har räknat till att vi blir 12st som ska äta, men man får väl äta i omgångar. Jag har ju ingen takvåning precis.



Underskåpet från helvetet är inte så hemskt längre. Men jag skulle ändå vilja veta vem som kom på idén att sätta in en halv hylla.


Burkskåpet är några glasburkar fattigare, och har nu bättre ordning.



Nu är det bara hallen och sovrummet kvar. Men det får bli senare i veckan.
Imorgon blir det att stiga upp vid 9. Ska hinna dammsuga, kasta skräp, äta frukost, fara ut och springa och duscha innan halv 12. Men det ska nog gå bra. Kanske till och med hinner börja röja i sovrummet. Men är man optimist så är man.

Nu ska jag ta och krypa till kojs. Klockan har redan hunnit bli 11, så det är nog bäst man lägger sig så man orkar med morgondagen.


"En bekant är en person som vi känner tillräckligt väl för att låna pengar av men inte tillräckligt väl för att låna ut till."

- Ambrose Bierce

Extreme HomeMakeover: halvvägs

Nu blev jag less och slut av allt städande. Det är ju egentligen inte så ansträngande att torka damm och sortera och sådär, men ändå blir man svettig och trött. Så nu tar jag en liten paus och bloggar lite. Hade tänkt lägga upp bilder på det jag har hunnit göra igår och hittills idag. Nu är vardagsrummet och toaletten helt klart. Så nu är det sovrummet, köket och hallen kvar. Får nog göra köket härnäst så det ser bra ut imorgon då det kommer en massa folk. Ska bli himla kul!



Välstädat och snyggt.


Sorterat och kastat en massa onödiga saker.


Efter att ha kastat en himla massa gamla tidningar så fick jag en tom låda. Den passade utmärkt till att ha alla (nästan) ljus i.


Inte så stor skillnad, bara plockat undan lite.


Toaskåpet före.


Toaskåpet efter. Inte lika rörigt längre.

Ja, det var väl allt för nu. Är väl bäst att göra sig lite mat och sen fortsätta med köket, så man blir klar nångång.

Hörs senare!

Extreme HomeMakeover

Zara har ju varit så himla duktig och storstädat hela lägenheten! Mest inför den kommande bebisen, men även för att få bli av med en massa skräp. Nu har hon inspirerat mig så pass att jag har tänkt göra likadant! En storstädning av hela lägenheten. Typ ett flyttstäd, som Erika sa igår. Ja, nästan.
Har tagit lite kort i lägenheten för att se om det blir någon skillnad på före och efter. Har ju egentligen inte så stökigt hemma just nu, men det stökiga brukar hamna där det inte syns. Så därför tog jag kort på gömställena också. Vi får väl se vars det här slutar.



Mitt skrivbord


Min översta skrivbordslåda.


Vardagsrummets centrum. Inte så farligt.


Köket. Stökigt matbord och en del disk.


Underskåpet från helvetet. Vem sätter in en halv hylla?


Burkskåpet. Trots att man städar här ofta blir det alltid stökigt igen. Varför?


Bäst att börja städa. Hörs!

Palt och kladdkaka

Trodde jag skulle sova massor inatt, men så blev det inte. Somna först efter halv 1, och vaknade 8 imorse. Låg tills 9 tror jag, sen steg jag upp och såg Criminal Minds som jag spelade in igår.
Vid halv 11 kom mamma hit, men en pappersnäsduk för pannan. Jag trodde hon hade fått ett svettil, men det hade hon inte. Hon vill inte att jag ska säga hur klumpig hon var, men hon hade fått ett litet jack i pannan som blödde. Så jag fick tvätta och sen kom Johan och plåstrade om henne.
En snabb lunch bestående av mackor i järnet, klämmackor eller vad ni då vill kalla det. Sen bar det av till Piteå. Hittade lite rengöringsmedel på DollarStore och sista harry Potter-boken på Ica Kvantum för 40kr! Inte dumt! Har ju läst alla böcker, och vi har dom ju, men jag skulle vilja ha hela serien själv. Böckerna är ju egentligen Martins, men två är här, och några i Vidsel. Men men. Jag ska ha en egen serie i vilket fall som helst. Och 40kr för en HP-bok är nog bland det billigaste du kan hitta.

Kom hem tidigare än planerat, eftersom alla affärer stängde 15 och 16 pga att det är röd dag imorgon. "Det är ju som en lördag idag" fick vi till svar av en inne på Gallerian. Trodde inte det spelade så stor roll, men tydligen gör det det. Det är ju Sveriges Nationaldag imorgon, och därför måste visst affärerna stänga 3-4h tidigare än en vanlig fredag. Typiskt.

Men, då vi kom hem började jag snabbt att göra efterrätt, kladdkaka med mjölkchokladtryffel. Vi skulle bl bjudna på middag hos Johan och Zara, och då lovade jag att fixa efterrätt då vi skulle komma hem tidigare än planerat. Blev bjudna på flatpalt och renfärs, riktigt gott! Och efterrätten blev jättegod, även om den inte blev riktigt som den skulle. Tryffeln skulle ha varit så lös på kakan som den var, men tiden var inte riktigt på våran sida, därför blev det som det blev. Men jag fick då högsta betyg av Zara. Hon sa att godaste kladdkakan är Frödinges kladdkaka, den man hittar i frysdisken på affärn (tror det var den i alla fall). Men hon tyckte den här var mycket godare. Så jag är glad! Vi alla 4 tyckte den blev god. Och så blev det ju över, så jag har både efterrätt och en matlåda till imorgon. Receptet och sämre bilder kommer upp på Bakbloggen imorgon. Håll utkik!


"Vid åttiotvå års ålder känner jag mig som en tjugoåring, men dessvärre finns det ingen sådan i närheten."

- Milton Berle

Vårruset 2009

Yes! Jag slog förra årets tid, med prick en halv minut! Det ni! 28.20 blev dagens tid, på 5km. Förra året 29.10. Känner mig stolt över det. Kände mig inte speciellt trött då jag kom fram till sista vätskekontrollen, som ligger ca 1km från mål. Men så helt plötsligt så blev det väldigt jobbigt, astmamedicinen slutade nog verka tror jag. Så jag gick i kanske 10 sekunder, sen var det bara att sätta fart igen. Om man bortser från den lilla "missen" så gick jag endast vid vätskekontrollerna. Jag fattar verkligen inte hur man kan dricka ur ett glas och springa samtidigt. Vid första vätskekontrollen så svalde jag nästan fel för att jag skulle försöka att inte gå så sakta, utan nästan jogga, och dricka samtidigt. Så det ska jag inte försöka med igen. Då går jag i normal takt den lilla stunden det tar att dricka upp ett litet glas vatten.

Nu har jag packat upp ryggsäcken och picknickväskan som jag fick ta med mig hem. Och bara jag får skriva det här färdigt ska jag i duschen, borsta tänderna och stupa i sängen. Hoppas huvudvärken har gett med sig tills dess.
Förstår inte, har haft ont i huvudet några stunder här i veckan, och jag brukar aldrig ha ont i huvudet, inte ens om jag är förkyld eller sjuk eller så. Vet inte vad det beror på. Att jag börjat springa?



Vårrusets konferencier Peter Siepen


"Alla vet ju att en joggare är ute och luftar sin egen dödsångest."

- Dag Solstad

Snopet

Hade lite bråttom idag eftersom jag skulle hinna göra lite ärenden på byn innan jag skulle börja jobba 12. Och sen skulle det bli lite stressigt då jag skulle sluta jobba 16, hinna äta och kl 17 så skulle bussen till Vårruset avgå. När jag kom till jobbet undrade dom vem jag skulle jobba för. Men hon jag skulle jobba för, som är på kurs, var ledig idag. Så det blev alltså inget jobb. Antingen har hon sagt fel dag till mig, eller så har jag skrivit upp fel dag. Men men.. Blir ju mindre stressigt då. Och en dag mindre att räkna. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men det blir nog att se lite serier.

Kollade upp på gamla bloggen, och jag sprang Vårruset på 29.10 förra året, inte 29.33 som jag tror jag har sagt. Har haft lite ångest över om jag verkligen ska starta i främsta ledet i år, men jag ska göra det. Längst bak i främsta ledet. Det får väl gå som det går. Men jag är envis, och bara jag tar bricanylen lite tidigare än jag gjort nu då jag varit ute och sprungit så ska det nog gå bra. Jag ska banne mig klå 29.10, om så bara med en sekund!


Wish me luck!

Mobil-häll-vete-i-en-säck

Är inte god på min mobil just nu. För någon dag sen så starta den som om sig själv, två gånger kanske det var, men sen dess har den varit normal. Till idag. I morse hann den nog starta om och hängde sig 4 eller 5 gånger. Sen har den varit bra hela dagen, tills nu ikväll. Nu har den hunnit starta om och hängt sig mer än 5 gånger. Så jag är inte glad på den, med tanke på att jag ska använda den då jag springer Vårruset imorgon. Jag är ju så bortskämd nu med att jag har stegräknare på den, och kan starta ett program som visar hur långt jag sprungit, hur lång tid det tog, max- och medelhastighet jag sprungit med. Nu är jag rädd att det ska sabbas imorgon då jag ska ta tid och kolla hur det går för mig. Dom har ju en klocka uppsatt på plats, så man ser ju när man kommer i mål vilken tid det tog, men allt det andra vill jag också veta. Blir väl att fara till stan någon dag och höra vad dom tror är fel och vad det kostar at repa den. Förmodligen kostar det lika mycket som en ny mobil, så jag har faktiskt hunnit kolla upp några mobiler. Jag måste ju ha stegräknare på den, och det finns på några stycken. Men det är så svårt att kolla det på nätet, lättare att fråga någon som har koll på läget och kan visa mobilen på plats.




Ja, nu är det väl bäst man går och sover. Läste ut sista boken i Stieg Larssons Millennium-serie igår kväll, så nu blir det att börja på Jan Guillous serie om Arn. Har ju sett båda filmerna, men det finns ju 4 böcker, och böckerna är ju allt som oftast bättre än filmerna. Så då vet ni den intressanta detaljen av mitt liv. Finns mycket att lära här, eller så inte...


"Om jag ljuger så är det bara för att jag tror att jag talar sanning."

- Phil Gaglardi

Inbjudan till speldag

På måndag blir det speldag här hos mig, och alla som vill får komma, säg bara till före så jag vet. Jag, Jennifer och Sofia har planerat det här. Vi har länge pratat om att ha speldagar, men oftast har Sofia inte kunnat vara med, och oftast slutar det med att jag och Jennifer sitter och spelar själva. Skulle vara kul om vi blev några fler än vi tre.

På kvällen blir det tacos till självkostnadspris. Alltså, vi fixar maten men vi bjuder inte på den. Sen får man ha med sig det man vill mumsa på själv under resten av kvällen. Blir mest troligt en kubbturnering under kvällen, och kanske en film, vi får väl se vad folket som kommer vill hitta på helt enkelt. Hoppas att vi blir några stycken nu också.

Behöver någon sovplats har jag världens skönaste soffa att erbjuda. Kommer det någon snygg kille ryms han i min säng!


VÄLKOMNA


Chokladsugen!

Nu har jag varit sugen på choklad i flera timmar! Har varit uttråkad ett bra tag också. Höll flera gånger på att fara iväg till affärn för att köpa Marabou Amigo, och för att tiden skulle gå. Man kan ju inte gärna lägga sig kl 8 på kvällen. Men det blev aldrig att jag for, utan jag har pratat på msn istället.
Men jag har varit duktig. Köpte melon och banan på affärn idag, och jag har ätit upp hela melonen, istället för att gå på affärn och köpa choklad. Hade det inte varit för att Konsum inte hade fått in den nya Marabou Sommar, med jordgubbsbitar i, så hade jag inte varit så äckligt sugen på choklad! Men nu är jag fortfarande det. Mamma tyckte jag skulle ta mig en glass, och då kom jag på att jag har ju glasspinnar i frysen. Det är väl snart en timme sen det, och än har jag inte ätit någon glass. Ska vara duktig och motstå. Ska göra mig en macka med skinka, ost, gurka och orientdressing istället. Köpte gurka mest bara därför, för att vara nyttig och äta macka när jag blir sugen på något, istället för godis och fika.



Godaste Marabou, lätt!


Nu ska jag göra mackan jag prata om. Sen blir det att läsa dagens dos av bloggar. Och sen blir det att läsa bok och slutligen godnatt. Sov gott mina vänner.


"En zebra kan inte ändra sina prickar."

- Dan Quayle

Sur och trött

Blev just nu så himla sur. Skulle ta och söka till Robinson 2010 nu, så har jag gjort det. Var in tidigare idag på jobbet och kolla, men då hitta jag inte någon länk. Nu när jag är in så hittar jag den. Fast det var ingen länk, och tydligen så kan man inte söka längre! Så himla sur jag blir! Och ledsen. Det är kanske en månad sen dom gjorde reklam i Robinson på tv att nu fick man börja söka in till Robinson 2010, och  nu är ansökningstiden redan ute! Och det dumma är att dom tydligen har bett folk söka, fast tiden redan är ute. Argghh...
Jag ÄLSKAR Robinson! Ända sedan jag var liten och jag började se på Robinson har jag velat vara med. Sökte till Robinson 2009, men kom inte med. Nu har jag missat chansen för 2010. Hoppas det blir ett Robinson 2011, och 2012, och 2013...

Nu blir det väl till att rota runt och försöka hitta något annat kul att söka till. Kanske blir det en till omgång av Wipeout man kan söka till. Ska genast gå in och kolla.

Har varit på årets första löprunda idag. Gick inte så bra. Trots att det var 3h sedan jag åt sist så fick jag mjälttugg (hur det då stavas, håll i sidan för er som inte förstod). Och så hann inte riktigt bricanylet börja verka innan jag sprang iväg. Sprang ca 2km på 15 minuter.. Inte så bra, med tanke på att jag hade tänkt slå min tid på 29,33 på 5km på torsdag. Får väl se hur det går med det. Ska ut en sväng imorgon igen.

Har legat i soffan nu och sett en massa saker mamma spelat in. Det sista jag såg var en dokumentär om Tsunamin. Men nu i slutet vet jag inte riktigt vad som hände, för jag hade väldigt tunga ögonlock, somna säkert någon minut också. Är säkert trött efter löprundan. Har även haft ont i huvudet och svettats massor... Kanske beror på att det blåste massor när jag var ute. Men men..



Så här ser man ut efter en löprunda och lite styrketräning hemma.


" Blir problemet långvarigt så blir det allvarligt, går det över snabbt så är det lättare."

- Göran Persson

Matbloggstoppen
RSS 2.0