Flickan som lekte med elden

Idag känns det som att man har hunnit med en del. Blev tyvärr ingen morgonpromenad då Zara var alldeles för trött för det i morse, och jag hade inte disciplinen att gå själv. Men jag steg i alla fall upp kl 7 för att börja tvätta. La mig sen i sängen igen till 8, då tvättmaksinerna var klara. Ner och hänga i torkskåpet och fylla maskinerna igen. Sen blev det att se ett och ett halvt avsnitt av One Tree Hill. Har även hunnit torka alla fönster in- och utvändigt och bytt gardiner. Tvätten var klar vid halv 1, så då gick jag upp till Zara, för där var mamma och vi skulle ju som sagt på bio. Så nu har man sett Flickan som lekte med elden. Den var bra, men böckerna är så otroligt mycket bättre!

Annars har jag nog inte gjort så mycket mer idag, förutom att vara på cirkelträning nu ikväll. Och nu har jag sett första delen av Greys Anatomy, himlar och hav. Det var ju inte så det skulle bli.


* Tjejkväll (imorgon)

Ser ni, den långa listan blir bara mindre och mindre. Jippi! Då har jag ju faktiskt uträttat saker och ting i veckan, inte varit en slö arbetslös sak som ingenting annat gör än att se tv och hänga vid datorn.

Tjejkväll imorgon i Piteå då. Ska bli trevligt, få se om man hittar något kul.

"Om så apan klär sig i siden fortsätter den att vara apa."

- Spansk ordspråk


Jobbsökaren

Ja, idag har jag faktiskt gjort en del nytta. Titta här får ni se:



* Tjejkväll (torsdag)

Sen kom jag på att jag ska beställa linser också, men det gör jag nog ikväll efter träningen. Men jag har alltså gjort 5 av 18 grejer. Bokade tvättid idag, så imorgon mellan 7-12 ska jag tvätta. Och så blir det bio också! Längtar! Måste även prata med Zara om hennes blogg, vad hon vill ha för bilder och färger och så. Det tar ju som ett tag att fixa det. Husvgansupptakten i Kåbban blir ju i helgen, och AF kan jag ringa först på torsdag. Men jag ska försöka hinna torka fönstrena, byta gardiner och dammtorka imorgon mellan det att jag måste springa ner i tvättstugan. Sen på torsdag hade jag tänkt öva lite NUS, ringa AF, kanske cykla upp till Lillstrand och ta lite bilder. Sen blir det tjejkväll på kvällen med Zara och Sofie.

Men nu måste jag verkligen hälsa på ett visst hus. Ha de!

Botox

I natt vaknade jag och kände att något inte var riktigt som det skulle. Tillslut kom jag underfund med att mina läppar inte var som dom brukar. Så jag gick upp för att se mig i spegeln, och möttes av det här:





Inte lite svullna! Mamma blev förskräckt och kunde inte sova nå i natt. Hon har funderat fram och tillbaka, och har kommit på vad som kan ligga bakom mina botoxläppar. Och det är fisk. Åt nämligen lax till middag i lördags, och till både lunch och middag igår. Så hon börjar tro att jag har fiskallergi, men att jag kan äta det om det bara är någon gång då och då. För jag har ju aldrig annars reagerat på fisk, och aldrig sett ut så här heller. För jag har inte ätit något annat "olämpligt", så det borde ju vara det. Så hädan efter blir det fisk max en gång i veckan. Och jag kommer ALDRIG att förstora mina läppar! Never!

Så det höll på bli så att jag inte kunde följa och göra vinter i stugan. Men eftersom jag inte hade ont, och var  mindre svullen i morse så for vi ändå. Skulle det vara kvar nu ikväll skulle jag ha ringt till ÄVC imorgon. Och skulle det ha blivit värre idag så finns det ju en sjukstuga i Arvidsjaur. Men det blev bara bättre och bättre, och mitt på dagen idag så såg jag nästan helt normal ut.



Överläppen är något svullen fortfarande, men det är så lite så jag tror inte någon skulle märka det om jag inte sa något. Blåsorna som jag fick under läpparna är borta, så det blir inte att ringa ÄVC imorgon.

När vi kom in till Arvidsjaur i morse så föll det snöblandat regn. Det har alltså egentligen redan snöat! Jiihoo! Längtar till snön kommer! Men den får ju gärna vänta kanske två veckor till, så man hinner byta till vinterdäck och vinterstäda bilen. Har krattat löv och en himla massa barr idag. Det blev så fint så. Fick våfflor till middag hos mormor och morfar sen. Och sen bar det iväg till Älvsbyn och Step Up. Har sett CSI nu ikväll, och nu väntar jag bara på att Idol ska börja om så man får veta vilka som gick vidare och så. Inte för att jag sett mer än typ 10 minuter sammalagt av årets Idol, men det var ju en Piteåkille med ikväll, man vill ju att han ska gå vidare. Och på onsdag blir det väl Patriks tur, nästa Piteåkille(man). Sen blir det att gå och sova, har ju inte sovit sådär supermassor i natt.

Och förresten, fastän det inte finns någon snö och det fortfarande är gult i träden, så har jag fått jullåtar på hjärnan. Jag längtar tills vintern! Jag längtar tills det blir advent och man får sätta fram alla julsaker! Jag längtar tills det är tillåtet att sjunga julsånger!


"Du vet att du håller på att bli gammal när du bara får ett ljus på tårtan. 'Försök att blåsa ut det här', liksom."

- Jerry Seinfeld


På väg

Ja, nu har man hunnit vara iväg och träna, få se hur mycket träningsvärk man har imorgon och på tisdag. Ska snart börja bege mig mot Vidsel, ska bara blogga klart och sen packa lite oömma kläder för imorgon.

Vad har Lotta gjort idag då? Väckarn var ställd på 9:30, men jag drog mig en stund, var så trött och inte alls på g. Men jag var ju tvungen upp. Äta frukost och klä sig och sen gick jag och mamma till kyrkan. Högmässan var ovanligt lång, ca 75 minuter, men jag smet precis efter nattvarden. Skulle ju servera lunchen sen, så jag gick bara några steg över till församlingsgården. Där höll Mona precis på att berätta vem som skulle servera vilka bord, så jag kom alldeles lagom. Halv 1 började pensionärerna strömma in, och strax därefter fick vi börja servera. Vid 14 tror jag vi fick sätta oss och äta, laxpudding var det. Och så morotskaka till efterrätt. Gott! Sen försvann alla ungdomar som hjälp till med severingen, men jag kände att när jag nu ändå missade bion så kunde jag ju vara kvar och hjälpa till med disken och så. Vad skulle jag ha så bråttom hem till ungefär. Så först vid 15:30 fick jag börja traska hem. Tur man inte är spe som en pinne, för då hade jag nog blåst bort.

Jag är sur på min dator, för den är så fruktansvärt seg! Den har alltid varit lite seg, men inte så här seg. Vet inte vad som har hänt med den. Ska försöka rensa lite på den, bränna över på skivor sådant som jag inte behöver ha på datorn. Men det får bli en annan gång. Nu ska jag som sagt packa och fara.

Tjoflöjt!

"En ekonom är en person som kan uttrycka det självklara obegripligt."

 

- Alfred A. Knopf

Iväg på träning

Måste börja byta om och fara iväg på Korpen, så man inte kommer för sent och inte ryms. Men nu har jag gjort klart den där att-göra-i-veckan-listan. Och precis nu kom jag på en sak jag glömt skriva på den, men jag skriver väl det under den då.



* Tjejkväll i Piteå

+ en massa TV-tittande. Greys Anatomy börjar ju om på onsdag, så det längtar jag till! Det slutade ju spännande och hemskt.


Nä, nu måste jag börja byta om och så. Och efter träningen så blir det hem för dusch, pakning och sen iväg till Vidsel. Imorgon blir det en heldag i stugan för att göra vinter där. Husvagnet ska täckas över, skortstenen ska plastas in och gräs ska klippas och så vidare...

Träning (bodytoning) nu!

Fotoplanket

Idag så vaknade jag prick 7:40 av att Isabelle skrek. Jag flög upp och försökte sömndrucken att kravla mig mot barnvagnen, försöka hitta tutten... Men längre kom jag inte, för då hade mamma redan hunnit komma in och ta upp henne. Hon hade till och med maten hennes klar, så det var bara för mig att somna om. Sov till halv 10 eller något sådant. Skönt. Har ändå varit trött nästan hela dagen.


Faster byter om på Isabelle. Snyggt skötbord va?!


Vid 11 kom Johan och Zara, dom saknade lillan så mycket! Sen for vi iväg till Piteå för att se på fotoutställningen som brorsan varit med och ordnat. Fanns många finsa bilder där, och några väldigt intetsägande. Fyndade mig annars ett nytt reflex på Clas Ohlsons, eftersom Isabelle har snott mitt gamla. Hittade ingen bild på den, men det är en anka med yvigt vitt hår. Söt! Och sen blev det en godispåse på Lösviktshuset. Eller två påsar, en med godis och en med godis för dekoration av cupcakes.

När vi kom hem så hamnade jag och mamma i varsitt hörn av soffan. Mamma slocknade, och jag såg först det inspelade Criminal Minds-avsnittet från i torsdags. Sen blev det att se She's the man på Kanal5. Och när den var slut hade mamma vaknat, och då började vi se Over my dead body, men vi hann inte så långt så kom Zara och Isabelle. Så nu har vi hunnit vara ut och gått Hälsans Stig, matat lillan och nu blir det godnatt. Är jättetrött. Och jag måste upp och jobba ideellt på kyrkan imorgon. Högmässan är 11, så man får ju ändå sovmorgon. Hoppas det inte tar så lång tid med serveringen, för kl 15 hade vi tänkt se Flickan som lekte med elden.

Imorgon kommer det en to-do-this-week-lista hade jag tänkt. Då vet ni vad jag måste göra, så då kanske jag gör allt det då. Annars blir det väl aldrig gjort. Och gör jag allt som behöver göras är jag ju fri sen! Bland annat så måste fönstrena putsas, byta gardiner och andra husliga bestyr. Blir även en helg i Kåbdalis, så det ser jag fram emot!

Dröm gott!

 "Ingen skvallrar om andras hemliga, goda sidor."

- Bertrand Russell


Hemma igen

Nu har jag kommit hem från Norrfjärden. Det regnade, så det var inte vidare kul att köra. Tur det inte var minusgrader bara. Då hade det inte varit kul.

Isabelle stod i dörren och väntade på mig då jag kom hem. Eller, kanske inte riktigt. Hon satt i soffan med farmor. Men hon längtade efter mig! Nu ligger hon i sin röd- och vitrandiga Labanpyjamas framför TVn och ser på skräckis. Tur hon inte förstår vad som händer, för i så fall skulle hon inte få se på det.

Har varit och simmar idag, 30 längder blev det, alltså 750m. Orkade inte riktigt med 1km idag, men jag känner att träningsvärken inte är lika hemsk nu som i morse, och det är ju tur.

Nu blir det snart att ge Isabelle det sista målet mat innan läggdags. Och imorgon blir det att fara till Piteå på fotoutställning inne i Gallerian. Lillebror håller i det, så det ska bli spännande att se. Far dit vettja!


Sitter själv i sin hokuspokus-stol.


"Jag är beredd att medge att jag inte alltid har rätt, men jag har heller aldrig fel."

- Samuel Goldwyn


Lite snyggare

Inte jag, men min lägenhet. Har alldeles nyss dammsugit och plockat undan och plockat ihop litegrann. Så nu är inte golvet smuligt längre, och köksbordet och skrivbordet är inte en enda hög med papper. Så det känns skönt.

Jag och Zara har tagit morgonpromenad idag, fast det blev en förmiddagspromenad istället. Tidigare än igår i alla fall. Sen kl 15 ska jag och simma, får se om Zara följer med då också.

Har sett klart allt på bandet mamma spelade in åt mig förutom Mentalist, som jag håller på se nu. Fast mamma kommer nog när som helst, så jag hinner nog inte se så mycket mer.

Zara, det är klart att vi finns där för er! Jag är så glad att få vara så stor del av ert liv. Du känns som den storasyster jag aldrig fick! Älskar dig! Och din dotter och man!


Hokus Pokus

Finns två sorter av den/det som jag gillar.

1. Serien Hokus Pokus. Har ni inte läst den måste ni börja göra det! Den är så knäpp, söt och himla rolig!
2. Doften Hokus Pokus hos PartyLite. Har beställt den nu ikväll! Den är knallandes gul! Härligt!

Beställde även Halloween Natt som jag trodde jag skulle. Och så ska jag och mamma dela på en ask teljus i doften Säsongens Kryddor. Och i mitten på november ungefär blir det ljusparty här hos mig. Så nu får ni inte köpa nå mer ljus förän jag har party, visst?!

Den där listan jag skrev tidigare idga som jag skulle göra blev inte riktigt som tänkt. Jag åt faktiskt lunch och började se Andra Avenyn. Sen hoppa jag i duschen, och sen fixade jag till mig. Och precis när jag sminkat mig kom mamma. Medan hon lånade duschen så diskade jag. Så jag hann ju tre av punkterna. Men nu medan jag spelar in Criminal Minds på 5an så ska jag se klart AA. Sedan ska jag fortsätta se True Blood på bandet som mamma kom med idag. Har ju inte hunnit se allt sen semestern, men nu har jag bara detta bandet kvar. 1½ True Blood, ett CM + det ikväll, ett Privileged. Och sen är det nog ingenting mer...

Imorgon kväll blir det ju Blåset som vanligt. Johan och Zara ska på parkväll i Piteå, spela lasergame och ha kul, så mamma ska vara barnvakt. Och då ska dom sova här hos mig! Så när jag kommer hem från Norrfjärden så får jag också vara barnvakt. Här hemma hos mig! Då blir det ju mer på riktigt än tidigare gånger. Dom, eller åtminstone Zara, har bara sovit en natt utan henne, men då låg hon 3 meter bort i rummet bredvid. Nu är det en hel storgata emellan dom. Men det kommer nog gå bra.

Imorgon ska jag och Zara på morgonpromenad, få se om det blir lika tokigt som idag. Men vaknar lillan lika tidigt imorgon och Zara vill sova sen, så lovade hon att skicka ett sms och säga det. Så jag inte ringer och väcker hene igen.

Nä, nu blir det att fixa en cool bild, sen TB. Dröm gott!


Min högra respektive vänstra ansiktshalva. Tycker bättre om den vänstra.


Och här är originalbilden.


"En programledare i TV frågade min fru: 'Har du aldrig övervägt skilsmässa?' Hon svarade: 'Aldrig skilsmässa, men ofta mord.'"

- Charlton Heston


Dagens motion

Såja, nu var man hemma från en timmes promenerande. Sista biten kändes det i låren att man var och tränade igår. Men det är skönt, träningsvärk ÄR skönt! Det kom jag, Zara och Sofie fram till. Så det så.
Nu ska jag gå i duschen, blev väldigt svettigt att promenera. Sen blir det nog att diska bort det sista, plocka undan det sista, och sen se Andra Avenyn. Och sen efter 14 kommer mamma, så få se om vi måste på affärn och handla nå middag då. Just ja.. Undra om jag skulle ta och äta lunch nu först innan jag duschar. Tror jag gör det. Jo, så här blir det:

1. Äta lunch och börja se AA.
2. Duscha.
3. Diska och plocka undan.
4. Fortsätta se AA om inte mamma hunnit komma.


Ha de!

Morgonpromenad

Jag och Zara skulle ju ut och gå i morse. Jag hade ställt klockan på 8:30 för att hon inte skulle behöva vänta så jättelänge på mig. Men det blev jag som har fått vänta på henne! Det fula var att jag drömde att jag tittade på klockan. Då var den ca 7:30. Senare i drömmen tittade jag igen på klockan, då var den ca 5:30. Mysko det där. När jag sen faktiskt vaknade och vågade titta på klockan var den typ 7:30. Så jag drömde att jag tittade på klockan, och när jag vaknade så var det samma klockslag! Lite scary faktiskt. Men men.
När jag ändå var vaken innan 8 tänkte jag att det blir ju perfekt. Isabelle har precis ätit, så då kan vi skaka om hon i vagnen så hon somnar. Så, jag skickade ett sms till Zara kl 8 att nu har jag vaknat, är du redo? Fick inget svar. Hon brukar vara lite dålig på att höra sin telefon, så när klockan var halv 9 så ringde jag. Och då sov hon! Isabelle hade tydligen vaknat vid 5 i morse, så hon hade precis lagt sig igen för att sova ett tag. Men hon somnade om, och nu har hon äntligen vaknat igen. Så hon skulle bara ge Isabelle sitt andra frukostmål, sen ska vi mötas på Korpen för att köpa träningskort och sen blir det äntligen morgonpromenad. Fast nu blir det ju nästan lunchpromenad. Nåja, promenad som promenad.

Har just sett andra avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Vet inte om jag gillar det eller inte, men har man nu sett två avsnitt kan man ju inte gärna bara sluta. Man måste ju se om dom fortsätter vara lika tomma i bollen. Okej, vissa av dom är tomma i bollen, vissa inte. Vissa bara ibland. Men dom är ju inte helt normala.



En av bilderna jag skicka in till Bästa bild i Storforsen Augusti.


2 liter svett

Idag har man inte gjort så mycket, fast ändå har man det. Jag har tagit tag i mitt arbetssökande nämligen. Var upp på pappas jobb (Hotell Storforsen) och pratade med hans chef om dom inte behövde extrafolk eller så. Hon tog namn och nummer och skulle höra sig för på dom olika avdelningarna (hotell, restaurang och städ) om dom behövde extrafolk. Så jag hoppas att dom ringer därifrån någongång. Ska bara putsa på mitt cv och sen lämna in det hos dom.
Har även hunnit vara på affären tre gånger idag. Först skulle mamma ha ost och skinka. Andra gången lite sallad och så inför middagen. Och tredje gången behövde jag själv på affären för att handla tjejgrejer.
Har hunnit se 2 CSI och ett Criminal Minds-avsnitt också.

När man sen tog sig hem till Älvsbyn blev det terminens första Korpenpass för mig och Zara, cirkelträning. Och himmel så jag svettades! Jag vet att jag brukar svettas massor, men brukar det vara så här mycket? Tydligen. Tog ut mig riktigt ordentligt, ingen mjukstart här inte. Precis som för Zara, fast hon tog ut sig stenhårt på gymet igår istället. Så det här blev hennes andra pass på det nya livet.
Dom har ju gjort om systemet lite på Korpen, både bra och dåligt tycker jag. Förut har det funnit papperslistor man har skrivit upp sig på. Då vet man att har man inte strukit sig innan kl 13 samma dag så måste man fara och träna, annars får man böta 70kr. Och det vill man ju inte, så då måste man fara iväg och träna fastän man kanske blev lite lat. Nu är det slut med papperslistor. Nu är det nummerlappar som gäller. Först till kvarn alltså. Så nu har man ju inte längre det där tvånget att fara, men då kanske man känner att man måste komma ännu tidigare för att få vara med på passet. Dom roligaste passen blir ju uppbokade apsnabbt. Men om man kommer 30 minuter innan passet startar så hinner man ju få sig en nummerlapp. Men i och för sig så är vi ju två tjejer nu som ska bli slimmade, så då peppar vi ju varandra.

Imorgon när jag vaknar (senast halv 9 hade jag tänkt, jag ställer klockan Zara så du slipper vänta så länge) så ska jag och Zara ut och gå. Och när vi traskat klart så ska vi upp på Korpen och köpa ett terminskort var. Sen måste vi även ta ut lite pengar eftersom vi ska på ljusparty på kvällen. Kommer bli kul att få lukta på dom nya dofterna. Känns som att Halloween Natt är något för Lotta. Men vi får väl se.

Nu ska jag gå och sova, eller lösa lite korsord i sängen först, sen sova. Lägger in en bild på världens snyggaste tjej först.



Kolla in smilet! Hur snygg får man bli egentligen?


"Vid åttiotvå års ålder känner jag mig som en tjugoåring, men dessvärre finns det ingen sådan i närheten."

- Milton Berle


Isabelles bloggdesign

Glömde ju skriva igår att Isabelle anlitade mig för att fixa till hennes blogg. Och visst blev det bättre än det var tidigare? Är faktiskt ganska nöjd! Vi tog lite hjälp av mamma Zara förstås, det är ju inte så lätt att bestämma allt själv då man bara är två månader. Så kika gärna in på hennes blogg!


Kolla, hon tog fast i stjärnan alldeles själv!

Ingen rubrik

Visste inte alls vad jag skulle ha för rubrik, så det blev ingen.

Idag har jag, mamma, Johan och Isabelle hälsat på hos mormor och morfar. Dom blir så glada varje gång dom får träffa sitt barnbarnsbarn. Det kommer jag också bli om jag någon gång får barnbarnsbarn. Fikade där och pratade lite. Lämnade in mammas rosor i källaren.

Jag vann i de tio faserna idag! Vi började ju en match igår, och idag fortsatte vi. Jag vann! Överlägset. Kul för mig! Ikväll blir tidigaste kvällen på jättelänge, eller ja, sen vi kom hem. Så det ska bli skönt. Och imorgon ville Zara på Korpen, så då följer jag då hon inte vill fara själv. Visst var det så Zara?! Och det ska bli skönt, att äntligen få börja träna igen. Cirkelträning blir det, om dom nu har samma schema som alltid annars.

Här någon dag ska jag lägga upp reglerna till de tio faserna, och så måste ni prova spela det. Jättekul kortspel! Och nu ska jag gå och lägga mig. Dröm gott!


"Musik är som kärlek: allt eller inget."

- Isaac Stern

Vuxenbarn

Idag har jag, mamma, Zara och Isabelle varit på vuxenbarn här i Vidsel, för att Zara skulle få se lite hur det är. Tyvärr kunde inte Johan följa då han var tvungen att fara på en föreläsning i Älvsbyn fastän han har semester. Isabelle var lite trött i början, men sen var hon vaken ett tag. Vi hann hoppa på en gummihäst, spela fotboll och sjunga lite. Sen blev hon trött och somnade i sin mammas famn.

Annars så har inte mycket hänt här. Har spelat lite kort, jag vann! Ätit middag förståss. Och så har jag och mamma varit barnvakt än en gång. Det var inte så svårt, för hon sov hela tiden. Och nu ikväll har vi sett Män som hatar kvinnor.

Igår gjorde nog Isabelles blogg rekord. Hon hade 31 läsare (tror jag) på sin första dag! Det har ju inte ens faster. Fast idag (måndag) har jag haft 30 läsare. Hur kan jag ha fått 30 läsare, som brukar ligga mellan 10-18 ungefär? Jag blir ju jätteglad såklart, men man undrar ju vilka 30 det är som har läst...

Jag flagnar massor i ryggslutet, längst ner på magen och om lår och överarmar. Inget kul alls. Och all färg är nästan borta. Om en vecka syns det nog inte ens att man har varit utomlands och pressat varenda dag. Snyft! Jag vill vara brun! Men jag vill inte ligga i solariet så mycket heller. Får väl köpa hem en massa brun utan sol-krämer.


Såhär snygg var Isabelle igår i badet. Och idag fyller hon två månader!


"Gör så gott du kan idag. I morgon kan du kanske göra det ännu bättre."

- Sir Isaac Newton

Vidsel än en gång

Så var man hemma hos mor och far igen. Har hjälpt dom med köttet som pappa kom hem med från älgjakten. stod i 3 timmar och malde köttfärs och paketerade allt kött. Jobbigt, men nu är det gjort. Tror jag har gjort en god gärnig där också, så det känns bra.

Johan, Zara och Isabelle har också kommit. Vi har ätit bär med glass, creme fraishe och vaniljkesella. Gott! Sen har jag matat Isabelle och bytt om på henne. Och nu sover hon. Alla har lagt sig utom jag och mamma. Mamma sa  just att "du har lätt att fastna". Farmför datorn alltså. Men det tar ett tag att läsa alla bloggar, och sen skriva lite också.

Har följt med på babysim idag, Isabelle har fått bara med farmor sin. Hon är nu sötast i världen! Och hon älskar att vara i vattnet.

Nu är klockan midnatt, så nu säger Lotta godnatt. Sov gott!


"Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda - borde ha gjort."

- Okänd

Sveriges yngsta bloggerska?


Följ hennes blogg på isabellejohansdotter.blogg.se

Knasig bebis

Isabelle kan vara rätt rolig ibland. Som nu. Hon tvärsomna innan hon fått kvällsmålet, så nu gör jag och Zara allt för att få hon till att vara vaken, eller åtminstone äta. Hon är rätt duktig på att äta i sömnen, men inte ikväll. Så vi växlar lite. Matar Zara får jag kittla henne under fötterna för att få hon till att äta. Det har gått halva nappflaskan, men nu verkar det ta stopp. Så nu är det väl dags för mig att börja gå hem och sova. Ska ju tillbaka imorgon för att följa med på babysimmet. vilket ska bli jättekul att se! Hon är ju en liten fisk den här damen.


Dröm gott

Superrea

Konserten gick bra, frånsett att jag var helt slut i munnen efter två låtar, så dom andra typ 6 låtarna var det bara att bita ihop och spela falskt. Publikens medelålder låg på ungefär 70-75 år, pensionärskonsert med andra ord.

Kl 12 var konserten slut, så då for jag och Emmy som planerat på stan. Fick köra runt hela stan för att hitta en parkering. hade tänkt parkera på Kvantum, men Emmy tyckte Coops låg bättre till. Men jag körde inte ens in för det var så mycket folk, parkeringhuset Älgen var fullt. Slutligen hittade jag ett litet hål på busstationsparkeringen, så där fick vi lämna bilen. Gick på Åhléns först, där det tydligen var 70% rea på allt i hela butiken. Den upphör ju om typ 2 veckor, och det var inte mycket kvar där kan jag säga. Hittade ändå några smågrejer, hamnade på dryga 160kr för allt. Så jag är nöjd. Sitter samtidigt som jag skriver och provar mina nya nagellack, ett rosa och ett lite persikofärgat med glitter i. Det är jag riktigt nöjd med, det persikoglittrande alltså.



Grytunderlägg, bok, ansiktsmask, Spiderman 3, nagellack och en shimmering bodylotion.


Vad ska ni göra ikväll då? Om ett tag ska jag höra av mig till Zara så kanske vi skulle hitta på nå. Johan jobbar, så hon och Isabelle är ensam hemma. Och lördag brukar ju som alla vara borta, så då skulle vi nog hitta på något ihop. Kanske film, kanske kortspel, vem vet? Hade bara tänkt äta lite och så först. Åt i och för sig ett minimål på Max vid 13-tiden, men det är ju snart 4 timmar sen. Och så var det ju inte så mycket mat heller, så jag ska äta snart igen.


Brun eller? Flagnar gör jag i alla fall, tyvärr.


"Jag antar att jag skulle kunna göra vissa ändringar i min pjäs, men vem är väl jag att peta i ett mästerverk?"

- Oscar Wilde


Konsert Piteå Kyrka 11:00

Japp, så är det. Och jag hann precis gör allt jag skulle. Nåja, nästan. Hade tänkt hinnaladda upp en bild på min snygga bruna flagnande mage, men det hinner jag inte. Klockan är så gott som 9, så nu måste jag och hämta Emmy. Känner mig ovanligt söt idag, vet inte om det beror på mina röda kinder som jag skaffade mig för ca 10 minuter sen, eller om jag bara har en bra dag så här i regnet.

Nåja, hör av mig då jag är hemma igen. konsert kl 11, sen gå på stan en sväng. Ha de!

Vuxen och trött


Vi börjar dagens inlägg med världens snyggaste tjej!


Vad har man gjort idag då? Börjar fundera vad man har gjort på hela veckan, den har ju bara sprungit iväg och gömt sig. Ja, jag vet då inte riktigt var den har tagit vägen, borta är den i varje fall. Idag har jag läst klart alla bloggar, tack och lov för det. Sedan har jag ätit våfflor till lunch, mums! När jag kom hem till Älvsbyn så blev det att börja packa upp alla kläder mamma har tvättat sen resan. (Ja, det är mamma som har tvättat i princip allt, dålig stil på mig.) Fast innan det så for jag faktiskt och handlade litegrann. Det enda som fanns i kylen var sylt, marmelad, juice och margarin ungefär. Men nu har jag köpt mjölk, delikatessbröd med sesam, ost, skinka, gurka och orientdressing, så man kan göra mumsiga mackor! Gick även och köpte en ny kedja till mitt kors, då min gamla gick av 1mm från fästet. Helt knasigt hur det kan gå av där, men det gjorde det. Tur jag stod i hallen i Vidsel och inte hade tappat det i Martins bil eller på grannens gräsmatta. Då hade jag kanske inte haft något kord kvar heller. Men 150kr fattigare för ett nytt scoophalsband i silver, dock något smalare än det gamla, så hänger det på sin rätta plats igen. Bra. Efter allt handlande och upppackande så blev det att se inspelade Privileged. Och när klockan blev 18 så for jag och hämta Emmy, sen iväg till Norrfjärden.

Nu är man hemma igen, för länge sen. Borde egentligen sova nu, för jag var trött redan då jag körde till Norrfjärden. men när jag kom hem gjorde jag mig två goda mackor, såg klart sista Privileged och så skulle jag bara läsa klart sista bloggarna. Men man läste ju några bloggar till, och några till.. Och så har det pågått i över en timme! Så nu hade jag tänkt slänga in ett snabbt inlägg för att sen få sova (tänderna är redan borstade tack och lov), men det blev ju som det blev ser ni. Men nu ska jag faktiskt säga godnatt ocg gå till sängs. Fryser om fossingarna, så det ska bli skönt att krypa under mitt tunna täcke. Kommer säkert frysa, men då har jag en filt till undsättning.

Måste bara få säga att lägenheten känns betydligt "vuxnare" ut. Isabelles babygym står nämligen en meter bakom mig, jag ska ta det till henne imorgon. Dom kunde inte ta det då dom for i morse. Men ni förstår säkert känslan då man sprungit runt med kläder och grejer hit och dit idag, och måste "kryssa" mellan babyleksakerna. Allt blir så mycket färggladare här hemma!


"Kärlek kanske inte får jorden att snurra, men jag måste erkänna att den gör resan värd besväret."


- Sean Connery



Avslutar kvällen med världens snyggaste (knubb)tjej.

De 10 faserna

I morse vaknade jag kl 9, så då steg jag upp. Mamma satt och såg på TV, medan Isabelle låg och sov i soffan. Vi såg klart NSIC, och presic då det slutade så vaknade det lilla charmtrollet. Medan farmor gjorde välling så fick faster byta blöja och ta på hon kläder. Sedan fick hon även mata henne. Och då hon ätit klart var det bara att byta tröja och haklapp igen, för det luktade kräk. Men så kom mamma på att vi skulle sätta hon på toa så hon skulle få göra nr 2, så det var bara att klä av hon naken, och så fick jag sitta och hålla henne över toastolen. Hon var gode skön, och hon fick allt göra nr 2 också! Hur många 2 månaders bebisar har suttit och skitit på toastolen?! Inte många skulle jag tro.

Annars har man inte gjort någonting idag. Jag och mamma har lärt Johan och Zara kortspelet de 10 faserna. Så det har vi spelat hela dagen lång. Mamma vann 2 gånger, och den 3e är inte slut än, blir avslutning imorgon.

Imorgon kommer Farbror Martin och hans kompis farbror Peter på besök, antar att Martin har saknat henne enormt då han inte kunnat träffa henne på över en vecka. Sedan på kvällen blir det att äntligen fara till Norrfjärden och få spela! Och sen på lördag så är det konsert i Piteå. Hoppas vi inte spelar några nya låtar, men det tror jag ju inte.

Vad mer jag har gjort idag är att jag har läst ikapp mig på nästan varenda blogg jag följer! Det har säkert blivit ca 70 inlägg. Har två bloggar kvar tror jag bestämt. Och jag har lämnat den som skriver mest till sist... Tur man hann läsa några inlägg då man var på Cypern.

Nu är jag supertrött så jag ska bara borsta tänderna, läsa några sidor Solo och sen sova. Jag är inte riktigt van vid att vara vaken till halv 1 på natten. Har ju sovit innan 10 nästan alla kvällar på Cypern. Så det är inte konstigt att man är lite trött.

Bjuder på några bilder innan jag säger godnatt.



Söt kamel.


Isabelle gillar att bada. (Kolla in färgskillnaden!)


Snyggtjejjan!


"Ingen ung man tror att han någonsin kommer att dö."

- William Hazlitt

Barnvakt

Idag har jag och mamma agerat barnvakt. Från ungefär 12 till 17:30. Och det har gått jättebra! Hon är världens snällaste våran lilla Isabelle! Hon har gnällt en gång, men är man hungrig så är man. Zara och Johan for till stan. Zara var ute efter jeans, och kom hem med tre par, plus en massa annat snyggt. Lyckad shopping alltså!

Vad har barnvakterna gjort idag då? Förutom att barnvakta, mest sett tv faktiskt. Det blir en hel del att se då man är borta i två veckor, men jag har hunnit se två Lipstick Jungle, två NSIc och ett halvt Mentalist, eftersom resten inte blev inspelat. Typiskt... Det som är så bra. Vi har matat lillan, försökt få henne att sova, men 10 x 2 minuter är det vi fick henne att sova. Och barnvakteriet fortsatte även nu ikväll. Johan har bjudit Zara på myskväll, så jag och mamma har badat Isabelle, vilket hon älskar. Det skummade på bra i badbaljan. Sen har hon fått gymmat i det nyinköpta babygymmet. Sen har hon powernapat 30 minuter. Nu håller mamma på att ge henne kvällsmålet, sen ska hon få sova hos oss inatt. Det blev mycket Isabelle för mig och mamma idag, desto mindre för Johan och Zara.

Hade tänkt lägga in bilder idag, men har som aldrig riktigt hunnit, och det är väl inte så konstigt. Hade tänkt läsa ikapp lite på någon blogg nu. Sov gott!


"Never gone, never far, in my heart is where you are."

- Backstreet Boys

På svensk mark igen

Och äntligen får man använda å ä ö. Har skrivit fel några gånger, även om man vande sig ganska fort.

Planet var i tid, landade 10 minuter före utsatt tid. Det var pappa som mötte oss på Kallax, vilket vi tyckte var lite konstigt eftersom Martin skulle hämta oss. Men så fick vi veta varför. Han var inlagd på SuS sen i fredags, och ingen visste vad som var fel på han. Alla på Kallax måste ha tittat lite snett på oss, här har vi just kommit hem från en semesterresa, och så sitter vi och gråter. Väl på SuS så var det betydligt bättre än vad vi hade väntat. Och igår mådde han tydligen bäst av alla dagar. Idag har vi varit och hämtat hem han, han har halsfluss. Så det var ju inte så farligt som först befarat, men det är inte bra med han ändå. Hoppas det vänder snart, han har två som sköter om han, så det ska nog gå bra.

Nu sitter man hemma i Vidsel. Zara, Johan och Isabelle har följt oss hem ikväll. Och sötfjärten är betydligt nöjdare och gladare idag än då vi var dit igår. Hon har nämligen varit förkyld, även om hon är betydligt bättre nu, men det tar ju på krafterna också.

Nu vet ni att jag är hemma i varje fall. Folk tycker vi är bruna (yes!) och jag kan nog erkänna att jag tycker jag är ganska brun också. Bilder kommer så småningom här, och sen kommer jag ladda upp betydligt fler på pixbox. Nu blir det godnatt. Måste vara utvilad imorgon då jag och mamma ska vara barnvakt, Johan och Zara ska till stan en sväng nämligen. Passade ju som bra när dom ändå är här, så vi får låna hon några timmar.

Sov gott, gott folk.

Snabbt inlagg

Har 4 minunter pa mig att skriva, sa det blir kort.

Idag har varit forsta helt molniga dagen, men solat har vi gjort anda, mellan 10 och halv 5. och vi har fatt farg idag ocksa! Solen tar trots moln.

Nu ska vi ivag och ata middag, blir nog pasta for min del.

Imorgon ar sista dagen har. Hoppas pa sol sa vi far ligga vid stranden, om inte blir det poolen igen. Sen blir det att packa och ata sista middagen har. Mandag gar planet 9:05 harifran Cypern, ska landa 13:30. Sa far se om vi ar i tid eller otid.

Kramar pa er!

Tva dagar kvar

Nu har vi bara tva dagar kvar. Kanns bade och. Det ar skont har, men man langtar hem ibland. Man har ju nagot litet och sott dar hemma som vantar. Ja, lilla Isabelle forstass!

I tisdags solade vi hemma pa stranden.
I onsdags tog vi lokalbussen till Paralimni for att shoppa, men vilken besvikelse. Det fanns inte mycket dar inte. Och varenda stalle som salt bebisklader har ju ingenting till barn som ar yngre an ett halvar ungefar. Trist. Hittade anda en liten present till lillan, ni far se vad sen. Nar vi kom hem vid halv12 at vi lunmch och sen solade vi vid poolen resten av dagen.
Igar tog vi lokalbussen till Konnos Bay for att sola pa en strand som en pa Fritidsresor rekomenderade varmt. Vi var inte sa impade dar heller, men vi stannade och brande oss om vaderna. Sen blev det 189 trappsteg upp igen till vagen for att sen springa for att hinna med bussen hem.
Idag har vi solbadat pa var strand. Jag blev lite radd da hela min mage blev tackt i sma sma blasor. Inge kul. Men sen vi kommit hem och duschat var alla borta igen. Skont det. Tror det beror pa att det borjar koka pa mig av sololjan jag smorjer mig med. Men men. Tva dagar till far man sta ut.
Imorgon blir det poolen, och sondag stranden. Sen blir det att borja packa imorgonkvall och avsluta det pa sondag.
Mandag morgon kl 5:45 kommer bussen och hamtar oss. Man maste upp fore tuppen! Usch... Men det ska nog ga bra, man har vant pa dygnet har. Upp 8 pa morgonen och i sang 9 pa kvallen. Det ni!

Nu ska jag och mor ga nagonstans och ata, blir kanske pa Prince igen, dom hade god kyckling med vitlokssas. Eller sa blir det nagon annanstans. Vi far se.

Snart hemma... Kram!

Sota kameler

Som jag skrev i torsdags, visst var det da, sa skulle jag prova pa parasailing i fredags. And I did! And it was wonderful! Gud sa himla harligt det var! Man far ju inte samma pirr-i-magen-kanslor som vid bungyjump, men det var jatteharligt! Sitta uppe i det fria, kanna vinden over hela kroppen, det ar livet det! Pa mitt certifikat sa star det 300m upp i luften, men det tror jag absolut inte att det var. Kanske 100m. Men men...

Igar var vi pa var forsta utflykt. Borjade dagen med att ga pa marknad i Larnaca Bay, strax utanfor Larnaca. Dom sa att det var den storsta marknaden pa hela Cypern, men jag och mamma var inte sa imponerade. Men vi hittade oss trosor och mamma ett par farfarstofflor i foppamodell. Bild kommer senare, da jag kommit hem. Sen, efter marknaden, sa bar det ivag till Cyperns enda Kamelpark. Sa nu har jag ridit pa en kamel! Vet ni hur himla sota kameler ar!? Massor! Jag vill ha en! Eller na... Men sota var dom. Dom fick torkad banan av oss, och en liten klapp pa den laaaaanga halsen.

Idag blev det en lang dag pa stranden, har solat och badat mellan 10:30 och 16:00. Da var vi lagom rodbruna. Medan mamma duschade sa gjorde jag 20 langder i poolen. Det ar sa harligt att kunna hoppa i poolen utan att frysa, och sen hoppa upp utan att frysa. Det ar annat i Alvsbyns badhus.. Brrr...

En vecka har gatt, en vecka kvar. Om en vecka sitter har jag hunnit hem hela den langa vagen harifran. Jag vill inte fara! Jag mar sa gott har, jag alskar varmen! Det enda jobbiga ar att havet ar sa salt, och att sanden fastnar overallt. I ovrigt alskar jag allt!

Medan man ar har hittar man en massa nya roliga saker. Idag hittade jag spokchips pa narmaste supermarket, Monster munch-nat hette dom. Goda! Ungefar som stjarn- och hjartchipsen hemma. Sen sa har jag smakat Bounty i flytande. Dom har det aven i Malteserssmak.

Nu har jag bara 4 minuter kvar. Sitter pa ett internetcafe som ar betydligt billigare an pa hotellet. Har kostar det 1 euro for 15 min, pa hotellet far man bara 10 min per euro.

Nu ska vi ga ivag och ata naganstans. Fa se vad det blir idag. allt hittills har varit med vitlok, tzantziki, garlic bread, steak or chicken fillet with garlic sauce. Massor gott! I love garlic!

Ha det sa bra nu, sa hors vi nog en gang till innan jag reser hem mot kalle breddgrader.

Kalismera

Tror det betyder Hej pa svenska. Sitter nu pa hotellet och betalar dyrt for detta (2 euro for 20 minuter), vilka 10 av dom redan har gatt. Gud vad jobbigt det ar att titta pa detta tangentbord, en massa himla konstiga krumelurer som ar i vagen da man ska skriva. Darav inga prickar over aao. Och sa skulle ni ha fatt en titt pa alla dessa krumelurer, men jag tror tangentbordet ar lite trasigt, for jag var tvungen att kopiera snabela fran hotmails hemsida for att ens kunna logga in. Valde nog fel dator. Naja, mindre om tangentbord, mer om Cypern!

Det ar otroligt varmt och skont har, nastan for skont! Det ar ungefar 35 grader i skuggan, vill inte ens veta hur varmt det ar i solen. I havet ar det ca 26 grader varmt, helt underbart! Vi har varit har i tre dagar nu, och har inte hunnit med sa mycket an. Tisdag blev en halv dag pa stranden, for kl 16 skulle vi vara pa valkomstmote pa ett annat hotell. Vi hittade ratt med mina skickliga kartlasarkunskaper!
Igar blev det lite mer an en halv dga pa stranden, men da var mor min sa brand pa axlarna att hon ville hem. Sa da gick vi hem, men jag la mig vid poolen en stund och sola medan hon duscha och svalkade av sig.
Idag har det blivit en heldag vid poolen, solstolarna vid stranden ar dyrare an vad vi raknat med. Har varit ruskigt varmt idag, jag har knappt orkat med, och da orkar jag med mer an mamma. Nu har vi precis bokat en utflykt som blir av pa sondag, sondagsmarknad och besok pa kamelpark! Hoppas det inte ar sa dyrt att rida kamel, for det vill jag gora!

Ikvall ska vi pa cypriotisk afton pa hotellet. Dans och mat och sa. Och imorgon ska jag gora nagot (la just in ett mynt till, 12 minuter kvar nu) sa himla coolt. Jag ska parasaila! Eller hur det nu stavas. Ni vet, sitta i en liten stol med fallskarm bakom sig och aka bakom en bat, typ 100m upp i luften! Sa harligt det ska bli! Langtar, som den tok jag ar!

Hoppas allt ar bra med er i Sverige, som tydligen inte ar sa kallt, och med dig i USA.

KRAMAR!


Matbloggstoppen
RSS 2.0