Nyårsafton - utvärdering av 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag lärde mig att jobba på en restaurang!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, det där med att skriva dagbok är ju inte så svårt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, min storebror blev tvåbarnspappa!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Estland.
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? En pojkvän!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 26 september, den dagen Ronja föddes! Och 21 juli, då Isabelle fyllde 1 år!
8. Vad var din största framgång 2010? Att få mitt första fasta jobb
9. Största misstaget? Vet inte riktigt, att jag jobbat för mycket ibland?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ryggen är fortfarande inte bra sen ryggskottet. Sen har man även haft någon förkylning och sådär.
11. Bästa köpet? Ny dator!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Datorn och sista avbetalningen på bilen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag fick bli Ronjas gudmor!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Natteravn - Rasmus Seebach. 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har nog varit rätt glad.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts med mina vänner
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Min mage.
18. Hur tillbringade du julen? Först på jobbet, sedan med familj och släkt.
19. Blev du kär i år? Inte ens litegrann
20. Favoritprogram på TV? Vampire Diaries!
21. Bästa boken du läste i år? Ingen aning. Alla Lotta-böcker?
22. Största musikaliska upptäckten? Rasmus Seebach!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 5e säsongen av Greys Anatomy!
25. Något du önskade dig men inte fick? Nope.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Fikade och jobbade.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hittat den rätta.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Väldigt svart.
29. Vad fick dig att må bra? Att min familj och mina vänner älskar mig och alltid ställer upp.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Chase Crawford
31. Vem saknade du? Jennifer och Erika som pluggar borta.
32. De bästa nya människorna du träffade? Ronja och mina underbara jobbarkompisar! Har nog hittat några vänner för livet där tror jag!

Pappersfix

Usch vad jag skäms över mig själv. Är över en månad sen jag skulle ha skickat in några papper, men jag har fortfarande inte gjort det. Har delvis glömt, delvis skjutit upp det. Men nu har jag fyllt i alla papper kan kan fylla i just nu, har några kryss kvar att sätta. Sedan blir det att ringa personalkontoret x 2 på måndag, och bara hoppas att någon jobbar.

Sen måste jag även ringa min nya chef på måndag. Vi började prata igår på jobbet om att man bara får spara 5 semesterdagar till nästa år. Ringde upp lönekontoret och fick reda ut det hela. Om man har en anställning så måste man ta ut 20 dagar på ett år. Men eftersom vi (en del av oss i alla fall) inte har varit anställda ett helt år, utan bara 8 månader, så har vi inte ens 20 dagar att ta ut, utan 17. Så då måste vi prata med enhetschefen, som då bestämmer om vi får spara kvarvarande semesterdagar eller om vi får dom utbetalda istället.
Visste jag om det från början hade jag naturligtvis tagit mer semester! Har totalt tagit 3 dagar under det här året, och räknar man ut det exakt med den kvot vi har så har jag 13,64 dagar kvar att ta ut. Fick jag välja skulle jag hellre ha semster 8 dagar extra, än att få dom utbetalt. Visst, 8 dagar blir ganska mycket pengar, det är ju 2 veckors lön! Men det skulle vara ganska skönt att få vara ledig 8 extra dagar också.
Men som sagt, vår chef jobbade sin sista dag igår, och nu får vi en ny chef. Så då blir det att prata med henne istället.

Nyårsafton - sammanfattning av 2010

Den sista dagen på året 2010. Och det är väl nu man ska börja reflektera över vad man har gjort under det gånga året, vad man är nöjd och glad över, och vad man är mindre nöjd och glad över. Sen ska man börja fundera över det kommande året, nya nyårslöften. Så det är väl bäst man sätter igång då!

Januari


Vann andrapris i en fototävling.

Februari


Började jobba på Storforsen Hotell på riktigt.

Mars


Jobbade som en tok, 218 timmar på hotellet + några åt Kyrkan.

April


Vann striden mot Försäkringskassan angående att få ut sjukpenning då jag hade ryggskott.

Maj


Jag fick min första riktiga anställning, tidsbegränsad, men ändå en anställning.

Juni


Gjorde min första "riktiga" tårta, inga gräddtårtor längre.

Juli


Isabelle fyller 1 år, vilket självklart firades flera gånger om!

Augusti


Stridit mot Älvsbyns Kommun om att dom INTE får lägga ner vår avdelning igen.

September


Blev faster igen! Till lilla Ronja Johansdotter.

Oktober


Första snön kommer. En väldigt lugn månad.

November


Tjejkväll och personalfest med flickorna på jobbet! Sjukt kul kväll!

December


Första julaftonen med hela släkten!

Långt hår

Tänk om man hade ett sånt här hår, på riktigt. Tänk vad lycklig man skulle vara då!Det är ganska konstigt egentligen. Folk som har platt hår önskar dom hade lockigt, och dom som har lockigt önskar dom hade platt hår. Varför är det så? Läste i en tidning om en tjej som hade tjockt lockigt hår och inte visste vad hon skulle göra med det. Men hallå?! Du kan göra precis vad du vill med det! Själv går man runt i tunt, risigt, halvvågigt hår och bara önskar att det var tjockare och betydligt mer lockigt! Och riktigt långt!

Ja, tänk er bara...

Träningsdagbok

Hade fått ett mail från Pastejköket där jag har min nuvarande träningsdagbok. Men efter årsskiftet kommer deras hemsida att göras om, och träningsdagboken försvinner! Så nu behöver jag tips på andra träningsdagböcker, finns ju en hel djungel där ute. Tänkte om någon av er har provat någon av dessa, eller någon annan. Har ni det så skriv och säg vad ni tycker om just er träningsdagbok. Alla tips välkomnas!

funbeat.se

shapelink.com

traningsguiden.se

piggelino.se

Soffkväll

Ännu en soffkväll blir det. Har sett 1,5 avsnitt Dexter nu, men blev så bloggsugen.
Så vad har jag egentligen att blogga om då? Inte så mycket.

När jag kom hem så slängde jag alla kläder i tvätten och mig själv i duschen. Vi kan ha fått magsjuka på avdelningen, och självklart var det jag som fick ta hand om det mysiga. Så jag tar inga risker, allt ska bli rent! Så även jag! Spritade av allt jag hade på mig då, larmet, mobilen, nycklarna. Ja, till och med lypsylet (fast inte själva lypsylet)! Här ska ingen magsjuka härja!Nä, nu ska jag värma lite äppelpaj tror jag, och fortsätta se på Dexter. Kl 20 blir det Vampire Diaries och 21 blir det nog filmen på 3an, What a girl wants. Har för mig att den ska vara ganska bra. Men i och för sig så gillar jag ju amerikanska kärlekskomedier för små ungdomar!

Kolhydrater idag igen


Makaroner, bacon och creme fraishe. Mums!

Nu ska jag se lite Dexter innan mor kommer.

Min träningskompis

Min tränings- och arbetskompis Malin är ju sötast i världen! Kolla vad hon har skrivit i sin blogg!"Till världens bästa Lotta N vill ja oxå säga tack för en kanon träningspolare du vart för mig 2010, hoppas 2011 kommer bli minst lika bra! Krams :) " 101223

"Längtar riktigt mkt till gymmet nu, har varken funnits tid eller ork till det på snart 3 veckor (...) Men nu ska ja njuta av detta lugn mitt i all jul o nyårsstress, sen kommer Mallan (& Lotta) igång på gymmet igen..!" 101227

Malin, jag lovar dig. Träningsåret 2010 är ingenting i jämförelse med vad träningsåret 2011 kommer bli! Eller hur?!
Detsamma gäller dig Elli!

Flickor, Beach 2011, here we come!

Tigerklor (igen)

Kvällsnaglar.


Hade ju totalt glömt bort mitt coola graffiti-nagellack! Så här kommer en tigerklo i repris!

En tisdag

Ja, inte har man gjort många knop idag inte. Jobbat mina 7 timmar idag, slutade 15. For och solade och handlade och sen hem i duschen. Gjorde favoritmaten (snabbmakaroner och korv) då jag inte kände mig bra i magen. Den har varit både bra och mindre bra idag. Tror det var lite paltens fel, för fram till lunch mådde jag prima. Nåja.


Tänk så mycket fräschare man känner sig efter en ansiktsmask! Inte så snygg under tiden kanske...

Sen har jag legat i pyjamasen i soffan och sett på CSI-trilogin som gick igår. Upptäckte rätt fort att jag sett den förut, men hade inget vettigare att göra plus att jag inte kom ihåg hur det slutade. Halvslumrade lite mot slutet, så fick spola tillbaka. Sen har jag sett Supersize vs superskinny och NSIC. Nu börjar jag vara trött, så jag ska gå och borsta tänderna och lägga mig. Börjar ju 7:30 imorgon igen.


Magkatarr?

Börjar tro att jag har fått magkatarr igen, har ont i övre magen och mår lite illa. Har väl varit en del stresande sista tiden, även om jag kanske inte känner det sjäv. Men antagligen så anser kroppen det, så då är det väl bäst man lyssnar och lyder. Så mina planer för veckan är inte stora. Jobbar var eviga dag denna veckan, har tagit på mig två extra turer på mina två lediga dagar. Något jag ångrar nu, men det är bara att härda ut. Men mina lediga stunder ska jag spendera framför TV och dator. Ska se film och serier har jag tänkt. Alltså, inte så stora planer.

Funderar så mycket över vad man skulle ha hittat på nyår. Jobbar till 21:15, men sen då? Någon som har några förslag? Någon som vill bjuda in mig på festligheter?

Juldagen

Juldagen blev rätt lugn. Johan och Zara for hem vid 11-tiden. Kvar blev jag, flickorna och mor och far. Vi lekte och busade och mös. Medan Bella sov middag passade jag och mamma på att äta "lunch" och se början på Prinsen av Egypten.


Min och mammas "lunch"! Sjukt gott!

Sen strax efter halv 5 skjutsde jag upp pappa på hotellet för att hämta hem sin bil innan jag körde till Älvsbyn. Blev dusch och snabbstädning innan förfestfolket började komma. Erika hjälpte mig med hår och smink. Sen spelade vi Med andra ord, jag, Cilla och Johan vann överlägset! Såklart! Strax efter 22 kom skjutsen till Piteå så då drog vi.


Jag och Erika. Dom andra ville inte synas här.

Hade en kul kväll på Statt. Lite synd att det inte var mer folk än vad det var, var riktigt lugnt där. Både för vakterna och för dom i baren. Var ju bara en massa kändisfolk som jobbade där! Men så blir det väl när man har jobbat några gånger på Havsbadet och börjar känna till en del folk.

Var hemma och i säng typ 4:45. Sov inte så bra, vaknade flera gånger innan jag gav upp vid 11. Har legat i soffan hela dagen eftersom jag har haft ont i magen. Och jag har INTE varit bakis om ni nu trodde det. Erika kom förbi ett tag, med julklapp och min kamera som jag hade glömt i hennes väska. Sen klockan 17 blev man hämtad för att ha julkonsert med blåset i Norrfjärden. Fullsatt kyrka och ett stort blås, riktigt nice!

Julafton

Började morgonen med att ha drömt en "mardröm". hade i torsdags handlat julklappar åt våra gamla som skulle stanna kvar på avdelningen. Och nu drömde jag att två av klapparna var borta då jag kom på jobbet. Så jag skyndade mig upp, fixade håret, for på graven och tände julljusen och så till jobbet. Var där nästan 30 min innan jag skulle börja. Och alla julklappar var kvar!

När jag slutade 15:30 skyndade jag mig hem. Kom fram ganska precis 16, och då hade dom andra hunnit börja äta. Jag skyndade mig att fylla upp tallriken med leverpastej, julskinka, mimosasallad, köttbullar, prinskorv och potatis. Precis när jag hunnit sätta mig och brett mig en mormors-mjukkaka så skulle Isabelle promt upp i mitt knä. Ja, det var ju bara att lyfta upp henne. Så tog hon min gaffel och börja pilla i maten. Det hela slutade med att hon matade mig! Och sen lyckades jag visst göra en så god smörgås, för den tog hon själv och åt upp. zara tyckte det var tur att jag kom, för hon hade knappt ätit något innan. Men nu fick hon ju i sig nästan ett halvt ägg (utan gula) och en ganska stor smörgås. Har man inte världens skönaste brorsdotter så säg?!

Sedan började det dra ihop sig för tomten att hälsa på. Bella var lite rädd i början, men sista paketen hämtade hon faktiskt själv.

1. Elvisp från OBH Nordica, Chilli. Från Bella och Ronja.
2. Skål fylld med polkagrisar. Från Erika.
3. Domherre i glas som Erika ha gjort.
4. Tvål som luktar citron och  nystädat!. Från Erika den med.
5. Svärdet i Stenen, Disneyklassiker 18. Från Jennifer.
6. Två teer, Pina Colada och Champagne och pralin. Från Fam Lundström.


Mina älskade Cozy Boots fick jag av min lillebror! Sjukt sköna, varma och härliga!

Av mormor och morfar, farmor och Maja och Lacki fick jag pengar.
Av mamma och pappa fick jag en plastmatta att ha i kofferten (bagageutrymmet på bilen).
Av Annika fick jag ett presentkort på Klippet.

Jag tror inte jag ha glömt något nu. Hoppas inte det. Är då jättenöjd över all julklappar! Har önskat mig frötofflorna i snart ett år, sen mamma fick sina. En ny elvisp blev jag i stort behov av när min gamla gick sönder för någon vecka sen. Och att dom tänkte på att matcha den med min assistent var ju inte dåligt! Bagagemattan har jag tänkt köpa, men nu slapp jag det. Disneyfilmerna har jag ju som smått börjat samla på, vill ha alla disneyklassiker! Domherren är så himla fin, måste bara hitta en bra plats att ställa den på! Godis, skål och tvål är alltid bra att ha! pengar kommer alltid till nytta, och jag har faktiskt tänkt gå och klippa mig, så presentkortet passade ju jättebra också!


SnyggRonja!


FlirtBella!

Vad fick ni i julklapp? Är ni nöjda?

Utgång

Ikväll blir det utgång på Statt i Piteå! Är taggad kan jag lova!
Har hunnit duscha och stöka undan, nu väntar jag bara på förfestfolket!

God Jul!


Till er alla, från mig, en riktigt God Jul!

Hoppas ni alla får glatt och trevligt sällskap,
gott att äta,
mycket mys,
massa julgodis
och trevliga klappar!


Vilken kväll

Oj oj oj vilken kväll det blev. Puh säger jag bara.
Och nu fortsätter den här hemma. Har precis ätit två saffransbullar, lite chips och julmust tillsammans med The Vampire Diaries. Nu ska jag diska undan all jobbig disk innan jag ser på Criminal Minds och efter det går och sover. Kan inte lägga mig nu, är inte ett dugg trött. Men så blir det väl när man vaknar 10:15! Men jag hann ändå med allt på att-göra-idag-listan. Hann ju även handla klappar åt våra gamlingar!Men sov gott på er alla! Och en God Jul om vi inte hinner höras något mer.

Idag ska jag

Försöka hinna med en massa saker:

* Skotta upp vid graven
* Köpa hårspray åt Erika
* Vaxa och raka benen
* Duscha
* Packa alla julklappar
* Jobba
Hade även tänkt hinna med att koka fudge, men jag får nog ge upp den tanken.Vad ska ni göra så här dan före dopparedan?

2012Har precis sett denna film. Riktigt bra måste jag säga, men ganska förutsägbar. Men riktigt bra ändå!
då jag planerade min kväll hade jag räknat med att ha sett klart för en timme sen, men det är mycket som kan gå snett i ens planeringar. Som att tvätta sin vinterjacka och sitta vid datorn för länge.

Nä, nu känns tänderna äckliga, bäst att borsta dom och sen sova.

Filmtime

Nu ska jag lägga mig i soffan och ligga där resten av kvällen. Har haft ont i ryggen idag på jobbet, så har faktiskt legat någon minut på kökssoffan där. Sen har jag hjälp Annika att skruva ihop en garderob, riktigt kul! Även om jag missade en del grejer så jag fick göra om och göra rätt. Nu har jag varit och handlat proviant inför juldagen och julmust och en tidning för ikväll. För nu värker ryggen igen, och det blir bara bättre av att vila. Så, julmust, film, chokladpudding, plopp, juleskum och knäck får förgylla min kväll!

Sitter på rast

Eller ja, har 4 minuter kvar nu.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll. Ska förbi Annika då jag slutar kl 15. Sen då? Ids man gå ut på julöppet ikväll mellan 18-21? Har lånat en film av Jennifer jag tänkt se ikväll också. Men jag kanske gör så här. Far till Annika, sen när jag kommer hem börjar jag se filmen. Sen går jag ut på julöppet. Vad tror ni om det?

Skulle även vilja hinna göra fudge, men jag har inget bra recept. Har ni?

Godisbutik, i Älvsbyn!

Japps, det kommer inom kort att öppnas en godisbutik i Älvsbyn! Kommer bli skoj! Måste absolut tid då dom öppnat, ska försöka ta mig dit öppningsdagen, när den nu blir. Vi håller tummarna för att dom får hem godisställen imorgon, så hinner dom öppna innan jul!


Klicka på bilden för att komma till Emmas blogg!

Min Nenne

Nu ska jag iväg till min kära vän Jennifer! Har ingen aning om vad vi ska hitta på, men något blir det alltid. Ska ta med hennes julklapp också, vet inte om vi hinner ses något mer innan jul.Har ni tänkt på hur nära julen faktiskt är?! Typ sjukt nära! Typ om tre dagar! Helt crazy nära!

Rica Hotell Stockholm

I lördags bestämde sig jag och mamma om att vi skulle fara till Stockholm efter nyår. Hon vill egentligen inte vara hemma då hon fyller år, men då jag jobbar den helgen så blev det helgen innan. Så onsdag den 19/1 går tåget till Stockholm, och söndagmorgon är vi hemma igen. Och vi hittade genom Coops hotellpremie ett hotell som ligger evigt säkert mitt inne i stan. Och mitt inne i PUB-gallerian! Hur coolt var inte det?! Vi ska bo på Rica Hotell, kommer nog bli riktigt nice!

Klassisk elegans och Stockholms bästa cityläge

Mellan Hötorget och Drottninggatan ger vi dig ett stort utbud av moderna rum och lokaler för bekvämt boende, möten eller måltider. Läget ger dig också ett fantastiskt utbud av shopping, restauranger och nöjen inom minuters avstånd.

Tror mamma blev ganska glad över sin födelsedagspresent, eller vad tror ni?!


Blodbad

När jag kom hem från jobbet var jag så snorig att jag var tvungen att snyta mig. Är fortfarande förkyld och snyter ut halva hjärnan. Så efter första snytet var jag tvungen att snyta mig en gång till. Då jag hade gjort det och sen böjde mig ner för att dra ut ett papper till för att torka av näsan ordentligt, hände det här:Opps! Lite näsblod på toastolen och på golvet! Tur det inte for på kläderna eller på mattan!

Nu ska jag strax äta chokladpudding till kvällsfika och se CSI! Nice avslut på dagen!

Vecka 51


Doptårtorna

Äntligen har jag fått tag i resterande bilder från Ronjas dop. Så här kommer äntligen bilder på tårtorna jag och mamma gjorde.Nå, vad tycker ni?

Isabelle

Har fått lite gamla bilder av Martin, hittade en del nya favoriter!


Låg update

Jag vet, men dom dagar jag är i Vidsel finns det oftast ingen tid till det. Eller ork heller för den delen. Man får liksom lite semester när man kommer hem till mor och far.
Igår, lördag, bakade vi mest hela dagen. Det blev tre plåtar med florkakor, eller smulkakor som jag kallar dom. galet goda! Min favoritkaka som liten. Sen blev det pepparkaksbak i 3 timmar! Mormor fick en burk, farmor likaså. Sen fick jag och mamma var sin stor burk, plus att det är kvar en tredjedels deg.
den var det meningen vi skulle baka ut idag, men kommer man på att man behöver fler julklappar så far man till Piteå. Handlade sista julklappen, såg Harry Potter 7 på bio och åt en liten ynklig landgång till lunch/middag.

Väl hemma i lägenheten har det slagits in julklappar och kokats knäck. Och setts film. Nu ska här sovas innan det blir en nya dag med nya möjligheter, och naturligtvis jobb.

Sov gott!

Rätt vinnare!

Har suttit och sett Robinson ikväll. Varenda minut har varit spännande! Både jag och mamma har hejat på Erik från allra första början, och så går han och vinner! JIPPI! Grattis Erik!
Såg gårdagens program imorse. Vi satt nervösa och trodde att han inte skulle få vara kvar. Men han tog sig vidar till kvällens program. Även ikväll har vi suttit som på nålar fram till sista minut. Vi blev helt överlyckliga när han tog den första finalplatsen! Att sen den där Heléne var tvungen att ta den andra var helt onödigt. Då hoppades vi på Kristoffer. Och när dom satt där tillsammans med Mats var vi nästan helt säkra på att dom skulle rösta bort Erik, men Mats rök. Skulle vilja veta hur dom tänkte när dom röstade.
När dom väl började tävla kände jag på mig att Erik borde vinna, och det gjorde han också, stort!


Årets vinnare i Robinson 2010.

Han har varit snäll, ödmjuk, rak och presterat bra. Både i tävlingar och socialt. Han är helt klart en värdig Robinson-vinnare. Fanns några till värdiga också, men jag tyckte allra bäst om Erik.

Grattis än en gång!

Bakkväll

Igår hade jag och min storebror syskonkväll. Efter hans deff så lovade jag han att vi skulle ta och baka någon dag. Igår var det dags.

Vi började med att handla dom ingredienser vi inte hade, och sedan drog vi ett skrov på Grillen. Det var gott! Sedan satte vi igång. Red velvet cake och makroner skulle bakas. Lite invecklade bakverk, men vi satte igång med glatt humör.

Red Velvet Cake, amerikansk tårta.


Makroner, eller macarones, franskt biskviliknande bakverk.

Vi började med tårtan. Den blev inte alls lika röd som den skulle, men oj så god den blev i slutändan! Det är något bland det godaste jag någonsin har smakat! Och Johan tyckte likaså! Mycket lyckat, och kommer definitivt bakas igen. Dock md en mycket förenklad metod, nämligen sockerkakssmet med karamellfärg i. Tror det blir minst lika gott!

Makronerna sedan då. Vi ville båda baka dom, så då blev det ju så. Men vilket gissel. Mala mandel och pudra ner i florsockret. Och i slutändan blev nog ingen av oss så faschinerade (stavning?) av dom. Var bökigt, tog tid, och var inte alls så goda som vi hoppats på. Så dom kommer jag nog med säkerhet aldrig baka igen. Men jag tycker gärna att ni ska försöka, bara för att ha gjort det.

Recept och egna bilder kommer senare. Håll utkik!


Ännu en vinnare

Hanna och hennes Darling har ju äntligen fått träffa 23:an, en liten tös vid namn Astrid. Är så glad för deras skull!
Nu är det så att hon hade en liten gissningslek, om när 23.an skulle titta ut. Jag gissade på den 11 december, och att det skulle bli en tjej. Och så rätt man hade! Jag och två till närmare bestämt. Ska bli spännande att se vad det är som trillar ner i brevinkastet!

Badade mobilen i...

Ni kanske minns att jag råkade bada min mobil i förra veckan? Har ju totalt glömt att berätta vad jag gjorde. Och Erika och Malin gissade rätt, den åkte ner i toalettstolen på jobbet.
Jag skulle byta om och skulle plocka upp mobilen och läppsylet ur fickan för att lägga det på handfatet. På något sätt så tappar jag mobilen och den plumsar ner i toan. Snabb som en vessla tryckte jag ner handen och drog upp min mobil, som då fortfarande fungerade! Torkade av den med papper så gott det gick, bytte om och gick och la den på elementet i köket. Ett litet tag senare så var den död, men jag vet inte om det var batteriet som hade åkt ut lite eller om den var död pga vattnet. Men nu har den legat på elementet här hemma sen tisdagkväll förra veckan. Imorse gjorde jag ett försök att starta den, och den fungerar!Vi får väl se hur länge den gör det, men jag hoppas på länge än. Jag vet att jag borde köpa mig en ny mobil, men jag vet inte alls vad jag vill ha för någon. Vill ju egentligen inte ha en med touch, men det är väl det enda som finns ute på marknaden nu om man inte vill ha en lika gammal som den jag har nu. Sen så är ju alla mobiler nu gjorda för att manska kunna surfa med, och jag känner inte att det är en nödvändig funktion för mig. Jag har internet på datorn hemma och betalar dyrt för det. Känns onödigt att betala för att surfa i mobilen också.

Har ni tips på någon mobil så kan ni väl höra av er!

OnsdagJag har sovit 9 timmar inatt. I sträck! Det tackar jag för. Känner mig inte alls lika vissen idag som jag gjorde igår. När jag gick och la mig igår var jag inte frisk. Ont i huvudet, seg i huvudet, snor fulla huvudet. Ja, ni förstår säkert. Idag är väl huvudet ungefär lika fyllt med snor, men jag känner mig inte lika seg och trött idag. Ska faktiskt snart ut på byn i några ärenden, det ni! Ska bara äta lite pannkaka till lunch och samtidigt se lite House. Sedan drar jag iväg en 30 minuter eller så.


Paket

Igår när jag kom hem hade jag en massa brev och paket liggandes på hallmattan. Ett inbjudningskort låg där, två paket med foton och så detta paket:


Kan ni gissa vad det innehöll?

Jo, mitt nya jättefina nattlinne! Supermjukt!


Ronjas dop

Det hela började i fredags. Jag hade ju som sagt fått äran att göra doptårtorna. Till min hjälp hade jag mamma. Började strax efter 10 med att fylla dom. Jordgubbar och grädde i undre lagret och marsan och grädde i det övre lagret. Sedan spacklade dom i smörkräm. Brukar ju vanligtvis använda grädde till det, men den blöter upp sockerpastan och eftersom dom skulle ätas först dagen efter så var det inget alternativ. Smörkräm på och sen in i kylen. Gjorde en paus på ca en timme då vi gjorde ärenden på byn. Tända gravljus, slänga sopor och handling.

När vi kom tillbaka så började jag kavla ut sockerpastan, och så täckte vi alla tre tårtor. Vid 16 åt vi middag, och sen for vi iväg upp på församlingsgården. Där dekorerade vi tårtorna.


Såhär blev en av tårtorna.

Kl 19 var vi klara på församlingsgåren. Puh. Sedan belönade vi våra onda ryggar med lite massage och sen en solning.

Lördag började inte som tänkt. Vi hade räknat med att få sova till strax efter 9. Vi skulle ju bara fixa hår och smink egentligen. Plus att fixa till dopklänningen. Men innan klockan ens var 8 ringde Zara och berättade att deras bil var sönder, så då for jag dit med mammas bil. Och sen for vi till kyrkan, jag, Zara coh flickorna för att duka. Först kl 10 var jag hemma igen, och då hade jag lovat att hämta smörgåstårtorna kl 11 på Uddens. Nu fick man fart i arslet kan jag lova! Mamma lockade håret, och brände mitt öra. Mycket snyggt! Sedan snabbfixade hon sitt hår och så iväg. Väl hemma igen hann vi knappt klä oss innan mormor, morfar och Maja kom. En snabbfika och så upp till kyrkan. Men så är mamma halvt i panik, så då for jag ner på Helénas för att köpa en underkjol. Då var det 15 min kvar innan dopet skulle börja! Men alla var på plats i tid, och hon blev döpt!Efter dopet var klart och vi begav oss hem igen, så for jag upp till Anton och Annika och hjälpte henne designa om bloggen. Sedan var jag lat i soffan, och det blev en riktigt tidig kväll.

Söndag var det jobba hela dagen som gällde, och jag började då få ont i halsen. Nu är jag frisk i halsen, men sjuk i näsan.

Sjuk

Ja, nu har man bockat av några av sakerna jag skulle göra idag. Jag hade sovmorgon, men det var inte enkelt. Somnade kanske vid halv12 igår. Sen vaknade jag till vid 3 tror jag. Och nästa gång jag vaknade till var kl 5. Och det tog en timme innan jag kunde somna om! Upp för att snyta sig hundra gånger, jättetäppt näsa så man knappt kunde andas. Men tillslut så somnade jag om och sov till strax före 10. Steg upp och såg CSI. Sen slog jag in lite julklappar, så är det gjort. Några är kvar att slå in, men jag har inte alla hemma än, så det måste helt enkelt vänta.
Har precis dushat och sitter nu mer ansiktsmask med doft av jordgubb i fejset. Den ska tvättas fort typ nu, vilket är tur, för jag är väääldigt snorig just nu, i stort behov av att snyta mig. Så det ska jag göra nu. Sen ska jag skriva om dopet och helgen.

Känner mig inte alls frisk eller pigg idag, men jag ska iväg och jobba ändå. Det är bara 4,5 timmar det handlar om. Har känt mig ganska varm, men tempen visar inte mer än 37,3. Är i och för sig en sån där lågtempad människa, så lite feber har jag väl kanske. Men men.

Imorgon ska jag

* Ha världens längsta sovmorgon. Funderar starkt på att helt stänga av min mobil för att slippa ett störningsmoment. Men då kommer väl sopbilen kl 7:30 och väcker mig.
* Slå in paket! Det här har jag längtat till sen första advent.
* Duscha! Känns som att det är en evighet sen jag gjorde det sist (fast det är det såklart inte). Och när jag ändå är påväg att bli lite fräschare så tänkte jag göra en ansiktsmask också.
* Och så ska jag jobba förstås. Ni kan väl inte tro att jag är helt ledig heller. Vad trodde ni om mig egentligen?
* Blogga ordentligt om dopet och grejer. Jag hoppas jag hinner det, man vet ju aldrig hur mycket tid som går bort till sovmorgonen. Men sen så har jag ju fortfarande inte fått alla bilder av brorsan än. Fick ju tillbaka min kamera idag, men tårtorna är på hans kamera. Så dom får ni inte se än. Tyvärr. Vill ju så gärna visa dom! Är faktiskt väldigt nöjd med dom.

Var som meningen jag skulle se CSI nu, men jag missade starten. Tur jag hade programerat in det, så då ser man det imorgon istället.
Nu ska jag äta upp mina makaroner med korv, sedan blir det läggdags.

Igång igen

Ja, nu är man förhoppningsvis igång igen. Tyvärr har man gått och blivit förkyld. Började igår när jag helt plötsligt märkte att jag hade lite ont i halsen. Blev värre och värre, och imorse var jag så tjock i halsen och den värkte till tusen. Tack och lov är det onda så gott som borta, men i takt med att det försvann så började näsan rinna. Den slutar aldrig, hur mycket jag än snyter mig. Och tyvärr är det bara smårinn, jag kan inte snyta mig ordentligt. Sen så nyser jag nå så otroligt mycket. Fråga Elli som bevittnade det på jobbet innan jag for hem. Och det är inga små nysningar må ni tro.

Nu väntar jag på lillebror, som precis kom inannför dörren. Nu ska han skjutsa mig till Anton och Annika så ska vi se Alice i Underlandet.

Hörs sen ikväll!

Bloggpaus i helgen

Har haft fullt upp hela helgen, så har inte hunnit starta datorn ens. Därför tänker jag inte göra mer åt det idag heller, utan återkommer på måndag med bilder och skriverier om dopet och tårttillverkningen.

Håll till godo! Synes imorgon.

Läckert, eller vad?!

Nu har jag äntligen klätt granen. Det tog ett tag. Och sen innan jag hade satt upp det sista pyntet också. Palmen är guldglittrig och mina lotusblommor lyser nu vackert röda.


Läckert, eller vad?!

Nu ska jag dra iväg till Hotellet för att jobba. och precis nu kom jag på att min bil är iskall! jag kopplade den för att kanske fara vid 13-tiden. Då jag kopplade den hade jag inga planer på att klä granen och dona här hemma. Uscha buscha...

Granen står så grön och grann i stugan...

Ja, det gör den faktiskt. Alldeles grön och tom. Men det ska bli ändring på det nu, ska nämligen börja klä på den. Den kommer bli så fin så! Tyvärr kom den upp ca 2 veckor senare än tänkt, men men. Har man inte haft tid förr så blir det senare.

Mary Kay


Parfym, Exotic Passionfruit, 299:-


Ögonskugga, Lilac Lace 99:-

Doptårtstänk

Nu har jag precis klurat ut vad jag ska ha för dekoration på Ronjas doptårtor. Så nu är det klart, då vet jag vad som ska göras på fredag. Ni får inte veta nu, utan ni får se dom på lördag. Måste bara få ett godkännande av mamman, och hjälp med en sak först. Hon sa att jag hade fria händer med tårtan, men hon blir nog inte så glad om jag kommer med dödskallar och grodor på.

Och på henne dessutom!

Nu är det längesedan jag gav blod sist, för dom gånger jag har blivit kallad har jag antingen jobbat, varit borta eller inte känt mig riktigt frisk. Men nu skulle jag så stort gå och ge idag. Hade gjort iordning en matlåda som jag skulle äta på jobbet direkt innan jag for. Var faktiskt lite nervös, för första gången! Det är dessutom första gången jag far själv och ger blod. Alla är så oroliga för mig, men i och för sig så har dom väl en anledning till det.
Det är nämligen så att första gången jag skulle ge blod så höll jag på att svimma. Dom fick avbryta innan dom hade fått allt blod dom brukar ta, vilket är 450ml. Nästa gång det var dags att lämna blod så bar det sig inte bättre än att jag faktiskt svimmade. Och sen dess så glömmer personalen aldrig det. Dom brukar ge mig saft och druvsocker medan jag ligger och tappar blod, kollar ständigt till mig, frågar hur jag mår och om jag blir blek om nosen.
Nu var det tydligen exakt 2 år sen jag gav sist, så när som på två dagar. Och ändå kommer dom ihåg mig! När det då blev min tur så fick jag lägga mig i sängen. Hon spritar av armvecket, stasar armen och sticker in nålen. Märker att hon har lite problem, för hon börjar "gräva" med nålen. Men hon verkar få den rätt, sätter fast tejpbiten som ska hålla nålen på plats, men när hon släpper så glider nålen och det kommer in luft. Då var det bara att göra om det hela. Hon tar ut nålen och ger mig en kompress för att stoppa blodflödet. Sedan säger hon:
Förlåt, jag vet ju att du är lite rädd. Ingen fara, tycker jag. Sedan sa hon något till en annan sköterska där, som därefter tittar på mig och säger:
Och på henne dessutom!
Jag säger ju det, dom kommer aldrig att glömma mig!
Sedan lägger dom mig i en annan säng, så dom får sticka i den andra armen. En tredje sköterska, som jag inte känner igen sen förut, får äran att sticka mig. Hon spritar, stasar och sticker. Och gräver lite. Sen kommer den första sköterskan och försöker hon också. Utan resultat. Så drar hon ut nålen och säger att nu ska dom inte plåga mig mer. Hon säger att jag får gå och hämta min gåva för sveda och värk.


Två trisslotter, utan vinst tyvärr.

Jag fick alltså inte ge något blod idag! Här har man gått och varit glad att det äntligen passade att få ge blod, varit en anings nervös. Och så blir det ingenting av det. Tråkigt.Tycker faktiskt det är jätteviktigt att alla som kan ger blod. Jag förstår dom som är väldigt nålrädda, för det är inga små nålar dom använder. Tänk er en vanlig rund tandpetare, den är ändå ganska tjock. Tänk er att den ska in i armen. Inga små nålar med andra ord. Men ska dom få något blod så kan det ju inte vara nå tunna synålar dom använder.

Men jag har tänkt att nästa gång man är till Luleå så ska jag försöka hinna in till Sunderbyn på Blodcentralen där. Kanske dom inte är så nervös för att sticka mig och prickar rätt. För det konstiga är att jag har jättefina och tyliga blodådror i båda armvecken. Och det har aldrig förr varit något problem med att sticka mig. Men idag gick det tydligen inte vägen. Eller ja, stucken är man ju, men inte på rätt sätt tyvärr.

Gå in på GeBlod.nu! Bli blodgivare du med!


Vattnig mobil

Jag är ju klumpigast i världen! I alla fall idag! Inte nog med att jag strödde florsocker omkring mig idag, jag har även badat min mobil. Och nu kom jag ju på att jag kan göra detta till en ny "tävling"! Mamma, Elli och eventuellt Malin G från inte deltaga, för dom vet hur jag badade mobilen.


Florsocker

Fick sluta en timme tidigare idag, kl 11 alltså. Det var bra, då hann jag hem till mamma och pappa och se klart CSI från igår, och så hann jag se två Leilas Jul som mamma hade spelat in. Sen åkte jag hem till Älvsbyn för att göra sockerpastan till doptårtorna. Medan jag hade den stora degen på knådning i assistenten så rörde jag ihop den lilla för hand. Och helt plötsligt bara tappade jag hela skålen! Hur lyckas jag?! För två veckor sen hade jag en dag då jag tappade ALLT! Och då menar jag verkligen ALLT! Tappar man tandborsten då man borstar tänderna kan ni kanske förstå hur mycket jag tappade den dagen.


Visst är jag bara helt fenomenal! Jag föste såklart bara ner all reklam från bordet och ner på golvet då jag skulle knåda degen på bordet sen. Och självklart så dräller jag över all reklam där på golvet. Precis där! Så jag slutade ut att läsa måndagens reklam.

Vecka 49


Helgen som varit

Ja, i fredags så for man och simma efter jobbet. Sen iväg till Norrfjärden och spela. Övade även igenom det vi skulle spela i Storforsen innan vi for hem. På väg hem ringde dom från Hotellet, så istället för sovmorgon och start 12 så blev det start redan kl 8.


Bild från förra årets Julmarknad i Storforsen.

Så lördagen jobbade jag 8-18:30. Bytte sen om och for ner till kapellet för lite mer sista-minuten-övning innan julkonserten började kl 20. Spelade i 1 timme. Sen for jag upp på Hotellet och åt några skumtomtar innan jag for hem för att göra tidig kväll.

Idag, söndag, började jag kl 7. Skulle jobba 7-12, men då det blev mycket lunch så stannade jag kvar till 13:30. Sen hem och sova middag en timme innan lite NCIS och middag. Iväg och jobba mellan 18-20. Nu är jag hemma i Älvsbyn. Håller på att fixa uti lite juleklappar, men nu ska jag nog se Vampire Diaries innan jag lägger mig och sover. Borde lägga mig nu på direkten, men när ska jag hinna se allt som kommer gå på tv i veckan då? Vill se bort denna veckans avsnitt innan nästa vecka börjar.

Måste då bara säga att jag tror alla, både personal och gäster, är nöjda över gårdagens julbord. Allt flöt på så himla bra, tror ingenting hann ta slut innan vi var där och fyllde på igen. Det är så det ska vara, och det är då det är som roligast att jobba! När alla är glada och nöjda, när det är lagom stressigt och man alltid har något för händerna.

Bästa svaren

Jonas
En Lapp som har gått vilse å måste ha skjuts hem :P

Tea
Hmm, svårt, men jag gissar på en gammal lejonkung (jag menar, ditt skägg/hår är ju grått!).

D
En frusen kines från norra Kina :)

lemmal
en pingvin! :D

mamma
ett murveldjur =) hi hi


Kommer absolut ordna fler "tävlingar", måste bara komma på något bra först!

Rätt svar


En MUMIE tyckte busschauffören att jag såg ut som. Så tyvärr hade ingen av er rätt, men jag ska utse dom tre roligaste kommentarerna så småningom. Kanske jag hinner det redan imorgon kväll.

En ledtråd

Ingen har lyckats gissa rätt än på tävlingen, men här kommer en ledtråd. Ikväll kommer jag avslöja det rätta svaret.Ledtråd: Det börjar på bokstaven M.

Svar på tal

Svar till Anonym som kommenterade detta inlägg.

För det första. Det är så mycket enklare och säkrare att springa på band inomhus
För det andra. Det är farligt att springa utomhus i -20!
Sen har jag inga bra skor att springa ute i på vintern. Men till våren/sommaren blir det att börja springa mer ute, det lovar jag! Nu när jag kommit igång med träningen och har en massa träningskompisar så är det betydligt lättare att ta sig ut. Jag lovar!

Och du, synd jag inte vet vem du är...

Jag vann!

Jag vann! Fattar ni, jag vann en tävling! En bloggtävling! Så jäkla glad jag är! Jag sitter och skrattar och ler och fnissar för mig själv! SÅ HIMLA LÄCKERT!

Han var själv in och tipsade mig om sin tävling, så jag tänkte, varför inte. Jag skrev min lilla kommentar, och nu, två dagar senare, har han kommenterat mig och sagt att jag vann! TUSEN TACK!Länk till grattisinlägget.

Länk till tävlingsinlägget.

Av 266 kommentarer till det inlägget valdes jag ut som vinnare! Jag vet knappt vad jag vunnit ens, men jag lär ju bli varse det snart! Måste kanske söka rätt på Megan Underwear med detsamma!

Ha en bra kväll och sov gott inatt. Jag kommer nog sova alldeles underbart gott!

Update: Har hittat det jag sökte! Och det är det här nattlinnet jag vunnit! Supersött! Superglad!

Härliga 4,34km

Första gången jag testade crosstrainern på gymet gillade jag den inte alls! Nu tycker jag desto mer om den. Är ju så himla skönt att kunna läsa en tidning samtidigt som man går. Och tiden bara flyger iväg. 3 repotage i Allas blev det idag, eller 30 minuter eller 4,34 km eller 270 kcal. Kändes bra. Och att jag och Malin båda orkade med 66 tåhäv efteråt var riktigt nice! Och sen blev det inte så mycket bra. Men men. Allt kan inte gå bra.


Jag efter 1,5 timmar på gymet.

Telepatisk?

Ska berätta en grej som hände i bussen på väg hem från Luleå i torsdags. Eller jag måste kanske börja från början.

Kom att tänka på en kompis jag inte hört eller sett av på jättelänge. Tänkte att jag skulle borda skicka ett sms och fråga hur det var och så. Berättade det till och med för mamma, att jag hade tänkt skicka ett sms till denna person. Hur det nu än var, så blev det aldrig av. Och det som hände på bussen var att denna person skickade ett sms till mig! Blev lite smått chockad, och såklart glatt överraskad! Här har man i en (dryg?) veckas tid gått runt och tänkt skicka ett sms, men aldrig gjort det. Och s helt plötsligt så får man ett sms av just den personen.

Vad skulle ni kalla det? Telepati? Ödet? Ett enkelt sammanträffande?

Igårkväll

Åt vi världens godaste smörgåstårta hela familjen Norén! Tack mamma och Johan!
Mums fillibabba!

Rätt svar på tävlingen...

Har ännu inte kommit in. Jag fortsätter tävlingen fram till på fredag. Har jag inte fått något rätt svar innan dess så ska jag allt berätta för er vad han tyckte jag liknade.
Och ni som har gissat får alla gissa en gång till! Så snäll är jag!


Matbloggstoppen
RSS 2.0