Veckans Tips 11



Har ni inte varit in på Phoenix T-shirt ännu, så är det bäst ni skyndar er in! Det finns så himla många söta tröjor där så det är inte sant! Första raden tröjor kommer från kategorin Tecknat. Andra raden från TV-spel och sista raden från Musik & Band. Och jag skulle lätt kunna beställa alla dom här 9 tröjorna, om jag hade pengar i överflöd. Tyvärr är dom ju lite dyra, billigaste kostar 199:-, men köper man minst två så slipper man fraktavgift. Men man kan ju alltid önska sig en tröja i present eller så. Men kika in och titta själva.


18:00

Nu är klockan 18, och vad har man åstadkommit idag tro? Har bakat en kokossockerkaka, som ni redan vet. Sen har jag sett Numbers, Mello och CSI:Miami. Som ni redan vet. Har ätit varmkorv till middag med pappa, det visste ni inte. Har även hunnit baka dom där goda chokladbakelserna, men jag får inte till dom som Anneli på hotellet. Måste nog ta ett snack med henne. Fast dom gick absolut att äta, inget fel alls på dom! Nu ska jag stöka undan middagen (panna, ketchup, senap och tallrikar), sen blir det att lägga sig i soffan och se förra veckans Fringe, sen veckans Fringe. Och kl 21 blir det nog filmen Inside Man på 3an. Vet inte annars vad jag skulle ha hittat på. Funderade på att fara på bio, men det kändes lite jobbigt att gå dit, ligger nog hellre hemma i soffan och myser med cozy feet, nybakat och chips och dip. Det lät inte så himla fel va?!

Recept och bilder kommer så småningom, förmodligen imorgon då jag orkar med det.

Gårdagens lista

Hann aldrig skriva vad jag gjorde från listan igår, helt plötsligt var klockan 17:30 och jag var tvungen att byta om, hämta Sara och sen fara upp på hotellet. Men nu kommer den.

* Blogga
* Byta sängkläder
* Skotta (det har snöat konstant sen igårkväll, och pappa är borta)
* Maila Vailet
* Dammsuga
* Göra rent på toaletterna
* Dammtorka
* Handla
* Baka
* Fota ute i snön
* Koppla bilen
* Kolla Andra Avenyn
* Avslutningsvis blogga igen

Jag hann ju inte blogga om det jag skulle, men jag bloggade ju om annat istället. Och det där med bakningen, en kokossockerkaka står i ugnen just nu! Och efter det blir det att försöka sig på dom där chokladbakelserna. Ska bli spännande.

Sov till 11:30, så jag fick mig ändå 8 timmars sömn inatt/imorse. Har hunnit se klart CSI:Miami som jag påbörjade igår, och så har jag sett Melodifestivalen från igår. Anna var ju bäst, så det var klart hon skulle gå vidare.
Nu ska jag ta och riva ur sängkläderna ur sängen i förrådet, den ska visst upp på vindan. Jag har alltid sagt vindan åt våran vind, fast det heter väl egentligen vinden. Nu när jag har tänkt och skrivit vind flera gånger så är det ju ett jättefult ord! Säg vinden/vind flera gånger tyst för er själv. Märker ni? Det låter ju helt sjukt. Jaja...

Riva ur sängen var det, sen ska jag se Numbers.

Off to home

Slutade för 30 minuter sen, men har ätit lite, bläddrat i Klick och pratat med Mikaela. Nu ska jag hem och lägga mig i min renbäddade säng, riktigt längtar! Har ont i ryggen, men det får man av att springa i 8 timmar. Har inte stått still många minuter idag kan jag tala om. Sen har jag även fått ont i svansen, har haltat fram sista timmen. Vet inte vad det är som spökar där nu, men imorgon (idag söndag alltså) så blir det inte många knop för Fröken Norén. Ska ligga i soffan och slappa, och baka lite också. Annars ska jag slöa.

Godnatt!

På liv och död


Igårkväll


Idag.

Tänk vad lite vatten kan göra.

Att-göra-lista

När jag kom hem runt halv 1 inatt så la jag mig och började skriva en lista på saker jag hade tänkt jag skulle hinna göra idag, och det som inte hinns idag gör jag imorgon.
Först började jag skriva i vilken ordning jag skulle göra saker, men då jag missat vissa saker som måste göras ganska fort så blev det huller om buller med allt.

Att göra:

* Blogga
* Byta sängkläder
* Skotta (det har snöat konstant sen igårkväll, och pappa är borta)
* Maila Vailet
* Dammsuga
* Göra rent på toaletterna
* Dammtorka
* Handla
* Baka
* Fota ute i snön
* Koppla bilen
* Kolla Andra Avenyn
* Avslutningsvis blogga igen

Innan jag tar itu med listan ska jag äta lite frukost.

Veckan som varit

Har inte varit så jätteduktig på att skriva i veckan, men här kommer lite bilder från veckan så här innan jag ska iväg och jobba.


Den här chokladbakelsen är det godaste jag någonsin ätit!


BellaBus har precis ätit mellanmål och är go och gla'!


Såhär kallt hade vi tisdagkväll då jag kom hem från jobbet. 17 grader inne är INTE varmt.


I onsdags hade vi så kallt att lokan och lättölen hade frusit då vi fick dryckesleveransen. Till och med några starköl var frusna!


Idag följde Bella och hennes mamma på lunch på Café. Hon var inte så pigg, men senare på dagen fick jag veta att hon hade 39 graders feber. Huvva. Men hon är gode så skön i fasters mössa, eller hur?!

Ja, det är väl bäst man börjar byta om och bege sig. Har suttit och räknat timmar hit och dit för några andra papper som Försäkringskassan ska ha, men det är för stämplingen, så det är betydligt roligare papper att sitta och göra än sjukpapprena. Med två jobbdagar kvar av februari så har jag ändå hunnit skrapa ihop 138,5 timmar på hotellet! Riktigt nice!

Gå och dö

Ibland känns det verkligen så. Att det ska vara så himla mycket papper inblandat i allt man gör. Är man arbetslös så ska man skicka papper hit och papper dit. Är man sjuk ska man skicka papper hit och dit. Är man arbetslös och samtidigt blir sjuk blir dey en jäkla massa papper som ska skickas. Och dom här jäkla papprena är det förstås Försäkringskassan som ska ha. Fick här i veckan ett frågeformulär som jag skulle fylla i och skicka in. Jag måste skicka in dom senast 3 mars, på onsdag alltså. Ringe dit idag och fick vänta 20 minuter innan det blev min tur, och sen när jag väl kom fram blev jag kopplad till en kollega som sedan kopplade mig tillbaka. Och när det då äntligen blev klarhet i vilket frågeformulär jag hade så förstod inte ens hon jag pratade med varför jag skulle skicka in det. Enligt henne behövde dom bara ett arbetsgivarintyg, och det sa jag att jag kommer få till veckan. Så hon skrev ett meddelande till den personen som handlägger mitt ärende (som det så fint heter) och bad henne ringa till mig. Hoppas hon ringer på måndag då jag är ledig, annars så får hon väl inte tag i mig då jag jobbar resten av veckan.

Men ni vet nog redan att jag starkt ogillar Försäkringskassan och alla dessa jäkla papper. Ni hade ju faktiskt sluppit läsa den där skiten. Men men. Too late!

Grattis Mikaela! Visst är det härligt att jobba bort sin födelsedag.


Lillördag

Ja, idag började man 12. Men härligt nog var jag hemma redan kl 21 ikväll, mycket skönt! Har hunnit se NCIS och läst en massa bloggs. Klockan är lite för mycket nu (23:32) då jag börjar 6:30 imorgon. Skulle egentligen ha varit ledig från hotellet, men tydligen är det förkylningstider, så det blir dubbla pass imorgon. Men då vet jag att på söndag är jag helledig och ska bara ta det lugnt och inte göra många knop.

Var meningen att jag skulle lägga in lite bilder här nu, men det kändes alldeles för jobbigt att gå upp, hämta kabeln och sen lägga in och allt. Det får bli imorgon. Men under tiden kan jag bjuda på denna bild, tog den den söndagen jag skulle se bio, men då det blev inställt för att det inte kom någon.


Ibland ser man inte så himla dum ut.

Älvsbyn fram och tillbaka

Vaknade 10:30 idag. Kan ju inte säga imorse, för halv 11 är ju på dagen, eller åtminstone på förmiddagen. Men jag var inte i säng förän efter 12 i natt, och lampan slocknade först vid 20 i 1. Och så steg jag ju upp kvart över 5 igår. Behövde få sova lite.

Idag har jag och mamma beställt var sitt paket från Ellos! Blev väldigt tjorvigt då rabattkoderna inte fungerade som dom skulle, så det slutade med att mamma ringde och beställde allt, och då fick vi våran rabatt! Så nästa vecka någongång så har vi var sitt paket att hämta ut! Nice! Är sjukt många år sen jag beställde hem kläder sist, jag bodde nog här hemma då tror jag. Och det är väl 8 år sen jag flyttade till Älvsbyn tror jag.. Gud vad tiden går..

På tal om att tiden går, jag måste nu gå på toa en snabbis innan jag byter om och far iväg och jobbar. Ha're!

Iväg till palten

Började 6 imorse. Blev någon minut sen då jag redan från början var lite sen hemmifrån imorse, och så hade det skruttans däcket frusit. Eller, det andra däcket. Fick inte lös navkapseln så det var bara att springa in i sovrummet och ropa på pappa. Lite grymtande hörde jag allt, men han kom ut, bände lös navkapseln och knackade lös däcket. Tack! Fryser något av bakdäcken igen ska jag väl för tusan kunna knacka lös det själv, inga himla navkapslar ivägen. Nästa gång vinterdäckena ska på så ska det inte fast nå navkapslar över huvud taget. Punkt slut!

Nu far jag och mamma strax upp till mormor och morfar. Där blir det palt till middag! Men måste vänta tills pappa slutar kl 16, så mamma ska nog hjälpa mormor rulla palten, och jag får väl lägga i den.

Usch vad mina naglar ser hemska ut. Nästan alla naglar har skivat sig och jag har dötorra händer. Men sånt är nog livet då man jobbar i en restaurang. Man tvättar och torkar av händerna stup i ett, plus att väderomväxlingen gör sitt. Då det blir riktigt kallt mår inte mina händer så bra, blir torra och hemska.

Finmiddag


Hasselbakspotatis, fläskfilé, färsk svamp och beasås. Dagens och gårdagens middag.

Hotellfrukost


Fördelen med att jobba på hotell.

Veckans Tips 10





Den här filmen handlar om Paul och Meryl Morgan, nyseparerade New York-bor. När dom efter en middag tillsammans bevittnar ett mord ger polisen dom skyddad identitet och flyger dom till Ray i Wyoming. Ray är en liten by där det inte finns mycket, och dom bor hos några ute i vildmarken. Där träffar dom bland annat på björn, lär sig skjuta med gevär och börjar sakta men säkert hitta tillbaka till varandra. Självklart spårar mördaren upp dom och hur det slutar får ni själva ta reda på.

En riktigt sevärd film måste jag säga. Där jag satt alldeles ensam i biomörkret skrattade jag för mig själv lite då och då.

Godnatt

Nu kastar jag in handduken och säger godnatt. Jag vet att klockan bara är halv 8 men jag är trött efter 8,5 timmar på benen. Imorgon kommer det bli runt 11 timmar men då får jag sova middag mellan mina arbetspass.

Mamma bjöd på hasselbackspotatis, fläskfilé, stekt färsk svamp och beasås till middag. Riktigt mumsigt  var det! Tack mamma!

Nattinatti

Grattis Johan!

Nu har man varit hos Johan, Zara och Bella ett tag. Johan fyller 26 gamla år! GRATTIS! Så nu är magen alldeles full av tårta. Massor med smörgåstårta och en normalstor bit vanlig tårta. Det var massor gott!
Har även fått kika på en liten, liten kille. Himlar så söt! Och tänkt att Bella har varit så liten en gång, det kan man inte tro.

Nu ska jag snart dra mig iväg på nästa jobb. Har jobbat 6:30-15:15 idag, och nu blir det 18-22 på KU.

Bio snart


Bio i Vidsel.

Ja, det blev ingen bio i söndags, för det kom igen. För er som inte vet det så har vi bio i Vidsel, och pappa är med och sköter om det hela, han säljer biljetter. Men då klockan var 19 så var det bara jag, pappa och maskinisten där. Så det blev ingen bio. Dom visar inte bio för en med gratisbiljett. Så jag gör ett nytt försäk ikväll. Filmerna visas två gånger, söndagar och onsdagar. Så jag hoppas verkligen att det kommer lite folk idag. Och det bästa med Vidsels bio är att jag kan komma 5 minuter innan och få bästa platsen! Det finns inga riktiga biostolar, utan man ställer ut en mindre sorts fåtölj. När jag var liten så fanns det en annan bästa-plats. längst fram i mitten. Och det tyckte ju alla ungar i min ålder, det gör någ ungar i den åldern fortfarande. Men nu är bästa platsen längst bak mot väggen. Sen tar man en stol framför också, som man kan ha fötterna på. Det är lite kallt där, så tjocksockarna följer med som vanligt.

Lite bilder och annat

Nu har jag äntligen fört över lite bilder från mobilen och kameran. Var tänkt att ni skulle få se en del av det här tidigare, men jag har inte riktigt haft orken till något i helgen förutom att jobba och sova. Har nog aldrig förut varit såhär trött. Jag har sovit middag fyra dagar i sträck! Igår blev det så länge som 2 timmar. Och jag kommer nog fortsätta med det resten av veckan, börjar kl 7 fyra dagar i rad nu innan jag blir "ledig" på söndag.


Hur sött är inte det här? Gammelmormor, Isabelle och gammelmorfar.


Gammelfarmor och Isabelle.


Hemma hos farmor och farfar finns det en jätterolig gul björn med en massa roliga leksaker. Sen kan man verkligen springa runt där i stolen, det är så stort här.


Lördag blev det tacos och Melodifestival med trevligt folk.


Utsikten från baren på jobbet.


Utsikten för matgästerna.


Denna goda vanilj creme brulée hamnade i min mage igårkväll då det blivit en miss i köket. Ibland har man tur!


Denna bleka semla från Konsum hamnade i min mage idag. För att vara en köpessemla så var den god. Lite torr kanske, men allt smakade som det skulle. Grädden och mandelmassan var båda ganska lösa, men som sagt, smakade gott.

Och ytterligare en semla ska landa i magen min innan kvällens slut. En riktig semla. Fick en av mormor idag!

Nä, nu ska jag nog lägga mig i soffan och se på Vampire Diaries, om videon vill, vill säga. Mamma och pappas video är knäpp, hoppas den fungerar nu. Sen kl 20-22 blir det NCIS. Och efter det blir det godnatt för man börjar som sagt 7 imorgon. Ska bli kul att jobba frukost nu när det är lite frukostgäster. Kommer vara ca 140 gäster på hotellet hela veckan, motför dom 35-50 som var i helgen.

Tävlar om tröjor från Phoenix Tshirt

Jag är med och tävlar om tröjor från Phoenix Tshirt genom Fokis blogg.
Dom har en massa jättesöta tröjor, och den jag helst skulle vilja ha är denna.


Hur många gånger har man inte sett på Piff och Puff? Har nog sett alla filmerna, och det inte bara en gång. Jag och min lillebror hyrde allra helst Piff och Puff som små, oavsett om vi redan sett dom två tre gånger. Och sen har man ju varvat TV-spelet några gånger också, både ensam och tillsammans med lillebror. Jag har alltid tyckt om Piff och Puff, och för inte så länge sen så köpte jag två samlings-DVDer. Jag kunde bara inte motstå!

Kärlekens dag

Min kärlek idag har jag gett till världens bästa Bella!



Alla hjärtans dag idag. Inte har man tänkt på det särskilt mycket. Morgonen var väldigt sen, men sen rusade bara tiden iväg, och jag kom man inte hem förän kl 13. Fick stanna kvar en timme till, för jag hade inte frukostdisken klar 12, och då kom det lite mat- och fikagäster, och Repan hade fullt upp. Men en timme extra i börsen gör ju ingenting!

NI får klara er utan veckans tips i veckan tror jag, för jag har inte riktigt hunnit tänka på det i veckan, och nu är den snart slut. Ska på bio och se Har ni hört ryktet om Morgans om ett tag, och sen blir det godnatt. Har sovit middag en timme idag då jag kom hem, vaknade av att mamma sitter i soffan med lilla sköningen i knät, även hon nyvaken. Sen har mamma förbarmat sig över mig och min rygg och masserat den. Den är inte stenhård längre, men lika hård som trä ungefär.

Jäkla rygg!

Har så ont just nu! WHY!? Panodilen jag tog för snart 3 timmar sen verkar då inte hjälpa, tur mamma har hela Apoteket hemma. En Ibumetin 400mg hoppas jag ska hjälpa, den är ju förutom smärtlindrande även antiinflammatorisk. Tur hon har några stycken hemma, så kan jag knapra dom ända till måndagkväll. Sen på tisdag är det ju meningen jag ska flytta hem till Älvsbyn i några dagar, och då finns ju det riktiga Apoteket där. Annars har kanske Ica här nere i Vidsel Voltaren? Måste kanske in där på måndag efter frukostpasset.

Saknar BellaBus



Fick den här i morse då jag var på jobbet. Hon sa att hon saknade mig, och jag saknar henne också. Värsta gladskiten!


Och den här fick jag alldeles nyss. Tror ni inte man börjar sakna henne (och päronen x2) ännu mer?! Hon är världens bästa, så enkelt är det bara!

Kl är 14, och om 3 timmar får jag besök. Ska lägga mig i soffan nu med en Gorbys och se på Numbers från igår. Har jobbat till 12 idag, och ryggen är inte bra. Har kanske blivit lite för mycket på fötterna och en massa tunga lyft den här veckan, så jag hade tänkt tillbringa resten av dagen i soffan. Halv 5 stiger jag väl upp och röjer undan från bordet och gör i ordning för middagen. Blir tacos och melodifestivalmys ikväll!

Kåta

Började som sagt 18 idag, och redan 4 timmar senare fick jag fara hem! Skönt att sluta redan kl 22 en kväll. Har varit i kåtan med Erika ikväll, så nu luktar man ganska mycket rök. Precis som en riktig norrlänning ska göra, eller hur?! Har varit en lugn och skön kväll, ingen stress. Dom har själva tagit förrätt och varmrätt, man har mest bara behövt plocka efter dom och sen köra upp till hotellet med disken och diska.
Börjar kl 15 imorgon, ska packa bussen då och köra ner till kåtan och duka. Sen kl 16 kommer min hjälpreda, så jag kommer bli chef i kåtan! Coolt va?! Det kommer säkert gå bra.

Nu är det nog bäst man går och lägger sig. Men imorgon blir det nog inte att göra någon läxa, ska se NCIS:LA, CSI:Miami, Fringe och Glee. Tror ja börjar med Glee, för det är roligast!

Nattinatti folks.

2,5 timmar senare

Nu har jag suttit i 2,5 timmar ungefär och skrivit på detta himla CV. Började såklart med det osm var lättare, men det tog ändå tid. Men så har man suttit med musik på och pratat med folk på MSN, så då går det ju ännu saktare. Men men. Nu ska jag bara snabbt börja med det Personliga Brevet, för snart är mamma och Bella här och då ska jag pussa på henne. På Bella alltså! Sen börjar man jobba kl 18.

Hinns nog inte med något TVtittande idag. Hade ju tänkt hinna se NCIS och NSIC:LA idag, men jag var ju så duktig att jag valde läxorna före nöjena. Fast det blev ju lite nöjen ändå, om man röknar MSN som nöje. Nåja.

Förresten, pratade med en från Texas igår på jobbet. Han tyckte vi hade så himla kallt här, förstod inte riktigt hur vi kunde stå ut med det. Men jämför man Texas med Bredsel så är det några graders skillnad. -20 här, kanske +20 där nu? Eller ännu varmare, har ingen aning faktiskt.

BYE

Göra rätt för sig

Det är väl bäst man börjar göra lite rätt för sig här hemma hos mor och far. Ska bara äta upp mitt fil, sen ska jag dammsuga och bädda i bäddsoffan och plocka undan lite saker och slänga in det i skrotrummet. Det visste ni inte att vi hade. Jag visste det egentligen inte ens själv förän alldeles nyss då mamma skicka och sa att jag skulle slänga in tvätten i skrotrummet. Trodde först att det var mitt rum, för det ligger närmast köket och allt brukar hamna där. Även när jag bodde hemma på riktigt. Mitt skrivbord var jämt fyllt av saker som inte jag ägde. Men tillbaka till skrotrummet. Jag kom till sist fram till att det är syrummet. Där är det stökigt må ni tro, så det måste vara skrotrummet.

Nä, filet var det.

Hemma igen

Fick sluta 23 idag igen.  Mikaela är ledig hela helgen lång, och jag jobbar, så det var väl inte mer än rätt att jag fick gå hem före henne idag.

Nu ska jag göra mig två mackor, lite varm choklad och se på Andra Avenyn. Sen blir det godnatt för mig med. Hoppas på att få sova länge imorgon, vill vara riktigt utsövd. Skulle vara härligt om jag sov till 11, men man vet aldrig. Kanske vaknar 9 och inte kan somna om. Fast jag tror inte det... Men åtminstone 10 vill jag kunna sova till. Folk, skicka inga sms eller ring mig före 11. Tack!

Tredje dagen

Nu sitter jag hemma i Vidsel igen, ska strax byta om och fara iväg och jobba.

Steg upp kvart i 8, åt och borstade tänderna. Sen for jag iväg till Älvsbyn och till jobbcoachen, där jag fick lära mig hur ett CV ska se ut. Så nu har jag två läxor att göra, skriva Personligt Brev och CV. Och så är det väl kanske meningen att jag ska mixa ihop dom två och skriva ett säljbrev också, vet inte riktigt. Men det kommer bli en tuff uppgift, jag är kass på sånt här. Men det blir morgondagens uppgift. Läxa och dammsugning.

Efter CV-kursen så for jag till mamma i brorsans lägenhet. Hjälpte henne lite med packning av grejer, sedan bjöd jag henne och Johan på lunch på Café Storgatan. Blev kycklingsalsa för mig och mor och stekt palt för bror. BellaBus fick smaska på majskrokar.



Sedan blev det en sväng förbi Ugglan för att hämta några blöjkartonger, dom är bra att packa i. Sedan for jag iväg på gymmet och blev kvar där i 2 timmar. 15 minuters cykeluppvärmning och sedan 70 minuters styrketräning. 10 min stretching efter det och så bastu och dusch. Skönt! Det är väldigt intressant att höra damer 70+ prata om att gå kurs i HLR (hjärt-lungräddning). Sen var det bara att köra hem till Vidsel, äta middag, och här är man nu. Bäst att börja byta om, klockan är redan 17:30.

Bajjbajj

Inbjudan

Härmed inbjuder jag till Melodeifestivalkväll i Vidsel på lördag. Någon som är intresserad? Hör av er till mig snarast!


Har jobbat klart för idag nu, fick gå hem redan kl 23, så det var skönt. Det var så himla lugnt efter köket stängde. MickeMus for hem redan vid 22, men hon hade jobbat nästan konstant sen 7 imorse, så det var hon värd. Sen blev jag hemskickad 23 för det var som inget folk kvar i baren. Och före det hade jag gjort rent i disken väldigt noggrant, så det riktigt sken där! Har gått bra att jobba idag, inga fel och allt har flytit på bra.

Imorgon blir det att gå upp strax innan 8. Jobbcoach kl 9, sen hjälpa mamma lite i Martins lägenhet. Han flyttar ju till Piteå strax, eller till egen lägenhet där i alla fall. Sen ska jag bjuda mor och kanske bror på lunch. Känns som att dom är värda det efter att ha snyltat på dom ett tag nu. Inget jobb = inga stålar = snylta på andra för att bli mätt i magen. Ungefär i alla fall. Kanske inte riktigt, men nästan. Sen hoppas jag hinna träna innan jag måste tillbaka till Vidsel för middag och jobb kl 18 igen.

Men nu är det dags man borstar tänderna och kryper till kojs.

NattiNatti

Oinloggbar


Sötaste Bellan med två små tänder!

Det blev inget blogginlägg igår. På dagen gjorde jag inte så mycket, mamma färgade mitt hår (ingen bild då inte hårfärgen kommer till sin rätt). Sen såg vi lite Medium. Sen ringde helt plötsligt Erika från hotellet och undrade om jag ville jobba igårkväll och nu ikväll. Och det ville jag ju! Och när jag kom hem kl 12 inatt så kunde jag inte logga in på bloggen. Så därför blev det ingenting av.


Snabbullar och mjölk.

Vad har man gjort idag då? Ingenting nästan. Mamma väckte mig halv 10 imorse. Då var mormor och morfar här. Åt frukost och sen bulla och myrstack. Gott! När dom for så hjälpte jag mamma packa i bilen, sen lämnade hon mig här ensam. Vilken mamma jag har va?! Här är man hemma och hälsar på, så sticker hon bara.. Nä, riktigt så är det ju inte. Hon skulle ner för att barnvakta och göra lite ärenden, och jag börjar ju 18 ikväll igen. Så när hon for satte jag mig och såg på Outsiders och CSI. Har även gjort mig en eftermiddagsfika bestående av snabbullar och mjölk! Mumsigt värre! Nu sitter jag här, kommer väl göra det resten av eftermiddagen fram tills jag ska jobba. Kanske lägger mig och ser Bones ett tag, kan ju behöva vila ryggen ett tag innan jag ska upp på benen i 6 timmar.

Skrev ju i söndags att jag hade tänkt storstäda hemma. Det kommer inte bli någonting av. Förhoppninsgvis hinner jag det nästa vecka. Jobbar alla dagar i veckan, för när jag kom upp igår kväll på hotellet, behövde dom ännu mer folk. Så, veckan ser ut som följande

Måndag: 18-23
Tisdag: 18-23
Onsdag: 18-23
Torsdag: 18-23
Fredag: 18-23
Lördag: 7-12
Söndag: 7-12


Bella mumsar mariekex på VuxenBarn.

Ja, där ser ni. Jag kommer alltså bli i Vidsel hela veckan lång, kommer inte hem till byn förän nästa vecka tisdag, jobbar nämligen måndagen då också. Eller ja, imorgon bitti far jag till Älvsbyn, ska vara 9 hos jobbcoachen för CV-kurs, sen blir det en påhälsning hos BellaBus och ett gymbesök innan jag beger mig tillbaka till Vidsel igen.


Krympplast före.

Förra veckan måndag och tisdag hade jag ju både Miniorer och Juniorer på kyrkan här i Vidsel. Där pysslar man och spelar spel och leker. Pysslet den veckan var krympplast. Man ritar sina söta figurer på en speciell plast. Sedan skickar man in dom i ugnen en väldigt kort stund innan man tar ut dom i ett mycket mindre format. Tyvärr höll jag samtidigt på att frosta av frysen, och glömde av min plast för 5 sekunder, så dom blev inte så platta och fina som dom skulle ha blivit. Men ni kan ju få se skillnaden på dom, hur små dom faktiskt blir.


Krympplast efter. Hann inte rädda GretaTurbo och den orangea ekorren.


Lejon och ekorre.

Men nu ska jag hitta på något annat att göra. Hörs!


Friskförklarad

Jag anser mig själv som friskförklarad. Jag har mått bra hela dagen, bara varit trött. Men det blir man efter att ha kastat upp några liter äckelpäckel. Och så har jag bara legat i soffan idag, och det blir man väl inte så pigg av heller. Då mamma kom hem så la vi oss och såg på Medium. Efter första avsnittet var hon så trött så vi sov middag. Vaknade till första gången av att pappas mobil ringde, då va kl 17. Vet inte riktigt vad den var när vi la oss, men vi hade väl sovit 45 minuter eller så. Ja, jag somnade då om, tror mamma gjorde det också. Vaknade igen, och då var kl 18:30! Det blev en väldigt lång middagslur med andra ord. Men det känns då om att jag inte kommer ha så stora problem med att somna ikväll. Ska läsa lite innan jag släcker lampan. Ligger i sängen redan nu faktiskt. Har äntligen lyckats med att få det trådlösa bredbandet att fungera! Det har inte funkat på varken den här eller den gamla datorn. Men nu vet jag vad felet var! Det är ju skillnad på stora och små bokstäver, och datorn säger inte till om man har fel lösenord...

Vad händer i veckan då? Jag känner mig jättesugen på att få göra en storstädning hemma, röja och flytt runt grejer alltså. Dammsugning, dammtorkning och att skura längtar jag inte efter. Sen ska jag nog försöka ta det ganska lugnt också. Även fast jag verkligen vill träna så har det kanske blivit lite för mycket, lite för stressigt att hinna med allt. Speciellt veckan som varit. Kört fram och tillbaka mellan Älvsbyn och Vidsel varje dag. Det blev kanske lite för mycket för lilla jag. Nåja, ny vecka, nya tag.

Sov Gott

Sjuk

Dagen igår slutade på värsta tänkbara sätt. Jag fick nog en släng av magsjuka, så jag var tvungen att överge jobbet tidigare igårkväll än tänkt, och inte fara tid alls idag. Sist jag hade magsjuka var jag nog 10 eller yngre, det är nästan 15 år sen! Jag hade gärna väntat 15 år till. Jag hade så fruktansvärt ont precis nedanför revbenen, jag kunde knappt andas. När jag sen fick ut allt det som skulle ut så lättade smärtan direkt. Gick sen och la mig.
Mår betydligt bättre idag, har fått behålla allt jag stoppat i mig. Men jag är trött. Har legat i soffan sen i morse, sett Melodifestivalen, Supernatural och Numbers. Mamma är nog snart hemma, så då ska jag dricka lite nyponsoppa tror jag. Undra vad man vågar äta till middag idag?

Middagslur

För en timme sen så vaknade jag från min middagslur. Kom hem kvart över 12 från hotellet. Värmde pannkaka och åt den till CSI:Miami. Sen gick jag och la mig och sov i 1,5 timme, kanske lite drygt faktiskt. Blev kanske lite för lång powernap, för jag känner mig ganska trött, men det går nog om kl 18 då man börjar om igen. Hade det inte varit för att jag börjar 7 imorgon igen hade jag nog inte sovit någon middag.

Nu ska jag se NCIS, har alldeles nyss sett Fringe. Hinner jag börjar jag se Numbers också, och det borde jag ju göra. Eller hur? Kklockan är ju bara 16:12 nu.

Vad ska ni göra ikväll då? Förmodligen se Melodifestivalen. Den ska spelas in så jag kan se den imorgon efter jag slutat.

Frukost

Lite konstig rubrik kanske, men det ska vara så.

Igår hade jag VuxenBarn i Vidsel mellan 9-12. Först kl 10 kom första, och sista, mamman och barnet. Många va? Sen for jag till Älvsbyn, sprang 7km, for till Bella en sväng, solade med mamma. Hann somna i solariet två minuter eller så, jag var så himla trött. Så jag sov middag när jag kom hem därifrån. Och jag kan tala om att det kändes i morse när jag steg upp. Klockan ringde kl 6, och det är väldigt tidigt för mig numera. Är länge sen man började jobba 7. Men som sagt, visst var jag trött där kl 6 imorse, men jag varsom pigg ändå.



Har jobbat mina första frukost på hotellet idag. Det gick bra. Bara typiskt att allt händer samtidigt. För när alla börjar komma blir det slut på vissa saker, det blir en massa disk och man hinner inte riktigt med alltid. Imorgon blir min andra frukost, och sen på söndag min tredje. Och så ska jag jobba på kvällen imorgon också.

Och himla skitbilen min. Däcket hade frusit fast, så pappa fick komma och knacka loss mig i Bredsel. Det är inge kul att sladda runt när man inte vill det. Kändes knasigt att komma försent till jobbet på enss tredje dag där, men vad gör man? Men nu ligger det ett vedträ och en hammare, så nu kan jag allt knacka loss mina däck själv om det skulle behövas.

Nu är det bäst jag sover. Kom hem från Norrfjärden för 45 minuter sen ungefär. Var inte kul att köra idag, snöade. Det har snöat varenda dag den här veckan, bara för att jag ha varit tvungen att köra bil varenda dag. Jag brukar kör bil en eller två gånger i veckan. Typiskt alltså.

Nä, godnatt. Slutar 12 imorgon, så ni får väl höra av mig någongång mellan 12-18.

nattinatti

Morsning Korsning

Godmorgon alla morgonpigga och ni andra trötta. Nu har jag varit vaken i 20 min och har bara hunnit klä mig. Ska snabbt göra lite gröt innan jag sticker iväg till kyrkan. Måste ta fram brödet så det hinner tina och så duka fram resten av fikat.

Har drömt helmysko inatt. Var hos mormor och morfar, och där var det en gubbe som vi skulle ta hand om. Alltså, jag jobbade typ på Ugglan, fast hos mormor och morfar ute i skogen. Efter att ha jobbat 30 minuter, slitit som ett djur hade vi också (det var en tung och icke hjälpsam gubbe), var jag tvungen fara, för jag skulle ha vuxenbarn kl 9. Och före det så hade jag varit på vuxenbarn, och kom på att dom skulle få hamburgare idag. Men det fanns inga i frysen, så jag fick skynda mig ner för att handla. Så Thomas, en gammal klasskompis fick hålla ställningarna. Och vars han kommer in i bilden har jag absolut ingen aning om.

Nä, gröt var det...

Veckans Tips 9




Är du trött på vintern, kylan och att alltid frysa om fötterna?
Här kommer ett supertips till just er!
Mamma fick dessa tofflor här ovan i födelsedagspresent förra veckan, men jag tror att det är jag som har använt dom mest. Lägg in dom i micron i 1,5 minuter, ta ut och skaka om dom lite, ta på dom på fötterna och bara mys. Dom är supersköna! Jag har använt dom hela helgen, även fast jag inte frusit, bara för att dom är så mysiga. Det finns en sula på dom, men dom är inte gjorda för att gå i. Det är väldigt svårt eftersom man traskar runt på linfrön. Så, lägg dig i sängen eller soffan och bara mys.


Dom här sköningarna skulle jag vilja ha!

Vill du klicka hem ett par sköna värmetofflor gör du det här.

Gör om och gör bättre!

Jag gillar inte alls Blogg.se´s nya design. Det är både fulare och fungerar sämre. Jag upptäckte just att jag hade fått en kommentar av Malin i söndags, men den har aldrig visats för mig. Allt sånt brukade ju synas när man loggade in, men det har inte den här gjort. Tråkigt, för jag hade ju helt kunnat gått miste om den. Så hädanefter får man väl kolla sina kommentarer i just kommentarer.

Vad har hänt dom här två dagarna då? Igår så började jag dagen tidigt med att städa kyrkan i Vidsel. Sedan blev det VuxenBarn i Älvsbyn, och sen var det bara att fara tillbaka till Vidsel för att ha Juniorerna och städa klart. Sen kom mamma och hämtade mig så for vi tillbaka till Älvsbyn. Då var det bara att byta om, lämna av mamma hos Bella och ta med Zara på gymmet. Sen blev det godnatt efter 23.

Kl 9 imorse var jag på Framtid i Norr och lärde mig hur man skriver ett attraktivt Personligt Brev. Så för första gången på 4,5 år har jag fått läxa! Det är inte tidsbestämt, så det är ju ingen brådska. Men jag ska försöka att göra det nästa vecka, vet inte hur jag hinner den här veckan. Kanske hinner börja. Jobbar ju som en del, och så vill man ju hinna träna och bara vara lite också. Har blivit mycket jobb och körningar hit och dit i veckan. Sen var jag förbi Zara och Bella, så följdes vi till mammas moster Siri så hon fick se underbarnet. Sen for dom och åt lunch med Emelie på Folkhögskolan. Efter en fika hos Siri handlade jag, åt en macka till lunch och så iväg och träna. Sen var jag så duktig att jag frostade av frysen när jag om hem. Äntligen blev det gjort! Har länge tänkt det, men då har det varit kväll. Och sen när jag kommit på det igen har det varit för varmt ute. Är ju som bra om det är -20 ute, så tinar inte allt från frysen.

Har fått mer jobb idag också, ska jobba frukost på söndag på hotellet. Kommer ska måsta sova middag på lördag, egentligen på fredag också, men det kommer jag aldrig hinna. Jobbar nämligen till 22 imorgon på KU, då är det bara att köra hem till Vidsel och sova, för på fredag börjar jag 7 på hotellet. Sen är man väl inte hemma i Vidsel igen från blåset förän närmare 23. Och lördag jobbar jag först 7-12 och sen 18-23 eller senare. Och så börjar jag 7 igen på söndagmorgon. Puh. Kommer bli en hård helg, men jag är bara glad att jag får jobba och börja tjäna pengar! Så kanske man kan börja leva ett normalt liv igen.

Massa jobb

Blev väck vid halv 9 imorse av att min mobil ringde. Sprang upp, svarade, och fick mer jobb. Inte dåligt! Tyvärr innebär det en del bilkörning fram och tillbaka, men det går ju bra ändå. Sen ringde dom från hotellet ikväll och så hips vips så fick jag två dagar till! Himlar vad bra det börjar gå! Det känns som om jag kommer kunna börja leva som vanligt snart igen!

Veckans jobbschema ser ut så här:

Måndag (idag): Miniorerna på kyrkan Vidsel
Tisdag: Vuxenbarn på kyrkan Älvsbyn, städ och Juniorer kyrkan Vidsel
Onsdag: Inget jobb, men kl 9 ska jag gå Personligt Brev-kurs hos Jobbcoachen
Torsdag: Vuxenbarn kyrkan Vidsel, KU kyrkan Älvsbyn
Fredag: Frukostskift på hotellet
Lördag: Frukost- och kvällsskift på hotellet
Söndag: Ledig

Och utöver det ska jag fredagkväll till Norrfjärden som vanligt, så det blir mycket köra då. Sen måste jag verkligen planera in vilka tider jag kan fara på gymmet. Hade egentligen tänkt fara ner till byn ikväll för att hinna träna, men det skulle bli så stressigt och jobbigt, så jag sket i det och åt bullar och blåbärskaka idag istället. Great va? Men det blir så att jag får fara och träna sent imorgon istället, och sen onsdag nästan vilken tid som helst på dagen. Torsdag måste det bli på mitt på eftermiddagen, och samma på fredag. Blir kanske inte så svårt ändå, det blir bara knepigt imorgon. Nåja, jag ska då köra stenhårt i veckan. Har verkligen VRÄKT i mig godsaker i helgen, mår lite illa bara jag tänker på det. Nåja, det är så himla gott! Jag börjar om imorgon. Och så blir det ingenting i helgen då istället. Så får det bli.

Godnatt

Matbloggstoppen
RSS 2.0