Grått Nytt Hår!

Eller hur var det nu igen? Ja, nu har vi, iförda nattskjorta, skålat in det nya året med julmust. Så glammiga var jag och mamma ikväll.

Bella somnade vid 22 och vi såg på Morden i Midsomer. Sen såg vi Jan Malmsjö prata in det nya året i vanlig ton: Ring, klocka, ring. Skål, pang och godnatt. Ungefär. Låter kanske som ett jättetråkigt nyår, men det var det inte. Det var lugnt och skönt och mysigt. Har myst med Bella, blivit halvt hörselskadad av en pratglad Bella, spelat en massa kort och lagt många patienser, skrattat åt Bella och haft trevligt med min mor. Hade först tänkt köra upp till Storforsen och se pappas fyrverkeri, men jag orkade inte. Kändes möttot att köra upp och inte hinna se allt, och svårt att ta kort på det också. Så jag stannade hemma, inomhus.

Gammalt år slut, utvärdera sina löften.


* Bara äta sötsaker på helgerna. Haha, det gick ju bra! Bättre lycka nästa år!
* En promenad på minst 30 minuter per dag. Haha, det gick ju lika bra det!
* Skriva dagbok. Det är nog det enda jag har hållit. Har inte skrivit varje dag, men många. Samma dag jag fyllde år så fick jag börja på ny bok.

Nytt år, nya löften.

Ja, man är ju dum om man tror att man kommer hålla sina löften, så därför ska jag försöka vara lite mer realistisk i år. Löftena är i princip likadana som förra årets, men med lite modifiering.

* Bara äta sötsaker på helgerna. Jag börja med det på måndag, och jag ska verkligen försöka hålla detta. Fyller någon år eller om det är någon högtid så är det klart man får äta gott då.
* En promenad på ca 30 minuter nästan varje dag. Jag har ju skaffat Nautiluskort nu, så varje gång jag far och tränar måste det bli av. Först måste jag gå dit. Sen blir det att värma upp, antingen på löpband eller cykel eller liknande, har inte så stor koll på vad dom har för maskiner. Och så kan det ju vara en idé att varva ner också på löpband/cykel/liknande. Och då borde jag få ihop 30 minuter nästan varje dag,
* Fortsätta skriva dagbok. Kommer blir det enklaste löftet, om jag nu inte tappar min högra hand eller alla fingrar på höger hand eller så.
* Försöka laga minst ett mål mat per dag. Det här kommer förmodligen bli det svåraste löftet att hålla. Jag är ganska lat när det gäller matlagning, främst för att jag inte kan laga mat. Men det kommer nog från att jag är för lat för att laga mat. Ond cirkel, ni fattar. Men jag ska verkligen försöka nu. Kanske man börjar göra en veckomatlista så man vet vad man behöver handla på måndag och vet precis vad man ska äta.
* Äta tre mål mat om dagen. Även om ett mål innebär två hårdbröd med ost på så ska det ätas. Kroppen behöver mat, gärna mindre potioner men ofta. Och speciellt om man tränar behöver kroppen mat och protiner.

Hade tänkt börja skriva en massa mer, men det handlade bara om min nya träning, så det får bli i ett senare inlägg. Man måste ju ha lite mål med träningen, så jag ska fundera ut dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0