Godnatt



Här kommer en skön bild på lilla familjen Norén. Inte stor tjej där. Godnatt!

Kåbban

Nu har man precis ätit frukost, mamma har sett Våra Bästa År, och vi ska nog ut på en liten promenad nu. Solen tränger sig fram mellan molnen, och det är -3 ute. Blåser lite lätt.

Igår la vi ett nytt pussel, och det tog mycket längre tid än tänkt. Det var som att det var mycket svårare än dom andra runda pusslena vi brukar lägga. Ja, vi lägger runda pussel. Det är kul!

Ikväll blir det dusch och bastu, skönt. Sen blir det nog en drink också!

Ut och gå var det ja..

Jobbat hårt

Först jobb 7-12. Sen när jag kom hem så var det bara att börja jobba hemma. Har bakat filbulla, Katjas kokoskaka och chokladbollar. Sen har jag gjort en pannkaka och gräddat våfflor. Städat upp i rummet och dammsugit lite. Dammat en matta, sett TV, sovit sen middag. Nu är klockan nog så mycket, så det är dags att sova. Hade gärna sett Criminal Minds nu också, men jag får försöka hinna göra det imorgon. Får väl stiga upp kl 8 och se det och CSI. Sen måste vi ju se Arn också, för imorgonkväll så går ju andra delen. Mycket nu.


Längtar efter min BellaBus!

Ja, imorgon är första ledig dagen på två långa sköna veckor. Jag och mamma far upp till Kåbban mitt på dagen skulle jag tro. Och där blir jag då hela veckan. Först på tisdag måste jag därifrån, för då har jag en läkartid på ÄVC, ska få ryggen uppkollad (förhoppningsvis). Det är då därför jag har sökt om en läkartid.
Men, nu när jag kommer bo i Kåbban hela veckan så kommer ju uppdateringen vara lägre, men det har ni ju hunnit vänja er vid. Och jag är skitledsen över att jag inte hunnit eller orkat göra något veckans tips på hela mars månad, men jag ska försöka komma på lite nu. Får väl göra en lista nu när jag är ledig, så vet jag vad jag ska skriva om.

Vad ska ni göra i veckan då?

Jonas, han heter Bruno!

Nu önskar jag och min kille godnatt. Glöm ...

dsc00906 (MMS)

Nu önskar jag och min kille godnatt. Glöm inte ställa fram klockorna en timme inatt! Sov gott


Som utlovat

Igår lovade jag dyrt och heligt att jag skulle lägga ut bilder på allt fint jag shoppade i onsdags. Och nu har jag agerat både fotograf och modell, så här kommer det!


Första fyndet på första affären. Klädaffären på Coop Storheden, tror den heter Sambo?


Andra supersnygga fyndet, första affären.




Svart baslinne under och långt brottarlinne på. Gina Tricot.


Snyggväskan från Lindex.


Nagellack i härliga färger, Åhléns.


Diadem med blomma och hår/klädblomma. H&M

Slut på skiftet

Nu är klockan så gott som 22, och då får jag gå hem! Skönt att komma hem "tidigt", speciellt när man har frukost imorgon. Men jag tror ändå att det blir att se lite TV innan jag lägger mig, om inte mamma eller Martin har ockuperat TV och soffa.

Imorgon lovar jag att ni får se alla mina fynd från i onsdags!

Nattinatti

Nu drar jag hem och sover. Jag som trodde jag skulle få vara ledig imorgon och få fara på konserten med blåset i Älvsbyn. Hur hade jag kunnat tro något sådant? Blir att jobba 12-23 imorgon, som idag. Och jag hade ju som sett fram emot en ledig kväll ikväll, men tji fick jag. Men nu är det bara 3 dagar kvar, sen blir man långledig! (trodde jag va?)



Gårdagens middag

Igår efter den mesta av shoppingen så gick vi på Baan Thai och åt.


Grillad kyckling med curry. Starkt men gott!


Asiatisk kokosglass. Så himla gott alltså! Mys att äta direkt ur kokosskalet.

Shopping

Vilken shoppingdag alltså! Fick med mig en massa snyggt hem, men ni får se vad först imorgon. Orkar inte börja ta bilder nu och lägga upp. Vi for 7:35 från vidsel imorse, och var hemma först 21:30. Puh, vilken dag.

Höres, sov gott!

Chokladpudding

Är gott!



Speciellt med lite grädde till!

Bara jobb och jobb

Jobbat 7-12 idag, ska tillbaka kl 16 igen och jobba lite till. Men under dessa få timmar hemma ska jag hinna med en hel del hade jag tänkt. Diskmaskinen ska tömmas, jag ska ringa några samtal till några vänner som jag aldrig ser nu för tiden. Jag måste betala räkningar och jag måste blogga. Ja, jag ska lägga upp bilder och recept i den andra bloggen. Sen ska jag även hinna koka lite potatis och äta innan jag ska iväg igen. Och egentligen skulle jag borda sova en stund, men det hinner jag inte med, så då får det vara. Får sova i bilen imorgon istället.

Chao!

Försov mig

Igår paratde jag och Sara på jobbet om att försova sig. Hon hade inte vaknat av väckningssamtalet, men av mobilalarmet. Jag berättade att enda gången jag försovit mig var för 6 år sen då jag praktiserade på PÄS och skulle få vara med på en knäledsoperation. Antingen hade alarmet aldrig ringt, eller så hade jag stängt av det i sömnen. Tror ni inte det hände imorse?! Jimmy ringer 7:10 och undrar om jag sover. Jag tyckte det var så konstigt då "alarmet" ringde, det stod Dolt nummer, det ska det ju inte göra. Så antingen har jag stängt av alarmet i sömnen eller så ringde det aldrig. Har hänt en eller två gånger nu medan jag har bott hemma i Vidsel, men då har pappa kommit in och sagt att jag borde stiga upp. Vi börjar ju samtidigt på morgonen och jobbar på samma ställe, så då har jag ju inte försovit mig. Men nu ska jag ta in en vanlig väckarklocka till på tisdagmorgon, så ska jag ställa två alarm.



Det har varit en rätt lugn dag idag på jobbet, men jag har som aldrig hunnit sätta mig ändå. Det har alltid varit småsaker att göra. Men jag har inte stressat annat än en stund under frukosten.

Imorgon börjar jag först kl 18, så jag behöver inte oroa mig över någon fler försovning. Så vad ska jag göra hela långa dagen då? Ja, det blir till att hjälpa mamma göra husvagnsmat. Blir ju att bo där i över en vecka snart! Och då är det som bra att ha färdiglagad mat att bara värma upp.

Sov gott

Tidig kväll

Kanske inte verkar så himla tidig, för klockan är visst 23 snart. Men jag stämplade ut 22:08 ikväll, kändes mycket skönt. Vi har knappt haft några matgäster, kanske 10, max 15 st. Så vi har inte gjort så mycket. Och då frågade jag om jag fick fara hem tidigt och uppleva en normal kväll för ovanlighetens skull, och det skulle gå bra.



Nu ska jag mysa och se Catch me if you can.


Mobilblogg

Jag har just provat att skicka in ett MMS-inlägg, men vi får väl se senare om det fungerade. Filmen jag skickade in går inte att lägga upp på youtube, och jag vet inte annars hur jag ska kunna dela med mig av världens sötaste Bella. Det är bara vänta och se.


Sommar, ibland längtar även jag.

Jobb 7-12 idag. Avslutade passet med en mycket god tårtbit! Om 1,5 timmar är jag tillbaka där och jobbar hela kvällen. Men jag tror jag ska lämna kvar Lollo och Sara, jag orkar inte vara kvar så länge ikväll, och dom jobbar ju då så sällan så. Det här är min 5e dag på rak, och det kommer inte sluta förän efter 4 dagar till. Onsdag är jag ledig, och då ska jag nog följa pappa till Luleå. Jobbar sen torsdag och så ledig hela fredagen. Då ska jag ner till Älvsbyn hela dagen hade jag tänkt, hälsa på Bella och päronen hennes, träna (!) och sen har vi konsert i Älvsbyn med Blåset. Passar mig alldeles utmärkt att inte behöva köra till Norrfjärden, för lördag börjar jag 7. Dessvärre är väl att jag inte varit med och övat på nästan 2 månader, och när jag väl är ledig så är det konsert. Hoppas vi spelar gamla kända låtar, men man är väl bäst på avistaläsning, så det löser sig alltid!

Kommer inte mamma hem snart så måste jag slänga ihop något ätbart snabbt.

Tandläkaren

I tisdags var jag iväg till tandis. Det första hon sa när hon tittade i munnen var "Oj, vad mycket tänder du har flicka!" Ehh, jasså? Jag som har en tand borta sen förut och drog tre då jag skulle få tandställningen. Så jag har ju bara 28 tänder, 4 tänder för lite. Men så har jag fått alla visdomständer, och det var kanske dom som gjorde att det såg ut som att jag hade 40 tänder i käften.
Men hon sa något annat som faktiskt har fått mig att dra tandtråd två kvällar i rad nu. Jag har alltid blivit tillsagd att dra tandtråd, men jag har aldrig gjort det. som mest 1 gång per år kanske. Men hon drog tandtråd på mig och sa att det hon gjorde just då var att borsta tänderna, mellan tänder. Íngen har sagt så förut, bara att jag måste dra. Men nu ska jag försöka att dra varje kväll, passar ypperligt att göra det då man kvällspinkar, inte sant?

Nu ska jag läsa lite bloggs, sen sova. börjar 7 imorgon igen.

Sov gott!

BellaSöt!


Himla skönis!


Cooling


Smakat sin första Mer


Glass är gott men kallt

Bella och hennes päron är hemma i Vidsel och hälsar på. Det har därför blivit dåligt med att uppdatera (som vanligt då eller) bloggen.

Nu ska vi äta mjölkchokladpannacotta innan jag ska iväg på Teamcamp. Ska få prova på att hjälpa till utanför restaurangens väggar idag, sen blir det nog att jobba i Raimos ikväll. Höres!

04:36

Halv 5 i morse stämplade jag ut. Himmel så sent det blev. Stängde baren kl 1, och sen skulle Micke hjälpa mig räkna slipar då jag skulle räkna kassan. Men dessa himla slipar stämde aldrig, så vi satt och kollade igenom exakt vilka som saknades, och när vi tillslut hittat dom så var det bara att kopiera. Sen började det "roliga", att städa undan från bröllopet och möblera om i nya delen av restaurangen. Jag och Micke sprang över varandra, han med dammsugaren och jag med bord och stolar. När klockan var strax efter 4 gav jag upp möbleringen och diskade undan och for hem. Dom skulle vara 3 på frukosten i morse, och då den är slut kl 10 så måste dom ju hinna med att möblera färdigt.

Vaknade 12:15 idag, så det blev dryga 6 timmars sömn. Har sett Melodifestivalen och Numbers, och ska nu börja se filmen Catch me if you can.



Det blev alltså Anna som vann igår. Såg faktiskt då hon vann igår på jobbet, kikade på TVn i precis rätt ögonblick. Just då blev jag lite bevsiken och tänkte att låten inte är så himla bra ändå, Manboy är betydligt mycket bättre. Men efter att ha hört den på radion inatt och hört den två gånger nu när jag sett MF så växer den. Den är riktigt, riktigt bra faktiskt! Manboy tycker jag ändå bäst om, men Anna kan gå långt om hon har tur. Om hon kvalar in så tror jag absolut hon kommer ta sig topp 10 i ESC. Vi får hoppas på det bästa.

Läste på Aftonbladets Schlagerblogg att Anna fått ett sms av Norges vinnare. Ni kan lyssna på låten här, men jag tror inte alls det kommer gå vägen för dom. Vi får hoppas på att det går mycket bättre för Anna.

Nu ska jag fortsätta vara "bakis" och se film.


Robinson


Melodifestivalen

   

Ikväll går finalen i Melodifestivalen. Det finns några låtar jag gillar jättemycket, och det är Erik Saades "Manboy", Salem Al Fakirs "Keep on walking" och Anna Bergendahls "This is my life". Enligt undersökningar så kommer Anna vinna ikväll. Själv har jag älskat Manboy från första stunden, och jag kommer nog att rösta på den låten ikväll. Men då funderar jag samtidigt, är Manboy en för vanlig poplåt för ESC? För tänker jag ESC så tror jag att det kommer gå bättre för Salem än för Erik. Men när jag då läste om Annas guldläge och lyssnade på låten, så känns den låten ändå ganska bra, för ESC. Men jag vet ändå inte. Ska jag rösta på den låten jag tycker mest om, eller den låten jag tror kommer gå längst i ESC? Svår fråga. För att göra det lätt får man väl rösta på alla tre, då behöver man inte bli besviken sen. Eller vad tror ni?

Hur kommer ni att rösta?

Ansökan

Ansökan är färdigskriven nu, mbara väntar på att någon kan läsa den och hjälpa mig med den. Den är alldeles för lång, men jag vet inte vad jag ska ta bort, eller i vilken ordning jag ska ha saker och ting. Väntar svar från min storebror, men vi får väl se när det kommer.

Har tagit min promenad och gjort ansökan. Nu hade jag tänkt ta bilen ner på affärn och handla lite, sen hem och fixa överraskning om jag nu hinner. Skulle borda hinna duscha också. Nåja. Ska skynda mig nalta nu.

Sovmorgon!

Ahh, äntligen en skön sovmorgon. Vaknade 9:38 eller liknande men orkade inte stiga upp. 40 min senare ringer "pappa" och vill först ha hjälp med att skotta snö, men sen så behövde han inte det. Sen funderade han varför jag sov mitt på ljusa dan, klockan är ju halv1. Han undrade tillslut om jag kunde börja redan 16 ikväll, och det ska väl gå bra. När jag steg upp var ju klockan inte halv1, utan 10:20. Den där Vegard.

Nu är klockan strax efter 11. Jag har ätit frukost och dom 3 sista myrstackarna (inte 3 stackars myror, utan 3 arrakbollar) och ska nu prova borsta tänderna med ett vit-tand-pulver. Mamma sa det smakade äckelpäckel, men ska man vara fin får man lida pin, visst var det så? Sen hade jag tänkt ut på en promenad innan jag ska hem och fortsätta skriva min ansökan.



Jessica, kul att du läser och gillar min blogg! Jag har ingen aning om vem du är eller hur du hittade hit, skulle vara kul att veta. Men det är så att jag inte har någon facebook, och kommer inte skaffa någon heller. Det är överskattat tycker jag, men jag är en av dom få stolta icke facebookare här i landet (världen kanske?). Så är det bara. Hoppas du fortsätter läsa här ändå!

Nä, vit-tand-pulver och sen promenad.

Plättkonst






Stan med mamma

Idag har jag varit till Luleå med mor min. Hon skulle på SuS på eftermiddagen, så då gjorde vi en snabb vända på stan innan. Och det blev ingen bio, ingen av oss var sugna på det. Men jag handlade lite grejsimojs, ni får se vad imorgon. Om jag orkar ta bilder och lägga upp vill säga.

När vi kom tillbaka till Älvsbyn for vi och hälsade på Johan, Zara och Bella. Äntligen fick man pussa på henne! Blev inte så många pussar då jag är lite snorig än, hade gärnat pussat ännu mer på henne. Men man får allt hålla sig lite. Men alltså, det är helt sjukt vad små barn växer och utvecklas fort! Hon har gjort en massa nya saker, börjat krypa baklänges, lagt sig på mage från sittande och sagt mamma! Och så har hon ju växt, trots en veckas sjukdom.


Skönfis!

Har även hunnit tillbringa typ 2 timmar i min lägenhet ikväll! Kändes faktiskt lite konstigt, är så van att vara här i Vidsel nu att jag känner mig mer hemma här än i Älvsbyn. Men jag tror ändå att bara jag får några dagar ledig och flyttar hem igen, så kommer det kännas skönt. Ibland är det skönt att bara få vara ensam hemma. Fast jag har ju varit det rätt mycket här i Vidsel också. Men men. det är skönt att vara hemma hos mor och far och bli ompysslad.

Nu har jag läst ikapp hela helgens bloggande. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men jag är inte lika bloggsugen nu. Det kan ju i och för sig bero på att jag antingen jobbar eller sover. Och gör jag inte det så är det väldigt mycket på TV just nu, så då måste man hinna se det. Och då blir bloggen lidande. Det känns ibland jobbigt att ens starta datorn, och vad tar det, 2 minuter? Helt sjukt. Men jag lovar er, men mest mig själv, att faktiskt försöka skriva en gång per dag. det tar inte så lång tid. I värsta fall så får jag göra det på jobbet efter jag har stämplat ut, för där står datorerna alltid på, är alltid uppkopplade.

Nu ska jag gå och hämta mig en kaka eller två och se klart Gossip Girl från igår. Borde lägga mig och sova nu och se klart imorgon, men så fungerar inte jag. Jag vill se klart det ikväll då jag redan har börjat se det.

Men sov gott folks!

Utstämplad

Har alldeles nyss stämplat ut, 12:34. 5,5 timmar nu på morgonen, för tro inte att vi hann med att ha någon frukostrast. Från 9 var det fullt ös, jag har svettats i 3 timmar tror jag. Huuu..

Nu ska jag bara visa Sara hur man skriver tidrapporten, sen ska jag hem och äta lite och sova en stund. Under tiden ska mamma upp till mormor och morfar, och kl 16 blir det bio! Ska se Alvin och gänget 2, längtar! Sen börjar jag om först 19! Tack Vegard!

Har kört mammas bil idag, för jag har varit så pass tuff och inte tankat bilen min. Tanken började lysa igår på morgonen, så jag skulle tanka då jag for hem kl 12. Det var kö, så jag orkade inte vänta, ville hem och sova. Så igårkväll/inatt då jag for hem skulle jag tanka. Tror ni inte det sitter en lapp där: "Ej bensin, diesel finns." Gaah! Så nu vågade jag inte köra mig bil, för tänkt om jag får soppatorsk mitt i Bredsel. Väldigt onödigt.


Sovdag

Idag kan man lugnt säga att jag inte gjort något vettigt. Sov till 10:30. Sen låg jag och mamma i soffan och såg på TV. Sen kl 14 tvingade vi oss ut på en promenad i det fina vårvädret. Och när vi gick förbi Delikatessfabriken står där 068 och väntar på mig! Jösses så glad jag blev! Har väntat på den i ca 3 månader nu.
När vi kom hem efter promenaden la vi oss i soffan igen och skulle se Medium. jag var trött hela avsnittet igenom, och när det var slut så sov jag middag. 75 minuter senare väcker mamma mig och säger att jag måste vakna nu om jag ska hinna äta innan jag ska till jobbet. Då var klockan 17:15. Så det var bara att slänga i sig en pannkaksbit, byta om och säga hejdå.

Nu har jag precis ätit lax och potatisgratäng, mycket gott! Hoppas jag inte får någon reaktion av laxen nu bara, men jag åt ju inte så himla mycket, så jag ska nog klara mig.

Hem och sova några timmar innan man börjar kl 7 i morgonbitti igen.

Goder Natter

Förkylning på G

Tror jag har gått och blivit smått förkyld, vad var det bra för? Snorar, nyser och är trött. Nyser gör jag ju jämt ändå och att jag är trött är kanske inte så konstigt. Men imorgon kommer jag få sovmorgon, och just eftersom jag börjar bli förkyld så kom den sovmorgonen alldeles i rättan tid.

Igår var jag med KU till Piteå. Först Lasergame, där vårat lag förlorade. Men jag var näst bäst i värt lag båda rundorna! Wihoo! Sen blev det bad på Havsbadet i några timmar. Och på allt det satte jag ett miniskrov, kexchoklad och bounty. Gott!

Lillan är hemma och börjar bli bättre. Skulle vilja träffa henne, men när skulle jag hinna det? Och sen så ska jag absolut inte träffa henne nu när hon inte är frisk och jag börjar bli förkyld. Det skulle vara så hemskt om hon blev förkyld mitt i vinterkräksjukan hon har/haft. Bli frisk nu BellaBus, så faster får komma och pussa på dig! Om hon blir ledig två minuter någon dag.

Jobbar dubbla pass lördag och söndag. Ledig måndag, vilket blir en dag i Luleå med mor. Sen drar jag igång ett 14 dagars pass. Så, vi hörs om 14 dagar då. Eller nå...

Usch vilken hemsk dag

Skickade ett meddelande till mamma kl 12 idag och sa att jag inte visste när jag skulle kunna sluta, så hon inte väntade hem mig. På pappret stod det att jag skulle jobba 7-12, men det stämmer ju sällan. Men då fick jag veta att hon var i Älvsbyn för att lillan var jättedålig. Två timmar senare var dom på väg in till Sunderbyn och nu är dom inlagda. Dom tror stackarn har fått vinterkräksjukan, usch vad jag lider med henne.

Som om inte det var nog, så har Johan brutit foten/benet och opererades inatt. Så han har fått åka taxi från Natoövningen i Norge hela kvällen, och än är han inte hemma. Dom har satt in en metallplatta och 6 bultar som ska hålla foten på plats. Låter ju lovande. Not. Räcker det inte nu?

Sen så är det halvt kris på jobbet. Två ligger i magsjuka och vi höll inte på att få in någon som kunde jobba med mig ikväll, men tillslut fixade det sig. Tror ni inte Mikaela ringer och säger att hon är sjuk imorgon. Jag kan inte jobba kväll imorgon för jag ska jobba på Kyrkan (bad och lasergame). Sandra och Lollo som jobbade med mig ikväll kan inte imorgon. Tur att jag slipper fixa det där, det får Peter göra. Men man blir ju som uppstressad ändå, fast man inte har med det att göra.

Nu ska jag blogga runt. Är jag inte trött då ska jag nog se outsiders från igår, då kanske jag blir lite tröttare.

Matbloggstoppen
RSS 2.0