Lycka till Lotta



Äntligen fick jag hem den boken! Som jag har väntat på den! Men jag har ju 4 böcker att läsa innan jag får läsa den, så det blir först om någon vecka.

Har haft en ganska lugn dag på jobbet ikväll. Och hade det inte varit för att det var CSI ikväll hade jag nog tagit en kvällspromenad i solen. Men det hinner jag inte alls den här veckan. Vi får hoppas att värmen stannar nu!

Fasters älskling dansar


Trettisista maj

Idag är det måndag den 30sista maj. Jag vaknade kl 7 av att min mobil ringde. Det stod Dold nummer, så jag tryckte bara av ljudet. Men så tänkte jag att det kanske ändå var från jobbet, så jag svarade i sista sekunden. Och det var från jobbet. Annika undrade om jag hade jobbat kväll igår, och varför köksdörren var låst. Jag gick ju hem tidigast igårkväll, så jag hade ingen aning. Hon fick inte tag på Malin som jobbade längst igår kväll, men jag tror ju inte hon har låst dörren. Och det hemska är att våra nycklar är inne i köket! Jag sa att hon kunde ju ringa vaktis och be han komma och låsa upp, men så kom vi på att numret hans står på tavlan, inne i köket! Men hon skulle prova gå ner på 3an och höra om dom hade en huvudnyckel att låna.

Sen hade jag lite svårt att somna om, men när klockan ringde kl 10 vaknade jag och stänge av den. När jag sen steg upp var klockan 10:58! What?! Jag hade visst råkat somna om direkt och visste inte ens om det. Jag trodde jag bara hade dragit mig i några minuter. Men inte det. Fick lite stress upp, för jag visste att mamma skulle komma när som helst. Men jag hann diska undan allt från i lördags och plocka ihop lite innan hon kom. Puh.



Har fått mig ett boxerkort nu till min boxer, men jag och mamma förstod oss inte på alla himla kablar bakom TVn, så jag hoppas pappa kan komma ner en snabbis ikväll och koppla ihop allt. För det roliga är att jag kommer ha ALLA kanaler i 10 dagar, sen försvinner alla som jag inte betalar för. Så måste kolla upp vad det går för filmer på Canal+ i veckan!

Nu är det inte så länge innan jag måste fara iväg på jobbet. På 3 dagar kommer jag jobba på 3 olika ställen. Nyberga, Pite Havsbad och som Personlig assistent. Det ni!

Fest i lördags

Lördag jobbade jag först 6:45-15:15. Sedan skyndade jag mig på affären för att handla lite. Sen skyndade jag mig hem och bytte om, så for jag och Annika och tränade. Efter träningen blev det dusch, efterrättsbakning och matlagning. Lite städning och dukning.



Sen var klockan hips vips 19:15 och Annika kom. Åt fläskkotletter med pommes frites och potatissallad. När vi var lagom mätta så var det dags att börja fixa till oss. Och så här snygga blev vi:


det tog 1 timme att locka hennes hår!


Och såhär knäpp blir man av det!

Mellan hårlockningen åt vi efterrätten, sjukt god blev den!


Kladdkaka med mjölkchokladtryffel.

Sedan drog vi iväg till Annikas lägenhet. Där var redan Anton, Johan, Tommy, Kim, Per och hans tjej och Roger. Jag och Annika satte oss i deras sovrum och lyssnade på egen musik där. Och när vi sen kom ut hade Tommy, Per och tjejen hans farit. Så då blev vi bara 6 st kvar.
Hade himla kul! Roger gjorde ett korttrick som alla blev jättefashinerade av! Jag och Annika var ju dom enda nyktra där, så vi försökte verkligen se vad han gjorde. Men jag kollrade då bort mig så jag har ingen aning om alls hur han gjorde.
Kunde han trolla, så ville jag också visa att jag kunde det. Så jag trollade för Johan, det enda korttrick jag kan. Han blev helt stum av förundran! Jag fick göra samma korttrick 4 gånger tror jag, sen ides jag vekrligen inte mer. Annika hade någon sorts förklaring på hur jag gjorde, men jag hade pokerface och visade ingenting. Aldrig att jag kommer lära ut det enda korttrick jag kan!

Sen bestämde jag mig för att jag, Annika och någon tjej till (någon som ställer upp?) ska lära oss dansen till Beyonces Single Ladies.



Sen blev klockan alldeles för mycket, la mig alldeles för sent (eller tidigt om man hellre så vill).
Men jag hade en riktigt kul kväll/natt/morgon.

Piteå och SATC 2

Då jag slutade 11:45 (tog ut 15 minuter från min timmes övertid) så skyndade jag mig hem för att byta om och möta upp mamma, Johan, Zara och en betydligt piggare Bella (som har varit sjuk i flera dagar) på Café Storgatan. Johan undrade om inte jag ville följa med Zara till Piteå, för att hon skulle få en egen dag. Så då blev det så. Emelie följde även med. Första stoppet blev på Lösviktshuset, handlade för 58kr!



Sedan blev det ett snabbt stopp på Barnens Hus och DollarStore. Där hittade jag detta strandspel som alla spelar utomlands. Nästa gång ska även jag göra det! Hittade även en ny tavla att ersätta Elvis med.


20kr


50kr

Sedan hamnade vi Småstaden där Zara kollade på lite kläder på TeamSportia. Sedan bokade vi biljetter till Sex and the city 2. Sjukt rolig och bra film alltså! Sist jag skrattade så mycket åt en film var när vi såg The Proposal. Båda är riktigt bra och roliga filmer!

Efter att ha bokat biljetterna sprang vi över på Gallerian. Jag var in på Lindex och provade en massa underkläder och bikinisar. Det enda som passade och som jag köpte var denna bikiniöverdel. Mamma ska sy om den så det inte blir en halterneck, utan fasta band som på en vanlig BH.


129kr

Sedan sökte jag rätt på Zara och Emelie på Vila, och där hittade jag äntligen den typen av bolero som jag säkt efter i nästan ett års tid! Har hittat den i alla variantet, utom just den jag velat ha. Har hittat med långa ärmar och i fel färger. Men nu var färgerna och ärmarnas längd precis som det skulle vara!



250kr styck

På Cubus fyndade jag ett riktigt somrigt nagellack.


Depend nr 54, 25kr

Kollade på att par träningsbyxor på H&M, men köpte dom inte. Vill prova på fler ställen, men hade inte tid att göra det idag. Får bli en annan dag.

Nu ska jag se Vampire Diaries från i torsdags. Borde gå och sova då jag börjar 6:45 imorgon, men ser jag det inte nu blir det väl aldrig. Är en strängt upptagen flicka.

Rösta på Bella

Nu går alla in här och röstar fram Bella som omslagsbebis till Vi Föräldrar. Så får vi alla läsa om henne sen i tidningen!



Men skynda er, tävlingen går ut vilken dag som helst!!!!!

Inget Sverige på lördag

Anna och Sverige lyckades inte att ta hem någon finalplats till ESC på lördag. Tråkigt. Det är en så fin låt, himla synd. Och nu vill jag nog inte längre se finalen. Tror det blir att se en film istället.


27,48



YES!! Jag gjorde det! Jag var så säker på att jag inte skulle klå förra årets tid, men det gjorde jag! Himmel så glad jag blev när jag närmade mig mål och såg att klockan inte hade slagit över på 28 minuter. Då bara kutade jag allt jag hade in i mål! Deras klocka slog då precis om till 28,00, men jag tar alltid egen tid, för då startskottet går så tar det en stund innan man är framme vid startlinjen. Så när jag var precis mitt framför startskylten slog jag igång min tidtagare, och då jag kom över mållinjen stängde jag av. Då stod klockan på 27,48,1. Jag slog förra årets tid med 32 sekunder! Jag var så säker på att jag sprang saktare nu, kändes verkligen så. Men icke.

Hade himla tur också, för när jag närmade mig övergångsstället nere vid Norra Halm, vid BBB-båten, så var det en kontrollant som slängde ut armarna och sa att vi var tvungna att sakna ner för dom skulle vara tvungna att släppa förbi en buss. Men jag smet förbi han, och precis när jag tar första steget på övergångsstället så säger kontrollanten där att nu var det stopp! Hade inte varit kul om jag hade varit 2 sekunder senare, för då hade man väl fått stå och vänta en minut eller så. Men jag slapp, och jag är sjukt nöjd över min prestation ikväll. Otränad som man är, konditionsmässigt alltså. Måste ju ha en grym grundkondition, åtminstone när det väl gäller.

Vad hände igår?

Jag hade som sagt laddat ner ett spel igår kväll i väntan på att Annika skulle äta färdigt så vi kunde köpa mjukglass eller milkshake. Men istället så blev det jobb på hotellet. Erika ringde strax efter halv 6 och behövde extra folk. Så jag bytte bara om och for dit. Stämplade in 18:16 och ut 01:02. Puh! Men en extra slant är inte dåligt. Så fick jag sova i Vidsel och till frukost blev det nybakt sommarkaka. Gott! Så hann jag och mamma se två avsnitt av NCIS:LA och ett Mentalist. Sen var klockan halv2 och jag var tvungen att fara.

På hemvägen såg jag 073, 074 och 075! Inte dåligt va!? Fast, egentligen såg jag074 och 073 igår, men kunde ju inte räkna 074 då jag såg den före 073. Men bilarna stod kvar då jag körde hem idag, så då såg jag ju 073 (igen) och sen 074. Och sen hade jag grymt tur då jag såg 075 på Altuna! Helt lycklig! 076 nästa då!

Nu är det bäst man går och lägger sig så man orkar upp kl 6 imorgon. Jobbar 6:45-14:15. Är stolt över vad jag och Linn hann med på jobbet idag. Två skulle byta rum, så vi hann flytta över alla deras grejer + att vi hann dammsuga, skura och rengöra toaletterna. Starkt jobbat!

Påminnelse till mig själv imorgon: Beställa arbetskläder! (Visst låter det grymt vuxet)

Något annat vuxet, det stod månadslön på min lönespec idag! Och tänk, jag får lön imorgon från kommunen, och fick lön igår från hotellet! Yaay!

Godnatt!


Lugn dag

Har inte hänt mycket hemma hos Lotta idag. Var på gymmet imorse, skönt när det inte är så mycket folk. Träffade Emma Ni från gamla klassen, trevligt. Sen har jag varit sjukt duktig och skrivit upp en matlista för denna och nästa vecka. Så jag vet precis vad jag ska laga för mat varje dag. Och så har jag tänkt att jag ska äta frukost, lunch och middag, varje dag! Vi får väl se hur det går. Men jag har då planerat för lunch och middag varje dag. Sover man nu jättelänge en dag blir det väl lunch till frukost.
Har handlat idag också. Och suttit vid datorn resten av dagen. Har sett ett mentalis och ett ncis, så nu är jag back on track igen. Nu ligger jag inte back i någon serie jag ser just nu. Ja, vissa, men dom har jag inte sett på jättelänge, så dom räknas inte.

Nu ska jag ladda ner ett spel från zylom och spela det i en timme. Sen får vi väl se vad man gör.

Morgonpass

Nu drar jag iväg och tränar. Är bäst att ligga i nu precis innan sommarsäsongen drar igång. Sen så blev det ju trots allt ett Vårrus att springa på torsdag, och jag har inte sprungit på flera månader! Så bäst att ta en liten löprunda på bandet idag då. Som tur var tog jag mig ju en 10 minutare i lördags. Men idag ska jag försöka på en 5 km, eftersom Vårruset är 5 km. Förra året sprang jag på 28.20, undrar om jag klarar av att slå det på torsdag. Jag vill då inte springa på över 30 minuter, så om än klockan stannar på 29:59 så är jag nöjd. Eller egentligen kommer jag inte vara det, men man måste ju sätta rimliga mål. Och mitt rimliga mål är under 30 minuter. Mitt mål på riktigt är såklart snabbare än förra året. Men det återstår att se.

Bäst att röra på sig. Bye!

Tillverkning av blodkorv

Hemma i Vidsel har vi haft korvtillverkning.
Först malde jag lite fläsk. Efter att fjälstret legat i blöt några timmar klipptes dom i lagom långa bitar. En knut i ena änden, och sen var det dags för smeten: blod, vatten, mjöl, fläskfärs och salt. Sedan fyllde vi fjälstrena och knöt igen dom. Efter 45 minuters kokning var det dags att äta. Och gott blev det! Har aldrig ätit blodkorv förut, men eftersom det är nästan samma sak som blodpalt så förstod jag att det skulle vara gott.
För er som är lite känsliga så kan ni sluta läsa här, för nu kommer bilder på korvarna. Och dom kan liknas vid både det ena och det andra, jag lovar!


Här knyts den fyllda korven igen, ordentligt!


12 korvar i väntan på kokning.


Man måste vara försiktig då man lägger ner korvarna, dom sväller massor! Därför får man inte fylla fjälstrena helt, för då springer korven.


Korven kokar och ändrar färg.


Färdigkokt korv. Bara att snitta upp och äta.


Och såhär äter man blodkorv. Precis som palt!

A Cinderella Story



"När den unga flickan Sams pappa dör tas hans café över av Sams styvmamma som tvingar henne att jobba där, då får hon också öknamnet "Caféflickan" i skolan. Samtidigt chattar Sam oavbrutet med en kille från hennes skola, med hemligt namn. På höstbalen stämmer de träff och allt i Sams värld förändras när killen med den hemliga mejladressen visar sig vara skolans populäraste kille. Finns det någon chans för Sam att bli ihop med honom, hon är ju bara en nörd som jobbar på café? Killens före detta flickvän gör också allt för att livet ska bli botten för Sam."

- Wikipedia

Hej då Elvis


Nu tackar Elvis för sina 3-4 år på balkongen.

Bakis?

Usch, jag känner mig inte ritktigt hundra idag. Känns som om man var ut på festligheter igår och kom hem 4 inatt, men så var det ju inte alls. Kom hem runt halv 11 ungefär. Såg Merlin, läste några kapitel och sen sov jag. Släckte innan 12, sov till 10. Men jag känner mig helt färdig. Är tung i huvudet, men jag har inte huvudvärk. Än i alla fall. Men det hoppas jag att jag slipper. Har startat två tvättmaskiner, kunde börja en timme tidigare med det. Skönt. Då hinner man med två extra maskiner idag. Kanske slipper boka en ny tid dom närmaste dagarna.

Nä, nu måste jag nog ner och kolla min tvätt, tror att dom börjar vara klara nu.

Veckans Tips 14



Veckans Tips får helt enkelt bli middagen igår på Piteå Statshotell.



Middagen på Statt igår var jättetrevlig! Och maten kom in på det här viset, lite färska grönsaker och en köttbit på en sten. Så fick man steka maten själv! Himla fräsigt måste jag säga! Då får man ju köttet precis som man vill.
Stenen är en lavasten, 450 grader varm, så får man steka köttet och grönsakerna själv. Vill man ha köttet blodigt så steker man det inte så länge. Vill man som jag, att det ska vara väldigt välstekt, steker man det längre. Jag skärde köttet i ganska små bitar, då steks det fortare.
Vi fick oxfilé, men man kan även välja mellan ryggbiff, hälleflundra och fläskfilé. Och till det här fick vi färsk pommes och två sorters såser, bea- och pepparsås. Beställer man nu själv finns det fler såser och annan sorts potatis till som man får välja på.

Att göra så här gör det faktiskt lite trevligare och roligare att äta middag tillsammans. Ni som inte har provat det borde definitivt göra det! Det kostar 169-269kr, beroende på vilket kött man väljer. Jag har då definitivt tänkt fara dit någon fler gång och äta! Måste även få tillägga att köttet var väldigt mört, precis som det ska vara!

Statt

Nu ska jag iväg till Piteå för att äta middag på Statt. Vi ska avtacka Monkan. Ska bli spännande att se vad vi blir bjudna på. Kvällen till ära inviger jag även min snygga klänning!





Tjaråå!!

Godmorgon

Godmorgon folket!

Inte ofta man sitter vid datorn den här tiden. Vet inte vad som hände, men jag var visst väldigt snabb på morgonen. Ska bara borsta tänderna så är jag klar. Så då passar jag på morgonsurfa lite.

Mamma skickade ett sms igår och var i halv panik över att Jennifer hade sett säsongsavslutningen av Greys, och att det var dubbelavsnitt. Hon trode vi hade missat ett avsnitt i onsdags då. Men mamma, det är lugnt. Hon ser ju inga serier på TV, så det dröjer tre veckor till innan vi får se säsongsavslutningen. Det som gick i onsdags var avsnitt 20 av 24.

Nu får man snart fara på jobbet. Höres!

Serie

Nu blir det att se ett eller två avsnitt Mentalist innan godnatt. Sov till halv 11 idag, så jag är inte det minsta trött. Lika bra att lägga sig och se serier då.

Idag har jag städat upp på balkongen, det enda som är kvar är fönsterputsning. Och jag längtar INTE. Måste ha hjälp för att få ner dom stora åbäkena. Har ju inglasad balkong, och för att putsa utsidan på fönstrena så måste jag lyfta ner dom. Inte små och lätta precis...

Sen blev det lite racketsport hos Annika i solen, och så hann jag med 30 minuters solning på balkongen innan jobbet.

Godnatt

Tävlar om en ny mobil

Jag är med och tävlar om en ny mobil på Ämmis blogg.



Hoppas jag vinner!

Shoppingen


Sweet Heart 99:- B-Young.


Topp 199:- B-Young.


Topp 199:- B-Young.

Hade det inte varit för att det var 30% på hela butiken hade jag inte handlat något alls tror jag. Men nu blev det två snygga toppar och en söt och fruktig parfym.

Nu ska jag iväg till Annika en sväng innan jag börjar jobba.

Brännboll

Dagen började med att Johan ringde 8:40, en minut efter att jag vaknat, och undrade om jag ville följa på VuxenBarn. Ja, bara jag fick vakna till så gjorde jag gärna det. Så vid 9:30 var vi på kyrkan, Bella somna precis då vi kom dit, så vi tog en promenad så hon skulle somna ordentligt. Fikade och var ute en stund. Sen 11:30 så lunchade vi på ÄP med Johans jobbarkompis från KTM eller nå. Skinksallad blev det, kändes för varmt och mastigt med en pizza i värmen. Sen for jag hem för att sola, men 40 min senare så blev det molnigt så jag gick in och såg DH. Det var ju inte alls säsongsavslutning, tyckte jag läste det någonstans, nåja. Tur var väl det!

Sen har jag faktiskt städat här. Plockat undan, dammsugit och dammtorkat. Jag hann tvätta och tumla mammas vintertäcke innan jag började joba kl 18. Blev först två parti DamNoll, sen blev det brännboll. Himla kul hade vi! Man behöver inte alltid tävla, så det så! Baywatch och blöja skreks det mer än en gång.



Nu har jag kommit hem från KU och ska se Criminal Minds. Har varit fräck och slängt in mitt vintertäcke i maskinen också, så är då det gjort. Om 30 min borde det vara klart, då är det bara tumlingen kvar.

Nä, några skorpor och en isglass på det innan godnatt.

Tävlar på Ämmis.se

Jag är med i en tävling på Emelies blogg där man kan vinna ett presentkort på H&M på 1000kr!


Var med du också!

The Imaginarium Of Doctor Parnassus

Igår då jag slutade kl 15:30 skyndade jag mig hem för att byta om och sen iväg med mamma till Piteå. Där blev det middag hos Martin, fläskytterfilé och rotsaker i ugn. Gott! Sen såg vi en film, The Imaginarium Of Doctor Parnassus. Det är under inspelningarna av den filmen som han dog i "överdosen" för drygt 2 år sen. Det är i varje fall en ganska rolig film, man skrattade mer än en gång kan jag lova. Så ni som inte sett den borde ge den 2 timmar av er dyrbara tid.



Idag har jag och mamma sprungit på stan. Har köpt lite födelsedagspresenter för i sommar faktiskt, så nu slipper man oroa sig över det. Är riktigt nöjd med dom! Sen blev det även två toppar och en ny parfym för mig. Ni får se bilder sen, för tyvärr glömde jag påsen i mammas bil.

Då jag kom hem med bussen från stan så blev man bjuden på middag hos Annika och Anton, fläskyttefilé (igen!), potatisklyftor och potatissallad. Gott! Sen blev det en solning och träning innan jag stöp i soffan framför Arga Snickaren, Greys Anatomy och True Blood. Nu skulle jag vilja se säsongsavslutningen av Desperate Housewives som gick igår, men jag kan ju inte sitta uppe till nästan 1. Så det blir att se det till frukosten imorgon. Så, godnatt då. Sov gott.

Nu var det klippt


Så var man korthårig igen. BM fick en chock då hon såg på klippkortet att det är exakt 1 år sen (2 dagar skiljer) hon klippte mig sist. Jag är riktigt nöjd! Blev inte lika kort nu som för ett år sen, men det var precis så jag ville ha det. Och nu har jag ju rakt hår, det brukar jag ha max 2 gånger per år annars. Men i den här frisyren passade jag nog faktiskt i platt hår. Eller vad tycker ni?

Har varit ute och solat 30 min, men det började blåsa så kallt och så gick solen i moln, så då gick jag in.
Nu blir det att se avsnitt från band nr 2 som mamma spelat in åt mig. Och om 2,5 timmar börjar man jobba.

Ha de!

80 minuter senare

Ja, idag blev det en liten kortare promenad än igår, bara ca 80 minnuter. Vilket vi räknade ut blev ca 7 km, ungefär som halva promenaden igår.
Och om 45 minuter blir det att fara och spela fotboll på Älvåkra. Vilken tränarhelg det här blev!

Nä, om man skulle ta och göra lite nytta och diska undan lite, så är det en sak mindre att städa sen.

Artie


Kevin McHale - Artie Abrams (Glee)

Veckans Tips 13



Idag vill jag tipsa om en riktigt bra serie, och det är Glee. Wikipedia skriver så här om Glee:

"Glee är en amerikansk komedi/drama serie från 200+, som handlar om sång/dansgruppen Glee Club. Första avsnittet sågs av 9.62 miljoner amerikaner.

Glee utspelar sig på McKinley High, en helt vanlig, amerikans, high school. Spanskläraren Will Schuester har bestämt sig för att göra skolans nördar till skolans kungligheter. Han bestämde sig för att ta över som skolans körledare.

Hans kollega Emma Pillsbury är förälskad i honom och tycker Will kommer med en bra idé. Det gör dock inte coachen för hejarklacken Sue Sylvster. Will insåg i första avsnittet att han måste ta fler talanger till kören och fick med Finn en av skolans bästa fotbollsspelare."



Det här säger i och för sig inte så mycket om serien, men den är jättebra! Och det största pluset är ju att dom sjunger så otroligt bra, och mycket i varje avsnitt. Är du såld i musikaler är det här ett måste för dig! Är du det inte, ge det ändå en chans. Den har en rolig och invecklad story. En tjej är gravid, men pappan till barnet är inte hennes pojkvän. En fru ljuger i sin man att hon är gravid fast hon inte är det, och försöker få köpa den gravida tjejens barn. Lärarna är arga på varandra av olika anlendingar, och alla i Glee Club är involverad med någon annan i Glee Club.

Hoppas jag inte skrämde bort er nu, men se gärna serien!


15km

Idag har jag och Annika gått till Korsträsk och tillbaka, det tog ganska precis 3 timmar. Känns skönt med 15km i benen. Blir det samma fina väder imorgon blir det nog att gå till Lillstrand för årets första dopp, så då skulle nog även Anton följa med.


Snygg bränna va?!


Sam Tsui



Det här är en helt sjukt bra kille! Har ni inte hört han förut, MÅSTE ni göra det nu!


Tradera

Har vunnit ännu en (min andra) auktion på Tradera! Så nu blir jag snart två Lotta-böcker rikare! Sen har jag budat på 5 Lotta-böcker till! Vi får väl se hur det går.

Nu är det bäst jag tar och äter lite. Ska skicka sms till Annika och höra hur det blir med våran promenad. Vi sa igår att vi skulle gå upp till Korsträsk och tillbaka om det var fint väder idag. Och det är det idag, nästan klarblå himmel, sol och 20 plusgrader. Så, det är väl bäst man äter lite frulle och sen beger sig ut.

Vad ska ni göra idag då?

Nytt godis

I söndags provade jag Marabous nya chokladkaka och rulle. Idag köpte jag den nya Daimen och Pollypåsen.


Daim med smak av mint och päron. Tyvärr försvann all päronsmak med minten, men om man anstränger sig så kan man ana lite päronsmak, men det smakar mest bara mintchoklad.


Dom bruna är choklad och jordgubb, dom ljusa är vit choklad och smultron. Måste säga att man blir fort less på smaken, men ett stort plus för att dom är superfärska! Dom nästan smälter i munnen på en! Men jag föredrar Polly i den röda påsen, med enbart ljus choklad.

Stockholms shopping


Sjal JC 129:-


Halsband Ur & Penn 79:-


Örhängen Ur & Penn 29:-


Depend nagellack nr 191 25:-


Anteckningsblock 39:- Muffinsformar 35:- Örngott 49:- Lagerhaus


Mössa Mique 99:-


Köpte även två par örhängen till, ett par till mamma med små delfiner på och ett par vita ploppar till mig själv, Ur & Penn 29:- styck.


Blev även en kattmagnet till Annika.

Svullarhelg

Nu har jag bestämt mig för att svulla hela helgen lång! Är sugen på choklad, chips och dip. Så då ska jag banne mig äta det. Sen får jag väl börja om på ny kula på måndag igen. Men såg bilder på chips och dip och blev sjukt sugen!

När jag slutar kl 15 blir det att fara och sola, sen handla allt svull och hem och städa ihop lite. Har fortfarande inte gjort det. Men jag måste ju ta kort på allt jag handlade i Stockholm, så då kan jag städa ihop det värsta. Sen får vi väl se hur det blir med brännbollen ikväll, har ju regnat hela natten så det lär ju vara rätt blött. Men det återstår att se.

15 minuter kvar av rasten. Vad gör jag nu då?

Sista Avenyn

Så har man precis sett klart allra sista avsnittet av Andra Avenyn. Slutade inte alls som jag hade tänkt mig, men det var väl helt ok ändå. Kommer faktiskt inte sakna serien, även om jag har tyckt om den. Ska bli skönt att ha 45 minuter extra ledigt per vecka!



Sov alltså i Vidsel inatt. Blev först kladdkaka till frukost, sen blev det tårta och mockarutor till lunch. Det första vettiga jag åt idag var en pannkakasbit till middag. Och egentligen var jag inte ens hungig då, konstigt.

Imorgon blir det brännboll på fotbollsplan vid Timmersvansen kl 19, alla är välkomna! Jag har fått ihop 2 st som jag vet kommer, och sen 4 som kanske kommer. Hoppas vi blir några stycken nu ändå. Och att det inte regnar som nu ikväll och att det har hunnit bli torrt på planen igen.

Nu ska jag se förra veckans avsnitt av True Blood innan jag säger godnatt.

Grillat

Grattis på namnsdagen Lotta!

Jobbade 6:45-14:15 idag. Hann med lite pappersarbete också, känns skönt. En sak mindre att vara irriterad över för att vi inte har hunnit få någon ordning än. Men så blir det när man bara får 2,5 dagar på sig att göra i ordning en hel avdelning. Men alla som varit upp har då tyckt att vi har det mysigt, så det är ju bra. Som sagt, bara vi får lite ordning i papper och beställningar och sådär så ska nog irritationen lägga sig. Inte för att jag är irriterad jämt på jobbet, men då man kommer på en massa småsaker hela tiden som måste göras och fixas så blir man lätt lite knäpp.

Efter jobbet blev det en solning och när jag kom hem hade mitt bredband kommit! Alltså, inloggningsuppgifterna. Så nu har man äntligen bredband igen! Sen for jag hem till Vidsel, för där bjöds det på grillat. Gott! Och när glassbilen kom så blev jag och Zara som små barn som sprang ut och handlade två lådor glass var. Sundborn vanilj och trollerimix blev det.


Bella har promenerat runt huset med farfar och faster idag.

Fått grattissms av pappa, mamma, Zara (+Bella, Johan, mormor och morfar), Jonas och Malin. TACK!

Grattis Mormor!

Ville verkligen inte vakna imorse, var sjukt trött. Har varit trött hela dagen idag, tills jag kom på jobbet. Då fick jag väl för mycket att göra att jag inte hann vara trött.

Hämtade Bells kl 9, sen for vi och hämtade tårtan på Uddens och sen till Vidsel. När Johan och Zara kom på motorcykeln for vi upp till mormor och morfar. Ätit tårta och bulla och fika och blöta! Massor mums!

Nu har jag slutat och ska fara förbi Jesper och hämta min mobilladdare, glömde den visst i Sthlm. Tur han kom upp nu ikväll då, slapp jag fara ner och hämta den. Eller nå.

Hem och sova, roligare uppdatering imorgon. Sov gott!

Busunge

När jag kom hem halv 6 imorse stupade jag i soffan och sov ca 2 timmar. Vaknar av att en liten flicka drar mig i ärmen. Så då var det bara att faster vaknade till, inte får man sova på morgonen inte. När hon hade fått lite kläder på sig så fick hon ett paket av faster.


Snöret var tydligen det mest intressanta, inte paketet eller innehållet.


Snygg mössa med passande budskap. Inhandlad på Mique i Stockholm.

Har sett dom tre avsnitten jag spelade in under tiden jag var i Sthlm och packat upp. Har varit förbi Johan och Zara med en sovande busunge. Har jobbat ikväll. Och vilken kväll sen. Malin fick 1 timmes övertid idag. Hon hann inte ta någon rast, och sen blev hon kvar en halvtimme längre. Tyckte så synd om henne, och hade dåligt samvete. Men men. Vårat schema är lite knasigt eftersom vi inte har så långa dagar.

Nu ska jag se CSI som strax har spelat in klart. Imorgon blir det tårtkalas!


Förresten! Har nog glömt berättat det här, men jag har inte sovit en hel natt på 5 nätter utan att vakna minst 3 gånger. Natten till torsdag sov man på tåg, då sover man aldrig riktigt bra. Sen dom tre nätterna hos Jesper så läkte min luftmadrass, så 3-4 gånger varje natt vaknade jag av att jag låg på golvet och var tvungen fulla den med luft igen. Som tur var var det en tjock madrass, med eldriven luftpump. Behövde bara slå på en knapp så lättade jag från golvet igen. Och så natten som var, sittplats på tåget. Så inatt blir det i min egna, stora, skönaste säng. MYS!

Söndagen

Sov inte alltför många timmar inatt, la oss runt 4 och vaknade kring 10. Efter lite packande och frukost for vi iväg till Gamla Stan. Strosade runt lite varstans. Satte oss på Chokladkoppen och drack en kopp choklad.


Jennifer och Jesper med var sin stor kopp choklad.


Jag med min lilla kopp choklad. Ångrar att jag inte tog en stor, bara 7:- skillnad.


Hittade en snygg gammal bild på vår kung i hans stiliga unga år.

Traskade sedan in mot Kungsträdgården. Där hade Red Bull någon sorts wakeboard-tävling. Stannade en stund och tittade på den. Runt dammen där dom åkte var det träd som blommade i rosa, speakern sa att träden bara blommar 10 dagar på hela året.


Jag tror det är körsbärsträd, om jag nu inte är helt ute och cyklar.


Vackert, inte sant?!


Vi avslutade helgen med att skratta åt duvorna inne på Centralstation.


Nu måste jag iväg och handla en macka eller så, min mage är i uppror, och jag tror det är mat den behöver.


Tack för en sjukt rolig helg, Jennifer, Jesper och alla andra inblandade!

Lördagen

Här kommer då lördagen i bilder:


Jennifer, Diane och Jesper.


Jag innan förfesten hos Mårten.


Oscar och Erik hos Mårten.


Såhär gott är det med korvmacka halv 4 på morgonen.


Blev inte så mycket bilder. Men på dagen var jag och Jennifer på stan, det regnade. På kvällen kom Diane, Jespers franska kompis. Vi diggade denna låt hela kvällen:



Sen bar det av på förfest till Mårten, där mötte Erik och Oscar upp. Sen skulle vi på födelsedagsfest, en tysk tjej fyllde år. Blev där i 30 minuter innan det var dags för utgång, men då for jag, Jennifer, Erik och Oscar till Mårten på efterfest. Halv 3 for vi därifrån, och jag upptäckte att det är fler som åker tunnelbana halv 3 på natten motför på dagen. Avslutade kvällen med korvmackor hos Jesper. Riktigt gott!

Fredagen

Här kommer fredagen i bilder:


På Djurgårdsfärjan på väg till Gröna Lund.


I Lustiga Huset.


I Skrattkammaren.


Jag i Eriks glasögon.


Tyskarna Martin, Sebastian och Nils, svenskarna Jesper, Jennifer och Erik på Nivå 22.


Mårten.



På väg hem igen

Så rullar man allt närmare verkligheten igen. Jag hade gärna stannat några dagar till, men har man ett jobb att sköta så har man. Ska rulla in på perrongen i Älvsbyn 5:25, dödligt tidigt, och först 15:15 börjar jag att jobba. Hade det inte varit för mina dåliga erfarenheter med tåget så hade jag inte bytt bort mitt 8-12 skift. Men nu är det i och för sig nästan sommar (inte -30 i alla fall) så tågen borde inte bli så försenade. Men då Jennifer var hem för någon vecka sen var hennes tåg försenat. SÅ jag vågar helt enkelt inte chansa. Men nog hade det varit skönt att jobba 4 timmar på morgonen och sen ha kvar resten av dagen till att ta igen sig. Nåja.



Berättade aldrig vad som hände i torsdag efter att vi hämtat upp Jennifer på bussterminalen. Vi skulle med en tunnelbana som stod på perrongen då vi kom till trapporna. Och som den stockholmare Jesper har blivit så började han springa för att hinna med tåget. Så jag och Jennifer springer också. Jag var bara några steg bakom dom, och precis när dom springer in i tåget stängs dörrarna, och jag blir kvar på fel sida om dörrarna! Jag blev alldeles förskräckt, och visste inte vad jag skulle göra. Jag tittade desperat på tågföraren som hängde ut från loket, men han ignorerade mig totalt, klev in och körde iväg. Vad gör jag nu?! Ringde snabbt Jennifer, och dom skulle hoppa av i Gamla Stan och vänta på mig där. Som tur var så kom det ett nytt tåg 1 minut senare, så jag slapp vara hjälplös någon längre stund.
Egentligen var det ju inte så hemskt, för jag har ju varit i Stockholm tidigare och vet ju hur man kollar tunnelbanestationer och så, så även om jag hade blivit sittandes 10 minuter på T-centralen hade jag inte dött. Men man blir ju som väldigt chockad då dörrarna bara stängs mitt framför näsan på en. Och hade jag chansat och sprungit in mellan dörrarna hade jag säkerligen blivit klämd. Och hur kul är det? Det blir ju mycket roligare så här, speciellt i efterhand. Eller hur?

Veckans Tips 12

Nu mina vänner drar jag igång Veckans Tips igen.Har legat nere i typ  2 månader tror jag, men nu när jag har ett vanligt schema med vanliga arbetstider så ska jag nog orka med det här igen.



Det har kommit ut en massa nya sommargodisar, och två av dom står Marabou för. Marabou Kokos och Marabou Polka. Köpte båda idag innan jag steg på tåget hemåt igen. Och dom var riktigt goda båda två, speciellt kokos. Men som dom flesta kanske redan vet så är jag svag för kokos, så det kom nog inte som någon överraskning. Och Polkan var god den också. Jag äter hemskt sällan polkagrisar, men då det blir blandat med choklad köper jag den gärna. Blir lagom mycket choklad- och polkagris-smak pådet viset.



Hittade tyvärr ingen bild på Marabou Kokos, med för er som inte vet det så är det en rulle, inte kaka. Taste it!


Regnigt

Jag och Jennifer har precis kommit tillbaka från en snoa på stan. Hon hittade sig ett par snygga sommarjeans, och det var allt. Jag provade två bikinisar, men ingen passade. Synd, för dom var jättefina. Nu gör vi inte så mycket, väntar på att göra lite middag, men det blir inte riktigt än.
Ute regnar det, så det är inget vidare roligt väder. Därför blev vi inte så länge på stan heller. Vi hade ju som planerat att gå runt i Gamla Stan idag, men vi tar det imorgon och hoppas på bättre väder.
Igår var vi som sagt på stan på förmiddagen, och strax efter 15 for vi till Grönan. Var där till efter 19. Sen på kvällen kom Erik Lennahl förbi, var himla kul att träffa han igen! Och sen var vi ut på Nivå 22. Har aldrig varit med om billigare ställe! En ooze gick på 25:-! Helt galet billigt! Fick även en liten citronmuffins av bartendern. Vet egentligen inte riktigt varför, men den var god i alla fall.
Ikväll ska vi på fest då en kompis till Jesper fyller år, men det blir lugnt för min del. Min mage mår inte riktigt hundra, vet inte vad det är för fel på den. Vet inte om det är för att jag är hungrig eller om det är magkatarr eller så. Har då käkat ett piller för det idag, och det blev faktiskt lite bättre. Nåja.
Hoppas ni har det bra där ute!

Torsdagen

Här kommer torsdagen i bilder:


Utsikten från tornet på KTH.


Var in i Oscarskyrkan ute vid Skansen för lån av toa.


Söta fåglar vid vattnet ute vid Skansen.


Vi tog såklart Djurgårdsfärjan tillbaka till stan sen.


En glass på Ben&Jerry i gamla Stan hann vi också med. MUMS!


Liten fontän ute vid Stadshuset??? Ingen aning om var vi var då. Vid vattnet i al
la fall (som allt annat).

Middag på Yam Yam Thai.


Pad thai gai. Stekta risnudlar med kyckling, krossade jordnötter och chili.


Nu ska vi bara vänta tills stan öppnar så ska vi ut och göra stan osäker. Sen kl 15 blir det Grönan!

Godnatt

Idag har jag och Jesper sprungit runt i hela Stockholm. Och nu ikväll precis efter vi ätit middag så drog han med oss till Marinan, då både jag och Jennifer sagt att vi ville hem fort, för vi frös. Men nej nej. Nåja, vi fick gå in till Stockholm, det är det nog inte så många som har gjort ändå! Inte besökare på så vis, då åker man ju tåg eller buss in.
Har ätit glass på Ben&Jerry i Gamla Stan, mumsigt värre! Nu är jag jättetrött, så vi ska sova. Imorgon blir det lite shopping medan jesper skriva franskatenta, sedan blir det Gröna Lund! Yey, längtar!
Godnattis

Snart framme

Om en timme ska tåget rulla in på stationen i Stockholm, I TID! När hände det sist? Men det är skönt i alla fall, slippa dega mer på tåget då man bara vill fram, få duscha av sig och bli människa igen.

Vad händer idag då? Har ingen aning om vad Jesper ska hitta på med mig, men jag hoppas han visar runt mig på KTH. Och kanske lite på Söder där han bor. Sen kl 17.10 kommer min Jennifer! Längtar så massor mycket!

Nä, lite Heroes innan avstigning.

På tåget

Hör och häpna. Tåget var i tid! När hände det sist? Jag vet att dom inte har långt att fara för att ta sig till Älvsbyn (Luleå och Boden) men det brukar ändå alltid vara försenat. Men inte idag. Jag brukar ju föra otur med mig på tåget. Nåja, det hoppas vi inte på idag, eller under den här resan.



Jag hade ju så stort planerat att se en massa Heroes-avsnitt ikväll, men tror ni inte att så fort jag satte mig på tåget kom jag på det. Jag har inga hörlurar med mig! Dah! Men jag ska nog snart krypa upp på loftet (sover högst upp) snart, och så får jag väl ha jättelågt ljud. Det är ju trots allt text, så det är ju inte så himla farligt. Men se en film utan ljud är ganska trist. Tro mig, jag har provat.

Blev såklart hungrig så fort jag satte mig på tåget också, så jag måste nog äta upp min bar. Tur jag tog den med mig.

Promenad

Idag steg man upp 9:15 då klockan ringde. Blev en frukost bestående av 3 rostade mackor med ost och marmelad och vatten till det. Hade ingen mjölk att göra oboy av, och jag ville inte börja blanda 1 liter juice för två dagar. Så då blev det vatten.
Johan var förbi med lite grejs kl 10, och 10:30 blev det 4km promenad med Annika. Och efter det blev det att se Alvin och gänget 2 innan jag började jobba 15:15. Blev även en stund i massagestolen innan jobbet, men den var då helt kass. Den på Ugglan är tusen gånger bättre. I den får man då inte ont av att sitta i den. Så, aldrig mer Nybergas massagestol!

Nu sitter jag på rast. Blir väldigt konstiga rasttider här, men då man jobbar så "konstiga" skift så blir det så här. Man får följa schemat till punkt och pricka helt enkelt.

Imorgon bär det äntligen iväg ner till huvudstaden! Längtar så himla mycket! Jag och Jennifer smsade om det imorse, vi längtar nog lika mycket!

Nu ska här läsas bloggar innan rasten är slut. Bye!

Isabelle Johansdotter Norén






Första dagen på jobbet

Dagen blev väldigt konstig idag. Började 8, satt och pratade och fick användare till journalprogrammet. Sen satt jag 30 minuter och försökte ringa ut vikarier för i helgen. Då allt blev med så kort varsel så hade både jag och Linn bokat Stockholmsresa + att Anna har en tenta på fredag. Men jag lyckades!
Sen var klockan helt plötsligt halv 10 och vi behövde på både Konsum för att köpa vattenkokare och på Kontorsteknik för att köpa en ny rulle till en sån där apparat som man skriver ut namn-klisterremsor. Dymo eller vad dom kallas. Sen kl 10 skulle vi vara och få rapport på våra nya boenden. Och när vi sen kommit tillbaka till Fyrklövern (vi har döpt vår avdelning till Fyrklövern i stället för 4B) så blev det en snabb vila för dom gamla innan den blev lunch. Och sen blev det lite småplock och hämtning av måndagens sista boende. Och helt plötsligt var klockan 14:30 och jag hade slutat för 15 min sen. Men så var vi ju tvungen att rapportera till kvällspersonalen, så jag slutade först 15.



Efter jobbet blev det gymmet, och när jag kommit hem därifrån och duschat upptäckte jag att klockan redan var 18! Tjwhat!? Redan? Så det var bara att göra potatismos och fiskpinnar och käka. Har nu hunnit se ett Mentalist, läst bloggar och bloggar nu. Väntar bara på att klockan ska bli 21 så man får se CSI. Önskar jag hade vanligt bredband (ska fixa uti det imorgon) så man kunde se Merlin. Upptäckte i lördags när jag jobbade att det gick nya Merlin-avsnitt på TV. Så jag kollade upp, och det var ju första avsnittet från andra säsongen! Äntligen!

Men nu ska jag göra något annat. Typ ny bloggdesign eller nå. Hade!


Vill ha torsdag NU!

Städdag

La mig tidigt igår, och somnade väldigt fort. Tror ni inte jag vaknar lika tidigt, 7:30 var den. Men jag lyckades somna om en timme till. Så vid 9 steg jag upp och åt risifrutti till frukost, ringde mamma och sen började städningen.



Nu är hallen fri från grejer, golvet är dammsuget och julgardinerna är utbytta mot ljusa sommargardiner. Det blev väldigt ljust här inne nu, härligt!

Vid 14:30 blev det träning med Annika. Tog det rätt lugnt på löpbandet och ryggmaskinen, man vet ju inte riktigt vad det är som gör att jag har haft så himla ont i höften. Men idag har jag inte haft ont alls, vilket har varit riktigt skönt. Igår var det desto värre. Men men. Skulle köpa mer Voltaren på Konsum idag, men dom hade bara gel, så då blir det Apoteket imorgon.

Mamma smörjde mig med pepparsalva igår, så det brände rätt rejält på träningen. Och jag blev rätt röd också.



Syns inte lika bra på kort som i verkligheten, men ni ser ju en skillnad i alla fall.

Nu ska jag lägga mig och se på Mentalist och äta ostringar innan jag säger godnatt. Börjar kl 8 imorgon, ska bli så himla spännande!


Söndag? Fredag?

Åkte på jobb idag, dom ringde från Lärkan på Ugglan och behövde någon ikväll. Så då tackade jag ja, en dag hit eller dit kan ju inte spela så stor roll.

Det har känts som söndag för mig hela dagen idag, vet inte om det beror på att det blev p-fest inatt eller vad det är. Och Jessica som jag jobbat med ikväll har tyckt det har varit fredag idag. Och så är det lördag! Men det innebär ju att jag får en extra dag ledigt innan nya jobbet börjar.

Så, imorgon, söndag, ska jag städa och röja ihop i lägenheten så den blir beboelig igen. Sen på em ska jag och Annika, och säkert Anton också, fara och träna. Tror jag ska ta det lite lungt med ryggövningarna och på löpbandet. Har fått så himla ont inuti vänstra höften. Ena sekunden känner jag ingenting medan jag andra inte vet var jag ska ta vägen eller åt vilket håll jag ska sitta/ligga. Så nu ska jag hem, ta en voltaren och lägga mig och sova. Så det så. Fast tror jag ska sätta mig i massagefåtöljen först! Tjing!

P-fest

Igår jobbade man först 8-13:30 på nya jobbet, sen blev det en handling och solning innan jag for till Vidsel. Dusch, middag och bus med Bella innan jag började 18 på hotellet. Jobbade till 01:00, och efter det blev det p-fest i Raimos. Himla trevligt hade vi måste jag säga. Skrattade så mycket att jag skulle ha trillat av stolen flera gånger om man inte hade kunnat hålla i sig i baren. Lugnt, stilla och fruktansvärt roligt var det.

Till Two Olsson Sisters som undrar över mitt nya jobb. Jag är ju egentligen undersköterska och har jobbat som det i snart 6 år. Men då våran kommun är sämst så har jag bara jobbat två dagar sen augusti -09. Fick ju som tur var börja på hotellet i januari -10, annars hade jag nog gått under. Men nu hade dom ett jobb att erbjuda på ett äldreboende i Älvsbyn, och eftersom det är det jag trivs bäst med så tog jag det. Så på måndag börjar vi på riktigt. Då får vi in tre boenden, och sen får vi en till varje dag resten av veckan. Så sista och åttonde gamlingen kommer veckan därpå, och då har vi fullbelagt.



Jag kommer naturligtvis fortsätta jobba extra på hotellet, för tjänsten är bara på 75%. Så det kommer faktiskt kännas bra med två jobb, då hinner jag aldrig bli less. Eller som Vegard sa, jag blir less på båda!

Nu väntar jag bara på att mamms, papps och Bells ska komma och hämta mig. Jag är inte så tokig att jag kör hem nu, vi gick och la oss strax efter 5 imorse. Så det blir att vara i Vidsel idag och busa med Bella.


Matbloggstoppen
RSS 2.0