Tacopaj

Börjar ni vara less på allt fika som ploppar upp här? Då ska ni få något mer matigt att bita i. Nämligen en tacopaj!



Har varit sugen på tacopaj ett tag nu, och i onsdags då mamma sov över här så gjorde vi tacopaj. Och den blev riktigt mumsig och god! Och är superenkel att göra dessutom!


Pajskal
3 dl mjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten

Blanda ihop allt och tryck ut i en springform. Nagga botten och kanterna med en gaffel. Förgrädda i 225 grader tills skalet fått lite färg.

Gör tacoköttfärs
Stek 400 g köttfärs och blanda i en påse med tacokrydda och 1 dl vatten, precis som det står på påsen. Vill man ha lök i bryner man den lite lätt innan man gör köttfärsen.

Den goda geggan
Ta en burk med creme fraiche. Vill man ha lite mer sting i pajen så kan man ta en smaksatt creme fraiche, så som mexican-chili. Eller så blandar man helt enkelt.
Sedan väljer man vad man vill ha i pajen. Vi hade tomat, majs och salta jordnötter. Funkar även med banan och paprika om man känner för det.
Blanda ner det i creme fraichen. Nu har du en färdig god gegga!

Färdigställ pajen
När skalet är förgräddat tar du ut den ur ugnen. Ner med köttfärsen. Sedan smetar du över geggan.  Toppa med riven ost. In i ugnen (225 grader såklart) och låt den stå tills osten fått fin färg. Ta ut den ur ugnen. Serveras tillsammans med tacotillbehör. Sallad, tacochips, creme fraiche eller vad du känner för.


Njut av en god måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0