Bokat resa

Sådärja. Då var resan ner till Örebro bokad. Kommer bli så kul att träffa min Nenne igen! Har inte träffat henne sen i julas. Och efter den här resan kommer det dröja ända till sommaren! Men tiden går ju då så himla fort, så snart har vi ju sommaren runt knuten, eller hur?!

Klumpiga familjen

Ja, vi verkar vara rätt lumpiga i min släkt, just idag. Precis då jag hade klätt på mig för att fara ut på en cykeltur med kameran så klöste jag mig rätt hårt i tummen. Det ser ut som att jag har skärt mig på en kniv, men jag skar/klöste mig på min nagel! Hur lyckas man med det? Jag vet inte ens vad jag gjorde, helt plötsligt gjorde det bara ont i fingret och började blöda.
Skickar ett sms till mamma och berättar hur klumpig jag är. Då får jag till svar att dom skulle med morfar till VC, för han hade satt en krok i fingret! Och dom fick inte ut kroken på distriktet i Vidsel. Så nu är han "opererad" och går på penicillin.

Nä, nu är det nog bäst att byta om och fara iväg på jobbet.

Styrkeövningar

Googlade just styrkeövningar och hittade den här fantastiska sidan! Här kommer jag nog att hänga ganska mycket och lära mig nya övningar. Jag vill bli stark som en oxe!Med alla bra bilder och förklaringar så kan man ju helt enkelt inte göra fel!
Men så har jag ju en bror som lovade att hjälpa mig litegrann också!

Mästerskapet i PT

Här kan ni läsa artikeln om Mästerskapet i Piteå Tidningen.
Och tydligen så blir det ett nytt mästerskap om ett år!


Bildlista

Nu gör jag som nästan alla andra bloggare och lägger upp en bildlista. Startar den 1 mars, så håll utkik!

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


En riktigt trevlig helg

Startade helgen med en styrketävling. Och sedan bar det av till Luleå för hotellövernattning och party! Var iväg med Elli, Karro och Malin från jobbet. Tack för en jättekul helg!
Kom till Luleå strax efter 18. När vi kom på hotellet upptäckte vi att bokningen inte hade gått igenom, men dom hade rum kvar så vi fick oss våra rum ändå. Snabbfix innan vi gick tvärs över gatan och åt på Baan Thai, friterad kyckling och sötsursås för min del, avrundad med en halv portion friterade jordgubbar med glass. Så sjukt god glass har jag nog aldrig ätit förut! Gott var det, men jag mådde inte så bra i någon timme efter det. Blev nog för mycket friterat tror jag.


Elli och Malin.


Jag och Karro.

Sedan såg vi mello, spelade "Hur fan visste du det" och körde sanning och konka-loppan. Sedan blev det omfixning och så drog vi iväg ut på Cleo. Vi hade egentligen inte tänkt gå dit, men man fick gratis inträde då vi bodde på hotellet. Så vi gick dit. Men oj så lite folk där var. Och bara medelålders! Efter en timme typ så for vi och ställde oss i kön in till Allstar. Tänkte att det borde ju vara något bra om det är lång kö. Men då svek Malin och Elli och for till hotellet. Så det blev bara jag och Karro. Efter att ha kommit in så upptäckte vi att det inte fanns något dansgolv, kändes mer som en jättestor ungdomsgård. Och då fick vi sms av Malin att dom var på Cleos! Så vi försökte skynda oss dit, men då vi kom dit så fanns dom inte där. DÅ hade dom gått tillbaka till hotellet. Men jag och Karro dansa loss på dansgolvet och fick höra våra favoriter om och om igen! Och tydligen så var det en gubbe som trodde att vi var mer än kompisar, han såg det i Karros ögon. Haha! Vad folk kan få för sig egentligen. Vid halv 3 blev det Max innan vi gick hem och sov.

Imorse steg vi upp vid halv 10 och gick ner och åt frulle. Man fick grädda sina egna våfflor! Sjukt gott! Blev en till frukost, och så åt jag en till lunch! Man måste ju passa på när man kan sitta på frukostbuffé till kl 12!
En snabbrunda på stan innan vi åkte hem.
Och sen jag kom hem har jag suttit här och sett inspelade avsnitt på TV.

Nu ska jag spela ett spel från Zylom.se, var väldigt länge sen sist. Så då dödar jag en timme. Och sen kan det hända att jag faktiskt skurar!

Hälsomyt 5 - Mörk choklad är hälsosamtDen mörka chokladen innehåller många nyttigheter. De tillhör gruppen flavonoider som skyddar din kropp mot fria syreradikaler. Men i chokladen finns även ämnen som får ögonbrynen att höjas en aning. Visste du att ämnet andamin, som stimulerar samma mottagare i hjärnan som marijuana och det amfetaminliknande ämnet fenyletylamin, finns i choklad? Det kanske är därför man ibland känner en lätt eufori efter att ha mumsat på läcker choklad?
Välj i stället: Choklad är okej om du håller dig till en bit!

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011.


Mästerskapet

Nu är tjejernas Kraft & Hälsa Mästerskap över för denna gång. Imorgon är det killarnas tur.

Hur gick det då? undrar ni säkert. Det gick åt fanders. Nästan i alla fall. Efter en del avhopp var vi bara 6 tjejer som tävlade.
Jag kommer som inte ihåg hur många reps jag gjorde på varje gren, men det lär ju komma ut på Kraft & Hälsas hemsida inom kort. Hoppas det i alla fall.
Första grenen var marklyft, och jag var först ut. Såklart. När har man någonsin turen att få starta i mitten? Men jag gjorde bra ifrån mig, 34 reps tror jag det blev på 60 kg, vilket tog mig till en andraplats! Det kändes bra att starta så!


Sofie, grensegrare i marklyft.

Men sedan gick det utför. I bänk hann jag inte ens tiden ut innan dom lyfte upp stången för mig. Jag skulle ner och vila på bröstet då jag hade 20 sek kvar, men han som vaktade trodde nog att jag dog, för han lyfte upp den. Kändes lite surt, men jag hade nog ändå bara orkat 1, max 2 reps till. Men ändå.


Jag i bänkpress.

Sedan blev det bicepscurls, 17 reps tror jag, dåligt. Sen knäböj, vilket inte heller gick bra, men det är den jobbigaste grenen. Sedan var det paus i 20 min.


Zara i knäböj.

Då femte grenen skulle börja så vände dom på startordningen, så istället för att starta först gick jag ut sist.
Militärpress för först ut. Jag måste verkligen träna upp mina axlar, är så sjukt svag! Och det har jag alltid vetat om.
Sedan kom den grenen som gick fortast att klara av, nämligen chins. Hälften av oss klara minst en. Jag var så sjukt nära, det saknades kanske 2-3 cm. Kändes surt, men jag hade inte förväntat mig att klara av någon heller.
Sedan var det sista styrkegrenen, dips. Mäktade med 8 reps, varav den sista dömdes bort för att jag slängde lite för mycket med benen. Men det kändes sjukt skönt! 7 är ju inte heller fy skam!


Jag i dips.

Sedan blev det dags för mördargrenarna, stakning och rodd. Där körde man två och två mot varandra. Eftersom en tjej har lite taskig rygg så ställde hon inte upp i dom grenarna, och jag fick köra själv. Gick ut hårt i stakning, men efter 100 m vara jag helt slut. Gjorde 500m på 2.19 min. Betydligt bättre än då jag provade på första gången i måndags, då stakade jag på 2,32 min eller liknande.
Innan rodden fick vi 10 minuters paus, och det behövdes. Det brände så hemskt i bröstet på mig och jag började hosta. Men så är det att ha astma och vara lite förkyld.
Inför rodden så gjordes startordningen om igen. Nu var det den som låg sist som skulle starta först, den som låg bäst till startade sist. Just då så låg jag inte så bra till, utan fick starta först. Och ro ensam igen. Men det gick riktigt bra, och jag rodde 500 m på 1.58.9 min. Det var så bra att jag blev grensegrare! Zara var inte glad efter sin rodd, och jag förstår henne. Att komma tvåa och bli slagen med 1 hundradel kan inte vara kul. Hon rodde alltså på 1.59 min. Men jag slutade på topp, och det är väl det som räknas?!

Sofie hade flest grensegrar, och blev överlägsen vinnare med 112 poäng! Och Zara den rackaren kom trea! Heja tjejer!


Sofie med storbucklan och ett presentkort på Sportringen. Zara med lillbucklan.

Vi som kom 4-6 och blev utan buckla fick istället en t-shirt eller ett linne. Jag valde ett linne.
Det var det mästerskapet. Hoppas det blir ett nytt nästa år. För då ska jag se till att vara ännu starkare och uthålligare!

Just ja, jag blev 5a.

Läggdags

Nu tror jag att det mesta är gjort. Jag har lagt ner en massa kläder i resväskan inför imorgon, även skorna. Det enda som saknas är smink och hårgrejerna, men det kan jag ju inte packa ner förän efter tävlingen. Måste ju duscha och så. Så det får åka ner sist. Och medicinerna åker ner i handväskan imorgon också. Och när jag skrivit klart det här ska jag måla även min högra hand med mitt nya nagellack. Sjukt snyggt! Ni får se bild sen någon gång.

Hoppas ni alla håller tummarna för mig imorgon. 9:15 är det invägning. Sedan skynda hem för att äta frukost (spagetti och köttfärssås) och sedan tillbaka för att starta kl 10:00. Kommer bli sjukt spännande! Jag vet att jag inte är speciellt stark och inte kommer kunna slåss om förstaplatsen, men jag ska ändå göra mitt bästa och försöka klå Zara. Det är som mitt mål. Då får vi se hur det går. Har jag tid kanske jag slänger iväg en mobilblogg.

Sweet Dreams! Keep your fingers crossed!

Läggdags

Nu tror jag att det mesta är gjort. Jag har lagt ner en massa kläder i resväskan inför imorgon, även skorna. Det enda som saknas är smink och hårgrejerna, men det kan jag ju inte packa ner förän efter tävlingen. Måste ju duscha och så. Så det får åka ner sist. Och medicinerna åker ner i handväskan imorgon också. Och när jag skrivit klart det här ska jag måla även min högra hand med mitt nya nagellack. Sjukt snyggt! Ni får se bild sen någon gång.

Hoppas ni alla håller tummarna för mig imorgon. 9:15 är det invägning. Sedan skynda hem för att äta frukost (spagetti och köttfärssås) och sedan tillbaka för att starta kl 10:00. Kommer bli sjukt spännande! Jag vet att jag inte är speciellt stark och inte kommer kunna slåss om förstaplatsen, men jag ska ändå göra mitt bästa och försöka klå Zara. Det är som mitt mål. Då får vi se hur det går. Har jag tid kanske jag slänger iväg en mobilblogg.

Sweet Dreams! Keep your fingers crossed!

Stress!

Hade ju planerat att jag skulle hinna så mycket idag efter jobbet. Det skulle målas snygga naglar, det skulle mås gott, det skulle packas och lagas mat. Istället har jag jobbat till 16:30. Då jag kom hem gjorde jag mat och åt den. Har hunnit ta bort det gamla gröna lacket från tårna och målat baslack på fingrarna. Nu är det dags att fara iväg till Norrfjärden.
så det blir att kvällspacka och fixa det sista. Får väl måla naglarna på hotellrummet imorgon, men dom kommer ju inte bli lika snygga som jag hade tänkt mig. Nåja, jag blev ju några kronor rikare! Kanske unnar mig en drink på krogen imorgon för den slanten!

Tävling!

Jag är med och tävlar hos Evelina i samarbete med lyxigaplåtburkar.seJag har länge suktat efter burkar med roligt och udda utseende. Att få fylla dom till brädden med en massa godsaker och ge bort till sina nära och kära, finns det någon bättre present än just det?!

Igår handlade jag


Tröja på Gina Tricot.


Träningshandskar på InterSport. Inga fler fula förhårdnader!


Nagellack på Kicks, china glaze sexy silhouette.


Chokladbok på bokrean på Akademibokhandeln. Här ska det chokladbakas!

Morgonfrilla


Vad tror ni om denna frilla på lördagkväll?!

Piteåshopping

For iväg till Piteå efter jobbet med Annika i hopp om att hitta något snyggt att ha på sig på lördagkväll. Tror ni jag lyckades? Nej då. För en bakverkströja och träningshandskar passar nog inte så bra. Så imorgon blir det att rota runt i Zaras garderob i hopp om att finna det rätta plagget! Hittar jag det inte blir det något så enkelt som jeans och en top av något slag.

Gissa vem som har gått och börjar bli förkyld? Så nu dricks det c-vitamin och echinaforce. Och eftersom jag har hostat sen i söndags så kör vi på astmamedicin ett tag också. Hoppas det ger med sig till på lördag, är ingen hitt att träna då man inte är frisk.

Nu ska jag iväg till AA och se film. Chao!


Måndagens träning

Ja, jag var ju iväg på Kraft & Hälsa med storerbror i måndags. Ni funderar kanske över hur det gick? Jag tycker det gick ganska bra, men jag känner att jag inte tog i allt jag hade i en del grenar. Jag tycker att knäböj är en av dom tråkigaste grenarna, så därför gick det väl inte superbra på den. Men på lördag lär man ju vara betydligt mer explosiv. Men i övrigt så gick det mesta bra. Tog PB i allt tror jag, men jag har ju aldrig kört på tid förut. Har bara gjort så många jag orkat, eller 10st, sedan har jag vilat. Nu var det ju bara att pumpa tills man var slut, vila 5 sekunder och så pumpa lite till. Dipsen är jag nog mest nöjd över! Kändes som att jag kanske hade orkat en till, men jag var redan så nöjd med mig så jag slutade. Det enda som inte gick så bra var väl kanske stakningen, men det var ju första gången jag provade det, så jag skyller på det. Och utmattning.

Färdigfixat

Nu hoppas jag att jag har fixat allt med den nya bloggdesignen. Upptäckte att nästan allt jag hade fixat klart igår bara försvunnit. Så som rubrikerna i menyn på alla andra sidor än framsidan, eller startsidan. Men nu har jag fixat allt det, så jag hoppas att även ni kan se det.

Nu ska jag strax se Cougar Town. Sedan blir det godnatt.

Nyklippt


Idag efter jobbet så var man till Vidsel och klippte sig hos Amanda. Tack! Blev jättenöjd! Tänk vad långhårig man hinner bli på 6 veckor!


Klippte ganska mycket kortare på höger sida, medan jag behöll nästan all längt på vänster sida. Tog även bort det mesta från nacken, störde mig litegrann på det faktiskt.

Här hittar ni bilder från sist då jag klippte mig.

Ny design

Nu har jag äntligen ändrat på bloggdesignen! Man kan ju inte ha jultema hur länge som helst. Så nu blev det alldeles nytt och fräscht! Men det kommer att ändras sen igen, det är lite för rosa för min smak, men jag har pillat med den här suuuperlänge så jag orkar inte göra om allt.


Gammal design.


Ny design.

Hårdträning ikväll

Ikväll ska jag iväg och träna med storebror på Kraft och Hälsa. Ska bli intressant att se hur det kommer att gå, och om han märker någon skillnad på mig och mina stora muskler. Det är ju en dryg månad sen han hjälpte mig att komma igång. Eftersom vi ska köra igenom allt (hoppas jag) så lär jag ju ha lite träningsvärk några dagar framöver. Och det här kommer bli min enda träning den här veckan, för jag måste vila upp musklerna ordentligt inför lördagen. Musklerna behöver 48 timmar på sig för att bli "friska" efter att ha blivit utpumpade.

Efter träningen blir det att dö i soffan och äta mammagrynsgröt. Kanske lyxar till det med en äggmacka! Och så blir det nog att fara och sola innan. Måste ju vara brun och snygg på lördag!

093

Som en del av er vet så räknar jag bilarnas registreringsnummer. Det är en lek som är rikskänd, eller vad jag då ska kalla det. Det hela börjar med att man ska se en bil med regnr 001. Nästa bil ska ha 002, sedan 003 osv. Men man måste se dom i ordningsföljd. Om jag till exempel är ute och kör bil och ska se 015, så möter jag 016 och precsi efter det 015, så får jag inte räkna 016 om jag inte kan se den efter jag sett 015.

Nu är det så att jag i ett halvårs tid ska se 091. Och jag har sett alla nummer på 090 som går att se, utom just 091. Det har varit psykiskt jobbigt! I fredags då jag gick till jobbet i godan ro så gjorde jag som jag alltid gör, kollar regnr. Så såg jag 091 och höll inte på att reagera. Efter två sekunder insåg jag att det var 091 jag såg! Blev så glad att det var inte sant! Skickade ett sms till både mamma och Jennifer, som båda räknar nummer. I samma sekund som jag skickat iväg det kommer 092 farandes! JIHAA!!! Det gjorde min dag kan jag lova!
Och det mest roliga var nästan att innan jag såg 091 såg jag 094. Och efter jag sett 092 såg jag 095. Inte dåligt, men istället för 095 skulle det ju ha varit 093.

Nu vet jag ju att alla övriga 090-bilarna finns på byn, så jag hoppas inte det dröjer så länge innan 093 uppenbarar sig för mig, igen.

Hälsomyt 4 - Ägg höjer det farliga kolesterolet

Sedan några decennier har experterna varnat oss för att äta ägg i stora mängder eftersom ägg innehåller mycket kolesterol. Men ny forskning visar att ägg innehåller det goda kolesterolet, HDL, som sänker det onda kolesterolet, LDL. Så vi kan visst äta ägg med gott samvete. Däremot, skriver experterna i Hjärnkoll på maten, bör vi i stället ha fokus på en annan kolesterolfälla: chips, kakor och färdigmat - där det ofta kryllar av härdade fetter och transfetter, alltså farligt kolesterol.
Välj i stället: Fortsätt äta ägg! I ägg finn mineraler, vitaminer och fett av bra kvalitet. Ett normalstort ägg innehåller bara 75 kalorier, mindre än hälften så många kalorier du får i dig om du petar i dig en risifrutti. (Och gissa vad som håller dig mätt längst?) En omelett eller två kokta ägg till frukost - eller ett kokt ägg till mellanmål - gör att du känner dig mätt längre. Högt kolesterol får man inte av ägg, det får man av att överäta. Bättre kost och mer motion råder oftast bot på högt kolesterol. Har du en ärftlighet för högt kolesterol bör du uppsöka läkare för att eventuellt få medicin.

Ingen A-kassa

Fick ett brev hem i torsdags från A-kassan. Och gissa vad som står där? Att jag INTE har rätt till ersättning, för jag jobbar FÖR MYCKET. Jag jobbar inte heltid, hur i hela helsike kan jag jobba för mycket då?Jag jobbar alltså i snitt 5 timmar för mycket per vecka för att kunna få ersättning. Om jag jobbar så här mycket i typ ett år, då kan dom höja min normalarbetstid och då kanske jag kan få ersättning. Eller om jag börjar jobba mindre, då sjunker min normalarbetstid och då ligger jag under 23 timmar. Då har jag rätt till ersättning igen. Hur himla sjukt är inte det här?! Jag trodde i mitt stilla sinne att så länge man jobbar deltid, alltså mindre än 100%, så hade man rätt till ersättning. Tydligen inte.
Berättade det för en kompis, och hon hade också varit med om det. SÅ SJUKT!

Det är ju inte så att jag inte överlever på min lön, det gör jag. Men ändå, principen. Tänk om jag var ensamstående med 3 barn eller så, då hade inte pengarna räckt lika länge. Tycker verkligen synd om dom som råkar ut för det här och kanske sitter i just den sitsen. Hur klarar dom det?

Lördagen

Igår jobbade jag 6:45-15:15. Sedan skyndade jag mig hem, bytte om och for iväg och tränade. Måste faktiskt säga att det gick ganska bra, inga PB direkt, men ett ordentligt pass! Ibland känner jag inte att jag orkar eller ids göra mer än 2-3 set. Men igår blev det 4 set på både marklyft och militärpress. Och 3 set på chins och dip. Då kände jag mig så nöjd med träningen att jag totalt glömde bort att ro! Kom på det då jag satt och surra med Annika då vi såg på TAIFs herrar spela innebandymatch (både herr-o och damlaget vann!). Nåja, jag får ro av bara den imorgon istället. Då ska jag nämligen iväg med storebror på KH-gymet och träna igenom hela programmet en gång. Sedan blir det nog ingen mer träning innan tävlingen på lördag. Blir nog bara någon promenad under veckan.
Lite typiskt är det ju, då jag bara har korta skift i veckan. Jag har ju verligen tid att träna då utan att stressa. Men men. Jag fyller upp veckan med annat istället. Som en hårklippning och ett stadsbesök. Sen får man väl ligga i soffan och se serier och filmer istället! Har ju en lista på filmer jag måste se.

Nu ska jag klä på mig, mina fötter fryser. Jag får inte vara kvar i pyjamasen hela dagen idag också, bärjar ju jobba kl 14.

Kraft & Hälsa Mästerskapet

Jag har ju skrivit förut att jag just nu tränar inför en tävling, men jag har aldrig kommit ihåg att skriva vad det är för något. Så här kommer det nu för er som inte redan visste det. På lördag smäller det! Håll tummarna för mig då!


Tävlingen är öppen för alla medlemmar på K & H, för de som ej är medlemmar kostar det 150:- att delta.  Män, kvinnor, nybörjare och rutinerade, alla är välkomna att delta! Det kommer att tävlas i 9 olika övningar men man behöver inte delta i alla övningar. Det kommer att utses både grensegrare och totalsegrar inom de olika klasserna. Det kommer att vara en klass för damer och en för herrar.

Så går det till
Man ska i varje övning göra så många repetitioner som man orkar på den angivna tiden på ett set. Belastningen utgår alltid ifrån din egen kroppsvikt (KV). Vägning kommer att ske på K &H innan vi drar igång.  I Rodd och Stakning är det 500m på så kort tid som möjligt som gäller.

I varje gren utdelas det poäng.
1:a 15p, 2:a 12p, 3:a 10p osv ner till 2p. Vid oavgjort resultat går segern till den person som väger mest. Man måste ha genomför minst en repetition för att få kunna få poäng. När alla grenar är genomförda så räknas poängen samman och en vinnare i varje klass utses. Förutom äran kommer även priser att delas ut.

 1. Marklyft (Herrar på 150% av egen kroppsvikt & Damer på egen kroppsvikt)
  Lyftet påbörjas från marken. Lyftaren skall stå tydligt upprätt i slutet av lyftet. Vikterna skall ta i golvet mellan varje repetition. Det är inte tillåtet att byta grepp under momentet. Lyftaren får aldrig släppa stången för att resa sig och vila. Tiden mellan repetitionerna får vara hur lång som helst bara stången aldrig släpps. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna både i bottenläge och toppläge. Bälte och magnesium är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 90 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 2 deltagare åt gången.
 2. Bänkpress (Herrar på egen kroppsvikt, damer på 50 % av kroppsvikt)
  Momentet startar genom att händerna greppas kring stången, som lyfts ut. Det bredaste greppavståndet mellan lyftarens pekfingrar är 81 cm.(båda pekfingerna måste vara innanför 81 cm markeringarna)På domarens signal (då armarna är helt utsträckta i armbågslederna och stången är i balans) sänks stången ned till bröstkorgen. I den följande pressen skall armarna fullständigt sträckas ut i armbågslederna. Lyftaren skall ligga på rygg så att huvudet, skuldror och minst 50% av sätet är på bänken, i annat fall blir repetitionen underkänd. Stången skall tydligt vidröra bröstkorgen, utan att “studsas”.Bålen och benens position skall vara stilla och rörelsen skall utföras i ett kontrollerat tempo. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 75 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 1 deltagare åt gången.
 3. Bicepscurl (Herrar på 50 % av kroppsvikt, damer på 30 % av kroppsvikt)
  Stången lyfts ut från ställningen och tävlingsmomentet startar med armarna hängande rakt ned. Både rumpa/ländrygg – bröstrygg och bakhuvudet ska ha kontakt med vägg/stolpe under den koncentriska fasen. På domarens signal påbörjas den första curlen. Repetitionerna skall utföras i ett lugnt och jämnt tempo, utan gung på kroppen, vare sig i ländryggen eller i knäleden. Armarna skall mellan varje repetition vara fullt utsträckta – och skivstången skall vidröra hakans spets i toppläget. Det är dock tillåtet att skjuta fram hakan något, men ej sänka densamma. Tempot skall vara lugnt, med tydligt stopp i bottenpositionen. Lyftaren har 75 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 1 deltagare åt gången.
 4. Knäböj (Herrar på kroppsvikt & Damer på 75% av egen kroppsvikt)
  Efter huvuddomarens signal skall lyftaren böja knäna och sänka kroppen så att lårens översida vid höftleden, (vecket), kommer i linje med knäledens översta punkt.
  Från denna ställning skall lyftaren resa sig till upprätt ställning med raka ben. Bälte är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 90 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 1 deltagare åt gången.
 5. Militärpress (Herrar på 50% av egen kroppsvikt & Damer på 30% av egen kroppsvikt)
  På domarens signal påbörjas den första pressen från bröstkorgen till helt sträckta armar. . Fullt sträck i armbågen i toppläget. Inget gung eller benjuck tillåtet. Kroppen får inte luta för mycket bakåt, utan ska vara så rak som möjligt. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 75 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 2 deltagare åt gången.
 6. Chins (Herrar & Damer på egen kroppsvikt)
  På domarens signal påbörjas den första chinsen.
  Max sträck i bottenläget, hakan över räcket i toppläget och inget gung eller sprattel tillåtet. Rörelsen ska vara med armbågarna utåt och inte framåt. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge. Det inte är tillåtet att ”föra” benen under repetitionen. Man kan ha endera böjda ben eller raka ben, men får inte förändra detta under omgången. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 75 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 1 deltagare åt gången.
 7. Dips (Herrar & Damer på egen kroppsvikt)
  På domarens signal påbörjas den första dipsen. Armbågen minst i höjd med axeln i bottenläget. Fullt sträck i armbågen i toppläget. Inget gung eller sprattel tillåtet. Kroppen får inte luta för mycket framåt, utan ska vara i det närmaste upprätt. Tempot får inte vara högre än att domarna tydligt kan se vändningarna och att kroppen hålls i korrekt läge. Endast magnesium är tillåtet som hjälpmedel. Lyftaren har 75 sekunder på sig att genomföra så många repetitioner som möjligt. Genomförs 1 deltagare åt gången
 8. Stakning Momentet genomförs på en Concept2 SkiErg. Deltagaren skall så snabbt som möjligt staka sig 500m. Maskinen skall stå på maximalt motstånd. Genomförs 2 deltagare åt gången.
 9. Rodd Momentet genomförs på en Concept2 Modell D. Deltagaren skall så snabbt som möjligt ro 500m. Maskinen skall stå på maximalt motstånd. Genomförs 2 deltagare åt gången.

Momenten kommer att genomföras in ovanstående ordningsföljd.

Deltagarordningen kommer att lottas. Innan 5:e momentet kommer deltagarordningen att vändas. Inför moment 9 kommer ordningen gå efter dåvarande placering i totala poängen. Exempelvis kommer de två som ligger bäst till att ro sist.


Världens bästa flickor

Ronja, 5 månader.
Isabelle, 1 år och 7 månader.

NEEEEEEEJ!!!!!!!

Insåg just nu att jag har glömt att söka till Robinson 2011!! NEJJ! Snyft och snörvel... Hur kunde jag? Jag var in för typ en månad sen om inte mer och hade tänkt göra det, men jag tänkte att den 14 februari är det ju länge till, jag hinner slipa till ansökan lite först. Tror ni jag kom ihåg det? Nej...


Konad Nails

Hittade en blogg som visade skitsnygga naglar, och hänvisade till något som kallas för Konad Nails. Här kan ni titta på en video på youtube.com.

Måste faktiskt säga att det inte alls var lika lätt för mig som det var för henne på videon, jag fick göra om och göra om hela tiden, det ville inte riktigt fastna. Det var som att vissa mönster gick lättare, men jag vet inte. Jag är nog väldigt ovan än. Men övning ger färdighet!

Köpte grejerna på Nelly.com, och jag måste säga att snabbare leverans har jag ALDRIG varit med om! Jag skickade iväg beställningen söndagkväll vid 20-tiden, och i tisdags kom det. Härligt! Heja Nelly.com!

PB i bänk

Steg upp 7:35 idag. Vet ni hur fruktansvärt härligt det kändes att lägga sig i soffan, se TV och äta frukost den tiden på morgonen? Solen sken utanför fönstret och bara känslan över att inte ha sovit bort hela morgonen var riktigt härlig! Inte för att jag kommer stiga upp 7:30 varje ledig morgon, men ibland som omcäxling kan det ju vara skönt.
Steg upp 7:35 för att jag skulle hinna iväg och träna innan vi skulle och gratta Johan. Antog att det skulle bli mer stressigt om jag skulle fara efteråt. Nu kan jag sitta här i nästan två timmar och lalla runt.
Personbästa i bänk idag! Härligt! Igår var det PB i dips, idag gick det inte alls. Men jag skyller på att jag tog ut mig rejält på bänkpressen. Johan tror jag att kan komma topp 5 i dips om jag håller mitt PB (eller förbättrar), och det lät ju lovande! Men jag vågar inte tro på någonting.
Nu ska jag googla om kolhydratladdning, så jag vet hur jag ska äta så här veckan innan tävlingen.

Grattis Johan

Grattis älskade storebror på 27-årsdagen!

Inte mycket gjort

Idag har man inte gjort mycket alls. Vaknade runt 10 imorse. Såg ett avsnitt av Medium innan jag åkte ner på byn. Ett träningspass, där jag ökade på dipsen! Yey, det är jag glad över! Sen hem och duscha, se Cougar Town och så iväg på jobbet.
Nu sen jag kom hem från jobbet har jag sett två avsnitt av CSI:Miami, slagit in paket, klippt och klistrat och ätit kvällsfika.


Jag på Tallinn-kryssningen. Snygg, eller nå?

Nu ska här borstas tänder, läsa lite och sen sova. Ska upp tidigt imorgon och iväg på gymet innan det blir kalas!

Kvinnor kan!

Idag har jag gjort både mycket och lite. Har sett en massa inspelade avsnitt som mamma har här hemma på boxern. Sen har jag även hunnit baka och möblerat om lite. Mamma har länge velat ha hjälp med att byta plats på två sängar. Idag när jag var ensam här hemma i Vidsel så tänkte jag att jag skulle överraska henne och byta plats på dom. Började med att slänga ut allt ur "min" säng, sängkläder, spånplattor och ribberna. Sen la jag den på sidan och lyfte upp den med axeln. Så började jag sakta men säker krångla mig ut ur rummet, ut mot hallen och skulle sen in i tvättstugan för att slutligen hamna i förrådet där det skulle byta plats med en annan säng. När jag kommit mig så jag stod halvvägs in i tvättstugan tog det stopp. Och sen satt jag fast! Höll inte på att få lös sängen, men tillslut lyckades jag. Gick då lite längre, så fotgaveln hamnade i hallen, och så tog jag huvudändan in i tvätstugan först, då gick det bättre. Hamnade tillslut i förrådet och fick ställa ner sängen igen. Så var det den andra sängen då. Det är en sn där säng som är en stor resårmadrass man bara skruvar fast benen på. Den var lite jobbigare att handskas med, eftersom jag inte fick något riktigt grepp om den. Men vips, så låg den på sidan i "mitt" rum. Så var det bara iväg i garaget för att hitta en insektsnyckel (heter det så?) för att kunna skruva bort benen. Det är nämligen så att mamma har tänkt lära Isabelle att sova i en stor säng. Så småningom måste hon ju det, hon kan ju inte sova i spjälsäng hela livet. Så när den dagen kommer är hennes (mitt gamla) rum redo med säng och allt.

Har tagit kort med mobilen på det, men dom får ni se imorgon eller så. Nu ska jag gå och sova.
Och just det, jag blev ledig ikväll! 30 pers hade checkat ut tidigare på hotellet, så då ringde Sara och sa att jag fick vara ledig om jag ville. Så jag och mamma har sett TV ikväll

Och ska jag berätta en sak till? Jag har aldrig klivit ur pyjamasen idag! Så skönt!

Dött internet

Mitt internet har dött hemma. Eller så är datorn knäpp. Vet inte vilket. Satt länge igåkväll och klicka än hit än dit, skrev in lösenord och greja men inte att jag fick något internet för det. Man känner sig sjukt handikappad utan internet, och hur sjukt är inte det egentligen?!

Blev uppväckt av Jimmie imorse, han ringde redan 5:30 och undrade om inte jag kunde börja lite tidigare idag, hon som skulle börja 6:45 var sjuk. Så där rök min "sovmorgon". Och tror ni att jagh lyckades somna om sen? Nej då, jag låg och halvlura fram tills klockan ringde (ja, jag kom faktiskt ihåg att ställa om alarmet).

Slutar 15, då går jag hem och packar och åker sen till Vidsel, jobbar på Hotellet ikväll. Och imorgonkväll också. Så jag måste fundera vad jag ska göra hela dagen imorgon i Vidsel, men jag tror nog att jag ska se lite Supernatural som mamma spelat in sen flera månader tillbaka. Så hon får börja radera litegrann. Är väl en sisådär 10 avsnitt eller så.

Nej, nu börjar min 30-minuters rast att ta slut.

Älvsbyn är tydligen bara skit ändå

Läste just ett inlägg på Daniel Paris blogg. Kommer kopiera in texten här eftersom det inte finns någon länk till inlägget. Jag tyckte det var så kul då jag fick höra han på radion, och extra kul då det var för Älvsbyns Gymnasium. Nu tycker jag det bara är skit!

Dålig stil Älvsbyns Gymnasium!

Åh gud va jag är irriterad just nu!

Vart börjar jag? okej vi kör bara. Igår var jag inne på facebook när en söt bloggläsare klickade upp mig på chatten och skrev att hon gillade min radioreklam, självklart så tackade jag så mycket för den fina komplimangen och då sa hon något i stil med att "det är så häftigt att det är just min skola du gör reklam för också!"...då blev jag lite fundersam. Ni förstår, den enda radioreklamen jag spelat in är nämligen den som går på radio just nu och som är för Finest.se iphone app.

Då berättar hon att hon hört reklamen på Spotify och att hennes mentor i klassen spelat den för hela klassen. En reklam där en röst säger något i stil med "Det är Daniel Paris här" och gör reklam för deras gymnasieskola. Hon visade mig även en blogg där en tjej från skolan bloggat om reklamsnutten. Rektorn på gymnasiet vill inte prata om det och reklamföretaget som producerat reklamen Molly.se erkänner att det inte är jag som pratar utan en kille som härmar mig och säger att han är jag! De sa något i stil med att de borde kollat med mig, men inte gjort det.

Herregud jag vet inte vad jag ska säga. Om det är något jag verkligen brinner för så är det utbildning. Jag ställer upp på så mycket skolarbeten som jag kan och hinner med, går själv på Universitetet och bloggar titt som tätt om hur viktigt det är att utbilda sig som ung. Att en gymnasieskola som egentligen bara kunde lagt upp det för mig, frågat mig om jag ville göra en reklamsnutt för dem och med väldigt stor chans fått ett ja från min sida skiter fullständigt i det och använder mitt namn och en kille som HÄRMAR min röst för att locka folk till sin skola gör mig så himla ledsen och upprörd att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Älvsbynsgymnasium, hur har ni tänkt egentligen!? Åh vad är det som händer med världen...är verkligen jätteledsen just nu...


Marmorerade naglar - Water Marbling

Hittade den här videon på Blogg.se´s startsida i veckan, och fredagkväll då jag satt ensam hemma var jag ju bara tvungen att testa! Och så coolt det blev!


Ni får ursäkta kladdet runt om, jag hann bara ta bort det värsta. Men visst blev det snyggt?! Blev mest nöjd med ringfingernageln!

Hälsomyt 3 - Fullkorn är bra

På många brödpåsar står det fullkornsbröd, men i många av sorterna har de hela kornen malts ner till mjöl vilket gör att kornen förlorat det värdefulla skalet. Mjölet som blir kvar omvandlas till sockermolekyler.
Välj i stället: Fullkorn är hälsosamt - om du väljer rätt produkter med hela korn. Sök efter sådana produkter i till exempel brödhyllan.
Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011.

Ledig fredagkväll

Kan ju inte säga att det är länge sen jag hade en ledig fredagkväll, för det hade jag förra fredagen. Men det hör till ovanligheterna. Är ju antingen och jobbar eller på blåset i Nnorrfjärden. Men ikväll har jag varit hemma i Älvsbyn.
Först åt jag middag nr 1, en varm macka. Sedan var jag och tränade, och när jag kom hem åt jag middag nummer 2, kyckling med sötsursås. Gott! Sen har jag sett på CSI:Miami och House och fixat nya fräsiga naglar! Men dom får ni se först på söndag, har varken tid eller ork att visa er nu. Ska upp på mindre än 7 timmar, så jag vill hinna sova åtminståne 6 timmar.
Jag och Stina har suttit och pysslat med en lek till lägret imorgonkväll. Kommer bli så skoj!
Nej, godnatt på er folket! Hörs igen på söndagkväll.

Disken

Innan jag lägger mig ska jag ta hand om disken. Det är fredag imorgon och jag är kvällsledig! Blir tyvärr inget blås, då vi har läger hela helgen. Inte ofta man har en ledig fredagkväll. Och eftersom jag nu har det ska jag bara mysa då. Alltså ska disken undan nu ikväll, för imorgon hinner jag inte innan myset börjar.
Jobbar till 15:30 imorgon. Ska iväg och sola då och sen ska jag träna med Malin och Elli (hoppas jag).
Måste bara visa mina småfula händer. Inte får man vackra händer av att träna kan jag lova. Men det är värt att få lite fula händer då man vet och känner att man presterar och bli bättre/starkare!
Under träningen idag så gick mina förhårdnader sönder.
Efter duschen kunde jag dra bort allt lösskinn. Och under den gamla förhårdnaden gömmer sig... Nya förhårdnader!
Jag måste verligen komma mig till stan snart och få prova ut nå träningshandskar, så här kan man ju inte ska ha det, det gör ju ont att träna faktiskt.
Nej, disken var det va?!

Sen natt/tidig kväll?

Ja, ibland undrar jag var man drar gränser för tidig morgon eller sen natt. Efter att jag hade jobbat klart igår och inna jag hade tagit mig hem så var klockan 2:20. Och innan jag hade lagt mig, läst och släckt lampan var den nog 3:15. Så då börjar man fundera. Somna jag halv 4 inatt, eller halv 4 på morgonen?

Jag själv drar nog gränsen där vid halv 4 ungefär tror jag. Halv 4, 4 på morgonen. Eller? Hmm.. Jag kanske somnade halv 4 inatt? Jag vet inte riktigt. Men jag vet med säkerhet att halv 5 är på morgonen. Men 4, är det morgonen eller natten?

Vaknade av att Annika skickade ett sms efter 8 någongång, men jag var för trött för att orka svara. Hade tänkt skicka Nej, men skickar jag sms är jag ju vaken. Så jag strunta i det. Istället ringer hon och väcker mig 9:25. Tack Annika, det var den sovmorgonen! Nä, men det passade alldeles utmärkt, annars har jag inte hunnit med den här dagen. Såg Glee med mamma, åt frukost och for hem till Älvsbyn. For och träna, åt sen lunch och läste bloggar. Hoppade i duschen, och när jag kom ut därifrån var det bråttom. Blåsa håret torrt och snabbplatta det, sen iväg på jobbet. Och här sitter man nu på rast.

Vad gör ni ikväll? Själv jobbar man till 21:15.

Lugn onsdag

Igårkväll satt vi i flera timmar och planerade lekar till helgens läger. Kommer bli så kul! Det tog tid, men det kommer säkert bli kul för barnen! Det skulle jag tycka om jag fick vara med.

Sitter i Vidsel och gör ingenting. Jag och mamma har sett tv avsnitt av Medium, men sen blev hon så trött, s hon har powernapat en stund medan jag har suttit och läst bloggar. Nu är hon i telefon, så vi ska nog se klart Mediums andra säsong nu skulle jag tro. Kanske borde fixa sig lite lunch också, är inte hungig men man ska ju äta frukost, lunch och middag. Och två mellanmål. Men en lättlunch ska man väl kunna ordna sig.

Är så himla nöjd med mig själv och början på den här veckan! Har inte ätit en enda godis eller sötsak på två dagar! Och har faktiskt ätit båd frukost, lunch och middag! Hel nöjd är jag! Men sen så har jag ju haft magen i olag, så det har ju såklart bidragit till att jag inte velat stoppa i mig någonting. Uddens kanellängd som låg framme på jobbet i måndags är sjukt god, men jag kände inte all jag ville ha, bara för att jag inte mådde bra. Igår var jag inte ens sugen på något. Vi får väl se hur det går idag, har redan känt hur gott det skulle vara med en smulkaka, en chokladtryffel eller en bit brunkaka, men jag har inte tagit något. Magen mår bra idag, så jag ska väl inte ropa hej riktigt än.

Hur sexig är du?

Sexy sexy. Ojoj du kittlar människors fantasi på ett sexigt sätt. Många tycker om dig och du är en medelpunkt på alla fester. Du är inte en fullfjädrad sexbomb men trots det har du oändliga möjligheter att sexa upp i stort sett vem du vill.

Vill du också göra testet? Gå in här.

Kommentera sen och säg hur sexig DU är!

Grymt bra!

Yey! Hur glad tror ni inte jag blev idag på träningen? Jag klarade nämligen av 1x1 dips UTAN hjälpvikt! Alltså, 2 riktiga dips! Sjukt glad och supertaggad jag blev efter det! Synd bara att jag hade tränat klart då. Nästa träning blir på torsdag, så då får vi se om jag orkar någon fler, eller om jag backar.

Nu ska jag plocka ihop och städa till här lite innan man får middagsgäster.

Vilken sort föredrar du?

då jag var i Kåbdalis i helgen så upptäckte jag att det är ganska mycket socker i Kelloggs All Bran, trots att det sägs att det är så bra. Så nu imorse då jag stod och höll på att fixa frukost så kom jag på att jag har ett paket med vanligt Corn Flakes hemma. Så jag började jämföra, och detta är resultatet:


All Bran har lite mindre kalorier och kolhydater, men innehåller samtidigt mer än dubbelt så mycket socker!
Så nu börjar man ju fundera över vad som är bättre att äta.
Corn Flakes, för att det är lite socker i det, eller
All Bran, för att det är mindre kalorier och innehåller betydligt mer kostfibrer.

Jag tycker ju inte alls om smaken på vanligt Corn Flakes och hur mjuka dom blr efter att ha legat i fil ett tag. All Bran äter jag, just nu, för att det har god smak och inte blir till smågryn i fil, det håller ihop. Men jag tror jag ska försöka leta i flinghyllorna och se om jag hittar någon annan sorts fullkornsflingor som inte innehåller en massa onödigt socker.

Och en annan sak jag måste berätta som jag såg på affären i morse. Flingor som är fyllda med choklad och/eller nougat! Hur sjukt är inte det? Ska vi börja trycka i oss själva och våra barn godis till frukost! Hallå? Vars är världen på väg egentligen?!

37,6

Har inte mått väl på hela dagen, speciellt inte sen efter middagen. Har fått kramp i magen lite då och då. Inte värst farligt då det bara har hållt i sig kanske 5 sekunder, men det har inte varit speciellt skönt. Att jobba i ett evigt surr och inte må helt hundra är inte någon hit. Men nu är jag hemma, och är ledig i två dagar! Eller ja, onsdagkväll ska jag jobba på Hotellet, men det är ju ett helt annat jobb i en helt annan miljö. Och tills dess tror jag dessutom att magen ska må bättre igen, så då är jag fit for fight!

Nu ska jag lägga mig och se på CSI som jag precis spelat in. Kanske värmer frökudden och lägger på min onda mage, tar två panodil och mår gott. Kollade precis om jag hade någon feber, vilket jag otroligt nog hade. 37,6 grader ligger den på, vilket betyder lite feber för mig som är en lågtempare. Inte konstigt att jag kände mig lite febrig på jobbet.

Imorgon kl 11 drar jag iväg med Annika och Anton på polargymet och tränar.


Dumma Lotta

Min mage mår INTE bra idag. Men det var väl inte så svårt att räkna ut med tanke på hur jag och mamma har levt i helgen. Liggandes på rygg och ätit en massa socker. Huvva, inte bra.
Men nu är det skärpning från och med idag. Igen. Jag vet. Men jag måste börja leva som vanliga människor, leva på riktig mat och inte på socker. Och nu har ju faktiskt magen sagt sitt, så det är väl bäst jag lyssnar på min kropp.

Om två timmar är man på jobbet, hur jobbigt kändes inte det efter 3-dagars ledig helg? Men imorgon ska jag ha sovmorgon. Ska städa och träna och på kvällen kommer det två roliga prickar hit som ska käka middag och sen ska det planeras lägeraktiviteter! Och det låter ju rätt bra tycker jag.

Nu ska jag skicka iväg en Ellos-beställning tror jag. Sen blir det lite pappersplock eller så innan jobbet.

Tack för tipsen!

Tack för tipsen på mobiler. Jag har faktiskt funderat på antingen en iPhone eller en Samsung av något slag. Men jag har inte bsetämt mig än. Önskar man kunde få låna hem mobiler en vecka eller så, så man får prova och känna efter om man trivs med dom. Men jag får väl gå in på någon Telia-affär eller så och knappra lite på dom. Kanske måste fara och hälsa på brorsan och fingra på hans iPhone ett tag.

Mamma sitter och gör hemläxa, hon ska föreläsa imorgon. Själv sitter jag här vi datorn och väntar på att hon ska bli klar. Har varit i Kåbban sen mitt på dagen i fredags. Och vad har vi gjort sen dess? Ätit gott av alla de slag, sett på Medium, tagit en promenad till affären. Duschat, bastat och gjort slingor i håret. Ja, det är nog allt det.

Igår såg vi på Melodifestivalen såklart! Heja Danny som gick vidare direkt! Swingflys låt var ganska medryckande, Pernillas var jättefin men passade inte alls in i Mello-samanhangen. Sen så hoppades jag på "Karlsson på taket" som Elli så vackert uttryckte hans framträdande. Han som hade en flanellskjorta och rufsigt hår. Kommer inte ihåg vad han hette, men det var bidrag nr 6. Han hejade jag på, men han kom ju inte ens med till Andra chansen. Nåja, det var ändå hyffs bra bidrag som gick vidare.

Hälsomyt 2 - Lättprodukter är bra för viktenTrots att vi sett en lättproduktsexplosion och folk oftare väljer dessa varor ökar fetman i samhället i stället för att minska. Idag pratar man mer och mer om socker och korta kolhydrater som den stora boven. Lightprodukter innehåller ofta mycket socker för att göra smaken godare och många produkter innehåller dessutom höga halter av salt. Saltet tillsätter man för att reducera det söta.
Många luras av att det står light på produkten. Man tror att man kan unna sig extra mycket vilket gör att man får i sig lika många kalorier som om man ätit som vanligt. Smaksatt lättfil tillsammans med smaksatt Kellogg's special K marknadsförs som en bra start på dagen och ett hälsosamt alternativ för att gå ner i vikt. "Du skulle lika gärna kunna börja dagen med två burkar Coca-Cola," skriver Martin Ingvar och Gunilla Eldh i boken Hjärnkoll. Båda alternativen innehåller lika mycket socker.
Välj i stället: En liten portion av fet 10% naturell yoghurt. Strö några osaltade nötter ovanpå så har du en frukost eller ett mellanmål som gör att du känner dig mätt längre.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011.

Photoshop

Tänk vad mycket man kan göra i Photoshop, bara man kan. Hittade tillslut det jag sökte, även om det inte vart riktigt bra.


Ny mobil

Jag har länge tänkt köpa en ny mobil, men eftersom min nuvarande fungerar har jag inte orkat ta tag i saken. Och sen vet jag inte ens vad jag vill ha för sorts mobil. Så nu frågar jag er, har ni några förlag på bra mobiltelefoner? Vill ju ha en smartphone, för det finns nog inga bra osmarta telefoner längre.


Trött

Det är himla tur att jag är ensam nu, för jag är inte rolig kan jag lova. Jag känner mig inte speciellt trött, men jag är sjukt trött. Är grinig på allt här hemma. Blommorna är fula och bruna, lakanet ville inte vara så sträckt och fint i sängen som jag vill, det var inga öppningar högst upp på påslakanet. Att jag dessutom är så himla slarvig och lat och bara allmänt bläää gör att jag har grejer överallt som skulle ha varit kastade eller undanplockat för flera hundra år sen. Att allt detta ligger framme överallt och är i vägen gör mig inte mindre grinig kan jag tala om.

Jag älskar att krypa ner i en renbäddad säng, men jag lär nog inte ha någon glädje av det ikväll, inte då jag känner mig så här nu. Men en tandborstning, en pyjamas och lite Glee kankse kan ändra mitt humör? Man kan ju alltid hoppas.
Och nu orkar jag inte bry mig över packningen längre, det jag glömt packat får vackert ligga kvar här i kaoset. Och då får jag väl bli sur och banna mig själv i helgen för det. Men nu orkar jag inget mer. Punk slut. Hej då. Adjö. Bläää...

Packning

Så himla typiskt. Nu blev ju halva kvällen förstörd. När jag kommit mig hem från jobbet och slängt in sängkläderna i tvätten så började jag se Glee som jag spelat in ikväll. Tror ni inte att boxern är knäpp och spelar in över 800 timmar, fastän den inte har det, och så stannar det mitt i avsnittet. Så. Himla. DRYGT! Så nu har jag fixat hem avsnittet, så blir ju att se det nu. Och packat har jag inte hunnit göra än heller. Kommer få somna först 2 inatt igen ungefär. Bläää....


Så här ser den prickiga tröjan ut som jag köpte på JC i Stockholm.

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hämta upp tvätten. Sen ska jag spela musik och snabbpacka, skriva en kom-ihåg-lapp över allt jag ska komma ihåg imorgon. Måste köpa glass, ska hinna träna och köra till Vidsel. Där ska det jobbas hela kvällen, liksom att jag måste upp strax efter 6 imorgonbitti för att jobba här.

Tänk om man kunde fördela veckans timmar precis som man ville. Vissa dagar skulle jag bara vela ha 18 timmar, medan jag andra dagar skulle behöva minst 30. Idag skulle jag behöva 2 timmar extra ikväll, plus 4 timmar extra inatt. Då skulle jag slippa stressa och ändå hinna sova ut ordentligt imorgon och slippa gäspa hela dagen. Nåja, tur att träningen gör susen.
Jag har faktiskt märkt att jag har mycket lättare för att somna om kvällarna nu. Där ett tag tog det nästan 2 timmar för mig att somna varje kväll, hade jag tur somnade jag efter en timmes vridande i sängen.

Nej, tvättstugan var det visst...

Frozen"En skidweekend förvandlas till en mardröm då tre skidåkare sent på kvällen blir fast i liften. Det är för högt för att kunna hoppa ner, men för kallt för att de ska kunna sitta kvar. När en av dem ändå ska göra ett försök att hämta hjälp visar det sig att det som döljer sig i mörkret är långt värre än att frysa ihjäl..." - CDON.com

Riktigt bra film! Läste en recention på den där killen beskrev den som riktigt bra, trots att det inte hände så mycket. Måste erkänna att jag känner precis likadant. Dom sitter ju liksom fast där dom sitter och kommer sig ingenstans. Men historien lever sig ändå vidare och filmen är helt klart sevärd!


Träningsresultat

Blev så himla glad i måndags då jag tränade! Sist jag körde bänkpress så orkade jag 5 rep på min tävlingsvikt (lite drygt). I måndags gjorde jag 11 rep! Fattar ni hur mycket mer det är?! Jag dubblade! Hur sjukt var inte det på en skala?! Riktigt nöjd är jag!
Sen så rodde jag 3 sek snabbare än jag gjort tidigare! Men det antar jag berodde på att Annika och Anton stod på var sin sida om mig och hejade på. Tänk vad mycket mer man orkar om man har någon som skriker och hejar på en. Det mesta tror jag sitter i huvudet, även om det är mysklerna som gör jobbet. Men intalar huvudet musklerna att dom orkar två till, så gör man det. Att man är envis hjälper nog till litegrann också.

Ska bli intressant och se hur det går med bicepscurlsen imorgon.

12 timmar sen

För tolv timmar sen hade jag precis kommit hem från jobbet och lagt mig i sängen. Jobbade 17:00-01:30 igår. Puh, vilken kväll. Det var egentligen inte ens särskilt jobbigt, men varmt så inni tusan! Vi var 8 som jobbade och skulle servera en tre-rätters-middag till ett gäng på 124 pers. Trångt och varmt och mycket att diska.

Ut med förrätt, in med förrätt. Servera mer dryck, plocka tomflaskor. Ut med varmrätt, diska förrätten, in med varmrätt. Fixa efterrätt, ut med kaffe och efterrätt, in med allt. Diska allt! Sen alla hade ätit klart och gått över till Raimos tog det nog typ 1,5-2 timmar att diska allt. Hade ju inte hunnit diska bort allt från varmrätten innan det kom in vagn efter vagn med efterrättsdisk och all övrig disk. Det var disk ÖVERALLT! Och mitt i allt det stod jag och svettades, det var nästan så att det rann svett över pannan.Då all disk tog slut rengjorde jag diskrummet och sen var klockan 23:15. Då åt jag mig lite renstek och pennepasta innan övriga fick gå hem. Jag och Cip stannade tills baren stängde kl 1, men det var jättelugnt och ingen handlade något i baren dom sista 30-40 minutrarna den var öppen. Så halv 2 fick vi sluta och fara hem.
Fattade att det skulle bli ungefär samma upplägg på torsdagkväll då jag jobbar. Så vi får väl se då.

Guld

Det här är nagellacket jag köpte på Yves Rocher i Stockholm. Det syntes väldigt lite, men var fint ändå. Vill man ha diskreta naglar så är det här helt toppen! Ett litet guldigt skimmer bara.


Bara så där allmänt

Har ätit frukost nu, inte ofta jag gör det hemma nu för tiden. Om en halvtimme ska jag iväg och träna med Annika och Anton. Sedan blir det dusch och hem till Vidsel. Jobbar på Hotellet ikväll, börjar kl 17.
Har nog tänkt göra Ellosbeställningen idag då jag är i Vidsel, har ju både katalogen och allt jag skrev upp där. Ska bara ta med mig mina rabattcheckar, icke att förglömma.Jo, just det. Igår tror jag var första gången sen jag klippte mig som jag lät håret vara helt neutralt. Inget vax eller värmeskydd, ingen hårfön eller plattång. Och jag tror jag såg helt skaplig ut ändå. Jag menar, för att bara sitta i mörkret och se film med två kompisar behöver man väl inte fixa håret heller. Men jag försökte faktiskt trycka ner håret medan det var blött på dom ställena där jag vet att det annars kommer stå rakt ut. Och jag tror det gjorde susen! Hade jag inte gjort det hade jag varit tvungen att platta till det.

Farbror Polisen

Igårkväll var jag till Anton och Annika för att se film. Kom därifrån ca 22:30. Hinner inte vara hemma i mer än 5 minuter då jag hör ljud från trapphuset. Kände mig lite nyfiken så jag sprang till kikhålet i dörren och tittade. Och vad ser jag? Jo, först ser jag en mörkklädd man som står högst upp i trappen till översta våningen, och nedanför han ser jag en polis! Ser och hör att polisen säger något till en människa som står längre ner i trappen och som jag inte ser. Sen går dom två upp. Strax efter kommer det en till polis och går uppför trappen.Tror ni man blir nå nyfiken? Vad är det som händer egentligen? För det kan ju inte ha varit något väldigt allvarligt, eftersom det var helt tyst och lugnt. Efter ca 15 minuter så börjar det leva om i trappen igen, så jag springer och kollar. Då går det ner tre poliser. Någon minut senare kommer det två människor till och går ner.

Vad var det som hände?! Hittar ingenting på PT på nätet, men det kanske inte ens kommer in någon notis i tidningen. Måste kolla PT då jag kommer hem till Vidsel...

Matbloggstoppen
RSS 2.0