Blåvitt



Använde mig av Depends nagellack, blåmetallic och vitt nr 32.

Lycka till Foki!

Jag har följt Foki i sin blogg i ett drygt år nu, och jag tycker jättemycket om den! Den är så söt och gullig, och så skriver och tipsar hon om så roliga och udda saker.
Nu ska hon äntligen flytta hem igen, tillsammans med sin pojkvän. Det kommer bli så himla roligt att läsa om deras liv i Bangkok, det är ju inte den minsta staden här i världen direkt. Kommer bli riktigt kul!


Lycka Till!

Svar på två av 4 frågor

Jag har haft en del funderingar i helgen. Frågor som jag behöver få svar på.

1. Varför jag har fått ut ersättning trots 240 arbetade timmar?
2. Varför jag inte uppfyller ett nytt krav för stämpling, när jag vet att jag gör det.
3. Varför jag inte får spara mina semesterdagar.
4. Varför det är så stor skillnad på våra löner.

Och här kommer hälften av svaren.

1. Tydligen så är det bara vardagar som räknas då man är med i jobbgarantin för ungdomar. Skulle jag bara jobba helger och kvällar skulle jag bli rik som ett troll, för då får jag ändå ersättning för dagen. Tyckte det var så konstigt att jag fått 1 ersättningsdag i Juli, trots 240 arbetade timmar. Dom enda dagarna jag inte jobbade var två helgdagar och en vardag. Alltså får jag ersättning för vardagen. På så sätt, tänk om man visste det förut. Nu har man ju gått miste om en massa pengar. Nåja, jag överlever.

2.
Har precis pratat med A-kassan, och vi har tydligen gått om varandra. Dom hann skicka ett brev där det stod att jag snart hade slut stämpeldagar, och att jag inte uppfyllde ett nytt krav. Men dom hade inte hunnit få in mina arbetsgivarintyg som visar att jag har rätt till nya dagar. Så nu sa hon det, dom hade precis fått in papprena, och jag kommer få nya dagar. Kommer få hem ett papper på det så småningom också.

Resterande frågor hoppas jag få svar på i eftermiddag på personalmötet. Jag ska då ta upp det, så svaren kanske kommer först senare i veckan.


Hälsomyt 1 - Havregynsgröt håller dig mätt



Många av oss minns säkert reklamfilmen från åttiotalet där Gunde Svan sitter i ett somrigt Sverige och med entusiasm slevar i sig sked efter sked med havregrynsgröt. En avslutande slogan säger "Ät rätt- orka mer". Men vanlig havregrynsgröt ger korta (snabba) kolhydrater, vilket gör att blodsockret stiger igen ganska fort - för att sedan sjunka relativt snabbt igen.
Resultat: Kortvarigt mättande med påföljande sug och hunger.
Välj i stället: Vill du ha din gröt till frukost så välj i stället gröt tillagad på hela rågkorn så står du dig bättre.



Informationen är hämtad från tidingen Tara, nr 2, 2011.

Är du så hälsosam som du tror?

När jag kommer hem från jobbet ikväll ska jag berätta om en del hälsosamma myter. Är du verkligen så hälsosam som du tror? Ja, det är frågan det.


Två filmer

Har sett två filmer den här veckan.


"Filmen handlar om tonårsflickan Miley Stewart som har en hemlighet; hon är Hannah Montana, en känd popstjärna. När Miley praktiskt taget förstör sin bästa väns Lillys födelsedagsfest, och också glömmer bort sin mormor Rubys födelsedag, så tycker hennes pappa att hon borde ta en paus från kändislivet, eftersom det håller på att överta helt. När Miley är påväg i sitt privatflygplan hon trodde skulle gå till New York, så märker hon att hennes pappa istället tagit henne hem till Tennessee. Miley är till en början mycket negativ till detta och vill tillbaka till kändisskapet, men efter en tid i sin hemstad så börjar hon förstå att det faktiskt är mycket viktigt med ett privatliv också. En kille vid namn Travis börjar fatta tycke för Miley, och det leder till oanade konsekvenser."

Jag är ju lite barnslig och tycker om amerikanska barn- och ungdomsfilmer. Tyckte den var riktigt bra faktiskt.


"Ensamvargen Zack Mayo börjar på en kadettskola för att bli pilot i den amerikanska flottan, och under tretton kvalfyllda veckor lär han sig hur viktigt det är med disciplin, kärlek och vänskap. Trots tuffe sergeant Emil Foleys varningar till den unge officeren om de lokala flickorna som skulle göra vad som helst för att fånga en pilot, faller Zack ändå för en av dem."

Fick en lista på gamla filmer av en fd receptionist på Hotellet som jag var tvungen att se. Det är snart ett år sen jag fick den, men har bara hunnit beta av 3 st. Det här var nummer 3. En bra film med bra filmmusik! 

Min egen klädshopping


Glansiga leggins och ett linne, Gina Tricot.


Jeans och en arbetsströja, Cubus.


Myströja från H&M.


Svartprickig tröja, JC.


Lite längre tröja, H&M.


Linne från H&M och långärmad ribbstickad tröja från Indiska.


Strumpa från JC.


Ugglehalsband från Ur & Penn.

Ja, det var nog allt det. Inte överdrivet mycket, men inte så lite heller. Skriver inte ut några priser, men det mest prisvärda jag köpte var nog jeansen för 199kr! Galet billigt alltså! Och det var ordinarie pris.

Shoppingen - Gåvor



Det här köpte vi till Isabelle.



Det här fick Ronja.


Martin fick en t-shirt från JC.


Johan likaså.


Det är så svårt att köpa kläder till Zara, så det blev inte mer än såhär. Men jag är avis på armbandet kan jag lova!

Och pappa blev utan, den stackaren.

Denna Försäkringskassa

Hade fått "brev" från Försäkringskassan då jag kom hem. En typ av lönespec, fast det är aktivitetsstöd, en form av stämpling. Fast från FK istället för från A-kassan.

Upptäcker att jag har fått ut ersättning för dom månaderna jag vet att jag har jobbat minst 180 timmar! Hur är det möjligt? I juli jobbade jag ca 240 timmar, och jag har ändå fått ut 1 dags ersättning. Var brister det? Är det jag som är så urbotat dålig på att räkna och kryssa i rutorna på papprena som jag skickat in, eller är det deras maskiner som är dåliga på att läsa av? Eller rent av dom?!



Har nu mailat och frågat om detta, hoppas på ett svar snabbt. Typ till på måndag. För jag vill inte ha pengar som jag inte har förtjänat. För det kommer bara slå tillbaka på mig senare. Då kommer dom säkert upptäcka det och kräva tillbaka alla dessa pengar. Även fast jag inte är fattig just nu, så känns det ju inte särskilt kul om jag till sommaren eller hösten måste betala tillbaka flera tusen kronor. Nej, då betalar jag hellre tillbaka dom nu på stört, såvida jag inte förtjänat dom. Men det låter himla konstigt, tycker ni inte?


Mamma tackar

Mamma ville jag skulle skriva och tacka för dom fina kommentarerna hon har fått. Hon sa att hon varken känner sig fräsch eller söt, men det värmde verkligen!


Trevlig vanlig kväll

Har ätit köttfärslimpa med fetaos och soltorkade tomater i. Gott! Sedan har jag beställt hem allt ur Ellos-katalogen. Nästan i alla fall. Kändes inte alls som att jag hade så många grejer, men summan hamnade på 2700! Så det var bara att börja sålla bort. Så någon dag framöver blir det att beställa, har inte gjort det. Bara bestämt mig för vad jag ska beställa.



Sedan har jag ätit mammas goda marängtårta, mums! Sett CSI:Miami. Myst på med Ronja och hört Bellas glada skratt inifrån badet. Tror hon satt och badade i en timme! Lillrussin blev hon allt.

Nu ska jag lägga mig i soffan och sova. Ja, här i Vidsel är man inte nog fin för en säng, utan det blir soffan. Men vad gör man inte för småprinsessorna?!

Natti!

Min rygg

Måste bara få berätta hur bra jag har det i ryggen nu. Jag har inte haft ont alls på flera veckor! Vet inte vad det beror på, om det kanske är för att jag har börjat om att träna igen.

Gjorde marklyft igår, mycket rygg där. Och så här dagen efter så känns det så himla skönt, jag har träningsvärk och inte vanlig värk! Just nu känns det som att man är oövervinnerlig, bara för att jag har haft en frisk rygg i ca 1 månad!

Medan man var frisk och aldrig hade ont någonstans så brydde, eller tänkte man sig aldrig för över hur man gjorde saker och ting. Tänk så lätt det var då, och så lätt alla fullt friska har det. Nu när man vet att man har ryggploblem så tänker man sig för både en och två gånger innan man gör en del saker. Speciellt i mitt arbete. Förut så böjde man sig ner med ryggen för att hjälpa någon ta på sig strumporna. Nu går jag alltid ner på knä. Sen försöker man att inte böja och vrida ryggen samtidigt, det är inte bra alls!

Man blir så mycket mer medveten om sin kropp och dess funktioner efter att ha skadat sig. Ibland brukar jag försöka borsta tänderna med vänster hand, bara för att träna upp den lite om man suklle råka bryta högerhanden. Inte för att jag vill det, men man vet ju aldrig. Och då upptäcker man hur mycket man använder vissa kroppsdelar som man kanske inte tänkte så mycket på förut.

Nä, nu ska jag inte tråka ut er mer. Bye!

Grattis Mamma!

Grattis älskade Mamma på födelsedagen!
Hoppas du får en bra dag idag, du får ju ha alla dina flickor hos dig nu!


Personbästa!

JA!! Nu är jag glad! Igår gjorde jag två dips mer än vad jag tidigare orkat. Tror ni inte att jag orkade två till idag! YEY! Så på två dagar har jag ökat med 4 dips! Fast det är ju med vikthjälp, men ändå. I slutändan så orkar jag kanske det dubbla med vikthjälp, och då orkar jag kanske några utan hjälp. Who knows?



Nu ska jag duscha. Sedan ska jag krypa ner i soffan och se klart filmen jag började se tidigare ikväll. Och sen ska jag se Glee som jag just nu håller på att spela in.

Onsdag

Har varit en sjukt lugn dag på jobbet idag. Så himla skönt! Vi har avtackat våran gamla chef, och till det hade jag bakat semmelmuffins. Dom blev faktiskt riktigt goda! Hade aldrig gjort dom tidigare, så det var som spännande att se hur dom skulle smaka. Och dom fick klart godkänt! Och så är dom ju inte lika stora och mastiga som vanliga semlor är. Recept kommer upp på LottaBakar så småningom.


Måste bara få visa hur stark min mamma är. I söndags skulle vi göra frukost, rostade mackor. Men jag hade bara ost i frysen, så hon började tina den och skulle sen dela på den. Ja, alltså inte en hel ostbit, utan jag hade färdigskivad ost. Så när hon skär så tar hon i så mycket att kniven går av! Hur snyggt var inte det säg?!

Nu ska jag äta pannkaka till middag och se lite film tror jag. 18:30 ska jag iväg med Malin och träna. Elli sviker för mys med mannen, men man måste ju passa på när det finns tillfälle.

Trevligt uppvaknande

Vaknade kl 9 av att telefon ringde. Såg att det var Johan, vilken tur att det inte var någon annan tänkte jag. Han undrade om han och flickan fick komma förbi en stund, såklart! Hann inte ens dra på mig brallorna ordentligt innan han och Ronja kom. Vi fikade en halv semmelmuffins var och surrade lite. Sedan somnade Ronja så då spelade vi lite Wii tills det var dags att hämta upp Bella på dagis. Så jag hade en mycket trevlig morgon måste jag säga!


Mina snygga flickor! Fatta att dom är 1,5 år och 4 månader nu! Helt sjukt vad tiden går!

Sedan såg jag CSI från igår och väntade på träningsmess från Elli. Dessa karlar säger jag då bara. Blev en 20-minutare under solen innan jag for och tränade själv. Men då blev det ett styrkepass istället för ett cardiopass. Men imorgon, då ska jag och Elli iväg! Och kanske Malin, om hon nu behagar svara.


Kolla minisvansen!

Jobbat ikväll, så sjukt lugnt och skönt det har varit. Det är två mindre just nu nämligen. Även om man är helt trött i huvudet då man slutar, så är man kroppsligt inte det. Är skönt att hinna sitta ner och se tv och så med dom gamla ibland på kvällarna också, dom blir som lite lugnare av det.

Nu ska jag äta kvällsfikat och se på Mentalist som jag precis spelat in.

En del av shoppingen

Här kommer en del av grejerna jag shoppade i Stockholm. Vi tar del lite pö om pö, inte allt på en gång.


Badrumsmatta, Lagerhaus.


Ljuslykta i form av en uggla, Lagerhaus.


2 nagellack och 2 duschgelé, Yves Rocher. Hårrosetter och ansiktstvättlappar, H&M.


Foundation (och knallrött läppstift som man fick på köpet) från Isadora, Mascara från Maxfactor, H&M.

Stockholmsresan

Ja, onsdagkväll började alltså resan ner mot Stockholm. Som ni redan vet så var vi tvungen att åka buss mellan Övik och Sundsvall. Jag trodde inte vi skulle få sova något alls nästan, men jag måste erkänna att jag lyckades ändå ganska bra. Hann sova på tåget ner till Övik, sen hann jag sova nästan en timme på bussen. Och sen ner till Stockholm igen. Och tro det eller ej, men vi var 20 minuter tidiga till Stockholm! Det har väl aldrig hänt förr!




Sökte genast reda på hotellet, och vi fick checka in och få rummet. Packa upp och byta om, sen iväg på stan. Shoppade och åt sen lunch på ett litet ställe inne i PUB-huset. Alltså rätt nedanför hotellet kan man väl säga.



Sedan shoppade vi lite till innan vi gick och såg på Änglagård - Tredje gången gillt på bio. Riktigt bra! Sedan blev det middag på ett ställe vi hade sett ut, Drottninghof tror jag det hette. Blev vitlöksbröd och två plankor, en med lax och en med entrecote.




Fredagen började vi med en god och mättande hotellfrukost. Jag fick mina efterlängtade plättar, men inte fick man någon grädde till. Och så var jag tvungen ta av jordgubbs- och limemarmeladen, för inte ville jag ha lingonsylt till plättarna heller. Men jag blev mätt i alla fall.
Dagen tillbringade vi i Gamla Stan. Strosade runt alla gator, upp och ner. Tog en mastig fika inne på Chokladkoppen. Men den här gången tog jag minsann en STOR vit varm choklad, inte en liten som sist. Mamma tog en kaffe och världens största kanelbulle. Jag tog en vit chokladcheesecake till min choklad, och det var nog den största cheesecake jag sett förr! Dom är lite dyra, men tänker man på storlekarna på fikat så är det absolut inget att klaga över. Chokladkoppen rekomenderar jag varmt till alla som vill ta en fika i Gamla Stan. 



Vi hann även ut till Stadshagen för att leta reda på Ica Maxi. Efter många om och men hittade vi det tillslut, men inte hade dom det vi sökte inte (äggvita på dunk). Så då åkte vi tillbaka till Gamla Stan och åt lite glass, Ben & Jerryglass såklart! Och efter det gick vi tillbaka till ett massageställe vi sett tidigare på dagen. Vi hade bara tänkt fråga om dom hade några tider, men helt plötsligt  var vi nere i källaren i var sitt bås. En timme och en helkropps thaimassage senare gick vi därifrån. Herregud så himla skönt!



På kvällen åt vi middag på Lucky Garden. Där har dom världens godaste sötsura sås, gjord på citron! Hur gott som helst! Jag dränkte verkligen in mitt ris och mina friterade kycklingfiléer i den såsen. Helt mums!
Sedan kl 21 såg vi Narnia: Prins Caspian och skeppet Gryningen i 3D. Tyvärr var det inte så mycket 3D-effekter, men det var en bra film.

I lördags så blev det hotellfrukost och packning innan vi checkade ut från Rica Hotell Kungsgatan. Tog tunnelbanan till T-centralen, där vi låste in våra väskor. Sedan blev det ännu en shoppingdag, mest kring Gallerian och Sergels Torg. Har hittat en massa fint dessa dagar, men det får ni se imorgon istället.
Då klockan var 15 så satte vi oss på ett café inne i Åhléns City och åt lunch. Vi var rätt trötta och slitna då, så sedan strosade vi sakta runt tills vi satte oss på Centralen och väntade där i en timme innan vi fick sätta oss på tåget. Åt en sen middag i bistron, Billys panpizza och plättar med sylt. Spelade lite kort innan vi gick tillbaka till kupén och bäddade upp och la oss. Tyvärr var det väldigt svårt att somna, för det var en herre som snarkade så fruktansvärt illa. Men sen jag väl somnade så sov jag som en stock fram till kl 6 då klockan ringde. Tåget var såklart 40 minuter försenat, så först kl 7 var vi hemma. Drack lite varm nyponsoppa och sen la vi oss igen. Och sov till halv 12.

Despicable me

Tack Martin, precis så hette den! Visst var den bra?!

Filmen som jag, Annika och Anton såg i tisdags heter alltså Despicable me. En animerad jätterolig och bra film.



Den handlar om en otrevlig tjuv som har tänkt stjäla månen. För att kunna stjäla månen måste han stjäla ett vapen från en annan tjuv, och till hjälp adopterar han tre flickor. Behöver jag säga hur den slutar?!


Plopp eller Center

 Vad är egentligen skillnaden mellan Plopp och Center? En stor fråga som behöver ett svar.

Om man kollar innehållsförteckningen så innehåller dom precis samma saker. Fast Center innehåller 1g mer fett per 100g än vad Plopp gör. Annars finns det ingen skillnad innehållsmässigt.

Varför smakar då inte Plopp och Center likadant? Jo, så här är det:

Plopp är Mjölkchoklad med ringlande toffeefyllning.
Center är Mjölkchoklad med ljuvlig toffeefyllning.

Skillnaden är alltså att Center har en ljuvligare toffeefyllning än vad Plopp har. Alltså så borde den vara godare, eller?
Jag, och många som jag känner, tycker alla att Plopp är betydligt godare!



Vilken tycker ni är godast? Plopp eller Center.

Sundsvall

SundsvallNu har vi kommit oss till Sundsvall. Var en nåttnacka innan vi åker vidare.

Problem med tågresan

Ikväll kl 21:36 så tuffar vårat tåg iväg med oss ner till Stockholm. Men självklart blir det aldrig som man tänkt sig. I dagens PT läste mamma att ett godståg hade spårat ut i Bräcke, och att det stör all tågtrafik mellan norra och södra Sverige. Jaha, hur blir det nu med vår resa? Hon ringde upp till SJs Kundtjänst, som berättade att vårat tåg kommer avgå som vanligt. Men det tidigare tåget, som går runt 18-tiden, kommer inte att gå. Deras tåg kopplas ihop med vårat, och så går det 21:36. När vi kommer ner till Örnsköldsvik så måste vi byta och åka buss ända ner till Sundsvall. Där hoppar vi på ett nytt tåg som tar oss till Stockholm.
När vi ska åka hem blir det ju samma trassel. Fast då vi skulle ha åkt med 18-tåget så blir det våran tur att vänta tills det senare tåget avgår. Så då får man några timmar till i Stockholm. Tiden kommer nog gå ganska sakta, men vi får väl äta en utdragen middag.



I artikeln här står det att det är buss mellan Ånge och Långsele som gäller, men inte enligt dagens papperstidningen eller SJs Kundtjänst. Men, vad spelar det för roll mellan vilka orter vi åker buss. Det kommer bli lika drygt för det. Jag hade planerat att slockna som en stock på tåget och sova hela natten, eftersom jag sovit så lite dom senaste nätterna. Och så blir det så här, hur mycket tror ni man kommer sova nu? Och hur mör tror ni man kommer vara imorgon? Hinner väl kanske sova två timmar på tåget innan bussen, och kanske två timmar på tåget efter bussen. Men imorgonkväll somnar vi nog båda två rätt fort, i riktigt sköna sängar!Och efteråt väntar en härlig hotellfrukost! Ska bli skönt med en helt annan hotellfrukost, man blir lite hemmablind och less på sin egen frukost man serverar.

Har räknat ut att vi kommer byta till buss vid 1:30 inatt. Tror bussresan skulle ta ca 2 timmar, så vid kanske 4 får vi hoppa på nästa tåg. DRYGT! Men oj vad jag ska tröstshoppa istället!

Fixa till lite

Har varit och sett film med Annika och Anton nu. Kommer inte ihåg vad den hette, men den var animerad i alla fall. Och riktigt kul! It's so fluffy!

Nu ska jag ta tag i lägenheten. Imorgon hade jag inte tänkt göra en massa tråkiga saker, utan lite roligare. Som att sola och fara iväg till Stockholm! Så nu ska jag ta och diska undan all disk och packa upp all ren tvätt. Sen ska jag packa resväskan inför imorgon. Ska även försöka hinna stryka gardinerna och hänga upp dom. Hade även tänk fixa tavlorna på snyggflickorna mina, det går ju liksom egentligen ganska fort. Var det något mer? Kanske väntar med dammsugningen och renbäddingen till imorgon, fast det beror på hur snabb jag är nu.



Klara, färdiga, !

Dag 1

Johan har gjort upp ett träningsschema åt mig, så jag ska bli i toppform och jättebiff till tävlingen. Så idag blev det Dag 1 på schemat, vilket innebär bänkpress, chins, dips och rodd 500m. Och jag känner mig faktiskt ganska nöjd med dagens resultat. Och jag orkar knappt flytta armarna nu när jag skriver, helt slut.

Nu ska jag duscha och sen grädda våfflor. Och sen ska jag iväg till krymplingen Annika och se film.

I´m the chef!

Nu är all frukost undanstökad, all disk diskad. Nu väntar jag på att få sätta igång och laga mat! Ja, ni läste rätt, jag ska vara kock idag! Fast det är inte så otroligt som det kanske låter. Kocken hade så ont i halsen, så han har farit hem. Vi serverar ingen lunch idag, eftersom det knappt kommer någon och äter. Men personalen här måste ju ändå få sin lunch. Så jag ska fixa till potatis, köttbullar och gräddsås. Kocken visade mig ett program i ugnen, så då sätter jag bara igång det, in med potatisen och köttbullarna. Efter 15 minuter skriker ugnen till, så då är det bara att plocka ut och sätta ett lock på och in i personalmatsalen. Och såsen ska bara kokas upp på plattan, som redan står varm. Visst var det avancerat värre?!



Då jag har ställt in maten till personalen ska jag hem till mamms och planera Stockholmsresan. Sedan blir det att fara och träna, kanske med Anton. Sen ska det bara tas lugnt resten av kvällen, blir kanske en film hos Annika och Anton.

Update: Jag ska inte ta det lugnt ikväll, jag ska jobba. Här på hotellet. Men jag ska banne mig sluta först! För jag börjar ju 6:45 imorgon på Fyrklövern, plus att jag haft frukosten idag.

Min pappa är söt

Ibland är min pappa kanska kul. Fick ett sms av han tidigare idag där han skrev att jag blev fin sen jag klippte mig, och sa att han själv skulle klippa sig ikväll. Skrev till han ikväll och fråga om han blivit lika snygg som sin dotter än? Nu fick jag precis ett mms där han tagit ett kort på sig själv. Upp och ner! Det är nog första "pose"bilden min pappa har tagit! Och att den blev upp och ner är ju ganska charmigt!

Nu ska jag gå och sova, börjar 6:45 imorgon. Natti!

Delad tur idag

Oj vad jag inte har gjort något vettigt idag. Jobbat 7:30-13. Cyklade hem och såg på Fringe och började se på filmen jag spelat in, men blev så sjukt trött att jag la mig och sov middag ett tag. När jag vaknade fortsatte jag se filmen, men jag vet inte om det orkar se klart den, verkade inge bra alls. Kl 16 var jag tillbaka på jobbet, och slutade 20:30.



Nu har jag läst igenom alla bloggar. Är sås jukt sugen på att äta en massa godis och skit nu, men jag försöker verkligen hålla mig ifrån det. Elli bakade äppelpaj på jobbet till efterrätt, men jag bad henne baa göra varma äpplen med kanel på till mig. Men nog vattnades det i munnen mer än en gång då jag såg alla gamlingar äta jättegod (antagligen), nybakad äppelpaj med vaniljsås till.
Och sen står det såklart en kola- och jordnötspaj i kylen som vi fick av en anhörig igår. Tror ni den ser nå smarrig ut? Ja, absolut. Massor!

Men jag ska vara benhård fram till Stockholmsresan. Då har jag varit utan godsaker i 10 dagar. Men både jag och mamma har sagt att vi ska fika varje dag där, så det så! Och veckan efter det börjar jag nog med att inte äta godsaker på veckorna, utan bara på helgen. Då totalförbjuder man sig inte, utan då har man istället något att se fram emot! Det verkar väl vettigt så säg.

Änglagård

Jag och mamma ska nog se Änglagård - tredje gången gillt då vi är nere i Stockholm nästa vecka. Hon vill så gärna se den. Men eftersom jag aldrig har sett dom två föregående filmerna så var det nog bäst jag gjorde det. Så jag har gjort det nu. Och jag måste säga att dom är riktigt bra och roliga, speciellt första. Andra tyckte jag det hände så mycket i. Men har ni inte sett dom, så gör det! Speciellt första som sagt. Riktigt rolig!


Hur svårt ska det vara?

Nu efter duschen har jag satt i värmeskyddande vax, fönat, plattat, strött volympulver i hårbotten och sprayat. På bilderna ser jag ju nästan likadan ut, men hur jag än gör ser jag inte ut som att jag nyss kom från frissan. Får nog öva ett tag till tror jag. Men det duger ju absolut. Och sen ska jag ju bara iväg på jobbet. Att jag ens ides fixa håret för jobbets skull är ju ett STORT plus från min sida!


Nyttig matkasse


Såhär nyttigt har jag nog inte handlat på... Ja, aldrig tror jag! Det har alltid blivit något annat också, som någon godisbit, någon sockrig dryck eller bröd. Men inte denna gång!
Gul paprika, tomater, färska champinjoner, gurka, ägg, havredryck och rökt skinka. Jag brukar alltid köpa just den här skinkan, bara för att det är så många, små, tunna skivor, dessutom är den jättegod! Så brukar jag frysa in det, så är det bara att ta fram några skivor efter behov. Idag upptäckte jag att det är en mager skinka, det hade jag ingen aning om. Ett tips till er skinktokiga kanske?!
PS. Jag hade till och med med mig en egen tygkasse att packa matvarorna i!


Nu ska jag iväg och träna lite, väldigt lugnt på CTn. Har träningsvärk i evigt säkert hela kroppen, utom magen. För den träna man minsann inte igår. Eller ja, den håller man ju spänd mest hela tiden då man tränar, men inga magövingar gjorde vi. Men nu ska jag iväg och, som sagt, träna väldigt försiktigt. Mjuka upp kroppen lite. Annars kommer jag nog inte ta mig upp ur sängen imorgon. Träningsvärken brukar ju vara som värst andra dagen.



När jag kommer hem från träningen får jag kryssa i en ruta till. Sen ska jag dammtorka på dasset och röja undan all jul som är kvar. Sedan blir det en välbehövlig dusch med efterföljande imsmörjning av kroppen med mitt nya bodybutter som luktar supergott! Och sen är nog klockan så pass mycket att man måste börja fara iväg på jobbet.
Det är helt sjukt hur fort 2,5 lediga dagar bara flyger iväg!

Träningsresultat - maxvikt

Militärpress: 25kg 4 rep

Marklyft: 57,5kg 5 rep

Bänkpress: 27,5kg 8 rep

Bicepscurls: 20kg 5 rep

Knäböj: 30kg 2 rep

Dips: 3 med hjälp

Chinups: 2 med hjälp

Rodd: 2,10 500m


Update
Lyfte totalt under kvällen 2858.5 kg

Personlig Tränare

Visst låter det grymt med en egen PT?! Men det kanske inte är så grymt som det låter. Min storebror har hjälp mig på gymmet ikväll. På det övre gymmet, där alla stora, starka pojkar håller till. Inte nere på maskinerna där flickorna och dom gamla gubbarna är. Jag kan lova att jag kände mig rätt bortkommen. Kan ju typ ingenting, och var typ enda tjejen där. Och så sisådär 10 killar i olika åldrar. Jag kände mig rätt borta som sagt.



Johan körde stenhårt med mig, 9 olika övningar. Jag kommer vara invalid i några dagar framöver tror jag. Imorgon blir det bara kondition igen, vet inte om jag ska på löpbandet eller på crosstrainern. Går jag på CTn så kan jag ju läsa en bok samtidigt, på löpbandet blir det ju att se på TV. Kanske måste kolla vad det går på TV imorgon.

Johan har nu fått i uppgift att lägga upp ett träningsschema för mig, ska bli spännande att se hur det ser ut.

Nu ska jag se på Änglagård - Andra sommaren innan det blir dags för sovning.

Dagens shopping

Var ju som sagt till Piteå idag i och med servicen på bilen. Malin och Tindra kom och hämta upp mig på Backcity och så for vi in till stan. Var ju meningen att jag bara skulle köpa ett svart nagellack + ev ett till. Dom har ju två för 39kr på Cubus, så det brukar lätt slinka med en extra där. Men det blev lite fler saker än bara nagellackena.


Nagellack svart nr 39 beige nr 42, 39:- Cubus.


Volympulver till håret, 56:- Kicks.


BodyButter Acai & Gojiberries, 79,50:- Lindex.


Laptop-halsband, 49:- Ur & Penn.

Tack!

Jag vill bara tacka Er för alla fina kommentarer jag har fått! Frisyren känns jättebra, och jag trivs verkligen med den. Så TACK än en gång!


Varför har jag inte klippt mig tidigare?


Sen var det verkligen en överraskning att så många har kommenterat mina naglar också. Jättekul!
Skulle vara kul att veta hur ni hittade hit!? Och hoppas såklart att ni stannar kvar ett tag!




PS. Ja, jag är singel.

Rosa naglar

Igårkväll fick jag för mig att jag skulle fixa dom där leonaglarna jag sett på en blogg. Sagt och halvgjort. Jag gjorde bara en nagel med leopardmönster, bara för att se hur det blev. Det blev ju inte så pjåkigt, men idag ska jag inhandla ett svart nagellack, så då blir det ju mer naturligt. Men såhär blev i alla fall mina naglar.


Lillfingret blev inte så snyggt, så jag gjorde om den.


Sådär ja, det var väntserhanden det.


Eftersom jag är sjukt högerhänt och inte kan göra något vettigt med min vänstra så målade mamma min högra hand. Så detta är hennes alster.

Iväg till Piteå

Om en stund ska jag först fara iväg på gamla jobbet och säga hej. Var ett tag sen man träffa dom flesta. Sen måste jag även lämna nå ljus också, så då slår man två flugor i en smäll.
Sen åker jag iväg till Piteå för att lämna in bilen på 2 års-servicen, och samtidigt passar man på att göra en snabbrunda på stan med Malin. Ska köpa mig ett svart nagellack och kanske ett grönt till mamma, om det finns i rätt grönfärg vill säga. Sen ska jag nog inte köpa något mer, sparar mig för Stockholmsresan nästa vecka! Längtar så otroligt massor kan jag lova!


Dagens lookilooki. Kör på mina naturliga lockar idag (fast det kanske inte syns).

Ikväll blir det första riktiga träningspasset med min bror som PT. Ska bli kul! Men jag kan berätta mer om den grejen senare.

Ha en bra torsdag! Nu ska jag bära ner julgranen i källaren. Chao!

Trevlig dag

Började dagen med grötfrukost och sen städade jag bort julen. Det mesta i alla fall. Granen står naken och ska bäras ner i källaren. Dukarna ska bort, liksom ljuslyktorna. Och gardinerna ska bytas ut. Annars är allt undanstökat nu.

Sen på eftermiddagen har jag, Annika och Anton spelat spel. DamNoll, Cluedo, Game of Life och Neger. Jag fick bara vinna en ynka gång. Fusk det där.

Nu ikväll kl 19 hade jag och Elli stämt träff på gymmet. Blev lite sådär halvt oseriöst från min sida, men jag kommer ta i desto mer imorgon då!


Såhär se man ut nyduschad och otillfixad. Nu ska jag lägga mig och se på Änglagård 1.

Bort med julen

Jag hann aldrig ta upp kartongen från källaren igår, så jag ska gå ner och hämta den nu. Sen ska all jul bort! Känns lite tråkigt att ta bort den, som varje år. Men i år kändes det lite extra tråkigt, just därför att jag som inte haft några julkänslor alls. Jag brukar få dom någon gång i november, strax efter min födelsedag. Men när första advent väl är här och allt plockas fram, då är känslorna som bortblåsta. Tråkigt men sant.

Ner och hämta kartongen var det. Och så på med lite musik!

Förändring del 2 - ny frisyr

Jag antar att dom flesta har räknat ut vad jag har gjort idag. Jag har klippt mig. Rejält! En helt ny Lotta med andra ord. Så hälsar någon på er som ni inte känner igen, var lugna. Det är bara jag!







Nå, vad tycks?

15:00

Ja, då är det inte länge kvar nu då. 40 minuter. Är lite nervös, fast ändå inte. Men det blir säkert bra. Och som dom sa på jobbet, det växer ju ut igen. Jag får gå i buff i 2 månader, det är ju ändå vinter!

Tänk, att aldrig ska dagarna blir som man tänkt sig. Så fort jag varit iväg på mitt 15-möte så ska jag iväg och jobba igen. Vikarien som skulle ha varit ikväll mådde inte så bra i magen, stanna hemma tack! Och bemanningsenheten fick inte tag i någon vikarie. Så då fick Elli byta till det längre kvällspasset, så tar jag det som börjar 16. Kanske blir lite sen, men det må då vara. Dom är ändå två personal, Pernilla går intro ikväll. Så det ska nog gå bra det här. Så ni får se förändringen först ikväll.

Nä, nu ska jag ner och hämta upp julkartongen igen, här ska julen packas undan i 10,5 månader.

Måndagkväll

Så var denna kväll till ända. Har jobbat mina 4,5 timmar, varit ganska lugnt ikväll. Men så var vi ju en extra personal också, Lina går ju intro. Två nya ska in den här veckan. Och imorgon är vi en extra på dagen också! Wihoo!


Hanna och Christers bröllopstårta (oredigerad).

Imorgon slutar man 11:45. Blir gymmet efter det, och sen ska jag fixa andra delen av min förändring, den mest radikala! Ni får veta vad imorgon! Och sen på kvällen blir det att städa bort all jul, tända doftljus och se på tv. Hinner jag ska jag se Änglagård, måste ju se ettan och tvåan innan nästa vecka. Jag och mamma ska ju till Stockholm då, och då funderar vi på att gå och se trean på bio.

Nä, borsta tänderna och läsa ut boken. Sen godnatt. Höres mer imorgon då!

Nystart

Steg upp kl 9 och började med vägning och mätning. Ska bli kul att se om man ändrar kroppen nå fram till den 27 februari.
Åt grötfrukost med havredryck och sen for jag och gick på CTn i 45 minuter. Nu har jag varit barnvakt med mamma i 3 timmar. Sitter med världens snyggaste Ronja i knät, sådär lagom dregglig om handen.

Nu ska jag snart fara och jobba 4,5 timmar. Det är sköna skift kan jag lova!

Vintervärld


Förändring del 1 - Ny hårfärg

Imorgon börjar mitt nya liv. Verkligen. På riktigt! Jag är supertaggad! Och när man ändå ska ändra sina mat- och träningsvanor, försöka förändra sin kropp och sitt sinne, varför inte förändra sitt utseende också?

Jag ska inte berätta allt jag har tänkt göra, utan ni lär ju märka det. Men jag börjar lite snällt med att ändra hårfärg.



Ja, jag kan ju inte säga att jag blev riktigt nöjd. Eller, jag är ju inte missnöjd, men det blev inte alls som jag tänkt mig. Jag hade förväntat mig en anings ljusare nyans på mitt redan bruna hår, eller bara lite mer glans och lyster. Men istället blev det rött! Jag har oftast färgat mitt hår i en röd nyans, men nu när jag inte tänkte det alls, så blev det det. Nåja, det är ju inte knallrött.



Den här färgen som jag använde heter Rum Coffee på engelska, och mörk beigeblond på svenska. Alltså, det borde inte finnas ett endaste rött pigment i den här färgen, men håret blev det ändå. Nåja. Nästa gång blir det nog att färga håret hos frissan.

Seriestart

Nu är det ju tid för alla serier att börja om efter juluppehåll. Men inte att kanalerna gör någon reklam för det. Det var bara tur att mamma kollade i TV-tidingen innan vi for upp till Kåbban och såg att Fringe gick mitt i natten. Hon gjorde en rövare och spelade in det. Kollar upp nu, och visst började det om då! Sen upptäckte jag att One Tree Hill börjar om ikväll kl 18. Det visste jag ingenting om. Tur man kollar TV-tablån ibland.

  

Dålig stil Kanal5! Gör mer reklam för era program.

Nykterhetskontroll

Igår efter att jag slutat jobba var jag med Jennifer resten av dagen. Jag slog henne i Uno, vi åt en pizza och sen sjöng vi i två timmar. Sen for jag hem till Vidsel och hon skulle säga hej då till sin mor innan tåget skulle ta henne ner till Örebro.
Hämtade upp mamma i Vidsel och så vidare till Kåbban. När vi kom upp och precis hade parkerat bilen bredvid husvagnet säger mamma: -Men vad gör polisen här?! Så kom det fram en kvinnlig polis och sa att det var nykterhetskontroll, så hon ville se mitt körkort och bad min blåsa. Allt gick så fort så jag hann inte ens bli nervös. Men det var första gången på drygt 5,5 år som jag har fastnat i en nykterhetskontroll, eller någon annan kontroll polisen har haft. Men tydligen var jag nykter och inga anmärkningar i övrigt på bil eller mig, så dom for igen.

Idag har jag och mamma varit ute i 2,5 timmar. Har tagit en långpromenad, fotat (försökt i alla fall), handlat och kollat in dom nya husvagnsplatserna, nya blivande servicehuset och nya skidshopen. Hittade ett pannband som var skitsnyggt, får väl se hur det blir med det. Det lät på pappa som att man kanske skulle få den sen! Hoppas kan man ju alltid.

Nu ska vi se film, ni får se bilder från idag imorgon istället. Ha de!

Knäpp

Ibland kan man vara rätt knäpp. Satt en stund med mina gamlingar idag och såg på TV, moch himmel så trött jag blev. hade lätt kunnat somna sittandes om jag tillät mig. Tänkte att jag skulle göra en tidig kväll och lägga mig 22, direkt efter CSI:Miami. Tror ni det blev så? Nej, inte alls. Sitter här nu, en dryg timme senare, och har inte ens bytt om eller borstat tänderna.

Kom på att jag var tvungen att bränna ut bilderna från bröllopet, så jag vågar tömma kamerorna. Båda minneskorten har ju varit fulla. Och eftersom jag ska till kära Kåbdalis i helgen, och det verkar bli hyffsat varmt, så ska jag försöka ta lite fina vinterbilder. Alla träd är ju så himla vackra nu när dom är alldeles snöfyllda! Så då var det bara att börja gå igenom bilderna och radera dom som var dåliga, allt skulle nämligen inte rymmas på skivan. Sen började jag bränna ut dom, samtidigt som jag läsa bloggar.

Nu är kamerorna tömda, och jag sitter kvar. Var ju tvungen att blogga också, innan jag gick och la mig. Som om det inte hade räckt med ett inlägg idag. Nej nej. Men nu ska jag verkligen gå och byta om och borsta tänderna. Sen vet jag att jag kommer läsa något kapitel i boken, det gör jag hur trött jag än skulle ha varit. Men man kan ju hoppas man somnar innan midnatt, så man får 6 timmars sömn inatt. Har inte blivit mycket sömn den här veckan kan jag lova.


Bjuder på en snygg (oredigerad) bild på bordsdekorationen från bröllopet, nu när man ändå kollat igenom alla bilder!

Pite Havsbad

Igår jobbade jag som sagt på Pite Havsbda hela kvällen/natten lång. Men jag tror aldrig att 11 timmar har gått så himla fort förut. Jag hade faktiskt riktigt kul där bakom bardisken!

Vi började kl 17. Då gjorde vi i ordning i våran bar, den som stod mitt emot scenen. Det mesta var redan fixat, men det är alltid en massa smågrejer som ska göras som tar tid.
18:30 öppnade vi upp portarna och började hova in folket. Fick stå vid hovet, veta namn och bordsnummer, och så ledde vi gästerna rätt. Var ca 800 som skulle äta, så det var en hel del bord kan jag lova!



Då klockan blivit 20 så stack jag och Kenth iväg till baren för att fixa det sista. Fylla upp is ur sopsäckar, ställa iordning allt, fixa växelpengar till kassan och så. 20:30 öppnades portarna upp in till casinot, där scenen var. Var nästan inget folk då, dom kom först vid 21.
Strax efter 21 började Storstryk att spela, och efter dom var det dags för kvällens gäst, Eric Gadd! Jag måste faktiskt säga att han är riktigt bra!



Jobbade och stod i. Blandade drinkar till höger och vänster, och gud vet hur många flaskor jag har öppnat! Men jag hade som sagt väldigt kul! Helt plötsligt var kl 1 och Sara tyckte jag skulle gå och äta lite. Så då gjorde jag det. Hade då stått i 4 timmar och serverat sprit, kändes som kanske 1? Men jag och Frida drog då iväg och åt kall potatisgratäng och lax.

När vi kom tillbaka halv 2 var det inte mycket folk alls. Jag började så smått att räkna slippar, så hade man det gjort. Sedan började man räkna kassan lite, och sen vid 2 så bestämde vi för att stänga ner baren. Det fanns ju en till, den ordinarie casinobaren. Sen fanns det ju två eller tre ute i själva restaurangen, plus Trapper ute vid reception. Så vi började packa ihop. Och det tog tid kan jag lova. Innan vi hade tömt alla kylarna (det var nog 8 stycken tror jag!), farit iväg med det och allt tomglas, och plockat undan en del disk så hade klockan hunnit bli 4. Men då slutade vi och for hem. Hade hunnit checka in på var sitt rum, men vi kände att vi ändå ville åka hem.
Kände mig rätt pigg, fram tills vi satte oss i bilen. Det var en himmelens tur att Frida körde, tror jag hann sova någon minut. Var hemma kl 5, så man somnade väl runt halv6. Tänkte då att nu är det en del som stiger upp för att fara och jobba, medan man själv precis kommit hem från jobbet.

Sov till halv 12, så det blev ju ändå 6 timmars sömn. Jobbar 16-20:30 ikväll, så nu ska jag väl försöka fixa mig någon sorts frukost (lunch?) och se lite film tror jag.

Min arbetsplats för kvällen. Agerar barten...

dsc01329 (MMS)

Min arbetsplats för kvällen. Agerar bartender!


Arbetsgivarintyg

Fick hem alla mina arbetsgivarintyg idag, både från Hotellet och Kommunen. Det från Hotellet var tunt, bara två papper. Men det från Kommun, herregud! 5 olika intyg, totalt 14 sidor! För 12 månader! Eller egentligen 9, för jag jobbade ingenting januari-mars.
För april har jag två intyg, ett på 5h, det andra på 19h. 5h jobbade jag på Lärkan den 1 april tror jag det var. Och 19 timmar tror jag kommer ifrån då vi började inreda och starta upp Fyrklövern.
Nästa intyg är från 3 maj - 14 september, min första + andra anställning. Den låg på 75,11%.
Nästa intyg är dom två resterande veckorna av september, då jag gick ner på 70,49%
Sen från 1 oktober - 31 maj så har jag ett intyg på 70,84%. Inte är det ofta man hinner gå på 3 anställningar på ett halvår, på samma arbetsplats! Vi måste ju ska ha rekordet på det!

Nåja, ska skicka iväg intygena sen, vet inte om jag orkar skriva nu, eller om det får vänta till imorgon eller fredag. Det kommer ju ändå ingen och hämtar dom, det är ju röd dag imorgon, och halvdag idag. Undra hur många frimärken jag måste ha? Måste nog väga alla dessa papper, det blir totalt 18 papper tror jag. Herregud alltså...

Tisdag

Himmel vad trött jag var imorse. Men så blir det när man inte kan somna i tid. sov ju till halv 11 igår, inte konstigt att man somnar närmare 1 på natten då.
Var meningen jag skulle sluta 15 min tidigare idag, men pga ett möte jag satt på så blev det istället 20 minuters övertid. Har ni 50 minuters övertid, när ska jag hinna ta ut det? Vi har nog tajt schema som det är. Får väl försöka ta ut en kvart här och var. Eller skriva upp mötet som 30 minuters övertid och försöka ta ut 20 minuter sen istället. Vi får väl se helt enkelt.

Har inte gjort många knop idag. Min rygg är stel, känns nästan som träningsvärk. Men vad jag tränat är mig ett mysterium. Har sett Morden i Midsomer och CSI idag. Har även suttit typ 40 minuter i massagefåtöljen på jobbet, det var skönt.

Nu ska jag se Mentalist och NCIS, sen läggdags. Lär somna rätt fort ikväll.

Imorgon blir det att fara och jobba på Havbadet. Är ju trettondagsafton, brukar visst vara värsta partyt då. Så det blir väl en massa spritservering och diskplock. Hoppas verkligen att man slipper jobba till 5 på morgonen!


HJÄLP! - Filmtips

Hej kära läsare! Nu är det så att jag behöver Er hjälp. Jag vill ha tips på en massa bra filmer man bara måste se! Så ni får jättegärna kommentera och skriva ner era 3-5 favoritfilmer. Jag lovar att jag kommer se alla, om jag inte redan sett dom!

Ledig idag, jo pyttsan!

Det här skulle ju vara min lediga dag efter en hel veckas slit. Har städat och fejjat hemma, och precis då jag slängt in dammsugaren i städskåpet ringer Karro från jobbet. Vikarien är sjuk som skulle jobbat ikväll, och hon har ringt runt till alla hon kunde komma på. Så då ryckte jag in istället då. + 4,5 timmar den här månaden, och det är bara den 3 januari.

Hem och slöa snart.

Seg start på dagen

Låg och halvslumra fram till halv 11, då tyckte jag nog det var dags att stiga upp.
Har läst igenom lite bloggar och skickat iväg ett viktigt mail och ringt ett viktigt telefonsamtal. Så, nu kan dagen börja!

Och vad ska jag göra idag då? Jag ska städa. Så enkelt är det, men det kommer nog ta hela dagen också. Ska ut på byn i ett ärende också, och då passar jag på att sola samtidigt. Och handla, det är så väldans tomt i kylen. Antons julöl kommer man inte långt på.

Ja, kanske man skulle stoppa i sig en macka innan man börjar.

Hanna och Christer

Hanna och Christer 11-01-01


Dagen efter kvällen före

Eller hur var det nu?

Nyåret firades in tillsammans med Annika och Anton, Kennet och Erika och Linnea. Jag kom alldeles lagom till efterrätten, riktigt gott! Sedan blev det tre rundor med Med vilda gester. Gick rätt bra för mina lag. Första rundan dominerade jag, Linnea och Kennet. Andra rundan gick lite sämre då jag, Anton och Annika förlorade med en ynka poäng. Men det tog jag igen när jag och Linnea vann överlägset över dom andra!

Igår var det årets första dag. Och det firades med bröllop! Världens bästa HannaHaj och hennes Christer vigdes kl 15 i Storforsens Kapell. Inte ett öga torrt kan jag lova, till och med prästen var tvungen hålla igen. Vacker sång och vackert brudpar!
Efter vigseln blir det middag hos brudens föräldrar med närmaste familjen och vi Norénare. Mycket god mat och mycket trevligt var det! Vid halv 12 bröt vi upp, och en timme senare sov jag.


Bild lånad av dahlarna.blogg.se

Väcktes imorse av ett bäbisskrik och jag liksom flög upp. Men där satt mamma med Ronja i famnen, så jag kunde lägga mig ner igen och slumra vidare.

Nu sitter man på rast på jobbet. Lite trött är man allt, men imorgon är jag helledig! Jihoo! Det firas med sovmorgon och städning.

Bilder kommer så småningon på brudparet, men Martin har båda mina kameror och minneskort. Så jag blir kameralös en vecka eller så.

Matbloggstoppen
RSS 2.0