Strumpor? Nej tack!

Ibland måste jag faktiskt erkänna att jag är lite brun, förmodligast kanske brunast, eller en av dom brunaste på jobbet. Två tanter har idag, oberoende av varandra, frågat mig om jag har strumpor på mig eller om jag verkligen har så bruna ben?! Nej, jag har inte strumpor på mig, mina ben är sådär bruna.

Jag blev ganska glad över det!

One Tree Hill

Såg igår då jag läste PT att One Tree Hill skulle gå. Hmm... Kan det vara så att det är säsongsstart? Och ja, så är det! Så om 20 minuter blir det att se OTH, igen! Äntligen börjar alla serier om så smått! Och kl 19 är det Pretty Litte Liars!

Blir att se film med Jennifer ikväll, efter hon har dansat. Hon hade några nya filmer, så få se om det blir någon av dom då kanske. Förmodligen.

Imorgon kommer jag lägga upp en liten video här, bara för att visa hur kul man kan ha det som serveringspersonal på Storforsens Hotell!

Strax ut på löprunda

Jag riktigt längtar tills jag får fara ut och springa idag! Är i Vidsel då jag jobbar på hotellet ikväll, och även igårkväll. Och jag har bestämt mig för att fara och springa till skolskogen! Är år och dar sen man var där sist!
För er som inte har gått skola i Vidsel så kan jag berätta att skolskogen är en bit skog en bit bortanför skolan som vi brukade gå till om våren/hösten. Alltså, vi gick dit med skolan. Ibland hade vi en friluftstimme så vi åt medhavd matsäck där, lekte någon lek. Ibland hade vi lektion där ute. Jag kommer ihåg en gång i låg- eller mellanstadiet då vi fick kolla hur gamla en del träd var. Man borrar/sticker in en liten grej som tar ut en liten pinne ur trädstammen, och sen räknar man ringarna, årsringarna. Då får man veta hur gammalt trädet är.

Har som sagt inte varit i skolskogen på flera flera år, så nu kände jag att det var dags! Ska bara ner på Ica och handla åt pappa först, han är strängt upptagen med att sätta upp en massa glasrutor i mammas nya växthus!

Solen skiner

Solen skiner, fåglarna kvittrar. Vattnet är lagom varmt, lagom kallt. Hänger med kompisar och solar och badar. I tanken i alla fall. Annat kan man inte när man jobbar hela dagarna. Men då vi inte har så många att ta hand om så passade vi på att äta lunchen ute. Det var så mysigt och uppskattat! Glass och frukt till efterrätt dessutom, en riktigt somrig efterrätt!


Bella i påskas (i brist på annat intressant att visa).

Nu sitter jag hemma och väntar på att mor ska komma så ska vi rulla iväg till Piteå till lillebror för att bli bjudna på middag. Sedan avslutar vi kvällen med att se Harry Potter (igen för min del).
Har hunnit diska och läsa ut en bok. Ska ut med lite sopor och sen kanske jag far och pantar flaskorna, påsen börjar bli överfull nämligen.

Knas i magen?

Hade planerat att fara och springa idag. Sjävklart råkade det bli när det var som varmast och mest sol. Så det blev inte den rundan jag hade tänkt, utan den blev lite förkortad. När jag äntligen hade tagit mig upp på SunTan så tror jag att jag var så hungrig att jag fick kräkkänslor. Men jag drack en massa vatten och vilade lite innan jag solade så det gick som över. Sen åt jag världens största portion med mat då jag kom hem. Nu känner jag mig mysko i magen igen, så det blir gomackor och juice till en kvällsfilm.



Har redan hunnit se en film idag, Upp. Hade ingen aning om vad den egentligen handlade om mer än att en gammal gubbe och en liten scout flyger iväg med ballonghuset. Men nu vet jag ju vad den handlar om. Den var faktiskt rätt bra!

Linda x 2







Lite skillnad va?! Är ganska nöjd för att precis ha börjat lära mig, idag. Hoppas jag ska bli bättre och utvecklas ännu mer. Har inte suttit vid Photoshop på flera månader, men när man väl börjar med något är det svårt att sluta. Men nu ska jag sluta för kvällen och gå och läsa lite innan jag ska drömma en massa drömmar. Har börjat drömma så mycket om nätterna nu för tiden.

Photoshop - Actions

Nu har jag lekt litegrann i Photoshop. Tror det syns vilken av bilderna som är originalet.


Vilken var snyggast?

Update: Siffror

Ingen löpning idag

Packade löparkläderna imorse innan jag for på jobbet. Tog på mig dom och skulle cykla hem innan jag skulle ut och springa (det har regnat så jag ville inte springa på Åsen och göra samma misstag igen). Men Så kom jag på att jag inte orkar idag, inte ids. Så imorgon blir det en runda istället, en mycket längre runda än vad jag brukar springa! Som kompensation för idag. Låter väl inte så fel.
Blev så peppad att springa längre då jag läste på Hannas blogg att hon just sprungit 1 mil på 1.05!! Grymt bra gjort!


Diggiloo 2011

Här kommer några snabba bilder från Diggiloo i lördags.


En liten tjej vid namn Linn som sjöng Gabriellas Sång precis innan Diggiloo började.


Magnus Carlsson


Charlotte Perelli


Linda Bengtzing


Linda Pritchard


Jessica Andersson


Lasse Holm


Tomas Di Leva


Hilda


Magnus Johansson

Sådär ja. Några bilder. Tog nästan 1000 bilder på 3 timmar! Men många är suddiga så jag måste verkligen rensa, men det orkar jag inte nu. Kanske tar mig tid att redigera någon bild sen också, men det här får duga så länge.

Grattis Pappa!

Idag fyller min pappa år! Det har firats med en massa gofika och tårta hemma i Vidsel.


Sommarkaka, jämtlandskakor, chokladbollar, macroner, hallongrottor, red velvet cake och gräddtårta. Mums!

Vi provade att ha en tårtmousse i tårtan istället för marsankräm, och den smakade riktigt bra faktiskt! Enkelt att bara vispa upp pulvret med 2,5 dl mjölk och smeta ut på tårtan direkt. Det tar tid att koka marsan, som måste svalna.


Vaniljsmak.

Dom åt oss ur huset

Ja, det måste jag faktiskt säga. Helt ärligt. Det blev över ca 1 liter fil till frukosten imorgon, tomaten tog helt slut. Sen fick vi göra en jäkla massa ägg av olika slag, bröd, pålägg, fil, bacon. Ja, allt tog slut. Men så blir det ju när 200 pers kommer samtidigt och ska äta frukost.
Kl 12 då jag for hem var Camilla och Julia kvar och diskade. Dom hade diskat konstant sen kl 10, och frukostdisken var fortfarande inte slut. SJUKT!

Var på dop och Diggiloo igår, kommer upp bilder kanske imorgon (måndag).

Då jag slutade jobba for jag en runda på Åsen. Fast en mycket förkortad runda. Det har regnat konstant sen ca 14:30, men precis då jag krev utanför dörren så slutade det. Men det var sjukt blött på Åsen och det var fåror i barken på spåret av allt vatten som runnit. Så det blev mycket mindre än halva spåret idag. Men till veckan blir det förhoppningsvis längre rundor.

Bombdåd i Oslo

Erika ringde och sa att hon lever, men jag hade ju ingen aning om vad som hade hänt. Så hon satte mig in i situationen och nu har jag kollat aftonbladet och hennes blogg. Usch! Det ser ut som i en krigsstad. Inte kul att det har hänt här runt i kring!

Kolla på Erikas blogg här, finns några bilder och videos.

Isabelle äter tårta

Isabelle fick ju en egen tårta igår då hon fyllde 2 år. Hon åt inte så värst mycket av den. Efter att hon hade snurrat runt tårtan ett antal varv så plockade hon bort sockerpastan (marsipanen) och la det på hennes farfars tallrik. Sen åt hon lite tårta och sen fick farfar äta upp tårtan också. Farmor hade ju något mycket godare på sin tallrik, nämligen hallon!


Fototävling

Jag är med i en fototävling hos Hanna.


Temat är sommar.

Message in a bottle

Jag och Jennifer har precis sett Message in a bottle. Som alla andra Nicholas Sparks-filmer så måste man ju bara gråta. Snyft och åter snyft. Bra och sorlig.



Theresa Osborne är en journalist som lever frånskild, med ett barn. På en joggingtur vid stranden hittar hon en flaskpost nerstucken i sanden.
Flaskan innehåller ett kärleksbrev till en Catherine, signerat "G". Tillbaka på tidningsredaktionen i Chicago, visar det sig att brevet inte bara fascinerar Theresa utan även kollegor och läsare. Då hon lyckas få uppdraget att ta reda på historien bakom brevet, blir hon långsamt en del av historien.

Forrest Gump

Nu har jag sett klart Forrest Gump, en av filmerna på listan ni vet. Vilken sjukt bra film alltså! Att jag inte har sett den tidigare. Har alltid trott att det har varit någon typ av action-film, att Forrest Gump var en polis eller soldat eller så. Lite rätt hade jag ju med det där om soldat, men inte så som jag trodde.


Trots sin avsevärt begränsade intelligens lyckas Forrest Gump bli elit-idrottsman, krigshjälte i Vietnamkriget och framgångsrik affärsman. Men det enda Forrest egentligen vill är att hans stora kärlek Jenny ska ha det bra.

Isabelle 2 år

Grattis Isabelle! Tänk att det redan är 2 år sen du såg världens ljus för första gången! Och vad mycket som händer på 2 år!  Och vad mycket som har hänt på det här senaste året! Du har blivit stora tjejen nu, pratar konstant och härmar allt vi gör och säger. Vår lilla papegoja!





Älskade stora lillhjärtat vårt!


Isabelle för 1 år sedan.


Och världens gladaste lillasyster!


Water for elephants

Har precis sett en mycket bra film, nämligen Water for elephants. Definitivt en kärleksfilm, men den bjuder på så mycket annat också! Se den om ni inte redan gjort det!


På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.

Boda Borg

"För han har tagit studeeenteeeen!" När Martin tog studenten så sa vi (jag, Johan och Zara) att vi skulle ta med han till Boda Borg som studentpresent. Det tog bara 3 år för oss att komma till skott. Sommaren han tog studenten jobbade han skift, jag jobbade skift och Johan jobbade skift. Zara jobbade varannan helg. Sedan blev ju Zaras mage så stor, så då kunde vi ju inte fara. Men i måndagskväll slog det mig. Martin har ju semester den här veckan, Johan har semester, Zara är mammaledig. Jag är ledig onsdag. Kanske vi kan då? Och det kunde vi! Så vi har varit på Boda Borg i ca 3,5 timmar idag. Synd bara att det var en sån fin dag idag, men vi hade kul ändå, inne i berget. Vi var riktigt duktiga också och klarade av 8 rum! Inte dåligt! Tror vi fick 5 stämplar sist vi (jag, Johan och Zara med en massa folk) var dit. Så det gick ju mycket bättre idag!

Var förbi Elli då jag hade kommit hem för att hämta shortsen jag hade beställt från H&M, men jag kunde inte ha dom. Såklart. Nu ska jag verkligen aldrig mer beställa kläder över internet. Jag ska prova dom i affären, så enkelt är det. Vanskapt som man är...

Nu blir det att se film med mamsen.


Sista mordet

Har precis sett klart sista avsnittet av Morden i Midsomer. För i år i alla fall. Måste bara säga att Jason Hughes såg riktigt bra ut i kvällens avsnitt. Glasögon, skäggstubb och i lediga kläder, inte i kostym. Nice!

Inga jordgubbar

"Slutade" lite tidigare idag då jag for över på Ugglan med lite grejer som två utflyttade hade glömt. Så fick jag mig en surrstund med Fia på gamla jobbet, det var tydligen superlänge sen vi sågs. Hon har inte hunnit träffa mig sen jag klippte av håret, och det är ju ett halvår sen!



Då jag kom hem for jag och sprang till SunTan, solade och sprang sen hem. Jag orkade springa hela vägen utan att stanna eller börja gå! Mäkta stolt över mig själv! Det har jag inte orkat tidigare.
Har precis sett klart Trollkarlens Lärling och före det såg jag slutet på Turner & Hooch, en av filmerna på filmlistan. Borde nog ta och lägga upp den där listan snart kanske, så ni vet vad det är för filmer jag ska se.

Kl 21 blir det årets sista Morden i Midsomer. Eftersom jag råkar ha grädde hemma önskade jag att jag hade färska jordgubbar, men det har jag inte. (Dom där godingarna åt jag och mamma upp i lördagskväll efter tårtbaket.) Så det blir glass och banan till grädden istället. Som kvällsgotta alltså.

Dubbla skift

Efter 10 dagar ska jag nu tillbaka på Fyrklövern. Kommer kännas lite konstigt, speciellt då jag vet att det har hänt väldigt mycket på en vecka. Några nya har flyttat in och så. Måste börja fara snart så jag hinner läsa lite i datorn och uppdatera mig. Känns som att jag inte har jobbat på typ en månad! Kommer kännas lite tungt tror jag nu.

Jobbade ju 7-12 på hotellet imorse. Skulle skära upp lite mer tomat då det var slut ute på frukosten, och så vips, skär jag mig i fingret! Ont gjorde det, och blödde gjorde det också. Dock inte i tomaterna! Jag är snabb ibland, fort fram med en pappershandduk och trycka hårt. Sedan plåstrade Daniel om mitt finger också, hårt! Var tvungen öppna upp det lite sen jag hade kommit hem, var rädd att få blodstopp.

Nä, klä sig och iväg och jobba.

Tårtorna

Här kommer en bild på varje tårta, för fler bilder får ni kolla in bakbloggen.


Den stora tårtan, med My Little Pony-tema.


Den lilla, extra-tårtan vi gjorde då vi inte trodde den stora skulle räcka till 30 pers. Jag kan säga som så att mer än hälften av den stora tårtan är kvar. Den här kommer att frysas in och prova ätas på torsdag.

Fullt upp

Igår var jag, mamma och gamlingarna iväg på loppis i Piteå. Hittade mig en söt burk på loppisen och sen köpte jag tre macarones på Ekbergs Konditori. Tyvärr hann jag inte smaka av dom förän halv 11 på kvällen, ca 12 timmar efter jag köpt dom. Då hade dom legat i en papperspåse och påsen i en bruk hela dagen. Så jordgubbsmacronen smakade lite pappig, tyvärr. Vet ju inte hur dom ska smaka, men har satt dom andra i en plastburk i kylen, får hoppas dom är godare ikväll.


Hallon, choklad och jordgubb.


Från 15-21 igår så gjorde jag och mamma två tårtor. Låter kanske knasigt att hålla på i 6 timmar med två tårtor, men jag lovar er, det tog tid! Och ni får se dessa vackra skapelser ikväll, kan inte lägga ut dom med bild förän kalaset har börjat.

Nu ska jag iväg med tårtorna och sedan ska jag och Annika till Korre och sola!

Sol och bak

När jag vaknade imorse såg jag att det var så gott som klarblå himmel och strålande sol. Men jag tyckte inte det var så varmt ute just då, så jag satt vid datorn i ca en timme. Sedan gick jag ut och la mig i solen, läste en bok och mådde gott. Då klockan var strax efter 12 fick jag ett sms av Karro som tyckte jag kunde pallra mig till Korsträsk för att sola med henne. Så det gjorde jag! Så himla skönt det har varit idag! Då Karro for hem så kom Annika. Och vi har då slumrat en stund båda två tror jag. Skönt! Jag låg kvar till 16:30 innan jag åkte hem igen. For och handlade en massa tårtingredienser. Tog en välbehövlig dusch, har bränt mig litegrann idag, så jag är rätt het. Tur jag har fläkt i sovrummet!

Vid 19-tiden började jag att baka. Gjorde en stor tårtbotten, och när vi (jag och mamma) insåg att den inte kommer räcka till 25 pers så blev det att göra en tårtbotten till. Sedan har jag och min köksassisten (inte mamma) gjort en massa sockerpasta i olika färger. Resultatet får ni se här, i bakbloggen och kanske i Zaras blogg på söndag. Och ni som ska på 2 års-kalas då får se den i verkligheten. Har ett helt annat koncept med den stora tårtan i år, men ni får ju se det sen.

Nu ska jag hoppa i säng, upp imorgon och iväg på loppis med gamlingarna.

Storebror föll för trycket

Nu har min käre Storebror även han skaffat sig en blogg! En klätterblogg vid namn Noren Klättar. Ska bli så kul att få hjälpa han med design och så. Ska nog få hjälpa Zara igen kanske med sin, hon var lite less på den. Och sen måste ju bilderna på barnen uppdateras, dom är ju så där en 8-9 månader gamla nu. Herregud, Isabelle fyller ju 2 år nästa vecka!

Även Lillebror har en blogg, men han har visst slutat skriva i den, tråkigt nog (pik till dig!!).

Känsliga läsare varnas!

Igår kväll hade jag tänkt börja se en film innan jag la mig, men jag fastnade framför något vidrigt som jag inte kunde slita ögonen från. Har ni någon gång sett Extrema Samlare som går på TV3? Inte jag, men såg ett halvt avsnitt igår kväll.
Som det låter så handlar det om folk som samlar på sig saker så dom knappt kan leva i sitt hur längre. Den här kvinnan hade så mycket skit och skräp så det var inte sant! Det värsta jag sett! Hon hade tappat löständerna för ett tag sen men inte hittat igen dom. När dom började tömma ställer hittade dom övre protesen, men dom hittade aldrig den nedre.

Jag kommer visa en bild på något helt sjukt längst ner i inlägget! Dom hittade bland allt skräp och bråte inne i huset, två kattlik! Två stycken! Hon var tydligen en "djurälskare", men det kan jag då inte säga att hon var. Hon hade så mycket skräp och skit inne i huset att två katter dog för att dom inte kom sig därifrån. Och hon kände inte lukten av katterna pga all annan skit där inne.

I slutet av programmet fick man veta att dom hade slängt bort 3600kg skräp och bråte. Drygt 3,5 ton! Helt sjukt! Dom skottade ut skräp från golvet, en massa gamla papper och kartonger och övrigt skräp. En del grejer, bland annat hennes fåtölj, hade gått sönder då dom skulle ta den på tvättning och uppfräschning. Den föll alltså bara ihop för att den hade multnat (vet inte om det heter så) upp bland alla soper. Så killarna som hjälpte till med "städningen" hade köpt henne en ny (begagnad) fåtölj, och hon verkade då faktiskt gilla den efter att ha sett väldigt misstänksam ut.

Jag måste då definitivt se nästa program! Torsdagar kl 22 i TV3!


Klicka på bilden för större bild. OBS. Dålig kvalitet pga taget med mobilen på TVn.

Barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt åt världens finaste flickor! Zara skulle iväg till Piteå och Johan skulle iväg och klättra. Så 17:30 blev jag ensam med flickorna, men efter ett tag kom mamma, stannade en dryg timme. Lyckades inte riktigt få med det på film, men Ronja har änltigen börjat krypa! Eller, krypa och krypa, men börjat dra sig framåt. Fort går det inte, men hon kan ta sig framåt i alla fall! Stort framsteg!



Kl 19 fick dom välling båda två, och sedan gjorde jag Ronja klar och la henne. Lättare barn att lägga finns inte! Man säger godnatt, puss och lägger sedan ner henne i sängen. Klart! Enkelt va! Sedan for mamma hem, så då blev det bara jag och Bella kvar. Vi gungade lite i hennes hokus pokus-stol. Eller ganska mycket. Sedan fick hon borsta tänder och sen blev det att läsa saga i sängen. Blev tre böcker, men det vara bara den första jag fick läsa ordentligt. Sedan har jag legat och strykit henne i 15-20 minuter, hon älskar det! Slutar man lägger hon tillbaka handen på ryggen/magen så då är det bara fortsätta. Hörde när Zara kom hem, men låg kvar ganska länge ändå, hade som planerat att hon skulle få hinna somna. Men det gjorde hon inte. När jag gick ut tittade hon bara på mig med sina fina ögon. Inte ett knyst sa hon. Gissar att hon somnade ganska fort efter det, hon hade gnuggat sig i ögonen mer än en gång.



Nu ska jag se lite film innan jag lägger mig också, man blir ju trött av att söva barn.

Tips på bra TV-serier

Jag behöver er hjälp! Jag är ju som en del av er vet helt tokig i TV-serier, det är det enda jag gör om kvällarna. Vanligtvis alltså. Nu under sommaren så går det ju nästan inte en enda serie! Dåligt men sant. Har ju sett på Morden i Midsomer, men nästa vecka går sista avsnittet.

Jag var alltså tvungen att hitta en ny serie att se på i sommar, och Sofie tipsade om som verkade vara en serie i min smak. Kollade upp den lite och upptäckte att den började sändas på TV3 för någon vecka sen bara! helt perfekt! En kväll i veckan denna sommar är räddad! Sedan hade jag ju sett på reklam att det skulle börja en ny serie på måndag, på TV3 den med. Så det blir att se den också.

  

Men två serier i veckan är inte mycket för en som är van att se på 10 serier i veckan. Så nu behöver jag tips på bra, roliga och spännande serier! Har sett och följer en hel del, men det finns ju en massa andra serier som jag inte upptäckt än. Hjälp mig upptäcka era favoriter!

Solnedgång 2

Denna gång från Luleå.


Gårdagens shopping

Igår spenderade jag ca 15 timmar i Luleå. Jag och mamma for iväg och skulle shoppa, så vi var där vid 11-tiden. Jag hade inte räknat med att det skulle ta sådan tid att gå i affärerna, men igår gjorde det verkligen det. Vi hann inte med allt vi hade tänkt, så det bli nog en sväng till Piteå snart. Inte i veckan eller så, men ändå. Och inte för att jag behöver något mer, men som sällskap till min mor.
Tillbaka till handlingen. Då klockan började närma sig 19-snåret så ringde jag Jennifer och bad henne komma. Vad hade jag ut av att köra hem till Älvsbyn för att bara byta bil och åka tillbaka till Luleå igen. Vi skulle ju se smygpremiären av Harry Potter för er som missat det. Så då blev jag i Luleå från ca 11 till strax efter 2 på natten. Det ni!

Shoppade en hel del faktiskt, rätt onödiga saker. Men det var kul! Men nu har jag lovat mamma att inte shoppa mer det här året, bortsett från ett par uggs till vintern. För nu borde jag verkligen ha kläder och grejer så det räcker i flera år framöver. Ska faktiskt bli en utmaning att inte handla mer nu. Jag måste ju forfarande få handla nödvändiga saker som shampoo och annat hårkollijox, hudkrämer och sånt. Men bara när hela mitt förråd är slut. Har faktiskt en del sånt ståendes i badrumsskåpet. Ja, och mat förståss, men det räknas ju inte som shopping.

Nåja, här kommer allt jag shoppade igår:


Rött linne, Gina Tricot.


Overzise-tröja, svart kofta och två basic t-shirts, H&M.


Strandlinne, KappAhl.


Bikiniöverdelar. Nedersta från IA Damunderkläder, dom två övre från Cubus.


Örhängen från Ur&Penn.

Det var allt det. Inte så lite kanske. Och onödigt med tre bikiniöverdelar, jag vet. Men dom var ju så fina! Men då behöver jag inte köpa några nästa sommar!

Dagens lunch

Mina måltider idag ser kanske lite konstiga ut idag. Till frukost, vid halv 11, åt jag tacos. Det blir det även till middag, måste ju äta upp det innan det bli dåligt. Rötmånad ni vet. Någon som vet om den har börjat än förresten?



Och detta var dagens lunch, mycket mumsigt som ni ser!

Har varit och kickat boll ett tag idag. Kan inte säga att vi spelade fotboll, utan det var mest passningar och skott på mål. Går inte att göra så mycket mer på 4 personer. Och nu ska jag springa upp och sola och sen springa hem igen. Så har man fått dagens motion i alla fall.

Harry Potter och dödsrelikerna del 2

Igår var jag och Jennifer och såg smygpremiären av allra sista Harry Potter-filmen. Vi är både lite småbesvikna faktiskt. Filmen var inte dålig, men vi saknade en del småsaker. Blanda annat lite mer kärlek och sorg, det visas bara helt kort. Filmen är ändå bara 2h 10min, och även fast den hade blivit 20 minuter längre så hade inte filmen varit lång för det. Och på 20 minuter hinner man få in rätt mycket. På bara 10 minuter hinner man få med mycket, och filmen skulle genast ha höjts ett snäpp!



Nåja, filmen var bra och slutet likaså. Fällde en tår eller två också, men jag hade ju inte räknat med annat.
Ikväll har filmen premiär på riktigt.

Och just ja, kolla på TV4 Norrbottens nyhetssändningar ikväll, mina och Jennifers händer kommer nog att finnas med!

Om blixten

Nu är det andra kommentaren jag fått om att det är coolt att jag fick med blixten på detta kort.



Det är alltså kamerablixten jag menar, inte åskblixt. Förlåt att jag inte uttryckte mig tydligare tidigare, men nu vet ni det.

Länk till inlägget jag pratar om.

Lite brun kanske

Efter att ha legat och pressat i solen i två dagar måste jag erkänna att jag fått lite färg. Ibland kan jag faktiskt anse mig själv som brun. Men bara ibland. För ibland känns det som att jag är så blek, eller rent av lite gul. Jag tycker själv att jag blir mer gulbrun än brun. Och Anton har ju kallat mig kinesen, så det stämmer nog.

  

Igårkväll såg jag två filmer, en med Annika och en med Jennifer. Jag och Annika såg Life as we know it och med Jennifer såg jag Beastly. Två helt klart sevärda filmer!

Solnedgång

När jag cyklade hem från Jennifer nu så vände jag mig om, varför vet jag inte. Solen håller just på att gå ned och jag slås över hur vacker en riktigt solnedgång kan vara, även i Älvsbyn! Tror aldrig jag har sett någon liknande solnedgång förut, mycket vackert!





Hade bara iPhonen med mig, med systemaren hade det ju blivit hundra gånger bättre. Men bättre än så här blir det inte ikväll.


Busväder

I torsdags då jag körde hem till Vidsel möttes jag av en mycket tråkig syn. Ju närmare Vidsel jag kom desto mörkare blev himlen. Då jag kom till OK för att tanka började det regna och så blåste det massor. Strax efter öste regnet ner och åskan gick. Men det var över ganska snabbt. Men det är länge sen jag såg så mörka moln.


Svart i Vidsel, blått i Älvsbyn.


(Det är kamerablixten ni ser, inte solen.

Sommar, sol och semester

Vilket härligt väder det har varit idag! Strax efter 10, närmare halv 11, for jag och hämtade Annika så for vi till Korsträsk och solade. När jättemolnet kom så for vi hem, och då började det regna. Men bara en liten skur, för efter jag kommit hem från affären och skulle på en liten löprunda så sken solen så fint igen. Det var rätt varmt att springa i den här värmen och under solens varma strålar, men det gick bra. När jag kom tillbaka spolade jag av mig kallt, hoppade sedan i bikinin igen och la mig här ute bakom soprummet. Låg där i ca 2 timmar, så skönt! Hann läsa ut boken jag hade börjat på.



Efter solningen blev det dusch och ordentlig intvålning, den där tanning oil som jag fått låna av mamma släpper ju nästan inte. Fick tvåla in mig två varv, ordentligt! Nu har jag ätit god middag (se ovan) och är mätt och belåten. Vi får väl se vad som händer ikväll, lutar åt kubb och film. Men just nu tar jag bara dagarna och kvällarna som dom kommer, man kan ju göra vad man vill när man har semester!

Började semestern med...

Igår då jag slutade jobba så for jag direkt till Karlberg för att se på sommarteater. Erika och hennes mamma mötte upp där. Ganska rolig teater, men den levde inte alls upp till namnet så som jag hade trott.


Fru Vinkelhake och Herr Makadam (tror det var så).

Efter det for jag och Erika för att hyra en film på Hemmakväll, men det slutade med att vi köpte en massa filmer istället. Filmen vi hade tänkt hyra, Burlesque, fick stå kvar på hyllan. Får se den en annan gång. Sen for vi på Max och åt innan vi gick upp till henne och såg på Draktränaren, en animerad mycket söt historia!


Som den Disney-filmssamlaren jag är så blev det tre nya Disneyfilmer och sen en box med Saw-filmerna 1-6. Så det blir Saw-maraton någon dag här framöver. Har ju bara sett dom tre första, men kommer inte ihåg någonting typ. Så det ska bli spännande!

Idag började vi dagen på staden då vi inte riktigt visste hur vädret skulle bli. Men vi upptäckte ganska snabbt att det var väldigt varmt ute. Skulle "bara" in på Ur&Penn innan vi skulle dra till havsbadet, men då fastnade jag inne på Euro Sko. Jag, och inte Erika! Stod och velade mellan två par skor, vita! Men efter att ha fått prova båda paren ordentligt blev det inga skor alls, utan det blev Erika som köpte sig ett par jeans-ballerina. Så då var ju orndingen återställd igen.
Innan vi skulle fara var jag sugen på mjukglass, och det säljer dom ju inne på Gallerian. Köpte en stor mjukglass i bägare, dom små brukar ju vara små. Men jag kan lova att det hade nog gott räckt med en liten.


Vet inte om ni ser hur enormt stor den är, men den är drygt 10 cm hög, från kanten på bägaren! Massor med glass alltså!

Har legat på stranden i ca 3 timmar idag, slumrade till litegrann. Är ju så skönt att sova i solen. Vet inte om jag fick så mycket färg, men Annika tyckte det syntes i ansiktet. Hoppas på fint väder imorgon också, för då ska jag pressa!

När jag kom hem från Piteå hann jag fara förbi Johan och Zara en sväng (som inte är hemma), duscha, fixa håret och slänga in allt "skräp" i sovrummet. Allt detta på en timme! Ibland kan jag vara effektiv! Och prick kl 18 var jag på Okey. Åt pizza med trevligt folk, sedan spelade några av oss kubb, ett frågespel, Med Vilda Gester (förlåt Zara om jag lånade det utan lov, ska återställa det imorgon) och sist av allt såg vi på Prinsessan och Grodan, en av filmerna jag köpte igår.


Annika, Anton och Tobbe vann första rundan i kubb. Andra varvet vann jag, Sofia och Jennifer! Men jag ska inte säga hur vi vann...

Här är det väldigt varmt just nu, men vi har ju varit 6 pers här, så det är ju inte så konstigt. Nu måste jag bara röja av från sängen från den tidigare "städningen" innan jag kan lägga mig och få min skönhetssömn.

Det här är livet!

img_7705 (MMS)

Det här är livet!


SEMESTER!!

Idag kl 15 fick jag semester! Jihaa! Det känns helt overkligt att jag, som "bara" har varit vikarie i alla dessa år, äntligen har förtjänat en riktig sommarsemester! Och gissa hur jag inleder den? Med jobb imorgon! Haha! Jag är ju en lite för snäll människa ibland, men det blir imorgon och sen inget mer jobb förän den 18 juli. Så det blir 9 dagars ledighet.

Början av semestern verkar ska bli hyffsad, med slutet verkar ska bli regnigt. Men då kanske jag får tid till min nya design. Har länge tänkt att jag måste byta design på bloggen, men jag har inte riktigt haft tid, ork eller lust. Men nu kan jag inte skylla på det.

Då jag slutade kl 15 for jag ett varv på Åsen, bästa varvet hittills! Sen hem för dusch, handling och nu är jag i Vidsel. Vet inte vad kvällen bjuder på, men ska försöka få hårfria ben.

Böckerna om Arn

För två år sen började jag läsa böckerna om Arn av Jan Guillou. Tänkte att böckerna brukar ju oftast vara bättre än filmerna, och filmerna om Arn är ju bra. Så jag började läsa. Sista boken om Arn, Riket vid vägens slut, läste jag ut på en vecka när vi var i Cypern. Sen jag hade kommit hem började jag läsa den sista boken, en fristående fortsättning som handlar om Arns barnbarn Birger. Men det rann som ut i sanden och jag läste inte mer än några sidor. När vi for till Turkiet bestämde jag mig för att det var dags att läsa ut sista boken. Och i förrgår läste jag sista sidan. Dom är jättebra böckerna, men på något vis samtidigt lite tunglästa. Vet inte om det beror på det lite äldre språket Jan har skrivit med, eller att ett kapitel kan vara 60 sidor långt. Självklart är det ändå bra styckeindelat, så man inte behöver sluta mitt i en mening eller så. Men helt klart läsvärd är serien!

20-års jubileum

Om drygt 2 månader kommer NUS, Norrbottens Ungdomssymfoniker, att fira 20-års jubileum! Det kommer bli så himla kul! Förhoppningsvis kommer det en massa gamla NUSare och spelar några låtar med oss nuvarande NUSare. Så vi kommer förhoppningsvis att bli en jättestor orkester då! Längtar!



Då jag fick hem inbjudan så hade jag ingen aning om att det skulle bli mat efteråt, men det var ju en rolig överraskning! Kommer bli så kul!

Marknad

Har precis kommit hem från en kort sväng på marknaden här i Älvsbyn. Det blir bara mindre och mindre för varje år, så himla trist. I år hade dom inte ens ett filmstånd. Och Jennifer som hade sett fram emot att få köpa billiga filmer. Så blev det inte.
Jag köpte mig däremot två par nya foppa (fejk) och två hårband, ett till mig och ett till mor.


Ett par vanliga och ett par ballerina. Upptäckte då jag kom hem att ballerinaskorna pruttar då man går i dom! Om man har en tunn ballerinastrumpa i kanske dom inte gör det...


Perfekta skydda-håret-och-hårbotten-då-man-är-i-solen-band!

Nu blir det inte många knop den här timmen innan man ska iväg och jobba igen. Var ju 7-12 på hotellet, och nu blir det 5,5 timmar på Nyberga.

2 dagar kvar (igen)!!!!

Lägre uppdatering

Ursäkta den uteblivna uppdateringen igår. Jag hann faktiskt inte riktigt med det. Jobbade till 12 igår. Hann inte mer än hem innan jag blev utringd som resesällskap. Kom hem 19:30 på kvällen och då tryckte jag bara i mig lite snabbnudlar innan jag cyklade över till Jennifer. Satt och lena oss till drygt 21:30 innan vi båda kände att vi var trötta och behövde sova. Hem och lägga sig och sova. Det var måndagen det.

Idag steg jag upp 8:30 för att kolla vädret. Såg lovande ut, så jag åkte hem till lilla mor. Fixade lunchlåda och så drog vi upp till forsen har har legat där på stenarna och mått gott. Vi har faktiskt fått lite färg båda två, trots att solen mest bara har kikat fram lite då och då. Tur att molnen inte är så tjocka och att det inte blåste så mycket. Har varit riktigt behagligt.

Ikväll blir det jordgubbar och grädde till Morden i Midsomer.
Imorgon frukost på hotellet och kväll på Nyberga.

Bara 2 dagar kvar nu!!!!!!!

Bland buskar och sten

Innan jag for hem på timmar skulle jag dra ett varv på Åsen. Sagt och gjort, jag for iväg. Men jag tänkte jag skulle variera mig lite och springa andra vägen. Jag sprang på och gick emellanåt. Och när jag kommer till där stigen/vägen svänger så tänkte jag att nu är det inte långt kvar. Men jag känner inte riktigt igen mig. Så hamnade jag helt plötsligt nere vid Stigarna, och fick springa på en liten smal stig. Tänkte att den skulle leda upp till stora stigen igen. Men inte. Istället hamnade jag precis bakom Åsens förskola och fick springa snett i backen bland buskar, ris och sten. Jag totalmissade alltså den riktiga stigen där stigen svänger. Jag svängde lite för lite med andra ord. Men det gjorde absolut ingenting, för hade jag inte gjort det hade jag missat Tea! Kul att se henne igen efter, 2 år är det väl nu? Hoppas vi ses någon fler gång i sommar!

Bella sprang knalleloppet

I fredags var det Knalledagen här i Älvsbyn och det innebär också alltid Knalleloppet för alla barn. Och i år hade mamma, Bellas farmor, lovat att hon skulle springa med henne. Så i torsdags tränade dom hemma en massa, Spinga, spinga spinga!


Inför loppet.


Slutspurten. Maja (dockan) hänger med.


Äntligen i mål, med medalj och kex.


Gott med saft efteråt, man blir ju törstig av att springa.


Titta så duktig jag har varit!

Bra byte

Har inte kunnat visa er klädbytet jag och Zara gjorde i förra veckan eftersom att Sofie kanske läser och inte har fått veta något. Dom hade nämligen hennes möhippa igår, och dom hade klätt ut henne till Stålkvinnan.



Zara fick ta det här röda linnet plus ett blått likadant mot att jag fick en blå klänning av henne. Helt klart bästa bytet jag någonsin har gjort! Inte för att jag har gjort så många klädbyten i mitt liv, men ändå.


Den kanske inte ser så märkvärdig ut när den hänger så där, men här kommer en bild när Zara har den på sig på Ronjas dop.


Hittade inga superbra bilder, men här syns den då i alla fall.

Bra byte, eller hur?!

Sen kväll

Jobbade på hotellet igår, fick vara bufféansvarig. Hade det ändå ganska hyffsat lugn. Fick städa undan lite kartonger, fylla på kylarna, hjälpa dom andra. Dukade upp för ett bröllop. Åt hamburgertallrik kl 23 på kvällen med dom andra 5 tjejerna. Sedan satt jag och Frida och vet linneservetter i en timme. Hoppas dom duger och att dom har fått legat till sig lite under natten. Slutade strax efter 1, la mig i sängen 1:57.

Hunnit bli väckt två gånger på morgonen av sms. Efter andra smset så läste jag lite i min bok, har bara 90 sidor kvar nu! Sitter nu och äter frunch i form av snabbnudlar. Har hunnit vara och sola och handlat finncrisp och grädde också. Nu blir det att se film innan jag börjar jobba om 2 timmar.

Äldre får inte lagstadgat boende

Äldre som behöver hjälp dygnet runt tvingas att bo hemma. Platserna på särskilt boende räcker inte till och som mest har 20 personer stått i kö utan sitt lagstadgade stöd.

Älvsbyn är den kommun i Norrbotten med minst andel platser i äldreomsorgen sett till antalet folkpensionärer. 104 särskilda boendeplatser på Nyberga och Ugglan rymmer endast fem procent av Älvsbyns invånare över 65 år.

Lång kö
De som beviljas särskilt boende behöver hjälp dygnet runt. Senast tre månader efter beslutet måste kommunen ordna en lägenhet åt dem.
- Det klarar vi inte i dag, säger socialchef Birgit Nilsson i Älvsbyns kommun.
Under snart två års tid har kön till boenden varit lång och i dag väntar åtta personer på sin lägenhet. Som mest har 20 personer stått på väntelista, men snittet ligger på mellan 10 och 14.

Fyrklövern fortsätter
2010 var läget akut. Utskrivningsklara Älvsbybor tvingades ligga kvar på sjukhuset för att det saknades platser i hemkommunen. Som en nödlösning öppnade Älvsbyns kommun korttidsboendet Fyrklövern med åtta platser.
- Det var inte värdigt att låta dem vara kvar på sjukhuset när vi ska ta hand om dem hemma. Därför föreslog jag att öppna det, säger Birgit Nilsson.
Eftersom kommunen bygger om 36 rum på äldreboendet Ugglan fram till årsskiftet ökar trycket på korttidsboendet. Vid senaste mötet beslutade kommunfullmäktige att avsätta 1,8 miljoner kronor till fortsatt drift av Fyrklövern.

Får inte boende
Vissa som beviljats permanenta platser mellanlandar på Fyrklövern, andra får vänta hemma.
- Det finns de som bor hemma med mycket hemtjänstinsatser, säger Birgit Nilsson.
Dessa personer får inte sina beviljade behov tillgodosedda enligt lagen.
- När man får beslut om särskilt boende kan man inte bo hemma med hemtjänst. Då behöver man dygnet runt-omvårdnad.

Beredning för äldreomsorg
Socialchefen, som lämnar sin tjänst i sommar, kommer att vara tjänstemannastöd för den nya politiska beredning med Helena Öhlund (S) i spetsen som fått i uppdrag av kommunfullmäktige att utvärdera Älvsbyns äldreomsorg i helhet.
- Vi måste bland annat se över behovet av permanenta platser och korttidsplatser. Vi har en åldrande befolkning, då måste man se till att de får den omvårdnad de ska ha.

FAKTA Särskilt boende
I Älvsbyn finns två särskilda boenden med totalt 104 boendeplatser för de som beviljats egen lägenhet med stöd och service dygnet runt efter sina behov. Nyberga har 51 platser och Ugglan 53 platser. År 2009 kostade varje brukare kommunen 536 000 kronor per år och den totala budgeten för särskilt boende uppgår till cirka 55 miljoner kronor per år.

Publicerat i Piteå Tidningen torsdag 30 juni 2011.

Jag har blivit med...

Jag var ju till stan i tisdags, men inte enbart för att träffa lillebror. Utan mitt verkliga ärende dit var för att jag skulle hämta hem min nya TV! Jag har blivit med platt-TV! Så nu är jag en i gänget.


Lång slutartid gjorde den här coola bilden.


Måns var nästan det första jag såg på TVn.

Har inte hunnit se så mycket på den än, men böjade se en film via datorn på TVn, bra att veta att det funkar. Då blir det inte som i höstas då vi satt 7-8 st och såg en halv film på datorn. Första halvan hade vi sett på TV på dvd, men dvdn ville inte längre än så.

Matbloggstoppen
RSS 2.0