Underbart väder!

Jobbade till 15 idag, fast jag smög mig ut lite tidigare. Hade en kvart att ta ut sen tidigare, så då tog jag ut den nu. For och sprang ett varv på Åsen, gick ännu bättre idag än igår, det kändes då så. Gick betydligt mindre nu.

Sedan cyklade jag hem, slängde av mig mina blöta träningskläder och hoppade i bikinin. Hämtade upp Jennifer, Tobbe och Annika så åkte vi till Korsträsk och badade. Så härligt! Badade länge och satt sen en stund på stranden och planerade lite.
Jag och Jennifer var förresten dit igårkväll och badade, var riktigt skönt då också, fastän klockan hade hunnit bli 21:30.



Nu ska jag iväg till Jennifer för att planera mera, äta melonsallad och se på film. Bra avslut på dagen med andra ord!

Isabelle kan säga våra namn

Den här videon är från 3 maj, så den är inte så där jätteaktuell längre. Bella kan ju väldigt många ord nu, och ibland säger hon hela meningar. Men här hade hon precis lärt sig säga Lotta och Ronja, så jag var ju tvungen att filma det.



Lotta, Farmor, Farfar, Pappa, Mamma, Ronja och sist Bella själv. Hon kunde inte säga farmor och farfar då, säger det inte nu heller. Men hon säger något speciellt då hon menar farmor, men det är inte likt farmor alls. Kommer inte på det nu.

Update: Hon säger Dalle när hon menar farmor, men inte i den här videon.

Vilket väder!

När jag steg upp 7:30 imorse var det 22,5 grader i skuggan! Det har varit riktig tropikvärme idag! Och självklart har man varit inlåst på jobbet hela dagen. Så typiskt, bara för att jag jobbar ska det bli finväder. Men det verkar som att det ska hålla i sig en hel vecka, så jag hoppas det är sånt här väder under min semester. Annars blir jag faktiskt lite ledsen.

När jag slutade, lite senare än tänkt, drog jag ett varv på Åsen. Tyckte det gick ganska bra ändå, trots värme och länge sen jag sprang ordentligt sist. Blir förhoppningsvis två varv till den här veckan, ska satsa på det åtminstone.

Från det ena till det andra. Tror jag har fått ryggspärr. Typ nackspärr fast i ryggen. Eller någonting i alla fall. Det är lite bättre nu, men jag höll inte på att ta mig ur sängen imorse. Kunde inte lyfta armarna ordentligt och inte röra huvudet som vanligt. Nu känner jag det bara om jag sitter lite ihopsjunken och böjer ner huvudet, då stramar och sträcker det i den vänstra ryggfiléen (muskeln bredvid ryggraden alltså). Måste ju ha sovit heltokigt inatt, för jag gjorde ju inget speciellt igår som gör att jag skulle ha fått så här. Ingen som har en fräsch rygg till salu? Jag betalar dyrt!

Supergott!

Jag lunchade med min lillebror idag i stan, bjöd honom på lövbit och själv åt jag toast. Och så bjöd han på efterrätten, nämligen kulglass! Gissa hur gott det satt i magen i det underbara vädret som har varit idag!


Melon, tuttifrutti och dulce de leche (stavas det så?) med tuttifrutti-topping. Massor läskande!

Heart to Heart

Igår så var jag och Jennifer runt på alla matställen på byn tror jag innan vi fick oss någon mat. Skulle först gå på Centrum och äta, men det var 20 minuter till stängning, och vi ville äta i lugn och ro. Så då skulle vi gå upp på Trescorona och äta, dom hade stängt. Den enda dagen dom inte hade kvällsöppet är måndagar! Så typiskt. Då gick vi ner på Heart to Heart grill och åt. Har aldrig ätit där förut, men det var ju jättegod mat dom hade! Blir absolut att äta där fler gånger! Och kanske beställa hem någon gång.


Min mat, friterad kycklingfilé med ris och sötsur sås.


Jennifers mat, nå kött med cachewnötter och nudlar.

Skynda iväg på jobbet nu! Höres mer ikväll


Extra Prima

I söndags efter joggingturen med Elli for jag på affären och köpte lite mat. Riktig sommarmat blev det i form av Bullens varmkorv och kräm. Stod och velade om jag skulle ta vanlig jordgubbskräm eller den här, Extra Prima jordgubbskräm. Läste i innehållsförteckningen och upptäckte att i den här var det mer jordgubbar än socker och inte tvärtom.



Men om man då någongång lärde sig att läsa vidare. När jag kom hem och skulle hälla upp mig en skål så kommer det ju ut hela jordgubbsbitar! Okej, tänkte jag. Eftersom det är jordgubbar ska det väl gå bra. Och allt gick bra fram till slutet, då jag tuggar i något hårt. Tror inte jordgubbarna är ordentligt rensade innan dom blev kräm. Eller så är jag bara känslig.

Gillar inte kräm eller yoghurt med bitar i, så hädanefter håller jag mig till mer socker och mindre bär i min kräm. Så det så!

Bästa Vänner-kväll

Nu ska jag iväg på snabbplanerad dejt med min allra bästa vän Jennifer. Ska gå och käka någonstans och sedan blir det att se film. Vad vi ser har vi inte bestämt än, men hon har ju alltid en massa filmer på lager, så något bra blir det alltid!


Ed Hardy-linnet som jag köpte i Turkiet.

10 timmars sömn

La mig som sagt 20 igår, släckte 20:30. Somnade ganska fort. Men jag har inte sovit så bra, vet att jag har vridit och vänt mig halva natten, även fast jag inte varit vaken. Vaknade i alla fall efter 2 inatt någongång, för då tittade jag på klockan. Men jag somnade om och sov tills klockan ringde 6:52.

Har funderat om jag ska orka fara på gymet idag efter att jag slutat jobba, men jag vet inte. Kanske gör det imorgon istället, börjar ju först 15:15. Så blir det nog. Så får det bli en filmkväll ikväll igen tror jag. Har ju några nya filmer att se.

Nä, nu måste jag tillbaka till jobbet, rasten är slut.

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta

Idag har varit en riktigt slö, skön söndag. Känner mig alltid trött efter att ha varit ute hela natten, vare sig det gäller party eller jobb. Att sen bara sova drygt 5 timmar gör ju sitt. Så jag har känt mig seg, minst sagt. Ändå har jag varit ut på en liten gå- och joggingtur med Elli på Åsen i förmiddags. Så helt slö har jag inte varit.

Så vad har jag då tillbringat dagen med? Jo, att se film på datorn. Först såg jag klart tredje säsongen av Merlin. Sedan såg jag Ömhetsbevis, så nu kan jag bocka av ännu en film från Jennys filmlista hon skrev till mig en lugn dag på hotellet förra året. Tyckte inte den var så speciell. Dålig var den väl inte, men tyckte inte den var speciellt bra. Sorry Jenny.
Sedan skulle jag börja se Turner and Hooch, en annan film på listan, men jag fick inte igång den. Så då fick det bli kärleksfilm på högsta nivå, nämligen Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta.



Har ni inte redan sett den så MÅSTE ni se den! Det är verkligen en av dom bästa filmerna som finns! Ungefär som alla andra filmer som är baserade av Nicholas Sparks böcker. Se den!
Den handlar om en rik ung tjej och en fattig ung pojke som träffas en sommar och blir totalförälskade i varandra! När hösten kommer måste hon flytta hem igen, och vem vet när, eller om, dom får träffas igen?



Ryan Gosling spelar den manliga huvudrollen. Inte helt dum va?! Var tvungen kolla upp vad han hette och upptäcker till min förvåning att han är född samma dag som jag! Fast 6 år tidigare då.

Nu ska jag börja krypa till kojs. Jag vet att klockan inte ens är 20, men som sagt, jag är rätt trött nu. Och efter att ha gråtit en massa till filmen så blev man snäppet tröttare. Ska lägga mig och läsa tills ögonen faller igen.


Love is in the air

Godmorgon! Hade hoppats kunna sova lite längre än så här, men så blev det ju inte. Hade jag ju kunnat räkna ut, känner ju till mina egna sovvanor.
Kom hem strax efter 4 i morse. Det hade jag faktiskt inte räknat med, trodde det skulle bli som då jag jobbade trettondagen. Alltså att vi kom hem först vid 5-tiden. Men en kvart innan vi stängde barerna så började jag tömma kylarna, och då hängde några av tjejerna på. Så på 40 minuter hade vi tömt våran bar! Och det  var den största baren. Gick sedan och hjälpte dom andra Storforsarna och efter 3 kunde vi börja rulla hemåt igen.



Skrev ju tidigare att jag skulle stå i militärtältet, men som ni ser så gjorde jag inte det. Efter lite sjukdom och bortfall så blev det så jag fick stå med luleborna (och bodensare tror jag?) i karaokebaren. Och där var temat Lennon, alltså lite 70-tal och hippiestil. Och då skulle vi ha blommigt band i håret och brillor! Fick väldigt många kommentarer om mina snygga brillor. Innan klockan hade blivit 12 inatt så var det bara jag (av 9 andra bartenders och 3-4 kockar) kvar i hela tältet som hade brillorna på sig. Och det hade jag fram till att jag började tömma kylarna. Ska det va så ska det va!

Det var någon som sa att jag såg ut som han John Lennon och undrade vad jag hette. Och för en gångs skull så var jag snabbtänk och svarade Jenny Lennon. Det tyckte dom roligt och smart sagt. Och det tyckte faktiskt jag med!

Man känner sig lite sliten nu, 17 timmar i benen igår/inatt. Satt 30 minuter av dom 17 timmarna, och det var när jag åt middag. Lite trött är man ju.
Nu väntar jag på att Elli ska svara på mitt sms, så blir det förhoppningsvis en runda på Åsen. Annars far jag iväg på en runda själv tror jag.

Sminkad!

Kvällen till ära har jag faktiskt lagt ner tid på en sminkning. I vanliga fall när jag vill se lite finare ut blir det mascara. Idag blev det även ögonskugga och bronspuder (eller vad det då heter)! Har använt mig av en ljus glittrig, lite silvrig ögonskugga och en blyertsgrå med skimmer. Sedan har jag använd en nästan svart ögonskugga som kajal/eyeliner. Blev riktigt nöjd! Bilden visar väl inte riktigt hur det blev, men huvudsaken att jag blev nöjd!


Beach Party 2011

Om en timme drar jag och några från Hotellet iväg till Havsbadet för att jobba på Beach Partyt. Kommer bli så himla kul! Så ska ni handla törstsläckare ikväll ska ni komma till militärbaren! Det är där det händer!  Eller, det är där vi finns.



Ikväll kommer gruppen Chicago att spela. Började just att fundera vilka låtar dom är mest kända för. Och jag har ju faktiskt en av deras låtar i min Spotify-spellista!



Sedan har vi ju några till låtar som dom flesta nog har hört.




Då vet ni vad jag kommer lyssna på LIVE ikväll/natt!

Midsommarnaglar


Glad midsommar på er alla!

Lite TV i sommar

Har försökt kolla på TV-guide sidor om vad som kommer gå på TV i sommar. Och det enda jag vet än så länge är det jag skrev om i förra inlägget, Morden i Midsomer. 4 avsnitt. Sedan vet jag inte. Kommer alltså bli rätt lite TV-tittande i sommar om kvällarna. Åtminstone serietittande. Kanske får tid att se en massa filmer jag ligger lite efter med att se. Who knows?

Morden i Midsomer

På tisdag börjar äntligen Morden i Midsomer om igen! 14 säsongen är nu igång, helt sjukt att den har hållit på så länge! Men den är ju så bra! Ska bli intressant att se om man kommer gilla John lika mycket som Tom, tvivlar ju. Men det kommer säkert bli bra ändå.


Tisdag 21:00 på SVT 1. Missa inte!

Någon mer än jag som gillar Morden i Midsomer?

Semester!

Äntligen! Det tog bara en jäkla massa tid att fixa en vikarie för mig i sommar. En ynka vecka semester har jag tagit, och det höll på bli pannkaka av alltihop.
Vi skulle lämna in våra semesterönskemål i mars eller slutet på februari. När det sedan började närma sig här i våras så fick vi upp listan igen för att se så den stämde. Och det gjorde den, inga ändringar gjordes. Och det är faktiskt så att jag tog min semestervecka under första perioden bara därför att dom flesta ville ha andra. Och jag tänkte att mitten på juli är ju ändå en bra tid att ha semester. Så det fick bli så. Ändå så fixades alla dom andras semester ganska snabbt, men inte min.
Sedan började det några nya hos oss, och en av dom fick sina veckors semester fixade, före min! Kul för henne, men det känns ju lite orättvist måste jag säga, att dom som kom in sist får först.
Och nu i veckan är det bara 3 veckor kvar innan jag ska ha semester, och jag hade fortfarande ingen vikarie! Så jag hade tänkt vara fräck och säga till chefen att fixade dom ingen vikarie den här veckan så skulle jag dra tillbaka min semester och KRÄVA dubbla semesterdagar som jag skulle kunna ta ut till hösten. Men innan jag hann prata med henne om det så sa hon idag att det blev fixat imorse. Och även för tjejen som har tagit veckan före mig. Så nu har vi alla fått våra semestrar beviljade. Tack för det! Men jag måste säga det igen, det är dålig stil av dom att fixa nykomlingarnas semester före vi "gamlingars" semestrar är klara. Så det så!



Så nu känner jag mig så här glad! Skulle kunna strutta runt och dansa av glädje! Men jag måste erkänna att det kändes lockande att se vad dom hade sagt om jag hade hunnit ställa fram mina krav. Vad hade dom gjort? Vad hade hänt om jag på måndag fortfarande inte hade någon vikarie?

Nåja, det kan jag ju släppa nu. Blir 10 dagars ledighet, 8-17 juli. Har inte planerat in mer än den återkommande sommarfesten (som fortfarande inte är spikad, men borde bli första helgen) och att se smygpremiären av Harry Potter och dödsrelikerna del 2 med Jennifer!

Filmkväll

Om ett tag ska jag iväg till Jennifer och se film med henne och Linda. Blir först att se klart andra akten ur Örebrospexet, och sedan blir det nog att se Trassel! Ska bli kul att se den, den har fått så bra recensioner.



Är det någon av er som ser på Merlin? Vad tycker ni om serien? Jag tycker den är jättebra! Är inne på tredje säsongen nu, och i ett av dom första avsnitten så skratta jag så gott som hela avsnittet igenom! Det var ett roligt avsnitt!

Bloggriket

Hittade det här på en blogg och har nu anmält mig för att testa det. Vi får väl se vad som händer, om fler bloggläsare hittar hit eller inte.


Inget svar

Hade tänkt göra bort två telefonsamtal och hämta ut ett paket nu på rasten, men det blev ingenting av det.
Först skulle jag ringa nya chefen (tredje chefen vi har inom loppet av en månad) angående min semester, men hon återkommer först imorgon. Så får väl prova ringa henne imorgon igen.
Sedan skulle jag ringa till Skatteverket och fråga vad som hände med avdragen jag gjort för resor till och från arbetet. Har inte fått ett öre för det nämligen. Inte såvitt jag kan kan utläsa från papprena. Efter att ha tryckt mig fram får jag veta att jag är placerad i kö, som nummer 180! Och beräknad kötid var 14 minuter! Hade lite ström i mobilen, så det får vänta till imorgon också.
Paketet får vänta tills jag slutar, för regnet öser ner ute. Behöver ju inte blöta ner mig i onödan.

Nu ska jag surfa runt på bloggar i 20 minuter, sen är rasten över.

Helt slut

Skulle jobba frukost på hotellet idag, alltså 7-12. Hade sett fram emot en helt ledig eftermiddag, att få stiga upp på morgonen, fara och jobba och sluta till lunch. Den perfekta arbetsdagen! Men så blev det så jag lovade att stanna kvar till kl 15. Men innan jag stämplade ut hade klockan hunnit bli 16. Jag är helt slut! Har haft rast i 15 minuter idag då jag åt två små stackars mackor. Det enda jag åt på HELA DAGEN! Var lite hungrig när jag kom hem till dukat bord och färdig mat. Mums vad gott det var med makaroner och köttfärssås.



Nu är jag hemma och är lika trött. Skulle säkert kunna lägga mig och sova nu och sova till 7 imorgonbitti, men det hade jag inte tänkt. Ska lägga mig i soffan med en STOR skål med glass och kolasås, tända doftljus och bara må. Så det så. Kanske är mer människa imorgon.

Vad har ni gjort idag?

Ny frisyr

Kom på igårkväll att jag kanske skulle prova att sätta upp luggen, den är faktiskt lite i vägen ibland känns det som. Provade det och vips, så hade jag en helt ny frilla!



Nice nu inför sommaren! Och håret ser mindre platt ut! Bara plus!

Nu ska jag se lite Merlin och uppdatera Bakbloggen innan jag ska iväg och börja jobba igen, har redan klarat av ett pass idag.

Jag är med i TV!

Eller, ja. Åtminstone min blogg är det! Eller ja. Åtminstone på Expressens webb-tv-program United Minds TV. Och så gäller det min bakblogg LottaBakar. Om ni går in här och kollar ni 2:10 in i videon. Där börjar dom visa en massa bakbloggar, och min lilla blogg är med där, bland alla stora kända bakbloggar! Det här var ju en jättekul nyhet! Eller hur?!

Besök

Nu har precis mitt besök farit iväg på skilda håll. Jag, Jennifer och Linda har sett första akten av Jennifers spex. Ni vet, det jag var ner och såg i Örebro i våras. Riktigt kul i alla fall!

Nu ska jag cykla bort på Nyberga och jobba några stackars timmar. Hoppas det blir mindre stressigt ikväll än vad morgonen var.



Steg upp i god tid (7:30) för att jag skulle hinna med att baka Martins födelsedagstårta som han hade beställt. Jag jobbar hela helgen och han ska firas imorgon, så var tvungen att göra den idag. Men allt tog sån himla tid! Kakan ville aldrig bli färdiggräddad, och det drog ut på tiden. Sen skulle den kallna, i den här värmen. Frysen fick det bli. Ja, hujja vilken stress. Och nu måste jag stressa bort på jobbet! Höres!

Halva skogen låg på backen

Tisdagkväll for jag, mamma och morfar iväg till stugan. Vi blev chockade då vi såg hur mycket träd som hade blåst ner längs vägen! Halva skogen låg på backen! Helt sjukt!



Som tur var hade inga träd blåst ner på stugan, varken på våran eller gammelfasters. Hos grannarna hade en liten tall blåst ner precis bredvid bagarstugan. Så ingenting var trasigt.

Vi har klippt gräs och krattat. Och så följde jag morfar för att fixa lite "backoveen", ved att elda med då man bakar. Sen har jag blivit ganska myggbiten på mina händer också, och det kliar. Massor! Försöker att inte tänka på det för att det kanske ska sluta klia men det går dåligt. Men är man i myggparadiset så får man räkna med lite myggbett.

Och just ja, det här är mitt första videoinlägg!

CDON del 1

Beställde lite filmer och böcker från CDON i lördagskväll, och idag var jag och hämtade ut första paketet, innehållande dom här tre filmerna:


Har inte sett någon av dessa två filmer, ska bli kul att se dom sen.



Är det någon som är intresserad av att köpa Aladdin-filmen av mig så går det jättebra! Jag hade nämligen redan en hemma, och upptäckte det efter att jag hade rivit av plasten. Köpte den för 79:- men kostar egentligen 169:- på CDON. Hör av er om ni är intresserade!

Starta morgonen i tid

Ställde väckaren på 6:30, så det var bara att masa sig upp ur den varma sköna sängen. På med kläderna och ut och spring! Sprang intervaller upp till Sun Tan, solade 12 minuter och sprang sen intervaller hem igen. Trots att det inte är långt var jag ordentligt trött då jag kom hem igen. Men jag håller ju på att förbättra konditionen, vilket alltså innebär att den inte är så bra än. Sen är det ju en del pollen i luften också, kan skylla lite på det också.

Om 10 min börjar jag jobba.
Hoppas ni får en bra (prosit) start (prosit) på dagen (jäkla pollen) också!

Jobb jobb jobb

Ursäkta den låga uppdateringen, men jag jobbar nonstop känns det som. Har jobbat 3 dubbelskift den här veckan, så jag börjar vara lite trött i fötterna. Men imorse sov jag till strax efter 10 utan väckning från mobilen! Yääy! Det var inte igår det! Förhoppningsvis kan man ha en liten sovmorgon imorgon också, vilken lyx!

Om en timme ska jag, mor och far iväg på 50-årskalas! Sjunga grattis och äta tårta!
Hade planerat att jag skulle hinna sola lite idag, men det finns ingen sol idag, det är nästan så det ska till att börja regna istället. Nåja, jag hann vara ute en timme igår, så jag ska inte klaga. Och två timmar i fredags.

Vad ska ni göra idag?

Ingen uppdatering igår

Jo just ja, kanske ska berätta varför det inte blev någon uppdatering igår. Steg upp 6:30 för en löptur innan jobbet kl 8. Jobbade till 15:30 och 1 timme senare infann jag mig på hotellet och jobbade till 24. En 14-timmars arbetsdag igår. Puh. Hoppas att jag stannar på en ca 12-timmars imorgon, eftersom jag, som jag redan har sagt, börjar jobba 8 på fredag. Idag hade jag ju ändå sovmorgon, så det spelade ju ingen roll hur länge jag jobbade igår.
Men jag hann inte göra mycket igår som ni säkert förstår, än mindre blogga. Och ni behöver ju inte förvänta er något inlägg imorgon heller, too busy making a lot of money!

Solig dag i Lillstrand

Idag åkte jag, Annika och Anton iväg till Lillstrand för att sola. Och ett dopp blev det också! Betydligt varmare där än på Pite Havsbad!


Vit och brun.


Köpte med oss lite gott att äta på stranden, bland annat dessa. Ändå ganska goda.

Sjukt med knott var det där, och dom gillade Annika. Tur för oss andra! blev bara biten på handen, och det kliar inte ens.

Börjar 8 imorgon och vet inte om jag ska ta en löpartur innan jobbet eller ta sovmorgon. Ska jobba på hotellet imorgonkväll och börjar 8 igen på fredag. Men jag kanske tar löpturen på fredag efter jobbet istället, så får jag lite sovmorgon efter den troligtvis sena kvällen imorgon. Så gör jag. Löpning fredag efter jobbet. Skiner solen för fullt då så ska jag sola lite innan löpningen. Så gör jag.

Elensia


Ligger/hänger i extramormors famn.

Jag och mamma var och hälsade på Elensia och hennes föräldrar igår innan vi åkte hem från Piteå. Hon är ju så liten, lilla Elensia! Tänkte att hon ändå har hunnit bli ganska stor på 5 veckor, men hon är fortfarande ganska liten. Hur liten måste hon inte ha varit för 5 veckor sen? Synd att jag inte hunnit träffa henne tidigare, men jag tog igen det litegrann. Hon sov i min famn i över en timme!


Extramoster är ganska stolt kan jag lova!


Sköning!

Blåsarfest i Piteå



Har som tidgare sagt att jag har varit på Pite Havsbad hela helgen för att vara med på Blåsarfesten, en del av EFS Rikskonferens. Det har varit riktigt, riktigt roligt! Jag ÄLSKAR att få spela i orkester, att vara en del av något riktigt bra! För så är det!

Vi inledde Blåsarfesten med att Norrfjärdens Blås spelade på Kvarnberget på gökottan. Kl 8 på morgonen. Härligt med frisk luft till frukost! Sedan fortsatte vi kl 11 på Havsbadet, och har spelat flera timmar varje dag.
Torsdagskvällen spelade Norrfjärdens Blås på invigningen av konferensen, och efter det fick vi njuta av Swinging Wheel! Så sjukt bra dom är!



Fredag var det övning för festivalorkestern på förmiddagen och på eftermiddagen åkte Norrfjärdens Blås + Blåsbusarna in till Piteå för att spela på Byxtorget. Succé! Sedan var vi lediga resten av dagen, skönt att få vila läpparna lite.

Lördag var det övning på förmiddagen, och sent på eftermiddagen. Efter lunch så gick jag på storbandsseminarium. Skönt att bara sitta och lyssna, äta Tutti Fruttti och vila läpparna. Kl 19 var det genrep och kl 21:30 hade vi Festivalkonserten. Kongresshallen var smockfull! Tror inte det fanns en stol tom + att det stod folk runt väggarna. Det kändes riktigt bra med ca 600 åhörare!

Söndag hade vi sovmorgon och spelade först kl 11 på sändningsgudstjänsten, som varade i 2 timmar. Det var en dålig spelning för mig, usch så dåligt det gick. Vi spelade 2 egna stycken och 3 psalmer. Första låten hade jag inte noterna framme på då vi skulle börja spela, för jag visste inte ens vilken låt vi skulle börja med. Två av psalmerna var jag tvungen dela noter med dom andra två fagottisterna, och dom stod längst ut på deras notställ, fick gissa mig till vilka toner jag skulle spela. Nåja, jag kan ursäkta mig med att jag gav allt lördagkväll och att det var mörkt och smått. Sedan städade vi ihop notställ och stolar och instrument, och sedan var det slut och vi åkte hem.

Problem med appar

Alltså, ni som kan lite mer än mig om iPhone. Har försökt ladda ner Uno, ett kortspel, men eftersom det är för stort så måste jag ansluta till WiFi eller använda iTunes på min dator. Sagt och gjort så startade jag upp iTunes på datorn och lyckades tillslut hitta rätt för att kunna ladda ner Uno. Men vad gör jag nu? Hur får jag in det på telefonen? Help me please!

Tromb

Igår mitt på dagen drabbades vi av en tromb för er som inte redan visste det. Ute på Pite Havsbad visste vi ingenting av vad som hände runt omkring förän senare på kvällen. Det blåste sjukt mycket, grannens förtält hade nästan blåst bort och ett stort utetält hade nästan blåst ihop. Men inte "värre" än så. Kom en kort åsk- och regnskur då vi satt och åt lunch.
Uppe i Bredsel, Storforsen och Sörstrand blev dom utan ström. Mormor och morfar har varit utan ström i ett dygn nu, så mamma och pappa har varit upp för att hämta hem lite kylvaror och lämnat av lite vatten. Fick dom här två bilderna av mamma för ett tag sen. Tydligen har 7(!!!) tallar rasat på deras tomt! Helt sjukt!! Jag är glad att jag inte var hos dom då, för det kan inte ha varit kul.


Här ser man 5 av tallarna som blåst ner. Det är bakom deras garage, och som tur är har ingenting gått sönder. Tur det inte föll åt andra hållet, för då hade hela garaget varit totalförstört och gud vet om dom hade nått huset också.


Den här bilden är taget bara en liten bit från mormor och morfars hus, och jag kan inte ens räkna hur många träd det är! Många är det i alla fall.

Jag och mamma såg då vi körde hem från Piteå idag att det mellan Arnemark och Älvsbyn har blåst omkull en hel del träd. Och det syntes att en del av dom har legat över vägen, för i det ena diket låg det en trädtopp medan det i diket på andra sidan låg en trädstam med rot. Usch så hemskt! Jag är glad över att vi har varit förskonade på havsbadet!

Hemma igen

Nu har jag kommit hem från en långhelg på Pite Havsbad. Det har varit så himla skönt att få komma bort ett tag. Att sen få göra bland det roligaste som finns har höjt helgen ännu mer! Och att äntligen ha fått träffa Elensia och fått snusa på henne gjorde den här dagen! Bilder och berättelse kommer sen på allt.

Nu ska jag gå iväg på affären och köpa hem något att äta. Ska även köpa mig en mjukglass, har trånat efter en hela helgen!

Sommar


Kände för att bjuda på en sommarbild som jag verkligen gillar!



Snyggare i färg eller svartvitt?

Sötaste Isabelle

Bjuder på några bilder på Isabelle från då vi var till mormor och morfar och uppvaktade 3 av 4 mammor i släkten.


Pepparkaka och Mer är gott.


Mamma, Bella och farmor.


Funderar om schwarzwaldtårta är något för mig? (Hon åt upp hela biten, så hon gillade det nog.)

För er som undrar vilka mammorna var så var det min mamma, mormor och farmor. Och saknades gjorde Zara, Bellas mamma alltså.

Black Nail with a Red Tip

Kommer ni ihåg att jag målade en svart tipp på en av mina röda naglar? I måndags så provade jag att göra det motsatta, nämligen en svart nagel med röd tipp.


Vad tycks?


Black Nail with Red Tip and Red Nail with Black Tip.

Glass i stora lass

Hittade för ett tag sen dessa skönheter på Handplockat här på byn, och jag visste att jag skulle komma tillbaka för att hämta hem dom. Dom grät och skrek då jag gick och lämnade dom där, men nu i förra veckan så hade jag inte hjärta att lämna dom kvar där inne. Så jag var in och fick ta hem två glada skålar/burkar!







Visst är dom helt underbara!

SvenskaSpel


Titta så glad man kan vara FÖRE loppet! Och snygg i håret var man ju också (pff).

Nu börjar det närma sig att dra iväg till Havsbadet. Längtar! Behöver komma bort en stund, har känt mig som en bitterfitta på jobbet idag. Men ibland har man väl sina sämre dagar. Har hunnit sova ca 40 minuter sen jag kom hem och hade städat till här lite, så nu är jag fit for fight!

Matbloggstoppen
RSS 2.0