Marabou Caribbean

Har sett denna goding på löpsedlarna ett tag nu, och idag var det dags att inhandla den. Och jag blev inte besviken! Riktigt, riktigt god! Hade först tänkt skriva att man inte kände så mycket smak av varken kokos eller banan, men i förra chokladbiten kände jag tydligt kokossmaken. Och nu i den här biten (som jag just svalde) kände jag tydligt banansmaken. Och ju mer jag suger på smaken så känner jag en tydlig smak av både kokos och banan. Den här kommer köpas flitigt i sommar!


Marabou Caribbean - med smak av kokos och banan.

Tävlar om 20 nagellack!



"Jag är med och tävlar hos Bella om 20 st nagellack från Depend, värde 500:- i samarbete med Fashionqueen.se. Var gärna med och tävla här du med!"


Aqua Blue

Den med uppmärksamma ögon såg i förra inlägget att jag hade ett nytt lack på naglarna. Inte ett från Depend, utan jag lyxade rent till det med ett från Malava. Älskar mitt blåmetallic lack från Depend, så jag kände att jag ville ha ett till blått. Hade redan sett ut det sist då jag var till stan, men köpte det inte eftersom jag tyckte det var för likt det jag redan hade. Men nu var det dags att lägga det till samlingen.


Malava nr 130, Aqua Blue.


Vårruset

Så där ja, då var årets upplaga av Vårruset sprunget. Blev inte lika bra tid som förra året, men jag är nöjd med mina 29 minuter. Har inte tränat nå i år, eller ja, en gång. hade i och för sig inte tränat nå förra året heller, men men. Jag är hyffsat nöjd ändå, och inte blir man mindre sugen på Tjejmilen. Funderar på att verkligen försöka få in två konditionspass i veckan plus 2 styrkepass. Det är sommar och med två jobb så kommer det inte bli lätt. Men om jag siktar på ett kondition och ett styrke så borde jag ju kunna hålla det. Och allt utöver är ju bara ett stort plus!


GratisBio

Nu måste jag tipsa om något som ALLA borde vara medlemmar i, nämligen GratisBio.se. Det hela går ut på att man väljer en premie man vill ha, till exempel ett presentkort på H&M eller en biobiljett. Sedan samlar man ihop poäng, och när man har alla poäng som behövs väljer man den premiern och så skickas det hem till dig! Och det är som det låter, helt gratis!
Jag samlar ihop poäng genom att vara aktiv, dvs besöka GratisBio varje dag, och att klicka på länkar, dvs besöka hemsidor. Thats it! Jag lägger undan drygt 5 minuter per dag till detta, och så småningom kommer jag att få ett presentkort eller annan premie hemskickad. Hur enkelt och bra är inte det?! Gratis är gott!



Klicka på bilden och bli medlem, NU!


Svettig? Inte alls!

Har både glömt och inte haft tid att lägga ut dessa bilder förän nu. Jag och Zara cyklade ju till Älvsbyn förra söndagen. Vi var rätt bra klädda, så vi fick klä av oss lite vid första pausen. Dom resterande 1,5 timmarna kände jag inte alls av att jag var så svettig som jag tydligen var. Då jag kom hem och började klä av mig möttes jag av det här innanför jackan:





Ryggen kan jag förstå att jag var ganska blöt bakom, men magen och brösten?! Hur svettas man där? Under brösten kan man lätt börja svettas, men på? Och på magen? Jag hänger då inte riktigt med, men så var det.



Efter jag hade duschat så skulle jag ta hand om klädhögen jag hade gjort med alla kläder jag hade haft på mig. Då upptäckte jag att svetten har börjat tränga sig ut ur sömmarna på min (vind- och vattentäta) jacka!

Summan av kardemumman visade att jag svettades rätt rejält under den cykelturen.


Elensia

Fick en bild av min bror för en stund sen, Elensia är och hälsar på extra mormor och morfar. Så himla typiskt att jag inte var hemma då så jag också hade fått träffa henne. Längtar ju så mycket! Men på söndag, om en vecka, då ska jag äntligen få hålla henne och snusa bebis!



Fick den här bilden i fredags, visst är hon fin! Sover gott i bodyn, mössan och strumporna som hon fick av mig medan hon ännu låg i mammas mage.

Huggorm

Glömde ju totalt bort att visa er huggormen som vi mötte i Storforsen i fredags. Den låg precis framför spången där vi skulle gå. Mamma skrek rätt ut och jag blev rädd av hennes skrik, fattade ju inte varför hon skrek så hemskt. Så var det den här lilla krabaten.



Den såg inte så stor ut, men då den väl började ringla sig därifrån så blev den ganska lång. Men den var då inte rädd för oss, för den hade då inte bråttom iväg från oss. Tur att Bella inte blev rädd av mammas skrik i alla fall.

Red Nails with a Black Tip

Vad tycks? Hot or not?


Taget med blixt.


Taget utan blixt.

Blev så fransk manikyr-inspirerad sen Turkietresan, så nu vill jag exprimentera med det. Har ni några tips på färgkombinationer som passar bra ihop?

Red Nails

I torsdags målade jag naglarna röda med mitt nya lack från Depend, nr 40. Riktigt snygg färg! Syns tyvärr inte lika bra på bild, men den är klarröd och inte blodröd.


Radioaktiv i Storforsen

Imorse så for jag och mormor till Storforsen för att gå Radioaktiv. Det var kallt och blåsigt, men så fort vi fick börja gå så var det riktigt skönt. Vi gick från Hotellet och naturstigen upp till övre Forsen. Där stod pappa (hotellvaktmästaren), hotellchefen och en till och grilla korv åt oss. Bröd och dryck fick vi också! Efter alla ätit så började vi traska neråt igen.





När vi kommit oss ner tog vi bilen upp till övre Forsen igen, för då kom mamma, morfar och Bella. Så då gick vi ut till pappa igen så dom fick sig en korvsnärt. Bella var väldigt intresserad av forsen, så pass mycket att hon pekade på den och sa Bada! Men det fick hon inte säg.





När vi kom hem åt vi stekt korv (korv igen) och potatisgratng till lunch (rester kan det även kallas) och sedan skyndade jag mig till Älvsbyn för att fortsätta putsa fönster på jobbet. Och där har jag varit hela kvällen. Jobbat alltså, inte putsat fönster i 7 timmar.


Hittade den här bilden på alvsbyn.just.nu som var där och fotade. Ser ni mig?!

Pyjamas och täckmys

Nu ska jag byta om till pyjamasen och ta täcket till soffan för att se klart Criminal Minds: Suspect behavior. Är lite frusen ikväll, men det beror väl på att det inte är så varmt ute och vi suttit ute i typ en timme för att äta pitabröd med kycklingfyllning. Gott var det! Men kall är jag nu. Och sen att cykla hem var kallt. Huvva...


Less

Oj vad jag är less nu känner jag. Vet inte om det beror på att jag har lite ont i halsen eller vad det är. Pollenallergin säkert också.
Mamma har satt om mina blommor idag. Och före det så handlade vi l ite nya plantor, köpte en jordgubbsampel, smultronplantor och så fick jag en gurkplanta av mamma. Då jag hade för lite jord hemma så skulle hon ta hem och plantera dom så får jag hämta dom imorgon.
Medan mamma har planterat har jag putsat fönstrena i köket och bytt gardiner, städat fint på köksbordet och nu sist blev det sista fönstret putsat. Så nu är det bara fönstrena på jobbet som är kvar att putsas. Puh..
Ska försöka städa till lite på köksbänken också, sen tror jag att jag är klar för idag. Orkar och ids ingenting mer. Blir en dusch sen, för jag stinker. Och så ska jag fixa naglarna. Och ikväll ska jag iväg och säga hej till alla KU-are, tydligen så saknar dom mig!

Vårstäd nr 3

Idag har jag hjälp mamma med sin vårstädning. Har putsat lite fönster, möblerat om Bellas rum, dammsugit sängar, renbäddat och dammtorkat som i dammsugit.

Farmor bjöds hit på middag, och efter det kom storebror förbi.

Har ätit en massa chokladbollar idag, det var mycket gott.

Nu ska jag sova, godnatt.

Med smak av hallon, blåbär och banan

En på jobbet tipsade om kexchoklads nya smaker, och som den sucker jag är för (mjölk)choklad så var jag tvungen att testa dom.



Måste säga att alla hade en väldigt svag smak av hallon/blåbär/banan, men dom är riktigt goda och smakar faktiskt hallon/blåbär/banan. Bananen har nog mest smak av dom, men konstigt nog tycker jag nog bäst om den med blåbär. Varför det är konstigt? Jag är inte överförtjust i blåbär precis, men den här är riktigt god. Kanske är blandningen med mjölkchokladen som gör det, inte vet jag.

Jag tycker ni ska testa dom alla tre om ni inte redan gjort det. Kostar ca: 7 kr/st och är en lagom stor/liten snack.

Fransk manikyrpenna

Som jag berättade tidigare så införskaffade jag mig en fransk manikyrpenna. Har länge tänkt köpa en, men det är lite dyr så har inte köpt den tidigare. Men nu när jag är inne i en fransk maniky-period så köpte jag en. För mitt vita nagellack täcker inte alls, så då tänkte jag att en penna måste ju vara bra. Så här blev resultatet:



Rikitigt snyggt blev det! Och enkelt var det att måla med den också! Man skakar pennan några gånger för att blanda färgen, sedan ska man trycka in spetsen några gånger för att fylla den med färg. Sedan är det bara att börja måla.
Tyvärr så satt det inte alls så bra som man hade kunna hoppats, trots att man har ett lack ovanpå. Men färgen är ganska vattnig, så det är nog därför. Men trots att den är vattnig så täcker den jättebra! Men som sagt, det sitter dåligt, men vill du vara fin för en kväll så är det jättebra.
I och för sig kan man säker försöka måla flera varv topplack för att få det att sitta bättre, ni får väl prova och se.

Mer än tänkt

Som sagt, jag putsade mina vardagsrumsfönster, både på in- och utsidan. Och då kom jag ju på att putsar man fönster brukar man byta gardiner. Och jag kan ju inte gärna ha röda gardiner uppe hela sommaren. Så då blev det till att stryka gardiner och sätta upp dom. Sen torkade jag av strykbrädans ben och strykjärnets alla små vrår. Det är nämligen så att mina röda gardiner luddar nå fruktansvärt! Och lag upptäckte då jag kröp på golvet (fråga mig inte varför jag gjorde det) att strykbrädsbenen var luddiga. Så det var bara att torka av dom. Allt kring fönstrena är rött av gardinerna. Men dom är ju så snygga!

Sen torkade jag av TVn och TV-bänken, ordentligt. Under dvd-spelaren och bakom sladdarna och så. Här ska det bli riktigt rent och fint, sommaren är på antågande och man får faktiskt lite mer energi över till städning.

Efter att jag duschat av mig själv så fick blommorna en ordentlig dusch, och där får dom stå tills på torsdag. För då ska jag få dom omplanterade! Ja, jag vet att jag är bortskämd, men jag gillar det! Och så länge jag blir erbjuden hjälp med det så tackar jag inte nej! Det kommer säkert en dag då jag får hjälpa till att plantera om mer än mina egna blommor.

Nu ska jag se House innan jag nattar mig själv. Har hunnit se Mentalist, Desperate Housewives och Cougar Town. Och ätit stuvad blodpalt!

Natti!

Start av andra vårstädningen

Igår började ju jag och Elli med Fyrklöverns stora vårstäd. Har hunnit putsa alla fönster i rummen/lägenheterna. På fredag fortsätter vi med fönstrena i köket, matrummet, tvättstugan och korridoren. Så får vi väl se hur långt vi hinner, om vi hinner med kontorets fönster också eller om det får vara till nästa vecka.


Tur man inte har SÅ många fönster att putsa...

Men när jag nu har ångan uppe så är det väl lika bra att börja med vårstädningen hemma också, så nu ska jag putsa mina egna fönster, då är ju det gjort. Då är det gardinbyte, dammsugning, skurning, dammtorkning, skåpstäd och garderobsstäd kvar sen. Tur jag är ledig hela torsdagen! Hur skulle jag annars hinna med allt?

Morgonens naglar

Igår pratade vi lite snabbt om naglar på jobbet, och då sa Elli något om graffittilacket. Så då blev jag så sugen att göra graffitinaglar då jag kom hem. Målade på färgen igår och nu på morgonen har det blivit graffitilacket. Blev riktigt snyggt med det turkosa under.


Depend nr 54 och Isadora nr 802 graffitinails white art.

Snabb uppdatering

I söndags var det rätt bra väder så jag och Zara for och cyklade till Älvsbyn. Blev nästan mellan 3,5-4 mil i rumpan och benen. Om man räknar bort våra korta pauser så tog det ganska exakt 2 timmar och 5 minuter att cykla Vidsel-Älvsbyn. I motvind! Fram till Nystrand-Stockfors korsningen gick det rätt bra, men sen var det en jäkla motvind. Vi skojade och sa att om vi vänder hem till Vidsel igen så glider vi nog nästan hela vägen, att det skulle vara enklare att cykla tillbaka än att cykla sista biten till Älvsbyn. Och så lätt det gick för mig att cykla från Östermalmskorsningen vid bron och hem till mig så skulle vi nog ha vänt tillbaka till Vidsel. Har aldrig varit med om så lättsam cykling som då!

Kl 15 var jag på kyrkan och lyssnade till Artic Light, grymt duktiga körtjejer! Som sammet för öronen är deras röster tillsammans!

Kl 21:15 var det bio med mor och bror i Piteå, Pirates 4! Riktigt bra film! Se den.

Nu ska jag se CSI och sen sova. Imorgon blir det eventuellt en cykeltur.


Nytt till naglarna

Följde bror och svägerska till Luleå idag för att köpa klätterutrustning. Tyvärr hade dom inte rätt grejer hemma, så istället handlade jag lite nytt till naglarna.


En fransk manikyr penna som ska vara superenkel att använda istället för vanligt nagellack. Och ett nytt rött nagellack. Har ett som är blodrött, men ville ha ett som var mer klarrött.
Ska försöka hinna testa pennan ikväll.

RixFm Festival

Spelplats: F21, Luleå
Konsertstart: 15.15
Artister: Släpps snart



Kanske lite udda att ha det på F21, men läste att det tydligen är öppen dag på F21 då, och det brukar visst komma sjukt mycket folk! Så kan dom inte komma på Lulekalaset så är väl den dagen en ganska bra. Även fast många tycker det är för långt från centrum. Bortskämda ungar! säger jag då. För oss andra som måste åka några mil för att ens ta oss till minsta lilla event så spelar det inte så stor roll om det är i centrum eller 1 mil utanför. Vi kommer ändå. Är ni bortskämda centrumbarn så lata att ni inte orkar sätta er på bussen/i bilen, skit i att komma då och sluta klaga.

Tyvärr så tror jag att jag jobbar, så jag missar det nog ängå. Riktigt synd..


5 minuter, tack!

Trots att jag knappt har gjort nå på jobbet idag, så har jag gjort hur mycket som helst! Blir alltid lite småtokigt då man börjar kl 8, oftast hinner man knappt vara med och hjälpa någon upp innan alla är uppe och har ätit frukost. Ungefär så blev det idag. Hann hjälpa en på morgonen idag.
Sedan var jag och Elli fast i en miljon blöjor. Men så går det då man har en liten avdelning med små utrymmen och förråd. Fick pussla en del innan alla typ 20 kartonger med blöjor var på plats där dom skulle vara. Sedan var det dags för en omläggning med sköterskan som tog sin tid, och då var det helt plötsligt dags för lunch, och jag hade inte hunnit ha någon rast. Så jag tog rast mitt i lunchen. Alltså blev det ju inte att hjälpa till något då heller.
Efter rasten så var det middagsvila för några, och sedan har jag suttit i pappersarbete resten av eftermiddagen. Kollat igenom beställningar inför sommaren, sprungit ner i faxrummet (3 våningar ner, och sen upp igen såklart) några vändor, satt in papper i pärmar och allt möjligt.



Hann även skruva fast alla golvrakor i sina skaft ordentligt, så dom inte lossnar så fort man tar i skaftet för att skrapa bort lite duschvatten. Det gjorde jag på morgonen. På eftermiddagen hann jag även med att byta en madrass och bädda om den sängen.
45 minuter innan jag skulle sluta fick jag äntligen sätta mig ner 5 minuter med både personal och boende för 14-fikat. Fast då var klockan nästan 15. Hann som sagt sitta 5 minuter innan det var dags för toabesök och samtal hit och dit. Arbetsdagen slutade 15 minuter senare än tänkt.

Hade tänk springa ett varv på Åsen efter arbetsdagens slut, men jag slutade ut det efter den jobbiga dagen. Gick direkt iväg till SunTan för att bli vackert brun ( ännu brunare alltså). Och det höll på sluta i riktigt sura miner innan den sablans maskinen tog och växlade min hundring så jag fick min välförtjänta och efterlängtade solning.



Sedan hem, duscha, äta middag och iväg till Norrfjärden. Kom hem för 40 minuter sen, betydligt senare än vanligt. Är så trött att jag ska gå och sova nu. Och sovmorgon till typ 9:30 imorgon! Härlisch!

Rösta och Gilla



Klicka här och hjälp till att rösta fram Bella till vinsten! Kan tyvärr inte själv rösta (eftersom att jag dissar facebook), men då kan jag ju hjälpa henne på annat sätt istället!

Morgonyoga

Sådär ja, nu ska jag försöka att börja om med morgonyoga. En dag avklarad, bara resten av sommaren kvar.
Jag brukar som få ryck lagom till sommaren där jag gör morognyoga. Så imorse då jag insåg att det regnade ute och inte lämpade sig för utomhusaktiviteter så tänkte jag att jag skulle ta fram min ryggyogabok. Och det gjorde jag. 15 minuter på mattan blev det. Och nu blir det en dusch.


Filmtips - Changeling


"Christine Collins är en ensamstående mor med sin son Walter i det sena 1920-talets Los Angelse. Hon älskar sin son över allt annat och de har det bra tillsammans. En dag tvingas hon arbeta extra och tvingas lämna Walter hemma en eftermiddag, när hon kommer hem är Walter spårlöst försvunnen. Stadens polis, som kämpar med hårda rykten om korruption, börjar leta efter pojken och efter fem månader av ovisshet får Christine veta att man funnit Walter vid liv. Det visar sig snart bara vara ett problem, det är inte hennes son polisen har hittat. När Christine konfronterar myndigheterna, så stämplas hon som en olämplig mor med vanföreställningar och spärras in på mentalsjukhus." -
Wikipedia

En timme borta

Tappade bort nästan en hel timme i morse. Steg upp 9 och skulle se Mentalist och äta frukost. Då hänger sig boxern så jag stängde av den. Och sen gick den inte att få igång igen. Vet att mamma och pappas boxer är knäpp ibland, och då kan man få vänta någon minut innan man provar slå igång den. Spelade lite spel på min iPhone och provade efter 5 minuter. Det fungerade inte. Spelade en kvart på min iPhone, men den ville ändå inte starta. Tillslut hade jag spelat i över 30 minuter och den ville inte starta! Frågade mamma och hon sa att jag skulle dra ut kabeln ur väggen en stund och sen prova. Så då satt jag typ 10 minuter vid datorn och satte sen i kabeln. Då ville den starta hur snällt som helst. Hade jag vetat det hade jag inte behövt tappa bort den där timmen. Typiskt...

Nu ska jag se klart House innan jag beger mig ut en stund. Hade tänkt cykla en sväng i det trista vädret.

Regn och frisörbesök

Idag har jag inte gjort många knop. Hade ställt klockan på 7 för att hinna ta en långptomenad på morgonen, men jag var så himla trött så jag ställde om klockan på 7:30. Vaknade upp då och gick ut i 25 minuter kanske. Började se ett Glee-avsnitt då jag kom hem och åt bananyoughurt. Sedan åkte jag till Vidsel för att klippa mig. Är länge sen jag klippte mig sist, så det var verkligen på tiden. Har inte hänt så himla mycket i frisyren. Klippte det riktigt kort i nacken och klippte upp överhåret litegrann. Och så en toppning rakt igenom. Försöker nämligen spara ut håret till en annan frisyr. Men den kommer jag nog inte lyckas få förän efter sommaren, satsar på att jag har den till NUS 20 årsjubileum i september.
Fick ingen bra bild på klippningen, men ni förstår säkert. Samma som tidigare fast kortare i nacken.


Isabelle ca 6 månader. (Bilden har ingenting med inlägget att göra)

Efter klippningen åkte jag upp till mamma och stannade där ett tag. Fick mig pressad potatis, ugnslax med västerbottensosttäcke och aioli till lunch/middag, inte dumt! Sedan åkte jag hem för att jobba några timmar.

Nu har jag sett Desperate Housewives och Cougar Town. Funderar om jag ska se Mentalist eller Glee som jag påbörjade tidigare idag? Blir nog Mentalist tror jag.

Natti på er.

Fransk manikyr

Den sista kvällen i Alanya så unnade jag och mamma oss lite fransk manikyr. Herregud vad fint det blev runt nageln, men resten var jag inte så imponerad över. Hon puttade inte upp nagelbanden och när hon sen målade dom vita tipparna blev det lite snett och väldigt rakt. I och för sig ska väl fransk manikyr målas ganska rakt, och helst på långa naglar. Men själv anser jag att det vita ska täcka hela utväxten på nageln, inte lämnas omålat i kanterna.


Förstår ni vad jag menar? Det är ju inte fult alls, men lite konstigt tycker jag bara.

Sen i helgen så tänkte jag att jag skulle prova på en egen variant av fransk manikyr. Nämligen en helt annan färg än vitt på tipparna. Har sett i någon blogg för länge sen en tjej som hade målat röda tippar. Så jag testade först med ett mörkt knallrosa, men det blev väl si så där. Sen provade jag med ett svart, och det blev snyggare. Jag var inte så himla noga då jag målade, så det är ju lite ojämt, men såhär blev det resultatet:


Dåligt målat, jag vet. Men inte så dumt va?

Tappat all färg

Och hud! Känns som att man tappat nästan all färg och blivit en blekfis igen. Jag vet ju att det inte är så, men det känns så. Och nu ikväll när jag duschade så stod jag över 30 minuter i duschen, bara för att jag skrubbade upp hela kroppen så att all lös hud skulle lossna och försvinna (med all färg). Det hela slutade med att jag såg hemsk ut då jag kom ut, flagig och grejer. Det var jag ju inte innan duschen. Nåja, några skrubbar till så är jag fit for fight igen.


Lite färg fick man ju där borta.


Vänstra örat var det första som började flaga, i fredags.

Alanya-shoppingen


Svarta Gucci-jeans och en lila klänning.


T-shirt och Ed Hardy-linne.


Blå klänning.


Chanel-väska.


Äppel-te.

Nya partylåten!



Kändisfamiljen

Lördagmorgon sen Bella hade fått sin välling så knoga hon omkring i vardagsrummet hemma hos sin farmor i Vidsel. Så börjar hon säga något, men mamma förstod inte vad hon sa. Tillslut pekade Bella på en gammal TV-tidning som låg på bordet och sa Motter. Sedan pekade hon på den nya TV-tidningen och sa Mattin.


Moster Sofie är tydligen med i Så ska det låta och Farbror Martin kom precis trea i Eurovison Song Contest! Inte dålig släkt det inte!

Look-a-like

Det kanske bara är jag som tycker det, men igår då jag såg Eurovisionen så tyckte jag flera gånger att Eric var så sjukt lik Alexander Rybak!



Försökte hitta bilder där dom var lika varandra, men lyckades kanske inte så bra. Men ni som såg ESC igår, kan inte ni säga vad ni tycker? Och ni som inte såg det kan ni väl titta på det här klippet och sen säga vad ni tycker.


Grattis Eric och Sverige!

Äntligen revansch! Och ett stort Haha, vad var det jag sa?! till alla som har tvivlat på Eric och Sveriges bidrag Popular.



Efter att första hälften av länderna hade röstat låg Sverige etta, men slutade tillslut på en hedrande tredjeplats, strax efter Italien. Azerbajdzjan knep förstaplasten med ganska stor marginal.
Eric tog Sveriges bästa placering i tävlingen sen Charlotte vann 1999. Och även fast han "bara" blev trea igår, så vann han sin semifinal i torsdags! Och tydligen så var det svenskar som hade skrivit Azerbajdzjans bidrag, plus att deras fyra körtjejer var svenskor. Så på ett sätt har Sverige vunnit.
Nu ska det bli spännande att se vad Melodifestivalen har att bjuda på nästa år.

Sovande prinsessor



Såhär låg dom och sov tidigare idag.

Bildlöst

Hade tänkt visa er en bild på hur brun jag blivit, men mammas dator har ingen kortläsare. Så det blir bildlöst. Ni får kanske se imorgonkväll istället.

Har gått ner på affären med Ronja för att handla blöjor åt Isabelle. Hade satt henne i sittvagnen för att hon skulle vara vaken ett tag till, för att sen på hemvägen få sova. Men den planen gick inte så bra, då hon hade somnat sittandes efter 5 minuter. Så det var bara att lägga ner henne och lägga den medhavda kudden under hennes huvud. Och hon sover så gott än. Storasyster sover i en vagn och bredvid ligger lillasyster i den andra vagnen. Får hoppas dom får sova ut ändå, och att den ena inte ska väcka den andra.

Läst ikapp

Satt uppe till prick 24 igår och läste ikapp hälften av bloggarna jag inte hade hunnit läsa ikapp sen jag kom hem. Hann läsa några då vi var i Alanya, några tidgare igår på dagen. Men hade ändå det mesta kvar. Men efter en dryg timmes läsande igårkväll var jag klar! Skönt. Då blir det mindre läsande nästa gång. Nu ska jag åka iväg och hämta Ronja och åka hem till Vidsel. Jag, mamma och pappa ska vara barnvakter idag till imorgon, Johan och Zara kände att dom behövde få en lugn natt och sovmorgon. Flickorna har tydligen varit riktigt dåliga medan vi var borta. Men nu börjar dom bli bättre.



Skönaste tjejorna i världen!

Alanya

En del av er vet att jag har haft semester i en vecka och att det är därför jag inte har uppdaterat här. För er som har undrat varför det varit så dött, här får ni svaret. Förra onsdagen åkte jag och mamma iväg till Turkiet för att sola och bada en vecka i Alanya! Oh, så himla skönt det har varit att få komma bort ett tag! Få tänka på något annat för en stund. Och bli snyggt brun också såklart!
Tyvärr har vi varit usla på att ta kort, men jag ska bjuda på några stycken.



Första frukosten på balkongen. Vädret var lite sådär den dagen, så vi unnade oss lite hamam, turkiskt spa. Kroppsskrubb, ordentlig intvålning, hårtvätt, ansiktsmask och massage. Riktigt nice! (Och ja, vi hade med oss bröd och pålägg från Sverige.)



Ätit jordgubbar med grädde på stranden och badat i havet.




Gymade längs strandpromenaden. Vi latar oss inte bara i solen ska ni tro.



Tittade på vackra ting och strosade omkring.

Vi började varje morgon med att ta på oss träningskläderna och gå ut och gå. Måste ju fortfarande samla ihop steg till stegtävlingen. Sedan blev det frukost på balkongen, hoppa i bikinin och iväg till stranden. Ligga och sola (och sova) fram till ca 14-15 tiden. Sedan hem för duschning och insmörjning. Efter det har vi tagit det lugnt, spelat kort, ätit middag, löst korsord, shoppat och mått gott. Jag har lyckats att sova 9-10 timmar varje natt plus att jag nästan varje dag har sovit i solen, upp till en timme (drygt!) i sträck ibland. Så jag är rätt utvilad, kan ju inte påstå annat.

Bilder på shoppingen får ni se så småningom.

Fotoutmaning

Hittade en fotoutmaning jag kommer att anta. Men jag kommer att göra om den så det blir en bild i veckan istället för en bild per dag. Jag kommer ju att behöva ta en massa nya bilder inför den här, så en i veckan räcker nog gott och väl.

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: En vårbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Dagens
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: En höstbild
Dag 31: Valfri bild

Vi får väl se när jag börjar med den, jag säger ingenting än, då blir det bara stress och fel.


Valborgs

I helgen har jag och mamma varit riktigt duktiga. Lördagen så traskade vi upp till mormor och morfar. Det är ca 6 km så det tog lite drygt en timme. Hjälpte morfar att flytta på en säng och sådär. Sedan for vi hem, i bil. Tyckte det var lite övermod att gå hem också.

På kvällen cyklade vi upp till hotellet för att se pappa tända majbrasan. Sedan grillade vi korv och tittade på eldens spridning, gräset brann hela vägen ner till älven. Så det blir nog frodigt och fint gräs där i sommar. Sedan fick pappa rycka ut och släcka en annan gräsbrand, med traktorskopan! Det var någon liten kille som hade smällt en smällare i gräset, och så började det att brinna. Mamman sprang men en matunika (ingen aning om hur det stavas, men en sån stor plastlåda som man förvarar maten i på sommaren utomhus), ner till älven för att fylla den och hälla på elden. Och pappa tryckte med skopan för att kväva elden. Det kanske låter värre än vad det egentligen var, det var ju ingen eldsvåda. Men det brann i gräset, och det spred sig väldigt fort. Men tur pappa är brandman, och en händig vaktmästare.

Sedan cyklade vi hem igen, åt smörstekt halloumiost och såg TV. Sedan var det tack och godnatt.

I söndags så cyklade vi till Manjärv för att hälsa på min farbror med familj, men dom hade åkt hem till Nor

I MÅL!!!

Yes! Nu är jag i mål!



Har varit och cyklat hela morgonen för att jag skulle komma i mål innan imorgon. Och jag gjorde det! Nu är jag mäkta stolt över mig själv! Blir att fira med en 20 minuters solning och sen ska jag hem för en välförtjänt dusch. Min jacka är alldeles blöt inuti, inte fräscht. Och inte jag heller för den delen.



Så nu vänder man om och börjar gå tillbaka hela sträckan. Lina, jag är på att hinna gå tillbaka till Mem innan 28 maj!

Fortsatt låg update

Förlåt för att jag är så dålig på att blogga nu, men jag tror jag kommit i en liten bloggsvacka. Och sen känns det inte som att jag har riktigt tid med det, som att jag har så himla mycket annat att göra. Även fast jag kanske inte har det. Är väl hur man prioriterar också förstås.

Igår var jag iväg och klättrade i Piteå. Eller bouldrade, för jag hade ingen som kunde säkra åt mig. Zara och två till var nämligen iväg på klätterkurs, så då passade jag på att följa med och klättra lite. Efter en timmes klättring var mina fingrar helt slut, och ena stortån var lite öm den med. Känner fortfarande av lite i fingrarna, men det blir ju bättre med tiden och mer träning.

Här kommer några bilder från förra månaden, annandagpåsk, då jag och Zara for upp på Dödlarsberget där Johan och Anton klättrade. Fick låna Johans utrustning och prova klättra på riktigt vi också.


Johan iklädd sin snyggaste klättrarstil.


Jag på väg upp.



Uppe! Synd det inte syns hur högt upp det är. Tog ca 10 minuter att komma sig dit. Men upp kom jag, trots en massa symaskinsben (ofrivilliga skakningar i benen av trötthet).


Zara på väg upp.

Då fick ni se det också, det tog ju bara en dryg vecka.

Matbloggstoppen
RSS 2.0