Bakat på golvet

Idag har jag varit duktig. Dammsugit hela lägenheten och varenda list jag kom åt. Har kopplat ur min trasiga video och DVD och lyckats koppla in DVDn jag fått låna av lillebror, helt själv! Värsta hemmafixaren man är!
Sedan har jag varit på gymet en sväng. Efter middag och dusch satte jag mig på köksgolvet och började baka! Låter kanske tokigare än vad det är. Har rullat myrstackar, och när jag inte har något köksbord så fick det bli köksgolvet. Sitta i soffan vid vardagsrumsbordet kändes som en ryggdödare. Sitta på golvet var väl kanske ingen hit det heller, men tror ändå det var bättre än att sitta i soffan.


Bjuder på en gammal bild från min bakblogg, har inte så mycket bilder längre på datorn efter halvkraschen igår.

Nu ska jag försöka knopa ihop en snygg meny, men vi får väl se hur det går.

Städ och ärendenas dag

Vaknade före 8 imorse. Nu börjar jag på allvar tro, eller börjar väl inse fakta, att jag har börjat bli gammal. Alltså, gammal på riktigt! Vilka ungdomar (för jag räknas väl som ungdom än? Eller?) vaknar självmant före 8 och stiger upp och börja göra lite nytta? Inte många tror jag. Inte för att jag hunnit göra så mycket nyttigt än, men jag har gjort bort telefonsamtalet jag var tvungen att göra före kl 9. Sedan såg jag gårdagens Gossip Girl och Pretty Little Liars.

Skulle göra bort samtal nummer två efter det, Expert öppnar ju först kl 10. Men dom har inte tid att svara i telefonen, så nu har jag skickat iväg ett mail till dom.
Skulle göra ett tredje samtal också, men hon återkommer först klockan 11:30. Funderar om jag ska gå bort till Ugglan tills dess, men hon lär ju säkert inte vara där ändå. Men då kan jag göra bort ärendena på byn samtidigt. Måste bland annat köpa ett nytt batteri till min Sparbanksdosa och kolla på en farsdagspresent. Och kanske handla något till middag.

Men tills dess, och efter det, ska jag städa upp min lägenhet. Känns som om jag aldrig är hemma längre, och dammtussarna bara växer och växer. Men i veckan jobbar jag bara två dagar, så nu jäklar ska jag försöka hinna med en massa här hemma!

Nu blir det att ta hand om den lilla disken först, sedan blir det väl lite småplock innan byn hägrar.

Vad ska ni göra en måndag som denna?

Halvkrasch

Igår då jag höll på fixa mig hade jag spotify igång i datorn. Helt plötsligt hänger den sig, och datorn skriker ut (på högsta volym förstås) satan, satan, satan, satan, satan (lyssnade just då på Veronica Maggios Satan i gatan). Försöker sänka volymen, det går inte. Försöker pausa låten, det går inte. Försöker allt, men ingenting fungerar. Den hade verkligen hängt sig! Så jag stängde bara av den på knappen, vad annat kunde jag göra?
Imorse då jag hade vaknat och startade datorn kommer det upp en blå text som lyder:

Boot device not found

Sen står det en massa annat tingeltangel, men jag förstod ju att den inte hittade hårddisken. Ringer i panik till lillebror, som svarade yrvaket (helt otroligt att han vaknade, för det brukar han inte alltid göra) och lyckades förstå vad det hela handlade om. Vi inser båda två att datorn förmodligen har kraschat. Planerade att ringa Expert imorgon och höra om dom tror dom kan rädda bilderna på datorn, allt annat skiter jag i.
Men så kom jag på att jag skulle testa starta datorn igen, och se på fanken, den startade! Så jag började rensa bland bilderna och skulle börja bränna ut alla när jag inser att jag inte har tillräckligt med skivor. Hade två DVD-skivor kvar, så jag räddade det viktigaste först, alla bilder på flickorna. Och bara det tog upp allt utrymme på båda skivorna, och då var jag ändå tvungen att rensa ordentligt.

Nu sen jag kom hem från jobbet har jag bränt ut två av tre återstående skivor (mamma hade handlat skivor till mig och lämnat hemma medan jag var på jobbet). Men när jag skulle bränna ut den sista så vill inte brännarprogrammet starta. Vet inte vad det är med den, men jag får väl prova senare eller så imorgon.

Halloween i Piteå

Det har varit mycket dom här sista dagarna. Fredagmorgon skyndade jag iväg på mötet på jobbet, blev kvar där till närmare 12:30. Hade ju tänkt fara och träna innan jag skulle börja jobba, men jag slutade ut det. Är inte kul att stressträna. Så det blev att se True Blood och Bron innan jobbet.

Igår, lördag, jobbade jag 6:45-15:15. Det är sällan en dag går så fort tycker jag, speciellt på helgen. Eftermiddagen flög fram. Började med att göra manikyr på en tant. Sedan fick hon och två farbröder rulla chokladbollar, tror dom tyckte det var ganska kul. Goda tyckte dom då att det blev!

När jag slutade for jag hem och bytte om och så iväg på gymet. Blev intervaller på löpbandet. Blev 4 min på 12,0, 4 min på 12,5 och 3 min på 13,0. Så hade jag en minut vila mellan där jag sprang på 9,0. Det var riktigt jobbigt att springa på 13,0. Har även börjat känna av lite i benhinnorna på höger benet, vet inte vad jag ska göra åt det riktigt. Ska då ta och tvätta upp mina nya löparskor så kan jag börja ha dom på löpbandet, så har jag mina gamla ute då jag är ute och går. Kan ju vara smart att göra så.

Efter gymet blev det vaxning av benen innan en dusch. Sedan blev jag lite stressad då jag insåg vad klockan hunnit bli. Klädde mig snabbt och la på sminket och sen åkte jag iväg mot Öjebyn. Dom skulle ha pubkväll på Café Humlan. Blev buffémiddag där, laxlasagne, pestokyckling, seg köttrulle och pommes. Satt nere och surrade ett tag, men sen gick vi upp på övervåningen där en trubadur skulle spela. Men tydligen var den riktiga trubaduren sjuk eller nå, så dom hade fått ta in någon annan. Men dom hade lika gärna kunnat vara utan, för det var det sämsta jag varit med om. Var riktigt nära att jag hade ställt mig upp och sagt att det här var ju kasst och sedan gått ner igen. Killen var ung och kunde inte en endaste låt! Eller jo, en låt kunde han som han spelade och sjöng hela. Annars började han på en låt, men när han kom till refrängen kunde han inte mer. ASDÅLIGT var det! Tror det var därför vi alla drog på Challange sen.
Var himla kul på Challange! Var kul att se så många som hade klätt ut sig, och att dom faktiskt lagt ner tid och pengar på det. Vi hade Hattmakaren från Alice i underlandet, Rödluvan, alla fyra Teletubbisarna, Jokern, Scream, blodig sjukvårdspersonal och mycket mer! Kul var det!

Var hemma strax efter 2 vintertid. Klockan hann ju gå tillbaka en timme innan jag var hemma. Skönt det. Men som vanligt så sover jag ju aldrig speciellt länge då jag varit ut.

Nu måste jag rusa iväg på jobbet!

Godnatt

Nu har denna dag nått sitt slut. Har hunnit med att måla, bakat dojndojn (mer om detta senare), gjort hemgjord aioli (som var sjukt stark) och hälsat på farmora. Fick ett recept av henne, så blir till att börja baka snart. Är ju bara två veckor kvar innan mitt hem måste vara fyllt av en massa gott fika! Och då menar jag verkligen MYCKET fika!

Fick veta ikväll att vi har ett möte på jobbet imorgon. Så klockan 10 måste jag vara på jobbet. Men då hinner jag ju iväg och träna efter mötet och innan jag börjar jobba! Får väl se hur mycket tid jag har, om det blir långdistans på löpbandet eller intervaller. Borde kanske köra lite intervaller, har inte gjort det än. Eller så kör jag som sist, med 1,0 i lutning (fast jag har ingen aning om hur lutningen mäts). Då sprang jag på 11,0 med 1,0 i lutning i 10 minuter, sedan 5 minuter utan lutning.

Nej, godnatt tror jag visst det var.

Jag saknar dig

"Hur överlever man att förlora en del av sig själv?"

Har varit på bio i Vidsel nu ikväll och sett filmen Jag saknar dig. Den var riktigt bra! Men ibland kändes det som att en del skådespelare inte var så bra, men samtidigt kändes det som att dom var sjukt bra som kunde spela på det sättet. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det. I vilken fall som, ta och se den om ni inte redan gjort det. Och glöm inte näsdukar! Ett dussin ungefär!


Tina och Cilla är enäggstvillingar på väg att fylla 15 och hormonerna går på högvarv. De är så olika man kan bli; Tina är den populära som lägger alla tankar på smink och killar medan Cilla är den udda feministen som engagerar sig i teater och välgörenhet. På mammans födelsedag sker en tragisk olycka och att växa upp som tonåring blir plötsligt svårare och tyngre än vanligt...

Ingen aktivitet

Sen jag hade kommit på jobbet imorse kom jag på vad jag kunde hitta på med gamlingarna på eftermiddagen. Jag skulle baka chokladbollar med dom! Det är ju något som dom allra flesta klarar av, bollarna behöver ju inte bli runda bollar precis. Men då skulle det vara sångstund 13:30 en trappa ner, så då fick det bli sång istället för chokladbollar. Man hinner ju inte med allt på en och samma dag.

När jag gick ner med första farbrorn så var det helt tomt där. Gick och frågade personalen och fick då veta att det var inställt. Men ingen hade ringt och meddelat oss. Så det var bara att gå upp till oss igen.

Så det blev varken sångstund eller chokladbollar idag, tyvärr.


Grönt

Hade tänkt slänga in en sockerkaka i ugnen nu ikväll, så hade den hunnit stå någon dag innan den hade omvandlats till myrstackar (arrakbollar/punschbollar). Slår på ugnen, tar fram elvisp, bunke och en kastrull för att smälta margarinet i. Tar fram margarinet och när jag viker upp paketet är det en stor grön mögelfläck mitt på margarinet. Det åkte snabbare än kvickt ner i soporna! Så då var det bara att stänga av ugnen och plocka tillbaka alla bakgrejer. Ska och handla imorgon, så får väl inhandla nytt margarin då. Och göra om mitt bakförsök senare i veckan.

Nu blir det te, smörgåsar och CSI och NCIS!

Ny tavla

Jag har tidigare haft tre tavlor i mitt kök som föreställer tre olika tablettaskar. Nämligen Fruxo, PimPim och Zoo.

  


Men så bestämde jag att det kanske var dags för något annat där, så dessa tavlor skickade jag hem till mamma för att ha i barnrummet.
Fick en silverfärgad ram för ett tag sen där det ryms 4 foton. Så jag hade tänkt sätta upp kort på mina 3 flickor där (ja, Elensia måste ju såklart få vara med). Men jag har som inte haft några utskrivna foton på dom. Men så tog jag tag i saken igårkväll och satte upp dom bilder jag hade. Så det är mest gamla bilder på Isabelle, Ronja är med på en bild, Elensia inte alls. Men det blir nog att beställa lite foton snart, och så fort jag får dom så blir det att byta ut till nya uppdaterade bilder.


Under tiden får dessa bilder pryda väggen.

Tortelloni a´la creme

Då vi var på Cypern så åt vi väldens godaste pastarätt, nämligen tortellini a´la creme. Då jag var på affären idag och funderade på vad jag skulle äta till middag så sprang jag över något som heter tortelloni. Färsk pasta fylld med en massa olika sorters ost. Så då var jag ju bara tvungen att köpa lite färska champinjoner och försöka fixa till en egen a´la creme!




För att få lite mer sälta i det hela så använde jag mig även av rökt skinka.


Parmesanost på toppen, såklart!

Det var inte alls lika gott som det vi åt på Cypern, men det beror på pastan. Den smakade inte så mycket, fyllningen alltså. Men min skink- och champinjonsås blev riktigt god!

1 mil!

Idag gjorde jag det! Jag hoppade upp på löpbandet, slog på TVn som visade Fångarna på Fortet-reprisen, ställde in bandet på 11,0 och började springa. Lagom till Fortet slutade hade jag på något vänster lyckats ta mig 10 km! 1 mil på 54:22! Då var jag helt slut i skallen och i fötterna, men lycklig till tusen! Sista kilometern fick jag verkligen kämpa, för hälften av tårna på högerfoten fanns inte längre. Då jag hade 800m kvar ökade jag upp till 11,5 och när jag hade ca 300m kvar ökade jag upp på 12,0. Ju fortare jag når 1 mil desto bättre, för jag var en anings trött.
Det var så konstigt för jag var nästan mer trött psykiskt än jag var fysiskt. Har ni andra löpare känt så någon gång?



Efter en ordentlig stretchning på ca 10 minuter kände jag att jag inte skulle orka med det tänka axelpasset. Fick bli 20 minuter mage och rygg istället. Men då tog jag ut mina sista krafter kan jag lova.

Nu 1,5 timmar senare känner jag mig konstigt nog väldigt pigg igen. Tänk vad konstigt egentligen, man far och tränar skiten ur sig själv så man nästan inte orkar ta sig hem igen. Då känns det ju som att man borde vara knäckt resten av dagen, men jag känner inte så. Inte än i alla fall. Kanske somnar jag som en klubbad säl kl 20 ikväll, det återstår ju att se.

Paranormal activity

För ett tag sen så såg jag Paranormal Activity och nu på morgonen har jag sett tvåan. Dom är ganska läskiga båda två, och jag brukar inte vara så lättskämd vad gäller filmer. Det är ju ändå bara på film. Men jag sitter faktiskt lite med andan i halsen.


Ett ungt par misstänker att deras hus är hemsökt och för att skaffa bevis installerar de en övervakningskamera som ska registrera allt som händer när de sover.


Huvudkaraktärerna är denna gång besläktade med Katie och Micah, paret som terroriserades av en demon i Paranormal Activity. Katies syster har precis fått barn och den sprudlande lyckan är på topp i ett stort, fint hus komplett med en lallande styvdotter i tonåren, en omtänksam hushållerska och swimmingpool. Men snart börjar det hända mystiska saker...

Nu är det ju så att Paranormal Activity 3 hade premiär i fredags, så nu är man ju rätt sugen på att fara och se den på bio! Är det någon som har lust att följa?


1988, 18 år innan de skräckinjagande händelserna i de föregående filmerna,försöker de unga Kristi och Katie fånga spökmyten Bloody Mary på videoband. Det kommer att bli deras första möte med den osaliga ande som ska förfölja dem senare i livet.

Näringslivsgalan

Idag har jag jobbat på Näringslivsgalan, men inte som servitris som kanske dom flesta skulle kunna tro. Nej, jag har varit kökspersonal idag! Och det har varit jättekul! Tack alla fina tjejer för idag/ikväll, det har varit helt roligt och lite småcrazy!



Började kl 12 med att göra drygt 365 förrätter. Och det tog ganska många timmar det kan jag lova! Men som sagt, vi har haft så kul under tiden!
Kl 18 drog galan igång och servisen fick bära ut förrätten. Sedan började vi göra i ordning för varmrätten. Vi var tre lag som la upp mat på tallrikarna, jag och Sandra var ensamma i vårat lag. Men det gick jättebra, och nu är jag proffs på att lägga sparris i kors!
Avslutade det hela med att sätta citronmeliss på ca 360 desserter.

Jag kan lova att det vattnades i munnen när jag kände doften från pannacottan, men jag behärskade mig och åt lite av bären istället. Men dom var sjukt goda! Vanliga hallon och björnbär marinerade med kristallsocker, kanel och ingefära. Mums säger jag bara! Tyvärr har jag syndat på annat sätt idag, åt ett skrov till middag. Ja, det är ju som mjukt, vitt bröd till det. Nåja, det må så vara. Jag sprang ju 5 minuter extra på löpbandet igår, så då är jag väl kvitt brödet då.


Jag i min snygga kockskjorta med tillhörande "snusnäsduk" runt halsen. Och ett förkläde som skymtar fram också.

Hotrod

För en vecka sedan så såg jag, Annika och Anton film. Det var en av dom fulaste filmerna jag någonsin har sett! Men ack så rolig! Eller, den var så ful att man bara var tvungen att skratta! Så är ni lite trötta och lättroade, se Hotrod! Jag lovar att ni kommer att skratta! Även om ni inte tycker den är rolig så kommer ni att skratta!


Filmen handlar om en kille som kör runt i sin cape på en gammal trampmoped och gör stunts. När hans styvpappa blir sjuk och behöver en hjärtoperation börjar han träna för att klara av att hoppa över 15 bussar med sin lilla trampmoped - och tjäna ihop pengar till operationen för att vinna sin styvpappas hjärta.

Jag ser det snöa!!!

Blir väckt av ett sms från mamma som lyder Snön ligger vit på taken...
Hoppar upp ur sängen, drar för persiennerna och möts av den här synen:



Äntligen är vintern här! Som jag har längtat!

Igår tänkte jag att det finns alltid en  sak som jag önskar mig varje år till min födelsedag, och det är att det ska vara vitt ute då. I mitten på november ska snön ligga som ett tjockt, vitt täcke över världen! Och förhoppningsvis kommer den göra det! Jag gruvar mig och antar att den här snön inte kommer få stanna som den gjorde förra året. Men nu har den visat sig i alla fall.

Bäst att ta fram vinterstövlarna och impregnera dom...

Över förväntan

Då jag hade kommit hem från jobbet och bytte om till träningskläder kände jag hur dåligt det skulle komma att gå att springa idag. Trots att jag hade ätit en banan på jobbet till mellanmål så kände jag hur hungrig jag var. Tänkte att orkar jag 15 minuter så får det väl räcka.
Ställde mig på löpbandet och ställde in det på 11,0 och började springa. Och jag sprang. Sedan sprang jag lite till. Och så ändå lite till. Helt plötsligt hade jag sprungit 22 minuter utan att stanna eller sakta ner. Då slog tävlingsinstinkten in! Då klockan slog 35 minuter hade jag sprungit 6,4 km. Då kände jag att skulle jag hinna med att träna lite styrka så måste jag sluta springa nu. Så det var bara att hoppa av. Grymt nöjd över mig själv var jag då jag tryckte in stoppknappen! Undra hur länge jag hade orkat springa om jag inte hade en tid att passa?

Mördade mina bröstmuskler idag, så jag hade lite problem då jag skulle fixa till håret innan jag skulle iväg. Orkade inte hålla armarna uppe mer än max 10 sekunder åt gången. Tog lite längre tid än vanligt att fixa frillan med andra ord. Sedan mördade jag magen också. Både övre, nedre och dom sneda magmusklerna fick sig en omgång.

Till er som inte tränar, eller inte tränar så ofta. Prova på att gå till gymet eller far ut på en löptur hemmavid och ta ut dig ordentligt. Ge allt du har och lite till! När ni får uppleva den känslan att känna att ni verkligen gjort allt ni orkar, det blir som en drog! Man blir sjukt trött i kroppen en stund efteråt, men sedan fylls man av en massa ny energi! Det är en sorts befrielse att bevisa för sig själv att man faktiskt kan och orkar mer än vad man tror. Allt sitter i huvudet, så enkelt är det! Jag önskar jag kunde gå till gymet varje dag och springa 5 km eller mer, bara för att jag blir så tillfredsställd! Men det kan jag inte, för kroppen måste få vila också. Men då är jag än mer taggad då kroppen fått vila ut och är ännu starkare än jag var tidigare!

Nu tränar jag inför nästa mästerskap på Kraft & Hälsa, för ni kommer väl ihåg att jag var med där i våras? Nu när jag ändå är igång med träningen får jag inte sluta. Måsta ju slå mina gamla resultat, så då är det nog bäst att bärjat träna i tid. Den här bilden tog jag samma vecka som mästerskapet var, och nog hade jag väl någon liten muskel kanske.



Tyvärr har jag glömt att ta kort på mig nu innan jag började med sockerdetoxen och träningen, men jag har dom gamla bilderna kvar. Sen så skrev jag ju upp alla mina mått då jag började för snart 3 veckor sedan, och det är ju främst där som man ska se resultat, inte på vågen. Och jag kan redan nu säga att kroppen har förändrats en del på 2 veckor!

Renovering

I våras drog jag ju igång ett måleriprojekt hemma hos mamma och pappa. Mamma hade så länge pratat om att få måla spaljen vit, för hon är så kräkless på allt furu som växer där hemma. Så då tog jag tag i saken och startade upp måleriet. Så jag och mamma målade i några dagar, och se så fint det blev!





Lite skillnad va?! Blev jättefint, men det är ju så mycket mer som borde målas vitt. Dörrkarmar, fönsterkarmar, kanske rent av dörrarna också. Öppningen in till köket. Men det är ju bättre med lite mindre furu än bara furu.

(Märks det att jag har lite att skriva om idag?)

Lång dag

Dagen idag blev som lång, men samtidigt inte. Steg upp 6:25 imorse för att fara och simma. Efter jobbet for jag och tränade, blev 30 minuter på löpbandet! Härligt! Sedan blev det 30 minuter styrketräning också. Först klockan 17:30 satte jag mig ner hemma och åt köttsoppa till middag. Dusch efter det.

Nu håller jag på att se Halv åtta hos mig efter att ha sett gårdagens House och Outsiders. Och sedan blir det 3 timmars TV-tittande på Kanal 5.

En fullspäckad dag samtidigt som den är ganska soft, precis som det ska vara!

Lejonkungen

Har gått och längtat i några dagar efter ett paket som skulle komma imorgon. Fick ett sms och ett mail igår om att paketet var postat, så jag förstod att jag skulle få det på utsatt datum. Men så damp det ner ett paket idag, det paketet jag var säker på skulle komma imorgon. Men det blir ändå inte till att se filmen idag, ska försöka hinna det imorgon istället.


Nu måste jag ju möblera om i min filmhylla, för annars ryms inte den här på rätt plats! Disney Klassiker nr 32.


Lyxlunch

När jag ändå är ledig fram till 16 idag och dessutom har en vilodag från träningen så tänkte jag lyxa till det med lite god lunch. Och fylla upp med lite matlådor i frysen. Så efter att jag hade varit och besiktigat Stjärnan min (som såklart gick igenom felfritt!) så for jag på Konsum och handlade. Jag hoppas det kommer bli gott, för det är första gången jag lagar renskav.


I vanliga fall ska man väl använda sig av grädde, men det ville inte jag. Jag ville ha lite mer smak på min renskav.

Nu suger det

Idag är första dagen på två veckor som jag faktiskt har känt ett sug efter något gott. Då vi skulle servera gamlingarna lite eftermiddagskaffe bjöd vi på mjukpepparkaka och morotskaka. Då kan jag tala om att jag blev lite sugen! Och nu när jag tittade in på några bloggar och man ser fika och godis i rutan, då blir man lite mer sugen. Men jag har klarat mig i två hela veckor helt utan sötsug, så jag är mäkta stolt över mig själv! Bara två veckor kvar nu! Ska försöka hålla mig 1,5 veckor till efter det, men jag kanske lägger till lite mörkt, grovt mjukbröd, så kan man göra sig riktigt mumsiga mackor till kvällsfika. Eller så skippar jag det, vi får se. Nu satsar jag på två veckor till som dom två föregående, och klarar jag det (vilket jag är säker på att jag gör) så kommer jag vara sjukt stolt över mig själv! Jag trodde faktiskt inte att jag hade det i mig, men det vet jag ju inte än heller.

Förhoppningsvis prommis med Elli om ett tag. Blir att se Supernatural fram tills dess.

30-års firande

Min gamla granne fyllde 30 år i förra veckan. Och idag har vi överraskat henne med lite av varje. Vi skulle träffas en liten bit bortanför där hon bor, och sedan smyga oss fram till källardörren. Hennes kille hade låst upp dörren tidigare så vi lätt kunde smita in. Samtidigt så kom henne bror förbi och ville titta på deras värmesystem, så då lurade dom ner henne i källaren, där vi stod och tryckte! Hon blev lite chockad när hon fick syn på oss. Det enda hon fick ur sig var en massa Oj, och hon förstod inte vad jag gjorde i deras källare. Det var mig hon först såg, så det var väl därför det var så konstigt att jag stod där nere. Dom andra verkade det inte vara lika konstigt att dom stod där. Men det var det ju såklart!

När vi kom upp från källaren fick hon en liten packningslista. Hon skulle packa ner bland annat baddräckt och handduk, väckarklocka, tändstickor och en filt. Oömmakläder skulle på plus stövlar. Sedan surrade vi ett tag innan dom for iväg med henne på hästridning. Något jag förstås inte kunde vara med på.

Medan don var och red så for jag hem och såg på True Blood och Bron. Hann även iväg på gymet och träna lite lätt.

16:30 hade vi bokat ett bord på Golden Dragon i Piteå, vi blev 9 stycken som åt och hade trevligt. För mig blev det stekt fläskfilé i sötsur sås (och lite grönsaker) och ris. Fastän jag åt upp näst intill allt så blev jag varken uppsvälld om magen eller övermätt! Halleluja!

Nu tror jag att jag ska ta mig en liten kvällspromenad, stegräknaren har inte kommit upp i 5000 steg än! Illa illa...

En ny kärlek

Efter träningen idag så for jag och Annika iväg till Hundberget, cyklade dit. Sedan började vi klättringen uppåt, halt och lerigt var det. Men helt klart mödan värt. Jag blev kär då jag kom upp! Jag blev lite småkär i Älvsbyn, det är rätt vackert att titta ut över vidderna där uppe på berget.





Längtar redan tills nästa gång jag får gå upp dit och bara sitta och titta. Tänk er en kylig, frostig morgon. Då första snön har lagt sig. En solnedgång.



Jag och Annika hann planera en hel massa som vi måste göra här uppe. Tror hon blev lite småkär i utsikten också.



Vi fick även besök av en hackspett. Eller kanske var det hackspetten som fick besök?

Ännu grymmare träning!

Sprang 30 minuter i sträck idag! Utan vila! Är så sjukt nöjd! Blev inte riktigt 5,5 km idag, men 5 km nådde jag vid 28:30 ungefär. Tänk vad lite dålig TV och envishet kan göra!


Känner mig oövervinnerlig just nu!

Grym träning!

Efter att jag slutat idag for jag hem och bytte om och sen iväg på gymet. Och det gick så sjukt bra alltså! Hade som mål att springa minst 20 minuter á 3,5 km (som sist). Men när jag väl stod där på bandet, i min ensamhet, och såg på Simpsons så tänkte jag att 5 km måste jag ta. Och det gjorde jag! Och när jag hade sprungit 5 km så tänkte jag att nu är det bara 2 minuter kvar så har jag sprungit 30 minuter. Så det hela slutade på 30.02 minuter och 5,5 km! Fattar ni så nöjd jag blev! Hoppade av bandet efter 20 minuter och vilade mina tår i 10 sek innan jag hoppade på igen och sprang 10 minuter till. Kände nämligen efter ett tag att jag hade fått som en "kudde" under några av småtåarna. Men så upptäckte jag att dom hade domnat bort, så det var därför jag hoppade av och vilade 10 sek.
Det har hänt tidigare då jag körde på crosstrainern att tårna domnat bort, så det var därför jag förstod vad det var.

Efter att ha sprungit och stretchat (obligatoriskt!) så dödade jag mina bröstmuskler i bänkpressen och sedan magen. Avslutade det hela med rodd 500 m. Ett riktigt härligt pass med andra ord!

Nu skriker magen efter något, är så sjukt hungrig! Blev bara en liten tekopp efter Blåset, nu när man varken fikar sött eller äter mjukt bröd. Han som bjöd på fika idag hade bakat egen limpa, och den såg så god ut! Men jag stod emot. Så nu ska jag dricka en stor kopp med fullkornsvälling och se klart Greys Anatomy innan jag ska sova gott. För det lär jag ju göra efter dagens träning!

Ett år sen

För ett år sen vaknade Älvsbyn upp till detta:



Varför kan det inte börja snöa snart? Jag vill ha snö NU!

Mycket nu

Jobbade 7:30-15 idag. Har alltså nyss slutat. Men när det inte finns några vikarier får ordinarie personal jobba häcken av sig (och tjäna många fina stålar). Så nu är jag tillbaka på jobbet och jobbar 15:15-21:15. Blir ett 12,5 timmars pass idag.

Imorgon skulle jag ha jobbat en kort dagtur extra, men eftersom det inte finns några vikarier som vill eller kan jobba så får vi rycka ut än en gång. Blir så jag jobbar 8-15:30 imorgon och tjejen som har sin enda lediga dag imorgon jobbar "min" korta dagtur.
Det kanske är tur ibland att ingen jobbar heltid här, för i så fall skulle vi väl få jobba kort lite nu och då...


1 månad kvar

För ett år sen la jag upp en önskelista här i bloggen. Det är nämligen exakt en månad kvar tills jag fyller år! Blir ju så himla gammal bara, det känns lite jobbigt. Halvvägs till 50 låter så himla gammalt!

Vad önskar jag mig för någonting i år då? Det här är en lista mest för mig själv att se tillbaka på.


Sen har jag redan hunnit önska mig en del av dessa saker plus lite annat av mamma och pappa, men det orkade jag inte klippa ihop nu. Men ett par uggs vill jag ha, mina gamla fick jag ju lämna tillbaka efter typ 2 månader pga att sulan släppte. Sedan har jag önskat mig en volumini, en volumaster fast mindre. Jag vet att jag har önskat mig något mer, men nu kommer jag inte ihåg vad. Det är det som är problemet, jag kan komma på en bra sak jag önskar mig, sen minns jag inte vad det var. Men det har kanske med den höga åldern att göra...

Nyfriserad

Ja, då var man nyss hemkommen från frissan då. Hur blev det?! undrar säkert alla. Då jag bokade klipptiden så hade jag bestämt mig för att klippa av håret igen. Men så under förra veckan så blev jag osäker. Kanske skulle jag försöka spara ut till den där Victoria Beckham-frisyren i alla fall.

Mitt hår blev så mycket bättre sen jag klippte av det i januari, och min frisör tycker detsamma. Hon förundras och är så glad för min skull att jag fått ett sånt fint hår! Förut, medan jag hade det långt, så var det mest bara ett tunt ris. Nu är det jättefint och betydligt tjockare. Det är fint trots att plattången tar i det nästan varje dag. Förut så gjorde jag ingenting med håret, bara för att jag inte ville det skulle bli mer förstört än vad det redan var. Det nöter ju lite på håret att platta och föna det. Men nu mår det prima!

Så när jag kom till frissan idag så fick hon bestämma vad jag skulle göra med det. Och hon tyckte det var synd att klippa av det nu när det är så fint. Så det blev bara lite toppning, så ska jag försöka spara ner det till lite längre. Den där Victoria-frisyren jag pratar om är den då hon har kort i nacken och ganska långt framtill.


Så här alltså.

Nu får vi väl se vad som händer. Om några veckor kanske jag vill klippa av mig det igen, vi får väl se. Men nu satsar jag på att spara ut det lite till och försöka mig på ett lite längre hår. Som inte är ett enda ris. Skulle det börja bli risigt blir det nog avklippt illa fort!

Fullspäckad helg

Helgen har bara flygit förbi! Fredag, min enda lediga dag på veckan, var jag barnvakt. På kvällen tvättade jag av väggarna nere i Johan och Zaras hall. Där skulle målas!
Lördag kl 9 var jag tillbaka för att agera barnvakt åt Ronja. Medan hon sov så putsade jag alla fönster (som jag kom åt) åt Zara. Det blev hon glad över. Kl 14 började jag jobba.
Söndag jobbade jag en delad tur. Dom tre timmarna jag var ledig vigde jag åt takmålning.

Då jag hade slutat jobba för kvällen skulle jag och Annika ut och ta en promenad. Blev så vi skulle gå västermalmsleden (då vi har gått hälsans stig några gånger nu). Men vi skulle ha valt hälsans stig istället. För vi kom oss inte så långt. Vi stötte nämligen på en liten katt. Som förmodligen hade sprungit vilse. Den följde efter oss vart vi än gick. Vi (Annika) knackade dörr i kvarteret vi hittade henne i. Tillslut följde hon med hem till mig, så då charmade hon även min mamma.



Tillslut tog vi henne i bilen och släppte av henne där vi hittade henne, och så körde vi därifrån. Så nu vet vi inte vars hon är eller hur hon har det. Förhoppningsvis har hon hittat hem.

Idag har jag jobbat en kort tur och sedan har jag målat resten av dagen/kvällen. Nu ser jag TV och slöar. Hoppas man kan sova till minst 9 imorgon, skulle vara skönt! Blir att vara barnvakt imorgon kväll också.

Lite ihoptryckt och avlångt inlägg, men så blir det ibland.

Barnvakt

Igår efter jag hade slutat jobba for jag en sväng på gymet. Hade inte ätit något sen 12:15, och ser ni, nästan inget mjälthugg alls! Lyckades springa 3,5 km på 20 minuter, utan gåpauser! Riktigt nöjd är jag! Men på söndag blir det nog 5 km på bandet!

Idag har jag varit barnvakt till två sköna tjejer. Vi har busat och lekt, ätit makanoner å torv och sett på ponny. Då mamman och farmorn kom så gjorde vi kyckling med sötsursås-gryta och ris. Mums! Bara en massa gomat idag!

Nu är jag hemma och ska ta igen mig lite. Ska se på Bron och True Blood som gick i onsdags. Har köpt hem Arbogas leverpastej och ska äta finncrisp och te. Massa mums! Unnar mig leverpastej så här på en fredagkväll, kändes som att man gärna hade haft något snaskigt värre då det är fredag och helg, men nu är det hårta bullar som gäller fram till november!

Kan ju bara säga att dom här fem dagarna som har gått har gått över förväntan bra! Jag är riktigt nöjd öve rmig själv! Det var bara idag det kändes konstigt att inte fara på affären och köpa något gott, även fast jag inte är sugen. Knasigt det där va?!

Aprikosfärgat

Igårkväll behövde mina naglar verkligen fixas till! Kartonger är inte alltid så bra för naglarna, inte för mina i alla fall. Var tvungen att klippa till dom efter att dom gått av och börjat skiva sig. Har börjat att använda min glasfil mer och mer nu. När jag fick den (av världens bästa Jennifer) så tyckte jag lite sådär om den. Hade önskat mig en eftersom en glasfil är skonsammare för nageln än en pappersfil. Men den är lite läskig att använda, den gnisslar nästan lite då man filar. Men nu kör jag nästan bara med den, den måste ju faktiskt få en andra chans! Och nu har jag accepterat den!

Provade sedan på ett av mina nya nagellack, det aprikosfärgade. Väldigt diskret, men fin färg.


Depend nr 009.


Frisyr?

Har stora problem just nu. Jag vet inte vad jag vill göra med mitt hår längre! Ska jag klippa det kort, som jag hade tidigare? Eller ska jag spara ut det, som jag hade tänk? Hade i tankarna en Victoria Beckham-frisyr, men man kan ju bara ha det längre också.


I januari, då jag klippte mig kort.




Två bilder från november 2010.


Jag idag.

Snälla folket, hjälp mig!

Ronjas 1-års tårta

Det är kanske på tiden att ni får en titt på tårtan jag gjorde till Ronjas 1-års kalas. Det är över en vecka sen, skäms på mig! Men har ni facebook har ni kanske sett den på min brors facebook.







En liten Mumintårta blev det! Om ni inte redan hade lyckats lista ut det. Han blev lite kortare och tjockare än vad jag hade tänkt (än min mall alltså), och utan svans blev han visst också. Men jag är ändå nöjd över min Mumin! Det är första gången jag modellerar en så pass stor figur. Modellerade ju lite till Ronjas doptårtor, men det var inte så stort eller avancerat.

Simning

Hade ställt klockan på 6:10 imorse. Började inte jobba förän 8, men när stegtävlingen drog igång idag, och det bara är tredje dagen på nya livet, så kändes det bra om man fick in en morgonträning. I form av simning!

Dom öppnade 6:30, så jag hade planerat att vara där då och hinna simma i 30 minuter. Sover oroligt på morgonsidan, tänker i drömmen att jag måste öppna ögonen för att se vad klockan är. Alarmet borde ringa snart. Så jag öppnade ögonen och fick panik när jag såg att klockan var 6:37! Hade glömt att koppla mobilen igårkväll, så den hade ingen ström och hade slagit av sig själv. Skuttade upp, klädde mig och cyklade iväg. Blev bara 30 längder (750m) på 20 min. Hade tänkt minst 40 längder (1km) men max 30 min. Nåja, det kommer fler morgnar som jag kan simma och INTE försova mig.


Hösten

Nu är vi inne i oktober månad, men det känns som att det är mindre höst nu än under september. Det var ju varmt ute idag! Det fläktade till och med varmt! Ska det inte blåsa kalla, murriga, höstiga vindar nu? Ja, vad vet jag. Jag brukar tycka hösten är den tråkigaste årstiden, så jag ignorerar den väl mest. Jag längtar bara efter snö och kyla nu! Vintern, var är du?

Men jag måste erkänna att hösten är en av dom, inte vackraste, men färggladaste årstiderna. Jag gillar ju orange, och allt börjar ju bli orange på hösten. Dom gröna bladen blir allt från gula till röda innan dom faller ner och färgar marken lika vackert.



Alla årstider har sin tjusning.

Det nya livet - Dag 1

Hittills har det gått jättebra! Var inte sugen på något sött alls på jobbet idag, vilket jag alltid annars blir. När vi bjöd gamlingarna på fika så gjorde jag mig en delikatess med korv på. Det var väl ett nyttigt mellanmål, så säg!
När jag hade slutat jobba for jag hem och bytte om till träningskläder och begav mig till gymet. Blev först 20 minuter (2,3km) på löpbandet. Det kändes som om jag hade kunnat springa för evigt, var inte speciellt trött (och så såg jag på Simpsons samtidigt, det hjälpte nog), men den där jäkla mjälthuggen sätter käppar i hjulet för mig. Hade det inte varit för den hade jag säkert uppnått mitt mål på 5km. Då hade jag ändå kämpat i nästan 10 minuter innan det började göra för ont och jag fick lugna ner mig.

Efter löpningen körde jag lite axlar på det nedre gymet, maskingymet. Orkade inte vara duktig och köra på fria vikter, men nästa gång blir det då bänkpress och biceps, på fria vikter!

Efter en lite sen middag så gick jag och Karro ut på en promenad runt östermalm. Sedan såg vi Insidious hemma hos henne och pimplade rött te. Mycket trevligt!



"Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar."

Den var lite läskig och ganska bra. Slutade ungefär som jag hade förväntat mig.

Tomtepyssel

Igår tog jag äntligen tag i saken och målade klart mormors tomte. Jag fick den redan för ett år sen, så skulle jag hinna måla den till jul. Den ha legat på min fönsterbräda i köket i ett år och bara väntat. Men nu är den målad och klar!
Tänk vad man kan göra en tråkig söndag!

 

Det nya livet

För ett tag sen kom jag på att jag nu verkligen måste ta tag i mitt liv. Jag äter godis och fika och annat sött och slisk varje dag, det är inte bra! Det sätter sig på kroppen och ännu värre, i kroppen. Och nu vill jag inte det längre, jag har fått nog av mig själv! Så imorgon börjar jag mitt nya, bättre och fräschare liv! Jag ska vara utan allt vad sött socker heter. Och med det menar jag godis, snacks, fika och även mjukt bröd. Det finns socker i t.ex. frukostflingor, men så hård ska jag inte vara. Jag ska leva normalt och äta normalt. Och med normalt menar jag vanlig mat. Vill jag exempelvis ha gräddsås till mina köttbullar så äter jag det. Vill jag lyxa till det med smaksatt yoghurt till frukost äter jag det också. Ska ändå försöka att inte äta så mycket smaksatt yoghurt utan fil istället. Men jag tror ni fattar galoppen.

Sen ska jag även börja om att träna, minst tre gånger i veckan. Och hur tur har man inte då att en ny stegtävling genom tappa.se börjar nu på onsdag! Jag har varit taggat i 1,5 månader nu, så jag hoppas verkligen att det här ska gå bra. Mamma är med mig, Elli tror jag också skulle börja försöka vara nyttigare. Måste bara kolla med Annika också om hon ville vara med på det, hon ville det tidigare.

Så nu hoppas jag att ni peppar mig till tusen, för det kommer bli tufft! Dagarna brukar gå bra, det är soff/TV-kvällarna som är värst! Det är då man blir sugen på allt möjligt äckligt!

Sen hoppas jag självklart att någon fler av er hakar på, hör gärna av er! Då kan vi peppa varandra!

Jag har tänkt börja med en månad, dvs oktober ut. Sedan kommer det tre födelsedagar och sedan är det advent och sedan jul. Men om jag orkar vara superduktig så länge så ska jag hålla mig från sött fram tills jag fyller år. Då får jag synda den dagen. Och sedan får man leva nyttigt alla dagar utom dom andra två födelsedagarna.

Kom igen tjejer och killar!

Skärpedjup

Fick sån lust att prova lite andra funktioner på min kamera efter att ha läst det här inlägget. Nu har jag inte lika bra kamera eller objektiv som det Foki och Ricky använder, men det blir ändå ganska stora skillnader.
Har senaste tiden blivit bättre på att fotografera och redigera mina bilder. Ju mer man använder den helt manuella funktionen på kameran, desto bättre blir man. Vad ska man med en systemkamera till om man alltid har den på full automatik? Då kan man lika gärna köpa en liten och bra kamera, för dom tar lika bra bilder som en systemkamera inställd på full automatik.

Sen fick jag lära mig av min lillebror att om man fotar i RAW-format blir bilderna superenkla att redigera. Och det blir dom verkligen! Det är så kul att mixtra med ljus och kontrast!

Här kommer ett litet smakprov på två olika skärpedjup och skillnaden på en oredigerad och redigerad bild:



Högt F-tal (långt skärpedjup). Har skärpa på alla fyra nagellack.



Lågt F-tal (kort skärpedjup). Har skärpa endast på det silvriga nagellacket.

Silvermetallic

Här är ett av dom nya nagellacken jag köpte i torsdags. En riktigt snyggt silvermetallic-färg måste jag säga. Är riktigt nöjd över det! Stor och valde mellan den här och en lite mörkare silver, tror jag gjorde rätt val.


Depend nr 223.

Skurat och donat

Nu har nog golvet hunnit torka, har nämligen skurat. Hade en del fläckar på golvet i köket efter tårtbaket i söndags, men har inte orkat och haft så mycket tid på mig att hinna skura bort det. Men nu är det borta och det luktar gott av grönsåpa!

I torsdags innan vi for på tjejkvällen så hjälpte jag mamma att höstfixa på graven. Lite ljung, granris och vitmossa senare blev det såhär fint!



Nu ska jag ta en dusch, har hunnit vara och solat idag också. Sedan ska jag nog fixa mina naglar litegrann, köpte ju fyra nya nagellack i torsdags!

Matbloggstoppen
RSS 2.0