Vad gör vi? Ni KÖR vi!

Ja, då var det dags för en ny månad utan socker. Började igår och ska köra hela mars ut. Kände att det var dags för det här nu igen, har svullat rätt friskt sen jul. Och det syns och känns! Inte kul. Så nu blir det inget godis, fika och mjukbröd på en månad. Ska försöka vara duktig och äta regelbundet. Lätt är det inte med dom arbetstider man har, men försöka måste man.

Har köpt hem riskakor i olika smaker och Creme Bonjour-ost med smak av vitlök och örter, plus att jag har tänkt gnaga på morötter. Så det kommer bli mitt kvälls"godis". Inte helt dumt må jag säga.

Någon som är på? 1 mars imorgon!

Sista deltävlingen

Sitter och ser reprisen av Melodifestivalens sista deltävling. Jennifer är på skolan i några timmar till och Jesper for precis till bussen. Så här är jag nu själv och vad passar bättre då än att se Mello! Speciellt då man missade deltävlingen i lördags då man var på spex!

Örebro

Äntligen var man på plats i Örebro hos min Jennifer! Solen skiner och innan kvällen är slut har det kommit 3 till! Det här kommer bli en sjukt bra helg! Jag känner det på mig! För vad kan gå fel när man får vara med sin allra bästa vän och 3 härliga killar?! Just asking.
Snart blir det en runda på stan innan vi hämtar upp kille nr 1!
Hade tur med tågbytet imorse. Skulle egentligen ha 30 min på mig att byta tåg, men pga försening (såklart) hade jag 7 minuter på mig. Och självklart gick jag fel först så jag fick vända om och springa tills jag hittade rätt spår och tåg. Då jag kom upp på tåget och hade satt mig var det 1 minut innan tåget gick. Tur man har snabba ben och hyffsad kondis!

En liten dusch

Har precis kommit hem från hotelljobb. Så blir till att duscha av sig lite matos innan det blir sova säng. Blir till att packa lite också, eller lägga fram det sista som ska packas. Vet inte vilken resväska jag behöver än, men jag borde klara mig med den lilla. Måste ändå ha med mig en ryggsäck och i den så ryms det rätt mycket också.

Godnatt folket!


Aldrig mer sovmorgon!

Jag kommer nog aldrig mer att få mig en sovmorgon. La mig strax efter 22 igår, men låg säkert vaken till 23 innan jag somnade.
Vaknade runt halv fyra första gången. Sedan vaknade jag kl fem, sex och sen klockan sju låg jag och vred och vände på mig i nästan en timme innan jag gav upp med sovandet. Nu är klockan snart nio. Blir att göra lite nytta här hemma innan jag börjar jobba kl 10:30. Rix MorronZoo får göra mig sällskap denna morgon, inte ofta det händer.


Nytt försök

Imorgon gör jag ett nytt försök till sovmorgon. Söndag hade jag planerat in en lång sovmorgon, men det hela slutade med att jag vaknade 7 och efter en massa musikdunk från grannen lyckades jag tillslut somna om en timme. Men jag var uppe innan klockan slog 9.
Börjar egentligen kl 8 imorgon, men då kom snilleblixten som från en klar himmel. Varför inte ta ut lite komptid som jag har haft sparad i typ 1,5 år. Och det var helt ok för mina arbetskompisar. Så imorgon blir det, förhoppningsvis, en skön sovmorgon! Gärna så lång som möjlig också!

Håll tummen för mig!


Låg uppdatering i veckan

Jag utlovar redan nu låg uppdatering hela den här veckan. Blev mer jobb än planerat och sen ska jag hinna packa och så innan helgen också. Men det är väl så det ska vara, fullt upp hela tiden!

Jobbat frukost idag. Efter det blev det en solning med Annika, dammtorkning här hemma och en dusch på det. Ska avsluta med en snabb dammsugning också innan jag tar igen mig i soffan innan man ska iväg på nästa jobb. Trots allt man har fullt upp och stressar runt så ska man ta sig tid till några minuters avslappning. Det hinner man alltid, så stressad kan man inte vara att man inte kan komma bort i fem minuter.

Dammsugning var det alltså som gällde nu...

Hundberget

Idag så släpade jag upp Annika på Hundberget. Nästan i alla fall. Det var en rätt så tung och jobbig vandring upp, men upp kom vi. Fast jag fick dra upp Annika sista biten, bokstavligt talat! Lite synd att inte solen sken, för det hade verkligen gjort min dag! Men det var vackert ändå! Blir absolut att fara upp någon fler dag i vinter/vår, men då ska banne mig solen skina också!




Skräppost

Hade planerat in en lååång sovmorgon imorse. Jo tjenare så lång den blev. La mig vid midnatt och somnade rätt fort. Vaknar upp på morgonen, har ingen aning om hur länge jag sovit eller vad klockan är. Kollar klockan, några minuter över 7. What the?! Var helt säker på att den var mer. Sen dunkar musiken hårt i huset, kan det ha varit en sen efterfest någonstans? Lyckades tillslut somna om i ca 1 timme till. Men där vid 8:40 så vaknade jag igen och då var det kört. Har svårt för att sova på morgonen, men jag hade väl fått kunna sova till 9 i sträck åtminstone?

Nu har jag skickat iväg ett viktigt mail. Upptäckte att jag hade över 80 mail i min skräppost så då tänkte jag rensa den. Det brukar komma mycket "roligt", men jag öppnar det aldrig. Man vet aldrig vad det kan finnas för skit där. Men det här var i alla fall ett av mailen jag fick. Tror ni jag är i behov av just det här?!



Som sagt, finns mycket roligt i skräpposten!

Mello #3

Jobbade frukost på hotellet imorse. Riktigt lugnt var det. Hann städa och rengöra lite där man inte så ofta städar. Sen blev det glass och tårta hos storebror som fyller "22" år idag! GRATTIS!!

En solning på det och sedan blev det gymet. Kommer kanske ha lite träningsvärk i benen kommande dagar.
Korvstroganoff och ris till middag tillsammans med Fringe innan lång varm dusch.

Nu har jag provat klänningar och slitit mitt hår. Vad ska jag ha på mig på lördag?! Har nästan bara sommarklänningar i garderoben och det är inte sommar riktigt än... Jennifer, help me!



Nu ska jag iväg och se Melodifestivalen deltävling 3 hos Annika. Surkrämslökringar blir det att tugga på!

Jag ska inte byta namn

Måste nog förklara mitt inlägg om mina nya namn. Jag ska inte byta bort gretaturbo, det kommer aldrig någonsin att hända! Så det kan ni vara lugna för. Jag är alldeles för stolt och kär i mitt gretaturbo!

Jag satt och chattade med några på facebook här om dagen, och då blev det prat om namn och kungliga namn. Och mina nya kungliga/adliga namnförslag var just Lottarina d.y. af Norén och Prinsessan Lotta auf norra polcirkeln. Så då undrade jag bara vilket som var snyggast. Så, då kanske vi kan göra om röstningen, nu när ni vet vad det handlar om, att allt bara är på skoj!

Vilket namn passar mig bäst?

Varning för piss!

Jag har varit irriterad i några veckor nu. Man vill knappt gå utanför lägenheten för det är stor risk att man trampar i en massa hundpiss. Sjukt vidrigt! Precis framför båda ingångarna till huset är det flera gula äckliga fläckar. Måste hundarna i huset här pissa precis framför ingången och på andras grejer?! Kan inte hundägarna dra dom två meter från ingången innan man låter dom pissa? Har varit på god väg att sätta upp lappar på dörrarna om detta. Oansvariga hundägare är vad vi har i huset! Hade jag hund skulle jag ALDRIG låta min hund pissa på andras gårdar, på andras saker eller precis framför en ingång. Och jag skulle ALLTID plocka upp skiten efter dom!
Om ni undrar vad det är för grejer jag syftar på så har någon hund pissat på min cykel! I och för sig är det bara på bakdäcket(hjulet?), men det är väl lika vidrigt för det!




Tyvärr syns det inte så bra, för det har snöat idag och det var nyskottat då jag tog kortet. Men jag tror ni kan urskilja en massa små gula fläckar överallt. Och på framsidan av huset är det nästan ännu värre!

FY TUSAN för dessa hundägare!

Alla hjärtans dag

Ja, den där dagen som alla ska uttrycka sin kärlek på. Ska man inte göra det varje dag till dom man älskar och håller av? Nåja, kan ju vara kul att få uttrycka sin kärlek lite extra mycket en dag om året också.
Fick en god liten present av mamma idag, en hjärtebakelse fylld med hallonmousse!



Nu ska jag göra iordning en liten hjärtepresent till mor och far innan det blir att se på House. Måste packa lite arbetskläder också, åker till Vidsel imorgon efter jobbet.

Hur har ni "firat" hjärtedagen? Själv har man jobbat, solat, tränat och mått gott i soffan. Helt okej faktiskt!

Röstning!

Vilket ska bli mitt nya namn? Rösta!

Lottarina d.y. af Norén

Pinsessan Lotta auf norra polcirkeln

d.y. = den yngre

OOONT!!

Det börjar vara en timme sen jag kom på att jag skulle vaxa armhålorna. Det svider fortfarande! Stackars mig! Kommer INTE göra om det igen. Tror jag i alla fall.

Har just nu en väldigt givande chatt med folk från Sveriges alla håll och kanter. Ska fortsätta med det en stund till. 19:30 blir det såklart Halv åtta hos mig, och sedan blir det att se NCISx2 och CSI.

Varför?

Då man jobbar hela helgen ska det vara varmt och soligt. Men när helgen är slut och man känner att man kanske hinner vara ute litegrann fastän man jobbar, då ska det naturligtvis bli kallt igen. -20 var väl att ta i lite om man jämför med helgens +-0. Jag hade planerat en promenad på rasten idag, men se det blir inte av. Nu har jag facebookat och nu bloggat så resterande tid av rasten (30min) blir till att ligga i hårdsoffan och läsa och få ont i höften.

Jag är inte pessimist, det bara låter så idag.

Ingen sol på Lotta

Knappt en endaste solstråle har lyst över mitt ansikte den här helgen. Var ute på en promenad förbi gravarna igår då jag hade timmar (rast), men inte sken solen då inte. Och idag har den lyst så vackert och blänande i korridoren på jobbet. Men så fort man slutar jobba och sticker näsan utanför dörren, då är den på väg att gå ner. Det går inte Lottas väg det här inte. Men på tisdag, då slutar jag tidigt och hoppas på massor med sol! Och hyffsad värme också! Kanske man kan bege sig ut med kameran en sväng.



Då arbetsdagen var till ända gick jag och solade i fusksolen, vad ska man annars göra då man inte får den riktiga solen på sig? Härligt med nya rör! Satsar på att vara brun och fräsch till om två veckor!

Nu blir det till att se The Rite, någon som sett den?


Dålig app

Försökte flera gånger igår kväll och har försökt nu att ladda upp ett inlägg med en bild genom blogg.ses app, men det funkar inte. Himla dålig app som inte kan uppdatera inlägg med bilder!

Skulle i varje fall visa en bild från jobbet. Kom en massa nya glas igår, och det var en hel massa att packa upp och diska. Kul med nytt!

Nu ser jag på Madicken med mina gamla, vi har så mysigt!


8 timmars arbete

Kommer bli en lång dag på jobbet idag. Jobbar 8 timmar och det händer inte ofta nu längre! Man har blivit så bortskämd med att jobba korta skift att när man väl ska jobba ett normalt arbetspass på 8 timmar så känns det som en evighet. Och förut var det lyx att sluta efter ett 6 timmars skift. Tänk vad fort man kan välja om sig.

Nu måste jag skynda packa och städa ihop lite. Dra en tandborstning och lite kläder ska väl på också, kan inte gärna fara till jobbet i pyjamas.

Trött

Trött, trött och åter trött. Vet inte vad det är med mig, men jag har blivit så trött på sista tiden. Söndagkväll la jag mig 22:30 och somnade som en stock, orkade inte se NCIS:LA. Igårkväll såg jag CSI men då NCIS skulle börja kl 22 var jag helt färdig, så jag la mig. Och somnade som en stock.

Idag då jag kom hem från jobbet kl 12 såg jag NCIS från igår då. Sen var jag så himla trött att jag sov middag en timme. Vad är det med mig?

Om en kvart slutar House och då blir det tandborstning direkt och sen hopp i säng. Får väl se hur länge man sover imorgon och hur trött jag kommer vara imorgonkväll. Blir kanske att sova middag på torsdag, för hur ska jag annars orka med en hel jobbhelg?

Natti på er!

Det nya sminkmodet

I vinter är det vita ögonfransar som gäller!


Mellanlandning

Har en kort mellanlandning i soffan just nu. Jobbade frukost till 13 på hotellet. Körde hem i världens värsta snörök! Hade kommit minst 10cm snö imorse, och det slutade att snöa först mitt på dagen. Nu ska jag se några minuter på filmen The Kings Speech innan jag ska iväg på jobb igen. Man kan inte vara sysslolös alltför länge va? En timme är väl ganska lagom!

Fullt upp

Har haft fullt upp sista dagarna. Onsdag efter jobbet for jag hem till mor och far. Jag och mamma myste framför TVn hela kvällen.
Torsdag var det frukost på hotellet och sedan kväll på Nyberga. Och där emellean hann jag inte med speciellt mycket.
Fredag jobbade jag till 12 och sedan skyndade jag iväg till Piteå för att lämna in bilen på 3-årsservicen. Tog bussen in till stan och hittade lite smått och gott, mest nya lack till naglarna! Då bilen var klar tog jag bussen ut till Backcity igen. Sedan åkte jag iväg till Rosvik och hälsade på Familjen Larsjos. Mycket trevligt! Lilla Elensia, som inte är så liten längre, var inte alls rädd för mig utan jag fick gladeligen hålla henne!
Kl 19 befann jag mig i Norrfjärden för lite blåsande. Och sen var det bara att köra till Vidsel. Mätaren i bilen visade som kallast -37 grader!



Och såhär kallt hade mamma och pappa det lördagmorgon kl 6:30. Hade kopplat bilen så motorvärmaren skulle gå igång vid 3-tiden. Då jag sätter mig i bilen och ska köra upp till hotellet är det lika kallt i bilen som ute. Jahapp, då hade inte timern slagit igång. Förmodligen strejkade även den då det blev så kallt ute. Tur man har koll på vem man jobbar med, för annars vet jag inte om jag hade tagit mig upp till hotellet i tid. Ringde hotellet och bad om numret till tjejen jag skulle jobba med. Hon var just då i Tväråsel, så när hon var på flygrakan ringde hon så jag sprang ut på storvägen. Så då kom jag mig upp till hotellet i tid!

Hade frukost på drygt 3 busslaster Jokkmokks marknad-besökare. Det har nog aldrig någonsin varit så kallt i restaurangen som då! När dom alla stod och trängdes i receptionen så åkte ju skjutdörrarna som leder ut upp och igen. Hela tiden! Så dom stod praktiskt taget öppet hela tiden! Stackars flickorna som jobbade i receptionen!
Då frukosten var över fick jag köra ner till träkåtan och börja elda, jag skulle nämligen ha en lunch där kl 12. Det var 4 grader varmt då jag kom, och efter att ha eldat i två timmar så hade jag fått upp värmen till ca 10 grader. Kan säga att nästan alla satt med mössa och jackor på och åt sin lunch.

Kunde sluta vid 14-tiden. For hem till mor och far och där gjorde vi pizza till middag! Har länge varit sugen på hemgjord pizza så det passade ju ypperligt! Bella var så söt då hon ville laga mat samtidigt som jag skulle steka lite blodpudding till Ronja. Hon skulle göra "makedoner", makaroner alltså. Hon fick några okokta makaroner i en skål. Så satt hon med en brödpensel, en visp och en vitlökspress och lekte. helt plötsligt säger hon att hon har slut makaroner. Och hon hade faktiskt det! Men så gick mamma förbi Bella precis då och upptäckte vars dom hade tagit vägen. Hon hade lyckats lista ut hur vitlökspressen fungerade, så hon stoppade ner en makaron i den och tryckte ihop. Så vi hade makaronflis i hela köket! Tur det finns dammsugare!

På kvällen blev det Melodifestivalen med Annika. Våra favoriter Dead by April och Loreen gick vidare till finalen! Heja heja! Hejade först på DbA, men jag tror att jag håller lite mer på Loreen nu. Fast jag är inte säker än. Vi får väl se i finalen vad som händer.

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hänga mina ytterkläder på tork. Har tvättat dom då dom stank av rök från eldningen igår!

Ett väldigt långt och hattigt inlägg. Take it or leave it.

Mörkrädd

Ibland läser man saker i tidningen eller ser saker på nyheterna på tv som gör en mörkrädd. Hur illa ställt det är i världen med svält, krig, mord, misshandel och mycket annat. Sånna saker gör att man blir lite mörkrädd, men man kan ändå distansera sig lite mot det, för det är sånt som händer så långt bort och som man inte riktigt kan göra så mycket åt.

Men då saker händer dom man känner, inte lika hemska saker som mord och så, men andra saker. Då blir jag mörkrädd på riktigt! Att man kan säga och göra saker mot andra, mot sina medmänniskor, att svika dom som litat blint på en. Usch! Jag blir så arg, förtvivlad, ledsen och besviken att jag inte vill tänka på det!

Har hört saker på jobbet som gjort mig riktigt mörkrädd! Jag fattar inte hur man kan behandla sina medmänniskor så illa. Människor som alltid funnits tillhands, människor som alltid har ställt upp, människor som har offrat sin egentid. Att göra så mycket för någon annan och sen bara få skit tillbaka. Jag svär inte ofta, och speciellt inte på bloggen, men FY FAN för såna människor!


Matbloggstoppen
RSS 2.0