Sju år

Nu ikväll då jag åkte till Norrfjärden började vi prata om det höga bensinpriset. Hade läst en insändare i tidningen om det. Så kom jag på att då jag hade nytagit körkortet kostade bensinen under 10 kr litern. Och då slog det mig. Det är sju år sen idag jag tog körkortet! 30 mars 2005, mitt under mitt sista påsklov.

Det första jag gjorde efter att ha tagit körkortet var att åka buss till Vidsel med en kompis, för att sen överraska henne med att köra bil från Vidsel upp till Kåbban där vi skulle vara några dagar. Kommer du ihåg det Emma?!

Känns som man haft körkortet i en evighet, men sju år är inte så länge ändå. Sju år går fort. Och om fyra år måste jag förnya det. För andra gången (lyckades tappa bort det efter att ha haft det i ett år bara)! Fyra år går fort. Om fyra år fyller jag för sjuttsingen 30! Herregud! Stanna tiden! Dom här fyra åren får gärna gå i snigelfart! Jag lär ju ändå inte hinna med!...


Pass

Idag åkte jag och mor min till Luleå för att fixa nytt pass till mig. Och jag tror faktiskt att jag såg rätt normal ut! Hur nu det gick till?! Man brukar aldrig bli bra på pass/körkort. Men till veckan får jag förhoppningsvis hämta ut det, så få se då om det blev bra eller inte.

Blev inte mycket shoppat idag, en jättesöt äggskärare, en sprayflaska och ett par byxor. Jag som inte skulle handla mer kläder hittade såklart ett par fina byxor, kommer passa utmärkt nu i vår och till sommaren!


Älskade Ronja

Är barnvakt åt älskade Ronja idag! Hon har börjat bli så stor, man hinner knappt med längre! Det sprutar ut nya ord hela tiden så man hinner inte vara med! Hon kallar alla för MAMMA, utom storasyster som är Bell. Har man inte träffat henne på en vecka eller två så har hon lärt sig något nytt. Eller en massa nytt!
Nu blir det snart lunch innan det är dags för middagsluren för Ronja och promenad för fastern.

Våffeldagen

Våffeldagen! Vårens viktigaste dag! Eller hur var det nu? Godaste kanske?! I vilket fall som helst så blev det inga våfflor för mig idag, utan jag och mamma firade våffeldagen i fredags! Mums fillibabba! Blir mest troligt mer våfflor till veckan, har ett stort paket våfflor som måste ätas upp snarast!



Ett tips till er som vill ha frasiga våfflor!
Vi blandade lite kokosflingor och vispad grädde i smeten och varken jag eller mamma har gjort så frasiga våfflor förr! Då vet vi inte om det beror på grädden eller kokosen, men dom blev riktigt supersmarriga!


Sovmorgon för vissa

Igår kväll ställdes alla klockor fram en timme. Så när jag hörde Ronja kl 6 imorse var den egentligen bara 5. Alldeles för tidigt för att stiga upp med andra ord! Gav henne välling och 20 min senare hade hon lyckats somna om! Härligt tänkte jag, kanske man får en timmes sömn till. Men inte det. Låg i nästan en timme och lyssnade på Bellas lugna andetag innan jag gav upp och steg upp. La mig i soffan och började se en film mamma hade spelat in till mig, Den vita massajen.

Han se rätt länge, för först klockan 9 vaknade Ronja igen! Och en kvart senare vaknade Bella! Så nu är dagen i full gång! Blir nog en sväng och se på Lilla Andörjan sen, får flickorna vara ute en stund. Och kl 16 blir det Gudstjänst för stora och små i Älvsbyn, med middag efteråt.

Då vet ni vad vi gör idag. Vad ska ni hitta på denna sista söndagen i mars?


Tre månader

Idag är det tre månader sen morfar lämnade oss. Tre enormt långa månader av sorg och saknad. Du lämnade ett så stort tomrum hos oss alla. Men jag vet att du har det bra där du är nu. Det ger tröst att veta att du inte har ont längre, att du kan göra precis vad du vill, när du vill. Men vi saknar dig!


Mästerskapet

Heja alla killar som just nu tävlar för fullt i Kraft och Hälsa Mästerskapet! Det blev ingen tävling för mig i år. Hoppas att dom fortsätter även nästa år, då hoppas jag att jag är med! I år hade dom lagt damernas tävling fredagkväll, vilket är typ sämsta dagen och tiden (kl 16). Nu var det bara två anmälda så det blev inget. Hoppas på mer intresse nästa år och att jag får med mig någon att tävla mot! Förra året gick det väl sisådär, men jag kan fortfarande känna mig stolt över hur bra det gick i vissa grenar!

Nu blir det lite frunch efter morgonens gympass. Sedan ska jag och hämta flickorna så drar vi till farfar i Vidsel!


Heldag på byn

Så känns det i alla fall. Jobbade till 12, åkte hem en stund tills mamma var klar hos massören. Sedan for vi på Heart to heart och åt lunch. Blev kyckling med färska grönsaker och jordnötssås. Gott, men lite för söt sås.
Efter det blev det att springa runt på ärenden på byn. Kraft och Hälsa, Skoaffären, Ica, Konsum, Handplockat och Sparbanken fick sig ett besök. På Konsum handlade vi massor med hud- och hårvårdsprodukter till halva priset, det gillar vi! Redo för sommaren nu kan man väl säga! Och på Handplockat hittade vi var sitt te, så det blir provsmakning ikväll efter träningen. Och träningen blir tillsammans med Elin denna kväll!


Tänk vad man kan göra med några knapptryckningar?!

Puzzel

När jag kom på jobbet i söndags låg det ett puzzel på bordet. Så vi satt och byggde med våra boende där på kvällskvisten. Blev så inspirerad att jag var tvungen att ta fram ett här hemma också! Men efter typ 40 minuter gav jag upp, ryggen pallade inte mer än så. Hann inte vända upp alla bitar, men man får ta litegrann då och då. Det här kommer bli ett långdraget projekt känner jag. Så alla som hälsar på får mer än gärna lägga en bit eller två. Kliar det i fingrarna på er så får ni gärna komma och bygga lite! Blir inga middagsbjudningar dock, för jag har inget matbord längre, det är ju som ockuperat. Blir middagar framför TVn hädanefter.

Brukar ni lägga puzzel?

Nagelpyssel

Förra fredagen då jag var i Kåbban knåpade jag ihop några roliga naglar!


Lite av varje. Sommarhimmel, svampen från Super Mario Bros och en liten filuring.


Och lördagen knåpade jag ihop Melodifestival-naglar, finalen till ära!

Rödtott

Var som sagt till frissan och fick tillbaka mina röda slingor i håret! Så nu är jag glad och nöjd igen! Köpte ett schampo för rött hår så nu hoppas jag att det ska sitta bättre än förra gången. Och så ska jag följa Ellis råd att inte använda balsam första veckan, det kan tydligen dra ut färgen.



Kanske inte bästa bilden, men det syns att det är rött i alla fall. Hon fick även klippa till mig lite bakom nacken, så jag är riktiogt nöjd nu!

Blev 110 min på gymet ikväll! Inte 110 min effektiv träning, men hyffsat bra ändå. Blev då 45 minuter totalt på cykeln, inte illa! Körde mage med Karro och sen delade vi på oss då jag körde rygg och hon bröst. Och på torsdag blir det ny träningsdejt med henne!

Fick en nytändning i helgen angående träningen! Nu vill jag bli stark och fit inför beach 2012!


Rött, inte rosa

Nu ska jag iväg till frissan och färga om mina slingor. Slingade och klippte mig samma dag som jag åkte till Örebro (vilket är fyra veckor sen på torsdag). Men en vecka senare så var inte slingorna särskilt röda längre. Så nu ska jag få dom omfärgade! Och så hoppas vi på att det sitter bättre den här gången!

Efter frissan ska jag vara med flickorna ett tag medan mamman och pappan är på möten. Och sedan blir det nog en liten påhälsning hos Elli, måste ju få se lägenheten möblerad!

Vad ska ni göra denna, lite halvtrista måndag?

Hej då Nyberga

Ja, då har man precis jobbat sin sista dag på Nybergas Fyrklövern. Imorgon flyttar vi avdelningen till Tärnstigen. Så hädan efter blir det att jobba på Fyrklövern uppe på Tärnstigen. Har städat ur mitt skåp och tagit hem arbetskläderna. Nu gäller det att komma ihåg att ta med sig det på tisdag och att dessutom gå rätt! Kommer säkert glömma av mig och gå till Nyberga.

Det kändes inte kul i början då det blev prat om flytt upp till Tärnstigen, men efter att beslutet blev taget och vi har träffat Tärnstigens personal och haft dom här två utbildningsdagarna så känns det riktigt bra! Ska bli spännande! Och vi kommer kunna sitta ute till sommaren och glassa i solen. Det här kommer bli bra, jag hoppas verkligen det!


Gamla köket.


Gamla matplatsen.


Resten av avdelningen.

Hej då gamla Fyrklövern.

Photoshot

Igår var jag och Annika ute på en liten photoshot, hon ville ha lite bilder till bloggen. Ja, det är sant, nu är det tredje gången gillt för henne! Så vi drog iväg efter att det slutat snöa. Blev lite för sent och bilderna hade kunnat bli bättre. Men några bra bilder blev det. Och några tokiga!



Påskkaktus

Då jag fyllde år så blommade min kaktus som jag trodde var en novemberkaktus. Sedan dess har den inte varit den vackraste kaktusen på jorden direkt, lite brun och halvdassig. Men så i förra veckan upptäckte jag några skott på den och nu i veckan har en av blommorna slagit ut! Har läst lite om den och det verkar som att man ska vara expert och ha gröna fingrar om man ska få dom att blomma. Jag är varken expert eller har gröna fingrar, men jag har visst lyckats ändå!





Och så här såg den ut i november.

Ny stil?

När jag kom på utbildningen idag tyckte en av mina arbetskamrater att jag var så annorlunda klädd mot för hur jag brukar vara klädd, men att jag passade i det. Egentligen brukar jag ganska ofta vara klädd så, med ett litet undantag. Jag hade skjorta på mig idag, vilket jag aldrig brukar ha! Men det är för att jag aldrig har hittat en skjorta som har passat på mig, oavsett stretch eller inte och storlek. Men när svägerskan städade ur sin garderob så fick jag rota runt bland det hon inte skulle ha kvar och hittade den här skjortan. Blev överlycklig över att jag kunde ha den! Så idag invigde jag mina "nya" skjorta!



Känner att jag borde hitta ett skärp som passar till, tror det skulle vara snyggt att ha det i stället för att knyta upp skjortan. Inte för att det är fult det heller, men lite variation är alltid trevligt.

Saknar dig

Var och hälsade på morfar idag efter jobbet, skulle "bara" tända ett ljus. Vet inte vad som hände men jag har varit ledsen sen dess. Saknar han extra mycket idag. Saknar han alla dagar, vet inte varför jag saknar han så mycket just idag. Men så är det väl ibland, man ska nog inte veta allt. Men jag vet att jag saknar dig, varje dag.



Trollungar!

Har haft dom här trollungarna hos mig ikväll. Älskade barn!


Härlig helg!

I fredags då klockan slog 15:30 tog jag äntligen helg efter en lång (kvälls)jobbvecka. Blev middag i Vidsel innan man fortsatte till Kåbdalis. Tog det lugnt i husvagnet, blev nagelpyssel (bilder kommer sen) och film.

I lördags blev det åkning hela dagen i ett strålande väder! Riktigt härligt var det! Fläskfilé, potatisgratäng och god sallad till middag innan vi avslutade med hallon och kesella till Mello! Röstade på David och Loreen, så rätt låt vann absolut!

Söndag låg jag och mor ute i solen medan den sken. Sedan gick vi på nummerplåtsjakt, mamma lyckades faktiskt med att hitta ett nummer!
Sedan bestämde jag att pappa skulle få bjuda oss på middag på hotellet, och det gick han med på. Åt en riktigt god hemgjord älgfärsburgare! Mums med färsk pommes till!
Resten av kvällen mös vi framför TVn.

En riktigt skön helg! Välbehövlig dessutom, nu när jag just påbörjat min 7-dagars arbetsvecka.


Allergi eller förkylning?

Det är frågan. Igår vaknade jag med lätt ont i halsen. Ett glas vatten senare var det borta. Imorse vaknade jag med lätt ont i halsen som var borta efter ett glas vatten. Men, imorse var jag även täppt i näsan. Så första delen av frukosten bestod av 40 äckliga droppar echinaforce, en c-vitamin brus, nässpray x2 och astmamedicin. Tror det går lite förkylningar nu så det kan vara en vanlig förkylning. Men, solen skiner nästan varenda dag nu och snön börjar tina bort. Vilket innebär bland annat snömögel vilket leder till den årliga vårallergin.
Våren är vacker, men tacka vet jag vinter!


Foto: Johan Norén, Dölarsberget
Redigering: Jag

Pastasallad

Måste bara få visa vilken god sallad jag och Annika gjorde i lördags! Allt gott man kan tänka sig hade vi i.
Pasta, grillad kyckling, sallad, tomat, gurka, avokado, färska champinjoner, paprika, fetaost och ägg. Till det hade vi Rhode Island dressing och tzatziki! Mums! Ett varmt vitlöksbröd till hade gjort susen!


En vecka

Nu har jag varit utan godis och slisk i en vecka. Och det har gått lika bra som då jag körde i höstas! Och jag tror jag har kommit på vad hemligheten är. Man kan inte bara komma på att "på måndag, då börjar jag". Jag tror kroppen och huvudet behöver mer tid än så att ställa om sig. I höstas då jag körde hade jag bestämt mig två månader i förväg när jag skulle börja. Och det funkade ju kalasbra! Nu bestämde jag 2-3 veckor i förväg att jag skulle börja då jag kom hem från Örebro. Nu har det i och för sig bara gått en vecka än, men den här veckan har gått jättebra! Så jag tror helt enkelt att huvudet och kroppen behöver vara inställd på en sak ganska lång tid i förväg innan man börjar med något. Och då behöver det inte vara matvanor som ska ändras, utan det kan nog gälla i princip vad som helst.



Ätit lunch efter träningen, så nu blir det duschen innan jag börjar jobba.

Desperate Housewives

Nu börjar dom allra sista avsnitten av Desperate Housewives strax på kanal5. Längtar!! Men det är jättetråkigt att det kommer att vara helt slut snart. Åtta säsonger tror jag det har blivit nu, och jag måste erkänna att en serie inte ska vara mycket längre än så. Hur bra den än är.


Många timmar framför TVn

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Och jag skäms nästan inte för det heller. Vaknade 8:30, steg upp och la mig i soffan. Och där låg jag fram till klockan var nästan 14! Men då hade jag hunnit se klart alla inspelade avsnitt från förra helgen och veckan som varit. Så nu ligger jag rätt i tiden igen.

Efter allt TV-tittande har jag slitit på jobbet. Och på rasten slet jag med schemat. Usch fy blää! Tänk om det kunde vara klart typ igår redan. Trots att jag börjar först 16 imorgon måste jag upp på Tärnstigen och prata ihop med dom igen, se hur långt dom hunnit.

Nu kurrar magen förfärligt så nu blir det pruttkräm och riskakor tillsammans med NCIS på TV!

Vårväder

Även fast jag tycker att vintern är bäst och att sommaren kommer därefter så har alla årstider sin tjusning. Våren är underbar därför att det börjar bli varmare och ljusare. Himlen blir nog aldrig så blå som på våren!
Tog mig några minuter igår att fota här ute på bakgården. Orkar inte redigera någonting nu, men här kommer ett litet smakprov.


Tappat suget?

Känns nästan som jag tappat suget för allt som har med datorn att göra. Känns så jobbigt att gå och starta datorn, vänta medan den startas och sen sitta och klicka och skriva. Vad beror det på? Kan det vara för att det är vår i luften? Behöver jag en bloggpaus? Eller en datapaus helt enkelt. Internetpaus? Har ju alltid telefon jag surfar lite lätt med och kollar facebook och så. Orkar knappt läsa bloggar ens, och då är det nästan lite illa...

Orkar inte mer datande än såhär idag. Får bli mer imorgon eller på söndag. Borde lägga in bilderna från helgen, men jag orkar inte. Vet att det tar typ två minuter, men jag ids inte. LatLotta!
Men. Trots att jag låg i soffan och höll på somna efter middagen medan jag såg måndagens CSI så pallrade jag mig upp, packade en väska och for iväg och tränade. Och bastade efteråt! Mycket skönt må jag säga! Nu blir det soffläge med riskakor med vitlöksost och kanske en morot. Lär bli en tidig kväll. Känns så i alla fall.

Matbloggstoppen
RSS 2.0