Isadora magnetic nails

Blev en hel del nytt till naglarna igår på shoppingrundan i Skellefteå. Har skrivit tidigare om Depends nagellack magnetic nails, nu har även Isadora lanserat ett.

Isadoras nagellack är 30:- dyrare, men så mycket bättre! För det första så finns det fyra olika mönster på magneterna, sen så är magneten större och utformad med en liten kant som man lägger mot fingret. På så sätt slipper man risken att kladda magneten i lacket.

Magneten som följer med alla Isadoras lack är vågformat, sen kan man köpa till magneter. Tyvärr hade dom slut extramagneter, men jag ska köpa stjärnmagneten! Måste bara hitta den någonstans först.


Denna färg heter Gun Metal.


Minnesrik bussresa

Idag har jag följt mamma och reumatikerföreningen till Skellefteå för lite shopping. Blev lite nytt till både garderoben och naglarna! Vad kan jag visa senare. Hade nämligen tänk visa något annat nu.

Ca: 20 min från Älvsbyn så får bussen punktering och måste stanna. När bussen saktar in i en p-ficka kommer däcket rullandes bredvid bussen! Det var en ordentlig punktering kan jag lova! Hela gummidäcket låg framför bussen, och det var bara slamsor kvar på själva däcket. See for yourself!


Kliande ögon

På bara några dagar har jag använt mer ögondroppar än vad det vanligtvis går åt under ett helt år! Tror aldrig det har kliat så här mycket i ögonen någon vår tidigare. Ibland är det knappt så ögondropparna hjälper, och slutar dom fungera vet jag inte vad jag skulle ta mig till! Tur dom hjälper fortfarande, och tur att allergitabletterna hjälper litegrann också.

Allting är gult ute just nu, jäkla björkpollen. Och så snart det är över förvandlas tallarna till en enda stor gul frökapsel. Är det så konstigt att man älskar vintern och hatar våren?!


Saknad

Jag vet att det är alla älskade mammors dag idag, men den här vackra rosen är till min älskade och saknade moppa!
I torsdags var det fem månader sen...


Solig lördag

Hur spenderar man bäst en varm, solig och framför allt ledig lördag? Jo, först tar man en sovmorgon och myser ett tag. Ut och går i det fina vädret med en kompis, vars mamma bjuder på smörgåstårta till lunch. Sedan lägger man sig ute i gräset och solar tills trädet intill skuggar en. En dusch och lite fix innan det blir grillmiddag och ESC-final.



Vad gör ni denna vackra vårdag?

Arbetsam

Eftersom jag bor i lägenhet och därför inte har någon gård att ta hand om så måste man få gräva på någon annans gård för att känna sig duktig. Alla pratar om att det ska krattas gräsmattor, köpas blommor som ska planteras i rabatterna och fönster ska putsas (det sistnämnda måste även en lägenhetsboende göra förstås). Igår började jag rensa mellan plattorna på sidan av huset på jobbet. Höll på några timmar, men det är några timmar kvar fortfarande. Men skillnad blev det! Nu måste det köpas in lite medel som förhindrar att ogräs, mossa och annat tråkigt ska växa upp igen.


4,5km

Årets första joggingtur är nu avklarad! Tungt, men skönt! Blev Hälsans Stig som ska vara 5km, men enligt Sports Tracker sprang jag "bara" 4,5 km. Nåja, det räcker gott och väl. Kul med en app som sparar alla resultat, då ser man enkelt hur man utvecklas och blir snabbare.

Kan lova att jag var rätt knäckt då jag kom in genom dörren. Men det ska kännas att man tränat! Och det ska synas också!


Fyrklövern

Har i dagarna tre målat denna vackra skapelse på jobbet. Ett varv till på framsidan, sedan är den klar! Upp på husväggen med den, sen ska det väl inte finnas några tvivel om vilket hus som är Fyrklövern.

Till hösten när det börjar bli mörkt ute ska vi sätta en ljusslinga bakom den, så fyrklövern ska synas även då. Kommer bli så fint!


Femfingerskon

I lördags var vi förbi hos bror med familj. Han visade då sina nya löparskor. Eller socka med sula? Det är i alla fall ett par fivefingers, en "sko" med fingertår. Grymt fula! Men jag har ju inte testat springa i dom än så jag ska inte uttala mig in dess funktion. Brorsan gillade dom då!


Kreta!

Semestern börjar på bästa sätt! Med klarblå himmel och strålande sol! Har legat ute mellan 9:30-16 och bara solat och mått gott! Havet är fortfarande i kallaste laget, men ändå ungefär lika varmt som sjöarna hemma på sommaren.



Mer än så får ni inte se idag. Internetet är inte det snabbaste i världshistorien, det är väl inte datorn heller. Nu ska vi ut och käka middag! Tror det blir kycklingfilé med massa vitlökssås!

So long!

Grattis Mormor!

Idag har jag varit hem till Vidsel för att gratta min fina mormor som fyller år idag! Magen blev mätt på både tårta och bulla!


Vårfina naglar

I onsdags när jag låg hemma och tyckte synd om mig själv så tog jag hand om mina naglar. Har man snygga naglar mår själen lite bättre! Oljevattenbad först, målning sen. Och titta så vårfina dom blev! Så enkelt, så snyggt!


Lugn kväll

Började dagen med lite TV-serier i soffan. Kl 11 hade jag lunchdejt med en gammal arbetskompis som jag inte träffat på evigheter! Så dumt att man inte träffas oftare när man nästan bor grannar med varandra! Åt en tacotallrik och tårtbit på Ekbergs innan jag kl 13 hade p-möte på jobbet.

For iväg på suntan och solade som planerat, men sen föll alla mina planer i stöpet. Hade planerat att antingen fara ut och springa eller fara på gymmet innan jag skulle äta middag, men medan jag låg och solade började jag nästan på lite illa. Antog att jag var hungrig då jag inte ätit speciellt mycket (mat) på hela dagen (en knapp tacotallrik, jättestor tårtbit och sen fika på p-mötet). Så for på affären och handlade lite lasagne och åkte sen direkt hem till soffan.

Har nu ätit och vilat lite men mår inte riktigt hundra än. Jag som hade tänkt städa och fixa och dona innan mys ikväll. Blir inte mycket av det ikväll tror jag. Nu ska jag lägga mig och se lite mer TV-serier och fixa naglarna, kanske man mår bättre sen. Så pass att jag orkar plocka ihop här lite åtminstone. Kanske jag får mysa ikväll ändå.


Vaxning av ben

På förmiddagen hann jag se Gossip Girl, göra 250 ryggups, träna bröst och biceps på gymmet, äta lunch och duscha.
På eftermiddagen har jag varit och vaxat mina lurviga ben, så nu har jag bebislena ben! Så härligt inför helgen, våren och början av sommaren!
Nu är det kväll och det betyder jobb. Tror det blir att baka något ikväll, men har inte funderat ut vad än...

Ledig helg

Ja, i helgen har jag varit ledig. Men har man fått något gjort? Inte det. Har inte gjort mycket vettigt i helgen. Men så får det väl vara när man är ledig, man kanske bara ska vara då.

Lördag var jag ut på kyrkogården i snöovädret och rensade bort granris, vitmossa och lyktor inför sommaren. Var blöt och skitig då jag kom hem. Blev sedan ett besök på gymmet. Och det var väl det vettiga jag gjorde på hela lördagen. Hamnade på kvällen på ÄIFs lagfest, men blev inte där så värst länge.

Söndag tränade jag med Annika mitt på dagen och sen var det konsert med Blåset i Bergsviken på kvällen. Och det var det enda vettiga jag gjorde den dagen.

Idag är en ny dag och ny vecka. Har bara 3 arbetsdagar kvar innan man får helg igen. Längtar massor tills det blir helg!
Är rätt lugnt på jobbet nu så jag har hunnit slänga skräp, hämta hammockdynan på gamla jobbet och sopat framför halva huset. Den andra halvan tar jag kanske imorgonkväll eller på torsdag.

Ikväll ska mamma klippa min långa kalufs, inte en dag för tidigt! Snarare skulle det ha gjorts för två veckor sen eller så! Det är hemskt var fort håret växer då man ska försöka vara korthårig. Men nu blir det lite kortare igen, som det ska vara!




Beställde hem det här lilla bordsstativet idag, jag hoppas jag får användning av det till veckan!

Hold me


Magnetic nails

Depend har börjat med ett nytt sorts nagellack där man gör mönster på nageln med hjälp av en magnet. Fanns i en massa olika färger, men jag valde ett lila metallic. Själva färgen är hur snygg som helst och med magnetmönstret blir det riktigt, riktigt snyggt!

För att få till ett bra mönster över hela nageln krävs nog lite övning. Man måste vara stadig på handen då magneten ska hållas så nära nageln som möjligt utan att ta. Och ska man samtidigt få mönstret över hela nageln måste man fara fram och tillbaka med magneten, nära och utan att ta. Så en stadig hand och lite tålamod är nog allt som krävs.

Så här blev det för mig med ett första test.


Våren är här!

När första maj kommer och man ätit sin första mjukglass, då är det vår! På riktigt alltså! Tyvärr så blåser det på tok för mycket för att man vill vara ute i solen. Men i stället så kan lägenheten få sig en vårlig uppfräschning! Har ännu bara hunnit dammsuga och plockat i småsaker, men det ska bli dammtorkning och skurning också.
Ikväll blir det dags för bilen att bli vårfräsch, åker hem till Vidsel snart då jag jobbar frukost imorgon. Så då passar jag på att städa upp bilen invändigt. Kanske den blir duschad när jag ändå håller på, vi får väl se vad jag orkar och ids.


Bjuder på sötaste Ronja från i påskas.


Mjukglass

Första maj idag. Vad passar bättre än att välkomna våren med årets första mjukglass!


Matbloggstoppen
RSS 2.0