Intervaller på schemat idag

Idag är det lördag och för mig innebar det att morgonen började med intervallträning. Då jag var ut och sprang igår morse så sprang jag på tom mage, vilket jag tror resulterade i mjälthugget jag fick. Så idag testade jag att äta en övermogen banan på morgonen (plus 3 godisar) innan jag begav mig iväg på fotbollsplanen. Sprang straffområdets längd på stora planen fram och gick tillbaka 20 gånger. Inget mjälthugg, tack och lov. Skulle även testa springa 400m igen, men lungorna, eller luftstrupen, brände som eld. Så det blev 2 sek sämre tid pga att jag gick några meter. Får testa igen på måndag om jag ids eller så får jag göra om det efter semestern.
 

Eftersom fotbollsplanen ligger precis bredvid ishallen så brukar det ibland finnas små snöhögar där utanför. Det är väl då dom fixat till och skrapat isen inne i hallen eller nåt, ve inte hur det där fungerar, men himla skönt att kunna ta en näve snö och trycka mot handlederna då jag gick hem. Inga hemska svettbrytningar hann jag få, det funkar verkligen att kyla ned handlederna snabbt.
 

Man börjar ju inte längta mindre efter vintern nu när man fått känna snön i handen igen. Älskar verkligen vintern! Sommarn är himla bra den med, och att åka utomlands till den eviga sommaren är härligt, men det är något speciellt med vintern. Jag tycker inte om att frysa, men jag älskar vintern med dess kyla, snö, vita landskap, att få pälsa på sig och känna frosten bita om kinderna.

Det närmar sig!

Det känns helt overkligt att semestern snart är här! Det känns inte alls som att jag snart är borta i tre veckor. Tiden bara flyger iväg, hoppas verkligen att den kan sakta ner lite nu.
 
Om en vecka ligger jag i en hotellsäng på Globe Hotel i Stockholm och taggar till tusen inför Tjejmilen! Och om 10 dagar ligger jag i en hotellsäng på Trizas i Fig Tree Bay och känner lugnet inför en två veckors lång solsemester. Jag har enbart 16 arbetstimmar som står mellan mig och min semester. Endast 2 arbetsdagar kvar. Det är så nära nu! Längtar!

Skördefest

Ikväll har det varit skördefest i byns butiker. Jag och mamma begav oss ut då klockan slog 18, hittade fina skor på Sportringen men inget köp. Jag hittade fina jeans på Mim men inget köp där heller. På Helénas hittade mamma jeans som hon faktiskt köpte. Och då hade klockan hunnit bli 20 så vi avslutade kvällen med en fika på Café Storgatan. Chailatte med smak av grönt te för mamma och typ pepparkakssmak för mig. Till det en fudgetårta var. Eller alltså, en bit av en tårta, inte en tårta var!
 

Fudgetårtan är hur god som helst! Fudgen är gudomligt god! Men ack så mäktig! Jag brukar kunna äta mycket av allt sorts sött, men mer än en bit av denna går inte ner. Inte en tugga mer. Och tur är väl kanske det!

Gellack

Igår var Erika förbi en sväng, vi åt middag ute, såg film och surrade. Och så ville hon att jag skulle göra gelénaglar på henne. Hon åker utomlands på onsdag, så nu är det bara hoppas det håller för henne och att naglarna inte växer alltför fort. Det blev en fransk manikyr med lilaglittrig tipp. Tummarna blev helt i lila.
 
 
Kvällens middag intogs på Café Storgatan, denna gång åt jag dom grekiska biffarna. Mycket goda!

Fixat lite

Köpte i våras då jag och mamma var till Boden ett vitt trähjärta med hänge som jag hade tänkt ha hängandes i badrummet så mina toalettbesökare vet vilken handduk dom ska använda sig av. Men som mycket annat med mig så tar det tid innan tummen hittar ut ur arslet. men nu är det gjort i alla fall! Och blev rätt nöjd dessutom!
 

Som ni ser har jag skrivit Gäster på ena sidan och Vänner på den andra. Ville vara lite annorlunda, för alla har hängare där det står Gäster. Men hur många har en där det står Vänner?! Mycket trevligare att torka sig på handduken om det står Vänner än Gäster, eller vad tror ni?
 
Sen har jag även försökt piffa upp mina vita skor som jag också köpte i våras/tidigt i somras. Vitt håller sig inte vitt så länge. Men nu har jag gnuggat upp dom med diskmedel och inpregnerat dom, så förhoppningsvis ska dom va lättare att hålla ren framöver. Imorgon kommer mamma med lite klorin, så då ska skosnörena få sig en omgång, hoppas dom blir vita igen.
 
Syns inte så stor skillnad här, men dom blev betydligt renare!
 
Här ser man bättre hur skitiga dom faktiskt var. Skönt att ha fått dom vitare igen.

Ännu en mil i benen

Igår på förmiddagen for jag ut på den numera vanliga milen-rundan. Den känns helt perfekt att springa, för så fort man kommit ut på Jokkmokksvägen så känns det som att det inte är så långt kvar att springa, trots att man bara har sprungit 3 km. Jag har utökat rundan lite för att få den till en mil, så nu är den fullbordad! Jag börjar med att springa runt kvarteret ett varv innan jag far iväg på rundan och så avslutar jag på samma sätt, att springa kvarteret runt. Då blir det exakt en mil! Kändes betydligt segare idag än då jag var iväg torsdagkväll, men det gick tydligen mycket bättre än vad jag trodde. Gjorde milen på 56:47! Känns bra inför nästa lördag! Hinner springa milen en gång till innan Tjejmilen, blir måndag eller tisdag. På fredag blir det halvmilen och på lördag eller söndag blir det intervaller. Och så då en mil det sista innan några dagars vila.
 
 

Fjärilar och zombies

I lördags såg jag och Baby ännu en film. Det blev The Butterfly Effect med Ashton Kutcher.
 
En ung man kämpar med att komma över jobbiga minnen från sin barndom. Han upptäcker en teknik som gör det möjligt att resa i tiden och han börjar ändra sin historia för att bli av med sina obehagliga barndomsminnen. Vad han inte räknat med är att varje förändring i det förflutna också förändrar hans framtid.
 
Ikväll kom Erika förbi så vi passade på att se Warm Bodies, en kärlekszombiefilm.
 
R är en ung man i en existentiell kris - han är en zombie. Han hasar sig genom ett Amerika förstört av krig och social kollaps. Hans själlösa hunger efter sina odöda kamrater är stor men han längtar också efter något mer. Efter att ha återupplevt en tonårspojkes minnen efter att ha ätit upp hans hjärna gör R ett oväntat val som blir början till en spänd, tafatt och konstigt relation med offrets mänskliga flickvän. Julie är en frisk fläkt av färg i det övrigt trista och grå landskapet som omger R.
 
Då jag såg trailern på den här filmen kändes det som en rätt töntig film. Men den var faktiskt rätt så bra, ungefär som alla andra ungdomskärleksfilmer.

Fredagens filmtittande

I fredags såg jag och Baby två filmer. Trots det gick vi och la oss tidigt! Vilket alltså innebär att vi började se den första filmen ganska tidigt. Skönt att hinna med mycket (se två filmer och gå på Coop alltså) och ändå få sova ut ordentligt.
 
Filmerna vi såg var The Ides Of March, eller Maktens Män på svenska. Sen såg vi The First Time.
 
Mike Morris är en av två män som har en chans att vinna posten som demokraternas presidentkandidat. Den som vinner i Ohio är klar att tävla mot republikanerna om platsen i Vita huset. För att vinna verkar allt vara tillåtet. Kampanjen för Morris styrs av kampanjledaren Paul. För den andra kandidaten jobbar Tom Duffy och mitt emellan de båda sidorna finns medierna med journalisten Ida i spetsen. Morris presstalesman, Stephen, står i centrum och faller offer för det politiska maktspelet bakom kulisserna, liksom för förrädiska manipulationer och lockelser.
 
 En romantisk komedi centrerad kring första helgen i en spirande romans mellan två high school-ungdomar.

Lämnad ensam

Ibland känns det som ett straff att jag inte kommer träffa Baby på en månad. Men så försöker jag trösta mig med att vi har en massa saker inplanerat så tiden kommer ändå rusa iväg och den här månaden kommer gå så fort. Fast ska jag vara ärlig så ska han bara jobba medan jag har en massa roligheter på gång. Så frågan är om jag har rätt att vara ledsen över det?.. Men tänk så bra att vi hade planerat in alla dessa saker under just samma tid! Utan att vi visste om det. Tur i oturen kan man väl säga!
 
Nu blir det lite jobb och packning. Sedan Tjejmilen och så en skön semester på det. Och sedan fyller ju lilla Ronja år! Tänk vad tiden går!
 
 

Nya arbetskläder

I fredags kom våra nya arbetskläder. Eller arbetskläder, för vi har ju aldrig haft några förut. Så idag blev första dagen att använda dom. Men jag var visst den enda idag som gjorde det.
 
Den är inte ljusblå, den är vit och ljusblårandig. Mycket smala ränder. Så den ser typ ljusblå ut.
 
Man känner sig väldigt arbetig i dom här.

Elwins dop

Igår var vi till Piteå för att vara med på lille Elwins dop. Han blev döpt, trots lite protest. Men sen somnade han gott i pappans famn.
Försökte agera fotograf då lillebror vägrade, han ansåg att jag kunde det där. Har nu ikväll försökt redigera bilderna litegrann. Bara synd det är så svårt att ta bra bilder inne i kyrkan. Dåligt ljus, blixt funkar inte och det resulterar i lite gryniga bilder. Men någorlunda blev dom ändå tror jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Man kan om man vill

Hade planerat att fara och springa efter jobbet igår. Men saker och ting blir inte alltid som planerat, för jag åkte på extrajobb och slutade först 18:30. Då blev det en snabb middag med tillhörande fika på Café Storgatan (hambrurgare och fudgetårta, supermumsigt!) innan jag och mamma for och hälsade på Elli, Matilda och lilla Elis. Han är lika söt som i söndags då han hälsade på på jobbet. Och mamma var så glad att få snusa liten bebis. Tack för det!
 
Hade innan vi for till dom sagt att jag kommer aldrig orka springa med magen full. Men det var som att den enorma mättnadskänslan snabbt gick över, så när vi hade kommit oss hem så bytte jag om och kl 21 begav jag mig ut i skymningen. Sprang över gamla järnvägsbron, sprang rakt fram och tog inte av på någon vilseväg, Jokkmokksvägen mot rondellen, förbi reningsverket, över rondellen förbi Gulf och sen förbi badhuset och hem. Fick ihop 8,8 km på 50 minuter. Trodde det skulle vara längre. Men det kändes väldigt lätt att springa, tror det berodde på att det var svalt och skönt ute, man dör inte av värmeslag direkt. Så blir nog fler kvällsrundor framöver.
 

Tisdagens löpträning

I tisdags var jag och mamma som sagt först till Hällsel och klippte gräset. Eller jag röjde gräset med röjsågen. Vilken känns i axlar och händer. När vi kom hem därifrån åt vi bara en snabb middag innan vi åkte upp med lite grejer till Kåbban. Och när vi äntligen kom hem därifrån så var det dags för min löpträning. Hoppade av vid Skogsmon, fotbollsplanen i Vidsel.
 
Som uppvärmning joggade jag runt 7-mannaplanen två varv. Stretchade lite innan  jag satte igång med intervallerna. Använde mig av kortsidan på planen. Sprang över och gick tillbaka. Sprang över och gick tillbaka. 20 gånger. Sedan sprang jag hem i lite högre tempo än vad jag vanligtvis brukar springa i.
 
Den vackra 7-mannnaplanen.
 
1 km på 4,45 min. Måste testa springa 1 km lite snabbare sen i höst. Skulle kännas riktigt bra om man orkade 1 km på 4 min!

Vinter i Hällsel

Igår var jag och mamma upp till stugan för att klippa gräset. Det var inte så fasligt långt, så det tog bara 4 timmar att klippa och kratta. När vi ändå var där så passade vi på att göra vinter, dvs täcka för skorstenen så inga fåglar flyttar ner där. Kan hända vi åker dit någon fler gång innan vintern är här, men då är det ju enkelt att "göra sommar" igen.
 
Försökte leka fotograf och ta några fina bilder, men är man ingen fotograf så är man inte. Enkelt va.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Älskar vit choklad

Igårkväll unnade jag mig mina söta vita choklad jag köpte i Haparanda. Älskar vit choklad och speciellt när det är i en så söt förpackning!
 
 

Safe Haven + The Lucky One

Den första filmen jag och Baby såg tillsammans var Safe Haven. Det är först nu som jag insett att detta är en film baserat på en av Nicholas Sparks böcker. Och som alla hans böcker som blivit film är den helt underbart bra! Så där bra som hans kärlekshistorier kan bli! Samtidigt som det är värsta kärleksfilmen så är den även spännande! Som dom flesta kärleksfilmer så är det missförstånd som klaras upp i slutet, men missförståndet i den här filmen är inte alls som man tänkt sig. Lite sådär lagom lurigt.
 
Safe Haven får 3,5 stjärnor av 5.
Nästa Sparks-film jag sett, vilket är ett tag sen nu, är The Lucky One. Med snygga och vältränade Zac Efron. När växte han upp till värsta hunken förresten? Marinsoldaten som överlevde kriget i Irak tack vare ett foto på en kvinna söker nu upp henne. Självklart blir dom kära i varandra, men allt går inte smärtfritt. Hon vet inte till fullo vem han är, vågar han berätta det?
 
The Lucky One får 4 stjärnor av 5.

Croodarna

I måndags såg jag och Baby film med två av hans kompisar, det blev Croodarna. Med engelsk tal. Jag ser ju gärna barn- och familjefilmer med svenskt tal, men svensk text och engelskt tal gick bra det med.
Riktigt rolig film måste jag säga! Vi skrattade gott alla fyra på flera ställen! Så den måste ni se! Hade hört talas om titeln på filmen men visste inte alls vad den handlade om. Den handlar i alla fall om Croodarna, en stenåldersfamilj som måste fly för sitt liv när deras hem (en grotta) rasar samman och världen håller på att gå under. Dom träffar längs vägen en man, en framtidens man, som hjälper dom längs vägen.
 
Som sagt, riktigt rolig och underhållande! Passar både stora som små. Vi tyckte den var bra och vi är ganska stora ändå. Eller lite äldre åtminstone.
 
Croodarna får 4,5 stjärnor av 5!

Batman + Catwoman

Har senaste två veckorna sett en del filmer. Har nu betat av alla Batman-filmerna: Batman Begins, The Dark Knight och The Dark Knight Rises. Ikväll såg jag även Catwoman. Batmanfilmerna tyckte jag faktiskt var riktigt bra, alla tre! Catwoman inte lika mycket.
 
Batmanfilmerna får 4 av 5 stjärnor. 

Catwoman får 2 av 5 stjärnor.
 
Nästa filmserie att se blir nog Iron Man.

I brist på

När inte Gubben är här och kan hålla mig varm är det tur man har frötofflorna att värma.
 
 
Men jag föredrar Gubben!

Många meter

Det har blivit många meters träning idag. Började morgonen med att springa runt Västermalm och sedan Östermalm, fick nästan ihop 8 km. Sedan blev det Kungabesök, lunch på Centrum och kl 17 började jag och Annika cykla broarna runt. Drygt 27 km blev det. Är lite lagom trött och slut nu.
 
Sträcker man på sig, drar in magen och spänner den allt man kan så skulle man ju nästan kunna tro att det fanns en ruta eller två där under det nypvänliga. Drömma går ju.
 
Dagens cardio. Kanske man skulle börja göra 35 km om dagen, jäklar vilken kondis man skulle ha! Men absolut inget liv.

Kungen och Drottningen

Idag har Älvsbyn haft besök av Kung Karl XVI Gustav och Drottning Silvia. Dom gör tydligen Sverigeturné i år eftersom han har suttit 40 år på tronen. Och Älvsby kyrka firar 200 års jubileum i år, så då fick lilla Älvsbyn bli ett av besöksmålen här uppe i Norrbotten. Jag är absolut ingen rojalist och tycker inte att Kungahuset gör så mycket för Sverige (även fast dom nog kanske gör det), men när det händer något på byn så känns det som att man vill dit och titta. Och en kändis är ju ändå en kändis. Några bilder blev det och dessutom fick jag mysa med Bella en stund både under björken, på Centrum och bland smågodiset på Coop. Tänk att få plocka ihop sin egna lördagsgodispåse! (Och tänk om man själv kunde plocka så lite då man köpte smågodis.)
 
Kungaparet.
 
Hans Majestät Konungen.
 
Hennes Majestät Drottningen.
 
Fasters flicka.

Dags att göra nån nytta

Började dagen med 10 minuters morgonyoga, som vanligt då jag jobbar dagskift. Efter jobbet blev det rygg och mage på gymmet i mitt nya snygga träningslinne från HM.
 

Nu ska jag faktiskt försöka ta och göra lite nytta här hemma. Typ städa lite var stans. Sedan ska jag försöka sova lite middag innan jag ska iväg och jobba några timmar natt. Är länge sen jag jobbade natt, om man räknar bort alla kvällar/nätter på hotellet/havsbadet. Men nu blir det inte en hel natt, utan kanske fyra timmar. Lite är bättre än inget.

Intervaller och 400m

Efter att ha varit på minisemester så var det dags att börja om och träna igen nu då man kom hem ikväll. Och på schemat stod det intervaller! Fick med mig Annika och så drog vi på Älvåkra, skönt att springa på plant och mjukt underlag plus att veta exakt hur långt man sprungit. Ett varv runt fotbollsplanen är 400m. Började med att promenera/gå dit, sedan värmde vi upp med ett varv plus stretching. Sedan sprang jag ett varv det snabbaste jag kunde. Nu gäller det att förbättra den tiden till om 2-3 veckor.
 
400m på 1,31min.
Sedan var det dags för intervaller. Blev fem varv för mig där jag i början sprang ganska fort för att sedan jogga väldigt sakta. I slutet blev det springa och sedan gå.
 
Fem varv eller 2km på 12 min.
Avslutade det hela med ett (eller blev det två, kommer inte ihåg) varv lätt jogging och sedan joggade jag hem. Imorgon blir det rygg och mage med Annika och på fredag blir det nog milen. Så får jag ta två varv på Åsen på söndag, jobbar delad då och orkar nog inte jobba 11,5h plus att springa en timme där mitt i också. Men då får jag ihop mina tre löppass den här veckan. Måste ligga i nu, bara lite drygt 3 veckor kvar! Tiden går ju så himla fort, jag hinner inte riktigt med!

I´ll wait

Ett snyggt lack i en färg jag skulle beskriva som gammeldags bubbelgumsrosa. Den är som en blandning av gammelrosa och bubbelgumsrosa. Snyggt!
 
 
Lumene nr 10, I´ll wait.


Äppelchips

Då jag vaknade rätt tidigt igår morse så tänkte jag att jag skulle testa göra äppelchips. Googlade fram hur man gjorde och så var det bara att skrida till verket. Det är hur enkelt som helst och blev riktigt gott! Det här kommer jag absolut göra och ha till kvällarna då sötsuget bankar på. Men då tror jag nog att jag gör mer än en plåt, det tar ändå lite tid att göra.
 
 
Äppelchips
 
1 äpple per plåt
Kanel
Ev ingefära eller kardemumma
 
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Skala äpplet om du vill, jag behöll skalet på mina.
3. Skär bort kärnhuset, antingen för hand (genom att skära av en sida av äpplet i taget) eller genom att använda en speciell äppelurkärnare. (Använder man en äppelurkärnare får man runda, lite snyggare chips.)
4. Skär äpplet i tunna skivor.
5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö försiktigt över lite kanel och ev annan smaksättning/krydda.
6. Ställ in i ugnen i 4 timmar. Öppna ugnsluckan snabbt några gånger under dessa fyra timmar för att släppa ut lite fukt.
 
Om man gör två plåtar samtidigt och inte har en varmluftsugn byter man plats på plåtarna efter 2 timmar.
Förvara äppelchipsen i en tättslutande burk.
 
 

Chokladbollsröra med jordnötsfrosting

Satt och sökte ett recept på lite nyttigare snacks på den här sidan, men hittade inte just då vad jag sökte. Hittade i stället det här receptet på nyttig chokladbollsröra som man kan äta som frukost, mellis, kvällsfika eller som godis typ. Jag testade att göra det till frukost igår. Det blir väldigt mycket, ungefär som en grötportion, så jag orkade knappt äta upp hälften. I början var det riktigt gott, men ju mer jag åt, ju mer less blev jag på det. Så gör jag detta igen räcker det nog med ungefär hälften. Men jag lägger ut receptet som det är.
 
 
Nyttig chokladbollsröra med banan- & jordnötssmörsfrosting
1,5 dl minikeso (ungefär en halv liten burk)
2/3 dl havregryn
2 msk kokosflingor
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 stor banan
1-2 msk jordnötssmör
 
1. Häll keso, havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljpulver och en halv banan i en bunke.
2. Mixa ihop allt till en smet.
3. Mosa den andra halvan av bananen och blanda med jordnötssmöret.
4. Servera! Garnera gärna med kokosflingor, bär eller annan frukt.
 
 

Torsdag 23 maj

Sista dagen. Snyft. Zara går ner och simmar medan vi andra fixar frukosten. Snabbt var vi klara och redan 9:30 var vi nere på stranden. Tyvärr var det helmulet och lite blåsigt, så vi struntade nästan i att smörja oss nå. Vilket vi märkte av senare. Jag och Zara traskade tillbaka till Bazaaren där vi skulle försöka byta en sko som vi fått i fel storlek och göra ett nytt försök hos klädförsäljaren där vi blev osams dagen innan. Dagen innan hade vi 7-8 plagg vi försökte få ett bra pris på. Idag när vi kom och skulle försöka med 3 plagg fick vi ett pris som var 20TL billigare än vad allt skulle ha kostat dagen innan. Vi sa blankt nej och slängde bort ett par brallor. Så försökte vi få till ett bra pris på en klänning och en kofta, och slutligen kom vi (nästan) överens. Vi hade tänkt ut ett maxbelopp på kläderna, men då  Zaras klänning blev 5TL billigare så köpte jag min kofta för 5TL mer. Så det slutade ändå på +-0.
 
Åt en sista lunch på Atlantis och kl 15 frös mamma och Elli så dom gick upp. Vid 16 gav jag upp och Zara kämpade kvar till närmare 17. Jag hann inte mer än upp på hotellet så drog Elli iväg och skulle försöka hitta en billig frisör. När klockan blev 19 och hon fortfarande inte var tillbaka gav vi oss ut för att försöka leta reda på henne. Hittade henne hos en frisör där hon hade blivit riktigt snygg i håret, fått brynen plockade och höll just på att bli sminkad. Superbilligt! Jag önskar jag också hade hunnit med en klippning och plockning där.
Gick till Textile Outlet och handlade lite och sedan vidare till en bikiniaffär där jag köpte två nya bikiniöverdelar.
 
Hem med shoppingen innan vi gick en sista (och tredje) gång på O´yes och åt supergod planka! Zara stod även för kvällen kommentar: "Nu är det böneutrop, sära på benen flickor!"
 
 
 
 
 
 
 

Strax innan midnatt var vi övermätta tillbaka på hotellet för att packa det sista innan vi gick ner till receptionen. hann snabbsurfa lite innan bussen kom 00:30 och hämtade oss. Vid 4 fick vi checka in bagaget, strosade sedan runt på taxfreen, åt en macka och kl 6 flög vi mot nordligare breddgrader igen.
 
Tack för en underbar resa flickor!

Today I have

Been working för 7,5 hours
 
Running 9,5km in 57 min
 
 
Playing games with Jennifer and Annika.
 
Making banana- and peanutbutter icecream.
 
Next time I will have less banana into my icecream. And maybe some more peanutbutter!

Onsdag 22 maj

Denna morgonen gick jag och Zara ner till poolen för att simma några längder i det inte så varma vattnet. Under tiden drack mamma och Elli kaffe på balkongen. Frukost innan vi var nere på stranden vid 10:30. Lite smådisig och molnigt men fortfarande väldigt varmt och skönt. Åt lunch på Atlantis (strandrestaurangen) och avslutar senare dagen med att ta en massa strandbilder, hoppbilder och knäppa bilder.
 
 

Här tävlar vi om vem som kan springa längst och snabbast baklänges i vattnet. Behöver väl inte säga att jag aldrig föll och därmed vann överlägset!
 
 
 
På kvällen drar vi ut på Bazaaren igen för att försöka göra oss några riktiga fynd. Hem kom vi med 9 par skor, 3 parfymer, 1 rolexklocka och lite käder för Ellis del. Vi andra kom inte överens om priset så då sket vi i allt och gick därifrån. Först kl 23 landade våra rumpor på restaurangen O´yes
 
Strax utanför Bazaaren på ett torg. Statyn är av Kemal Atatürk.
 
Inga matbilder då vi förmodligen inte hann ta några, tror vi var för hungriga. Vet inte ens vad vi åt.

Tisdag 21 maj

Dagen började med en promenad för mig och Elli, men denna gång gick på strandpromenaden åt andra hållet. Omväxling förnöjer. Tur det, för på väg tillbaka hittade vi en grönsaksaffär, så vi köpte en massa jordgubbar innan vi gick hem och åt lyxfrukost. Sedan bar det ner på stranden där vi solade, badade och jag tog mig en massage av Mr MaHoney nu när brännan hade lagt sig.
 

Vid 14-tiden gick vi upp till hotellet och åt lunch där innan vi gick ner och solade fram till 16:30. Hem för att duscha och fixa oss inför den Turkiska Aftonen. Vi blir hämtade av en liten minibuss som tar oss till ett hotell en bit upp, vacker utsikt! Sedan får vi gå ner i källaren där vi får äta en trerätters middag och dricka vad och hur mycket vi vill. Showen höll på under hela middagen, men när ormarna kom fram då sprang mamma ut med reseledaren hack i häl. En annan gick upp på scen för att kolla närmare på ormarna!
 
 
 
 
 
När vi slutligen kom hem vid 24-tiden så gick jag, Elli och Zara ut tillsammans med strandkillen.

Hårdträning

Ja, det kan man lugnt säga. Har bestämt mig för några olika saker nu.
 
1. Jag ska göra morgonyoga 10 min varje morgon jag ska upp och jobba. Jobbar jag kväll eller är ledig så blir det ingen yoga.
2. Ska börja springa tre gånger i veckan. Hade tänkt få in ett 5 km/30 min pass, ett intervallpass och ett 10 km/1h pass i veckan.
3. Och så ska jag såklart träna på gymmet. Kommer däremot inte träna särskilt mycket ben, förutom lite rumpa.
4. Jag ska leva nyttigt om veckorna och synda lite om helgerna. Jag hoppas bara att jag kommer hålla mig till det. Än så länge har det gått bra (två dagar alltså).
 
Svettig och härlig var man efter kvällens 4,7 km.
 
Igår blev det morgonyoga, jobb, gym och jobb igen. Idag blev det morgonyoga, jobb, gym, jobb och löpning. Imorgon blir det sovmorgon, gym och jobb. har tagit på mig tre extra skift den här veckan, det är därför jag jobbat delad både igår och idag. Och tredje kvällen på rad i morgon.
 
Och nu när jag skippar 17-dagars dieten och bara äter nyttigt så kan man unna sig massa goda saker! Ikväll blev det kvarg utspädd med lite mjölk och smaksatt med vaniljpulver och stevia. Och på det jordgubbar från Sikfors! Mums! Igår kväll gjorde jag en dubbel sluring av bananglassen! Smaksatte extra med jordnötssmör. Men nästa gång ska jag testa göra helt utan kakao och bara med jordnötssmör, få se hur det blir.
 
 

Augustis första löptur

För att inte ha sprungit eller motionerat det minsta på snart en månad tog jag mig i kragen. Igår morse blev det ett axel-, biceps- och magpass på gymmet. Sen solade jag hela dagen. Imorse var jag 9:30 på gymmet och körde bröst och triceps. Kom hem och skulle till att sola, då försvann solen. Vad gör man då? Jo, man far och springer två varv på Åsen i 27-gradig värme! Jag har aldrig varit så torr i mun som jag var då jag kom hem. Gick inte så fort att springa, men 5,7km på 37 minuter blev det i alla fall. Bättre än inget alls. Svettig blev man också!
 
 

Hamburgare ala Café Storgatan

Igår åt jag som sagt middag med Jennifer och Annika på Café Storgatan. Hade redan i fredags siktat in mig på att äta hamburgare så det var ett enkelt val för mig. Och hur god var inte den då! Hemgjord hamburgare med ost och riktigt knaperstek bacon, ädelostsås och sallad. Till detta serverades coleslaw och lättsaltade chips, lite amerikanskt tror jag. Men supergott var det allt!
 
 
Trevligt sällskap hade man också. Eller?

Oz The Great And Powerful

Har precis kommit hem från Jennifer. Vi har haft tjejkväll ikväll kan man väl säga. Började med middag med Annika på Café Storgatan och sedan övergav vi henne och drog och såg film. Vi var in på Konsum för att handla och kom på att vi kunde se en film. Så vi kollade deras utbud av hyrfilmer och där fanns bla Oz med. Turligt nog hade Jennifer den hemma så då slapp vi hyra! Så nu har vi hunnit se den och jag har hunnit komma hem. Blir ett avsnitt av Dexter nu innan jag hoppar i säng.
 
Den får 3 stjärnor av 5.

Storebror sumobrottas

Sista grenen i Fångarna på fortet under Festival X i Älvsbyn.


Proteinplättar

Fick i våras ett recept på proteinplättar av vår elev på jobbet. Har inte testat det förrän idag. Det var helt okej och smeten kändes som en vanlig plättsmet, lite tunnare kanske. Jag kommer lägga upp originalreceptet men kommer sedan skriva vad jag kommer ändra till nästa gång jag gör dessa plättar. Jag använde mig förresten av proteinpulver med chokladsmak.
 
 
Proteinplättar ca: 6st
 
1 dl mjölk
1 skopa proteinpulver
3 st ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
 
1. Vispa ihop mjölk, proteinpulver, bakpulver och vaniljpulver.
2. Vispa sist ner äggen.
3. Stek på medelhög värme.
 
Nästa gång jag gör dom här kommer jag ta två skopor proteinpulver, alltså 1 dl pulver. Och så tillsätter jag nog ½ dl mjölk (eller vatten) extra. Dom blev ganska äggiga i konsistensen, men det är inte så konstigt med tanke på att det är 3 ägg i smeten. Men med lite mer proteinpulver och mjölk kan man nog dryga ut smeten lite och få lite mindre äggiga plättar och kanske några extra.
 
På och mellan plättarna satte jag lite jordnötssmörssås. Jordnötssmör blandat med lite mjölk tills det blir såsigt. Enkelt va?!
 

Prometheus

Har precis sett filmen Prometheus. Var väl hyfsat okej. Typ 3 av 5.
 
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig och läsa lite. Imorgon blir det att stiga upp och fara på gymmet! Känner redan hur träningsvärken kommer smygandes. Hoppas även att vi får sol och inte bara varmt, då blir det sola för min del! Annars blir det väl en promenad.

After Work på nya Café Storgatan

Idag öppnade Sandra upp portarna för nya Café Storgatan. Och eftersom jag jobbat hela dagen kunde jag inte följa Jennifer och ta en fika på dagen, så då blev det middag med mamma i stället. Fredagar har hon öppet till 23 och mellan 17-20 är det After Work. Och menyn bestod av:
 
Skogssvampsoppa med sherry. Världens godaste soppa för övrigt! (Den finns även på den dagliga menyn.)
 
Marinerad kyckling med pastasallader och vanlig grönsallad. Tror det var den godaste kycklingen jag ätit!
 
Vit chokladmousse med mixade bär. Supergod den med!
 
Maten får 12 av 10 stjärnor! Så gott var det verkligen! Soppan har jag ätit förr och även gjort själv, klart godaste soppan, som passar bäst som förrätt. Har heller aldrig ätit så saftig kyckling förut tror, supergod den med! Marinad med bla citron och soltorkade tomater, mums! Två olika pastasallader, en krämig och en vanlig. Den krämiga smakade bla dill vilket alltid är gott! Brödet till vet jag inte riktigt vad det var, men det var jättegott det med! Mjukt, hårt och lite segt samtidigt, kalas! Och som den chokladälskare man är, ja, även älskar jag vit choklad, så slank den här ner obehindrat! Så MUMS!!
Supertack och Lycka Till Sandra!
 
PS. Släng er i väggen alla dieter, det här får man bara inte missa!

Kokosvatten

När jag åkte ner till Ullared så hade jag köpt ett kokosvatten från Paulúns som jag inte gillade alls på grund av att den var saltad. Nu när jag var i Luleå testade jag köpa ett naturellt kokosvatten från Vita Coco. Den var ju då inte salt, men den smakade nästan lite papp tycker jag. vet inte om det då beror på att det är en pappersförpackning eller om kokosvatten smakar så, men nu ska jag då sluta köpa kokosvatten. Jennifer fick dricka upp den i stället för mig, men i slutet så tyckte hon inte heller den var så himla god. Säkert jättenyttig, men det är vanligt vatten med. Och godare!
 
 

Några dagar på ranten

Idag kom man hem igen efter att ha varit borta hela veckan. I måndags följde jag som sagt mamma och pappa till Luleå för att hjälpa mamma med ett bikiniinköp. Och vi lyckades ändå rätt bra tycker jag! Efter att ha handlat det sista på Storheden for vi in till stan igen för att hämta upp gubben min som äntligen slutat jobba och så fick vi skjuts hem till han. Så kvällen bestod av middag och mys! Och när han började prata om att han ville köpa godis till filmen så tänkte jag att nä, nu ska jag också synda och äta liiite godis. Så vi traskar iväg på affären och när han plockat det han ska ha och jag börjar kika på vad jag vill ha och slutligen stannar och tittar lite för länge på naturgodiset så drar han mig praktiskt taget ut från affären och säger att jag inte alls får synda, att han gör mig en björntjänst och att jag kommer tacka han för det goda samvetet jag kommer ha dagen efter. Och jag måste säga att det kändes rätt bra att vakna upp tisdagmorgon utan att ha syndat! Så tack baby!
 
Tisdag var en lite halvgrå trist dag, men inget regn. Så vi drog ut på stan och tog en fika med en kompis till han. Alla fikade utom Lotta som drack en supergod smootie till lunch! Jordgubbslassi kallades den. Naturell yoghurt, jordgubbar, kanel, kardemumma och ingefära som mixas ihop. Kanske lite mjölk också för att tunna ut den. Riktigt god var den! Inte nu som en riktig fika hade varit, för inget slår vanlig fika (och socker), men den var riktigt god för det.
 

Sen vi kommit hem blev det mys i soffan resten av kvällen. Såg lite tv medan vissa sov middag. Åt tacos till middag (syndade med ett bröd) och såg två filmer. Monsters Inc och Silver linings playbook.
 
Någonstans där under alla grönsaker finns det faktiskt lite köttfärs också.
Onsdag var det bara att stiga upp och åka in till stan. Strosade runt ett tag och hittade tillslut två nederdelar till mammas nya bikini innan jag hoppade på bussen. Men inte hem, utan mot Rosvik. Hälsade på Hanna, Elensia, lilla nykomlingen Elwin och deras mormor. Har ju inte hunnit träffa Elwin tidigare och nu har han redan hunnit bli en månad. Herremin vad tiden går! Så där fick man leka lite med Elensia, snusa på Elwin, surra och äta hemodlade jordgubbar med nalta grädde. Mycket trevligt!
 
 

Sen hoppade jag på bussen igen och åkte in till Piteå för att ha en kväll ute med Erika. Funderade även här på att synda till middagen med att äta typ pizza eller pasta, men det hela slutade med en blandsallad. Med dressing! Gott var det i alla fall!
Började först kvällen på Nodo, det är tydligen inne att hänga där på onsdagskvällarna. Drack där en chailatte, helt okej men inte lika god som den jag smakade av Jennifer nere i Örebro i vintras. Sedan gick vi ut på 1906 (Statt) och där tog vi en mojito med jordgubbar. Den tog tid att dricka upp, det blev ju så mycket "skräp" i drinken blandat med en massa is. Erika gillade den bättre än vanlig mojito, men jag som aldrig smakat någon sorts mojito var inte så imponerad. Så blir nog inga fler mojitos för mig, vare sig det är jordgubbar i eller inte.
 
 

Idag har jag fått skjuts hem till Älvsbyn, skönt att slippa åka buss. Promenerat med Jennifer, tvättat och nu ska jag snart iväg på jobbet igen. usch vad 3,5 lediga dagar går fort. Tur man blir ledig igen kl 16 imorgon! Ibland har man världens bästa schema!

Matbloggstoppen
RSS 2.0