Nyårsafton - Året 2013 i bilder

Januari
 
 
 Mös i Kåbdalis, gjorde smörgåstårta och hade feber för första gången på väldigt många år.
 
Februari
 
  
Formgjöt sulor, fick magsjuka och gjorde 100 armhävningar och 200 situps!
 
Mars
 
  
Fick kallelsen till allergiutredningen, fick ett Gellack startkit av mamma och hälsade på Jennifer i Örebro.
 
April
 

Började på 17-dagars dieten, var på allergiutredning och  tränade och åt nyttigt.
 
Maj
 
  
Var till Riga med NUS, sprang första utomhusmilen och åkte på semester till Turkiet med mina fina flickor!
 
Juni
 
Sprang Vårruset med jobbet, hjälpte till att måla om huset, var med i tidningen Wellness och hade en mysig dag med min nya pojkvän.
 
Juli
 
  
Gjorde proteinpannkakor, vann Fångarna på fortet-tävlingen, besökte Ullared och deltog i Rallarbrännbollen och hade tjejkväll samma kväll.
 
Augusti
 
Åt på nyöppnade Café Storgatan, gjorde äppelchips, var på dop , överraskat en 30-åring och sett en massa film.
 
September
 
  
Sprang Tjejmilen, Åkte på semester till Cypern och var rätt ugglig.
 
 Oktober
 
 
Hörde låten The Fox för första gången, hade en kul helg med Erika, föll för Mr Grey och blev rödhårig.
 
November
 
 
Testade på en yogaklass, köpte längdskidor, överraskade en till 30-åring och plankade i över 5 minuter!
 
December
 
  
Påbörjade min allergivaccination, tränar hårt, fick mina nya glasögon och toppturade med brorsan.

Nyårsafton - Utvärdering av året 2013

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Sprang Tjejmilen och plankade i över 5 minuter!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Hanna och Christer fick lille Elwin!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Lettland, Turkiet och Cypern. För Finland räknas väl inte.
6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014? Ett stadigt förhållande
7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Flera, men 7 september sprang jag Tjejmilen!
8. Vad var din största framgång 2013? Måste nog säga Tjejmilen igen, eller alla gånger jag sprang en mil! Och plankan såklart!
9. Största misstaget? Vet inte riktigt..
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Hade magsjukan en sväng och sen hade jag feber vid en förkylning, något jag inte haft på flera år. Sträckte även ryggen lite efter ett försök på marklyft.
11. Bästa köpet? Utlandsresorna och mina längdskidor.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Att resa.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min familj, att jag ska bli faster igen och mitt ex.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Avicii - Hey brother och Wake me up.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ungefär som vanligt.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts med mina nära och kära.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Min mage =P
18. Hur tillbringade du julen? Jobbade till kl 14. Sedan hem för Kalle och julfirande med släkten.
19. Blev du kär i år? Ja.
20. Favoritprogram på TV? Revenge tror jag.
21. Bästa boken du läste i år? Femtio nyanser-böckerna.
22. Största musikaliska upptäckten? Avicii kanske?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Bungypumpstavar och en router
25. Något du önskade dig men inte fick? En ny cykel.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag var ledig så jag hade främmande andra halvan av dagen, åt tårta och fikade en massa.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om man hittat kärleken.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Jeans eller träningskläder.
29. Vad fick dig att må bra? Alla mina nära och kära, brorsdöttrarna, vännerna.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Chase Crawford, som alltid!
31. Vem saknade du? Morfar.
32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade nog inte så många nya människor, men mitt ex kanske.

Stackars arm

Min vänsterarm är det synd om just nu. Först det snygga blåmärket som turligt nog är rätt skymt där under armen. Sen har jag värsta bulan på utsidan av armen där jag fick björkpollensprutan idag. Och på allt detta mår jag inte riktigt hundra. Min mage har spökat hela kvällen, bara hoppas det beror på för mycket gott och inte någon form av sjuka. Vill inte ens tänka tanken på vilken sjuka det är jag menar. Men illa mår jag ju då inte, så det är väl ett gott tecken hoppas jag.
Nu blir det god natt efter att ha sett Pearl Harbor ikväll.
 
 
 

En helg i Kåbdalis

Torsdag då jag slutat jobba for jag och handlade och sen åkte jag hem till Vidsel. Packade bilen full, åt middag och åkte sedan upp till Kåbban. Bäddade snabbt ner oss och låg och spelade spel på paddan och mobilerna. Alldeles för länge!
 
Fredag vaknar vi av att pappa ringer vid 9-tiden, han skulle precis fara från Vidsel då. Frukost åt vi vid 11-tiden tror jag. Tog en promenad för att se var längdskidspåret började och så skulle mor och far köpa årskort. Kl 13 begav jag mig ut i skidspåret och mamma och pappa for upp i backen. 4 km var spåret och jag var hels slut och ont i vissa kroppsdelar hade jag också då jag hade åkt klart. Spåret går för det mesta uppför, så någon gång måste det ju gå nerförs. Och allt det kom i samma nerförsbacke! Lång som Kinesiska muren och en rätt häftig sväng i slutet. Ja, det hela slutade med att jag föll i kurvan, såklart! Vad annars var att vänta? Stötte arslet och landade med armen på staven. Tur jag slapp åka in i skogen i fallet, då hade jag väl aldrig tagit mig upp. Nåja, hem kom jag mig tillslut och slut var jag! Men det är alltid med en skön känsla i kroppen!
När mor och far väl kommit tillbaka tog vi igen oss en stund innan jag och mamma for och duscha och basta. Sedan blev det julrester till middag, jag fick leva på köttbullar, varmkorv och stuvade morötter! Sjukt gott! Somnade sedan i sängen en timme. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde, men vi la oss nog rätt tidigt denna kvällen också. Läste, spelade på paddan och mobilerna.
 
 
Lördag var det meningen bror med familj skulle komma upp. Men då svägerskan åkt på magsjukan så fick dom stanna hemma. I stället for jag och köpte ett två-timmars kort och så åkte jag och mamma mellan 11:30 och 13:30. Precis på vårt sista åk ringer pappa och säger att någon hittat min mobil, visste inte ens att den var borta. Tur det finns ärligt folk! Så då fick jag åka ner till skidshopen och hämta ut telefonen, helt utan (fukt)skador!
Låg sedan inne i vagnen till 15 då bastun skulle bli varm. Dusch och bastu innan tacomiddag! Drog sen iväg till Linda och Svea och surrade några timmar innan klockan blev över 22 och jag var trött.
 
Min nya skiddress jag fick av mor och far i julklapp!
 
Sovmorgon till kl 10! Vaknade av att  kaffekokaren surplade. Sovit i drygt 11h! Blev i alla fall en skidtur efter frukosten och sen for jag till Linda en sväng igen. Brorsan hade kommit upp med flickorna, så jag gick hem, duschade och sedan åt vi tacos igen. Och så hem till Älvsbyn efter det. Och som ni redan vet så blev det ju en topptur på Kanis. Var helt slut igårkväll!
 
Lilla blåmärket efter fredagens fall på stav.

Topptur

Hann inte mer än hem från Kåbdalis och packa upp innan man bytte om och åkte iväg till storebror. Han skulle topptura och testa sina nya leksaker, så när jag inte hade något annat för mig så fick jag låna en massa saker av han och så for vi iväg till Kanis.
Spänna på stighudarna på hans skidor, spänna fast snowboarden på ryggsäcken, snöskor på mig och så började vi traska uppför liftspåret. Första varvet gick vi lite längre än så långt dom har pistat backen, så när vi väl for iväg hade vi både problem att åka i lössnön. Men ner kom vi tillslut ändå. Och så traska upp igen och så åkte vi ner. Det är tur man glömmer hur jobbigt det är att gå upp så fort man har kommit upp, annars skulle man ju aldrig orka gå ett varv till. Men det där gör jag gärna om storebror!
 
 

Jag syntes i alla fall!

Julhelgen

Julafton startade tidigt hemma hos fröken Norén. 5:45 ringde alarmet, bara att släpa sig in i duschen. En timme senare började jag jobba. Vid 14 slutade jag, så efter att ha hämtat det jag glömde packa på morgonen styrde jag kosan mot Vidsel.
 
På jobbet.
Vi ser på Kalle.
 
Efter Kalle var det dags för julbord! Som vi åt! Vi hann nästan inte duka av bordet innan tomten kom! Och vad snälla vi alla hade varit! Jag fick finafina grejer, träningskläder, filmer och myspys!
 
Mamma och pappa fick en surfplatta av oss, här leker pappa med My Tom, en barnapp där man tar hand om en kissekatt.
 
Världens snyggaste rockstjärna spelade en drudelutt innan läggdags.
 

När dom gamla hade farit hem och dom små sov drog vi en omgång TP. Jag som är så sjukt oallmänbildad fyllde rätt snabbt min gubbe med 5 tårtbitar. Sedan drog Johan om och vann det hela. Övriga motspelare fick som mest 2 tårtbitar, vissa inga. Men jag kände mig som en vinnare trots allt!
 
Idag på Juldagen fick vi sovmorgon. Jag hade tänkt gå på julottan kl 7, men då jag missat flera timmars sömn i flera nätter så tog jag sovmorgon idag. Sov tills klockan var 10, riktigt skönt!
Efter en frunch bestående av tomtegröt och leverpastejmackor sparkade jag och lillebror bort till Anderssons en sväng. Planen var att åka skidor, men då det hade snöat 10 cm kvällen innan och var plusgrader ute så skulle dom inte dra upp spåren förän det skulle bli minusgrader igen. Så tyvärr blev det ingen skidåkning.
Strax efter 16 dukades det ännu en gång upp för julbord, och vi åt så vi nästan sprack. Sedan började familjeskaran spricka upp.
 
Medan barnen nattades surfade jag på mor och fars lilla padda. Och ja, jag har shorts på mig! Graderna steg under julaftonskvällen till 26.9 grader inomhus, idag var det bara 25,6 eller liknande. Sjukt varmt i alla fall!
 
När barnen väl sov så spelade jag, mamma och svägerskan lite Sequence. Vi vann var sin omgång, så det kändes väldigt rättvist. Det här var första omgången som mamma vann, men som ni ser på den gröna vackra raden här närmast hade även jag hunnit få en sequence (man ska ha två stycken fem-i-rad för att vinna).
 
Att sedan köra hem var inte roligt alls. Det är den värsta köringen jag någonsin varit med om! Det spöregnade blötsnö, vägen var spårig sen förut och blev nu i och med regnet snorhal! Efter att ha legat i 70 några km var jag tvungen att sakta ner och låg sedan i 40-50 km/h hela vägen till Älvsbyn. Fy fabian alltså! Här i Älvsbyn var det inte riktigt lika hemskt som det var på storvägen (Jokkmokksvägen), men nu någon timme senare är det förmodligen ännu sämre före ute.
 
Nu ska jag gå och sova medan alla ungdomar där ute får göra natten än mer osäker än den redan är. Upp tidigt i morgon för att börja jobba 7:30-15:30. Då bär det av till Kåbdalis för att vila upp sig efter julstressen och åka skidor och snowboard! Härlisch!

God Jul Moppa!

Jag saknar dig
Speciellt en dag som denna
Extra mycket just idag
 
 
 
Jag tänker på dig dagligen
Det har redan hunnit gå två år men
saknaden är lika stor idag som den var då
 
Jag tänker på dig med glädje
När jag tänker på dig ser jag dig
gå omkring i din orangea dress uppe i stugan
när du bjuder renen på glögg
hur du ler och hur du brukade harkla dig
så lätt du krokade lös fiskar trots dina stora händer
när du går i bärskogen med din specialryggsäck och knäskyddet
hur du alltid skar upp torrkött i förväg och kunde slänga fram en påse till oss då vi hälsade på
att du väckte oss på morgonen med grädde och sockerbit med kaffe då vi sov över hos er som små
alla rökta fiskar du har bjudit oss på
 
 
 
 
Det händer fortfarande att jag gråter när jag tänker på dig
Igår insåg jag att det var två år sen jag sist träffade dig
Det är både med sorg och glädje jag tänker på det
Vi är så otroligt glada över att vi firade julen alla tillsammans redan dagen innan
Annars hade Julaftonen blivit ännu mer tragisk
 
 
Jag hoppas du förstod hur mycket vi älskade dig och fortfarande gör
För vi vet hur mycket du älskade oss!
<3
 

Helgen i korta drag

I fredags jobbade jag till 16:15. Sedan var jag till Norrfjärden och övade innan jag åkte hem för ombyte och så drog jag, Ninnie och Elin iväg till Luleå för utgång. Dansade, surrade och hade allmänt trevligt!
Lördag färgbombade jag mitt hår, så nu är jag röd och inte rosa längre. Målade naglarna, "bakade" hos Jennifer en stund innan det var dags att åka till Norrfjärden igen för Julkonsert. Otroligt mycket folk, så det var riktigt kul! Efteråt blev det fika hos några Norrfjölingar innan jag och Anderssons tog in på Hotell Wiklunds.
Söndag spelade vi lite på Gudstjänsten innan korvlunch på "hotellet". Sedan åkte jag in till Piteå för att snabbsurra med Erika innan hon började om att jobba. Avslutade kvällen med Hobbit i Luleå.
 
Kan det bli nå vackrare?!
 
Mycket trevligt helg måste jag säga! Men trots snöfall och en massa julmusik så har jag tappat julkänslan. Kanske för att man varit så stressad och inte riktigt hunnit med allt man velat den här sista helgen innan jul. Nåja, i morgon är julafton här och jag vet att det kommer bli supermysigt på jobbet. Vi fixade redan nu ikväll inför morgonadagens jullunch med långbord och röd duk. Och när jag väl kommer hem till Vidsel kommer julen vara i full gång och då kommer julkänslorna tillbaka, jag bara vet det! Ska se Kalle med flickorna (förhoppningsvis) innan julmaten åker ner i magen. Och gröten förstås, det bästa! Och så får vi bara umgås hela kvällen, spela spel och surra! Mys! Förhoppningsvis orkar jag och mamma upp på julottan också, så blir det skidåkning på dagen! Kanske man går ut juldagen också, är väldigt länge sen nu känns det som.

Dan före dan

Haft riktigt mysigt på jobbet ikväll! Allt godis jag var och handlade i fredags inför julen blev uppätet under helgen. Så jag ställde mig och kokade både knäck och chokladfudge! Det blev jättegott båda delarna, men lite för mjukt. Knäcken vill jag ha mjuka för de gamlas skull, vill inte bända lös löständerna på dom heller. Men den hade kunnat få bli lite segare. Nu går dom knappt ur formarna. Och fudgen, den som jag testade göra hemma men brände två pannor med, den brändes inte alls nu! Men den blev ju också alldeles för lös! Kokade den till 125 grader och ändå blev den inte som den skulle. Jättegod, men för lös. Nåja, kanske hinner testa en omgång till i morgon, då ska jag koka den till 130 grader! Kanske plomberna går i stället.
 
 
 
Sen har man ju för gulliga arbetskamrater alltså! Kom på jobbet och av en slump kollade jag på bänken där pepparkakshuset står. Tror ni inte att det ligger ett jättehjärta där bredvid, bara till mig! Köpte även pepparkaksdeg i fredags då jag julhandlade till jobbet, dom var kanske inte så sugna på att baka pepparkakor i helgen. Så då gjorde dom bara en enda stor pepparkaka! Söta är dom i alla fall! Tusen tack flickor!
 
 

Jultallrik

Ingen behövde gå hem hungrig från jobbet idag. Hade P-möte idag kl 13 och då det var klart åt vi jultallrik från Centrum. Så gott och så mättande! Och så två sorters tårta på det! Som sagt, ingen var hungrig då vi for hem. Är fortfarande inte hungrig och det är ju nu 5-6 timmar sen vi åt. Värre än julafton nästan!
 
Hann med 30 minuter på löpbandet på förmiddagen. Varvade att springa med att gå i hög lutning. Hann få ihop 4 km. Kändes förvånansvärt lätt att springa, trots att jag inte sprungit sen i september. Men kände lite i knäna, så tog det lugn ändå. En del yogaövningar är rätt påfrestande på just knän.

Slut

Känner mig helt slut och färdig nu. Men det är väl inte så konstigt med tanke på att jag just kommit hem från ett yogapass på Kraft & Hälsa. Först skidor och sen yoga. Blir en snabb dusch innan jag lägger mig i soffan och ser en film. Förhoppningsvis orkar jag hålla mig vaken hela filmen igenom, om det blir svårt får jag väl gå och lägga mig helt enkelt. Inget konstigt alls.

Otränad

Varje gång jag far på gymmet kan jag känna mig rätt tränad ändå, ibland kanske till och med vältränad. Men så fort jag ställer mig i skidspåret känner jag mig som den mest otränade människan på jorden! Det är inte kul... Men man måste ju träna för att bli tränad, man går ju inte från otränad till tränad efter en skidtur. Det tog en månad från första skidturen till den andra, men nu lovar jag att det inte ska gå en månad tills nästa! Ska försöka hinna med en tur i Vidsels skidspår under juldagarna och nästa helg ska jag testa Kåbbans skidspår. Så jag hoppas inte på snöstorm och -20.
 

Dagens skidtur blev faktiskt ett helt varv! Bara 23 varv till så är jag uppe i en Vasa. O herre min...

Häftigt uppvaknande

Vaknade 7:30 av att mobilen skrek! Brukar alltid ha ringsignalen på nästan det lägsta, men igår hade jag höjt upp det rejält då vi var på stan, man hör så dåligt om det ringer annars. Sen glömde jag totalt bort att ställa ner ljudet igen, så när det ringde var det väldigt högt! Var jobbet som ringde och ville jag skulle rycka in för en kollega, klart man gör det! Så det blev att jobba några timmar idag.
Sen ringer samma kollega i eftermiddag och undrar om jag vill jobba imorgon kväll också, men det tackade jag faktiskt nej till. Vill hinna med lite imorgon, för resten av veckan är fullbokad. Det ska tränas, bakas, städas och förberedas.
 
Har tränat med Annika och Anton på Polargymmet efter jobbet. Mina bröstmuskler var rätt trötta efter det. Har slagit in fler julklappar och börjat se ikapp NCIS:LA som visst hade börjat om att gå utan att man visste om det. Två avsnitt kvar innan jag är tillbaka på banan igen.
 
Nu blir det tack och god natt. Blev ju lite sent igår och så det hemska uppvaknandet i morse. I need to sleep! Pyjamasen är på sen middagstid så det är bara en omgång med tandborsten som håller mig undan från sängen.
 

Hittade en gammal header, rätt kul faktiskt!

Sprutor del 3

Idag var det dags för omgång tre av sprutor mot björkpollenallergin. Tänk vad olika en spruta kan te sig. Första sprutan fick jag i vänster arm, kände bara sticket men det kändes inget alls då hon sprutade in. Däremot började det klia direkt och några timmar senare var det ordentligt svullet. När jag fick den andra sprutan, i höger arm, gjorde det ont evigt hela tiden! Från det hon stack in nålen tills hon drog ut den. Sköterskan måste ju ha prickat en nerv eller nå! Rodnad och svullnad även där, men det är först nu ikväll när jag legat på armen som klådan har kommit dit.
 
Blev en trevlig dag på stan efter sjukhusbesöket. Hämtade upp EmmaBlemma (och fick en tjuvkik i nya lägenheten) för en lunch på stan. Buffé på Waldorf, gott! Sedan blev det julklappsshopping för hela slanten! Och lite pysselgrejer för mamma. Nu har jag endast en julklapp kvar att köpa och några fler kvar att slå in! Känns bra! Då är jag nog ute i god tid då flera inte ens har börjat än! Fast förra året var jag nog klar med allt typ till första advent. Nåja, bara man vet vad man ska köpa så är det ju lugnt, även fast man börjar sent.
 
Nu måste jag hoppa i säng, trött efter sprutor och en hel dag på stan. Plus att man kanske har en timme eller två att ta igen efter jobbhelgen.

Staka på!

Efter jobbet skulle jag träffa Elli på gymmet för att träna. Jag var där först, men vi hade sagt att vi skulle träffas vid löpbanden. När jag ändå väntade så tänkte jag att jag kunde staka lite. Tänkte först staka tills hon kom, men då hon blev lite sen (läs ganska :P ) så hann jag staka 500m x 6 =3 km! Helt slut! Ställde mig sedan på bandet och promenerade sakta tills hon äntligen dök upp.
 
 

Körde inte stenhårt, så låg på ca 2:40 alla 6 set. Utom sista som ni ser, 3 sekunder snabbare!
Efter det blev det att köra axlar och biceps. Körde först en övning för rotatorkuffarna (tror det heter så), sedan hantellyft åt sidan och sist blev det stående hantelpress. Tror aldrig förr jag känt mig så slut i axlarna som jag gjorde dom där sista seten! Härligt! Är fortfarande helt trött och mosig, så nu blir det en tidig kväll för lilla fröken.
 

Stakade så hårt andra varvet att jag fick små bristningar på båda händerna! Inte snyggt!

Planktips

För att göra denna helt fenomenalt balansutmanande plankan behövs en bosuboll och en medicinboll. Kan ju ev funka med en yogaboll och en medicinboll också, men det blir inte riktigt samma grej då. Eller bara medicinbollen.
 
Nåväl. Det är så enkelt som så att man står med armarna mitt på bosubollen och fötterna ställer man upp på medicinbollen. Sen är det bara att fästa blicken och koncentrera sig, för gör man inte det vinglar man i backen! Du tränar axlar och core (rygg och mage) precis som i den vanliga plankan, plus alla småmuskler där omkring!
 

Juletid på jobbet

Igår var det Luciadagen, så det firades med julsånger, julemys och julfika på jobbet. Då vi kvällspersonal kom och tog över fick jag vara tomte! Tur det då håret inte riktigt var med mig, slapp jag oroa mig för det!
 
 
Ikväll tog jag tillfället i akt att koka lite knäck. Det gick så bra fram tills knäcken nådde en temperatur på 119 grader. Tanken var att koka den till 122 för att få en riktigt mjuk knäck som de gamla lätt kan äta utan att löständer ska klibba ihop. Tror ni inte jag bänglar så jag bränner mig! Snabbt skölja fingret i kallt vatten och sen snabbt kolla temperaturen igen, vilket självklart nått drygt 124 grader! Trodde det var kört och det skulle bli sega knäck, men se på tusan så blev dom perfekt! Tur det med tanke på fingret. Så har väl ätit en 5 knäck eller så ikväll! Gott!
På TV kokade dom knäck samtidigt, och dom tipsade om att ha i lite, lite salt i knäcken, det kan säkert bli gott!
 

Rygg och mage med Malin

Igår kväll körde jag, Malin och Sandra ett benpass. Kul, speciellt nu då vi har fått en ny fräsch smithmaskin! Så nu fick man äntligen göra vadpress ståendes igen! Och det känns att vi körde mycket vader igår, 3 set sittande och 3 set stående blev det.
 
Idag var jag och Malin iväg och körde rygg och mage, träffade Sandra som nästan var klar då vi kom. Tur ibland att man har någon med sig så man kan få lite egopic på ens enorma muskler! Här kommer en hel bildserie på då jag kör latsdrag 40 kg.
 
 
 
 
 

Glad Lucia!

Glad Lucia Morfar!
 
 

Nya glasögon!

Som jag skrev tidigare så har jag en liten ny detalj på mig. Kom på att jag fortfarande inte visat det här och det är redan två veckor sen jag var och hämtade ut dom. Men här kommer i alla fall bilder på mina nya glasögon! Några få har sett direkt och undrat om jag har nya glasögon. Någon tyckte jag var så fin i håret och vissa har nog inte märkt det än. Både jag och mamma (som var den enda som visste om det) tycker det är så stor skillnad på dom nya och dom gamla (som nu känns ungefär hälften så stora). Men det kanske är så att har man inte glasögon själv så tänker man inte på det på samma sätt. I alla fall, här är lite bilder.
 
 
 
 
 
Skaffade även solbrillor med styrka, så nu är jag med RayBans!
 
 
 

Musikhjälpen

ALLA TJEJER HAR RÄTT ATT ÖVERLEVA SIN GRAVIDITET!
 
 
Stöd Musikhjälpen genom #MRR #MinResaRäknas insamling.
Skicka ett sms med oksumman MRR till 72999
Summorna är 25, 50, 100, 200, 300 och 500
Ex: ok50 MRR
Lägger du ut det på Instagram så tagga gärna @mrrofficial
och hashtagga #minresaräknas #allabidragräknas #mh13

Mer Questbars

Nu har jag testat lite fler Questbars, men det är ingen som är sådär supergod faktiskt. På Instagram har jag sett folk som typ inte kan vara utan sina Questbars. Undrar vad dom tycker är så gott med dom...
 
Den här är det så länge sen jag smakade så kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur den var. Men jag tror den var helt okej.
 

Det här är något av det konstigaste jag ätit på mycket länge. Trodde själva jordnötsfyllningen skulle vara krämig, men den är som ett enda smul. Fast ändå så håller den ihop utan att smula. Efter att jag hade ätit den ena (det är två i en förpackning) så känner jag hur äcklig eftersmak det var på chokladen, det smakade gammalt! Det här var verkligen inte gott! Usch fy blä!
 
Den här har jag alldeles nyss tryck i mig, choklad och jordnöt, smakar det också. Men lite torr och tråkig. Nä, ingenting jag skulle beställa igen.

Den här åt jag igår och hade mycket höga förväntningar om, kakdegssmak! Den var helt okej att äta, helt okej smak, men ingen sensation direkt. Ska jag beställa Questbars någon fler gång så kan jag absolut beställa den här, inget större fel på den.
 

Det tar sig, sakta men säkert

När jag fick nytändningen till att börja om att träna kände jag att jag ville träna hyffsat tungt. Jag vill ha lite synliga muskler, det är snyggt när man ser tonad ut! I alla fall, för att komma till saken. Jag har märkt sista månaden att mina biceps faktiskt känns mer nu än tidigare. Det syns kanske inte så mycket, men jag känner en liten boll där inne i lillarmen. Och det är en så himla härlig, eller häftig, känsla! Tänk att en sån liten förändring som att lyfta ett par kilo mer än vanligt ger resultat så snabbt! Varje gång jag klämmer på armarna och känner den där lilla bollen blir jag bara mer taggad att träna mer och träna tyngre! Jag hoppas att 2014 ska bli det stora träningsåret för mig!
 
Armen avslappnad.
Armen spänd.
 
 En till spännarbild. Det kanske inte ser mycket ut för världen, men #minresaräknas , så det så!
Och gissa min förvåning och lycka när jag såg att gymmet införskaffat en bosuboll! Nu kan jag äntligen testa en "ny" variant av plankan!
Och på tal om plankan så plankade jag först 1 minut idag. Sedan ställde jag fötterna på en liten pall och plankade 1 minut till! Det kändes i axlarna efter att ha tränat just axlar och biceps idag!

Rart med barn

Vet inte om alla barn brukar ha en "blodfas", men Bella funderar tydligen en del kring blod nu. I förrgår morse när vi satt och såg julkalendern så frågade hon mig om hon hade blod i handen. Ja, svarade jag, man har blod i hela kroppen. Förvånat säger hon Har jag blod i fötterna också?!
På eftermiddagen efter vi hade ätit lunch kröp jag och hon ner i soffan och såg på Polarexpressen, så himla mysigt att se en hel film tillsammans utan myror i brallan. Precis då filmen slutade la hon sig ner och kurade ihop sig i min famn, men huvudet på magen. Så hade vi denna konversation:
 
B: Har du en bebis i magen faster?
J: Nej. Tycker du det verkar så?
B: Ja, den är så hård. Har du blod i magen?
J: Jo, jag har blod i magen. Och en massa plättar, jag åt ju så många plättar till lunch idag.
B: Jaha. Men mamma får inte ha blod i magen!
J: Jo, men lite blod måste hon få ha, bebisen behöver också lite blod förstår du.
Hon tittar konstigt på mig och tyckte det verkade så konstigt, det är ju en bebis i mammas mage.
J: Mamma måste få ha lite blod i magen, men mest bebis (visar med fingrarna hur lite blod och med händerna hur mycket bebis).
 
 
 
Tror inte hon var helt nöjd med min förklaring. Är ju dessutom andra gången hon frågar om jag har en bebis i magen! Hon kanske hoppas på en kusin, vem vet?!

Andra vaccinationsdagen

Idag var jag åter igen till Sunderbyn för att få två sprutor. Fick en liten reaktion med rodnad på båda stickställena, men nu ikväll har den på vänstra armen svullnat upp ganska ordentligt. Tur man inte känner av det.
Har varit lite trött och seg idag, men inte alls i närheten av hur totaldäckad jag blev förra veckan. Tur det då man jobbat och haft lönesamtal ikväll.
 
Nu blir det att se klart Glee innan god natt, sov som en kratta i natt.

Ökar!

I kväll blev det ett benpass med Malin och Sandra. Testa för första gången benpressen uppe på fria vikt-gymmet, men jag gillade den inte alls! Kändes ingenting i rumpan i den, kändes som man hade helt fel ställning eller vinkling på kroppen i den. Nej, jag fortsätter nog på benpressmaskinen nere på maskin-gymmet. Sist jag körde ben, tror det var sist i alla fall, så blev det nytt PB för mig på 118 kg. Idag blev det nytt igen! 127 kg!! Nu var det riktigt på håret kan jag lova! Höll på ge upp men så släppte det den sista centimetern så jag orkade pressa upp. Men mer än 1 reps blev det inte. Men den enda är jag så glad över! Även Malin och Sandra gjorde PB! Värsta söndagskvällen!
 
Suddig bild från mitt tricepspass i tisdags, där ser man ju rätt biffig ut!
Kvällens proteinintag. Supergod! Smakar exakt som Kesella med vaniljsmak, dessutom nästan helt utan fett mot för kesellan som ligger på 7%. Sockerhalten behöver vi inte ens prata om. God som tusan i alla fall! Blir att testa jordgubb nästa gång.

Fler plankor

Idag plankade jag sammanlagt 5,5 min! Inte illa va?! Fast jag gjorde två olika plankor, men allt i ett, utan vila. Började med sidoplankan på vänster arm. Efter 30 sekunder gick jag ner i en vanlig planka och 30 sekunder senare gick jag upp i sidoplankan på höger arm. Ner igen till mitten och sen började jag om igen på vänster arm och körde ett varv till. Tredje och sista varvet hoppade jag över en mittenplanka så totalt blev det 1,5 min på varje sida plus 2,5 min i vanlig planka. Var helt slut i axlarna efter det! Nästa gång jag tränar rygg och mage blir det 6 min, minst!

För er som inte vet hur man står i sidoplankan kommer här en bild. Jag brukar däremot ha den fria armen rakt upp mot talet och inte i midjan.




14 timmar

Efter en 14-timmars arbetsdag ska det blir skönt att få sova. Är egentligen inte så trött och utsliten som man kan tro efter 14 timmar på jobbet, men att inte få vara hemma på hela dagen tar på krafterna. Har avslutat denna dagen med Greys Anatomy. Nu ska jag lägga mig och sova och förhoppningsvis drömma om någon snygg karl där ute som är totalt galen i mig! Eller nåt...
 

Triceps

Tränade bröst och triceps idag, var riktigt slut i mina triceps då jag var klar! Härligt! Några timmar efter jag kommit hem kom jag på att jag ville försöka fånga mina stackars små muskler på bild, så jag riggade upp kameran och började fota.
 
Mittenbilderna är alltså armen helt avslappnad, dom andra då jag försöker spänna triceps på två olika sätt. Lite syns det ju ändå!
 
 

Allergivaccination

Klockan 9:30 var jag på Sunderby Sjukhus, Lungmottagningen. Det hela började med att jag fick blåsa i en PEF-mätare för att kolla min lungkapacitet. Fick sedan första dosen i vänster överarm. Sedan fick jag sätta mig ner utanför behandlingsrummet i 30 minuter. Jag fick absolut inte gå någonstans, sköterskan var och hämtade mamma i väntrummet, jag fick inte gå dit själv. Skulle jag på toa var jag tvungen att säga till innan, det kunde tydligen vara en reaktion på allergenet. Allt gick fint och när 30 minuter hade gått fick jag komma in igen. Ny PEF-kontroll innan nästa dos sprutades in i höger överarm. Sedan ut och vänta 30 minuter igen. Tredje och sista dosen fick jag i vänster överarm igen efter en PEF-kontroll. När dom sista 30 minuterna hade gått fick jag komma in för en koll en sista gång. Jag hade nu fått en liten reaktion på sista injektionsstället, så bulan och rodnaden mättes upp och skrevs ner i mina papper. Dom frågade även vid varje gång hur jag mådde och om jag kände av något. Det enda var att jag blev lite trött och gäspade, men det är inget konstigt, det brukar man tydligen bli. Man blir ju trött av att vara allergisk så att bli trött efter att ha fått allergener man inte tål insprutat i kroppen är inget ovanligt direkt.
 
När behandlingen var klar så for vi till Storheden innan vi åkte in till stan. Åt lunchbuffé på Waldorf och sedan skulle mamma på Telia för att få hjälp med mobilen. under tiden strosade jag runt i Smedjan, men efter ett tag var jag helt slut. Så när mamma var klar på Telia åkte vi hem. Trodde inte jag skulle bli så knäckt som jag blev! Däckade en stund i bilen på väg hem och efter att ha ätit middag slocknade jag i soffan och sov 1,5 timme! Har aldrig riktigt piggnat till än, så jag hoppas jag somnar som en sten och sover gott hela natten, kanske man är utvilad och på topp för jobb.
 
Nästa vecka ska bror och svägerska följa med mig så ska vi gå på julklappsjakt efteråt. Hoppas verkligen inte att jag blir lika trött då! Ska försöka se till att sova ordentligt natten innan, sedan så är det bara två sprutor jag får då, så förhoppningsvis ska jag inte bli lika påverkad.
 
Läkaren tyckte även att medan jag håller på med den här behandlingen ska jag ta pulmicort varje morgon, en av mina astmamediciner. Sedan ska jag även ta en allergitablett den morgonen jag ska få behandling. Nu är det bara hoppas att det här går bra och att våren om något år ska vara en njutning i väntan på sommaren och inte en lång plåga.

Det här är vad som händer när det fryser på vindrutetorkarna

Kraftigt snöfall + en varm bil = is på vindrutetorkarna.
När man då med fingrarna försöker få bort isen händer detta:
 
Trasiga naglar.

Novembers utmaningar

Igår var det sista november vilken innebar sista dagen i mina två utmaningar. Jag skrev då att jag aldrig i hela världen skulle orka planka 5 minuter i sträck. Jag hade redan förberett mig på att behöva dela upp det. Jag inser nu att jag är typ BÄST i världen, för gissa vem som plankade i 5 minuter och 12 sekunder igår! Tjoho!! Är så jäkla stolt över mig själv! Nu ska jag inte komma och säga att den där plankan höll sig spikrak i 5 minuter, för det gjorde den inte. Men jag stod på tår och underarmar i 5 minuter, utan vila. Rumpan putade lite för mycket ibland, men vad spelar det för roll. Jag gjorde det och vill gärna skryta lite! Åh, jag är så glad!
 
Jägarvilan gick även den över förväntan! Redan vid 2 minuter brukar benen börja skaka oroväckande, men jag har alltid hållit ut. Igår var det dags för 2 minuter och 55 sekunder, men jag hade tänkt köra 3 min blankt. Men när jag då ändå stod där så vill man ju som ge allt. Så det hela slutade på 4 minuters jägarvila! Är typ grym där med! Killerlegs!
 

Malin hade redan för två veckor sen bestämt att jag skulle fira detta med champagne. Drack fuskchampagne igår (pärondryck med ciderkaraktär) då jag agerade chaffis, men firade på dansgolvet ändå! En mycket trevlig dag och kväll med mina gamla fyrisar!

Matbloggstoppen
RSS 2.0