Stumpen är borta

Har länge irriterat mig på den lilla stumpen med hår bakom nacken som varit betydligt längre än allt annat hår. Så i onsdags klippte mamma av litegrann, blev betydligt bättre! Men om två veckor eller så ska hon få nafsa lite till där bak, kanske allt är nere i samma längd snart.


Långfredag

Igår började dagen kl 8 då flickorna vaknade. Så det var bara att kliva upp och börja bädda och duka fram frukost. Strax efter 10 var vi alla redo för att bege oss ut i det fina vädret. Bella tog direkt sikte på dom stora snöhögarna och skulle absolut ha faster med sig. Så vi klättrade fram och tillbaka på snöhögarna i nästan 2 h innan jag tyckte det började vara dags för lunch. Korvgrillning är gott och mysigt!

Sedan lekte vi lite till, pyntade påskriset, hann gå iväg och tvätta efter en olycka och vid 15-tiden fick jag lite egentid för att hinna hälsa på Linda och Svea!

Kl 17 blev det dags för middag, tacos och kladdkaka till efterrätt. Sedan kall dusch och varm bastu innan kvällsmat, tandborstning och kvällsfilm för flickorna. Vi lite större barn åt godis, popcorn, mer kladdkaka, läste, surrade och spelade Yatzy.


"Kloka råd"

Då jag upptäckte igår att allergiförkylningen stigit till bihålorna tog jag beslutet att ringa vårdcentralen i morse. Eller, hälsocentral som det nu heter. Visst kunde dom skriva ut rinexin åt mig, inga problem. Sen fick jag några "kloka" råd också. Jag skulle dricka mycket vatten och använda mössa utomhus. No shit Sherlock! Jag dricker ändå hyfsat bra med vatten och går inte utanför dörren utan mössa på huvudet. Det fattar väl vem som helst att mössa ska användas utomhus på vintern! Utom småfjortisarna som är för coola för att förstöra frillan, eller nåt.

Förra gången dom gav mig ett klokt råd var när jag var sjukt förkyld i höstas, under den perioden då jag promenerade minst 30min per dag i 100 dagar i sträck. Rådet då var att promenader är ju alltid bra, även fast man inte är riktigt frisk. Nä, just det. Typ det enda jag gjorde just då.

När jag ändå är inne på Älvsbyns Vård(hälso)centrals kloka råd så ska jag berätta om det första jag fick. Det är väl fyra år sen nu tror jag. Fick ju ryggskott några dagar före jul, så morgonen efter ringde jag för att få en tid, fattade inte vad jag drabbats av så plötsligt, hade så ont att jag bara grät. Jag skulle absolut inte få någon tid, men sköterskan ordinerade maxdos Alvedon. Eh, som om jag inte knaprat det hela natten utan effekt, fick då rådet att äta voltaren tillsammans med alvedonen. Och nu till det "kloka" rådet. Dagen efter ringer samma sköterska upp mig på mobilen för att höra hur jag hade det. Så hörde hon Bella i bakgrunden (som då jollrade lika glatt som en 5 månaders bebis kan) och undrar halvt panikslagen om jag hade småbarn?! Svarade att det var min brorsdotter som lät. Och lyssna nu noga på vad kvinnan säger: Ja, det är ju inte så bra att lyfta tungt när man har ont i ryggen. Tillåt mig skratta! Hon tror alltså på fullaste allvar att jag går och bär omkring på en bebis när jag varken kan stå, sitta eller ligga utan en sjujädrans värk.

Har ni fått några "kloka råd" från vår kära ÄVC?


Onyttiga veckan

Helgen i Örebro hade jag sen länge bestämt skulle få bli en syndens helg med vilket fika och godis jag än ville. Hade tänkt ta tag i nyttigheterna i veckan igen, men jag har noll motivation till det. Beror delvis på att påsken är en godishögtid och delvis för att jag känner mig hängig. Så, denna veckan får också gå i onyttigheternas tecken. Får försöka skärpa till mig nästa vecka men sen veckan efter det, då jäklar! Ni ska få höra mer om det sen. Har nyss beställt hem en bok som borde komma imorgon, så blir till att lusläsa den innan man sätter igång. Matschema och inhandlingslista är redan skrivna, får väl se om det blir någon förändring i det efter att ha läst boken. Sen blir det till att skriva ett träningsschema också. April kommer bli en stenhård månad!


Snart hemma

30 min kvar innan tåget stannar i Älvsbyn. Känns skönt att se snö och riktig vinter igen. Är det mars månad så är det inte maj månad! Så det så!

Något som är mindre skönt är min kliande och snoriga näsa. Det är gånger som dessa, när man är instängd i ett litet, litet utrymme med 5 stycken andra och en massa sängkläder och stök och bök, man blir påmind om sin dammallergi. Tur man inte är instängd i trånga utrymmen så ofta.

Men snart är våren här med lövsprickning och snömögel och allt som hör allergin till. Kan ju bara hoppas att det inte blir lika jobbigt som förra året...


På väg hemåt igen

Sitter nu i Hallsberg och väntar på nattåget, som givetvis är 28 min försenat.

Har haft en jättekul helg! Fredag kväll mötte jag upp Linda på tågstation så for vi hem med hennes grejer till Jennifer innan vi skyndade oss vidare till universitetet och spexföreställningen. Så bra!

Lördag tog vi det lugnt på fm fram till mitt på dagen då Sofia och Jonte kom och Jennifer drog iväg. Chillade och fixade till oss inför kvällen innan vi kl 16 befann oss i universitetsaulan för sluttjut. Så jäkla bra!! Sjukt roligt! "Man ska inte kasta bäver i trähus."

Vid 21 blev det dags för tacos med spexarna och sedan var det party natten lång! Kröp i säng vid 5:30! Sjukt kul kväll med massa dans och surr!

Söndag hade vi planerat in en bakispizza, men vi firade Greklands nationaldag en dag i förväg och käkade gyros och souvlaki med massa god tzatziki i stället! Hann även med några parti Ryktet Går innan jag och Jennifer blev lämnade ensamma med en film och godis.

Idag har jag hunnit med en snabbis på stan medan Jennifer har varit på skolan. Annars har vi surrat, sjungit, ätit våfflor på våffeldagen, fixat serier och lagat spenat- och kesopaj till middag.

Och nu sitter jag som sagt fast i Hallsberg i 30 min till.

Tack alla för en sjukt trevlig och rolig och helt underbar helg!


Fika i Örebro

Har äntligen landat i Sveriges 6:e största stad och hos bästa vännen! En liten fika blev det innan vi ska shoppa det sista inför helgens bravader. Det här är en syndarhelg, så fika och godis är absolut tillåtet!


Mjölk är gott!

Igår köpte jag en ny sorts mjölk, nämligen en med 30% extra protein. Dels för att jag har velat testa den och dels för att jag ville ha mjölk till min blodpalt igår och idag och mest troligtvis inte dricker upp en hel liter på två måltider. Den är på 500ml och 0,5% fetthalt, som lättmjölk tror jag.
Smakade precis som vanlig mjölk, men kommer inte köpa den enbart för att det är extra protein i den, utan vill jag dricka mjölk köper jag nog Norrmejeriers. Billigare och lokalproducerat!
 
 
Finns även i smak med blåbär.

Hoppat hopprep

I morse hade jag först planerat att fara och springa på löpbandet på fm och sen träna på gymmet på em. Men när jag vaknade hade jag ingen alls lust att dra iväg på gymmet för att springa. Men så kom jag på det! Satte igång TVn, la ut yogamattan framför och tog sen och letade fram ett gammalt hopprep och började hopp. Blev totalt 25 minuter shoppande, vilket i morgon kommer att betyda en jädrans tvärningsvärk i vaderna! Och 25 minuters hoppande är inte så illa pinkat ska ni veta! Enligt iForm ska 30 minuters hoppande förbränna 340kcal, vilket är mer än om jag skulle ha sprungit på löpbandet i 25 min.
Efter hoppandet körde jag lite rumpövningar innan jag åt välförtjänt frukost, kvarg och varma hallon!
Hinner jag i morgon ska jag försöka hoppa 10 min, bara för att träningsvärken ska bli lite mildare till på fredag.

Depend GelLack Startkit

Fick det här av mamma igår, så idag var det bara att köra igång och testa. Vi valde var sin färg innan hon beställde det och självklart var min färgflaska trasig när jag packade upp paketet. Flaskhalsen hade gått av och satt fast i korken. Tur bara att allt inte hade runnit ut i kartongen. Så jag fick köra på mammas lilarosa färg i stället. Vilket var en fin färg det med, exakt som ljusen på köksbordet!
 
 
 
Först skulle man fila till naglarna till önskad längd och form, men sen var det bara att köra igång. Först använder man rengöringen på pek- till lillfinger på en hand. Sedan baslack och så under LED-lampan. Sedan ett lager färg, under LED-lampan. Ett lager färg till, under lampan och sist topplacket och under lampan. Det allra sista man gör är att torka bort "klibbet" som blir på nageln med rengöringen och när det är gjort är nageln helt klar! Stöttålig som det stod i beskrivningen. Sedan körde man andra handens pek- till lillfinger och sist gjorde man båda tummarna. Fast då jag var lite rädd för att kladda så gjorde jag en tumme i taget.
 
 
Det tog kanske 30 min att göra allt, vilket jag tycker är ganska snabbt. Speciellt då lacket är stöttåligt och inte kladdar på något vis! Målar man själv så måste lacket torka mer än 30 sek (vilket är den tiden man har naglarna under LED-lampan varje varv) innan man kan måla nästa varv. Och när man målat topplacket måste man vänta lääänge innan man vågar göra nå. Så det här var ju riktigt enkelt och effektivt! Nu är det bara att vänta och se hur länge det håller, Depend utlovar 2-3 veckor, men har man ett jobb där man sliter mycket på naglarna skulle man efter 7 dagar göra ett lager topplack till och härda. Nu kommer jag bara jobba i morgon och är sedan ledig till på tisdag kväll, så naglarna kommer inte slitas licka mycket nu. Jag är glad om lacket bara håller sig snyggt i 1 vecka!
 

Jag saknar dig mindre och mindre

Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En månad sen nu...

Nyttig bananglass

Tänk att det kan finnas så himla goda saker som inte är onyttigt! Har hittat en ny storfavorit som kommer ätas många kvällar framöver. Fyra små ingredienser är allt som behövs, plus en stavmixer.

1 banan
1-1,5 msk kakao
1 msk honung
1,5 msk vatten

Skiva bananen och frys den några timmar. Ta sedan fram den ca 10min så den hinner tina något. Mixa sedan ihop alla ingredienser till en slät glassig konsistens. Ät och njut!


Inte länge kvar nu

 
Om 2 månader, eller 61 dagar, är man tillbaka i detta land!
 
 
Hoppas det finns träningsmaskiner efter deras strandpromenad också!

Nyttiga chokladbollar

Har hittat en blogg som handlar om hälsa och träning och där hittade jag ett recept på nyttiga chokladbollar. Kan det verkligen finnas sånna och smakar dom verkligen bra i så fall? Och jag kan lova er, dom smakar riktigt bra! Nästan som vanliga chokladbollar, helt perfekt! Känns bra att man kan slänga ihop något gott som inte innehåller en massa socker, fett och onödiga kalorier, utan i stället är helt okej att "vräka" i sig av.
 
 
Nyttiga chokladbollar
300 kcal för hela satsen
 
1,5 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kaffe
3 msk stevia
1 tsk vaniljpulver
50 g lättkvarg 0,1% (fetare kvarg ger självklart lite mer kcal i slutändan)
 
Knåda ihop alla ingredienser och rulla till bollar. Rulla bollarna ev i lite kokos om ni vill.

Äntligen kom kallelsen

Det är inte alla som längtar efter att få fara till sjukhuset, men jag gör nästan det litegrann. Har sen i oktober väntat på en remiss för att få komma och kolla upp min allergi och förhoppningsvis få en behandling mot den. Eller delar av den i alla fall. I slutet på januari ringde jag för att kolla så dom fått in min remiss, skulle ha hört av dom efter 3 månader. Fick då till svar att deras allergiläkare skulle komma i mars någon gång, så dom skulle höra av sig. Och idag då jag kom hem så låg det ett kuvert från sjukhuset på hallgolvet och väntade.
 
 
Så måndag den 15 april ska jag infinna mig på Sunderby Sjukhus kl 10:00 för ett pricktest och sedan ska jag få träffa läkaren 10:30. Ska bli intressant att se vad pricktestet visar nu, gjorde två stycken (tror jag det var) då jag var liten, se om det har ändrats nå och om dom testar mot andra saker.
Veckan innan läkarbesöket ska jag till vårdcentralen och ta nå prover, ingen aning om vad för prover men det vet dom där. Så på måndag ska jag ringa och boka den tiden.
 
 
Och innan läkarbesöket ska detta frågeformulär fyllas i. "Bara" 6 sidor med frågor om allergi. Typ när olika sorters allergier började och på vilket sätt jag fick problem (kli i ögonen, astma, nysningar osv). Så mamma måste hjälpa mig med den, inte vet väl jag när jag första gången visade tecken på någon sorts allergi eller astma. Jag vet att jag fick äta gröt med rivet äpple och vatten, inte mjölk, när jag var liten, för jag tålde inte mjölk (eller egentligen laktos) på den tiden. Vilket är typ 25 år sen. Och vill dom veta allt ska dom få veta ALLT!

Härliga Kåbban!

Igår började vi dagen med en 1 timmes promenad innan vi åt frukost. Sedan låg vi inne i vagnen och läste MåBra och Wellness, hittade mycket bra grejer där, bl.a. ett 17-dagars program vi ska köra efter påsk.
Sedan drack vi en shake innan vi tog en promenad runt hela anläggningen. Avslutade det hela med vår första Tabata-träning. En dusch på det innan, lite Skip-Bo och sedan gjorde vi gomiddag, fläskfilé och potatisgratäng!
Tillbringade resten av kvällen nedbäddade framför TVn.

Idag började vi med frukost innan vi tog morgonpromenaden, 30-40min blev det idag. Sen satt vi ute i det fina vädret och solade våra bleka ansikten. In och värmde oss en stund med lite lunch innan vi satte oss ute en stund igen.
Vid 14 gick vi in och började så smått planera 17-dagars programmet, jag fixade även fyra olika Tabata-program till mamma som hon kan växla mellan. Körde självklart ett av dom sen också!
Hittade ett nytt pussel i skåpet så då byggde vi det medan vi lyssnade på låtar från Idol 2006.
Middag, film, nagelfix och TV-tittande innan godnatt.


Mot Kåbban

Igår morse åkte jag iväg till Framnäs för Nus-läger. Spelade dagen lång och avslutade kvällen med en konsert av några Framnäs-elever och en vinst för Robin Stjernberg i Melodifestivalen! Riktigt bra låt han hade!

Idag började dagen redan 5:30 då vi skulle till Kalix för att ha en konsert på Folkets Hus. Gick hyfsat bra.

Nu drar jag och mamma upp till Kåbban för att vila upp oss och bara må gott. Stannar i nästan fyra dagar! Ska bli så skönt!

Bjuder på en bild från damtoan i Kalix.

(Detta skulle ha publicerats i söndags)


Fredag

Roliga rubriker va?!

Idag har jag inte hunnit med speciellt mycket. Var iväg på fm och tränade och sen hann jag öva typ 20 min på Nuslåtarna innan jag skulle iväg och jobba.

Nu sitter jag hos Karro och surrar med brudarna. Blir en "tidig" kväll, måste orka upp imorgon och vara något så när alert.


Jag älskar dig

Jag har väldens bästa brorsdöttrar! Dom tycker båda två väldigt mycket om sin faster, och jag tycker väldigt mycket om dom. Och ibland berättar dom det även själv för en, och då speciellt den äldre som är lite mer talför av sig. Min storebror ringde igår, trodde jag. Men i själva verket var det Isabelle.
 
Jag: Hallå.
Bella: Hej faster Lotta!
Jag: Hej Isabelle! Vad gör ni för nå?
Bella: Vi äter lunch.
Jag: Jasså, vad äter ni för nå då?
Inget svar.
Jag: Vad har ni gjort idag?
Bella: Jag är trött idag.
Jag: Jasså? Har du inte sovit inatt?
Bella: Nej. Bara en liten stund.
Jag: Ja, då kan man ju bli lite trött.
Bella: Hej då faster.
Jag: Hej då Bella.
Bella: Jag älskar dig.
Jag: Och jag älskar dig också!
 
 
 
 
Älskade skönbarn!

Torsdagen

Jag och mamma var förbi en bekant för att spana in deras nya lägenhet. Jättefin! Och stor! Blev bjuden på enkel men supergod lunch, ostpaj med röra, räkor (inte till mig då) och sallad. Mums! Sen blev det en chokladcupcake till efterrätt, mycket god den med, speciellt frostingen!
Hann även förbi på resebyrån en sväng innan mamma humpade av mig på gymet och hon själv for och besikta bilen. Blev 5 km på löpbandet innan jag körde axlar och triceps. Hem och äta och se på gårdagens Greys och Body of proof innan jag promenerade iväg till morfar för att tända ett ljus.
 
 
Nu blir det till att äta kvällsis, se gårdagens Rektorerna och ett avsnitt av True Blood innan jag kryper till kojs. Kanske packa lite inför helgen och nästa vecka också. Tänk att man kan ha så fullt upp!

Onsdagen

Igår var jag och mamma iväg till Boden för att försöka hitta nya pjäxor till henne. Det gick inget vidare bra det, så det blir nog ingen mer slalomåkning för henne i år, tråkigt. Åt lunch på Ming Palace, mums med kyckling och ananas i sötsur sås och ris! Hittade lite smågrejs till köket och toan på Gilla, den butiken gillar jag! Inte speciellt dyrt och mycket fina saker. Hittade även ett par jättefina pumps (säger man så) på Ecco, men blev lite snål så jag kom hem utan skor.
 
 
 
Väl hemma efter 6 timmar(!) i Boden så ställde vi oss och gjorde ett storkok av pastagratäng. Så nu är frysen fylld! Sen for jag iväg till storebror och hade filmkväll med han. Åt morötter och paprika med hemmagjord dip på lättkesella, vitlök, vitlökspulver och salt. Gott och faktiskt rätt nyttigt ändå tror jag.
Vi såg i alla fall en film som heter 127 hours, har ni inte sett den är den helt klart sevärd. Baserad på en verklig händelse.
 
 

Dag 2

Dag två gällande nya sunda vanor har gått bra! Känner att det skulle vara gott med en fika av något slag, men jag är inte supersugen. Har även ätit bra idag, frukost, lunch, proteindrink, middag och kvällsfika. Träningen gick också bra, tre bröstövningar, tre biceps och en mage.
Jag vet att jag inte får slarva med maten, för det är då sötsuget kommer. Blodsockret måste hålla en jämn nivå, annars blir lilla Lotta inte glad. Och sen så har jag läst att ibland kan törst uttrycka sig som att man känner sig sugen på något. Så det bästa är att dricka ett glas vatten först, går inte suget över får man väl ta sig en macka i stället. Inte godis och fika i varje fall.


Beach 2013

Nu när det bara är lite drygt 2 månader kvar innan bikinisäsongen är här så är det bäst att sätta på ett kol nu.
Efter veckor av stort sockerintag så ska det drastiskt dras ned på. Ska försöka äta rätt, dvs fyra till fem gånger per dag, dricka mycket vatten, inte leva på fika och godis och självklart lägga in nästa växel i träningen.

Kommer börja springa mer nu, har dessutom snart klart för mig vad mitt nya mål ska bli, tack Anton för inspirationen! Kommer fokusera mer på mage, bänk och axlar/övre rygg och mindre på ben. Kommer som sagt att börja springa mer och sen kommer jag köra lätta vikter men många reps, då ska tydligen musklerna bli långa och uthålliga i stället för korta och tjocka. Vill ha välsvarvade spiror på playan!


Flytande sand

I lördags testade jag mitt nya nagellack från OPI. Det är ett liquid sand-lack som alltså ska ge känslan av sand på naglarna. Supersnyggt, matt och skrövligt!

Den här lila nyansen heter Can't let go.


Tjejkväll

Ingenting blev som planerat igår, men det gjorde absolut ingenting då jag hade hur kul som helst!

Först var jag och Elin på gymmet mitt på dagen, min lår och vader värker idag. Sen var det bara att fara hem för att fixa sig. Jag hade planerat att ta på lösnaglar för första gången, vilket jag även gjorde. Klippte och filade till dom. Och knappt fem minuter senare tog jag lös dom igen. Jag är inte en långa naglar-tjej och sen så var det inte bästa passformen på dom. Men det får man nog ta när det är 10:- naglar.
Hann i alla fall få på ett nagellack (som ni får se senare) innan det var dags att befinna sig på ÄP för middag.

Efter att vi käkat gick vi upp till Ninnie två trappor. Spelade musik, surrade och skålade. Ingen var speciellt sugen på Kanis, så vi lyckades fixa chaufför så vi tog oss till Piteå! Och kom typ fem minuter innan det blev världens kö. Där hade vi tur!
Dansade och surrade resten av kvällen, superkul! Hittade tyvärr inga "oxfiléer", men det kommer fler chanser.

Tack tjejer för en rolig kväll!


Filmkväll

Funderade idag vad vanligt folk gör på fredagskvällar. Själv brukar man aldrig vara hemma fredagar, antingen är det jobb eller övning i Norrfjärden. Med lite hjälp så blev det filmkväll här hemma med Erika. Ätit gotta och äntligen sett Breaking Dawn part 2. Vilket var lite av en besvikelse. Tror ingen av oss tyckte den var speciellt bra. Kändes som att det var en helt annan film, att den inte alls hörde ihop med övriga filmer.


Matbloggstoppen
RSS 2.0