Sjukvården

Man får mesta dels höra tråkiga saker om vår sjukvård. Ibland, tyvärr rätt sällan, hör man helt fantastiskt bra historier! Idag ska jag berätta om sjukvårdens dåliga sida men med ett litet guldkorn i kanten.
 
I torsdags kom jag på att jag skulle ringa till Sunderby Sjukhus och höra om jag inte får någon kallelse för min allergivaccin-behandling. Berättade att jag i våras fick komma och göra ett pricktest och träffa allergiläkaren, som absolut tyckte jag skulle vara hjälpt av en allergivaccination. Fick veta att jag skulle bli kallad i oktober, så jag skulle hinna börja få behandling innan våren och pollen är här. Sköterskan jag pratar med börjar knappra i datorn och säger sen att jag inte står på någon kölista. Det står i journalen att jag ska sättas upp på kölistan, men det är tydligen aldrig gjort. Så vad göra? Sköterskan vill verkligen att jag ska få påbörja min behandling så snart som möjligt. Först pratade hon om att jag skulle få komma direkt efter jul, men när jag frågar om jag hinner göra klart största delen av behandlingen innan våren kommer så undrar hon om jag kan komma redan på måndag. Klart jag kan! Jag måste ju nästan. Så direkt jag la på luren sökte jag kompledigt på måndag, la in en beställning om vikarie och ringde mamma som får agera chaufför. Det kan vara bra att ha med sig någon första gångerna man är in och får behandling, för man kan ju faktiskt få en allergisk reaktion. Det är ju ändå trots allt ett allergen (tror det heter så) man sprutar in små, små doser av, alltså det ämnet man är allergisk mot.
 
Så nu börjar det eviga körandet mellan Sunderbyn och Älvsbyn. Ska få behandling en gång i veckan i sju veckor. Och när dom sju veckorna är över tror jag dom börjar med behandling mot katt, så då blir det väl behandling i sju veckor till innan besöken tunnas ut.

Piteå

Jag som hade planerat att åka skidor i Vidsel idag, inte blev det så inte. Insåg redan igår att det nog inte finns någon snö kvar i spåret, sedan så fick jag och mamma ärenden till stan. Så det blev Piteå idag.
Trodde aldrig den dagen skulle komma då jag faktiskt hittade en skjorta som mina axlar ryms i, men se den kom idag! Och nya svart jenasleggings från Cubus hittade jag också! Så det var en helt ny Lotta som spelade på Adventskonserten i Norrfjärden ikväll! Hade även färgbombat mitt hår, så det lyser rött. Sedan var det en liten annan detalj som var ny på mig, men det kan jag visa senare!
 
Hade tänkt visa bild på kläderna också, men hittade dom inte på hemsidorna. Får blir en annan dag det med.

Torsdagsorkestern

Har ikväll varit på Folkhögskolan och lyssnat på Torsdagsorkesterns konsert. Riktigt bra och roligt var det! Egenkomponerade stycken, lite teater och det hela inleddes med två julpsalmer. Synd det inte var fler som var och lyssnade, för det var 50 minuter ren njutning!

118 kg!

Idag var det bendag, en mycket bra sådan! Körde riktigt slut på både rumpa och lår, härligt! Avslutar passet med PB i benpressen! För en månad sen tog jag 100 kg i benpressmaskinen. Idag kände jag att en maxning skulle sitta fint. Körde några reps på ca 80 kg, höjde till 100 och 2-3 reps. Höjde därefter till 109 kg och gjorde en reps! Ja! Det gick ju bra! Tungt, men jag tänkte att va fasiken, jag testar 118 kg också. Brukar alltid dra sätet till 2:an, nästan så nära plattan man kan komma, men inför 118 kg så flyttade jag bak sätet till 3:an. Satte mig och tog i så jag nästan sket ner mig. Det gjorde jag inte, men med en hårsmån från att inte orka så fixade jag ändå dom där 118 kg! Kändes riktigt gött må jag säga!
 
Nu ikväll är benen och rumpan lite småsega, men vad annat kan man vänta sig?! Nu gör jag som alla instafitspo-konton och lägger upp en bild på mina urläckra lår, med avslutningen:
 
My quads are popping!

Nailed it!

Idag satte jag det! 3,5 minuter plankan utan vila! Booyaa! Får tacka Olly Murs för det! Vilodag i morgon för plankan, vilodag idag från övrig träning.
 
 
En favvo just nu!

Tjuvstartar julen

Igår började jag så smått med att fixa fram julen här hemma. Gardiner, dukar och mattor är bytta. Så kanske man pillar upp lite pynt i morgon och så åker julgranen upp efter det. Men den kommer nog upp först efter helgen. En del tycker säkert det är alldeles för tidigt med julgran redan till första advent, men jag känner att jag ska jag hinna njuta av den så måste den upp fort. Jag är inte hemma så där jättemycket och jag älskar verkligen julgran med julklappar under! Det är ju som det finaste i hela hemmet till jul!
 
Brudkistan är redo för julen! Fick dessutom fram två kort igår, jag på Cypern och bästa flickorna efter Knalleloppet i somras.

Plankan - fail

Idag var det dags för 3,5 minuter av plankan. Fixade tre minuter både igår och i fredags och trodde att jag skulle stå ut 3,5 minuter idag. Men efter min lilla skidtur så insåg jag att det aldrig skulle gå, all ork försvann. Orkade typ 2 minuter innan jag säckade ihop. Vilade kanske 15-20 sekunder innan jag körde resten. Men i morgon hoppas jag på revansch! 3,5 minuter ska jag klara! En god natts sömn och ingen skidtur innan, det ska nog göra susen! Hoppas jag. Sedan är det vilodag på tisdag och sedan blir det hårt! 4 minuter onsdag och torsdag, 4,5 minuter på fredag och på lördag är det kraftprovet på 5 minuter som gäller. Tror ni jag klarar det?! Tror ni jag tror att jag klarar det?
 
Jägarvilan däremot går riktigt bra. 2 min och 25 sekunder idag. På lördag är det 2,55 som gäller, men jag tror jag satsar på 3 minuter blankt!

Längdpremiär

Då var det gjort! Längdskidorna är invigda! Efter att inte ha stått på ett par skidor på ca 8 år så tyckte jag att det gick ganska bra.
För varmt klädd, men kunde inte klä mig svalare. Så en skiddress måste införskaffas.
Lite bakhalt var det också, men det är första gången någonsin jag vallar, så jag tar det med ro. Får nog lägga på mer än 3 lager valla nästa gång, speciellt eftersom dom är nya och helt ovallade. Gunde sa att man kunde lägga upp till typ 8 tunna lager valla.
Balansen måste övas upp, hann sätta mig på rumpan i en nedförsbacke. Skönt att ingen såg mig!
Har noll skidkondition! Och ingen stakstyrka. Förväntar mig ordentlig träningsvärk bakom axlar, skuldror och rygg i morgon.
Längtar redan efter att få plåga mig ett varv till i spåret! För kul var det! Kanske går dom gamla skidvanorna att plocka fram så småningom, åkte ju rätt mycket längdskidor i min ungdom!
 
 
Gunde lär mig valla.
 
 I brist på vallningsställ och utrymmet för det tar man soffan och soffbordet till hjälp.
 
Blå extra blev dagens val av valla.
 
Vallning pågår.
 
Och här smetas vallan ut så det blir jämt och fint.

Fin utsikt uppe i spåret.
 
Uppåt det bär.
 
Trött skidåkare redan efter en knapp kilometer.
 
Upptäckte här att jag hade stavarna i fel hand. Oops...

Plankat 3 minuter

Jag fattar nästan inte att jag gjorde det! Jag stod i plankan i 180 j******liga sekunder! Jag är så himla nöjd med mig själv att jag kanske uppfattas som lite odräglig idag. Tur att jag inte stött på någon välbekant än!
 
Satte på veckans avsnitt av Homeland på TVn, ställde mig i jägarvilan i 2 min och 15 sekunder där jag började äta frukost i form av yoghurt med russin och fullkornsflingor innan jag la mig i soffan. 30 minuter senare så ställde jag mig i plankan. TVn fungerar ganska bra som distraktion, men jag känner mig ändå helt färdig efter 1 minut. Då är det bara att andas och kämpa vidare! Ländryggen klagar friskt efter 2 minuter, men jag är envis som tio åsnor. Då det är 15 sekunder kvar vill jag nästan bara gråta och ge upp men jag vet att 15 sekunder är ingenting, det är bara att stå kvar och skulle jag släppa så nära målet skulle jag aldrig förlåta mig själv. Då dom s*t*ns 3 minuterna har gått faller jag ihop som en blöt utmattad liten fläck på mattan. Försöker le av lycka men jag orkar inte. Kravlar mig tillslut upp i soffan och kränger på mig pyjamaströjan igen. Och ja, jag plankade i enbart pyjamasshorts! Det är tur ibland att man bor ensam!
 

Efter all denna kraftansträngning drar jag av mig pyjamasen och hoppar i träningskläderna. Halkar iväg till gymmet där jag kör ett långt rygg- och magpass. Kunde ju inte gärna fota min nakna plankkropp i morse, så fick fixa den bilden på gymmet i stället. 30 minuter på cykeln fick avsluta dagens träning.
 
Nu ska jag röja upp i lägenheten innan jag tar en lång varm dusch. Sedan är det soffläge resten av dagen som gäller. Och ikväll åker jag till Norrfjärden och övar som vanligt. Härliga fredag!

Fika

Idag tvingade jag Elli att baka saffransbullar på jobbet. Fast så svårövertalad var hon inte. Och uppskattat av både gammal som ung! Höll på säga att det var årets första saffransbulle, men då skulle jag ljuga minsann. Fick ju faktiskt en bamsestor en hos Karro i tisdags!
 

Ikväll har det blivit mer fika, vi har nämligen uppvaktat min lilla farmor som fyller 86 år idag! Hurra för henne!
Nu ska jag ha tredagars ledighet! Och jag börjar den starkt med att lägga mig tidigt ikväll! Är så trött om dagar och kvällar nu för tiden, inte brukar jag vara det. Är det mörkret som rår för det?

Är med skidor!

I måndags följde mamma mig på Sportringen för att kika på längdskidor. Hittade vad jag behövde så igår hämtade jag ut dom, färdigmonterade med bindningar. Lite valla, remover och skidhållare och jag har allt jag behöver! Nästan. Måste fixa något snyggt att skidra i också. Och så måste det snöa lite. Men jag längtar ut i spåret! Och jag känner nästan redan vilken träningsvärk jag kommer ha efter första skidrundan!
 
Skidor för klassisk skidåkning.
 
Skidor av märket Peltonen.
 
Stavar av märket One Way-
 
Snygga vita och silvriga Salomonpjäxor till mina Salomonbindningar.

Go Lotta!

Tänk vad ett program som Dessertmästarna kan göra för ens träning! Plankade 2min 30sek nu ikväll! Sjukt stolt över mig själv! Även fast det här bara är hälften av vad jag ska göra nästa lördag, så känns fem minuter inte lika långt borta nu som för 18 dagar sedan.
Gör även de 1min 55sek av jägarvilan och känner mig gode nöjd!
Nu slapp i soffan med CSI och Medium.
En söndag

Det här är första riktigt lediga dagen jag har på evigheter känns det som! Alltså, en helt ledig dag utan något som helst inplanerat. En dag då jag bestämmer precis vad jag själv vill göra. Tidigare lediga dagar har jag haft något inplanerat, men idag har jag mest legat i soffan. Nästan.
 
Vaknade 8:30. Steg upp och diskade. Satt vi datorn innan det blev frukost i soffan till ett avsnitt Supernatural. Jag brukar inte bli rädd, men jag är glad att solen sken utanför fönstret i alla fall.
 
Sedan var jag ut och skulle inviga mina Bungypump-stavar jag fick av mor och far i present, gick sådär. Jag gled och stavarna gled, istäckta osandade gator är inte att leka med! Men hem kom jag utan en enda vurpa. Och dom korta sträckor jag kunde testa stavarna ordentligt kändes det rätt bra i armar och rygg. Perfekt!
 
 
Väl hemma igen gjorde jag "lunch", men nu finns det inget fika kvar att frestas av i alla fall! Såg slutet på filmen Sinister, trots att jag inte brukar bli speciellt rädd var jag glad över solskenet där ute. Sedan såg jag Monsters University, kul film!
 
 
Har hunnit göra bort dagens November-utmaningar medan jag såg MU, nu blir det gymmet om ett tag. Har plankat 2 minuter två dagar i rad nu! Jag tror aldrig jag har plankat 2 minuter förut, så jag är mäkta stolt över mig själv! Imorgon är det 2,5 minuter som gäller innan det blir en dags vila. Och jägarvilan är snart uppe i 2 minuter också, och det har jag inte orkat eller ens testat på förut. Heja mig där med!
 
 
 
 
Resten av kvällen blir det som sagt ett besök på gymmet. Sedan måste jag även iväg och handla lite inför veckan och så blir det stuvade makaroner och korv till middag. Igen! Men så gott! Sen får man slappa i soffan igen, Solsidan, Mentalist och Bron!

Surprise!

Igår hade svägerskan sitt kalas för att hon fyller jämt imorgon. Hon trodde hon skulle få sitta hemma i lugn och ro hela dagen och äta smörgåstårta med alla tårttörstande vänner. Riktigt så hade ju inte vi övriga planerat dagen. Det hela började för två månader sen då vi började spåna på hur man uppvaktar en gravid 30-åring. Vi valde att fira med närmast sörjande. På Pite Havsbad. Med en massa samtal, sms hit och dit och "konstiga" frågor och konstaterande för min bror så lyckades vi överraska Zara totalt! Hon tyckte kanske det var lite konstigt att alla kom före lunch för att gratta henne, men tänkte väl inte speciellt på det. Så kommer Johan vid 12:30 och släpper bomben. Hon fick ca 15 minuter på sig att packa smink och ett finare ombyte. Hon bara stod och såg ut som ett frågetecken och frågade en massa som hon ändå inte fick svar på. Hon sa att hon ju inte kunde bli kidnappad eller något sådant då hon planerat hela dagen så ordentligt och dessutom är gravid. Vad gör man med en graviding liksom?
 
Jo, man tar med henne till Pite Havsbad, närmare bestämt Skeppet. Där börjar vi med en fika innan vi leker av oss lite. Biljard, bowling, Minigolf och dart. Sedan drar man med sig henne till SPA-avdelningen så hon får en ordentlig ansiktsbehandling innan hon får komma tillbaka till Skeppet där hon blir sminkad och får håret fixat. Sedan var det bara att byta om för att gå tillbaka till Restaurangen där det blev middagsbuffé och showunderhållning. En lyckad dag/kväll enligt henne själv! Vi fick ju även själva ha kul, win win! 12 timmar senare lämnade vi tillbaka henne i huset. Och som ett extra plus på det hela så hade barnen haft en trevligt dag/kväll med barnvakten!
 
Zara siktar.
 
Någon som behöver en extra sittplats?!
 
Fin mor och fin bror!
 
"Mosters" favvokille!
 
Elwin och mamma Hanna.
 
Födelsedagsbarnet med gubben sin.
 
Mammsen.

Pappsen.

Finaste svägerskan!

Och lilla jag då.

Troll Me

Hittade den här appen i torsdags som heter Troll Me. Den gör alltså att man ser ut som ett troll. Har då aldrig sett sötare trillingar!
Yoga

Igår kväll följde jag Karro för att testa på yoga på Älvsbyns andra gym. Kändes bra att grunderna i solhälsningen satt redan sedan mina yogaförsök här hemma, för annars tror jag att jag skulle ha haft en tuff start. Men det var riktigt kul och sjukt jobbigt! Måste verkligen träna på att orka hålla ut och upp armarna, orkar ingenting nästan!
 
Solhälsning A.
 
Tror man ska skaffa sig ett 10-kort där, kanske yogan får bli en del av träningen. Känns som att det kan vara ett bra komplement till styrketräningen. Känner av träningsvärken i triceps mest, men även i axlar och rygg. I benen har jag ju redan sen tisdagens benpass.

Måndag 23 september

 Vi hade rätt gott om tid på morgonen så vi hade tänkt ta en sovmorgon. Pff, trodde vi ja. Kl 7 var vi vakna båda två, så det var bara att leka lite med mobilerna innan vi slutligen steg upp. Då klockan närmade sig 10:30 gick vi ner till receptionen för att vänta på bussen. Den kom tack och lov lite tidigare än planerat och vid 12 var vi framme på flygplatsen. Checka in bagaget och sedan en massa kontroller innan vi var inne på själva flygplatsen. En snabb fika hann vi med och några sniffningar på parfymer innan det var dags att boarda planet. Var nog tur att bussen kom lite tidigare. Pga motvind var flygresan beräknad till 4,5 timmar. Vi hade ändå rätt tur att hamna på ett tvåsäte och längst bak i den främre delen, så vi hade ingen bakom oss. Dessvärre hade vi en flygvärdinnestol bakom oss så vi kunde inte vicka bak sätena så långt. Jag är en sån som ogillar att vicka bak sätet om det sitter någon bakom, för jag vet hur himla trångt det blir. Tycker dom som inte bryr sig och vickar bak precis hur mycket dom vill är knäppa. Tänk på din medmänniska!
 
 
 
 
 
Arlanda hade en rätt vacker solnedgång, inte bara i utlandet solen är vacker.
 
Vi landade på Arlanda vid 17-tiden. Efter att slutligen ha fått vårat bagage gick vi upp på SkyCity och åt froyo och handlade sportbh. Sedan checkade vi in bagaget igen och strosade runt, lekte med mobilerna och åt middag på Max. Träffade en gammal arbetskompis som också skulle hem till Älvsbyn, men deras plan gick en dryg timme före vårat. Först 22:40 gick vårt flyg och vi landade 23:55 på Kallax. Rasade ihop i min säng vid 1:30-tiden.
 
 
 
Tack mamma för en härlig resa! Kan man bli latare?!

Tjugosju

Tack för alla gratulationer på facebook, personligt och per sms och telefon idag!
Det värmer i hjärtat att så många hört av sig!
 
 
Hälsningar från 27-åringen

Söndag 22 september

Sista soldagen. Snyft. Åt frukost och smörjde in oss med det lilla som fanns kvar innan vi traskade ner till stranden. När vi gick upp för lunch så hade vi hunnit bränna oss lite, men det hade vi nästan förstått då vi inte hade så mycket att smörja oss med heller. Åt köttbullar och spagetti till lunch, värsta lyxen! Sedan gick vi ner och solade 1,5 timmar till innan vi sa adjö till stranden och våra strandhanddukar, för dom åkte i soporna efter X antal år och resor.
 

 
Väl hemma blev det dusch och sen var vi tvungna att ta tag i packningen. Suck. När den var så klar den kunde bli började vi fixa oss. Jag gjorde "folie"naglar bland annat.
 
 
Middagen intog vi tvärs över gatan på Hippocampus, tror det blev nya favoritrestaurangen! Tzatziki till förrätt, lasagne för mig och kycklingräkor för mamma, glass av olika slak till efterrätt. Tur vi inte behövde gå så långt när vi skulle hem, för oj så mätta vi blev!
 
 
 
 

 

Dagen och helgen som var

I fredags var man ledig. Lallade på här hemma med att baka en julmustkaka till mormor. Sedan for jag och Annika på gymmet. Testade en maxning i bänk, bäst att passa på då man har någon som kan passa. Gjorde 3 reps på 40kg, 1 reps på 45 kg, vilket jag har tagit en gång förut. Skönt att vara tillbaka igen! Så var det då dags för 47,5 kg, vilket inte gick. Men på en månad så kanske!
Lunch på Ekbergs blev det, gott med kycklingsalsa! Är riktigt länge sen man åt det nu. På kvällen for jag iväg till Norrfjärden och övade, blev kvar till efter 22:30.
 
 
Lördag var det bara stiga upp tidigt och fara på jobbet. Väl hemma tog jag en välbehövlig powernap på ca 40 minuter. Sedan hopp i duschen och börja fixa sig. Så kom slutligen brudarna och vi surrade och skrattade innan vi ratade Boden och drog till Luleå i stället. Hade en mycket trevligt kväll! Tack flickor!
 
 
Söndag var det bara att stiga upp och fara till Vidsel för att gratta pappsen på Farsdag. Och säga grattis på namnsdagen till lillebror! Åt tårta och blåbärskaka, pysslade med flickorna, surrade med farmor i nya barnrummet, åt supergod portergryta med hasselbackare till middag, var på barngympa med flickorna innan jag skjutsade hem dom till Älvsbyn. Var förbi en sväng hos Elli och smaskade äppelpaj innan jag höll på somna framför TV här hemma. Hopp i säng tidigt och så god natt.
 
 
Idag steg jag upp före 8 för att träna med Elli på gymmet. Blev rygg och mage idag och självklart även dagens dos av plankan som nu är uppe i 1 minut och #strengthbymrr´s jägarvila som låg på 1,20 idag. Det är bra man har någon att surra med, blir lite mindre jobbigt då. Medan jag satt och körde latsdrag så var en gymnasieklass på gymmet och läraren visade en massa övningar dom skulle testa. Då jag satt där jag satt så var det jag som fick visa hur man gjorde latsdrag! Utstirrad av typ 8-10 hormonstinna tonåringar! Tjohoo! En av våra sommarvikarer var i ställningen för ryggups så hon fick visa det. Elli satt och rodde så då fick dom se hur man gjorde det också.
Efter träningen har jag knogat på i köket hela dagen. Bakat två olika bottnar till tårtan, gjort macroner, kokat sylt till tårtan och nu slutligen fyllt den. Nu är det bara vänta till morgondagen så jag får göra klart allt. Bara hoppas den går att äta!
 
 
Nu ska jag äta lite middag och slänga mig i soffan resten av kvällen. Vet inte riktigt vad jag ska titta på fram tills kl 21, men det löser sig nog.

Lördag 21 september

Vanlig morgonrutin med uppstigning kl 8, frukost och så ut i solstolen för att slappa. Solade till kl 16 idag. Kvällen hade vi tänkt oss som så att vi skulle börja med en crepe från creperiet bredvid hotellet, strosa runt och sen äta middag. Men det hade ju inte öppnat så vi fick söka oss vidare. Hittade slutligen ett ställe, beställde och satte oss ned och väntade. Och väntade. Och väntade. Slutligen fick vi äntligen våra crepes och det var mumsigt och mättande! Så den där middagen blev aldrig av. Jag åt en glass i stället innan vi gick hem.
 
 
 

Fredag 20 september

Började dagen som vanligt, vid 8 denna gång, med frukost och insmörjning. Solade till 12:30 innan vi gick upp för lunch, 2 timmar senare gick vi ner igen till kl 16. Då höll mamma på somna sittandes med boken i handen.

Fixade oss ordentligt innan vi gick ner till stranden åter igen. Knäppte ett antal bilder innan vi traskade bort till Erato och åt middag där. Vitlöksbröd med ost, pizza och lasagne. På väg hem besökte vi X antal Supermarkets innan vi fick bråttom hem. Tack för denna dag och god natt vid 22:30 

 
 
 

Torsdag 19 september

Klockan ringde kl 6, men denna gång kunde vi inte ställe om den och sova vidare. Utflykt var planerat och innan den skulle vi hinna ta kort på soluppgången. Och eftersom den går upp mellan 6 och 6:30 så var det bara att kliva upp.
 
Målet för vår lilla utflykt var en kyrka mamma hade sett ut på kartan. Förra året var vi upp till en liten kyrka nästan 200 trappsteg upp. Nu skulle vi gå åt motsatt håll och försöka hitta en kyrka. På väg dit blev mamma lite skrajsen då det pangade en del, ju närmare vi kom kyrkan ju mer small det.
Kyrkan var liten och inte den finaste kanske. Tog några snabba kort innan vi skyndade oss därifrån, det kändes verkligen som att man stod mitt i ett skottdrama!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fort jag hade trosor på mig som inte gick lika långt ner som mina bikinitrosor skrattade mamma åt mig. Förstår inte alls varför..!?
 
Solade hela dagen och på kvällen köpte vi sallad och bröd på PA Bakery och åt middag hemma, såg film och sa sedan god natt vid 22.

Onsdag 18 september

Vi hade tänkt stiga upp 7:30 och träna, men vi var helt slut båda två denna dag, så vi somnade om en halvtimme innan vi lyckades ta oss upp. 9:30 var vi på stranden och solade fram till 17:15! Ett avbrott för lunch och kortspel förstås vid 13-tiden. En riktig fotodag blev det på stranden idag!
 
 
 
 
 
 
Vi orkade inte gå så långt för att äta så vi gick helt enkelt tvärs över gatan och satte oss ner på Hippocampus. Kyckling till middag, supermums!
 
 
 
 
 

Axlar och biceps

Ibland är det rätt trevligt att ha sällskap på gymmet, men man surrar ju mest en massa! Men jag fick till ett bra pass ändå! Eller kanske just därför? Axlar och biceps stod på schemat, körde rätt tungt ändå. Så hoppas på lite träningsvärk i morgon. Då det för övrigt blir ett bröst- och tricepspass med samma surrglada jänta!
 
Något annat som är en stor fördel med att träna tillsammans med någon är att denna person kan agera fotograf! Hur lätt är det att lyfta och fota samtidigt liksom?!
 
 
 
 

Linne med brottarrygg visar mycket hud och muskler, men man blir även rätt så bred utav den. Typ, "Hej hej! Här kommer gymnastsimmerskan!"

Trångt med ben

Igår var det ben som skulle mosas! Var så taggad ända tills jag kom upp på gymmet. Fanns en cykel ledig då jag kom, och då har vi 7 cyklar på gymmet! Man brukar vara nästan ensam på fm, men den här dagen var gymnasiet där och testa på att lyfta vikter. Skit också! Tycker inte om att träna då det är trångt och en massa människor där samtidigt som mig, men gjorde ett hyfsat bra pass ändå. Avslutade med 5 reps på 100kg i benpressen! Wiho!
 
Nu ska jag iväg och träna armar med Annika, för mig blir det axlar och biceps!
 
Fången på gymmet!

Novembers utmaningar

Nu är november här med buller och bång. Eller nåt. Men jag har i alla fall tagit mig an två utmaningar. Det första är en plankutmaning. Dag 1 började med 20 sekunder. Dag 30 kommer sluta på 5 minuter!! Jag kommer aldrig i hela världen orka planka i 5 min i sträck, men jag ska göra så gott jag kan och får ta det i 2-3 omgångar i stället.
 
Andra utmaningen är MRRs november challenge, #strengthbymrr, där det denna månad är jägarvilan som gäller. Dag 1 "vilade" vi i 30 sek, sedan lägger man till 5 sek för varje dag, så sista dagen vår man vila i nästan 3 hela minuter! Poho, vad tungt det kommer bli. Men november är en bra månad, så nu kör vi!
 
 

Hantverksmässan

Idag drog jag med mig mamma och pappa till Luleå för ett besök på den årliga hantverksmässan. Är kul att strosa runt ett varv, men sen är man less. Tittat på både vackra och mindre vackra saker. Smakat bröd i olika former. Köpte faktiskt en grej som jag länge velat ha, nämligen ett rött tennarmband! Så fint! Så nöjd!


Sedan drog vi en sväng på Storheden där jag verkligen storhandlade, två paket med hårdbröd!

Ligger nu hemma i Vidsel och mår. Godispåse, fårskinn, morfars gamla tjocksockar och Mr Grey såklart! Myskväll på hög nivå! Eller så wild n crazy man kan bli denna allhelgonakvällen.

Matbloggstoppen
RSS 2.0