Då kör vi igen!

Ställde mig på vågen i morse och fick en halv chock! Nu jäklar måste jag ändra på mina dåliga beteenden, skaffa nya, sunda vanor. Så taggad! Tur det redan var planerat. Gick upp kl 8 för en promenad, 35 min blev det och då jag kom hem hade en blåsa växt ut på min häl. Detta trots att jag tejpade hälarna i förebyggande syfte. Tror det beror på mina träningsstrumpor så nu blir det till att noppa dom.
När jag kom hem blev det havregrynsgröt till frukost och en timme senare for jag och Annika på gymmet och tränade. Som "uppvärmning" cyklade vi i 30 min, svetten sprutade på oss! Sedan körde jag axlar, biceps och underarmar.
Lunch blev en ceasarsallad, gott! Sedan några ärenden på byn innan jag skulle på jobbet.
 
Vad ska jag göra denna gång nu tänker ni kanske? Jag ska försöka promenera varje dag, gymmet 3 gånger i veckan samt springa 2 gånger i veckan. Passar det med mitt arbetsschema ska jag försöka simma på fredagar också.
Matmässigt ska jag försöka hålla mig undan från mjölk- och mjölmat. Inte helt, men i stor utsträckning. Medan jag gick på 17-dagars dieten och inte åt kolhydrater mådde min mage väldigt bra. Jag, som efter att ha ätit minsta lilla, och speciellt på kvällen ser ut som en gravid kvinna i 7:e månaden gjorde inte det i lika stor utsträckning då. Min mage var alltså mindre svullen och betydligt mjukare än vad den är annars, då jag äter "som vanligt". Och med den sjukdomen jag har (IBS) ska jag gärna undvika mjölkprodukter och välja mat med finmalda fibrer i stället för hela korn, för fibrerna liksom mjölken kan få magen att svälla.
Kommer självklart fortfarande att äta kolhydrater, men inte lika mycket. Och ska jag äta kolhydrater väljer jag råris och bulgur framför jasminris och fiberpasta i stället för vanlig vit pasta.

Ugglor i mossen

Det har visats många ugglor här i helgen. Och några fler ska det bli! Igår visade jag ugglorna som flyttade in i hallen och min nya uggletemugg. Tidigare idag visade jag mina naglar jag gjorde igår, ugglor i färgglada färger. Och nu ska jag visa upp två andra ugglor som finns i min ägo. Först och främst så köpte jag två nya mobilskal i somras då jag var på Gekås, ett där det stod "Jag kom Jag såg Jag fyndade Ullared". Sen köpte jag även ett silverglittrigt med... En uggla på! Har inte använt det förän nu i veckan. Sedan så fick jag nya uggleörhängen av mamma då vi var i Stockholm för tre veckor sen. I exakt samma stil som skalet.
Igår då jag var iväg på tjejkväll hos Elli så hade jag 7 ugglor på mig, höll på bli en åttonde, men halsbandet fick hänga kvar hemma. Blev alltså två ugglor i öronen, en på mobilen och fyra på handen! Älskar ugglor!
 
Mobilskal från Gekås.
 
Örhängen från Gina Tricot.
Jag igår med alla mina ugglor!

I owl U

 

Tjejmilens goodiebag

Man fick ju en liten goodiebag när man var och hämtade ut nummerlappen till Tjejmilen. hade tänkt visa vad en del av grejerna var.
 

Tidningar från PlanSverige, Spring för flickors rättigheter, MåBra och Runners World.
Kalendern fick vi i Kommunals tält på området tävlingsdagen tillsammans med ett rött träningslinne.
Gainomax proteindryck fick vi på väg till tunnelbanan efter loppet.
En burk med majs från Bonduelle.
Salvan Ice Power.
En mjukgörande ansiktskräm.
Zoegas kaffe fick vi även den på området tillsammans med en chipspåse.
Två showeroil prover från HTH.
En plackers från Jordan.
Buff och nagelfil från Loceryl.
Träningsstrumporna köpte jag från InterSport.
Medaljen fick man såklart vid målgång!
 
Förutom detta fick vi även:
Ett litet paket med frukostflingor från Kelloggs.
En bar från Allevo.
En portionspåse med flerkornsgröt.
 
Det var säkert lite mer grejer däri och vissa grejer fick man när man gick runt på området samt vid nummerlappsutdelningen.

Uggligt värre

I torsdags var det tjejkväll här på byn och redan i onsdags hade jag följt mamma in på Blommor & Ting och råkat se finaste ugglorna ever! Och när dom inte alls var dyra så hade jag tänkt slå till. Tur jag väntade en dag med att köpa dom för jag kom på att jag har presentkort liggandes hemma jag fått som julklapp av kommunen tidigare år. Så med ett av presentkorten fick jag dessa två ugglor plus denna söta mugg. Och fem kronor kvar på presentkortet! Inte illa! Och nöjd är jag! Ugglorna fick hederplatsen i hallen och muggen ska bli min nya temugg, hade tänkt försöka börja dricka en massa nyttigt te nu under hösten.
 
 
 

Ronja 3år!

Idag har jag grattat världens bästa treåring! Älskade, busiga, mysiga, trollungen Ronja! Tänk att du hunnit bli så stor redan! Tycker det är nyss du kom till världen, nyss du började gå och sa dina första ord. Nu är du aldrig tyst, aldrig still, alltid busig och alltid Du!




Vardag igen

Ja, imorgon börjar vardagen om igen. Sitter på Arlanda just nu och väntar på flyget hem. Känns trist att lämna ett land med 30 gradig värme mot regn och knappt hälften så varmt. Men man måste.

Imorgon är vardagen igång igen, men jobbet får faktiskt vänta två dagar, väldigt skönt med en mjukstart! Så blir att göra en massa nyttigt imorgon, har tvättid mellan 12-16, det ska handlas och fyllas upp i kylen så jag slipper svälta, jag ska runt halva byn och göra lite ärenden och så ska jag se en massa tv! Har några timmar inspelat på boxern nu efter 18 dagar hemifrån. Blir nice! Jag gillar serier!

Helst av allt vill jag kramas med Baby, men det måste jag vänta en vecka till på. Tyvärr.. 

Komedier

Jag och mamma har sett två komedier sen vi kom ner till Cypern. Den första såg vi för några dagar sedan vilket var Hangover Part III, eller Baksmällan 3 helt enkelt. Den var inte alls så bra som man hade kunnat hoppas på. Ettan är ju jättekul, tvåan är jag inte säker på att jag har sett och har jag sett den kommer jag inte ihåg något utan av. Så har ingenting att jämföra med där. Men att kalla den här, tydligen sista filmen, för Baksmällan 3 är lite fel. Dom är aldrig bakis och har inte festat något. Utan det är lite av en uppföljare till lite av vad som hände i andra filmen, uppfattade det då så. Helt okej film att se om man sett dom tidigare två, men jag skulle nog inte se den igen. Visst, några skratt får man sig, men det är för att den är rätt ful på vissa ställen.
 

Den andra filmen har vi sett nu ikväll och var en film med Adam Sandler och Andy Samberg, killen från filmen Hot Rod (vilket är sjukt ful men kul) och The Lonley Island. Det var också en rätt ful film, men oj vad rolig den var! Vid ett ställe skratta jag så mycket att jag fick mamma att börja skratta åt mig! Helt klart värd att se om ni är på det humöret, är en del snusk med (typ barnvänligt snusk) och det blir rätt tokigt ibland! Men ett klassiskt lyckligt slut får den ändå! Förstås!
 
 

Sista dagen i Stockholm

Dagen började med en icke förstärkt frukost, inga bullängder denna morgonen. Åt frukost, packade ihop oss och begav oss in till T-Centralen, jag med en liten avstickare till Blåsut för att hämta hem nå isyxor till storebror.

Har gått runt på stan och hittat oss lite nytt, jag ett par nya jeans och ett långt linne. Till "lunch" köpte vi froyo, frozen yoghurt. Man tar en bägare och får själv spritsa upp yoghurtglassen, 8 olika smaker fanns det att välja på. Sedan valde man topping efter behag, fanns såser, frukt, bär, godis och strössel. Sen vägdes allt och man fick betala. Konsistensen var precis som mjukglass och smakade precis som smaksatt mjukglass. Ingen yoghurtsmak alls! Fettfritt och vissa sorter var även sockerfria! Synd det inte finns sånt i Piteå eller Luleå. Den avnjöts i alla fall i Kungsträdgården i gassande solsken.

Lite mer strosande innan vi ramlade in på Jensens Bofhaus för en god köttbit till middag! Rusade sedan därifrån (vi betalade faktiskt för oss) och in på bion i närheten. Så såg vi "Hur många kramar finns det i världen?". Så bra och kul film! Riktigt bra tidsfördriv!

Efter det var det bara att bege sig mot Cityterminalen för att få ut bagaget ur förvaringsboxarna. Herregud vad packning vi har haft med oss! Sedan skildes våra vägar på Centralstationen. Vi klev på Arlanda Express och såg sedan hur Elli klev på nattåget hem. En resa och upplevelse till ända, en ny tar nu vid!


På villovägar

Det finns konstiga ortsnamn. Vad ska jag blåsa ut tro?!


Diplom


Tjejmilen

Så var äntligen dagen D här, första året för mig att springa Tjejmilen, 30:e året som Tjejmilen anordnas.

Dagen började strax efter 8 med förstärkt frukost, för mig blev det frukt, hårdbröd, yoghurt, plättar och juice.
10:30 begav vi oss till tunnelbanan och vid 11 kom vi fram på Gärdet. Strosade runt bland alla sponsorer, lyckades få oss ett linne och träningsdagbok på Kommunal, chips och kaffe på ett annat ställe och två barer från Kelloggs, vilket fick bli vår lätta lunch.

13 gick första start, elitklassen först. Tjejen som vann sprang runt på 33:42!! Galet snabbt! Kl 14 var det dags för min start. Var tydligen varmaste och soligaste Tjejmilen genom tiderna! Vilket kanske inte är allra bästa löparvädret då man gör av med nog mycket vätska. Men runt tog jag mig utan missöden! Hade valt tidtagningsklassen och enligt Tjejmilen sprang jag runt de 10 km på 56:31. Enligt Endomondo (min sports tracker på telefon) sprang jag på 55:49. Så jag slog väl som min bästa träningstid (56:19) med en halv minut! Har ju bara Endomondo att jämföra med.

Efter målgång fick man vatten, banan och ostkaka. Väntade sedan på Elli som däckade bakom en lastbil efter målgång, hon tog ut sig rejält. Aströtta tog vi oss sedan med tunnelbanan hem till Globenhotellet där en skön dusch väntade.

Avslutade kvällen med en jättegod middag på Globe Star (tror jag det hette) där vi åt pepparstek på oxfilé med potatisgratäng. Mums!! Hem för att packa om och nu däcka i sängen.

Tack Tjejmilen för i år, ses kanske nästa år också!


Fuck cancer!

Elli hade gjort ett armband till oss inför loppet imorgon. Jag har faktiskt velat ha ett armband med det här budskapet! Tack vännen!


Äntligen på väg

Klockan ringde olagligt tidigt i morse. Mamma ställde sin på 03:30 och jag på 03:45, men vi vaknade av mammas väckare, pigga och glada! Lite fixning så kom Taxi Pappa och hämtade oss. Hämtade upp Elli och så for vi.

Nu är klockan 8:35 och vi sitter på Arlanda Expressen på väg in till Stockholm. Frukost blir nummer ett på att-göra-listan. Sedan fixar vi ett SL-kort så vi kan börja röra på oss. Mot Globen för att lämna väskorna och mot Karlaplan för att hämta ut nummerlappen. Så kul det ska bli!


Polly <3 bilar

Polly har äntligen kommit ut med deras nya smak Ahlgrens Bilar! Har väntat på den i några veckor och nu äntligen har den kommit! Igår premiärsmakade jag dom, mums! Första tuggorna smakar det mest choklad som på dom vanliga Polly, men när chokladen är upptuggad och innehållet blottas är dom verkligen supergoda! Dom smakar verkligen Ahlgrens bilar, och det är en av dom godaste godisarna. Så alla tummar upp för denna Polly! Try it!


Det frodas

Var bara tvungen ta kort på mammas tomater när jag far och vattnade dom innan vi for. Helt otroligt var mycket tomater som växer! Hon har fått bruka klippa lös en hel klase för annars skulle hela plantan ha rasat i backen.
 
Det är tre olika sorters tomater, vanliga stora röda, små röda och små gula (tror jag).
 
 
 

Dagen del 2: Våningssängen

Idag tog jag och mamma tag i projekt våningssäng. Dom har köpt en våningssäng i trä som ska målas om och in i barnrummet, så flickorna kan sova i samma rum. Så idag har vi sandpapprat så putsen har yrt! Och orken tog tillslut slut. Men duktiga har vi varit! Nu har pappa något att göra medan vi är borta! Så blir det att inreda rummet sen!


Dagen del 1: Mat

Hade frukostmys med mamma och mormor i morse. Mamma bakade scones, mums med varma scones, ph-ost, marmelad och te. Sen skämde jag bort mormor med en massage!

Till middag gjorde jag pasta carbonara. Mamma ville testa megaskruvarna så det blev det plus min hemgjorda carbonara på bacon, svamp och pastagrädde. Till detta dracks nog den godaste drycken av dom alla, nämligen must! Hittade sommarmust på Ica, tack Nyckelbeyggerier för ett bra initiativ!


Godnatt

I afton har jag:

Hjälpt mamma packat
Ätit choklad och mackor till middag
Hjälpt pappa sätta upp tre glasrutor
Masserat mamma
Fått massage
Ätit chokladpudding
Sett Medium

Så nu checkar jag ut och önskar godnatt. Hoppas ni haft en bra kväll ni också!


Vila

Sådär ja, då har man gjort sitt sista löppass innan Tjejmilen på lördag. Milen hamnade idag på 56:19 min! 28 sekunder snabbare än i onsdags.
Nu blir det att vila fram tills på lördag. Eller fredag kanske man måste säga, för vi lär ju gå ganska många kilometrar i Stockholm på fredag! Men inget mer springande innan lördag i alla fall!
 
Löprundan gick riktigt bra måste jag säga, åtminstone andra halvan. Jag får nästan jämt ont/kramp i höger smalben, är nog benhinnan som spökar. Men nu ska benen få vila i flera dagar och så ska jag be mamma om benmassage. Då jag kommit nästan till Hundberget var jag på väg att stanna och försöka stretcha ut smalbenet, men i stället höjde jag blicken och tog fäste på reflexpinnarna, tryckte fram bröstkorgen och bara sprang. Och tjofaderittan så kändes inte smalbenet så mycket längre!
 

Nu är det bäst att hoppa i duschen, för jag tror jag får prinsessbesök om ett tag!

Överraskningsparty

 
 
 
 
I fredags fyllde Annika 30 år! Och självklart måste det firas på något sätt! Hon själv tror jag var lite besviken över själva födelsedagen och så, för dom hon hade hoppats skulle komma kom aldrig. Men det berodde inte på osämja eller annat groll, utan för att vi hade storslagna planer!
Annika jobbade igår till kl 15. Så när hon skulle komma hem skulle vi alla stå där och överraska henne. Tyvärr blev det en liten miss i tidsschemat där, så halva gänget kom en minut för sent, eller rättare sagt kom 10 meter bakom henne i bil. Så den där surprise-grejen man ser i filmer där folk hoppar upp ur varje skrymsle där hemma när man kommer in blev inte riktigt av. Men nåväl, vi hade en toppenkväll ändå!
 
Medan Annika fick duscha av sig en massa mjöl så började vi hacka och göra i ordning för tacos. Lite hårfix och en sminkning senare blev det så dags för tacos! Och för att sedan få lite frisk luft så gick vi tipsrunda ute. Alla frågor handlade såklart om Annika, och ingen visste svaret förän hon hade svarat på frågorna. En fråga var ex till vilket land Annika helst skulle vilja resa till av Italien, Kanada och Australien. Utslagsfrågan var hur gamla folk tror att Annika är. Så Erika skickade en bild på Annika till några kompisar som ingen visste vem hon var. Och medelåldern hamnade på 24,2 år. Så 6 år yngre än vad hon egentligen är, inte illa jobbat!
 
Det blev förutom tipsrunda två vänder Med vilda gester, en omgång av Ryktet går, massa surr, kladdkaka och fotografering. Och här kommer ett litet smakprov på det!
 
 
 
 

Förutom detta blev det ett typiskt klasskort, yogaövningar, lite ridande och sitt-ner-med-raka-ben-och-sträck-er-så-långt-fram-som-möjligt-och-ta-i-tårna-om-ni-kan bild. Jag vann överlägset på den!
 
Strax efter 22 var jag tvungen fara hem då Sigge gjorde mig för sjuk för att stanna kvar. Men jag klarade mig länge med bara nysningar och lite nästäppa, men då det börjar sätta sig på luftrören skyndar man sig hem. Dom fortsatte i varje fall ungefär två timmar till. Annika blev nöjd och jag tror vi alla övriga också var det. Så tack alla för en trevlig kväll!

Prickigt

Gårdagens naglar.
 
 
Underlack från Essie, Rock Solid.
Svart lack från China Glaze, Liquid Leather
Silverlack från Depend, nr 223
Topplack från Seche Vite.
Använde dotting tools för att göra prickarna.

Matbloggstoppen
RSS 2.0