Sista dagen på ett tag

Idag jobbade jag sista dagen på drygt två veckor. Och när jag kommer tillbaka blir det bara en veckas jobb innan jag slutar där och börjar mitt nya jobb. Känns lite som att jag redan checkat ut, som att jag bara kommer och gästspelar den där veckan. Känns lite vemodigt, tråkigt men ändå skönt att byta arbetsplats. Mest tråkigt då jag har trivts så himla bra med mina kollegor, med arbetsplatsen och utemiljön och de boende. Kommer nog mest sakna den där lilla familjära stämningen och mysigheten med att jobba i ett hus, i en villa på markplan med trevlig utemiljö så fort man sticker näsan utanför dörren.
Det kommer jag i och för sig ha på nya arbetet också. Det är också i markplan med gröna gräsmattor och skogen ett stenkast bort. Men det ligger i ett stort servicehus med flera plan, etager och avdelningar. Blir inte alls samma familjära stämning, utan det blir mer "sjukhus-feeling" över det hela. Tillbaka till det gamla vanliga, så som dom allra flesta inom äldrevården arbetar. För att jobba så som jag har gjort är det nog inte många som fått uppleva.
Men det är inte slut riktigt än. Och man vet ju aldrig vad som händer framöver, man kanske får komma tillbaka dit en vacker dag. Men nu blir det lite ledighet innan sista fem skiften ska jobbas. Sedan vänder jag blad och börjar skriva ett nytt kapitel. Ska bli spännande att se hur det blir!

Springande Tjejer

Sen i våras är jag med i en grupp på Facebook som heter Springande Tjejer. Är kanske inte så svårt att förstå vad det skrivs om där, eller varför jag är med! Vi är ett gäng tjejer runt om i hela Sverige som tycker om att springa! Det roliga är att vi är av väldigt blandade åldrar, unga som gamla, snabba som mindre snabba.
För ett tag sen så kom förslaget upp om att vi skulle fixa armband till dom som ville ha och att överskottspengarna skulle skänkas till någon bra fond eller förening. Jag var i början skeptiskt till tanken eftersom banden skulle vara rosa. Dom som känner mig vet om att den färgen jag gillar minst är rosa och jag äger praktiskt taget ingenting som är rosa. Men så tänkte jag om och tänkte rätt, för vem vill inte göra en god gärning liksom?!
Idag kom det ett brev med posten...
 
Så här sitter jag nu med ett rosa armband på handleden. Och jag ska bära det med stolthet! Men mycket mer rosa än såhär ser ni nog inte på mig!

Whiskeyröst

Kom precis hem från Hälsocentralen. Har sen i tisdags haft ont i halsen och onsdagkväll tappade jag rösten. Och på det är det hosta och slem i halsen. Ingen feber eller snorig näsa, känner mig inte speciellt dålig heller. Halsprovet och snabbsänkan visade ingenting så det måste vara ett virus jag fått. Och det verkar ju som att det satt sig mest på stämbanden. Skulle jag bli sämre innan torsdag så skulle jag få höra av mig igen så jag skulle få träffa en läkare. Tills dess är det bara att vänta. Sköterskan rekommenderade Bisolvon mot hosta och slem och Zyx mot ont i halsen. Och så blir det bricanyl och pulmicort för luftrören.
Eftersom jag åker till varmare breddgrader på fredag undrade jag om det är okej att sola, och det var det. På frågan om träning så skulle jag vila, man ska inte träna då man har ont i halsen eller har feber. Och när halsontet är över så fick jag börja träna men skulle inte göra något som är ansträngande för luftrören, exempelvis springa. Va ända inni! Den enda träningsformen jag verkligen måste göra nu är att springa! Och det är typ det enda jag inte får göra! Känns jäkligt surt nu en månad innan tävling. Men det är bara att vila, dricka mycket vatten och hoppas på att bli frisk snabbt! Tydligen kan det ta upp till 2-3 veckor att bli frisk, jag har verkligen inte tid med det sånt här svammel! Snälla, gör mig frisk, typ igår!
 
Fick tom ett litet plåster efter snabbsänkan, det var inte igår!

Tacos

Har ätit tacos i dagarna tre och i morgon blir det tacos igen! Snart kryper det väl ur öronen på mig. Men det är ju så gott! Sveriges nationalrätt, eller hur var det nu?!
 
Igår kväll satt jag och tittade på när la familia skalade kräftor. Själv äter jag ju inte det och dessutom var jag bortbjuden på grillat, så jag led inte så farligt. Smakade lite västerbottenostpaj i stället, så gott!
 
Hos Elin blev det potatis och morot i ugn, grillad fläskfilé, grönsaker och grillad baconinlindad halloumi, supergott! Sedan rantade vi runt lite innan vi åkte till Luleå. Planen var att vi skulle gå ut på Båten, något vi sagt vi ska göra hela sommaren men som aldrig blivit av. Kvällen till ära var det även gratis inträde men vi började ju förstå varför när vi kom dit. Det fanns knappt en kotte där! Så vi drog på O´learys i stället, där var det betydligt mer ösigt. Men vi var lite trötta båda två tror jag så vi stannade inte hela kvällen.
 
Idag har jag legat i soffan hela dagen och sett på Pretty Little Liars, käkat tacos och så blev det en promenad med Annika. Riktigt skönt att få komma ut och röra på sig, dessutom var det fint väder och med andra ord rätt varmt för att vara höst!
 
Nu ska jag väl återvända till soffan och se lite mer TV, kanske blir True Blood nu. Verkade inte gå något annat vettigt på Tvn så..

Glädjande besked

För två veckor sedan hände det en olycka med min bil. Jag skulle parkera på Coop och precis när jag svängt in på parkeringsfickan så slänger bilen på höger sida upp sin dörr rätt in i min bil. Bucklor i både framskärm och passagerardörr och sidoblinkersen rök. När ägaren av den andra bilen vägrar ta på sig felet och jag inte heller vill göra det tänker personen polisanmäla mig. Fine, gör det då säger jag, då får dom väl reda upp det här.
 
 
 
 
Efter det samtalet blev jag rätt ledsen för att människan var så otrevlig och arg på mig, plus den där hotande polisanmälan. Nu brukar väl inte polisen lägga sig i såna här saker utan det är väl försäringsbolagen tillsammans som reder ut det. Klart det är onödigt med såna här "småskador" men gjort är gjort och man får väl försöka göra det bästa av situationen. Hur det än skulle ha slutat så är det ju ändå bara självrisken jag behöver betala på min bil, men den låg på 3000:- och jag kände bara att det var så himla onödigt! Samtidigt var jag glad över dom två extra nätter jag jobbade innan semestern, för där hade jag ju självrisken betald. Men jag hade ju hellre gjort något roligare för dom pengarna.
Så nu idag då jag kom hem från jobbet låg det ett brev från försäkringsbolaget på hallmattan. Jag slet upp kuvertet och möttes av denna ljuvliga rad:
 

Jag vann! Jag hade rätten på min sida! Det känns så himla skönt, en sten har släppt från axlarna! Så känner jag bara att IN YOUR FACE inför motparten! Man behöver inte vara otrevligt för det löser ingenting. Och trots att du var så säker på din sak och hotade med polisanmälan så var det ändå inte mitt fel. Nu ska jag njuta av helgen i gott sällskap!

Vansbrosimmet

 

Bättre sent än aldrig, men nu jäklar är det dags att berätta lite om hur simningen gick!
 
Dagen började med frukost på Vandrarhemmet kl 8. Sedan bar det iväg till Vansbro. Vi började på målområdet där vi gick en runda till i tältet och jag köpte mig en Vansbrosimningen-tshirt. Medan pappa gick med grejerna till bilen så började jag och mamma och promenera iväg till starten för att se om vi hittade igen några andra Älvsbybor som skulle starta runt 12-tiden. Och se det gjorde vi! Så vi pratade en stund, pappa hann komma och sedan gick deras start. Så då gick vi längs vattnet tillbaka till målområdet igen. Tittade på dom som simmade och sedan åt vi lunch.
 
Innan vi gick mot starten igen så gjorde jag och mamma en gratis kroppsscanning där vi fick veta en massa värden, bl.a hur många procent av vikten som var fett och muskler. Jag låg tydligen precis under gränsen för vad som var hälsosamt. Hälsosamt var 21-33% fett, jag låg på 20,8. Min fysiska gradering löd "smal muskulös" och min metaboliska ålder låg på 12. (Man kan tydligen ligga max 15 år yngre än vad man är, och det gjorde jag visst.)
 
När vi kom fram till startområdet la vi oss ner och vilade en stund i det vackra vädret. Men sedan var det dags att börja byta om och nervöskissa. Packade ner alla mina saker i medföljande påse och sen gick pappa och slängde den på ett släp, dom fraktade sedan iväg allas saker till målområdet. När det blev dags för min startgrupp att börja värma upp sa jag hej då till mor och far och gick iväg. Värmde upp och sedan var det bara att gå till starten och registrera sig, gå ner i det inte supervarma men ändå inte så kalla vattnet och börja simma. Och jäklar vilken skjuts man fick! Strömmen gjorde sitt även fast man inte tänkte på det! Jag tog långsamma fina simtag, njöt av stunden och tittade mig omkring, jag ville spara på krafterna till sista kilometern och hade inte bråttom alls.
 
 
 
 
När vi hade simmat 500m var det dags att svänga upp i Västerdalaälven och motströmmen. Två sekunder efter att jag hade tagit mig runt kröken så kände jag hur kallt vatten strömmade emot mig! Det var betydligt kallare i älven än i Vanån! Men som den norrbottning man är så var det bara att bita ihop och simma på. I början försökte jag hålla mig nära strandkanten, men eftersom det blev så himla trångt och jag fick framförvarande simmares fötter i händerna valde jag att göra tvärtemot alla tips. Jag la mig alltså längre ut i "banan", i mitten ungefär. Jag kände som så att jag hellre får ta i lite extra och kunna ta ut simtagen ordentligt än att ligga och smygsimma med risken att bli knockad eller knocka någon annan. Och jag tror jag gjorde helt rätt i det, för det kändes då som att jag kunde simma om några stycken.
 
 
 
 
När jag sedan kom i mål kände jag mig inte alls så himla trött, men jag kände mig väldigt tung då jag kom ur vattnet. Fick hjälp av en funktionär att få ner dragkedjan i våtdräkten och sedan gick jag och försökte hitta mor och far. Och där stod dom, minst lika glada och stolta som jag själv var! Tänk, jag hade precis genomfört mitt första klassikerlopp, mitt första simlopp över huvud taget!
 

 
 
Vad blev tiden då? 0:42:48 landade jag på. Är nöjd med den tiden. Då jag simmat inne i bassäng har jag simmat 1000m på ca 26 minuter. Simma utomhus räknar jag med 30 min /1000m. Och då simmade jag ju ändå lite fortare, för med den hastigheten skulle 1500m ha tagit 45 min. Så mer än nöjd! Är fortfarande besviken över att det var nerkortat, men jag hade ju redan innan bestämt mig för att göra om det nästa år. Och då vet jag vilken tid jag vill slå! Min farbror gjorde en klassiker för många år sedan och simmade då på 1:13:00. Så den tiden vill jag absolut slå, han tror själv att jag lätt kommer att göra det.
 

En Klassiker

Igår började SVT sända andra säsongen av En Klassiker. Det är alltså en svensk serie där man får följa fyra människor som ska ta sig an En Svensk Klassiker, en av deltagarna är elittriathlonutövare, två är ganska normaltränade medan en är mindre tränad.
 
 
Har precis sett första avsnittet som handlade om Vätternrundan. Redan nu, 296 dagar till start, blev jag så sjukt nervös inför detta lopp bara av att se lite av det på TV! Jag börjar fundera vad fasiken jag har givit mig in på?! Under hela den här tiden (snart ett år) är det cyklingen jag har oroat mig för mest. Och bara just därför sparar jag den till sist. Inte så smart tänkt det heller. Men det är tur att jag är jäkligt envis, för jag SKA klara det! Inför alla lopp så har jag satt som mål att ta mig igenom det. Om jag sedan gör det inom en viss tid så skulle det bara vara en bonus. Just VätternRundan skulle den drömtiden ligga på 15h. Dom få cykelrundor jag gjort nu i sommar visar en snittid som tar mig runt på 12h. Men då måste man lägga på tid vid depåerna och att man kanske inte cyklar sista 5 milen lika snabbt som dom första 5. Samtidigt som jag blir nervös av blotta tanken på att cykla i mörker och kyla och kanske regn och rusk så blir jag så jäkla taggad! Jag ska fasiken ta det!
 
Klicka här för att komma till serien.

Stöd Barncancerfonden!

Veckan innan jag skulle simma Vansbrosimningen startade jag upp en insamling till stöd för Barncancerfonden. Jag har haft tankar hela vintern/våren om en insamling till något, men aldrig riktigt tänkt tanken färdigt eller börjat dra i några trådar. När det så närmade sig första start så fick jag lite bråttom, vilken av alla fonder/föreningar ska man välja? Att hjälpa barn känns som en självklarhet och eftersom vi har cancer i släkten (inte bland barnen tack och lov) så blev det rätt naturligt att välja Barncancerfonden.
 
Klicka här eller på bilden för att komma till insamlingen och för att läsa mer.
Insamlingen har redan kommit upp i 1350:-! Tackar och bockar ödmjukast för Barncancerfondens räkning! Lyckas jag samla in samma summa pengar vid varje lopp så kommer jag nå målet på 5000:-! Det känns superbra! Och skulle jag inte nå den summan är jag ändå tacksam för de slantar som kommer in, varje krona räknas! Skulle jag komma över målet skulle jag bli överlyckligt! Jag hoppas vi kan göra det här tillsammans, kanske just våra pengar och just denna insamling kan hjälpa ett sjukt barn med familj på något sätt!
 
 
"Jag är en helt vanlig 27-årig Norrbottenstös vid namn Lotta. Hösten 2013 sprang jag för första gången Tjejmilen. En vecka senare satt jag på en balkong i Cypern och tittade ut över havet och funderade på vad mitt nästa mål skulle bli. Och från ingenstans kom jag på det, jag skulle göra En Svensk Klassiker! När jag väl hade bestämt mig och hade anmält mig till dom första loppen väcktes tankar om hur jag kunde göra detta till något större. Jag ville att all den tiden jag lägger ner på träning skulle kunna hjälpa någon fler än bara mig själv. Jag kan inte träna för någon annans hälsa än min egen, men genom att samla in pengar via min träning kan jag hjälpa andra. På så vis har jag hittat ett sätt där min träning kan hjälpa andra att må bättre!
Så skänk en slant för vår framtid! Hjälp mig hjälpa andra!"

Workweekend

Igår kl 21 hade jag jobbat alla mina 25 h helg. Nu dröjer det 5 veckor tills nästa arbetshelg, skönt!
Men trots att man jobbat ett helt dygn så hinner man ändå med att göra saker om man vill. För det första så har jag hunnit baka rätt mycket på jobbet, chokladbollar, morotskaka och limpa! Och efter arbetstid har jag hunnit vara till Piteå två svängar.
I lördags for jag till Erika för att käka palt, spela spel och gå ut på 1906. Tack för det Erika! Och igår så for jag till Piteå på timmarna för att hämta hem ett flyttlass ur brorsans lägenhet, nu är den tom och urstädad och brorsan bor 7 mil ännu längre bort än tidigare. Så snart borde man fara och besöka han i Skellefteå också.
 
Igår när jag kom hem kl 21 så bytte jag om till löparskorna och så drog jag ut på en vända utan mobil, musik och gps-tracking. For hälsans stig och tänkte fokusera på löpekonomin (tror det kallas så). Skulle ha varit kul och se hur fort man sprang, för med blicken och bröstet uppåt och en lätt framåtlutande hållning så kändes det som att det gick betydligt lättare att springa! Tyvärr värmde jag inte upp något och tror det är därför som min högra benhinna krampade ihop. Men det sket jag i och sprang på ändå. Hade ändå både kompressionstights och strumpor, så tycker inte att jag borde ha fått så ont som jag fick. Börjar fundera om skorna är utslitna?
 
Nä, bäst ge sig ut i spåret igen så man hinner med det idag. Har en massa andra roliga saker att hinna med idag!

Alvas dop

Förra lördagen döptes vår minsta Norénare, lilla Alva Johansdotter. Snällare unge får man nog leta efter! Vaken, tyst och nöjd under hela dopet och under nästan hela dopfikat efteråt, fram tills farbror Martin sövde henne. Vi hade en trevlig dag med goda tårtor och fika, fint bildspel och vacker musik. Bilderna får väl tala för sig självt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En vecka fylld av träning

Idag var 7e dagen på rad jag tränade. Så imorgon ska jag ta en vilodag, behövlig eller ej. Har hunnit med 6 löppass och 6 gympass. Plus ett grus- och jordskottarpass. En hel del med andra ord. Men jag gillar det och mår gott av det! Skulle jag inte göra det så skulle jag inte träna så mycket som jag gör. Visst är vissa pass lite jobbiga och motiga att dra iväg och göra, men oftast så behöver man bara börja för att det ska släppa. Jag menar, vem längtar egentligen ut i förväg inför ett långdistanspass på 15-20km? Men jag vet att jag måste göra det och bara jag kommer mig iväg så blir allt så mycket lättare.
 
 
Insåg i söndags då jag var ut på ett 14 km löppass att jag är en riktig asfalt-springare. Visst tar det hårdare på kroppen, speciellt knäna, att springa på asfalt mot för på mjukt underlag som på Åsen. Men oj vad mycket friare det känns att springa efter en lång väg med plant underlag.
Måste försöka kolla upp fler "trail"spår, att nöta varv på varv på Åsen är kanske inte det roligaste. Och det skulle ha varit skönt att hitta ett längre skogsspår så kanske man bara behöver springa det 4-5 varv i stället för 12-13 varv på Åsen för att komma upp i dom berömda 30 km som Lidingöloppet är. Skulle ha varit skönt att ha testat på 30 km inom dom närmsta två veckorna. Man kanske får fara och springa milrundan, sedan några varv på Åsen och till sist avsluta med att springa runt hela Älvsbyn. Då borde man få ihop 30 km.
 

Tårtor

I fredags fixade jag ihop 4 tårtor med hjälp av min kära mor. 3 stycken skulle vi ha till Alvas dop som var lördagen och sen hade jag fått en beställning på en 1-års tårta till lördagen också med temat Babblarna. Inte det lättaste, men jag är rätt nöjd med alla tårtorna!
 
Babblarnatårta till Elis som fyllde 1 år.
 
Leksaksklossar.
 
Babytofflor.
 
Alvas hand- och fotavtryck.

Nytt i träningsgarderoben

Först och främst har jag några nya linnen, 4 stycken för att vara exakt. Tre stycken från MRR (varav ett vitt som kom idag och som jag inte har något kort på än) och ett som jag köpte för några veckor sen på HM. Sedan har jag även ett par nya (löpar)shorts som är inköpta på Intersports rea samt att jag äntligen införskaffat mig ett par 2XU tights! Dom köpte jag redan då jag var nere i Vansbro och simmade men då det har varit så himla varmt har man inte velat ha långa tights eller byxor på sig. Men dom är assköna att ha på så visst kommer suget efter ett par i lila också! Men det får allt vänta tills födelsedag och jul.
 
Blått MRR-linne.
 
Shorts från Energetics.
 
Korall linne från MRR.
 
Älskade 2XU.tights.
 
Tightsen igen plus linnet från HM.
 
Linne från HM.
Tror träningsgarderoben är mättad för ett tag nu. Eller vad tror ni?!

En tur upp på Kanis

Årets första tur upp på Kanis blev tillsammans med Kim och Daniel. Jag och Daniel hade tänkt springa upp, men efter några 10-tals meter så tog det liksom stopp. Så vi fick varva lite springa med mycket gång. På nervägen körde vi lite extra backträning, sprang en bit ner och sen tillbaka en bit upp. Så gick vi en bit innan vi sprang ner en bit igen och så upp. Och det bästa är att vi "slapp" värma upp och varva ner, det fick vi gratis i och med cyklingen dit och hem. Verkar som att det blir en repris någon kväll till veckan!
 
 
Kim anser att jag håller på ta död på dom, jag försöker ju bara vara snäll!

Axelpass

Testade en ny övning för axlar, träningsvärken var ett faktum dagen efter! @gretaturbo #minresaräknas #ensvenskklassiker


Sol, städ och träning

I måndags packade jag en lätt ryggsäck, pumpade däcken på racern och cyklade iväg till Vidsel. 38 km på 1:28! Väl hemma blev det en snabb dusch och lunch och sedan åkte jag och mamma upp till Storforsen för att sola och bada. Och hoppa i Döda Fallet som ni kanske har sett! På kvällen började vi röja uppe på vindan.
 
Tisdag blev en heldag i Storforsen, Karro kom förbi några timmar så vi hann leka av oss lite i Döda Fallet, hoppa och åka vattenrutschkana! På kvällen röjde vi klart på vindan så nu ser dom som blåst ut! Bara börja fylla upp igen då!
 
 
Onsdag packade jag samma ryggsäck som i måndags och cyklade hem  igen. Cyklade hem på 1:33, förra veckan cyklade jag samma väg på 1:38, så lite framsteg! Åt lite lunch och duschade av mig innan jag la mig ute på gården för att bränna fast färgen ordentligt innan det blev dags för dusch nummer 2 och sedan iväg på jobbet. Första skiftet på två veckor. Och nu är det bara 12 skift kvar till nästa långledighet! Efter jobbet drog jag på mig löparoutfiten och drog ett varv på Åsen. Förbättrade mitt varv med hela 33 sekunder! Är nu nere på 12:33. Hade jag inte cyklat 4 mil på fm hade jag kanske kunnat kapa några sekunder till. Bara göra ett nytt försök nästa vecka! Skulle vara härligt att komma ner på 12 minuter blankt! Och som ni kanske förstår så blev det en tredje dusch när jag kom hem!
 
 
Idag blev det jobb från 6:45 och strax efter 17 var jag på gymmet för jobbiga intervaller. Svetten lackade precis överallt på hela kroppen! Eftersvettades genom hela bröstpasset efteråt också.
 
 
Har sedan jag kommit hem ätit och fixat med tårtgrejer och sett lite TV. Nu blir det nanna sängen för i morgon blir en lång dag som förhoppningsvis avslutas med backträning a la hästskon på Åsen med Elli!

Döda Fallet

Hoppar från 10-meters Klippan i Döda Fallet i Storgorsen, Norrbotten


Änder

Idag har jag legat ute på Selholmen tillsammans med Annika och Elli hela dagen! Och till sällskap hade vi även två söta änder! Jag var generös nog att dela med mig lite hårt bröd till dom. Fast dom tyckte nog det var lite väl hårt, för dom gick och försökte blöta upp det i vattnet!
 
 


Kollegor

Innan vi andra semester-periodare gick på semester så sa jag till Rezija att jag skulle ta med mig Elli och komma och hälsa på dom i stugan någon gång under semestern. När semestern nu snart är slut (för vissa i alla fall) så hörde jag av mig till henne i fredags och frågade om vi fick komma. Dom hade hunnit flytta hem till huset från stugan, så det blev ett besök hemma i stället på fredagkväll. Vi surrade i 3,5 timme och åt gott fika innan vi behagade åka hem. Passade perfekt med en surrkväll inne då det regnade hela kvällen.
 
Igår så hörde Karro av sig, en annan fd kollega, och undrade om vi inte skulle promenera. Klart vi skulle! Blev en tur runt Västermalm innan vi landade hemma hos henne för vätskepåfyllning. Blev även lite solning innan det var tid för mig att fara hem igen.
På kvällen for jag till Elli och blev bjuden på grillat, tack och bock! Vi hade planer på att dra ut i Luleå, men då vi inte fick någon fler med oss blev vi lite trötta och lata, så en snabb ragg på byn innan vi for hem och sov! Lugn lördag må jag säga.
 
Tänk vilken tur jag har haft. Jag har träffat så underbara människor via jobbet! Vänner för livet! Dom flesta via Fyrklövern. Men snart är det slut och jag börjar om på ny kula till hösten. Bara hoppas att jag får lika fina kollegor där som på Fyrklövern/Tärnstigen!

Veckans andra intervallpass

Jag och Elli hade planerat att springa backintervaller på Åsen i em. En halvtimme innan börjar det regna så vi slutade ut uteträningen och körde intervaller på löpbandet i stället. Hon tyckte mina tabataintervaller var lite jobbiga, men hon dog i alla fall inte som tur var!

Har bestämt mig för att köra fyra löppass i veckan, med start nästa vecka. Kommer bli två intervallpass, ett tabata inne på bandet och ett ute bland Åsen backar. Sedan blir det ett långpass i veckan samt ett kortare (och lite snabbare förhoppningsvis).

I morgon är det 8v kvar till Lidingöloppet, jag måste se till att komma ut på mina löprundor, superviktigt! Och så måste jag försöka varav löpningen med lite cykling också. Blev faktiskt 4mil på racern igår då jag cyklade från Vidsel via Vistträsk hem till Älvsbyn, ca 1h 35min tog det.

Matbloggstoppen
RSS 2.0