Efterrätt

Det är nog bara jag som äter leverbiff till efterrätt! Blev en över idag på jobbet, så efter att ha klämt i sig hela matlådan med kyckling och ris så blev det en leverbiff med svartvinbärsgelé till efterrätt! Så gott!
 

När jobbet var till ända gick jag hem och gjorde ingenting! Hade bestämt mig för att jag skulle ha en total vilodag idag, vilket känns himla skönt! Diskade när jag kom hem, men någon annan ansträngning än att ligga i soffan och sitta framför datorn har jag inte gjort.
 
Lyxade även till mellanmålet idag, blev bananmilkshake! En banan, 2 dl mjölk, lite zerosocker och en gnutta vaniljpulver. Mixa allt väl och så slurpar man i sig det med sugrör! Man får försöka göra de enkla tråkiga saker lite roligare ibland! Även fast det bara är tisdag.
 
  
 
Nu ska jag ta och läsa lite i min bok innan det blir Renées Rubriker kl 22.

Söndagen

Igår fick jag sova till strax efter 9, men låg kvar i sängen en hel timme till! Riktigt skönt! Men sen fick jag lite stress upp för att hinna äta och sedan fixa skidorna för en tur i spåret. Även denna gång hade jag ett fett lager med snö under skidorna, tror jag sätter på alldeles för mycket klister. Men man måste väl prova sig fram, man lär av sina misstag, visst var det så?! Blev i alla fall drygt 6,5km enligt min gps, då vet jag faktiskt inte riktigt hur långt spåret jag åkte var. Men trött som vanligt efteråt blev man, det är bra!
 
När jag kom hem blev det sen lunch i form av kyckling och ris. Hällde på lite sötsursås och jag har nog aldrig någonsin ätit upp min dietkyckling så fort! Jag slevade i mig som en tok, behövde nog fylla på depåerna efter skidturen!
 
Efter lite plock och dammsugning blev det en välbehövlig dusch. Kröp sedan upp i soffan i pyjamas och tacos till middag! Ibland måste man få lyxa till det! Lätt cremè fraiche och fullkornsbröd och så det vanliga sallad, ost och köttfärs. GOTT SOM TUSAN! Visserligen väger bröden multum så blev nog lite för många kolhydrater, men va fasiken! Man måste ju få leva också. Och sen så har jag läst att man behöver fylla på med kolhydrater efter träningspass också, speciellt konditionsträning!
 

Resten av kvällen såg jag lite OS-avslutning innan jag slumrade till en stund. Såg lite TV till efter det och åt kvarg mixat med frysta hallon och banan till kvällsfika. Gott det med!

Tjejkväll

Lördagen började bra. Den slutade trevligt också! Jag, Elli och Elin hade tjejmys hos Elli. Grillspett, wokgrönsaker, ris och sötsursås, färsk ananas till efterrätt! Gott och ganska enligt kostschemat. Jasminris är kanske inte bästa riset, men det står faktiskt bara ris i schemat. Och unnar man sig vitt ris eller pasta i stället för fullkorn så tycker jag att man unnar sig av rätt saker! Inte en chipssmula slank ner och jag var inte ens nära att pilla på dom. Har man bestämt sig så har man! Och självklart blev det bara vatten och bubbelvatten i glaset!
 
Vi surrade, såg mellon, fixade hår och smink och sedan bar det iväg till Luleå. Började på Allstar och var där till 1 innan vi drog vidare till O´learys. Var rätt lite folk ute, men kanske inte så konstigt med tanke på att det var helg före löningshelg. Lär säkert va knökfullt till helgen! Närmare halv 3 bestämde vi oss för att dra, drog en drive in på Max (jag beställde såklart ingenting) och åkte sedan hem.
 
Liten sneakpeek (stavas det så?) på mitt nya linne. Ska försöka få till en bättre bild senare.
 
Som ni ser körde jag glasögonfritt och lätt suddig syn under natten.

Lördagsfys

Gårdagen började så himla bra! Vi har haft en liten intern tävling i Lifestyle by MRR-gruppen på facebook där man ska ro så snabbt man kan på 1 minut, högsta motståndet. Vi har några riktigt starka killar och tjejer som ror utav bara den, en tjej har bruten arm och rodde således bara med en och kom upp i drygt 200m! Sjukt imponerande! Själv gjorde jag ett försök i torsdags där jag hamnade på 251m. Igår gjorde jag ett sista försök och landade på 260m. Tyvärr får jag nog inte räkna med den metern som hela roddmaskinen hade vandrat framåt. Fast när jag tänker efter så är det kanske bra, för man ror ju bakåt...
 
Nåja, det jag skulle komma till var att jag skulle göra ett nytt försök på löpbandet, tisdagens försök floppade ju totalt.
Ställde mig på bandet och promenerade på 5,0 i 5 minuter, eller 400m. Sen satte jag upp bandet på 10,0 och började springa. När jag hade sprungit i 25 minuter (30 totalt med uppvärmningen) så började jag att var femte minut så ställde jag upp på 12,0 och sprang en minut innan jag sänkte till 10,0 igen. Efter nästan 20 minuter på så sätt så ökade jag upp till 12,0 var tredje minut ungefär. Jag ville banne mig hinna milen på under 60 min, vilket jag lyckades med! Ganska prick 58 minuter tog det att springa 10km! Så glad och nöjd jag var då! Promenerade sedan i 7m, eller 600m. Så när jag steg av bandet såg det ut såhär:
 
12 minuters promenad och 58 minuters löpning resulterade i 11km och 686 brända kalorier!
Hyfsat bra start på min lördag måste jag säga!

Underställ

Det blev även lite nödvändig shopping i onsdags, inte bara skor! Var i behov av nya underställ, är skönt att kunna byta efter varje skidtur för tröjorna brukar verkligen stinka. Och efter två promenader är dom inte så fräscha heller. Så hittade två på Stadium på rea! Och få inte en chock nu, men ett är rosa! Och det var sjukt skönt dessutom! Mamma köpte ett likadant, så nu kan vi matcha både underställ och skor!
 
Det svarta är från Helly Hansen och det fick jag för 250:-
Det rosa är från Everest och är nästintill sömlöst! Det är en söm där ärmen möter tröjan, men annars inget. Sjukt skönt! Och riktigt snyggt, trots att det är rosa.
Ni som är uppmärksamma märker säkert att dom rosa byxorna är lite korta. Det ska dom vara. Kommer blir skönt att slippa sömmar i snowboardskorna! Så nu blir det att införskaffa kompressionsstrumpor (vilket jag har velat ha ett tag) och sen en "Gunde-trosa" som dom på Stadium så snyggt kallade det. Det är alltså en trosa/shortstights som är vindtät framtill, så man slipper frysa om lår och ädla delar.

SKOR!

Hade tänkt visa vad det sista jag shoppade i onsdags var. Vi råkade gå in på Skopunkten, och jag blev kär flera gånger! Hade jag inte behärskat mig hade det blivit väldigt många par skor, men jag nöjde mig med "endast" fyra stycken!
 
 
Äntligen ett par pumps! Eller riktigt snygga ballerina! Hoppas min tå klarar av dom nu bara.
 
Blå sneakers.
 
Ett par likadana röda, hur snyggt kommer det inte vara med röda skor och bruna ben till sommaren?!

Har ett par svart låga tygskor som är rätt nötta, så det fick bli ett par nya. Fast med skaft. Har fått dille på skor med skaft helt plötsligt!
 
Betalade totalt 700:- för alla fyra paren! Fick lite rabatt på det sista paret som mamma betalade tillsammans med sina egna skor. Hade jag betalat allt själv hade det ändå bara hamnat på 750:-
Nu längtar jag till våren och sommaren så mina fötter får glänsa! Men självklart vill jag ha snö och vinter ett tag till!

Nytt hemma och på väg

Igår var jag och mamma till stan och shoppade! Känns som att jag shoppade upp hela lönekontot, men jag fick mycket för en liten slant!
 
Idag har två beställningar åkt iväg på internet, ett från Lyko och ett från Gymgrossisten. Känns på ett sätt dumt att handla en massa innan resan, men jag kommer ju inte handla hår- och dietgrejer där liksom.
 
Hoppas jag finner tid i morgon att visa det jag shoppade igår! Helt galet va galet! Nöjd är jag i alla fall!
 
Nu hopp i säng och läsa lite ur "En svensk klassiker".

Inte nöjd

Steg upp kl 5 i morse för att jag skulle hinna med ett löppass innan jobbet. Gjorde dagens 60 burpees hemma innan jag gick iväg till gymmet. Ställde mig på löpbandet och började springa. Efter 5 min var jag tvungen att stänga av och stretcha vaderna som totalt krampat ihop av träningsvärk. Sedan startade jag bandet igen och då kändes det ingenting i vaderna. Men det gick dåligt att springa för det. Kom mig 2,7 km på 20 min. Fy tusan så besviken jag blev på mig själv. Men förkylningen har satt sina spår och jag är inte riktigt hundra i luftrören än. Det märkte jag redan i söndags då jag skottade, hostade på bra ett tag efteråt. Så jag får väl sakta men säkert stegra konditionsträningen, någon gång ska man väl blir helt frisk igen.
 
För er som undrar vad det är för knäppis som inte far och springer efter jobbet så är det som så att jag faktiskt inte hann. Slutade 15, har massagetid kl 16 och sen ska jag på kalas ikväll. Dessutom måste jag ha vilodag i morgon pga sprutan, och vill inte gärna ha två vilodagar på raken. Därför måste man upp före tuppen, även fast jag inte riktigt gillar det då man inte får sova så länge som kroppen behöver. Är ingen förespråkare för att stiga upp kl 5 för att morgonpromenera eller så, anser att sömnen är viktigare för att kroppen ska hinna återhämta sig.

Helgen som varit

Fredag kväll var jag till Norrfjärden och spelade som vanligt, det var dessutom min tur att bjuda på fika. Morotskaka och chokladbollar smaskade alla på, utom jag som fick smaska på kvarg med funlight och hallon. Men det var gott det med!
På kvällen sen jag kommit hem blev det filmmys hos Elin. Eftersom vi båda är med i Lifestylebymrr så blev det snacks därefter, funlightsaft i vinglas, morots- och gurkstavar med dip gjort på kvarg och dippulver (en sån där färdig påse från OLW). Mysigt!
 
Lördag for jag hem till Vidsel, kom hem precis i tid till damernas skidstafett. Och vilket lopp Kalla gjorde! Blir tårögd varje repris man ser! Gjorde snögubbe med flickorna ute på gården innan jag satte mitt nyinköpta klister under skidorna och for iväg till skidspåret. Det gick så lätt att åka uppför, behövde inte saxa en enda gång och kunde "gå" uppför med skidorna. Fick ibland skrapa bort ett 3cm tjockt lager med snö, men det var lätt den roligaste skidrundan hittills! Älskar Vidsels skidspår! Första varvet blev 2,3km slingan, som enligt min GPS visade 2 km. Andra varvet for jag 5km slingan som enligt GPSen bara var 3,9km. Så då är frågan den om jag verkligen åkte 7,3km eller om det bara blev knappa 6.
 
På kvällen badade jag och flickorna bastu och sedan såg vi Melodifestivalen. Efter dom lagt sig såg vi klart röstningen på mellon och sedan surrade vi ett tag.
 
Söndag stiger man upp till världens snöstorm. Skit! Jag som skulle åka skidor.. Blev att skotta snö efter lunch, ta bort klistret från skidorna, packa bilen och kl 17 var det barngympa i Vidsel innan hemfärd. Sen ville Bella så gärna att jag skulle stanna en stund sen jag skjutsat hem dom, så det gjorde jag. Men det första dom skulle göra n'r dom kom hem var att se ett barnprogram på TV, så när jag skulle fara höll jag inte på få någon kram av dom! Deras mamma fick pausa programmet för att dom skulle hinna säga hej då. Roligt med barn!
 
Blev en handling inför veckan och sedan brände jag och Malin av ett benpass på gymmet, härligt! Känns i vaderna kan jag lova.

Tävling - Namnnappen

Jag är med och tävlar om nappar med namn på hos Hanna, ett samarbete med Namnnappen.se.
Nu väntar jag ju inte själv barn, men jag ska bli faster om någon vecka! Skulle passa perfekt med snygga nappar till liten då! Typ en där det står Faster är bäst! Och på dom andra två kan det få stå dess namn.
 
Länk till tävlingen här!

En sväng på stan

Steg upp 7:15 i morse för att hinna med att träna idag. Åt halva frukosten innan jag for, dvs äggmackor. Planen var att äta gröt då jag kom hem, men det blev så stressigt att jag inte ens hann träna allt jag hade tänkt. Skyndade hem för att duscha och klä mig, tog en burk kvarg och så drog jag och Annika iväg till Luleå.
 
Kvarg med lite jordnötssmör i, så gott!
Medan Annikas bil var hos doktorn så satt vi och surra och mobilade lite. När den var klar så åkte vi in till stan. Först ett besök på Åhléns innan vi satte oss nere i Smedjan på Lokalt för lunch. Jag valde en thaigryta med lax, blev lite besviken faktiskt. För det första så var det hälften lax hälften vit fisk (torsk kanske?) och för det andra var det rätt torrt, trots skyn i botten. Sen hade dom för "modern" sallad för min smak. Åt alltså inte så jättemycket, men sen var jag inte superhungrig heller, den där kvargen mättade rätt bra.
 
 
Sen jag kom hem blev det två mandariner till mellis, städat klart bland mina pärlor och packat lite för i helgen.
Sitter nu och äter middag, samma currykyckling med ris som de 4 tidigare middagarna denna vecka. Börjar va lite less, speciellt för att det är rätt torrt. Tror jag ska lyxa till det med att göra tzatziki i morgon! Då blir det mindre torrt, och mycket godare!
 
Nu blir det att strax fara iväg till Norrfjärden och spela. Ikväll är det min tur att bjuda på fikat, morotskaka och chokladbollar, två av mina favoriter! Men jag ska bara titta och lukta lite på dom, har gjort i ordning en kvarg med funlight och hallon som jag ska smaska på i stället. Hade tänkt äta havregrynsgröten ikväll då jag inte hann med den i morse, men det ser ju mer knäppt ut att äta gröt än kvarg. Tror jag...

Nästan RAW chokladmousse

Under helgen som var testade jag på att göra RAW chokladmousse, eller chokladmousse på avokado. Alla verkar göra det och alla tycker det är så underbart gott. Man kan ju inte vara sämre så jag testade. En avokado, 5 färska dadlar, kakao och en gnutta vaniljsocker (skulle vara vaniljpulver men hade glömt det hemma. Testade detta på jobbet om ni undrar). Mixa ihop allt till en slät smet. Sedan var det bara att äta. Men vet inte om det var dadlarna eller avokadon som gjorde det hela inte alls nå gott. Varken jag eller min arbetskollega tyckte om det. Tur vi hade var sin burk med hallonkesella vi kunde smaska på i stället.
 
Frågan är nu om jag ska testa göra detta igen, men med banan i stället för dadlar. Har aldrig ätit dadlar förut, så vet som sagt inte om det var dom som gjorde moussen dålig. Kanske man inhandlar en banan och testar detta till mellanmål någon dag i helgen? Har en avokado liggandes i kylen.

Tillbaka på gymmet

Första passet på gymmet på länge, vilket innebär första passet på gymmet med #lifestylebymrr. På schemat stod ben och mage. Dum som man är så går man ut lika hårt som det står i träningsschemat, så på fredag kommer jag inte att kunna gå, lika bra att förbereda sig på det redan nu.
Schemat jag har fått innebär att jag kommer köra tyngre än vad jag brukar göra, åtminstone på bensidan. Men det är bara att kämpa! Go Jag!
 
Första sidan i träningsdagboken är ifylld! Gjorde på slutet 4x10 burpees också, plus stretching. Hela jag var blöt då den 40:onde burpeesen var gjord! Fi Fabian...

Allergisk reaktion?

Efter att ha rådfrågat sköterskan på jobbet under helgen tyckte hon att jag skulle söka hjälp på hälsocentralen angående mina utslag. Fick en skötersketid igår och dom kom inte fram till så mycket. Dom tyckte det såg ut som en allergisk reaktion, men vi har ju ingen aning om varifrån den kommer. Fick en starkare kortisonsalva utskriven, så nu blir det att smörja sig i 4 veckors tid. Jättekul... Är inte utslagen bättre om en vecka så blir det att fara tillbaka på måndag igen. Vi får väl se på fredag först vad dom i Sunderbyn säger då jag ska dit för sprutan. Kanske måste ringa och kolla innan så jag får komma, trots utslag.

Matlådor

Idag drog Lifestyle by MRR igång med dunder och brak! Tur man hade ledig dag idag, för nu har jag fyllt upp kyl och frys med matlådor för hela veckan!
 
Frukost i form av havregrynsgröt och äggmackor.
 
Veckans luncher består av köttfärssås och makaroner.
 
Och middagarna av kyckling med curry och ris.
Lite enformigt kanske med exakt samma mat i en hel vecka, men det är enkelt och jag vet att jag får i mig det jag behöver. Nästa vecka får jag hitta på något annat, kanske kalops och vitlökskyckling?! I så fall måste du hjälpa mig med kalopsen mamma!
 
Kvällsfikat kommer att bli en burk med kvarg. Har en hel burk med vaniljkesella så det blir att blanda naturell med lite vaniljkvarg, vardagslyx från och med nu antar jag.

I morgon smäller det!

Igår fick jag mitt kost- och träningsschema så när jag slutade jobba for jag på affären och handlade det jag inte hade hemma redan. Kylen är full i kvarg och i frysen finns det typ 4 kg kyckling! Det ni!
 
I morgon blir det att göra matlådor för hela veckan. Känn som att jag kommer gå upp 10 kg på en vecka med tanke på hur mycket mat jag ska äta, men det är fin, kalorisnål och mättande mat. Så förhoppningsvis kanske man tappar ett par kilon i stället.
 
Förkylningen är inte riktigt över än, så blir inte så mycket träning till veckan. Kommer bli en massa promenader i stället, det är ungefär det jag orkar med. Men det är ju bättre än ingenting! Är i varje fall riktigt taggad för det här! 16 veckors stenhårt fokus! SPÄNNANDE!

Terapiarbete

När jag beställde mina pärlor så var det en låda med 15 olika pärlsorter i. Självklart hade dom blandats om rätt ordentligt. Har nu i två veckors tid hållit på att sortera dessa pärlor. Några pärlor i taget, fem minuter här och fem minuter där. Hälften är sorterat, bara det värsta kvar nu typ.
 

Så snart kanske det blir några fler armband gjorda. Har även en massa nya pärlor och massor mer bokstäver (även i svart) så kreativitetsknölarna måste gnuggas hårt!

Allstar x 2

Igår var det dags för tjejkväll med dans. Vi styrde kosan mot Boden för att dansa loss på Allstar. Tji fick vi, för på fredagar har dom inget dansgolv. Så då drog vi till Allstar i Luleå i stället! Dansade hela natten! Vi satte oss ner i typ 3 minuter, sedan spratt det i benen igen. Riktigt kul kväll/natt!
 
 
Blev knappt två timmars sömn på morgonkvisten, men jag har ändå inte varit trött idag! Tack för det! Sov middag då jag kom hem i stället. Lite Mello nu och snart god natt.

Det sprider sig

Prickiga korven som uppstod i lördags på mina armar har bleknat rätt mycket. Däremot tycker jag att det har uppstått fler prickar på min vänstra arm. Och i morse hade jag några prickar lite varstans på magen och under ena bröstet. Men jag smörjer med hydrokortison två gånger per dag och i morgon skulle pappa komma ner med nå fet kräm som mamma hade hemma, typ miniderm eller liknande. Så nu blir det at återfukta och smörja och kladda på, hoppas det ger med sig. Lyckades även klia sönder några prickar på armen igår, tur dom är små så det inte blir något blodbad.

Ikea

Idag drog jag och Malin iväg på Ikea. Hon skulle handla en massa stora saker efter renoveringen och jag skulle handla till Elli och mamma. Själv köpte jag en drös med matlådor! Så nu ska jag börja göra storkok och kyla/frysa in färdiga matlådor, så är det bara att ta en så slipper man laga mat varje dag. Mycket tidssparande och praktiskt!
 

Vi var framme 10:30 och kl 13 hade vi betalat och packat klart allt i bilen! Effektiva! Hann även med en lunch med tillhörande (torr) semla under den tiden. Ett snabbt stopp på Candy World, OK och Sporthuset innan hemfärd. Hemma igen 15:45.

Tillbaka till verkligheten

Så var det dags att återgå till jobb. Har varit skönt med fem lediga dagar men när jag satt här hemma igår började jag fundera vars dom tagit vägen. Innan man går på långledighet så verkar fem dagar som en evighet. När dessa fem dagar gått så känns det som att man varit ledig max två dagar. Så det kan bli.
 
I söndags så blev det en timmes promenad med Kim. Sedan blev det pizza och bio med Annika på kvällen. Frost såg vi i Piteå, riktigt bra film! Och bra filmmusik också! Se den om ni inte hunnit göra det än!
 
Igår följde jag Malin på gymmet på morgonen, men trots att vi körde lätt och försiktigt så var vi helt slut efteråt. Blev senare på eftermiddagen en timmes promenad med Kim igen och jag kan lova att det kändes. Var rätt trött på kvällen. Är ännu mer trött nu. Hostan har dragit igång ordentligt och när jag mitt på dagen (på jobbet) upptäckte att medicin var i princip slut så blev det att akut ringa ÄHC för förnyelse av recept. Hann på Apoteket med 15 minuters marginal innan dom stängde. Redan för två timmar sen hade jag kunnat gå och lägga mig, så trött var jag. Men har kämpat fram tills nu. Så nu säger jag god natt och så hoppas vi att man är piggare i morgon.

Prickig korv, någon?

Redan i fredags kväll så började det klia lite på min arm, upptäckte några små prickar. Inget allvarligt tänkte jag, det försvinner nog snart. Igår när jag steg upp fanns det knappt några spår kvar av dessa prickar. Men så igår kväll så började det klia och så fort jag kliade blossade halva underarmen upp i en massa prickar! Och nu på morgonen såg det ut så här:
 
 
Ingen aning om vad det kan vara och det liar inte speciellt heller. Det kliar mest bara då jag rör vid det. Ser nästan ut som soleksem eller liknande. Vissa prickar ser ut att ha en liten prick i pricken, om ni förstår vad jag menar. Undrar vad det är.. Inget farligt säkert, jag lider inte av det direkt.
 
Nåja, en film sedd (Nobels testamente), kanske man skulle svida om till mjukiskläder i stället för pyjamasen. Och så kanske man skulle städa upp här lite.
 
Måste även göra dagens dos av burpees! Trots hosta!

För tajt

Sitter här och väntar på Elin. Har mina svarta jeans på mig, det är inte kul. Jag har verkligen jäst ut sista tiden och det är en plåga att sitta i dessa jeans. För knäppa upp knappen är ju lite skämmigt.
Så nu har jag bestämt mig för en sak. Jag ryms helt enkelt inte i mina älskade svarta jeans längre. Så efter ikväll ska dom slängas i tvättkorgen, när dom är tvättade ska dom hängas in i garderoben och sen ska dom inte på förän tidigast om en månad! Jag hoppas jag har ändrat kroppen lite tills dess, vill gärna ha med mig dom då jag ska ut på äventyr. Och ryms jag inte i dom då så får det blir först om 17 veckor dom åker på, alltså i slutet av maj då tävligen är över. Suck... Trodde aldrig jag skulle bli en sån som inte kommer i sina vanliga kläder längre, men nu har det gått så långt.
 
Mycket skidor, löpning, cykling och simning. Och mycket styrketräning också förstås! Det får bli min melodi! Väntar med spänning på träningsschemat så man får börja planera!

Hostig

Har i en veckas tid nu känt att det varit nå i halsen. Jag har inte haft ont och det har bara känts på morgonen och lite på kvällen. Har försökt att inte träna med ibland blir suget för stort. Så kanske var det simningen igår som bröt ut det hela. Jag har i varje fall fått hosta nu. Torrhosta till och med. Dricker en klunk vatten var femte minut känns det som, just för att jag blir så torr i halsen av hostan.
 
Nä, nu blir det att bädda ner sig i soffan och tycka lite synd om sig själv. Så får man hoppas att det gått över det värsta till i morgon, jag har inte tid att va sjuk! Eller kanske smart att göra bort det nu så man inte blir jättesjuk just då Lifestyle börjar den 10 februari.

Matbloggstoppen
RSS 2.0