Bilbingo

Ikväll drog jag och Annika till Luleå för att spela bilbingo. Ingen vinst för min del men Annika lyckades vinna 1000:-, full bricka andra spelet! Grattis till henne! Jag vann ju faktiskt 1000:- förra året i Aapua (stavning?) så det var väl hennes tur idag. Vädret var sådär, regnade några skurar men andra halvan var det uppehåll. Och bra av dom att sända utropningen på radion också! Då hör man ju klockrent trots regn!




Gamla goda 50-talet

I lördags var det dags för inflyttnings/födelsedagsfest hos Linda och Tomas. Temat var 50-tal/rockabilly och alla var så fina! Hår och klänningar, skägg och hängslen. En riktigt lyckat fest och rolig kväll/natt med karaoke, mat och drinkar, tipsrunda, frågesport och lekar. Alla fick personliga uppdrag dom skulle göra under kvällens gång, vi hade bland annat en karaokekung som skrek åt någon som försökte sjunga med och jag sprang runt med muggar och vattenkanna och vätskade upp folk. Massa trevligt folk, blandat med nya och gamla ansikten! Erika vann pris för bäst klädda! Superduperstort tack till Linda och Tomas som ordnat allt så bra och som öppnade upp sitt hem för oss alla! Tack för en otroligt lyckad fest!
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Pappa 60 år

Fredagen var ingen vanlig dag för det var min gamla pappas födelsedag! Hurra hurra hurraa!
 
 
Dagen började med förberedelser och dukning och strax efter 12 kom dom första gästerna. Sallad på kassler och ris och en massa fika i form av tårta, två pajer, bulla, 7 sorters kakor och melon. Mycket gott och mycket trevligt. Kanonfint väder så vi kunde sitta ute hela dagen. Sista gästen for hem efter 21 på kvällen.
 
 
 
 
 
 

 

Grattis Isabelle 5 år!

Tänk att det redan är fem år sen den här prinsessan kom till världen!
 
 
Jag minns precis vad jag gjorde den 21 juli 2009. Jag jobbade en kort dagtur. Jag och mamma skulle till Luleå för lite snabb shopping och bio på kvällen. När jag kom hem var mamma och pappa hos mig. Dom visste men hann inte säga något för precis då jag kom hem ringde Johan och sa "Hej faster!" Började lipa och grattade till prinsessan. Sedan visade nyblivna farmorn nå bilder hon fått skickat så då lipade jag lite till. Vi var överlyckliga över att vi prickat in bion just den dagen för då kunde vi ju svänga förbi BB och se underverket! Trodde vi, men se det fick vi inte. Men kan lova att vi shoppade bebiskläder i stället!
 
Edit: Inlägget skulle ha kommit upp förra måndagen, men så blev det inte. Bättre sent än aldrig!

Tjejdag

Idag har jag, mamma och Zara haft en riktig tjejdag på stan! Började med det enda måstet under hela dagen, min allergispruta. Sedan blev det shopping på Storheden och paltlunch innan vi drog in till stan för snabb shopping och middag på Baan Thai. Avslutningsvis blev det bio, vi såg Sextape. En riktigt rolig film! Oj så vi skrattade! Kanske inte världen bästa film, men sjukt pinsamt rolig!

Tack för idag brudar!

Min mobil lever farligt

Börjar kännas som att min älskade iPhone 4 borde bytas ut snart.
Då jag hade nykommit hem från Turkiet så råkade jag tappa mobilen i golvet (liksom hundra gånger förut) och så blev låsknappen knäpp! Kunde låsa den men det var svårt. För ca två veckor sen tappade jag åter igen den i golvet, då försvann ljudet helt! Fast några timmar senare så var det tillbaka igen. När jag pratar i telefon så slocknar inte skärmen alltid, så ibland råkar jag trycka av microfonen, parkera samtal och till och med ringa FaceTime-samtal!

Igår kväll råkade jag av misstag glömma mobilen på gymmet, så var tvungen stiga upp 4:30 i morse för att fara dit och hoppas på att den skulle ligga kvar, vilket den faktiskt gjorde!
Så hur ställer man då ett alarm när man inte har någon mobil?! Letade fram min gamla klockradio och kopplade in den. Men ljudet verkar vara kaputt i den, för varken radion eller alarmet funkade. Fick för några jular sen en liten reseklocka av svägerskan, men batteriet var slut och hade såklart inget nytt. Men så kom jag på det! Jag har ju kvar mina gamla mobiler, så jag letade fram en av dom och startade den. Dom fungerar ju även utan simkort, så länge man inte har tänkt ringa eller så. Så den fick agera väckarklocka i morse!

I september tror jag iPhone 6 kommer ut, men håller min 4a fortfarande blir det ingen ny förän den kapsejsar. Känner inte för att lägga ut 5-6 tusen på nåt som jag egentligen redan har. Lite snål är man!

Söndag 20 Juli

Lyckades sova hela 3,5h på morgonen, typ värsta sjusovaren man är! Åt "frukost" och så gick jag ner i solen ett tag innan det var dags att börja göra sig i ordning för Sveas 2-års kalas. Så "lunchen" bestod av tårta och wienerbröd idag, mycket näringsrikt och  kostriktigt.


Efter kalaset for jag och handlade och sedan bakade jag en tårtbotten och gjorde klart MMFen till tårtan. En tupplur på max 40min hann jag med innan jag var tvungen börja med tårttillverkningen. Det blev inte riktigt som planerat men den blev då godkänd i alla fall. Ska bli kul att höra vad Bella tycker om tårtan!

Backintervaller

Har insett hur dålig jag är på att springa i backar. Jag tappar all fart och blir sjukt trött i benen på en gång. Och med bara 10 veckor kvar till Lidingöloppet så ska här börja backtränas!


Drog iväg ut på Åsen i eftermiddags. Det finns tre bra backar att träna i, en kort och två längre. Gjorde så att jag joggade iväg längs spåret och när jag kom till backe nr 1 stannade jag till för att snabbt hämta andan och sedan sprang jag upp och ner fem gånger. Vilade kanske två minuter och sedan joggade jag uppför backen och fortsatte vidare. När jag kom till backe nr två var det samma visa. Kort vila innan och så springa uppför och nerför fem gånger. Någon minuts vila innan jag joggade upp igen och fortsatte till tredje och sista backen där det även där blev fem varv upp och ner. Dröp av svett då jag var klar!
Joggade hem och där gjorde jag 10x5 upphopp innan jag gick in och fick duscha av mig all svett som rann överallt på min kropp!


Har precis blivit utmanad av Elli! Vi ska båda två springa Tjurruset som är om 11v, en vecka efter Lidingöloppet alltså. Båda loppen är terränglopp med backar upp och ner, Tjurruset innehåller även en hel del lera och andra skitigheter. Så backträning är av största vikt just nu!
Utmaningen går ut på att vi ska springa "Hästskoslingan" 10 gånger! Och med hästskon menas att man börjar vid en av dom två långa backarna på Åsen. Man springer uppför den och fortsätter tills man kommit nerför den andra. Då vänder man och börjar springa uppför backen man just kom nerför fram tills man kommit nerför den första backen där man började. Ett varv är alltså uppför den första backen och nerför den andra. När man sedan vänder påbörjas varv två. Så det blir totalt 10 uppförs- och 10 nerförsbackar. Och allt detta utan vila och på tid! Om en vecka ska vi börja träna och det ska bli intressant att se hur mycket man kan lyckas förbättra tiden!

Tiderna för varje backe. Dom tål att förbättras.

Semesterfirande

Igår kväll hade jag, Malin och Elli altanmys med skumpa, ost, kex, frukt och bär! Det mumsades och surrandes i fyra timmar! Älskar kvällar som dessa!
 
 
 

Cyklat med räsern!

I tisdag for jag som sagt till Piteå. På cykel! Började cykla mot Piteå och så skulle mamma plocka upp mig efter vägen. Hann ända till Öjebyn innan hon kom ikapp mig. Blev ca 40km på knappt 2h, vet inte exakt då Runkeeper hade lagt av efter 33km eller 1,5h. Men något sånt i alla fall.
 
Igår när vi skulle fara hem hade jag först tänkt att mamma skulle ha fått skjutsa mig till Öjebyn så skulle jag ha cyklat därifrån, bara för att slippa tjorva över vilka vägar jag kan cykla på. Men så bestämde jag mig ändå för att cykla hela vägen från lillebror. Vi var in på Tvåhjulsmästarna och dom visa på kartan hur man kunde cykla. Så cykla det gjorde jag. Blev 56km på 2h 13min! Rätt nöjd faktiskt! Håller jag denna hastigheten är jag runt Vättern på 12h om jag cyklar nonstop. Ska försöka satsa på att ta mig runt på 15h. Så lite mer snabbhet ska man väl hinna få upp innan det är dags, då kanske man slipper stressa i depåerna.
 
Som ni ser så gjorde jag 50km på 2h blankt!

Idag har jag...

Tvättat och städat.
Ätit makaronivälling till frukost.
Promenerat in till stan från Klubbgärdet.
Ätit supergod panini och fudgekladdkaka till lunch.
Shoppat ny bikini.
"Hällt" ut en massa vatten på passagerarsätet i pappas bil.
Ätit fläsksås till middag.
Sett filmen Prisoners.
Ätit glass, jordgubbar och popcorn.





Pite havsbad

Idag har jag och mamma varit på Pite havsbad och solat. Det blåste sjukt mycket! Tog en plats på stranden först, men efter att ha legat fem minuter på mage hade en stor sandhög blåst ihop mellan låren. Dessutom hade jag ett tunt laget med sand över hel kroppen! Och mamma frös. Så vi tog våra grejer upp på gräset och la oss i lä mellan två häckar. Där blåste det betydligt mindre!

Efter en dryg timme så kom storebror och lämnade av lilla Alva, hon skulle få hänga på stranden med oss medan dom drog på stan för shopping med dom två äldre flickorna. Så vi har busat och myst med lilla damen, hon är så otroligt snäll den flickan så det finns inte!


När dom shoppat klart kom dom och satt med oss en stund innan Bella så gärna ville åka karuseller. Då passade även jag och mamma på att dra hem till lillebror.

Återigen en härlig dag på stranden! Och det känns på speciellt överarmarna, de hettar litegrann. Och nu kan jag faktiskt själv erkänn att jag är brun! Jag har nog aldrig varit så här brun en sommar! Men efter att ha tillbringat några timmar per dag i solen i 8/9 dagar så är det kanske inte så konstigt!

Dagen innan Dagen D

Förra helgen var det äntligen dags för Vansbrosimningen och det inledande loppet av klassikern!
 
Korvstopp i Vilhelmina.
 
Jag hade mor och far med mig på resan som startade torsdag kväll. Vi bilade inlandet ner under kvällen och natten och parkerade utanför Ica i Vansbro strax före 5 fredag morgon. Där försökte vi få lite sömn innan dagen började.
 
Maskoten Klas mumsade på nya daimen!
 
Längs E45.
 
Ica i Vansbro.
 
Vi inledde med att försöka lokalisera målområdet innan vi handlade frukost på Ica när dom öppnade kl 9. Sedan begav vi oss iväg till starten för halvsimmet, där även själva Vansbrosimningen skulle starta. Det blev på samma ställe i år eftersom dom kortat ner tull halva distansen. Såg när första gänget slängde sig ut i vattnet och började crawla iväg. Insöp alla intryck och började längta mer och mer till morgondagen då jag äntligen skulle få simma!
Vi strosade runt inne i Team Sportias tält, åt lunch i mattältet och vid 15-tiden begav vi oss mot Fredriksberg där jag hade bokat ett rum åt oss.
 
Det märks att man var i Dalarna!
 
Kranskullan och Kransmasen.
 
Halvsimmets start.
 
Halvsimmarna på väg in under första bron i Vanån.
 
Västerdalaälven.
 
Mål!
 
När vi kom fram fick vi veta att det hade blivit en dubbelbokning. Dom hade hoppats att någon skulle avboka (i och med nedkortningen av simmet) men icket. Så dom hade fixat oss en lägenhet i stället för ett rum på vandrarhemmet. Och jäklar vilken tur vi hade! Nyrenoverad lägenhet! Och egen lägenhet betyder även egen dusch och toalett! Och ingen mögellukt! Vi drog verkligen en vinstlott!
Duschade av oss efter att vi installerat oss och sedan gick vi tvärs över vägen till pizzerian och åt middag. Sedan sa vi godnatt kl 20 och somnade som klubbade sälar!

Sol och bad på Brändön

Har sedan länge lovat Annika att följa till Brändön någon gång och sola och bada. Idag var vi båda lediga så vi slog till. Prick kl 10 parkerade vi bilen och vi var först på stranden. Valde ut en plats i sanden och parkerade oss sedan i var sin solstol för att lapa sol. Första två timmarna var lite molniga men sedan sprack det upp och blev kanonfint väder! Det kan Annika intyga, för hon antog en röd ton där mot slutet. Själv klarade man sig betydligt bättre och blev snarare mer brun än röd! Känner mig faktiskt riktigt brun nu, tänk vad några timmar per dag i en vecka kan göra!
 
 

Simtur

Igår kväll drog jag och Malin till Påle för att simma lite. Surrade en massa i vanlig ordning och simmade uppskattningsvis 500-600m, ca 35 minuter. Var riktigt skönt i vattnet och min kropp behövde kylas ner lite, det hettade lite varstans på kroppen efter gårdagens arbetspass. Vill di gamle sitta ute måste di gamle få de! Och jag klagar absolut inte!
 
 
Vi har så många planer jag och Malin, väldigt små och simpla men som skulle vara så himla härliga att få göra! Typ som i lördags, bara sitta ute och surra på altanen. Eller att fara ut någon kväll med båt och slänga några kast med fiskespöt. Eller bara sitta och grilla en korv vid stranden, doppa tårna i vattnet och surra.

Veckan som var

Oj vilken underbar sommarvecka vi har haft! Inte har man tid och lust att sitta inne vid dator eller TV då. Har lyckats vara ute alla dagar den här veckan, utom i onsdags. Det syns på min numer rätt bruna kropp!
 
 
 
Måndag hann jag ligga ute i flera timmar innan det var dags för kvällsjobb.
Tisdag jobbade jag en kort fm-tur, så när klockan slog 13 hade jag parkerat rumpan i min solstol i Lillstrand.
Onsdag hade jag tagit på mig extrajobb hela dagen och kvällen, och på fm var det lite molnigt, så blev att se lite TV då i stället.
Torsdag låg jag ute hela em och mådde gott. Likaså hela fredag fm, då låg jag och Annika i Påle fram tills närmare 14:30.
Igår jobbade jag 11-timmars skift, men på mina lediga timmar mitt på dagen tog jag tillvara på solen. Jag bara älskar sol, värme och bad!
Även idag har det varit fint väder och medan jag har suttit ute med mina gamla så har jag lyckats skaffa mig en snygg linne- och shortsbränna!
 
På Facebook handlar hälften av alla statusuppdateringar om hur varmt det är ute, en del hyllar och en del klagar. Jag är rätt tålig och kan sitta ute och steka i solen en hel dag utan problem, tycker inte om då folk ska klaga på värmen! Visst, det kanske inte är så hälsosamt i längden för vissa, men då tänker jag främst på små barn och våra gamla och skröpliga. Men vi "vanliga" vuxna får allt tåla lite mer och sluta klaga! Snart regnar det och blir kallt igen, vi ha alldeles för kort sommar här i (norra) Sverige för att kunna klaga.
 
Hoppas på fortsatt fint väder till veckan, har minisemester i tre dagar och jag vill bara lata mig i solen!

En kväll hos min vän

Igår kväll efter jobbet cyklade jag iväg till Malin. Lite te, nötter och en massa surr! Så trevligt! Avverkade många samtalsämnen och dom nästan fyra (!!) timmarn bara susade förbi! Är alldeles för sällan man gör sånna där enkla saker som att sitta ute på altanen med en god vän. Det är dom små sakern som oftast är mest givande och närande för själen! Tack vännen!

MyWay2Fitness

För några veckor sedan var jag med i en tävling på MyWay2Fitness Facebook-sida där man skulle berätta om sitt bästa sommarminne. Jag berättade, kanske inte om det bästa, men helt klart ett sommarminne jag aldrig kommer att glömma! Året var 2001 och mamma hade precis köpt en husvagn. Premiärturen skulle ta oss till Sundsvall tillsammans med några bekanta för att besöka bland annat Ikea. Och jag kan lova er att allt som kunde gå snett verkligen gick snett!
 
Vi körde ner till Umeå första dagen och sov över där hos våra bekantas dotter med familj. Morgonen efter var jag och min lillebror uttråkade, dom vuxna packade och surrade om vartannat så vi började sparka lite fotboll. Det hela slutar med att jag vrickar foten och får ont. Vi sätter oss i alla fall i bilarna och kör vidare, men efter en timme var vi tvungen att stanna till på ett apotek för att köpa en linda och linda foten. Då upptäcker vi att en taklucka på husvagnet har blåst bort! "Bara det inte börjar regna" säger vi. Och ni kan väl aldrig gissa vad som händer? Självklart börjar det regna. Så det var bara att försöka täcka över hålet i taket med en sopsäck och lite tejp. Lite senare börjar bilen bete sig väldigt konstigt och tillslut stannar den. Pappa är arg som ett bi och kan inte fatta vad som är fel. Tillslut börjar vi inse att bensinen är slut, så vi ringer våra bekanta som får svänga in på närmsta mack för att tanka en dunk med bensin. När dom slutligen kommer har dom två petflaskor á 1,5L fyllda med bensin. Macken hade alltså inga bensindunkar, så dom fick ta det som fanns till hands. Så på 3L bensin tar vi oss till macken och tankar upp bilen. När vi så kommer till campingen vi ska bo på så bara dör bilen, igen! Men denna gång var det inte soppatorsk, utan bilen var trasig. Självklart var det fredagkväll och inga verkstäder hade öppet under helgen. Så våra kompisar fick parkera husvagnet och bogsera undan vår bil. Sen var det bara att låna deras bil för att åka in på akuten, min fot var inte att leka med. Där konstaterar dom att jag har en spricka i foten så jag blev med kryckor. Under helgen var vi tvungen att köra dubbla svängar med den enda fungerande bil vi hade då vi var totalt 7 personer och pappas bil var ur funktion. Under shoppingturerna fick jag hoppa på kryckor det jag orkade och då jag inte orkade längre fick jag sitta i kundvagnarna. Söndag em var vi ute på stan och strosade runt och jag fick så himla ont i händerna av allt hoppande så jag skulle få hoppa upp på pappas rygg så skulle han bära mig. Grejen var bara den att jag hade en kjol på mig med knappar på hela framsidan. Det sa ritsch när jag hoppade upp och kvar satt endast en knapp som höll ihop kjolen! Vi hade dock turen att klockan var strax före 16 så Åhléns hade fortfarande öppet så vi hann in och köpa ett par shorts till mig. Som såklart var lite för trånga i midjan, men det fick gå ändå. Middagen skulle vi inta på en pizzeria. Vi sitter alla vid samma bord och beställer samtidigt. Dom får sina pizzor, hinner börja äta och äta klart innan vi får våra. Sådär lagom kul. Måndag morgon bogserade vi in vår bil till en verkstad och fick den slutligen lagad. När vi sedan börjar resan hemåt så har vi ett däck som pyser hela tiden, så pappa fixar den med däck på burk. Vi stannar till hos några andra i Umeå för att sova där en natt och när vi rullar in på deras gård har vi fått punka! Pappa byter till reservdäcket och vi sover gott den natten. Dagen efter skulle vi köra hem dom sista 30 milen, en enkel match, trodde vi. Helt plötsligt skriker mamma till att det brinner! Pappa stannar snabbt och vi inser att ett däck på husvagnet bara är slamsor och ryker utav bara sjutton! Ja, reservdäcket användes ju redan så det var bara att koppla lös husvagnet från bilen, ta lös det trasiga däcket och slänga in det i kofferten och försöka hitta en däckverkstad. Enklare sagt än gjort. Hittade slutligen en verkstad och vi fick oss ett nytt däck, köra tillbaka till husvagnet och sätta på det nya. Sedan kom vi hem utan fler missöden. På allt detta så hade fläkten i bilen fungerat dåligt, så vi hade inte alltid kallblåst i bilen. Och några dagar efter vi kommit hem kom pappa in och sa att nu får det väl ändå räcka! Då hade hela instrumentpanelen lossnat när han skulle ta lös mobilen ur mobilhållaren i bilen. Den sommaren glömmer vi aldrig och vi får fortfarande än idag höra det som fick sammanfatta semestern: "Vi hade i alla fall tur med vädret", vilket vi faktiskt hade!
 
I söndags fick jag ett mail där jag fick veta att jag vunnit denna tävling! Jag fick välja ett par tights ur deras kollektion och valde såklart deras nya ursnygga Sugarskull Perfection!! Dom skickades igår och idag hade jag dom i brevlådan! Sjukt snygga och sjukt sköna!! Ett supertack till er på MyWay2Fitness! Har redan nu ikväll hunnit inviga dom, fungerar perfekt!
 
 
 
 
 

Vansbrosimningen kortas ner

NEEEEJ!! Det är för kallt i vattnet nere i Vansbro så jag kommer inte få simma mina 3000m. Blir 1500m i stället. Men självklart får jag räkna in loppet till klassikern ändå. Men känns riktigt pissigt, jag vill inte "fuska". Men som någon sa till mig, att simma 3000m i 16-gradigt vatten är nog lika jobbigt som att simma 1500m i 13-gradigt vatten. Ligger nog någonting i det, men det känns trist ändå. MEN! Jag har redan planer på att göra om det nästa år! Och blir det 3000m då kan jag räkna det loppet till min klassiker i stället.
 
 
 
"Under onsdag eftermiddag har tävlingsledningen i samråd med, tävlingsläkare, Svenska Simförbundet beslutat att 3000-metersloppen Vansbrosimningen och Vansbro Öppen Älv kortas ner. Nedkortningen beror på rådande vattentemperaturer och distansen halveras därför till 1500 meter. Ny startplats blir starten för Vansbro Halvsim. 

Vattentemperaturen är för tillfället +13 grader och nedkortning gäller för samtliga startgrupper i Vansbrosimningen 3000 meter, inklusive elitled. Nästintill 9000 deltagare är anmälda till lördagens lopp och ytterligare 650 till fredagens Öppen Älv."


Sista simningen

Väcktes av sms från Annika 9:44 i morse. Var bara att hälla i sig lite frukostvälling och så ut i solen. Som försvann. Så då gick jag in igen och strax efter for jag och Annika på marknaden en snabbis. Var sen in på Apoteket för att köpa vitt vaselin, så det ska testas på mina fossingar ikväll då jag ska ut på en sista simtur innan tävling på lördag!
 
Vad har jag annars gjort idag? Jag har äntligen tagit mig an mina skidor. Började i förra veckan med att ta bort klistret och först idag fick jag tummen ur att paraffinera dom för sommarförvaring. Man ska tydligen ha ett mjukt paraffin på skidorna under sommaren för att belagen inte ska torka ut. Ingen aning om vilket paraffin jag satt på skidorna, men jag satte det enda jag hade, ett rosa som jag kunde trycka in nageln i. Så jag hoppas det duger, är väl bättre än inget i alla fall. Så nu står dom undangömda och bara väntar tills det blir snö och kallt ute igen.
 
Annars idag så har jag köpt nya lysrör till köket, som inte fungerar! Pappa ska kolla på torsdag vad det kan va för fel, annars måste jag ju ringa vaktmästaren och be han kolla. Har även vaxat benen då dom såg ut som en halv skog. Och på en stund ska jag dra iväg ut på en liten löprunda, 5 km tänkte jag. Så blir det väl att virka lite på mina beställningar i afton också.
 
Kan tillägga att jag inte har varit mer hungrig eller så varken igår kväll eller idag pga fastan. Så 24 timmar utan mat klarar man hur bra som helst.

Virkade ugglor

Under midsommarhelgen fick mamma i uppdrag att lära mig att virka, och självklart var det ugglor som skulle virkas! Dom är rätt enkla att göra, man använder sig bara av två olika sätt att virka maskorna på. Perfekt för en sån som jag! Så på 10 dagar har jag lyckats knåpa ihop 2 ugglor och ett extra öga. Och så har jag hunnit få två beställning på en också! Yäy! Ska göra åt flickorna var sin också, sedan har jag hittat en annan beskrivning på en större uggla som jag har tänkt testa. Spännande!
 
Mina två små söta kompisar!
Första alstret, Sverige-grann nå hemskt!

Matbloggstoppen
RSS 2.0