24-timmars fasta

Såg på facebook i helgen att en kompis höll på med en 36h fasta. Så frågade ut han lite innan jag igår bestämde mig för att köra en 24h fasta. Han hänvisade mig till Jonas Coltings blogg där man bland annat kan läsa det här:
 
"Vi behöver vare sig äta så regelbundet som vår moderna kultur förespeglar oss och vi mår bra och bättre av kortare perioder av fasta då och då[...] Har vi haft en så jämn, god och hög tillgång på föda att vi alltid kunnat äta tre till fem gånger per dag med en efterrätt till kaffet på det? Naturligtvis inte! Snarare är det så att vi ofta var utan fast föda i ett eller flera dygn av olika anledningar[...] Det är alltså väldigt bra att implementera kortare perioder, 24 till 36 timmar, av fasta då och då. Upp till en gång i veckan faktiskt. En sådan fasta definieras av att man helt enkelt inte äter någon fast föda eller dricker något annat än vatten. Syftet med detta är naturligtvis att man inte ska stimulera sitt blodsocker med påföljande insulinutsöndring. Den bästa och mest effektiva dygnsfastan löper från middag till middag eftersom man då redan har klarat av halva fastan under natten när man ändå sover."
 
Mycket sant i det han skriver med andra ord. Så jag testade, och det gick! Utan problem dessutom! Jag åt middag igår och avslutade med en mazarin, sista tuggan tog jag 17:45. Efter det drack jag bara vatten och var faktiskt inte sugen på något på kvällen, trots att jag såg en film på TV. Idag steg jag upp 8:30 för att fara till frissan, drack vatten där och sen var jag på en 2 h lång promenad innan jag kl 18 kommer att äta en sallad till middag. Och det har inte varit jobbigt en enda gång, jag har inte haft sug efter något alls! Helt fantastiskt!
Några av fördelarna med kortare fasta är:
 
-matsmältningen får vila och blodflöde dirigeras till andra delar av kroppen
-fettförbränningen ökar dramatiskt, inte minst under frånvaron av insulin
-en jämn energinivå under hela dygnet
-obefintliga insulinnivåer vilket reglerar aptit och metabolism
-man bryter fixeringen vid mat eller vissa livsmedel
 
Jag får väl göra en uppdatering i morgon också får jag berätta hur kvällen har varit.

New style

Idag har jag suttit i 3,5h i frisörstolen. Två omgångar blekning och en färgning senare ser jag nu ut såhär:
 
 
Så nu är man sommarfräsch i håret! Har aldrig varit så här blond förut som jag är i topparna nu. Eller, jag har ju egentligen aldrig varit blond, men jag har haft blonderade slingor. Men slingorna har heller aldrig varit så blonda. Men I like it!
 
Såhär såg man då ut före, det var det röda som var så svårt att bleka bort att det behövdes två omgångar.

 
Och såhär såg jag ut innan färgen sattes in, riktigt halvblond! Men det känns som att jag skulle kunna göra hela håret rätt ljust ändå. Men det får bli ett senare projekt i så fall.
 
 
När jag äntligen var klar hos frissan så cyklade jag hem och bytte om och så for jag och Annika ut på en långpromenad. Tyvärr så funkar runkeeper knäppt då jag har telefon i fickan bakom byxorna, så enligt den hade jag gått lite drygt 25 km på knappt 2 h. Inte så rätt. Men kanske 13-15km fick man nog ihop. Svängde förbi Linda och Svea en sväng också. Och när mormor och moster får bestämma klädsel så ser man ut såhär:
 
Inte rosa, bara nästan!

Helgen efter midsommar

Har jobbat denna helgen, och när man har jobbarhelg får man antingen ta "helg" före eller efter. Eller som i mitt fall både och! Jag har endast varit ledig fredag denna vecka och då hade vi riktigt fredagsmys hela släkten med tacos och födelsedagstårtor! Lillebror fyllde ju år på midsommarafton men eftersom alla är utspridda åt alla håll och kanter då firade vi han alltså i fredags.
 
 
Igår jobbade jag en delad tur så på timmarna hade jag och svägerskan bestämt träff för en långpromenad. 8km traskade vi ihop runt både Väster- och Östermalm. Och när jag slutade för kvällen drog jag iväg på gymmet och körde lite axlar. Kom dit strax efter 21 och jag var till min förvåning inte ensam, 3 personer till var där då jag kom! Men då jag fick hem strax efter 22 var jag ensam minsann.
 
 
Dagen idag började 9:30 då klockan ringde. Drack lite välling innan jag 10:30 drog iväg ut och sprang. Blev milrundan, första för i år. Inte första milen, men just den speciella rundan har jag inte sprungit sen i höstas. Ganska precis halvvägs fick jag världens ondaste mjälthugg, kändes som att nån stack in en kniv och vred om några gånger. Var tvungen stanna och kunde knappt andas för att det gjorde så ont! Fick stå still kanske 2minuter innan jag kunde röra mig igen. Fick ta det lugnt i början men sen gav det sig helt och jag kunde springa på i mitt vanliga tempo. Tog mig runt på 58minuter. Nu ska jag försöka få ner den tiden till 55 min om en månad eller så, borde inte vara några svårigheter med tanke på att jag stod still ca 2 min.
 
Efter jobbet blev det att cykla hem och se en film som gick på 3an, "I could never be your women". Vet inte hur länge sen sist jag såg en film som gick på TV, bara sådär helt oplanerat. Jag har alltid en serie eller något liknande att se, men inte ikväll. Det var väl ingen toppenfilm direkt, men mysigt att bara se helt kravlöst. Gjorde dessutom klar min andra uggla! Men mer om det en annan dag,

Bloggpaus?

Här har det inte hänt något på två veckor minsann. Men bloggpaus har jag INTE tagit! Jag har bara inte haft tid eller tagit mig tiden att blogga. Det har varit jobb, midsommar, kompishäng, träning och annat som stått mellan mig och tangentbordet. Men i helgen ska jag försöka ta mig an att berätta lite om utlandsresan och midsommar och så. Ville bara in och säga att jag lever och frodas!

Grattis Moppa

Idag är det Sveriges Nationaldag. Men den har jag totalt struntat i idag. I stället har jag bakat två sorters woopie pies och en fylld sockerkaka. Varför? Jo, dels för att det ska finnas lite fika till en liten lillebror som fyller år snart och dels kunde jag ta med en och fara och gratta morfar idag. Han skulle ha fyllt på måndag först, men är man inte hemma då får man göra det näst bästa av saken, nämligen fira han idag!
 
 
Sen var jag med om en lite obehaglig sak igår. Såg en äldre farbror på Coop igår och fick nästan hjärtat i halsgropen! Han kom i svart keps, glasögon, beige kortärmad skjorta och ett par gråa byxor. Han hade lite knäig gång dessutom, precis som morfar. Förstår ni varför jag hajade till?!
 
Saknar dig min glada och snälla morfar!

Vackra Hällsel

Veckan i korta drag.
 
Måndag var det dags att springa Vårrusets 5 km, tiden blev "bara" 26:50 men det är svårt att skynda fram när det är så trångt. Så en helt okej tid.
 
Tisdag var en härlig sommardag, jag låg ute och solade en stund på förmiddagen. Sedan var det dags för jobb och jag införskaffade denna snygga brännan då. Åkte efter kvällsjobbet upp till stugan med mamma.
 
 
Onsdag vaknade man upp i ett varmt Hällsel. Steg upp 8:45 så före 9 började man kratta. Krattade konstant fram till 16 med två korta raster för frukost och lunch. Så ca 6,5 h krattande blev det.
 
 
Idag vaknade man åter upp i ett varmt Hällsel. Åt frukost, packade ihop och åkte hem. Väl hemma hann man med en solning och såg bort det inspelade på boxern. Packade upp och förde över en TV-serie till resedatorn. Sedan dags för jobb och efteråt blev det en löprunda med Annika.
 
 
Imorgon ska jag baka och fara och gratta morfar i förskott, packa och sedan jobba mina sista 5 h innan man får semester!

Juni månad

Igår var det den första juni, första dagen på en ny månad. En månad där mycket händer runt om i landet, så som examen, studenter, fester, midsommar, semester och mycket annat. Fast för min del så blir juni en rätt lugn månad. Jag har egentligen ingenting inplanerat. Har ni?
 
Idag: Dags för Vårruset med jobbet.
4-5 Juni: Sommarrusta i stugan.
20 Juni: Lillebror fyller år.
20-22 Juni: Midsommar. Är ledig så ska fira den i stugan.
 
 
Sedan så slog en sak mig här i veckan. Vi satt och pratade semester på jobbet och så frågade en arbetskollega vad jag skulle göra under min semester. Jag har 2,5 veckors semester i sommar med start den 19 juli och så börjar jag om att jobba den 6 augusti. Och jag har absolut ingenting inplanerat! När hände det sist liksom?! Jag har ju inte haft så många somrar där jag faktiskt har haft semester.
Andra sommaren på Nyberga hade jag en veckas semester och då gjorde jag ingeting speciellt, bara njöt av en lugn vecka. Det behövdes då jag hade två jobb som jag körde skyttetrafik mellan.
För två år sen, första sommaren på Tärnstigen, så hade jag två veckors semester där 1,5 spenderades nere i södra Sverige och den sista halvan på hemmaplan med Diggiloo och 3-års kalas.
Förra året hade jag också två veckors semester där första veckan spenderades i Ullared och den andra hemmavid bara.
Nu har jag alltså nästan 3 veckors semester och ska ingenstans! Känns konstigt.. Men man vet ju aldrig, helt plötsligt får man för sig något och drar iväg på en liten resa! Man har ju ändå semester!
 
 
 
Vad ska ni göra i sommar?

Besöksrekord

Fick just en chock då jag råkade slänga ett öga på besöksstatistiken. I söndags hade jag nästan 900 (!!!!!!) besökare!! Och måndag hade jag drygt 150 besökare. Nu är den nere på normalt igen men herregud alltså! Den enda anledningen jag kan komma på varför den har skenat iväg just då är för att @mrrofficial och @lifestylebymrr postade bilder och text angående min halvmara och mina resultat i Lifestyle-tävlingen. Bilderna fick rätt många likes och jag antar att folk har gått in på min instagram och där hittat min blogg. Fast det känns som att 180 likes på Instagram inte fyller upp de 900 besökare jag hade, så vars övriga kommer ifrån har jag ingen aning om alls! Någon som kanske kan veta?

En heldag med tjejerna

Igår var  jag, mamma, Elli och Zara till Storheden och shoppade. Vi hann aldrig in till stan för klockan rusade fram och helt plötsligt var den 16!
 
Hittade det jag var ute efter plus lite till. Blev nya fotbollsskor och benskydd, så nu är jag redo för fotbollsträning! Bara ett par strumpor kvar att inhandla. Blev även nya löparskor, precis som mina nuvarande fast i en annan färg. Blev en tröja och ett kort linne på HM också, en pall och klädförvaring till hallen från Rusta och en våtdräkt från Stadium Outlet.
 
Väl hemma blev det att packa upp och städa undan lite, fixa frillan och sedan var det bara att invänta Elli och Elin. Hann precis se klart Vampire Diaries innan dom kom. Käkade tacos till middag och fruktsallad med vaniljkvarg till efterrätt. Sedan drog vi iväg till Luleå. Blev tyvärr ingen båt då det regnade så då tänkte vi dra på Allstar. Men dom skulle stänga till midnatt och hade alltså ingen nattklubb öppen. Så då blev det O´learys i stället. Mycket folk och goda gröna drinkar! Träffade till och med på fina Emma Blemma innan vi vid 2-tiden började dra oss hem.
 

 
Tack alla tjejer för en mycket trevlig dag, kväll och natt! Saknade några men det tar vi igen en annan gång.

Matbloggstoppen
RSS 2.0