Farligt med längdskidåkning

På timmarna idag drog jag iväg till Kanis för lite skidåkning. Eller rättare sagt, mycket skidåkning! Tre varv var planen men eftersom jag inte for ut igår så blev det en straffrunda också. Så fyra varv blev det!


Förberedde redan igår för att det skulle gå snabbt och smidigt idag. Satte fast vallatejpen på skidorna och packade väskan så jag kunde fara direkt från jobbet.
Det är en himla tur att folk inte ser hur man är klädd under skiddressen, för jag skulle nog bli utskrattad! Först och främst har jag ett par långkalsonger med windstopper-material på framsidan av benen. På det hade jag ett par vanliga underställskalsonger. Utanpå det hade jag ett par rosa 3/4 långa underställskalsonger och utanpå allt detta hade jag mina nya "fleece"shorts. Jag fryser så lätt om lår och rumpa så shortsen och windstopperkalsongerna hoppas jag ska hålla mig lite varm. Och faktiskt så var jag rätt varm! Däremot borde jag införskaffa mig ett par kalsonger i merinoull, ett tunt par. Det roligaste av allt är nästan att till dessa fyra par kalsonger så har jag bara en understöllströja på mig! Tokigt!


Blev alltså fyra varv åkta, vilket resulterade i:
• 12,7 km
• Hyfsat fäste för en gångs skull
• Ett sneskär så jag föll lite lätt
• En urspårning som resulterade i kraschlandning som i sin tur resulterade i lite lätt svullet knä och blodvite.
• En trött Lotta

Blodvite.

Insåg medan jag åkte att om 13v kommer jag göra precis samma sak, fast i Dalarnas skogar! Helt galet vad tiden rusar iväg!
Och det innebär att jag nu när jag har åkt 2 mil totalt har (minst) 28 träningsmil kvar att åka! Vilket betyder att jag måste åka lite drygt 2 mil i veckan! Om man ser på mitt mål med 50 träningsmil i skidorna innan start så måste jag åka drygt 3,5 mil i veckan! Bara hoppas att det kommer en massa snö snart så dom kan dra upp dom riktiga spåren! Nuvarande spår är så fruktansvärt backigt och hemskt! Men det get väl bara extra träning kan man väl hoppas.

La Roche-Posay

Det var inte lätt att hitta en deo utan aluminium i. Kollade igenom hela coops utbud, men alla (nivea, rexona, dove osv) deras deo gick bort. Traskade över på Apoteket och kollade några från dom men ingen funkade. Frågade personalen och efter mycket letande hittade dom en deo som passade sånna som mig! Priset var lite häftigt, men som allergiker är man van att få betala lite, så en deo för 109:- är väl nästan som hittat!..


Luktade rätt gott faktiskt! Så nu hoppas jag att min kliande prickar snart är ett minne blott! Och att jag slipper lukta svett även i framtiden.

Testsvar

Igår var jag till Sunderbyn igen för att avläsa testet. Sköterskan kollade först med sin mätsticka men var osäker så hon skulle hämta doktorn. Under tiden tjuvkikade jag lite på mätstickan och där fanns fem små bilder man ska jämföra med. Det fanns tre grader av positivt, ett frågetecken och ett IR, vilket jag gissar betyder negativt. Eftersom det har kliat sen i onsdags och jag har haft utslag så var jag rätt säker på att det skulle visa positivt. Men när sköterskan var osäker hoppades man på ett negativt resultat.

När läkaren kom hann hon inte mer än slänga ett snabbt öga på min rygg innan hon sa att det minsann hade hänt grejer här. Hon ansåg att det var tre +++, vilket alltså är högsta graden av positivt. Happ, det var det. Dom skulle skicka provsvaren till Lungmottagningen (där jag får hyposensbehandlingen, allergivaccinet alltså) så får dom ta ställning till hur vi går vidare. Men jag förstår ju att dom inte kommer vilja ge mig några fler sprutor, speciellt inte då det var högsta graden av positivt. Så nu är det bara vänta att dom hör av sig.

Fick ett litet knapphändigt papper om allergi mot aluminiumklorid hexahydrat, vilket är det ämne jag är allergisk mot. Där stod det exempel på vad det finns i. Två av sakerna var deodoranter och antiperspiranter. Ja, där fick jag svar på det också. Har nämligen haft problem med små kliande prickar i armhålorna en längre tid, mer och mindre. Nu förstår jag ju varför. Kollade innehållsförteckningen då jag kom hem och min deo innehållet mest vatten men på andra plats kommer aluminiumklorid.


Så nu måste jag genast införskaffa mig en ny deo utan aluminiumklorid! Hoppas det inte ska vara så svårt att hitta. Kollade även igenom mina hudlotioner Men dom verkar vara aluminiumfria.

Dom är nu för söta!

Var till Vidsel och spelade och sjöng lite på EFS igår kväll. Mamma och pappa kom och lyssnade, så även Bella och Ronja som sov över. Och det är nu två prinsesstjejer av rang alltså! Inte nog med att dom klär upp sig med klänningar och smycken själva, deras mjukisdjur faller "offer" dom också! Men jag måste erkänna att dom är förbenat söta! Både djur och barn!

Kolla in djurens örhängen!


En kväll med en vän

Igår hörde Linda av sig och undrade om jag hade lust att se film eller så på kvällen. Absolut ville jag det! Fast det slutade med att vi spelade Monopol! Kul då jag varit spelsugen ett tag! I början såg det mörkt ut för Linda, men hon vände det och spöade skiten ur mig!


Jättekul att träffas och spela och surra än mer! Och åt pepparkakor och skumtomtar så dom ploppa ut ur öronen på oss!! Tack för igår vännen!

Börjat med julbaket

Hade en kort arbetsdag idag och slutade redan kl 12! Då hinner man med att göra en massa här hemma, som att julbaka till exempel! Har bakat saffransbullar, myrstackar och mariannetryffel. Har även hunnit dammtorka halva vardagsrummet, bytt duk på vardagsrumsbordet och städat toan. Nu värker axlar och rygg, dessutom är jag trött efter en hel vecka med för lite sömn. Så jag slänger in handduken för idag och lägger mig under täcket och läser en liten stund. Hoppas på få somna snabbt så jag är pigg och alert imorgon. Då kanske jag orkar byta gardiner och dammtorka resten av vardagsrummet (och kanske resten av lägenheten!). Så är det bara pyntet kvar sen!
 
 




Lapptestas

Nu ska jag gå till botten med mitt ursprung! Jag vill veta varifrån jag härstammar, är jag svensk, same, asiat eller mexikan? Idag startade jag mitt lapptest, så på fredag får jag svar på om jag är same eller inte!
 

 
Haha, nä. Nu skojar jag litegrann. Ska ta och bli allvarlig och berätta vad som händer.
Jag skulle till Sunderbyn idag som vanligt för att få min hyposensbehandling mot katt. Får komma in till läkaren som vanligt och hon frågar hur det är med mig och sådär. Var tvungen boka om min tid i onsdags eftersom jag var snorig, men hon berättade att är man bara lite snorig och mår bra så kan man få sprutan ändå. Det är om man känner sig hängig eller är förkyld på riktigt man inte får. Nåja, jag skulle få min fjärde behandling för katt i alla fall. Tills jag berättade att jag fortfarande har små knölar kvar på armen sen tidigare veckors behandling, även att dom kliar ibland. Då vart det tvärt stopp! Här skulle ingen spruta ges. Fick omedelbart en remiss till Hudmottagningen så det var bara att knata iväg dit för att boka en tid. Efter lite bökande och telefonsamtal till arbetskollegorna för att byta skift under veckan så fick jag påbörja testet redan idag! Och på fredag ska jag dit för att läsa av resultatet.
 

 
Så, vad är det för lapptest jag gör då? Jo, det är så att själva allergenet dom sprutar in då jag tar allergisprutorna är vattenlösligt. Det betyder alltså att det skulle försvinna ur min kropp på mindre än ett dygn, dvs jag får ingen effekt av sprutan. Därför måste dom binda detta medel till något som gör att det stannar kvar i kroppen. Och detta andra medel är aluminium. Så jag testas alltså nu för att se om jag är allergisk mot aluminium. Om jag inte är det så får jag fortsätta med min behandling som vanligt. Visar det sig däremot att jag är allergisk mot det så kommer dom avbryta hyposensbehandlingen. Så jag hoppas verkligen att resultatet är negativt så jag får fortsätta med behandlingen! Hann den börja hjälpa redan efter 5 månaders behandling så är den guld värd! Vill verkligen inte gå tillbaka till att knarka allergi- och astmamedicin i 3-4 månader varenda vår. Men är det så så är det så, då får jag gå på mediciner igen. Men håll nu tummarna för att det bara är en dum biverkning som kommer att gå över då jag börjar med underhållsdosen! Om jag nu får fortsätta...
 
Det dryga just nu är att jag inte får träna! Jag som skulle åka skidor! Jag får nämligen inte bli blöt/fuktig där testremsan sitter. Så jag får inte svettas eller duscha, något som händer om jag tränar. Får duscha nertill, tvätta med tvättlapp upptill och stå på huvud i duschen för att tvätta håret i veckan. Men på lördag, då blir det att åka skidor, svettas och duscha!

Garnier BB Cream

Jag har fått testa Garniers BB Cream, en sorts foundation med 5-1 teknologi. Den ska hjälpa till att återfukta huden, jämna ut hudtonen och ge lyster, täcka blemmor, dölja mörka ringar under ögonen, reducera rynkor och skydda huden mot solens skadliga UV-strålar.
 

Vad tyckte jag om den då? Har testat den i snart två veckor, inte dagligen men nästan. Jag måste faktiskt säga att jag tycker att hudtonen jämnas ut och att man får en liten lyster i huden. Den är inte jättetäckande men täcker ändå smårodnader och duttar man lite extra på små blemmor så syns dom lite mindre. Min dröm är att hitta en typ av foundation som känns precis som en ansiktskräm (som man alltså inte kan känna på huden strax efteråt) och som täcker jättebra! Jag tror nog aldrig jag kommer hitta något sånt, men jag tycker ändå att den här är rätt bra. Den täcker som sagt inte jättemycket men för mig täcker den ändå tillräckligt, dessutom gillar jag skarpt att den jämnar ut hudtonen!
Jag använder i vanliga fall nästan aldrig smink och gör jag det är det väldigt sällan jag använder foundation, just för att jag tycker att det känns "kladdigt" på huden. Precis när man har smörjt på den här så känner jag den, men efter någon timme så känns den nästan inte alls! Så det gillar jag också!
Hur återfuktande var den då? Helt okej faktiskt, men jag använder ändå helst en vanlig ansiktskräm före innan jag sätter på den här.
Ett annat plus är att den nästan är helt doftfri! Precis när man tryckt ut lite ur tuben så luktar den litegrann, väldigt svagt och inte alls som en vanlig foundation. Eller, kanske som en foundation fast mycket friskare. Men sen man smörjt in den i huden så luktar den ingenting.
 
 
Gjorde en test i morse. Bild 1 är före, här har jag ingenting i ansiktet annat än att jag smörjt den med mjukgörande.
Bild 2 har jag smörjt in vänstra halvan.
Bild 3 har jag smörjt hela ansiktet.
 
Det är ingen stor skillnad och det syns säkert dåligt på bilderna, men jag tycker att man ser en skillnad, speciellt på vänster sida.
 
Skulle jag kunna köpa den här själv? Absolut! Den känns fräsch och sådär lagom täckande!

Barnvakt

Har vaktat Bella och Alva på förmiddagen idag. Och det var Bellas egna ord! Hon är nu för söt! Och Alva är nu verkligen världens snällaste bebis! Jag och Bella har suttit i soffan och lekt med Barbie och Alva har underhålla sig själv i princip hela tiden. Hon har lekt med sina leksaker, sen har hon kommit till oss en stund och kollat vad vi gjort. Så har hon lekt med sitt sen igen. Vi lekte även kurragömma alla tre, Alva var dessvärre inte så bra på gömma sig. Däremot var hon en hejare på att hjälpa till att hitta den som gömde sig!

När klockan blev 11:15 började jag fixa för Alvas lunch. Hon var en glad bebis när jag satte henne i barnstolen. Började mata henne och hon åt glatt. Helt plötsligt gäspade hon till och sen höll hon på somna sittandes i stolen! Hann ge nästan all mat innan jag var tvungen att ge upp. Lyfte upp henne ur stolen och la henne i min famn och jag skojar inte om jag säger att hon sov inom 10 sekunder!! Kanske ännu snabbare! Jag vet att hon brukar somna medan man klär på henne så när man lägger ner henne i vagnen sover hon redan. När det nu gick så himla fort fick hon sova i spjälsängen i stället. Och i samma veva kom brorsan och Ronja hem så då tackade jag för mig och ilade hem. Bytte snabbt om och drog iväg till Kanis, hann ett varv innan jag drog hem igen och så iväg på kvällsjobb.


Liklfisen somnade såhär gulligt i min famn, men knäppta händer! 💜

Ord är överflödiga

ÄNTLIGEN!




Grattat svägerskan

Idag fyller svägerskan år, säger inte hur många men hennes tre barns alla fingrar räcker då inte till längre!
Då hon har jobbat idag så for jag till brorsan för att hjälpa till med tårttillverkningen. Eller assistera dom två tårtbagerskorna kanske jag skulle säga. Dom har gjort det allra medta själv faktiskt! Jag har bara sett till att dom inte har bråkat och petat ut fyllningen till kanterna. Vackrare och godare tårta får man allt leta efter!



Sen har jag fått pussa lite på den allra minsta också. Man kan inte tro hon bara är 8 månader så bra som hon går! Helt galet alltså! Går helt utan problem, vänder sig om, sätter sig ner och ställer sig upp lika fort igen. Älskade ungar! Fasters flickor!




Två veckor senare

Ja, nu har man varit på nya arbetsplatsen i två veckor. Trivs med kollegorna och arbetsplatsen som sådan! Har väl ganska hyfsad koll på rutiner och så, men inte de specifika korttidsrutinerna så som inskrivningssamtal och behovsbedömningar. Men det får ta den tid det tar, man kan inte lära sig allt på en gång.




Det som är jobbigast är väl att jag jobbar i princip bara 8h skift, något jag inte är van vid. Och speciellt kvällarna, är van 5h kvällsskift. Så det är nog största omställningen. Men man vänjer sig nog snart.
En annan schemagrej som däremot är bra är att vi har tvättstugeschema, vilket betyder att vi lägger vårt eget schema! Nu kan man inte göra så stora förändringar på en heltid, men man kan ju välja vilka dagar man ska jobba kväll och dag. Skulle jag vilja gå en kvällskurs så går det ju bra nu, då behöver jag inte lägga kvällar den dagen exempelvis. Nu kan man inte få exakt som man vill, man får kompromissa lite. Men i det stora hela tror jag det kommer fungera riktigt bra!

Fullt upp

Jag borde inte skylla ifrån, men jag gör det ändå. Jag har verkligen haft fullt upp de två senaste veckorna! Har tänkt på bloggen flera gånger men jag har inte orkat eller haft tid att sätta mig ner och skriva ordentligt.
 
Började som sagt förra måndagen med att jobba heltid, något jag inte alls är van vid. Så förra veckan jobbade jag måndag-fredag och hann vara till Luleå och Sunderbyn. I lördags hade jag folk här hela dagen på kalas och i söndags var jag i Luleå.
 
I veckan har jag jobbat, haft tvättid, varit på fotografering, varit till Sunderbyn, hade kalas hela gårdagen och idag har jag kurerat mig från min nytillslagna förkylning på morgonen och sedan jobbat em/kväll. Och nu kände jag att jag kanske måste in och skriva något, även om det inte är mycket. Ska lägga mig i soffan med ett par kanelbullar och lite julmust, tycka lite halvsynd om mig själv och se på Homeland. Så kanske jag gör något mer seriöst imorgon innan jobbet stundar. Japp, första jobbhelgen på 5 veckor!
 

Vätternrundan 2015

En timme efter att jag skickade in min anmälan igår till Vätternrundan fick jag ett mail om att jag fått en plats! Tjoho!! Nu är alla grenar bokade! Äntligen! Nu slipper jag tänka på det!

Starttiden blev 21:54. Jag kommer alltså cykla hela natten! Vet inte om det är bra eller dåligt. Många verkar tycka att 2-3 tiden är bäst att starta på, men det känns otroligt jobbigt att måsta stiga upp ett par timmar efter att man har somnat. Så jag intalar mig att jag får sova middagar innan start och ändå kommer orka cykla runt! Om inte annat har jag ju ca 5h extra cykeltid jämfört med att starta mitt i natten!




När det blir vår får jag börja fara ut och cykla på nätterna, som för att vänja mig.  Shit alltså! Vad har jag gett min in på?!

Bara invänta svar

Nu är det gjort! Har precis skickat in min anmälan till Vätternrundan 2015! Nu är det bara att vänta och se om jag får plats eller inte. Inom 24h ska jag få ett mail som säger om jag fått en plats eller om jag står på kölistan. Hoppas verkligen jag fått en plats, vill inte vara orolig över hur jag ska få tag på en plats sen. Gör man klassikern så får man en kod efter Vasaloppet som ger en en extra chans att kunna anmäla sig till Vätternrundan. Men jag vill helst inte vänta 4 månader till på att få veta, jag vill veta nu! Helst i förrgår!

Håll tummarna för mig nu att jag får en plats!




Källbacken

Idag jobbade jag mitt första skift på min nya arbetsplats. Det har gått bra, tror jag då! Är då ingen som hunnit klaga på mig än. Och jag hoppas dom slipper det i framtiden också!

Är lite ovant att jobba 8h arbetsdag och ha 60min rast på det, är van något kortare skift och bara 30min raster. Men jag har en plan som lyder som så att jag ska ut och promenera på mina raster! Med mina bungypumpstavar dessutom! Perfekt träning inför längdsäsongen! Mina kvällsskift har bara 30min rast, så då tänker jag att man sätter sig och läser en bok. Eller bloggar! Nu när man har ny telefon och dubbelt så mycket surf som innan!

Undrar ni vad jag tycker om mitt nya jobb då? Kan återkomma då jag vet det själv! Är svårt att säga nå efter en dag, men det kommer nog att bli jättebra! Själva arbetet är ju som detsamma vars man än är, det är personerna och allt runt omkring som ändras. Och att jobba på ett riktigt korttids kommer bli något nytt att lära sig! Fyrklövern (som jag jobbade på tidigare) är mer som ett långtidskorttids, så man växlar inte gäster lika ofta. Men det ska bli spännande och lärorikt!

Matbloggstoppen
RSS 2.0