Glöm inte insamlingen för Barncancerfonden!

Nu när det på lördag äntligen ska bli dags att ta sig an andra delen av En Svensk Klassiker i form av Lidingöloppet så hoppas jag på att kunna springa in några till slantar till min insamling!
För er som har missat det så har jag alltså startat en insamling till förmån för Barncancerfonden. Jag vill att min träning inför En Svensk Klassiker ska betyda något, inte bara för mig själv och min egen hälsa, utan även för andra. Jag kan ju inte träna för att någon annan än jag själv ska må bra, men om jag kan få andra att tycka att jag gör ett bra jobb i och med min träning så kanske dom vill hjälpa mig och därmed skänka en liten slant till förmån för Barncancerfonden. På så sätt så kan jag ändå hjälpa dom barn och familjer som är drabbade av denna hemska sjukdom, genom att det läggs ner mer pengar och energi till att hitta botemedel och för att familjerna ska få det stöd dom behöver.
 
Vill ni läsa mer om insamlingen eller om Barncancerfonden, klicka här!
 
 
I dagsläget är insamlingen uppe i 2700kr! Det är ju helt fantastiskt bra! Mitt mål är att samla in i snitt 1250kr per lopp. Innan jag ens hade simmat i Vansbro så var insamlingen uppe i 1300kr och några veckor efteråt kom den upp i över 2000kr! Jag är redan samlat in drygt hälften av vad mitt mål var och då har jag inte slutfört del 2/4 än! Så jag hoppas och håller tummarna att det ska gå lika bra i fortsättningen! Mitt mål är fortfarande 5000kr, men samlar jag in mer än så blir jag överlycklig!

Full rulle

Ja, nog är det full rulle på nya jobbet måste jag säga! I måndags var det bära möbler och planering av hur vi vill att avdelningen ska se ut som gällde. Idag har vi haft planeringsdag hela arbetsgruppen, vi nya tillsammans med dom som började redan i våras. Mycket info att ta in.
 
Igår var det shopping i Luleå som gällde. Vi hade fått tid mellan 9-18 för att kunna shoppa och jag trodde att vi skulle vara hemma betydligt tidigare, trodde inte det kunde ta så lång tid. Men se det gjorde det! Vi drog från Älvsbyn kl 9 och började på Coop på Storheden. Där var vi i drygt två timmar tror jag, sprang fram och tillbaka och fyllde en kundvagn till brädden! Sedan var det Jysk och Rusta som gällde innan det blev lunch. Efter det blev det ett besök på Dollarstore och Blomsterlandet innan vi avslutade på Kupan. Hem kom vi med full bil kl 17. Bar in allt och började packa upp innan vi kl 18 lommade hem, trött i kropp och huvud.
 
 
 
Nåååågra kassar att packa upp! Men det är ju kul att se hur avdelningen blommar upp och tar form!

Nytt kapitel

Igår kl 16:15 avslutade jag ett kapitel i mitt liv och idag kl 8:00 påbörjade jag ett nytt. Jag har efter drygt 4 år på Fyrklövern, min lilla bebis som jag var med och startade upp, nu bytt arbetsplats. Det känns tungt och tråkigt då jag trivts så himla bra på Fyrklövern och med mina, nu fd, arbetskamrater. Men jag försöker att inte känna efter så mycket samtidigt som jag har en fullspäckad vecka med jobb och tävling!
 
Den nya avdelningen som jag har börjat på heter Gullvivan. Redan i våras startades halva Gullvivan upp, ett korttidsboende. Denna veckan ska jag och fyra kollegor iordningställa den andra halvan av Gullvivan, en särskild boende-avdelning. Idag har vi burit möbler fram och tillbaka, jagat gardiner och skrivit shoppinglista. I morgon ska jag och två kollegor till Luleå för storshopping medan övriga två stannar och städar och grejar och donar. På onsdag blir det planeringsdag hela dagen med alla kollegorna, ska bli kul att få träffas alla och planera inför detta nya! På torsdag ska vi börja packa upp allt vi kommer shoppa i morgon och på fredag ska övriga kollegor fixa det sista, själv har jag ledigt då.
 
Jag hoppas att det här ska bli lika bra som det Fyrklövern är just nu. Det är otroligt blandade känslor, men jag intalar mig att det kommer att bli bra. Det måste det bli! Och det kommer det att bli! Nu är det bara att vända blad och börja blicka framåt.
 
Mot oändligheten... och vidare!

9 dagar kvar

I tisdags fick jag hem mitt startbevis till Lidingöloppet! Det börjar verkligen närma sig nu! Är grymt taggad och peppad, men jag har ett grymt oflyt just nu.
Det hela började ju för en månad sen med att jag började få lite smått ont i halsen. Det försvann inte och utvecklade sig så jag fick slem i halsen, lite hosta och en riktigt envis heshet. Då det var som värst kunde jag nästan inte prata för att jag var så hes. Proverna visade ingenting så det enda jag kunde göra var att lindra med de receptfria läkemedel som fanns. Träna fanns inte på kartan! Jag som hade tänkt testa springa 30km innan semestern för att testa kroppen och veta att den hinner återhämta sig.
Jag åkte sedan utomlands i två veckor och 4-5 dagar in på semestern vågade jag börja promenera och sedan springa lite försiktigt. Jag kände mig helt frisk och sprang några morgnar. Tyvärr inga långa sträckor då det blir så varmt, eller är varmt hela tiden. Längsta sträckan blev lite drygt 7km.
I lördags då jag kommit hem sprang jag 10km. Planen var att springa det dubbla men eftersom jag bara hade sovit 2h på morgonen kändes det överkurs. Dessutom mådde jag inte bäst, vilket jag tror berodde på att man åt mat på flyget mitt i natten.
 
 
Nu är det så att jag i söndagskväll/måndagmorgon hade lite ont i halsen, igen! Har inte haft mer ont sen dess men nu börjar jag vara slemmig i halsen morgon och kväll och idag känner jag en liten heshet i rösten som inte fanns där igår. Vad tusen är det som händer med mig?! Denna gången kan det absolut inte vara överträning som resulterar i att kroppen säger ifrån. Jag har inte tid att bli sjuk, jag ska springa 30 tunga km om endast 9 dagar! Snälla snälla, låt mig få vara frisk! Låt det stanna med lite slem och en nästan-heshet! Jag får inte bli sjuk nu! Och skulle jag bli det skulle jag ändå försöka ta mig igenom Lidingöloppet. Så länge jag klarar reptiderna så får jag väl gå mig igenom loppet. Men så långt hoppas jag verkligen inte att det ska gå. Jag intalar kroppen att den är frisk och inte ska bli sjuk och att jag ska greja det här!

Matbloggstoppen
RSS 2.0