Årsresumé 2015

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Massor! Åkte Vasaloppet Öppet spår, cyklade Vätternrundan och blev klar med min Svenska Klassiker!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Kim och Daniel fick en liten tjej och Elin fick en pojke.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Inga tyvärr. Bara Ullared!
6. Är det något du saknat år 2015 som du vill ha år 2016? Träningsglädje som aldrig tar slut
7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 13 juni, den dagen då jag cyklade Vätternrundans 30mil och blev klar med min Klassiker!
8. Vad var din största framgång 2015? Att skidra 90km i obefintliga spår i snöstorm!
9. Största misstaget? Att jag sprang Lidingöloppets sista mil efter klockan och inte lyssnade på kroppen.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har dragits med en överansträngning i foten i 3 månader nu och det är fortfarande inte bra.
11. Bästa köpet? Vet inte... Mitt Klassikerdiplom kanske?!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Klassikern, helt klart! Deltagaravgifter, boende och resor.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag klarade att genomföra En Svensk Klassiker!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015? Groupie?!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lika glad antar jag.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Att jag rest utomlands.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Min mage =P
18. Hur tillbringade du julen? Hade semester så jag firade julen hemma med hela familjen!
19. Blev du kär i år? Var och är fortfarande kär!
20. Favoritprogram på TV? Många olika, men Private Practice är riktigt bra! Bron.
21. Bästa boken du läste i år? Har bara läst en bok, Himmelstrand. Har däremot lyssnat på många böcker.
22. Största musikaliska upptäckten? Vet inte...
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Flera småsaker, men fick ett vallaställ i julklapp som jag velat ha!
25. Något du önskade dig men inte fick? Tror inte det...
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Jag var ledig så jag hade främmande hela dagen. Kalas på dagen och tjejmiddag på kvällen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En bättre sommar, vars var solen och värmen?
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2015? Arbets- eller träningskläder.
29. Vad fick dig att må bra? Alla mina nära och kära, brorsdöttrarna, vännerna, pojkvännen.
30. Vem saknade du? Morfar.


Julen

Nu har julen hunnit komma och passerat. Jag njuter för fullt av min ledighet och tycker det känns bra med 6 lediga dagar till!

I torsdags var det Julafton. Den började med julbön i kyrkan kl 11, följt av lite grötlunch och nostalgitripp. Brorsan var upp på vindan och hittade vårt gamla Sega, så nu har vi lärt flickorna att spela Sonic! Kl 15 blev det ett halvhjärtat försök till att se på Kalle Anka. Innan vi högg in på julbordet tog vi familjefoto, bara hoppas att något blev bra.

Bella och mamma.

Efter kaffekoppen och en massa väntande från barnen på att tomten skulle komma så dök han slutligen upp. Och så många och fina klappar man fick! Tusen tack allihopa! Efter att utdelning och öppning var avslutat lekte flickorna med klapparna och vi stora fikade lite innan det var läggdags för dom minsta och den äldsta ville hem.

Sedan satt vi och spelade 31 med mormor till efter 22-tiden tror jag, då gav hon upp och vi ungdomar fortsatte en stund till. Sedan var det tid även för oss att krypa till kojs.

Bella och jag.

Juldagen började tidigt för mig och mamma då vi böt ut julottan mot yoga. Skön start på dagen även om man hade velat ta en tupplur efteråt. Dagens planerade skidtur uteblev för mig, Johan och Zara då det spöregnade ute. Så jäkla trist! Snorhalt på vägarna, fy tusan. Så dagen spenderades inomhus med lite mer kortspel (31), TV-spel i form av vårt gamla Sega och Sonic. Vi har lärt dom två större flickorna att spela, nostalgi på hög nivå!

Brorsan tejpar mina skidor i mitt nya vallaställ!

Efter att alla utom jag och flickorna farit hem så har vi bara myst, spelat spel och ätit gott. Haft sovmorgon och sett film.

Himlen visade sig från sin mest kärleksfulla sida i söndags.

Dom drygt fyra dagarna jag spenderade i Vidsel har varit dom lugnaste och skönaste på länge. Inga måsten förutom att föda barnen och sig själv. Det kan man lugnt kalla en riktig semester!

Tack alla för en underbar jul!


TomTom spark cardio + music

Jag brukar söka som testpilot via Smartson och har ibland turen att få testa lite grejer. Oftast handlar det om något i matväg, typ en ny matpaj eller en ny juicesmak. Ibland är det grejer man får testa så som en ny hudlotion eller rakhyvlar. Ibland söker dom testpiloter till lite dyrare saker. För några år sen blev jag testpilot för en eltandborste. För några veckor sen sökte jag som testpilot för en ny sportklocka. Förra måndagen fick jag ett mail om att jag var en av 50 som blivit nominerade, och nu ville dom ha lite kompletterande uppgifter och en motivering till varför just jag borde få testa den. Jag skrev något i stil med att jag håller på med min andra svenska klassiker och att en sportklocka skulle underlätta min träning. Torsdag samma vecka får jag ett mail. Av nästan 10000 sökande är jag en av 12 lyckligt utvalda som kommer få testa denna sportklocka. En TomTom spark cardio + music!
 

I måndags fick jag tag i paketet och började genast testa klockan. Klockan har allt! Den har pulsmätare, gps, stegmätare, sömnregistrering, stoppur, larm, 7 olika aktiviteter (löpning, cykling, simning, löpband, cykeltrainer, gym och freestyle) och kanske det bästa av allt, inbyggd musikspelare. Klockan ska rymma upp till 500 låtar, vilket gör att man kan fara ut och träna och slippa ha en stor och klumpig mobil med sig. För dom som vill träna utan musik spelar det ju mindre roll förstås, men en sån som jag som måste ha musik för att orka springa så kommer det bli toppen!
För att vi ska kunna testa musikfunktionen behöver man ett par trådlösa hörlurar, därför har dom även skickat med ett sånt par från Boston som paras ihop med klockan via bluetooth. Vi har även fått ett presentkort på iTunes för 250:- för att kunna köpa musik och lägga in på klockan.
 
Det ska bli så spännande att få testa och utvärdera klockan! Gjorde ett test redan i måndags då jag testade inomhuscykling och stakmaskinen (löpbandsfunktionen på klockan). Efter att ha avslutat aktiviteten löpband kunde jag ändra distansen, vilket är bra. Ska testa gå på löpbandet och se om den registrerar mer rätt då.

Julkonsert

I lördags hade vi julkonsert med blåset. Den absolut roligaste spelningen vi har under året och den konserten som drar mest folk. Kyrkan i Norrfjärden är alltid full, så även detta år. Det är så himla kul att spela för folk som faktiskt är där för att lyssna på just oss! Inte bara för att man har sin familj i orkestern eller för att det är gudstjänst eller så, utan som vill komma för att höra oss.

Min nya klänning, love it!

Konserten var uppskattad och enligt Gunnar the dirigent så tyckte han att det var vår absolut bästa spelning ever! Samspelta, intonerade och helt enkelt bäst bara! Kul att höra!
För egen del gick det väl sisådär. Började bra då jag hittade ett gammalt rör som var tusen gånger bättre än mitt "nya" men tyvärr hade jag ingen ambis så det var otroligt jobbigt att spela, luften liksom gick ut på sidan om röret istället för i. Nåja, tappade ton mer än vad jag spelade fel, och det är väl kanske bättre.

Nu blir det uppehåll 4 veckor och så kör vi igång 15 januari igen. Längtar redan!

Snart julledigt

I år har jag gjort något som jag aldrig gjort förut. Jag har sökt semester över hela jul och nyår! 11 dagars ledighet har jag framför mig och det ska bli riktigt skönt!
Är ledig nu i två dagar, sedan har jag fyra arbetspass kvar innan jag går på semester. Kl 16 den 23 december går jag på julledigt och är inte tillbaka förän 14:30 den 4 januari!


Med en vecka kvar till julafton har jag inte så värst mycket kvar. Alla julklappar är fixade, väntar bara på att få hem en del beställningar. Det mesta ligger inslaget under granen efter en rajd ikväll. Har även bokat in dejter med dom jag ska byta klapp med. Börjat göra julgodis och fika och ska baka färdigt i helgen hade jag tänkt. Har även planerat in ett besök till Arvidsjaur för att hälsa på gammelfaster och önska henne god jul. På lördagskvällen blir det roligaste spelningen på året, Blåsets julkonsert! Så kom gärna till Norrfjärdens kyrka kl 18 på lördag!

Nu blir det två dagar i Luleå för att mysa med mannen och samla kraft för att orka med sista ruschen. Ett besök hos kiropraktorn imorgon/idag så får vi se. Foten känns faktiskt lite bättre, trots att jag stått på crosstrainern två gånger denna vecka! Nästa utmaning blir skidor/stakmaskinen.

Kiropraktorn

Efter fyra veckors väntetid så fick jag äntligen komma till kiropraktorn! Detta är nu tre veckor sen och jag har hunnit vara på fyra behandlingar. Jag sökte främst för foten då, men när man ändå är där så går man igenom hela kroppen och därför sökte jag även för knät och ryggen.
 
Under foten kände hon direkt att jag var ordentligt irriterad. Knät tror hon beror på att jag är lite stram i utsidan av låret och upp i sätesmuskeln. I ryggen har jag varit stel i/mellan fyra kotor; Sista ländkotan, bröstkota 4 och 7 och nedersta nackkotan.
 
Behandlingarna har gått ut på lite olika saker. Ryggen har hon knäckt till så det knakar och smäller och det har givit resultat! Har mycket mindre ont nu!
Knät behandlar hon på så vis att hon trycker in sin armbåge i sätesmuskeln och längs utsidan av hela låret ända ner mot knät. Sen har hon även tryckt lite i knävecket. Hur det har hjälpt vet jag inte ännu eftersom jag inte har fått springa något under den här tiden.
Foten är den värsta behandlingen. Det gör så fruktansvärt ont att man bara vill skrika, gråta och sparkas. Men man får vackert hålla det inom sig och andas djupa lugna andetag. Den behandlingen går ut på att hon drar hårt och snabbt med ett slags metallverktyg upp och ner på senan under foten, det knastrar och har sig och gör förbenat ont! Där har jag tyvärr inte heller sett så mycket verkan än. Mellan första och andra behandlingen kände vi båda stor skillnad under behandlingen, men igår var det riktigt ont igen. Har tyvärr upptäckt att simning troligtvis gör det hela värre, så nu får jag inte simma heller. Nu är det bara cykling som gäller. Och styrketräning, men vågar inte köra så tungt på benpassen och jag gör inga som helst tåhävningar eller andra övningar där jag måste stå på tå, allt för att inte reta igång något mer eller göra det värre.
 
Så så ligger läget till just nu. Jag har fått lov att testa åka skidor, så ska försöka ta mig iväg på torsdag eller fredag på en mycket kort tur. Ett varv på vårt superbackiga 1200m spår på Kanis får nog räcka som test.
 
Min största farhåga just nu är att jag inte ska kunna åka skidor, vilket betyder att det inte blir något Vasalopp, som i sin tur betyder att jag inte kommer kunna fullfölja min andra klassiker. Men jag hoppas hoppas hoppas att jag ska fixa det! Kommer ju att cykla Vätternrundan även om jag missar Vasan, men det kommer inte alls att bli lika kul. Långt ifrån. Jag har ju sett fram emot Vasaloppet i ett helt års tid nu, speciellt då det är riktiga Vasan vi ska åka och inte Öppet Spår.
 
Men nu ska vi inte tänka så tråkigt och så långt fram i tiden. Det är fortfarande 3 månader kvar. Om så rehabiliteringen tar två månader till så ska jag jäklat säkert åka Vasan, på en månads träning ska jag klara det!

Julpysselkväll

I tisdags var jag och mamma på Café Storgatan för att julpyssla, var Johannas Hem & Hobby som höll i det. Mycket trevligt och mysigt! Fanns lite allt möjligt att pyssla med, hann inte med allt som vi hade tänkt. Men lite blev det i alla fall.


Två brickor i decoupage, fyra värmeljus med washitejp, en glittrig tändsticksask, två julpoller med klistermärken och decoupage och slutligen ett par örhängen modell små julpoller.

Kvar att pyssla med är en mugg, julpolla man kan pynta inuti, en träbit och en julstrumpa. Får se när det blir gjort.

Jul i mitt hus

Idag åkte julgranen fram! Äntligen! Ville sätta upp den redan förra veckan men det fanns inte tid till det så det har fått vänta till idag. Fast egentligen skulle jag inte ha hunnit med det idag heller då jag egentligen skulle ha varit på grötfest i Vidsel. Men då vi har mag/kräksjuka på jobbet ville jag inte fara och eventuellt smitta ner alla där. Så jag har varit hemma och klätt granen i stället! Lite tur i oturen alltså.


Nu är det bara lite paket som saknas där under. De flesta finns här hemma fast inte inslagna. Är några få jag inte införskaffat än. Känns bra!

Matbloggstoppen
RSS 2.0